Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy Kft (37 db)

Sokkal tartozik nekünk egy kft és most felszámolási eljárás indult ellene. Mit lehet tenni, hogy kifizessenek? Vagy csak bízzunk a szerencsében, hogy nem buktuk el?

Legjobb válasz: Hát nem sok esélyetek van. Elõször ugyanis a köztartozásait fizetik ki, ha van a kft-nek valami megmaradt vagyona, abból, majd csak utána az egyéb tartozásokat. És a kft-ket úgy szokás felszámolni, hogy elõbb amit csak lehet kimentenek belõle, kifizetik az alkalmazottakat (talán) és ami marad azt viszi az állam... Tõlük érdeklõdjetek, hátha meg tudtok valahogy egyezni...

Hát nem sok esélyetek van. Elõször ugyanis a köztartozásait fizetik ki, ha van a kft-nek valami megmaradt vagyona, abból, majd csak utána az egyéb tartozásokat. És a kft-ket úgy szokás felszámolni, hogy elõbb amit csak lehet kimentenek belõle, kifizetik az alkalmazottakat (talán) és ami marad azt viszi az állam... Tõlük érdeklõdjetek, hátha meg tudtok valahogy egyezni...
Be kell jelentened a felszámolás során az igényedet a KFT ellen - viszont 99%, hogy elbuktátok, itthon egy csõdbement KFT sosem kártalanít és ált. a hatóságnak sincs eszköze, mert ugye MO az az ország, ahol mindenkinek van háza, autója, nyaralója, mégsincs a nevén semmi...
A kérdező hozzászólása: Kinek kell bejelenteni az igényt? A kft nevére címezzük vagy mi ennek a menete? Köszönöm elõre is.

Mi a hátránya egy Kft-nek?

Ha alapítok egy céget mely kereskedelemmel foglalkozik (m?szaki cikkek, számítástechnika stb.) akkor milyen kiadások vannak havonta akkor is, ha nincs bevétel? 20-30ezer Ft minden hónapban, még ha veszteséges is, vagy mennyi?

Legjobb válasz: Ha nem kell bejelenteni az ügyvezetõt, akkor a könyvelõ a fix költség, ami kb 15-20 ezer Ft. Hivatalosan olyan nincs, hogy nem adnak számlát. Kft. csak számlára vásárolhat vagyis ha feketén veszel valamit, akkor azt csak feketén tudod eladni, de ennek már nincs köze a Kft-hez.

Ha nem kell bejelenteni az ügyvezetõt, akkor a könyvelõ a fix költség, ami kb 15-20 ezer Ft. Hivatalosan olyan nincs, hogy nem adnak számlát. Kft. csak számlára vásárolhat vagyis ha feketén veszel valamit, akkor azt csak feketén tudod eladni, de ennek már nincs köze a Kft-hez.
gyakorlatilag jó lehet az a megoldás ha több mindennel foglalkozik a kft ---több helyrõl jön az utalás és talán bejön annyi pénz hogy egyik hónaptól a másikig kitart mert ha valaki nem utal idõben mint manapság szokás akkor hátha a másik igen ---mert ha egy embertõl várunk csak elúszunk a mindenféle fizetnivalókkal és az apeh nem mindég kegyelmez se az ipa se mások és akkor jön az inkasszós játék ---ezek a valós válaszok nem a hûjítés hogy nincs költség---MAGYARORSZÁGON élünk nem a mesevilágban ---de a könyvelõk a szíve lelke a cégeknek --õk mindent tudnak .
A kérdező hozzászólása: Utolsó: A hülye senki hibájából nem tanul szerintem. Értem én mit akarsz, csak azt nem értem hogy egy zöldségesbolt hogyan tud mûködni, vagy a többi mikrovállakozás ha mindegyiknek ekkora kiadása van, mégha 0 bevétel van?
Természetesen nem kell ránk hallgatnod, mert csak az okos ember tanul a másiknak a kárán... (A buta ember meg ugye, a sajátján!!) Ha neked az szimpatikusabb, akkor hallgass arra, aki azt írta, hogy "15-20ezerbõl" kijön a kft. havi rezsije. Csak kérd majd el tõle a különbözetet!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Csak meglehet próbálni, ha valaki egy zöldségesboltot tud nyitni.
az elõzõ válaszomat kiegészíteném azzal hogy a semmit is be kell vallani és a nullás bevallásokat is ugyanúgy be kell kûldeni mintha egy nagy forgalommal bíró cég lenne ---maximum kevesebb a macera vele.
Egy kft nek ha éppen nincs alkalmazottja akkor is vannak fizetnivalók ----a könyvelési díj ---mérlegkészítés díja -társasági adó ---elvárt----kûlönadó---iparûzési adó---vállalkozói járulék-----aztán hogy ez hogyan kompenzálódik májusban --mennyi a költségszámla stb --az részletkérdés mint az is hogy forgalomtól és a bevétel arányától fûgg hogy havi vagy negyedéves az áfa -----ha van egy kis forgalom ---ha egyáltalán incs is van költség ----bár ne lenne ---de nem érjûk mi azt meg soha.
A kérdező hozzászólása: És ha van kb 200ezer forint bevétele? Pl 180ezerért szerezte be az árukat és 200ezerért adja? Akkor a 20ezerebõl kell adózni 5ezret?
"Százezres nagyságrendek vannak, nem 20-30 ezer/hó! " Egy-két példával alá tudod támasztani ezt az oltári nagy badarságot? Olyan cégrõl beszélünk, melynek nincs alkalmazottja és nincs bevétele.
Az elõzõ, hülyeséget írt!!!! De jó is lenne, ha semmi más kiadása nem volna egy cégnek, mint a könyvelõ! Legalább 20-30 féle jogcímen kell fizetned !! Százezres nagyságrendek vannak, nem 20-30 ezer/hó! ...és akkor még azt adózásról nem is esett szó!
A kérdező hozzászólása: Ha Magyarországon nem éri meg céget alapítani, akkor hol? (a környezõ országok közül)

Mi a különbség a Bt, Kft és egy. Vállalkozás között? Van itt aki ért hozzá?

Férjem jelenleg egy egyéni vállalkozó és arra lennék kíváncsi, hogy anyagilag/adózás, bevallás stb./ esetleg a másik kett? nem kedvez?bb?

Legjobb válasz: Manapság a leggyakoribb a kft alapítása, mégpedig azért mert egy lényeges dologban különbözik a bt és egyéni váll.-tól mégpedig, hogy csak a bevitt vagyis befizetett vagyonoddal, pénzzel felelsz. Míg a másik kettõnél a teljes vagyonoddal. Nem mindegy, hogy ha bukik az ember, mennyit bukik el, szerintem. Manapság az egyéni vállalkozás a legkevesebb, mert nem tudod bõvíteni a tevékenységi körét, csak egyfajta tevékenységet végezhet, amit az elején bejelentett, míg a másik kettõ szabadon bõvíthetõ. Az egyéni vállalkozó kevesebb dolgot tud elszámolni magának mint a kft vagy bt. tulajdonosa, mert ott megengedik már a munkaviszony jellegû ellátást is. Remélem tudtam segíteni. Ha még érdekel vmi, priviben írj.

Manapság a leggyakoribb a kft alapítása, mégpedig azért mert egy lényeges dologban különbözik a bt és egyéni váll.-tól mégpedig, hogy csak a bevitt vagyis befizetett vagyonoddal, pénzzel felelsz. Míg a másik kettõnél a teljes vagyonoddal. Nem mindegy, hogy ha bukik az ember, mennyit bukik el, szerintem. Manapság az egyéni vállalkozás a legkevesebb, mert nem tudod bõvíteni a tevékenységi körét, csak egyfajta tevékenységet végezhet, amit az elején bejelentett, míg a másik kettõ szabadon bõvíthetõ. Az egyéni vállalkozó kevesebb dolgot tud elszámolni magának mint a kft vagy bt. tulajdonosa, mert ott megengedik már a munkaviszony jellegû ellátást is. Remélem tudtam segíteni. Ha még érdekel vmi, priviben írj.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a BT. az betéti társaság a KFT. pedig korlátolt felelõségû társaságot jelent...most fejbõl nem tudom elmondani pontosan, hogy mi mit jelent mert tavaly tanultam csak már elfelejtettem, de ha szeretnéd megkeresem a füzetemet és leírom neked röviden :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Engem abból a szempontból érdekelt volna, hogy a férjemnek melyiket lenne érdemesebb létrehozni. Esetleg valamelyiknek kevesebb a havonkénti kiadása, kedvezõbb az adózása, stb. Elég kezdõ vállalkozó lenne még és sajna nagyon sok a költsége mint egyéni vállalkozó. Érdemes esetleg váltani valami másra?


Van egy Kft-m ami most alakult. Autó vásárlás Kft-re? Miként? Lízing? Új? Használt? Megéri? Milyen autót? Ha netán a törlesztőjét nem tudnám fizetni mi történne?

Legjobb válasz: Mivel a hitel és a lízing egyik feltétele a lezárt mérleg, így minimum 1 éves vállalkozásnak(cégnek) kellene lenned.

Mivel a hitel és a lízing egyik feltétele a lezárt mérleg, így minimum 1 éves vállalkozásnak(cégnek) kellene lenned.
Emellett a lízing abból a szempontból elõnyös, hogy a lízing teljes díját elszámolhatod költségként, amíg hitel esetén kizárólag a kamat törlesztésre fordított összeg számolható így el.
ha vállalkozás, akkor lízing mindenképp az elõttem szólónál okosabbat ezzel kapcsolatban nem tudok mondani. egyébként szerintem használt autót érné meg. nagyon olcsón alig néhány éves autókhoz lehet jutni. ha nem tudod fizetni a törlesztõjét, akkor egyértelmû a helyzet...egy idõ után (nálunk 3 hónap csúszás fér bele, bár mi háztartás vagyunk és hitelrõl van szó) lefoglalják az autót (vagy hogy mondják).
Szia, Keress meg, ebbõl írtam a diplomamunkám és egyébként cégautó lízinggel foglalkozom. Használttal is, újjal is.

Mit lehet tudni a Fensus Kft-ről? Állítólag ez is egy hasonló Kft ami fogyasztói csoportból alakul. Sikerült már itt valakinek hitelt felvennie?

Legjobb válasz: Sziasztok! Igen nekem sikerült, feltudom újítani a lakásom. Sajnos én is azok közé tartozom, aki nem rendelkezik a bankok számára megfelelõ keresettel. Nem tudtam, hogy létezik ilyen lehetõség, pedig az elmondottak alapján, már 15-18 éve létezik ez nálunk. Sz.László "Akkor te vagy az egyetlen ember aki kapott tõlük pénzt.Vagy fizetek neked hogy ezt írd ki???Vagy lehet hogy te is egy ügyintézõ vagy náluk???" Tisztelt Kritizáló! Én vállalom a nevem, reagáltam egy kérdésre az interneten. Ön hogy jön ahhoz, hogy sértegessen engem az ismeretlenség homályába rejtõzve. Kikérem magamnak ezeket a feltételezéseket.

Sziasztok! Igen nekem sikerült, feltudom újítani a lakásom. Sajnos én is azok közé tartozom, aki nem rendelkezik a bankok számára megfelelõ keresettel. Nem tudtam, hogy létezik ilyen lehetõség, pedig az elmondottak alapján, már 15-18 éve létezik ez nálunk. Sz.László "Akkor te vagy az egyetlen ember aki kapott tõlük pénzt.Vagy fizetek neked hogy ezt írd ki???Vagy lehet hogy te is egy ügyintézõ vagy náluk???" Tisztelt Kritizáló! Én vállalom a nevem, reagáltam egy kérdésre az interneten. Ön hogy jön ahhoz, hogy sértegessen engem az ismeretlenség homályába rejtõzve. Kikérem magamnak ezeket a feltételezéseket.
Üdv mindenkinek ! Aki úgy gondolja hogy a Fensus Kft becsapta , azt kérem hogy jelentkezzen , hogy mielõbb lépni tudjunk ellenük . Csak együtt tudunk elérni valamit , külön -külön nem ! [email protected]
sziasztok!hozzászólnék a többi válaszhoz.az én páromnak is volt, vagy van dolga ezzel a céggel.kb.féléve igényelt náluk egy nagyobb összeget, letette a kért elõleget, igérgettek, hetet-havat, de a pénzbõl a mai napig nem láttunk egy fillért sem.a telefonszámon nem lehet elérni õket, a cimeik is elég érdekesek.mindenkinek azt tanácsolom hogy ne foglalkozzon velük, mert átverés az egész.csodálom azokat akik azt irták hogy õk megkapták a pénzt.próbáltuk ügyvédi útra terelni a dolgokat, de õ sem tud mit kezdeni velük.csak azt nem értem, hogy verhetnek át ennyi embert büntetlenül?látom a sok hozzászólást, panaszt és senki nem tesz semmit ez ellen a cég ellen.
Sziasztok! Mi sem kaptunk semmi féle pénzt pedig befizettünk 386000 forintot!! Semmi körülmények között senki se higgyen nekik!!
Érdekes ezeket a véleményeket olvasni. Úgy tûnik, hogy kétféle ember van: az egyik azt hiszi, hogy ingyen kap pénzt, a nyakába borul a vöröskereszt és a lottónyeremény, míg a másik el is olvasssa mit ír alá. Érdekes, hogy az utóbbi, értelmesebb fajta nem háborodik föl utólag. Látszik, hogy sosem az a gond, hogy nem tartaná be az ígéretét a cég, hanem az, hogy nem ajándékba ad sok millió forintot.
Ez nem bank, hanem fogyasztói csoport, de ezt elmondták a szerzõdéskötés elõtt nekünk kétszer is. a lényeg, hogy az igényelt pénzt minden hónapban más kapja meg, van, akinek csak egy-két hónap, van akinek meg több. ezen feltétel tudásával semmi meglepetés sem érhet. csak az háborodik föl, aki nem érti, mit ír alá.
én is megkaptam, bár várni kellett rá néhány hónapot. így összeadva sokkal jobban jártunk, mint banki hitellel - amit amúgy nem is kaptunk volna meg -, úgyhogy elégedett vagyok velük, annyi csak, hogy várni kellett.
Az ismerõsöm, aki benne van, és azt mondta, hogy õ megkapta a pénzt. Nem azonnal, de nem is hónapokkal késõbb, akkor, amikorra beígérték neki.
A bizalmatlanoknak amúgy nagyon ajánlom, hogy itt, a gyik felületén kattintsanak valamelyik személyi kölcsönt ígérõ reklámra: pl. lehet a Providenttõl is pénzt kérni. Ja, hogy õk nem adnak vagy sokkal drágábban s nem akarsz mondjuk 100 000 forintért 170 000-et visszafizetni? Én fölvettem gyorskölcsönt is, van összehasonlítási alapom.
nálunk a hitelfelvétel nem volt opció, mivel már van sajnos egy devizahitelünk. de mindenképpen szükségünk lenne lakásfelújításhoz egy nagyobb összegre. a legcélravezetõbb volt a fensusos fogyasztói csoportba lépés. nekem mindegy, hogy egy hónap vagy öt hónap múlva lesz itt a pénz, a lényeg, hogy megkapjam és elkezdhessük a felújítást. egy bank biztosan nem adott volna ennyiért.
Nekünk jól mûködött. Befizettük a regisztrációs díjat, aztán néhány hónapig a részletet, amelyet elõre megállapítottak. Ez nem banki hitel, úgyhogy lassabb volt, de jóval olcsóbban jöttünk ki szerencsére.
Elõre fizetni a még el nem végzett szolgáltatásukért? Na ezt elfelejthetik akkor. Nekünk régen a credithill intézte a hitelt ott abból az összegbõl vonták le a sikerdíjukat amit igényeltünk hitelt. Akkor ez 50000 ft volt. Én most gondolkozom azon, hogy felhívom a Fensust és kérek tõlük részletes infót. Tõlünk elég messze van a bank , nem 10 ft lenne az oda vissza út. Csak ha tudnak valami értelmeset mondtani akkor mennénk át. Akinek van tapasztalata kérem írjon.
K.Géza, a szerzõdéskötéstõl számítva mennyi idõ volt mire megkaptad a pénzt? Mennyit tudtál felvenni? Én tegnap hagytam a bankba 160ezret és 2, 4 millióra lenne szükségem.Bízom benne, hogy tényleg nem átverés.Köszönöm a segítséged.
Sziasztok, Most májusban nekem is sikerült! Ennek az egész család nagyon örült. Kezdõdhet a lakásfelújítás!! Igen a válasz a kérdezõ számára, szerepel székhely a szerzõdésen, a várakozási idõ pedig számomra csak 5 hét volt.... ennél többet vártam már banknál is... a nemleges válaszra. üdv K. Géza.
A szerzõdésen szerepel telephely vagy székhely illetve adószám ??????Az ügyintézõkön van névtábla ? Miért csak akkor vannak nyitva hogyha valakivel elõre le van beszélve ? A Cégközlönyön nem is szerepelnek !!!Elõre kellet fizetni ? Mennyi a várakozási idõ ????
Üdv ! Tud valaki valamit a Fensus Kft-rõl ? Tud valaki elérhetõséget ? Büntetõ feljelentést szeretnék tenni ellenük. Ha valaki tud olyan információt amely hasznos lehet , kérem hogy jelentkezzen a [email protected] címen . Köszönöm.

Szeretnék venni egy bőrkabátot a HÁDA kft. üzletében, mikor menjek?

Ha most, ?sszel megyek biztosan lesz, vagy ez kiszámíthatatlan?

Legjobb válasz: A Háda Kft-nek rengeteg üzlete van Budapesten is és vidéken is. Nem azonos napon van árucsere mindenhol. Miután nem írtad, hogy melyikbe mennél, így csak azt tudom írni, hogy a www.hadakft.hu oldalon meg tudod keresni az üzletet és látod azt is, hogy ott éppen mikor érkezik friss áru. Érdemes közvetlenül utána menni, mert néhány nap alatt elfogy minden használható cucc. Egyébként az üzletek kínálata is kiszámíthatatlan, nem azonos, ezért senki nem fogja tudni megmondani, hogy az adott üzletben fogsz-e találni megfelelõt. Sok sikert!

A Háda Kft-nek rengeteg üzlete van Budapesten is és vidéken is. Nem azonos napon van árucsere mindenhol. Miután nem írtad, hogy melyikbe mennél, így csak azt tudom írni, hogy a http://www.hadakft.hu oldalon meg tudod keresni az üzletet és látod azt is, hogy ott éppen mikor érkezik friss áru. Érdemes közvetlenül utána menni, mert néhány nap alatt elfogy minden használható cucc. Egyébként az üzletek kínálata is kiszámíthatatlan, nem azonos, ezért senki nem fogja tudni megmondani, hogy az adott üzletben fogsz-e találni megfelelõt. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Segitsegeteket szeretnek kerni az alabbi ugyemben. Ugyvezeto vagyok egy kft. -ben (50%). Most el szeretnem adni a reszemet a masik ugyvezetonek. Mi a teendom ilyenkor es milyen jarulekok jarnak hozza?

Egy mukodo cegrol van szo csak en mar nem szeretnek benne lenni. Ilyenkor a masik ugyvezeto, aki megveszi a reszemet kell-e h irjon nekem vmit? Ugy ertettem, hogy a kesobbiekben ha lenne bar milyen problema a kft.-ben, akkor engem ne keressenek. Koszonom

Legjobb válasz: ügyvédet kell felkeresni ezzel. Illeték mértéke függ, hogy milyen egyéb más dolgok is változnak e a cégben? pl. székhely, társasági szerzõdés, stb. Van olyan lehetõség, hogy adásvételivel átveszi a társ és egy éve van arra, hogy szerezzen maga mellé mást társként, vagy átmegy egyszemélyes kft-be. A lényeg, neki is alá kell írnia, szóval tudnia kell az üzletrész átruházásról és ki kell fizesse.

ügyvédet kell felkeresni ezzel. Illeték mértéke függ, hogy milyen egyéb más dolgok is változnak e a cégben? pl. székhely, társasági szerzõdés, stb. Van olyan lehetõség, hogy adásvételivel átveszi a társ és egy éve van arra, hogy szerezzen maga mellé mást társként, vagy átmegy egyszemélyes kft-be. A lényeg, neki is alá kell írnia, szóval tudnia kell az üzletrész átruházásról és ki kell fizesse.

Mi a megszokott eljárás, ha egy kft. Fizetésképtelen lesz?

Gondolkodom saját vállalkozás elindításában. Piackutatás már megvolt, előreláthatólag piacképes lennék jó pár évig Budapesten. Ahhoz, hogy el tudjak indulni, mindenképpen kell tőke, amit csak hitelből tudok megoldani. Megközelítőleg 5-7 millió Forintról van szó. Eddig két lehetőséget találtam: 1. Széchenyi programból vállalkozás támogatás. 2. Valamilyen vállalkozói hitel, külső cégtől, banktól. A kérdésem az lenne, ha ne adj Isten bebukik a vállalkozás és fizetésképtelen lesz, akkor mi a megszokott eljárás? Hogy fizettetik vissza, stb? Illetve ki mit javasolna, a tőke megszerzésére? Nem kamucége, adócsalni, pénztmosni szeretnék, csak szeretnék előre tervezni annyi eshetőségre, amennyire csak lehetséges. Ebből következik, hogy ésszerű hozzáértő emberek véleménye, tapasztalata érdekel, nem pedig a trollkodás, felesleges, szükségtelen okoskodás.

Legjobb válasz: Nos. Ilyenkor lehet csõdeljárás indul és megpróbálnak segíteni a tartozások rendezésében. Ha bejön akkor szuper, ha nem akkor a cég tulajdonait eladják és abból fizetnek ki mindent amit tudnak. Ha nem tudnak mindent kifizetni, akkor ez van. A kft-ben ez a jó ebbõl a szempontból hogy ennyit lehet tenni ellene. Persze meg fog szûnni az utolsó esetben.

Nos. Ilyenkor lehet csõdeljárás indul és megpróbálnak segíteni a tartozások rendezésében. Ha bejön akkor szuper, ha nem akkor a cég tulajdonait eladják és abból fizetnek ki mindent amit tudnak. Ha nem tudnak mindent kifizetni, akkor ez van. A kft-ben ez a jó ebbõl a szempontból hogy ennyit lehet tenni ellene. Persze meg fog szûnni az utolsó esetben.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha mégsem mûködõképes a cég, és van hitele, akkor csak a céget piszkálják? Akkor nem lett változtatás, hogy az ügyvezetõ saját vagyonával felel? Nyilván nem szeretném, ha nem mûködne, de azt sem akarom, hogy a gatyám rámenjen egy esetleges sikertelenségre. Ebben az országban eleve úgy kell tervezni szerintem, hogy pénteken még minden szép, hétfõn meg már csõdközeli a helyzet.
Mostanában nem vagyok képben a jogszabályokkal, de ha változtatták a tagok viszonyát akkor lehet, hogy piszkálnak. Tehát ha korlátlanul felelõs leszel(bár én nem hinném, hogy olyan lesz a törvényben) a kft-ben akkor lehet hogy nem csak ennyi.
Egy kezdõ vállalkozás jó esetben is csak fedezet (ingatlan) bevonásával kaphat egy kevéske hitelt, tehát elsõsorban ez az ingatlan fog elúszni.

Van egy 8 éve működő Kft-m. Szeretnék felvenni 2 regisztrált munkanélkülit, egyet irodai, egyet pedig betanított munkára. Milyen pályázati ki írás van jelenleg új munka erő alkalmazására? Mi a menete? Mi a lényege?

Az állam téríti a munkabért és járulékait? Hogyan és hol pályázhatok?

Legjobb válasz: Menj be a munkaügyi központba, ott intézik. Attól függ milyen pályázatot kapsz, többféle van.

Menj be a munkaügyi központba, ott intézik. Attól függ milyen pályázatot kapsz, többféle van.
3 évenként 1 havi átlagkeresetet számolnak.
Ha a külföldi tartozkódás miatt megszünt a munkaviszonyod, tehát nem fizetés nélküli szabadságot kértél arra az egy évre, akkor igen, az utolsó 16 év folyamatos munkaviszonyt veszik alapul.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!