Találatok a következő kifejezésre: Mi a egy 5 (1227 db)

A főtt krumplit összeturmixolva mivel variálhatom egy 5.5 hónapos babának?

A f?tt krumplit összeturmixolva mivel variálhatom egy 5.5 hónapos babának?

Legjobb válasz: Répával, sütõtökkel, almával

Répával, sütõtökkel, almával
A mi védõnõnk és a dokink viszont azt mondta, hogy csipet sóval fõzzem meg. Úgyhogy én mindenbe teszek egy csipetnyit.
Nem szabad sót használni, anélkül is szeretik a babák.1 éves korig ne sózz. vnõ
A kérdező hozzászólása: Pici sót bele tehetek ennyi idõs babának?
Az enyém meg a fõtt krumplit utálja. :-) 7 hónapos. Több mindent is összeturmixolhatsz, ha már mindent kóstolt. Pl. alma-sütõtök-répa kicsi krumplival sûrítõnek. Ja, a répát valószínûleg még sokáig viszont látod a pelusban, és a sütõtöktõl, répától enyhén narancsszínû lehet a bõre.
Az enyém anyatejjel nem ette meg, ja és úgysem ha egy pici sót nem raktam bele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
Mindkettõvel tuti!:)
A kérdező hozzászólása: Anyatejjel vagy csak a saját levével amibe megfõztem?
Én nem teszek bele a fõzõvízbe még mindig sót. 8 hós a babám.

Mire utalhat egy 5, 5 hós anyatejes babánál a zöld széklet?

Legjobb válasz: Én meg pont az ellenkezõjére gondoltam, hogy kevés neki. Akkor kevesebbet adjak neki? Vagy mi a teendõ ilyenkor?

A kérdező hozzászólása: Én meg pont az ellenkezõjére gondoltam, hogy kevés neki. Akkor kevesebbet adjak neki? Vagy mi a teendõ ilyenkor?
Túletetés. Sok babánál elõfordul, nem probléma.
túletetés...esetleg hasfájással járhat még 3 hós kor után is.
utolsó vagyok. ha igény szerint szoptatsz, próbálj meg azonos idõnként etetni, a cicit ne "használja" a baba megnyugtatásra. de egyébként ha nincs panasza, tehát nem fáj a hasa, nem is kell tenni semmit...legalább is azt hiszem, de kérdezd meg a gyerekorvosotokat. nálunk egyébként az volt a helyzet, hogy mivel kicsin született, 3 kg alatt és egy kicsit sárga volt, 3 óránként kellett etetnem. ennek következménye lett a túletetés, fájt is kicsit a pocija. az 1. hónap után viszont már erre nem volt szükség, így kevesebbszer evett ugyanannyit, meg is szünt a zöld széklet, a hasfájás csak akkor szünt meg, amikor tápszeres lett, sajnos igen korán:-( a védõnõ is mondta, hogy nem kell az adagot csökkentenem, csak ritkábban egyen, ha kibírja. persze õ még akkor nagyon kicsi volt.
Szia Mozgás és visszafogott étkezés, fõleg 5 után ne egyél, no cukor.... vagy: ha Tabletta: adipex
"Tabletta: adipex" Menj már a levesbe a tablettákkal, ezerszer ki lett tárgyalva hogy 90%-uknak semmi hatása nincs és egyébként is nem a bogyóktól kell várni a csodát!
Elsõ vagyok Csak annyit h adipextõl 1 hét alatt 4 kg-ot fogytam....összesen 3 hét alatt 9 et.!!!!!! Szóval aki elszánt az tud tõle fogyni ha akar!!!!!!És nem jött vissza, mivel összeszûkült a gyomrom, s odafigyeltem az étkezésre! És menj a levesbe Te! Amúgy véleményt kérdezett a kérdezõ , hát nekem ez és a tapasztalatom is ez, szóval ha nehéz ezt elfogadni akkor pontozz csak le.
Naponta többször egyél keveset, fuss, mozogj minél többet. Sok víz! Ha szeretnéd fokozni a zsírégetést, ihatsz almaecetet is. :-) Persze csak ha bírja a gyomrod!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Sztem ne szóljunk le senkit, mert lehet, hogy valakinek (lsd itt is) bevállt a tabletta. Mégegyszer köszönöm.
nem akarok beszólni senkinek, de a tabikra, kiegészítõkre mindig az van ráírva, hogy jól kiegészíti a diétás étkezéseket. az elsõ hozzászóló is írta, h "aki akar, ud fogyni a tabiktól" + "a táplálkozásra figelni kell"-- nekem ebbõl az jön le, hogy tabletta nélkül csak az életmódváltásra figyelve ugyanez elérhetõ lett volna...
nem akarok beszólni senkinek, de a tabikra, kiegészítõkre mindig az van ráírva, hogy jól kiegészítik a diétás/fogyókúrás/stb. étkezéseket. az elsõ hozzászóló is írta, h "aki akar, tud fogyni a tabiktól" + "a táplálkozásra figyelni kell" -- nekem ebbõl az jön le, hogy tabletta nélkül (csak az életmódváltásra figyelve) ugyanez az eredmény elérhetõ lett volna... magánvéleményem, hogy az életmódban való változtatás erõsíti a testet és a lelket; a sport pl boldogsághormont csinál, barátokat szerezhetsz vele, javul a tüdõd/vázizomzatod, szived...; étkezésnél meg csomó amúgyis egészséges dolgot iszel be, ha nem krémest, hanem egy (vagy kettõ) körtét (vagy szilvát, almát, barackot - mikor mi van... :D) eszel ebéd után... :)
6-os, 7-es is én voltam, csakközben nyitottam új ablakot, és sztem véletlenül elküldtem amegkezdettet is :/ bocsánat!!! (hetes a végleges :])


Sinlac, rizs.
A kérdező hozzászólása: Köszi. A Sinlac-kal még nem találkoztam, recept nélkül is lehet kapni (már ha egyáltalán gyógyszertárban lehet venni)?
Rizspehely, kukoricapehely (mindkettõ instant).
Elsõ vagyok. Igen, gyógyszertárban lehet kapni recept nélkül is, de recepttel sokkal olcsóbb.

Mit ehet egy 5 hos baba? Sütötököt, repat, paszternakot, almat, meg mindennek a krumplis valtozatat probaltuk, nagyon szerete. Spenot nem izlik. Ceklat meg ilyesmit mikor kaphat? Esetleg banant?

Legjobb válasz: ehet még salátát,céklát,spárgát,õszibarackot,brokkolit.nekem a védõnõ azt mondta,hogy spenótot nem ehet.

ehet még salátát, céklát, spárgát, õszibarackot, brokkolit.nekem a védõnõ azt mondta, hogy spenótot nem ehet.
ja és a banánt próbáld meg, azén babámnak nagyon fáj tõle ahasa.
miért nem ehet spenótot?
Az enyém szerette a spenótot, a sóskát viszont nem.
azt mondta a védõnõ, hogy a sóskában és a spenótban túl sok az oxalát.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! A vedönökröl, csak annyi, hogy en nagyot csalodtam az enyemben mert sokszor eleg nagy marhasagokat beszelt. Ha valamit kerdezek, akkor azt az orvostol, de ezert nem akartam odamenni. Nemertem amugy, ha a bebietel gyartok rairhatjak az üvegeikre, hogy 4 honapos kortol fogyaszthato, miert lehet megkerdöjelezni? Vagy akkor miert irhatjak ra?

Mi a címe? ! -5 éve volt sláger egy animált állatka énekelte.

Egy animált állat énekelte. A szöveg valahogy így volt: dara dim dam dam dara ripcaca ripca ca... Nehéz igy megmondani.. Kb 4-5 éve volt sláger.

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=U2wtIIT9hMU sztem ezaz :D

A kérdező hozzászólása: Igen! Erre gondoltam! Köszi!
A kérdező hozzászólása: igen kösz erre gondoltam

Mit mondanátok egy 5 és fél éves kisfiúnak, amikor megkérdezi, hogy a tévében látható tansvestita: "most ez fiú vagy lány"?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy a gyerekeknek anélkül kéne felnõniük, hogy ismernék az ilyen dolgokat is. El lehet neki mondani, hogy a bácsi szeret nõi ruhákat hordani, õ így érzi jól magát. Nem kell leminõsíteni, hogy ez rossz. nem kell még több elõítélet a mai világba.

nem hiszem, hogy a gyerekeknek anélkül kéne felnõniük, hogy ismernék az ilyen dolgokat is. El lehet neki mondani, hogy a bácsi szeret nõi ruhákat hordani, õ így érzi jól magát. Nem kell leminõsíteni, hogy ez rossz. nem kell még több elõítélet a mai világba.
Az elsõ kettõnek, akik szerint rossz a transzvesztitaság: Attól, hogy ti nem kedveliteket a kölyköket még nem kell arra nevelni, hogy õ is lenézze a más embereket... Amúgy úgy ahogy az utolsó mondta És lehet lepontozni az õszinteségért, ismét...
Azt hogy fiú aki lányruhát hord valóban helyes, de a megjegyzés nélkül hogy buta dolog, azért mert ha ezt tudatosítjuk a gyerekekben csak az ellenszenvet váltjuk ki, ha benne rejlik ez a dolog nem azért nem lesz transzvesztita mert anyukám azt mondta buta dolog, és csak azért mert lát a tv-ben egy transzvesztitát nem lesz az. Mi felnõttek ne legyünk buták, mert a gyerekek nem azok!!!!!!
hogy fiú, aki bohóckodik, és az anyukáját akarja idegesíteni, hogy felvette a ruháit. Külömben pedig kerüld, hogy ilyeneket nézzen egy ekkora gyerek.
Olyan fiú, aki lányruhákba szeret öltözni. és hangsúlyoznám, hogy ez buta dolog.
A kérdező hozzászólása: helyesbítek: transvestita bocsi
A kérdező hozzászólása: Ha rajtam múlna, biztos nem engedném, hogy lásson ilyet. De nem az én kisfiam... Csak pont engem kérdezett meg. :) Köszönöm szépen a válaszaitokat, sokat segítettetek, aranyosak vagytok!
5 és fél évesen érdekes esetnek találom, lehet azt mondanád rá amilyennek te látod, vagy megoldod egy nemtudommal. Vagy mondd el neki, hogy nem szeretett ilyen nemként élni, ezért.. hát.. "átállt" (bocs nemtom hogy fogalmazzam meg). Egyszer úgyis megtudná..

Egy 5 kérdéses feleletválasztós teszten, ahol mind az 5 kérdés- ben 3 lehetséges válasz közül kell az egyetlen helyeset kiválasztani, mi a valószínüsége, hogy egy diák 4 vagy 5 helyes választ ad pusztán találgatás- sal?

Legjobb válasz: Összesen 3^5(=243) féle választ adhat. Ebbõl 5 féle lehet az, ahol 4-et eltalál, 1 olyan, ahol mindet eltalálja. Vagyis 6/243, kb 2,5%

Összesen 3^5(=243) féle választ adhat. Ebbõl 5 féle lehet az, ahol 4-et eltalál, 1 olyan, ahol mindet eltalálja. Vagyis 6/243, kb 2, 5%
Bocsi, 80 féleképp lehet 4 jó, tehát 81/243, kb 33%
doracell, az elsõ válaszod volt a jó.
De miért? 5 féle jó megoldás lehet, de emellé a másik négy rosszat 2*2*2*2 féleképp írhatja. Vagy bedinkultam? :S
Ojjj, én valami sötét okból azt számoltam, hogy EGY jó megoldás legyen. Bebújok a szék alá :D
De ha 4 jó, akkor is az az egy, ami rossz, kétféleképp lehet rossz. Szóval akkor 1+10 kedvezõ eset van. Akárhogy is, most már eldugulok...
A kérdező hozzászólása: Akkor 11/243? De miért?
Én is elhamarkodottan írtam, tényleg nem az elsõ válaszod a jó. Szóval lehet 1 teljesen jó megoldás. Aztán a 4 jól megválaszolt kérdés mellett az egy szem rossz válasz kétféle lehet (a 3 lehetséges válasz közül), és persze hogy az 5 közül melyik lesz a rossz válasz, az még 5-szörözi a lehetõségeket. Vagyis 5·2 féle 4 találatos lehet. Tehát (1+10)/5³ = 11/243 a valószínûség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!