Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy indított szülés (3 db)

Mi a különbség egy indított szülés és egy magától induló szülés közt?

Fájdalom, illetve gyorsaság terén gondolom...

Legjobb válasz: Szerintem, ha van rá módod, ragaszkodj hozzá, hogy magától induljon meg a szülés. Fontos a babád szempontjából, hogy a döntést Õ hozhassa meg. Egész felnõttkorunkban hordozzuk a születésünket.

Szerintem, ha van rá módod, ragaszkodj hozzá, hogy magától induljon meg a szülés. Fontos a babád szempontjából, hogy a döntést Õ hozhassa meg. Egész felnõttkorunkban hordozzuk a születésünket.
Ismerõsöm 3 gyereket szült. Az elsõ magától indult. A második programozott volt. A megtervezett idõpontban anyuka bemet a szülészetre és indították a szülést. Ha elmesélem, hogy a harmadik gyereket is akkor szülte amikor magától indult a szülés, azt hiszem ez el is dönti melyik a jobb. Mert ugye a magától induló szülés természetes folyamat, míg az indított olyan "mû", természetellens állapot.
szia!!!én félig meddig egyet értek az elõttem szólóval de mivan akkor mint például nekem volt hogy nov24-re voltam kiírva és nem indult be a szülésem és végig zárt volt a méhszájam!!ezért nem tudták meg nézzni a magzatvizemet!! amikor 30-án megindították egy méhszáj érlelõtabletátt raktak nekem fel reggelrõl fájásiam lettek és d.u-ra megis szûltem!az orvosom mondta hogy már zavaros volt a magzatvizem!még jó hogy beindították ezért nem lett baja a picikémnek!! számomra nemvolt olyan nagyon fájdalmas a szülés!!! szóval van egyfajta elõnye is meg hátránya is hogy beindítják a szülést!! könnyû szülést kívánok neked!!!

Mire számítsunk, mennyi ideig tart egy mesterségesen indított szülés? Ki hány órát töltött a szülőszobán?

Legjobb válasz: SziÓ! Én 11 nappal hordtam túl a kisfiam, tulajdonképpen mindennel próbálkoztak, tabletta, zselé, még oxitocin terhelésen is voltam. Nem is reagáltam, ám ettõl függetlenül oxitocinnal akarták indítani. Reggel 6 órától este 6-ig voltam bent,és mégis sajna császár lett a vége.De ha megindultak volna a fájásaim, akkor is tarthatott volna ennyi ideig. Hogy mennyi idõt töltesz szülõszobán attól is függ, hogy reagálsz az oxitocinra.(Úgy tudom az erõs fájásokat indít rögtön) Kórházi szobatársam 3 óra alatt letudta az egészet,pedig elsõ szülés volt,a mellettünk lévõ szobában egy lány pedig majdnem 16 órát szenvedett. Ha nincs semmilyen komplikáció (hidd el az a jó!!) akkor sokáig hagyják elnyúlni az egészet, különösen egy baba-mama barát kórházban.

SziÓ! Én 11 nappal hordtam túl a kisfiam, tulajdonképpen mindennel próbálkoztak, tabletta, zselé, még oxitocin terhelésen is voltam. Nem is reagáltam, ám ettõl függetlenül oxitocinnal akarták indítani. Reggel 6 órától este 6-ig voltam bent, és mégis sajna császár lett a vége.De ha megindultak volna a fájásaim, akkor is tarthatott volna ennyi ideig. Hogy mennyi idõt töltesz szülõszobán attól is függ, hogy reagálsz az oxitocinra.(Úgy tudom az erõs fájásokat indít rögtön) Kórházi szobatársam 3 óra alatt letudta az egészet, pedig elsõ szülés volt, a mellettünk lévõ szobában egy lány pedig majdnem 16 órát szenvedett. Ha nincs semmilyen komplikáció (hidd el az a jó!!) akkor sokáig hagyják elnyúlni az egészet, különösen egy baba-mama barát kórházban.
2 ujjnyi méhszáj, reggel 6-kor oxitocin, 7-kor burokrepesztés, 8.53-kor megszületett az én nagyfiam 4100 grammal.
Szia! Én 38 hetes voltam amikor megindították veseproblémák miatt! Elsõ nap oxitocin, de sajna csak kis fájásaim lettek amik késõbb el is múltak, második nap reggel méhnyak lágyító zselét tettek fel estére egy nagyon picit tágultam!mind a két nap szülõszobán voltam, de aludni leengedtek rendes szobába.harmadik nap reggel 6- kor mentem fel a szülõszobára oxitocint kaptam 9-kor burkot repesztettek na onnantól voltak nagy fájások majd 11-re megszületett a babám!
3 nap! 4. nap kértem a császárt, már nem bírtam
Nekem mindkét szülésemet indították, és mindkét esetben 5 óra hossza volt az egész, burokrepesztéssel kezdték, majd rá olyan 2 óra múlva kötötték be az oxitocint, és utána már ment minden.
hurrááááá, gratulálokkkk!!!!!! Nagyon sok boldogságot és a legjobbakat nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Tegnap megvolt a nagy nap! :) 9-kor oxitocin (15 millirõl indulva 20 percenként duplázva 120-ig), 11-kor burokrepesztés, fél 2-kor fájdalomcsillapító, amitõl úgy elkábultam, hogy aludtam és még beszéltem is álmomban. A fájásokon nem gyengített, de valahogy az agyam arra is gyenge volt reagálni. 16-kor hirtelen mindenki begyorsult: eltûnt a méhszáj, még fél óra és kint a baba! Pontosan 16:30-kor megszületett a mi gyönyörû kisfiunk 4250g-mal és 56 centivel. :) A köldökzsinór kétszer volt a nyakán, de hála Istennek nem lett baj belõle, és császározni sem kellett. Minden jót nektek! Egy nagyon boldog anyuka. :)
2, 5 ujj, infúzió és 2 óra!
A kiírt napon indítottak.Fél 12-kor burkot repesztett a dokim, 30 perc múlva 2 perces fájásaim voltak, majd eösödtek a fájások.14.27 perckor kint volt a fiam.13 órára kb kint lett volna a kicsikém csak a doki megtiltotta, hogy a tolófájásoknál nyomjak mert nem tágultam eléggé.Így lett 14.27 perc fájdalomcsillapító nélkül elsö szülés.Szóval mázlim volt.Most várom a másodikat és remélem megint könnyü lessz.Könnyü szülést és egézséges babát kívánok neked.
..ja és 1. szülés volt.
Szia! Oxitocinnal szültem, mert nem nyíltam, viszont 24 órán át voltak kicsike fájásaim("aludtam" velük még). 3 óra alatt szültem az infúzió bekötésétõl számítva.Gyorsan ment.
Nekem beindult eloszor a tagulas magatol, de fajasok nelkul. szuk 3 ujjnyira tagultam igy, a doki nem mert tovabb varni, ezert inditotta. fel hetkor volt burokrepesztes, fel oraval kesobb indultak a fajasok, nyolckor kotottek oxytocint es 8.40kor mar kint volt a baba.
Szia! 1 hét túlhordás után indították. 9kor tették fel a tablettát, visszamentem a szobába. Délben kezdõdtek a fájások. Percenként jöttek, de csak 10 mpercig tartottak. Fél 2kor mentem vissza a szülõszobára NSTre. 2kor beöntést kaptam. A fájások ettõl fogva 3 percenként jöttek és 20 mpercig tartottak. Zuhanyoztam, fél 4kor visszamentem a szülõszobára, ahol burkot repesztettek. Nem kelhettem fel, mert nagyon fent volt még a baba, nem illeszkedett be. Burokrepi után már a tolók jöttek, de nem nyomhattam, mert még nem tûnt el a méhszáj. Kegyetlen volt az a 20 perc! 4kor már nyomhattam és 15 perc múlva megszületett a "kis"fiam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tippet! Fájdalomcsillapítást szeretnék kérni (gyógyszerest), de mondta a szülésznõ, hogy annak vannak valamilyen feltételei, attól függ, hogy mi hogy halad. Köszönöm a bíztatást, Nektek is jó egészséget és sok örömöt kívánok! :)
12.00 -as vagyok, azt elfelejtettem irni, hogy ha megengedik és van rá lehetõség, akkor üljén a labdán, nagyon sokat segitett nekem is.Sokkal könnyebb elviselni a fájásokat.Gondolom azt tudod, hogy az inditás az egybõl a rendes erõs fájásokat hozza.Fogsz fájdalomcsillapitást kérni?Én a nélkül szültem, nem mondom, hogy nem fájt, de ki lehetett birni.Könnyû szülést neked és egy egészséges gyönyörû babát kivánok neked!egy 3 hónapos kisfiú anyuja
A kérdező hozzászólása: 12:00-es! Ez nagyon jól esett, köszönöm szépen! :) Most két ujjnyi a méhszájam, és holnap reggel hétre megyünk, hogy indítsák a szülést. Azóta megkérdetem a szülésznõt, azt mondta, hogy holnap baba lesz, nem fogják tovább húzni. Viszont azt is mondta, hogy arra számítsak, hogy délután-este felé lesz meg. Hátha én is szerencsés leszek és hamar meglesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Jól betojtam... Akinek olyan borzasztóan hosszú lett, milyen kondíciókkal indult neki? Mennyire volt nyitva a méhszáj pl.?
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen! :)

Ha az első gyermekemet túlhordtam egy héttel és indítoták a szülést, mi az esélyem arra, hogy a másodikat is túlhordom?

Tapasztalatokat várok!

Legjobb válasz: Engem anya túlhordott, tesomat meg nem. váááááá nno comment

Engem anya túlhordott, tesomat meg nem. váááááá nno comment
Szia! Az elsot en is tulhordtam egy hettel, a masodik babam viszont ket nappal a kiirt datum elott megszuletett. Ne aggodj, egyaltalan nem biztos, hogy a masodikat is tulhordod.
Nekem mindkét babát indítani kellett, jól érezték bent magukat.:) De ettõl nem rosszabb élmény, sõt a 2. ezerszer jobb volt. Sztem ez sem tutti, ha az elsõ indítva volt, akkor a második is...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!