Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy hullámos papagáj párral, (8 db)

Mi a teendő egy hullámos papagáj párral, ha eléri a lány is az ivarérettséget?

kb 2 év korkülönbség van a fiú javára, és most nyáron lesz a lány 1 éves. Mikor kell nekik fészket felszerelni a kalitkájukra? Bár nem szeretnék tenyészteni, de azt ugye nem lehet elkerülni, hogy ne legyenek tojások...

Legjobb válasz: ha nem szeretnéál kismadarakat akkor egyszerûen ne rakj be tojatóládát és akkor nem lesz tojás sem mivel nem tudnak hova tojni. a hullámospapagájok a zárt és eldugott helyeket kedvelik nem fognak csak úgy odatojni valamelyik sarokba vagy nyitott fészekbe mint pl a pintyek.

ha nem szeretnéál kismadarakat akkor egyszerûen ne rakj be tojatóládát és akkor nem lesz tojás sem mivel nem tudnak hova tojni. a hullámospapagájok a zárt és eldugott helyeket kedvelik nem fognak csak úgy odatojni valamelyik sarokba vagy nyitott fészekbe mint pl a pintyek.
Az elõttem szólóhoz azt üzenném hogy afészek nélkül is lerakhatják a tojást.Attól hogy most nem teszi be a fészket a szervezete nem arra van beprogramozva hogyha lát egy fészket és rakjon egy tojást.Neki meg kell tojnia a tojást és ha ninncs fészek akkor csak kínjába a földre fogja szarni a tojást.Nálunk is igy volt ezért raktunk be fészket.Te is tehetsz be nyugodtan fészket.Ha pedig nem szeretnék kicsi papagájokat akkor csak simán vedd el tõlük a tojást.
2. válaszolónak azt ajánlom, hogy ne szoljon bele olyanba amihez nem ért! A lehetõ legrosszabb amit tehetsz, hogy elveszed tõlük a tojást. Tojásrakás után elkezd termelõdni a begytej amivel majd a kicsiket eteti, és mivel nem tudja kinek adni begyullad a begye és kampec.. Ha nem teszel be odut, akkor nem fognak tojni, mivel ha nincs meg számára a fiókaneveléshez szükséges környezet/ odu, elegendõ táplálék stb./ akkor nem fészkel.

2 hónapja kaptam egy hullámos papagájt. Pár hete csipkedős hangulata van. Ha a kalitkához teszem a kezem, bármilyen messze van, odajön és elkezd csípkedni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Biztos enni akar.Adj neki almát a kezedbõl kalitkán keresztül, én is úgy szoktam.Vagy még sárgarépa zöldjét adhatsz neki, az simán befér, de a lényeg, hogy tartsad, hogy tudja, hogy a kezedbõl eszik.

Biztos enni akar.Adj neki almát a kezedbõl kalitkán keresztül, én is úgy szoktam.Vagy még sárgarépa zöldjét adhatsz neki, az simán befér, de a lényeg, hogy tartsad, hogy tudja, hogy a kezedbõl eszik.

Van egy hullamos papagajom es alandoan a tukor elot gubaszt, neha csicereg maganak neha csak nezi magat benne, ez mit jelent? Maganyos kene neki egy par?

Legjobb válasz: Az én papagájomnak vettem egy párt, de két hét múlva kinyírta az újoncot...

Az én papagájomnak vettem egy párt, de két hét múlva kinyírta az újoncot...
Ha veszel neki párt rakjad külön kalitkába pár napig. Hogy szokják meg egymást. Tükör az nem jó ötlet szerintem se.
Akkor is ki a......vagy?
Juhász Tamás Hol, hogyan tartasz 28 nimfát, 82 pár hullámost úgy hogy kényelmesen el is férjenek? Ahhoz képest hogy 12 éve van papagájod elég sok hülyeséget írsz.
Ki vagy??
12éve van papagájom.A 82 pár hullámopapagájom van!Tapasztalt profi vagyok!!
Juhász Tamás: inkább ne írj olyant, amirõl halvány lila gõzöd sincs. Nem ez az elsõ válaszod, amitõl égnek állt a hajam.. Még a végén valaki komolyan veszi. A tükröt mindenképp szedd ki, tönkreteszi õt lelkileg. Ha nála fiatalabb párt veszel neki, nagyon kicsi az esélye, hogy nem fognak jól kijönni, ha nem is lesznek életreszóló szerelmesek, de legyilkolni nem fogják egymást, mert az új pici tanul és alkalmazkodik a régi, idõsebb madárhoz.
Rag el a tükröt.Az õ tükre??Ha igen vedd ki ez a legfontosabb mert nem nézheti magát túl sokat de akkor gondoskodj róla RENGETEGET!!!!!!Párt ne agy neki mert egybõl rátámad a újoncra mert az a Õ területe és minden áron védelmezni fogja azt!szóval ez a én tanácsom mert én már eszt átéltem egyszer, ne keljen neked is átélned ezt a borzalmat!!! kalitkábol
Vegyél neki tényleg egy párt mellé nekem is a hím hullámosom egyedül volt s én vettem neki egy párt s nagyon örülnek egymás társaságának, Tükrött meg távolisd el
Vegyél neki párt mindenképp. Az enyém azóta boldogabb, mióta vannak játszótársai! De szerintem a tükröt nyugodtan bent hagyhatod.
Akkor sem fogjs magát jól érezni, ha napi 10 órát vagy vele. A hullámos kolóni amadár, csapatban érzi jól magát. Ezért MINIMUM párban tartsd. A tükröt meg dobd ki.
Azért ül mellette mert a párjának hiszi(mentális problémákat okoz). Többek között ezért nem szabad tükröt adni nekik(csengõt, mûpapagájt sem szabad). Tehát minél elõbb vedd el tõle az ilyen játékokat és helyettük fajátékokat adj neki. Ha foglalkozol vele naponta kb. 5 órát akkor nem magányos de biztos örülne egy párnak, madártársnak.
Dobd ki a tükröt.
Kedves Juhász Tamás! Ne indulatoskodjál, na meg az önbizalomból sincs kevés miért bántané az ujjat?? Ez nem kutya hogy megörzi a területét....


Fiatal hullámos papagájom pár napja rázza a fejét, szárnyait rángás szerűen. A láb ujjai egy pillanatra sem állnak meg. Mi lehet a baja?

A tollát felborzolja,hasmenése is volt,de ezek a tünetek sok betegségre utalhatnak.

Legjobb válasz: azonnal vidd orvoshoz. nem tudom ez a lábrángás miért lehet,a fejrázás hányás jele, nem látsz a tollán takonyszerü izét? a hullámosok pár nap alatt belehalhatnak bármilyen betegségbe.

azonnal vidd orvoshoz. nem tudom ez a lábrángás miért lehet, a fejrázás hányás jele, nem látsz a tollán takonyszerü izét? a hullámosok pár nap alatt belehalhatnak bármilyen betegségbe.
Vidd orvoshoz! Kap valamilyen formában kalciumot? Súlyos kalciumhiány is okozhatja.

Van egy hullámos papagájom, két hónapja vettük a párommal. Rettentően rikácsol. Mit tegyek?

Tegnap - valamilyen módon, ilyet nem szokott csinálni - elkezdett rikácsolni a hullámos papagájom. Tojó, egyelőre még egyedül van. Csak akkor hagyja abba, ha letakarom a ketrecét. Tehetek valamit?

Legjobb válasz: Van nála tükör? Ki szoktad engedni? Mennyit és hogyan foglalkoztok vele? Mikor terveztek neki párt?

Van nála tükör? Ki szoktad engedni? Mennyit és hogyan foglalkoztok vele? Mikor terveztek neki párt?
De, ha rájössz, hogy miért, akkor esetleg nem kellene õket becsapni, és letakarva eltenni, mert úgy csöndben van. Szerintem senki nem azért tart madarat, hogy letakarja egy sarokban. Akinek nem tetszik, hogy hangos, az mit gondolt azelõtt, hogy megvette?? Nem tudta, mit vesz?
Nálam is kettõ van és nagyon rikácsolnak, és ha letakarom õket akkor nem de azért mert azt hiszik este van.
A kérdező hozzászólása: :O Nem is tudtam, hogy bekattan tõle. Most kivettem, a szomszédok megkönnyebbülhetnek, abbahagyta. Kiengedtem egy kicsit, itt ül a vállamon, életerõs, vidám.
A kérdező hozzászólása: Az nálunk nem probléma, a párom jobban ért az ilyesmihez. Én még nem vagyok olyan gyakorlott. A párom régebben madarakat szaporított, vagy 3 évig.
Vehetsz, de akkor szaporulat is lesz.
A kérdező hozzászólása: Vehetek hozzá hímet?
Tükröt nem szabad egy papagájnak sem berakni. Szegény azt hiszi, hogy van ott valaki és elõbb utóbb annak kezd udvarolni. A leírtak alapján jól bánsz vele, így sajnos nem lehet megmondani, hogy miért kezdett el rikácsolni. Lehet, hogy lenyugszik, majd írj, hogy hogy alakul a dolog!
A kérdező hozzászólása: ma 21:49 Hónapok óta ott van bent. Csak tegnap kezdett rikácsolni... De ha akarod, kiveszem...
A tükröt mihamarabb szedjétek ki tõle. Ha rikácsolnak, általában hívnak valakit. Õ a tükörben lévõ papagájt. Nagyon káros dolog, agressziót okoz.
A kérdező hozzászólása: Igen, van tükre. Igen, reggel 9 környékén hagyom repkedni 3 és fél órát. Legközelebb 5 óra tájékán, ahogy hazaér a párom, õ megrepteti a szabadban, pórázzal. Elég sokat; párom reggel, én meg itthon vagyok terhesen. Szóval jó sokat. Én úgy szoktam, hogy kiveszem a kalitkájából, ráteszem az alkaromra, beszélgetek vele, és "ringatom". Amint találunk neki, holnap elmegyek a kisállatkereskedésbe szétnézni.
Nálam a pintyek néha még éjjel is megszólalnak, a magot kiszórják, mégsem takarom le õket nappal. Azért madárka, hogy csicseregjen.

Nemsokára szeretnék venni egy hullámos papagájt és lenne pár kérdésem: -Büdös? -fiút vagy lányt válasszak? -hol helyezzem el a kalitkát? -mivel etessem?

Legjobb válasz: Papagájillatuk van, egyáltalán nem büdösek, az ürülékük sem büdös. Persze takarítani minimum hetente kell. Tenyésztõtõl kezdetnek fiút, késõbb pedig egy párt mellé, az bármilyen nemû lehet. Ne huzatos helyen, legyen viszonylag magasabban, és sosem lehet elég nagy a kalitka! Inkább költs rá többet, de legyen nagy kalitka. Magkeverék, homok, gyümölcs és zöldség, fürtös köles. Olvass sokat utánuk, bármilyen részletesen is belekérdezhetsz.

Papagájillatuk van, egyáltalán nem büdösek, az ürülékük sem büdös. Persze takarítani minimum hetente kell. Tenyésztõtõl kezdetnek fiút, késõbb pedig egy párt mellé, az bármilyen nemû lehet. Ne huzatos helyen, legyen viszonylag magasabban, és sosem lehet elég nagy a kalitka! Inkább költs rá többet, de legyen nagy kalitka. Magkeverék, homok, gyümölcs és zöldség, fürtös köles. Olvass sokat utánuk, bármilyen részletesen is belekérdezhetsz.
Ha egy elfér, akkor kettõ is.... Nem jó, ha nincs fajtársa, olvass csak utána! A fajtársát te nem tudod pótolni, bármennyit is foglalkozol vele! (Vagy ha téged tekint fajtársának, abból adódnak a viselkedészavarok...)
Szerintem is vegyél kettõt ha szaporitani akarod de ha bexélni akkor fiut mert azok könyebben tanulnak meg bexélni!Bárhová teheted KIVÉVE a földre és az ajtó ablak mellé!Én a ketrec alá mindig ujságot teszek és amikor takaritod csak kiveszed az újságot és kész is nem kell egyóráig takaritgatni :D Az ételét pedig megveheted a kisálatkereskedésekben(kérj hullámos papagájoknak való magvakat.) :D
Semmiképp ne tartsd egyedül! A papagáj társas lény, és ha nincs társa, fennáll a veszélye, hogy téged kezd el fajtársnak tekinteni, ami viselkedészavart, de akár betegségeket is okozhat! Az tévhit, hogy csak egyedül lehet megszelídíteni! Hidd el, ha párban van, akkor is szelíd lesz, ha foglalkozol vele! Ha jót akarsz neki(k), egy fiút és egy lányt vigyél haza! Olvass róluk sokat! Sok sikert! :)
nem büdös egyáltalán.viszont én sajnálnám egymagába tartani szegényt :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Nem nagyon tudom megoldani , hogy kettõt tartsak , de viszont elé sok idõt tudok rá fordítani, szóval nem fog unatkozni :)
A falat eszi? Milyen színû a széklete? Változatosan eteted? Van madárhomok elõtte? Kap vitaminokat?
Jó minõségû magkeverék (te is összeállíthatod), vitaminok, megfelelõ gyümölcsök és zöldségek, madárhomok kell neki. Ha pl. csipegeti a kalitkát, amin festékborítás van, vagy a falat, vagy nincs jó körülmények között, akkor elõfordulhat. Ha a fejét is lógatja, valószínûleg beteg vagy kimerül, egy állatorvos lehet nem ártana.
A kérdező hozzászólása: hát nem is tudom a kalitkája fábol van.és most már egy kicsit jobban érzi magát .jol van tartva szokott kapni lágy eleséget gyümölcsöt.mostanában nem kapott vitamint egy a vizébe cseppet de észrevetem h lejárt.de cska most lett baja és ezt egy honapja volt.zöld szinü a széklete

Van egy óriási röpdém! Ahol van 2 tojo és 5 him hullámos papagájom! Az egyik pár lukat csinált a ház oldalába és befészkelt oda! Ma láttam hogy vannak tojások! Mit tegyek? Vajon mikor kelnek ki? Hogy fogom észre venni?

Legjobb válasz: A fiókák kb. 18 nap után kelnek ki a tojából, de még kb. 1 hónap mire elhagyják a fészket. Ne piszkáld õket, adj nekik sok zöld táplálékot, mert ilyenkor sok vitaminra van szükségük.

A fiókák kb. 18 nap után kelnek ki a tojából, de még kb. 1 hónap mire elhagyják a fészket. Ne piszkáld õket, adj nekik sok zöld táplálékot, mert ilyenkor sok vitaminra van szükségük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!