Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy kisbabának, (80 db)

Mikor ehet egy kisbabát úgy fogni, hogy a feneke a karunkon van?

Magyarul ül?

Legjobb válasz: Bocsi, lehet :)

A kérdező hozzászólása: Bocsi, lehet :)
hát kb. 3-4 hós kortól.
Hasonló kérdést tettem már fel én, de nem kaptam rá érdemi választ. Ha arra gondolsz, mikor kifelé néz, azt 4 hó körül. De ha a simára gondolsz mikor befelé (én büfi póznak hívom), akkor nagyon hamar. Máshogy hogyan lehet fogni? Mert ha állsz vele vagy mész szinte csak így tudod, a szoptatóst pózt kivéve. De elvileg a kisteste rád simul, a hátát meg fogod a kezeddel
Az én babám most 3, 5 hónapos és az anyukám azt mondta rá, hogy mostmár karonülõ. Hirtelen nem is tudtam, hogy ezt mire ért. Régen így mondták. Ha fogom, ül a karomon és nagyon ügyesen megtartja már magát. Csak a biztonság kedvéért van a kis hátánál a kezem. Erre gondolsz?
Szerintem ha már biztonságosan tudja tartani a fejét.
elsõ vagyok és addig hogyan tartjátok ha álltok vagy viszitek?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy tartom, mint amikor büfiztetem, csak nem a feneke alatt van a kezem, hanem a fenekén és ott tartom.

Mi a véleményetek a Sedatif PC-ről? Adnátok kisbabának? Vagy ez tényleg egy nyugtató?

Legjobb válasz: Kisbabának nem adnám kivéve ha nem az orvos irta ki neki,illetve nem Õ ajánlotta...én nem szedhetem mert érzékeny vagyok egyes összetevõire,de egy ismerõsöm szedi és azt mondta hogy õ sokkal jobban érzi magát mióta használja(depressziós)!Szerintem kérdezz meg egy orvost is.

Kisbabának nem adnám kivéve ha nem az orvos irta ki neki, illetve nem Õ ajánlotta...én nem szedhetem mert érzékeny vagyok egyes összetevõire, de egy ismerõsöm szedi és azt mondta hogy õ sokkal jobban érzi magát mióta használja(depressziós)!Szerintem kérdezz meg egy orvost is.
Szia! Én orvos ajánlására adtam, amikor fogzásnál, már semmi nem segített! Teljesen feszült, ingerlékeny volt a babám és éjszaka 5-6X ébredt! És, ez hónapokig, így ment! Aztán, napi 2X1 szemet adtam kb 1 hétig és teljesen megszûnt minden, ez idõ alatt! Azóta az éjszakát is végig alussza! Nekem nagyon jól bevállt, ámbár biztos sokan ellene vannak, de vannak kivételek és tenni kell valamit a baba nyugalma érdekében! Régen a szevenalettát, adták pedig az nem homeós! Na, azt 2X is meggondolnám, hogy adjam-e vagy sem! Igen, ez a homeós szer nyugtalanság, ingerlékenység és alvás zavarokra ajánlott! Szóval a babámon sokat segített!
Én magamnak szereztem be, de még nem próbáltam ki. Én azt lvastam, hogy ha végképp nem segít semmi, akkor lehet adni egyet a babának vízben elkeverve este, lefekvés elõtt.
Mint a neve is mutatja, ez tényleg egy nyugtató. Én nagyon nem ajánlanám babáknak. Mi a baj, miért adnád?
Én sem adom, ez egy nyugtató, még ha homeopátiés is.
http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/baba-altato-table.. Nincsen benne nyugtató, az idegrendszert nem roncsolja, de csak hosszan tartó probléma esetén ajánlják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat!nem igazán alszik a kisfiam éjjel, emiatt nappal is tiszta nyügi.de most bekukkantottam a szájába, eddig semmit nem láttam, most meg a 2 második felsõ foga fehérlik.jó, hogy nem adtam neki be a bogyót.

2 hét múlva négy hónapos lesz a kisbabám, és nem nagyon forog mit kell csinálnia, ennyi idősen egy kisbabának? 16 hetes kisfiú anyukája

Legjobb válasz: Szia ne aggódj, semmi baja, nekem 4 hósan már forgott, de a barátnõmnek csak másfél évesen volt hajlandó megfordulni, nem ment, stb. Ahova letette, az ott feküdt.Lusta volt. Minden gyerek más, és más.Ti még nagyon is ráértek az ilyesmivel, pláne mert fiú. A fiúk késõbb érnek, lassabban fejlõdnek. Persze ittt is van kivétel.

Szia ne aggódj, semmi baja, nekem 4 hósan már forgott, de a barátnõmnek csak másfél évesen volt hajlandó megfordulni, nem ment, stb. Ahova letette, az ott feküdt.Lusta volt. Minden gyerek más, és más.Ti még nagyon is ráértek az ilyesmivel, pláne mert fiú. A fiúk késõbb érnek, lassabban fejlõdnek. Persze ittt is van kivétel.
azért nem árt odafigyelni, ha 1-1, 5 hónapon belül sem csinálja vidd el a gekkóba vagy vidd el a dévény-hez, ott kiderül lusta vagy más probléma van-e. Azért lehet gond, ha nem mozog idõben, .mert a mozgás kihat a beszédfejlõdésre is pl. itt meg tudod nézni mi az irányadó a baba fejlõdésében: http://www.informed.hu/eletmod/care/dev/?article_hid=71778
Nem kell aggódni, minden baba más ütemben fejlõdik. Az én kicsim csak 5, 5 hónaposan fordult hasáról hátára, és 7, 5 hónaposan vissza. Onnantól kezdve viszont mindennap valami újat csinál, most 8 hós lett és elkezdett mászni, feláll, oldalt lépeget. Kisfiúk általában egy kicsit késõbb csinálnak mindent. Nyugi, minden rendben van :-) de ha aggódsz, beszélj a gyermekorvosotokkal és a védõnõvel.
Szia! Nekem pont ma 16 hetes a kislányom. Kb. 2 napja oldalára fordul néha-néha, de hasra meg vissza még nem. Én egy csomó könyvet olvastam a baba fejlõdésérõl és ennyi idõsen még egyik sem írja, hogy forognia kéne. Én nem aggódok. Nekünk nagyon hosszú volt a szülés, ezért vissza kell járnunk kontrollra a kórházba, ahol egy nagyon tapasztalt, öreg doki bácsi nagyon alaposan meg szokta vizsgálni, és nincs vele semmi gond :) Úgyhogy ne izgulj!!!! Minden jót!
A kisfiam 3hósan fordult hasról hátra csinálta egy párszor aztán nem csinálta jó sokáig. 7, 5hósan kezdett rájönni hogy meg tud fordulni mikor már stabilan ült. És gondolom innen jött az ötlete hogy most már forognom kellene. Ez volt egy hete. Mostmár jol magy neki, és próbálgatja a mászást. Szoval ne izgulj. Majd forog ha õ is ugy gondolja.


Mit jelent, hogy nagyon fiatal? Meg szeretnéd tartani?
A kérdező hozzászólása: mindennképpen megírom :)
Drágám, külföldön is válság van. Mondom, nagyon fiatal vagy te még ehhez, akkor nem írnál ezekrõl ilyen nagy lendülettel. :) Gazdag apósokon kívül sajnos vannak ilyen dolgok az életben, mint politika, gazdaság, államcsõd, világválság. Nekünk is vannak cégeink, üzemeink, a férjem beleszakad a munkába, ezek fenntartásába, azért mondom, hogy sajnos sokszor nem az egyénen és a tõkén múlik, hogy mi lesz. De kívánom, hogy mindig rendben legyen veletek mindig, és szép család legyen belõletek.
A kérdező hozzászólása: köszõnjük :)
A kérdező hozzászólása: A szüleimnek most mondtam el az álláspontot hogy terhes vagyok.Nagyon örülnek neki anyukám örömében elsírta magát.Csak annyit kérdeztek hogy nem tudtunk volna jobban vigyázni???Az abortuszról hallani sem akarnak.Felajánlottáka a segítségüket hogy bármiben fordulhatok hozzájuk.Apukám meg rögtön hozzákedett a házunk tervfajzához. Nagyon boldog az egyész család.Nem tudom mitõl kellet ennyire stresszbe lennem és mégegyszer koszike a jó segítségeket. :) )
Gratulálok!Szerencsés vagy, hogy a szüleid ilyen jól fogadták a hírt és mindenben támogatni fognak! Annak a válaszolónak, aki a válságról és csõdrõl írt, azt üzenem, hogy ha mindenki ilyen sötéten látná a világot, akkor senki nem vállalna gyereket.Nagyon kevés olyan ember van manapság, akinek semilyen anyagi gondja nincs és annál többen vannak, azok, akik egyik napról a másikra élnek, ennek ellenére mégis mernek gyereket vállalni.Igaz, hogy a kérdezõ még valóban nagyon fiatal és sok dolgot nem úgy lát, ahogy az valójában van, de ennek semmi köze a gazdasági válsághoz.Ha így nézzük a dolgokat, akkor a 30 éveseknek sem lenne szabad gyereket szülni a gazdasági helyzet miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációt és ezzel teljesen egyetértek.
Örülök, hogy vannak még ilyen fiatalok, akik igent mondanak az Életre. Gratulálok, sok boldogságot, jó egészséget! Néhány kommentelõnek meg, pl. az elsõnek, akik firtatjátok, megtartja-e: hát öregem, nem macskáról, hanem babáról beszélsz!
13:31-es, én írtam a válságról, de nem azért, mert sötéten látom a világot. Ha gondolod, olvasd el újra a hozzászólásomat. Annyit írtam, hogy nem lehet arra támaszkodni, hogy a kérdezõ barátjának az édesapjának jelenleg cégei vannak. S ezek után még kétszer gratuláltam és jókívánságaimat írtam. Nekem két gyermekem van, és lesz harmadik is. Csak ennyire látom sötéten az életet. Picit tessék már jól érteni, amit a másik ír. :) Bocs az offért.
KAMU :) persze, apád egybõl tervrajznak látott neki :) )
A kérdező hozzászólása: igen mert epitesz
Nekem is gyanús, hogy a kérdezõ ír valamit, aztán negyed óra múlva újra jelentkezik azzal, hogy már elmondta a szüleinek, és mik történtek az elmúlt negyed órában. Utána jobb dolga nem lévén, visszaül ide a géphez, és megírja az idegeneknek. :D A barátja meg ott ült mellette, mert hisz arról volt szó, hogy együtt mondták el a boldog nagyszülõknek! :D gonosz vagyok, bocsibocsibocsi :D
A kérdező hozzászólása: figyuka valaki kérte ha elmondom akkor írjam le a reakciókat, ebéd után elmondtam mert nyugodt volt a hangulat amúgy meg a gépem mindíg be van kapcsolva mert tudod a laptop hordozhatós jé elárultam valami titkot akit meg nem érdekel tessék nem kell elovasni
Mi azt nem látjuk, hogy neked be van kapcsolva a laptopod. Te látod az enyémet? :) Ennek semmi köze ahhoz, amit írtam. A hozzászólásaink végén látható, hogy pontosan hány óra hány perckor szólt hozzá az illetõ. Na itt a titok, erre értettem. :) Nézd csak meg, alig negyed óra van a két hozzászólásod között, ami igenis okot adott némi cikizésre. :) Nehogy már ezen felhúzd magadat.
Nem tartom valósnak a kérdést, de ennek ellenére nem értem a felettem kommentelõt, mert a kérdés kiírása és a vallomás közt kb másfél óra telt el....
A kérdező hozzászólása: nam húztam fel magam csak egyszerûen nem értem miért kell hülyeségeket írni mit lovagyolsz azon annyt hogy ki mikor ír ki mit és amúgy is úgy ahogy az utolsó kommentelõ írta másfél óra telt el a 2 üzi között
12:42 és 12:58 közt szerintem 16 perc telt el. Nem húsz perc és nem is másfél óra... ti hogy számoltok? :D Ám a kérdezõnek igaza van abban, hogy teljesen mindegy... :)
37-es vagyok. Én a "mindennképpen megírom :) " Idõpont 03-27 12:38 -tól számítottam a 20 percet, ami pontosan annyi is a 12:58-as kommentig. :)
na majd írd meg mit szóltak anyukádék:) Ja és kezdd el olvasgatni az interneten mire van szükség, nem nagy ördöngösség, nem kell miden kacatot megvenni amit ma reklámoznak:) Elég olcsón ki lehet jönni:)
A kérdező hozzászólása: igyekszünk tanulni, de tudom hogy az álmaimat pár évre féretehetem az hogy cégek mennek tönkre az egy dolog nem kell mingyá arra gondolni.Ha tönkre megy a céh akkor kimegyünk külfoldre a többi 2 cégkez :)
Nem tudom mennyire vagy fiatal, de ha még nem vagy nagykorú, akkor minél elõbb szólj nekik.Ne kerülgesd a forró kását, hanem mondd nekik, hogy üljenek le, mert valami nagyon fontos dolgot szeretnél közölni velük, aztán mondd el, hogy terhes vagy.Készülj fel, hogy valószínûleg nem fognak túl jól reagálni és még az is lehet, hogy azt akarják majd, hogy vetesd el a babát.Ha mégis megtartod a babát, akkor a szüleid valószínûleg segíteni fognak mindenben, õk tudják, hogy mire van szüksége egy kisbabának.Ne halogasd a dolgot, ha már ilyen helyzetbe hoztad magad, akkor vállalnod kell a következményeket is!
szüksége van szülõkre .az apuka vállalja?hány évesek vagytok?eltudjátok tartani.mond el a szüleidnek mihamarább.
A kérdező hozzászólása: 17 éves leszek április 30-án.A kicsit semmi esetre nem szeretném elvetettni, és a barátommal mind a ketten válaljük.Ami a pénzt illeti nem kell attól félnem apukájánál a cégnél a helyettes úgyhogy a pénz nem gond :)
Mennyire fiatal?Milyen viszonyban vagy a szüleiddel?Meg akarjátok tartani?Barátoddal mennyire komoly a kapcsolat?Rengeteg dologtól függ.Mi azt sem tudjuk, hogy meg akarjátok-e tartani, így nehéz tanácsot adni.
hány éves vagy?leültetted a szüleidet és :anya , apa terhes vagyok, nem lesz egy szerû, és mi van a baba apjával ?õ tudja?hány éves?
Én is ápr. 30-án leszek... hát kicsit több mint te. :) Gratulálok, akkor nem olyan nagy a baj. A szüleidnek mindenesetre mond el, minél hamarabb.
Szia! Szerintem a pároddal együtt álljatok a szüleid elé és mondjátok el hogy babátok lesz, szeretitek egymást és szeretnétek megtartani. Egy kisbabának nagyon sok mindenre van szüksége, leginkább szeretetre és biztos anyagi háttérre.Sajnos a vakvilágba nem lehet gyereket szülni.De mindenképp beszélj a szüleiddel mivel még kiskorú vagy.
A kérdező hozzászólása: A barátom 20 éves ami azt illeti még Õ is tanul, de azmellet dolgozik is.A kapcsolatunk komoly.Tulajdonképpen el vagyok már jegyezve csak az esküvõig még 1 évet várni kell.Amúgy meg nagyon örült amikor megtudta, amiben tud abban segít és nagyon várja már a picit.
A kérdező hozzászólása: A szüleimmel nagyon jó a viszonyunk, viszont a barátom hallani sem akar az abortuszról. Talán úgy könnyebb lesz ha együtt mondjuk el.Kösz a választ. amúgy már az Õ szülei tudnak róla csak az enyémek nem :)
OFF Lányos anyaként engem kiakasztana, ha én tudnám meg utoljára, hogy a lányom terhes :( (vagy legalábbis a fiús szülõk után)
A kérdező hozzászólása: hát van ez úgy :)
Egy gyerek felneveléséhez több felelõsség kell, mint hogy tudjad a védekezési módokat.
A kérdező hozzászólása: igen tudok róla.van benne tapasztalatom (babysitterkedni szoktam)van némi elképzelésem és remélem a szüleimre is támaszkodhatok mert ki nem örülne a saját unokájának???
Az, hogy szoktál babysitter-kedni, nem egyenlõ azzal, hogy tudod is milyen egy újszülöttel... Sok éjszakát átvirrasztani, stb stb. Az én apám nem örült az unoka érkezésének, pedig én már férjnél vagyok egy jó ideje, és 18 is elmúltam már sok éve... Persze mostmár imádja meg minden, de akkor nem örült, ez tény. Sok sikert, és erõs idegrendszert! :)
Mindenesetre ne kezdjetek el veszekedni a szülõkkel, jó idõpontot kell megválasztani amikor jó kedvük van. Tudatosítsd bennük hogy mindent tudtok a gyerekvállalásról amit kell, de ehhez jó ha utánaolvasol, hogy elkápráztasd a szülõket, hogy érett vagy a dologhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Ami a babysitterkedést illeti nem csak 1 éjjszakás gyerekekre vigyáztam...volt egy kisbaba akit fél évig hozzánk költöztettek :)
Elõször is jó egészséget és boldog babásságot kívánok! Másodszor, te tetted fel a kérdést, hogy mire van szüksége egy kisbabának... talán mégsem olyan nagy a tapasztalatod akkor. Harmadszor, nem szabad ilyenekre alapozni, hogy a párod helyettes az apukájánál. Irigylem a fiatalság azon részét, aki nem tudja, hogy még mindig válság van, és egy jó ideig az is lesz... :( Nap mint nap mennek tönkre cégek, a jól menõk is... Kívánom, hogy maradjatok talpon, legyen szerencsétek mindenben. És tanuljatok, tanuljatok, tanuljatok, képezzétek magatokat ahogy csak lehet.
Istenem -.-" Ilyeneken vitázni...Nem mindegy, mikor írt újra? Nevetségesek vagytok
agyrázkódást kaphat pl.
Ez egy jó kérdés. Öcsém pl állandóan lepottyant valahonnan. Pl az ágyról, a pelenkázóról. Sõt voltam olyan ügyes 6 évesen, hogy egyszer beborítottam az árokba a babakocsival együtt. :) Nem lett semmi baja. Bár ha jobban belegondolok....lehet azért ilyen lökött? :) Amúgy ez attól függ, hogy hogyan esik. Apró sérülésektõl kezdve lehet sokkal nagyobb baja is. Mindenesetre figyelni kell!
Elõfordulhat.Már magasabbról is esett le gyerek, anélkül, hogy bármi baja lett volna.Ezekre az esetekre mondták régen, hogy a Szûz Mária kötényébe esett. Azért inkább ne essen le, mert akár el is törhet valamilye, az agyrázkódáson kívül.
Öt éves voltam, mikor a hugomat az ölembe adták. Éppen egy pingponglabdával és egy biztosító tûvel játszadoztam. A babát átkarolva próbáltam kivenni, vagy beleszúrni /már nem emlékszem/ a labdába a tût, de nem ment. Erre én a a baba hátamögött akartam megpróbálni, vagyis õ védtelenül ült az ölemben. De csak egy pillanatig. Egyszercsak egy hatalmasat ugrott és a konyhai betonon landolt. A homolka egyik oldalán lett egy iszonyatos púp. Úgy elvertek, mint szódás a lovát.
hát, én esetleg csak egy fénykép erejéig adnám a kezébe a kicsit egy öt évesnek. ha hozzánk jönnek rokon gyerekek, mindig kérdezik, megfoghatom? és én azt válaszolom, hogy nem, õ nem egy játék baba.
A kérdező hozzászólása: És az is lehet hogy nem lesz tõle semmi baja csak megijed?
Igen, az is lehet.
A kérdező hozzászólása: Áhh, asszem strapás gyerek lesz a sztoriban, nem lesz tõle baja.:D Köszi a válaszokat, azért írhat még bárki, szívesen várom.:)
mit keres egy öt éves gyerek kezében a baba, ne haragudj, de ez nagyon nagy felelõtlenség!

Mit tehetek? Február óta próbálkozunk a párommal, hogy összehozzunk egy kisbabát.

Voltam n?gyógyásznál. Hormont nézett, de azt mondta, hogy minden tökéletes. A párom is megnézette a spermáját, neki is azt mondták, hogy rendben van. Sajnos 5 éve volt egy terhességem, amit nem tarthattam meg. Olyan lelkiismeret furdalásom van miatta. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy kérjek-e valamilyen vizsgálatot még, vagy lenne valami vitamin, ami segíthet a picur megfoganásában? Van valaki aki hasonló cip?ben jár/járt?

Legjobb válasz: Szia, van egy oldal ahol lehet tudnánk neked segíteni, gyere oda kérlek, a címét megírom privibe, mi 4 éve próbálkozunk, rengeteg tanácsom lenne számodra:)

Szia, van egy oldal ahol lehet tudnánk neked segíteni, gyere oda kérlek, a címét megírom privibe, mi 4 éve próbálkozunk, rengeteg tanácsom lenne számodra:)
légyzsives nagyon szépen megkérem a második válaszolot hogy nekem is irjon privibe mert énis szeetnék babát de még nem jött össze igaz hogy csak 1 éve
Én is szeretném azt a címet!Mi 1 éve próbálkozunk és semmi csodaszer nem segített, még a closty sem!
http://www.nlc.hu azon belül a fórumok közt Nehezen jön össze a baba címmel:)

Mennyi idő telik el kb. mire a kisbabák a kóstolgatástól eljutnak odáig, hogy egy egész adag ételt megegyenek?

Legjobb válasz: Attól függ,mit nevezünk adagnak. A lányomnak 160-170 ml egy adag.Viszont ismerek olyan babát,akinek 250ml az.Amúgy nagyjából az elsõ hozzátáplált hónap végére válunk ki egy étkezést szilárd táplálékkal.Viszont mindenki maga látja a gyermek igényeit,tehát ez csak irányadás.A fent említett jól evõ baba 3 hét után simán megevett egy üveg fõzeléket.Most 8 hónapos és soha nem volt vele semmi gond kaja ügyileg.Az én lányom 7 hónapos és ha túleszi magát,akkor bizony az egészet kihányja,az is ritka,ha megeszi a 170et.Inkább olyan 120-130 körül szokott enni.Nagyon meg kell válogatni,h mit adok neki,mert ami csak egy picit is puffaszt az belõle azonnal léggömböt csinál... Ez csak két példa,de sok babát ismerek,és nincs köztük két hasonló étkezésû.

Attól függ, mit nevezünk adagnak. A lányomnak 160-170 ml egy adag.Viszont ismerek olyan babát, akinek 250ml az.Amúgy nagyjából az elsõ hozzátáplált hónap végére válunk ki egy étkezést szilárd táplálékkal.Viszont mindenki maga látja a gyermek igényeit, tehát ez csak irányadás.A fent említett jól evõ baba 3 hét után simán megevett egy üveg fõzeléket.Most 8 hónapos és soha nem volt vele semmi gond kaja ügyileg.Az én lányom 7 hónapos és ha túleszi magát, akkor bizony az egészet kihányja, az is ritka, ha megeszi a 170et.Inkább olyan 120-130 körül szokott enni.Nagyon meg kell válogatni, h mit adok neki, mert ami csak egy picit is puffaszt az belõle azonnal léggömböt csinál... Ez csak két példa, de sok babát ismerek, és nincs köztük két hasonló étkezésû.
Kislányom 11 hónapos, még mindig közel sem eszik ennyit, hogy a cici ne kelljen neki.
Szió! Az én kislányom(anyatejes)5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást eddig jól evett.Most pedig 6, 5 hónapos szinte semmit nem eszik, még azokat sem amit eddig megevett.:( (igaz 7 foga van a szentemnek és eléggé nyüglõdünk miatta! :( ) Nem tudom mit tegyek. Kétségbe vok esve de a nemsokára megyünk doktornénihez és védõnénihez kíváncsi vok mit mondanak. Szóval ahogy az elõttem szólók írták mindenkinek más. Már arra gondoltam elõrõl kell kezdenem az alapoktól.
Miért nem tanulsz és dolgozol egy kicsit elõtte? Nem bántás képen mondom!
Ha van ismerõsi körben egy baba, elõtte inkább ott próbáld ki magad. Vigyázz sokat a kicsire. Nem könnyû egy kisgyerek. Egyébként szerintem elõtte még élvezhetnéd a fiatalságodat. Gyerek nélküli nyaralás, bulizgatás stb.
Azt, hogy jé van még ilyen ember:) de komolyan a sulit végezd el után jöhet a baba tudom lehet mellette tanulni, de szerintem olyan könnyû ahogy azt egyes emberek gondolják....ez csak egy tanács te döntesz úgyis
Véleményt kértél: az, hogy még nem vagy érett hozzá Kiskorú vagy, keveset megélt, tapasztalatlan, valószínûleg csomó nehézség elkerült az életben, ami érettebbé, felnõttebbé érlelne téged. 17 év amúgyis kevés ahhoz, hogy felnõj. Még iskolás vagy, nem tapasztaltad meg a felnõtt élet zord viszontagságait. Mindent megkaptál eddig, de ezentúl neked kell a pároddal együtt mindent megadni, megteremteni magatoknak és a leendõ picinek. Egy gyerek vállalása nem 1-2 évre szól, hanem kb. 10 évig szabadságod sem lesz! Állandó aggódás a gyerek miatt, vagy ha úgy hozza a sors, sok sok nehézséggel fogod még szembe találni magad, amire nem vagy felkészülve, és pofon fogcsapni. Ki fogod bírni, de kemény lesz. Én várnék még 1-2 évet minimum, hogy szilárd -e ez a kapcsolat! Mert most még annak tûnik, de mindketten fiatalok vagytok minden tekintetben, változtok évente, lehet nem is egymásra lesz szükségetek, amire majd nem most, hanem picit késõbb jöttök rá. Te dolgod, de az elhamarkodott döntéssel nem csak magadnak, hanem a születendõ picidnek is ártasz! Apa nélkül neadjisten vagy idegileg tönkremenõ anya mellett felnõni nem szerencsés.
nagyon jó anyagiak mellett? 17 évesen hogy lehetnek jó anyagiak? örököltél? én tervezetten nem esnék teherbe 17 évesen, de ha összejönne megtartanám. egy gyerek nagy felelõsség, 17 évesen nem biztos, hogy olyan emberrel vagy együtt, akivel 10 év múlva is együtt szeretnél lenni. és a gyerek akkor is ott lesz; örökre összekötöd magad azzal az emberrel. ne haragudj, hogy ezt mondom, de egy 23 éves férfi (még a férfit is nehezemre esik kimondani) általában nem arra vágyik, hogy gyereke legyen és lekösse magát.
A fiatalon szülésnek is megvannak az elõnyei és a hátránya is.Én inkább az apa fiatal kora miatt aggódnék, de ez is tipus függõ, vannak 23 évesen is érettek ahogy 35 éves bohémek is.Ha mindketten szeretnétek akkor sok boldogságot és egészséget kívánok!
Az, hogy a ti dolgotok. Ha ti érettnek érzitek magatokat hozzá, és van mibõl eltartani, akkor csináljátok. Nekem aztán tök mindegy..
Mi a véleményem? 2 szóban elmondva: iszonyú korai. Nekem ez a véleményem. Lehet akármilyen jó az anyagi, meg lehetsz komoly értelmes felelõsségteljes lány, akkor IS MÉG szinte gyerek vagy. Rengeteg idõd van még, élettapasztalat gyûjtése, munka, szórakozás. Oké hogy most úgy érzed "kiszórakoztad" magad mondjuk, a munkára meg nem szorulsz rá anyagilag, de akkor is, egy babával örökre mnegváltozik az életed. Még 10 év múlva is bõven rá fogtok érni, te is és a võlegényed is. (mert 23 éves fickót is fiatalnak tartok babázáshoz). Nekem ez a véleményem.:)
Az, hogy még gyerek vagy. Érettségid van már egyáltalán? Tiniszerelem elõbb-utóbb elmúlik, ezt sose feledd. Egy gyerekre nem csak anyagiak terén kell felkészülni, fel kéne nõni elõtte. Ha tényleg nagyon szeretitek egymást a pároddal, akkor ráértek még ezzel 3 évet. És még akkor is fiatalon lesz gyereked. Nem kell elsietni, bõven van még idõd.
az, hogy a párod megkétre a kezed, és õ szeretne babát, szép és jó. de ez felelõsséggel is jár. Nem magyar? Az magában még nem gond, de ha pl arab, jobb ha utánanézel, hogy ott hogy azok hogy bánnak egy nõvel. házasság után, meg van olyan kultura, ahol a gyerek a lényeg és válás esetén odaitélik az apának. . pl törökök. Meg lehet az õ kulturájában 15 16 17 évesen természetes a gyerekvállalás, de mi magyarok más kultúrájúak vagyok. nem ahhoz vagyunk adaptálódva, berendezkedve, lelkileg sem, testileg sem, meg sehogy sem. a romáknál is divat 13 évesen szülni, mégis a nagyi fogja felnevelni...
Énis 17 évesen lettem anya, nem könnyû de ha így alakult akkor végig csinálom! Párom dolgozik, kapok gyest, családit, hétvégén dolgozok (lovardában lovagoltatok) Így össz mindennel együtt 180 ezrünk megvan. Saját lakásunk van (páromé) így a fedél biztos a fejünk felett. szeptembertõl van még 1 évem esti gimnáziumban leérettségizek. Én várnék a babával a helyedben mert tényleg nem egyszerû fõleg ha nincs segítség meletted.(mármint gondolom a párod dolgozik napközben) Én nem bántam meg hogy szültem, mert imádom a gyerekem!
Én 18 évesen szültem az elsõ gyermekemet, a férjem ekkor 20 éves volt. 24 évesen a negyediket. Szintén nagyon jó anyagi körülmények közé. Most 33 éves vagyok igazából most érzem azt, hogy megértem az anyaságra. Kicsit sajnálom, hogy a legtöbb barátnõmnek kisbabája van és még sokáig kisgyerekes anyukák lesznek, nekem meg már ez nem fog újra megadatni (több gyermekünk már nem lesz). Szerintem vannak elõnyei, ha fiatalon szülsz, de az én tapasztalatom azt mutatja, hogy korai ilyenkorra tervezni a gyermekvállalást, sõt a párkapcsolatodban is biztosabb leszel pár év múlva. Te bõven ráérsz 5, sõt 10 év múlva is szülni. DE: Ez a kettõtök közös döntése kell legyen és ez alatt azt is értem, hogy ne a barátodé! Ennyi idõsen én még nagyon manipulálható szerelmes kislány voltam. Lehet, te határozottabb vagy, de ne hagyd magad belekényszeríteni, de "belemagyarázni" se semmibe.
attól függ , ha a párod európai származású és ezt az értékrendet tartja jó , ha nem akkor felejtsd el nagyon gyorsan !!! Annak oka van és nem pedig a szerelem.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz... Gondolj bele, 17 vagy, mondjuk 18 évesen szülsz egy gyereket. Igazából akkor leszel nagykorú, akkor nyílik ki elõtted a világ. A barátnõid akkor járnak el mindenféle buliba, nyaralni erre-arra. 18 évesen nem pelust kell cserélni, hanem CARPE DIEM :) Nem csak az anyagiak számítanak, hanem az, hogy élvezd az életet :) Fedezz fel mindent :) Oda mész ahova akarsz meg akkor amikor akarsz. Ha egyszer szülsz egy gyereket, ennek örökre vége. Persze a legszebb a gyerekvállalás, de mindennek megvan a maga ideje.
17 éves kori gyerekvállalásról az a véleményem, hogy ha becsúszik, és jól meggondolva mindenkivel akit érint egyeztetve úgy döntötök, hogy megtartjátok, az elmegy. Na de 17 évesen tervezetten gyereket vállalni? Dehogy!
Pont azt akartam írni, amitt a 22-es válaszoló. Amelyik kultúrában elfogadott, hogy tinik szülnek, ott a nõket semmibe veszik. És nem csak a nõket, hanem a lánygyermekeket is. Ha lányt szülsz, neki sem lesz jobb sorsa, az apa választ neki féjet 15 éves korában. Ezt akarod? Ez nem mese, hanem a való világ. Fiatal és tapasztalatlan vagy, semmit nem tudsz a világról, azt a részét látod, amit a võlegényed mond, és el is hiszed neki. Akkor is megszívod, ha itt Magyarországon normálisnak tûnik. Olvasd el a Lányom nélkül soha c. könyvet, ez egy igaz történet. Ha a folytatását is elolvasod, abban lesz még több ilyen történet: Végzetes szülõk a címe. Betty Mahmudi a szerzõ, egy amerikai nõ. Én ne hidd, hogy veled nem történhet meg... Mert õ is azt hitte, és rajta kívül még rengetegen.
Ráadásul a pénz sokkal gyorsabban fogy, mint ahogy megkerested. Mennyi pénzed lehet, ha 4 éve, évi 3 hónapot nyári munkázol? Max. 1 millió 200 ezer, de szerintem a fele reálisabb. Tudod, hogy ez mire elég? Semmire. Ha nem élsz nagy lábon, akkor 1 millió Ft kb. 1 évre elég 1 embernek. Ha a szüléssel kapcsolatos költségeket is levonod (terhes ruha, babaruha, orvos, vitaminok), akkor alig fél év. Ha nagy esküvõt akarsz, arra el is megy az egész. A JÓ anyagiak nem itt kezdõdnek. Te pedig terhesen, végzettség nélkül nem fogsz dolgozni. Muszlim vallású pasi mellett késõbb sem. Nem dolgozhatnak a nõk, nem is tanulhatnak, nem lehet önálló keresetük, mert akkor képesek lennének a férfi nélkül boldogulni, ezt meg nem hagyják. Te egy muszlim férfi mellett nem királykisasszony lennél, akinek nem kell dolgozni, hanem tenyésznõstény, aki fiúkat szül neki. Pénzed, akaratod nem lenne.
Élvezd a fiatalságod! BULIZZ!
utazz bulizz elvezd az eletet kakaszag takony helyett. Ha csak nem akarsz 12 gyereket szulni boven raersz 30evessen elkezdeni.Addig annyi szep elmenyed lehet amit majd atatdsz a gyerekednek.Mit tudsz most nyujtani a gyerekednek? tanltal latad a vilagot megeltel valamit? nem hiszem gyerek vagy gyerek ne vallaljon gyereket mert 30 eves korodra belefaradsz es rajossz meg nem eltel.
Ahogy érzitek. Viszont szerintem még élnetek kéne egy kicsit, világot látni, bulizni, stb. :) Na meg átgondolni. Ha ne adj' Isten úgy alakul, egyedül is fel tudod nevelni?
Szerintem is korai. Ha megvan a baba, vége a szabadságnak. Szerintem még 2-3 évig szórakozzatok, járjatok sokat kirándulni, nyaralni, éljetek a hobbijaitoknak, mert amikor baba lesz, õ lesz a fõ elfoglaltság, minden másra ha jut idõ, pénz és energia, akkor jó, ha nem, akkor nem. Elsõsorban, te kell eldöntsd, hogy mennyire érzed magad felkészültnek az anya-szerepre. Szép és jó dolog, de nem mindig könnyû. Gondoljátok át, beszéljétek át, mennyire sürgös ez a baba-téma, de szerintem még ráértek, hisz fiatalok vagytok, elõttetek az élet! :-)
A férjem 22 volt, mikor összeházasodtunk, 23 mikor megszületett a lányunk... Bocsánat az offért! Az jó, ha szeretnél babát, de én még várnék egy kicsit a helyedben. :)
Te dolgod, ha te így látod jónak. Barátnõm megbánta. Mindig nagy családot akart, fiatalon szülni. 18 évesen érettségi után neki is láttak, kb. 3 napot dolgozott elõtte (mint diákmunkás). 3 gyereket szült, de 7 év otthonlét után besokallt, és bármilyen munkát elvállalt, csak mehessen. Sehova sem vették fel (közben üzletvezetõit is szerzett), most takarít. Ez egy ilyen példa, biztos van pozitív is.
én 17és fél évessen lettem anya. 7hetes babám van de......
Szerintem felelõtlenség, mert nem hiszem, hogy a nagyon jó anyagiakhoz te bármit is hozzátettél 17 évesen. Persze jól hangzik, hogy van egy kisbabám, de az a kisbaba megnõ, és akkor is gondoskodni kell róla. Miért nem tanulsz? Legalább az érettségit tedd már le. Az egyik közeli rokonom pont így volt, ahogy te, 17 évesen terhes lett, ott is volt saját ház, jó anyagiak, de kb. 5-7 év múlva rájött, hogy nem élt semmit, és onnantól szépen el lett cseszve a gyerek, most egy drogos lecsúszott alak. Nem tudom miért kell így elkapkodni mindent. Ha 2 év múlva szülsz, akkor is fiatal anya leszel, és legalább egy érettségid meglesz.
igen, jól gondolod meg mert csodajó egy kisbaba csak utána nincs szabadság örökké félteni és aggódni fogsz nagyon nehéz:)
A filmekben aranyos, meg gögicsél...A valóságban pedig hasfájós, órákig fent kell vele lenni, hatalmas felelõsség zúdul mindkét szülõre...és akkor Még nehezebb, ha vki "álomszépen" képzeli az egészet....
Õszintén: így akarod megfogni a jómódú párodat? Belegondoltál abba, hogy végzettség és munka nélkül, gyerekkel, ha netán egyedül maradsz, mit fogsz kezdeni az életben? mondjuk 10-15 év múlva? Gyerek mellett már nem fogsz tanulni, 8 osztállyal meg munkád sem lesz, a párodon úgymond élõsködni pedig nem valami jó életcél. Mert nagyon felelõtlenül hangzik, amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. csak, hogy félre értés ne essék nem vagyok egy gazdag pláza cica, aki a szüleitõl mindent megkap. 14 éves korom óta spórolom a pénzem amiket a nyári munkákkal kerestem. és teljesen átlagos lány vagyok. és nem, nem akarom magamhoz láncolni. õ kérte meg a kezem nem én az övét. illetve nem én vetettem fel a baba témát, hanem õ szeretné nagyon. hozzáteszem nem magyar a völegényem, és NEM a pénzéért vagyok vele. és náluk az a normális ha a lány 15 16 17 évesen már szül...
Korai. De szerintem nincs ember, aki ne ezt mondaná. Az oka egyszerû: baba születése után, ha eddig nem volt meg benned az ambíció hogy tanulj és végzettséget szerezz, utána sem fog már megjönni. Minden végzettség, tapasztalat nélkül, úgy élnél a pároddal mint egy gyerek, akit eltartanak és kell is, hogy eltartsanak mert maga lábán nem tudna megállni egy hétig sem. Nem szerencsés. BÁRMI történhet, szakítás, bármi, és te ott maradsz egy szál semmivel, meg egy babával. 17 évesen ráadásul hiába érzed magad érettnek, korántsem jelent semmit. 17 évesen a lányok 90%-a állati érettnek és felnõttnek érzi magát - ez benne van a genetikánkban, a biológiánkban :) A felnõttkor küszöbén a fiatalok hajlamosak saját magukat megsokszorozottan látni, mint érettségben, mind minden másban. De a puding próbálja az evés - de egy kisbaba esetében nem mondhatod, hogy köszi ezt a tányért mégsem kérem...
Ez a romákra jellemzõ inkább, már ne is haragudj. 17 évesen az ember járjon iskolába, érettségizzen le, legyenek álmai, vágyai, szerezzen diplomát, dolgozzon a szakmájában, közben bulizzon és élvezze az életet, és ha már van legalább 2 év egybefüggõ munkaviszonya, akkor vállaljon gyereket, hogy kapjon gyed-et normálisan. Vagy eltartott akarsz lenni és függeni egész életedben? A gyereknek is jót tenne, ha azt látná, anyu, apu értelmes, dolgozik... A barátaid nem mondják meg a szemedbe az igazat???
17 évesen tényleg korai.. Egyébként azzal nem teljesen értek egyet, hogy a muszlim pasiknak csak arra kell a lány/nõ h gyereket szüljön és otthon legyen. Egyik rokonom is találkozott egy nagyon rendes férfival, most költöztek kanadába(dubaiból) mert a pasinak nem volt ott munkalehetõsége, s igy elköltöztek. Szerintem egy legalább 3-4 évet várjatok..

A novemberi missedem után még mindig nem estem teherbe. Már nagyon szeretnénk egy kisbabát. Feljött szóban hogy lassan felkeresünk egy orvost hogy segítsen. Várjunk még ezzel? Vagy mikor célszerű orvost fogadni?

Legjobb válasz: Általában 1 év próbálkozás után kell megnézetni magad. Nekem egyébként rá másfél évre jött össze, bár nem sürgettük a dolgot.

Általában 1 év próbálkozás után kell megnézetni magad. Nekem egyébként rá másfél évre jött össze, bár nem sürgettük a dolgot.

Mi a megfelelő viselkedésmód egy pár hónapos kisbabával, honnan lehet tudni mi a baja, hogyan lehet megvigasztalni őket, mire kell odafigyelni velük kapcsolatban?

Ha sokat sír, akkor hogyan lehet a legjobban megvigasztalni, a fejüket mindig meg kell tartani, hogy egyenesen legyen a testük, azért sírhat, mert nem jól van a feje és kényelmetlen neki?

Legjobb válasz: Te vagy az anyukája? Vagy leszel?

Te vagy az anyukája? Vagy leszel?
Ez nem olyan kérdés, amit a GyK-ról meg lehet tanulni. Akár anyukája leszel a babának, akár a bébiszittere szánj áannyi idõt neki, h veszel egy gyermekgondozási könyvet és elolvasod. Itt csak egy-két részinfót kaphatsz, amivel még mindig meg leszel lõve.
Egy pár hónapos baba már magától tarja a fejét, szóval nem kell mindig fogni. Mire föl ezek a kérdések?
1. Megfelelõ viselkedés mód egy kisbabával: -halkan kell vele beszélni, kedvesen, hogy érezze szeretik, hangos hangoktól összerezzen és sírni fog. 2. Honnan lehet tudni mi a baja?: Sehonnan, de lehet találgatni, ha a kis lábait görcsösen felhúzza akkor valszín fáj a pocakja, pici babáknál gyakori, hogy etetés közbe, fõleg ha tápszert kap és cumisüvegbõl van etetve sok levegõt nyel, ezért fontos mindig dönteni az üvegen, hogy a cumis részét ellepje a tápi., vagy anticolis üveget kell venni ami csökkentheti..kaja után addig nem szabad letenni amíg nem büfizett, ez is csökkenti a hasfájást és jobb lesz a közérzete. Sírhat azért is mert pisis vagy kakis, csípi a pelus tartalma. Lehet picit nyugtatni, felveszed , vagy csak simized picit a pocakját. Sírhat azért is mert melege van, vagy fázik, a kis lába vagy keze ha túl hideg akkor fázik stb, Sírhat azért is mert jön a foga, olyankor nagyon nyáladzik, és mindig rágna valamit , lehet venni hûtõ rágókát ez enyhíti. Sírhat azért is mert lázas. A fejüket addig kell tartani amíg magától nem tartja.A lényeg még a kiságyban sem szabad párnát tenni a fejük alá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az utolsó kettõ nagyon hasznos volt. Babysitterkedem és bár tudok sok mindent róluk, csak szerettem volna mástól is hallani véleményt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!