Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy hullámos (67 db)

Két hét múlva lesz egy katalinom (tenyésztőtől), de szeretnék hozzá még egy hullámosat is, hogy ne legyen egyedül! Mikor vegyem meg mellé a hullámost?

Rögtön őt is akkor mint a katalint vagy később? Nem akarom h utálják egymástvagy féltékenyek legyenek!:) Előre is köszi az értékes válaszokat!

Legjobb válasz: Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül akkor vegyél 2 katalint vagy 2 hullámost, de ne egy ilyet egy olyat mert nemtudnak egymással mit kezdeni..nemtudnak kommunikálni egymással. De ha mégis egy katalint és egy hullit veszel akkor egyszerre tedd õket a kalitkába mert ha az egyik már bent volt régebben akkor az az õ otthona és valószínûleg bántani fogja az újat, ha egyszerre teszed be akkor mindkettõnek új hely és nemlesz annyi baj. De szerintem vegyél inkább vagy 2 katalint vagy 2 hullámost!!

Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül akkor vegyél 2 katalint vagy 2 hullámost, de ne egy ilyet egy olyat mert nemtudnak egymással mit kezdeni..nemtudnak kommunikálni egymással. De ha mégis egy katalint és egy hullit veszel akkor egyszerre tedd õket a kalitkába mert ha az egyik már bent volt régebben akkor az az õ otthona és valószínûleg bántani fogja az újat, ha egyszerre teszed be akkor mindkettõnek új hely és nemlesz annyi baj. De szerintem vegyél inkább vagy 2 katalint vagy 2 hullámost!!
hullámost nem hogy fölösleges hanem baj ha veszel hozzzá mert egyik madárnak sem jó! Ahogy az elõzõ írta, vagy 2 hullámos, vagy 2 katalin!
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam, mert olvastam több helyen is hogy a katalin tök.békés és elvan a másfajta papagájokkal iis, sõt hullámossal vagy nimfával még költ is együtt... Köszi a válaszokat

Mit tegyek, hogy hullámos papagájom egyen lágy eleséget, zöldséget, tojást? Nem akarja elfogadni, csak a magot.

Kb mennyi idő után engedhetem ki repülni miután hozzám került tenyésztőtől?

Legjobb válasz: Nálam minden új kajától félnek a hullámosok, akkor fogadják el, ha látják, hogy én is eszek belõle. Utána megkóstolják és rájönnek, hogy jéé, ez nem is rossz. :D Én mindig kézbõl adok nekik mindenféle zöldséget, gyümölcsöt. Én azután engedtem ki, miután megtanultak a kezemre ülni és egyáltalán nem féltek tõlem, simogathattam õket, ettek a kezembõl. Elsõ madaramnál ez 2 hét volt, a másodiknál 2 hónap.

Nálam minden új kajától félnek a hullámosok, akkor fogadják el, ha látják, hogy én is eszek belõle. Utána megkóstolják és rájönnek, hogy jéé, ez nem is rossz. :D Én mindig kézbõl adok nekik mindenféle zöldséget, gyümölcsöt. Én azután engedtem ki, miután megtanultak a kezemre ülni és egyáltalán nem féltek tõlem, simogathattam õket, ettek a kezembõl. Elsõ madaramnál ez 2 hét volt, a másodiknál 2 hónap.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat. Két madaram van, egy tojó, és egy hím együtt. Igyekszek nagyon türelmes lenni. A fürtöst már gond nélkül eszik a kezembõl, a répát is megkóstolta a tojó, de a lágy és tojást egyáltalán nem.Próbálkozok tovább! Köszi még egyszer

Van egy hullamos papagajom es alandoan a tukor elot gubaszt, neha csicereg maganak neha csak nezi magat benne, ez mit jelent? Maganyos kene neki egy par?

Legjobb válasz: Az én papagájomnak vettem egy párt, de két hét múlva kinyírta az újoncot...

Az én papagájomnak vettem egy párt, de két hét múlva kinyírta az újoncot...
Ha veszel neki párt rakjad külön kalitkába pár napig. Hogy szokják meg egymást. Tükör az nem jó ötlet szerintem se.
Akkor is ki a......vagy?
Juhász Tamás Hol, hogyan tartasz 28 nimfát, 82 pár hullámost úgy hogy kényelmesen el is férjenek? Ahhoz képest hogy 12 éve van papagájod elég sok hülyeséget írsz.
Ki vagy??
12éve van papagájom.A 82 pár hullámopapagájom van!Tapasztalt profi vagyok!!
Juhász Tamás: inkább ne írj olyant, amirõl halvány lila gõzöd sincs. Nem ez az elsõ válaszod, amitõl égnek állt a hajam.. Még a végén valaki komolyan veszi. A tükröt mindenképp szedd ki, tönkreteszi õt lelkileg. Ha nála fiatalabb párt veszel neki, nagyon kicsi az esélye, hogy nem fognak jól kijönni, ha nem is lesznek életreszóló szerelmesek, de legyilkolni nem fogják egymást, mert az új pici tanul és alkalmazkodik a régi, idõsebb madárhoz.
Rag el a tükröt.Az õ tükre??Ha igen vedd ki ez a legfontosabb mert nem nézheti magát túl sokat de akkor gondoskodj róla RENGETEGET!!!!!!Párt ne agy neki mert egybõl rátámad a újoncra mert az a Õ területe és minden áron védelmezni fogja azt!szóval ez a én tanácsom mert én már eszt átéltem egyszer, ne keljen neked is átélned ezt a borzalmat!!! kalitkábol
Vegyél neki tényleg egy párt mellé nekem is a hím hullámosom egyedül volt s én vettem neki egy párt s nagyon örülnek egymás társaságának, Tükrött meg távolisd el
Vegyél neki párt mindenképp. Az enyém azóta boldogabb, mióta vannak játszótársai! De szerintem a tükröt nyugodtan bent hagyhatod.
Akkor sem fogjs magát jól érezni, ha napi 10 órát vagy vele. A hullámos kolóni amadár, csapatban érzi jól magát. Ezért MINIMUM párban tartsd. A tükröt meg dobd ki.
Azért ül mellette mert a párjának hiszi(mentális problémákat okoz). Többek között ezért nem szabad tükröt adni nekik(csengõt, mûpapagájt sem szabad). Tehát minél elõbb vedd el tõle az ilyen játékokat és helyettük fajátékokat adj neki. Ha foglalkozol vele naponta kb. 5 órát akkor nem magányos de biztos örülne egy párnak, madártársnak.
Dobd ki a tükröt.
Kedves Juhász Tamás! Ne indulatoskodjál, na meg az önbizalomból sincs kevés miért bántané az ujjat?? Ez nem kutya hogy megörzi a területét....


Van egy hullámos papagájom, két hónapja vettük a párommal. Rettentően rikácsol. Mit tegyek?

Tegnap - valamilyen módon, ilyet nem szokott csinálni - elkezdett rikácsolni a hullámos papagájom. Tojó, egyelőre még egyedül van. Csak akkor hagyja abba, ha letakarom a ketrecét. Tehetek valamit?

Legjobb válasz: Van nála tükör? Ki szoktad engedni? Mennyit és hogyan foglalkoztok vele? Mikor terveztek neki párt?

Van nála tükör? Ki szoktad engedni? Mennyit és hogyan foglalkoztok vele? Mikor terveztek neki párt?
De, ha rájössz, hogy miért, akkor esetleg nem kellene õket becsapni, és letakarva eltenni, mert úgy csöndben van. Szerintem senki nem azért tart madarat, hogy letakarja egy sarokban. Akinek nem tetszik, hogy hangos, az mit gondolt azelõtt, hogy megvette?? Nem tudta, mit vesz?
Nálam is kettõ van és nagyon rikácsolnak, és ha letakarom õket akkor nem de azért mert azt hiszik este van.
A kérdező hozzászólása: :O Nem is tudtam, hogy bekattan tõle. Most kivettem, a szomszédok megkönnyebbülhetnek, abbahagyta. Kiengedtem egy kicsit, itt ül a vállamon, életerõs, vidám.
A kérdező hozzászólása: Az nálunk nem probléma, a párom jobban ért az ilyesmihez. Én még nem vagyok olyan gyakorlott. A párom régebben madarakat szaporított, vagy 3 évig.
Vehetsz, de akkor szaporulat is lesz.
A kérdező hozzászólása: Vehetek hozzá hímet?
Tükröt nem szabad egy papagájnak sem berakni. Szegény azt hiszi, hogy van ott valaki és elõbb utóbb annak kezd udvarolni. A leírtak alapján jól bánsz vele, így sajnos nem lehet megmondani, hogy miért kezdett el rikácsolni. Lehet, hogy lenyugszik, majd írj, hogy hogy alakul a dolog!
A kérdező hozzászólása: ma 21:49 Hónapok óta ott van bent. Csak tegnap kezdett rikácsolni... De ha akarod, kiveszem...
A tükröt mihamarabb szedjétek ki tõle. Ha rikácsolnak, általában hívnak valakit. Õ a tükörben lévõ papagájt. Nagyon káros dolog, agressziót okoz.
A kérdező hozzászólása: Igen, van tükre. Igen, reggel 9 környékén hagyom repkedni 3 és fél órát. Legközelebb 5 óra tájékán, ahogy hazaér a párom, õ megrepteti a szabadban, pórázzal. Elég sokat; párom reggel, én meg itthon vagyok terhesen. Szóval jó sokat. Én úgy szoktam, hogy kiveszem a kalitkájából, ráteszem az alkaromra, beszélgetek vele, és "ringatom". Amint találunk neki, holnap elmegyek a kisállatkereskedésbe szétnézni.
Nálam a pintyek néha még éjjel is megszólalnak, a magot kiszórják, mégsem takarom le õket nappal. Azért madárka, hogy csicseregjen.

Én tegnap vettem egy hullámos papagájt s kb mennyi idő mire hozzá szokik új környezetéhez? Vagy Mennyi idő mire kézhez lehet szokni s a picur név neki jó nem? Elöre is kösszi a válaszokat ;)

Legjobb válasz: Madártól függ kb- olyan 1-2 hét addig lehet ne riogazsd kézhez szoktatáshoz türelem kell de ha egyedül van akkor jobbab elöbb kézre meny

Madártól függ kb- olyan 1-2 hét addig lehet ne riogazsd kézhez szoktatáshoz türelem kell de ha egyedül van akkor jobbab elöbb kézre meny
Jó név neki. Ez madártól is függ de általában 1-2 hét alatt meg szokja a helyet. A szelidség már más téma. Álltalában 1 hónap mire a kezedre ül de olyan 2-3 mikor már nem repül és tõled és simagadhatot is. De ez is madártól függ. Nekem egyszer volt 3 is ami alapból szelídebb volt mint a többe és nekik elég 3 hét a kézhez de amúgy meg olyan max 2 hónap.
1-2 hétig ne nagyon zavard ne vidd egyik szobábol a msáikba .. lehetõleg legyen egy helyen .. ha 1 vagy 2 hét után ugy látod , hogy megszokta akkor kezd el a kézhez szoktatást ... egy kis eleséggel a kezedben ..... sok sikert
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat persze hogy egy helyen van :) de ha látom már h kékesedik neki a csörén lévõ böréteg akkor az azt jeleni hogy valószinüleg hím lessz?:) énis kb ugy gondoltam h 1-2hét mire megszokja csak én most tartok elsõnek papagáj voltak elöte madaraim sõt most is van egy gyémánt pintyem:) persze nem egymás mellet vannak hanem egy polc válassza el õket csak mikor megvettem a papagájt egy picikét megijedt hogy más madár hangját halja de gondolom majd idõvel megszokja a picurom hogy más madár is van egy szobába:)
Ha kék akor igen hím lesz :) ha bõrszinû vagy barnás akkor tojó :) Egyébként tényleg meg fogja szokni :) nekem hullámos papagájom is volt már mondjuk õt sajnos nem sikerült megszeliditenem .. gondolom kevés türelmem volt igy inkább nem zavartam :) de elõtte volt egy nimfa papagáj tojóm õt a szülei ütötték meg a tollat lecsipkedték a fejérõl tiszta vér volt szegáényke de ps volt igy hát ugyis nyáriszünet volt és befogatdam behoztam egy kalitkába csináltam neki egy kis fészket és fõtt tojással etettem amig megnõtt .. angyon nagyon hozzám volt nõve imádtam és õ is engem csak egyszer télen kivittük a garázsba a többi madár mellé egy kicsit "beszélgetni" a kalitkáját felakasztottuk a többi kalitka mellé és nagyon jól elvolt.. aztán pár napra rá köszvényes lett(lebénult a lába de ez ár másik madaramnál is elõfodult csak az meg végig bent volt) és elpusztult annyira sajnáltam ..:( és egyébként tényleg sok sikert hozzá ha megszelidül biztos igazi jóbarát lesz belõle nagyon ragaszkodóak :) mint egy ember megsértõdnek utána megbékülnek a helyzettel és folytatódik az élet :)
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek el picurom alig egy hónapja van meg s sokat változott ki szoktam engedni röptetni s nagyon élvezi, vissza repül a saját helyére meg a kalitka tetején szokott lenni repül egy két kört s pihizik s utána megint repül:) de azon lepõdtem meg hogy be volt hajtva a kalitka ajtaja s mikor egyik nap haza értem már kint repdesett szerencsére mindig van itthon valaki aki figyelj rá gyorsan megtanulta, ráadás estére magától vissza megy a helyére de napközben sokat bohóckodik :) örülök neki nagyon hogy hamar megszokta a helyét. :)
Én azonnal össze engedtem õket, semmi baj nem volt :)
Hmmm. Nekem 2 éve van már egy fiú papagájom, 2 évig egyedül volt, és most júniusban vettünk neki egy párt, de mikor hazahoztuk az újat akkor a fiú ketrece mellé tettük hogy lássák egymást, és csak a következõ napon engedtük össze õket, majd egy hét után, egy kalitkába tettük. Szerencsére rá 1 hétre lett kész a volierem és azóta is abban vannak hogy nagy helyük legyen. Azt azonban érdemes tudni hogyha egy fiú mellé veszel egy lányt akkor a lány hát nem is bántani, de erõszakos lesz a fiúval de ez így természetes, de nekünk 2 fiú van és remekül eljátszanak egymással és velünk is.( vagyis még nem tudom h fiú e vagy lány demajd kirderül) üdv sok szerencsét 17f
Én is összeengedtem, és semmi probléma nem volt...
Össze is engedheted, és külön-külön kalitkában is szoktathatod egymáshoz õket. Viszont, ha ellenségesen viselkednek egymással, akkor mindenképpen válaszd szét õket.

Hamarosan kapok egy nimfa vagy egy hullámos papagájt. Nem tudom, hogy mi legyen a neve. Szerintetek mi legyen a neve?

Fiú és lány neveket is várok! :-)

Legjobb válasz: Elég sokan kérdeznek ilyeneket de nem baj. Ha engem kérdezel csinálg úgy mint a pandáknál kínában. Ott ha jól tudom 100 napot várnak, és csak azután nevezik el õket, mert így már kiismerik az állatot és hozzáillõ nevet tudnak neki adni. Oké, neked nem kell 100 napig várni, de 1 hétig szerintem érdemes várakozni.

Elég sokan kérdeznek ilyeneket de nem baj. Ha engem kérdezel csinálg úgy mint a pandáknál kínában. Ott ha jól tudom 100 napot várnak, és csak azután nevezik el õket, mert így már kiismerik az állatot és hozzáillõ nevet tudnak neki adni. Oké, neked nem kell 100 napig várni, de 1 hétig szerintem érdemes várakozni.

Mi vesz rá egy hullámos papagájt, hogy a szobában tök sötétben elkezdjen repkedni?

Már lefeküdtünk, a madaraim a kinti mászókán, nem akartak bemenni. Szoktak néha kalitkán kívül aludni. Amikor az összes lámpát lekapcsoltam, és lefeküdtem, az egyik elkezdett repkedni. Felkapcsoltam a lámpát, hogy lásson, és le tudjon szállni. De miért csinálhatta? Miért indul el, ha már nem lát?

Legjobb válasz: Lehet, hogy megijedt vmitõl vagy rosszat álmodott. Esetleg szellemet "látott". Viccen kívül, nekem csirkém volt bent és õ akkor csinált ilyet...

Lehet, hogy megijedt vmitõl vagy rosszat álmodott. Esetleg szellemet "látott". Viccen kívül, nekem csirkém volt bent és õ akkor csinált ilyet...
Megijedt. Nekem akkor csinálták ezt mikor múltkor volt ez a földrengés.
Volt már nálam olyan, hogy éjszaka kellõs közepén ébredt fel az egyik és elkezdett repkedni, erre a másik is felijedt. Szakkönyvben hirtelen ébredésnek nevezik, ilyenkor villany fel, kis beszélgetés, fára ültetés, aztán ha megnyugodtak, lehet aludni tovább. :)

Van egy hullámos papagájom. Lement a torkán egy nagyobb mag és ez miatt úgy veszi a levegőt mint aki megakarna fulladni Ti mit tennétek? Szerintetek hogyan tudok rajt segíteni? Ha volt már nektek is ilyen gondotok akkor ti mit tettetek?

Voltunk vele az állatkereskedésben és ott azt mondták hogy nem kell vele semmit csinálni majd magától kijön neki...de nagyon sajnálom.

Legjobb válasz: Ha ilyet mondott a kereskedõ akkor tuti hogy nem ért a madarakhoz. Nagyon könnyen megfáznak és könnyen bele is halhatnak. Vidd el egy orvoshoz!

Ha ilyet mondott a kereskedõ akkor tuti hogy nem ért a madarakhoz. Nagyon könnyen megfáznak és könnyen bele is halhatnak. Vidd el egy orvoshoz!
Az egyik nimfám a szotyit kibontás után egészben nyelni le ezért néha megakad a torkán és addig tátog azaz öklendezik, rázza a fejét amíg ki nem sikerül köpnie. Szerintem a hullámosod próbálja visszaöklendezik a magot. Mióta csinálja?
Állatorvoshoz vidd, de gyorsan!! Sajnos a kis állatka ha beteg lesz, nem nagyon gyógyítható!! Doki!!!!
Ne higgy a kereskedõnek. A leggyakoribb papagájbetegség a megfázás, és a leggyakoribb halálok a huzat. A kereskedõt minõsíti a hozzáállása..
A kérdező hozzászólása: Az is lehetséges amit te mondasz mert pont az ajtó mellett van a kalitkájuk de nem tudom mert a kereskedésben azt is mondták hogy a papagájok nem szoktak megfázni meg nem kapnak huzatot..meg ilyenek...de hát nem tudom lehet el kéne vinni...
Ha ilyen régóta tart, biztos nem mag. Nem kapott huzatot? Nincs olyan helyen, ahol sokat van nyitva-csukva ajtó/ablak? Erre akármi is a válaszod, mindenképp dokinak kellene látni, ha huzatot kapott, akkor azért, mert ez náluk halálos lehet, ha nem, akkor viszont azért, hogy kiderüljön..
A kérdező hozzászólása: Oké...köszönöm :)
A kereskedõk nem mindig értenek hozzá. Kérdezz meg egy állatorvost is!
A kérdező hozzászólása: Már egy jó hónapja ezt csinálja eleinte alig hallatszott csak pattogás hallatszott de most már fuldoklásszerû hangot ad ki...meg sokat tüsszög ...a kereskedésben azt mondták hogy ez is azért van meg ezzel is próbálja a magot kiöklendezni vagy lenyelni... szóval nem tudom hogyan segíthetnék ?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat...:)

Nemsokára szeretnék venni egy hullámos papagájt és lenne pár kérdésem: -Büdös? -fiút vagy lányt válasszak? -hol helyezzem el a kalitkát? -mivel etessem?

Legjobb válasz: Papagájillatuk van, egyáltalán nem büdösek, az ürülékük sem büdös. Persze takarítani minimum hetente kell. Tenyésztõtõl kezdetnek fiút, késõbb pedig egy párt mellé, az bármilyen nemû lehet. Ne huzatos helyen, legyen viszonylag magasabban, és sosem lehet elég nagy a kalitka! Inkább költs rá többet, de legyen nagy kalitka. Magkeverék, homok, gyümölcs és zöldség, fürtös köles. Olvass sokat utánuk, bármilyen részletesen is belekérdezhetsz.

Papagájillatuk van, egyáltalán nem büdösek, az ürülékük sem büdös. Persze takarítani minimum hetente kell. Tenyésztõtõl kezdetnek fiút, késõbb pedig egy párt mellé, az bármilyen nemû lehet. Ne huzatos helyen, legyen viszonylag magasabban, és sosem lehet elég nagy a kalitka! Inkább költs rá többet, de legyen nagy kalitka. Magkeverék, homok, gyümölcs és zöldség, fürtös köles. Olvass sokat utánuk, bármilyen részletesen is belekérdezhetsz.
Ha egy elfér, akkor kettõ is.... Nem jó, ha nincs fajtársa, olvass csak utána! A fajtársát te nem tudod pótolni, bármennyit is foglalkozol vele! (Vagy ha téged tekint fajtársának, abból adódnak a viselkedészavarok...)
Szerintem is vegyél kettõt ha szaporitani akarod de ha bexélni akkor fiut mert azok könyebben tanulnak meg bexélni!Bárhová teheted KIVÉVE a földre és az ajtó ablak mellé!Én a ketrec alá mindig ujságot teszek és amikor takaritod csak kiveszed az újságot és kész is nem kell egyóráig takaritgatni :D Az ételét pedig megveheted a kisálatkereskedésekben(kérj hullámos papagájoknak való magvakat.) :D
Semmiképp ne tartsd egyedül! A papagáj társas lény, és ha nincs társa, fennáll a veszélye, hogy téged kezd el fajtársnak tekinteni, ami viselkedészavart, de akár betegségeket is okozhat! Az tévhit, hogy csak egyedül lehet megszelídíteni! Hidd el, ha párban van, akkor is szelíd lesz, ha foglalkozol vele! Ha jót akarsz neki(k), egy fiút és egy lányt vigyél haza! Olvass róluk sokat! Sok sikert! :)
nem büdös egyáltalán.viszont én sajnálnám egymagába tartani szegényt :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Nem nagyon tudom megoldani , hogy kettõt tartsak , de viszont elé sok idõt tudok rá fordítani, szóval nem fog unatkozni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!