Találatok a következő kifejezésre: Mi a diéta (488 db)

25+2 hetes vagyok. A cukorterhelésem 2 óra löty megivás után 8.2 lett! Az éhgy 7 Sok édességet és szölöt ettem a vérvétel elötti napokban. De 2 hete az éhgyomrim 4.2 lett. Volt vkinek ilyen? Mi a diéta? Elég diétázni?

Amiota tudom nem eszem édességet de éhes vagyok.Megismétlik a vizsgálatot?Jövöhéten fogad csak a diabetologus.Árthat ez a babának?2 hét alatt mi történhetet?Az amit ettem igy jelentkezhet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az éhgyomri 4,4 lett, a cukros lötyi után 10,7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7,6 lett az orvosnál a cukrom.

Szia! Nekem az éhgyomri 4, 4 lett, a cukros lötyi után 10, 7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7, 6 lett az orvosnál a cukrom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi hogy irtál nekem annyira keveset ettem ma hogy rosszul voltam az éhségtöl most hogy ettem 1 szelet kenyeret 3 szelet sajtot kezdek jobban lenni a babám is aktivabb lett:) Remélem megismétlik a vizsgálatot hihetetlen hogy nálad is milyen értékeket mértek!!!Remélem nálad is minden rendben lesz!Szia

Terheléses cukrom a 60 perces 10, 9 a 120 perces 8, 4 lett.30 hetes terhes vagyok voltam diabetológiai gondozóban ahol megkaptam a diéta listát. Mire számítsak?

Holnap kell visszamennem Pécsre vérvételre és majd a doktor kiértékeli. Mérem minden étkezés elõtt is és után is a cukrom de teljesen jó mindig 7 alatt van. Mire számítsak befektetnek holnap? Vagy hány hetente kell menni kontrollra? Nagyon izgulok! :(

Legjobb válasz:
szia! Bocsánat, amiért visszakérdezek elsõkörben, de hogy lehet,hogy csupán 30 hetesen volt cukorterhelésed??? azt a 24.-28.hét között nézik, épp azért mert akkor idõben elcsípik és az idõben elkezdett diétának hatalmas szerepet van!!!!! amúgy én Pécsre járok a szülészetre, február óta vagyok ch diétán, nekem a 120 perces terhelésem 8.11 lett, tehát jobb mint a tied. azóta szigorúan kell menni 3 hetente a klinikára ppt vérvételre és vizelet aceton vizsgálatra. ez abból áll,hogy elsõ körben beállítanak egy alap ch diétára, napi 5-6 étkezés 3 óránként, kiiktatva fehér kenyér,cukros dolgok, édesség,és számtalan dolog. sok zöldség, grammra pontos étkezések és önkontrollok otthon. a fõétkezéseket követõ másfél óra elteltével a beállított ch mellett nem mehet a cukrod 7 fölé. a kontrollok alkalmával a beállított ch szerint kell reggelizned, felmenni a klinikára, ott másfél órával az étkezés után leveszik a vért, és vizeletet, leméreik a testsúlyod és a vérnyomást nézik. délben kell visszamenni, addigra van eredmény amit a nõgyógyász diabetológus értékel ki, és az eredmény függvényében módosítja a diétát ha szükséges, akkor ott van a diabetológus is, aki mintaétrendekkel segít a megfelelõ étkezés kialakításában. Én 37 hetes vagyok, szóval már hónapok óta ch diétán, mondjuk nekem 160-ról indult, de lazítottak rajta mert acetonos lettem, tehát éhezett a szervezetem,mostanra már 240 ch diétán vagyok. nagyon fontos a jól beállított diéta és rendszeres kontroll mert ha rosszabbodik, akkor akár inzulin is szükséges lehet, és a babára az emelkedett cukor nagyon veszélyes!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szia! Bocsánat, amiért visszakérdezek elsõkörben, de hogy lehet, hogy csupán 30 hetesen volt cukorterhelésed??? azt a 24.-28.hét között nézik, épp azért mert akkor idõben elcsípik és az idõben elkezdett diétának hatalmas szerepet van!!!!! amúgy én Pécsre járok a szülészetre, február óta vagyok ch diétán, nekem a 120 perces terhelésem 8.11 lett, tehát jobb mint a tied. azóta szigorúan kell menni 3 hetente a klinikára ppt vérvételre és vizelet aceton vizsgálatra. ez abból áll, hogy elsõ körben beállítanak egy alap ch diétára, napi 5-6 étkezés 3 óránként, kiiktatva fehér kenyér, cukros dolgok, édesség, és számtalan dolog. sok zöldség, grammra pontos étkezések és önkontrollok otthon. a fõétkezéseket követõ másfél óra elteltével a beállított ch mellett nem mehet a cukrod 7 fölé. a kontrollok alkalmával a beállított ch szerint kell reggelizned, felmenni a klinikára, ott másfél órával az étkezés után leveszik a vért, és vizeletet, leméreik a testsúlyod és a vérnyomást nézik. délben kell visszamenni, addigra van eredmény amit a nõgyógyász diabetológus értékel ki, és az eredmény függvényében módosítja a diétát ha szükséges, akkor ott van a diabetológus is, aki mintaétrendekkel segít a megfelelõ étkezés kialakításában. Én 37 hetes vagyok, szóval már hónapok óta ch diétán, mondjuk nekem 160-ról indult, de lazítottak rajta mert acetonos lettem, tehát éhezett a szervezetem, mostanra már 240 ch diétán vagyok. nagyon fontos a jól beállított diéta és rendszeres kontroll mert ha rosszabbodik, akkor akár inzulin is szükséges lehet, és a babára az emelkedett cukor nagyon veszélyes!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat nem voltam érhetõ ebbõl is látszik mennyire izgulok. 27. héten volt terheléses vizsgálatom és mivel 8, 4 lett a 120 percesem így a nõgyógyászom elküldött Pécsre diabetológiára. Ott kaptam diétás elõírást, majd 2 db kémcsövet és holnap reggel kell mennem az elsõ vérvételre oda, hogy megnézzék jó-e a diéta. Hol van ott a vérvétel? Nekem kell menni a véreredményért délben vagy a doktor hozza a diabetológiai gondozóba? Fel sem merült hogy be kell feküdnöd? Az elejétõl 3 hetente kell járnod? Ne haragudj a sok kérdésért de valóban nagyon izgulok!
Nekem nem kelett befekudni, bar az en 2 orasom csak 7, 8 lett, de dietaznom ettol fuggetlenul kell. Ha szigoruan betartod a dietat nem lesz gond, az a lenyeg ne legyen tartosan 7 felett. Nekem nem volt egyszeru az elejen, hogy mit egyek, ma mar nem gond. 39. hetnel jarok, es minden rendben van!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szia! elsõ válaszadó vagyok aki pécsi. az egyik kémcsõbe kell a vizeletet vinned, abból nézik az acetont és cukrot. a másikban leveszik a vért. a lényeg, hogy reggel miután megreggeliztél másfél órára pontosan veszik le a vért. én fél hétkor reggelizem, 8-kor veszik le mindig. van egy kis különálló fehér épület oda kell menni. ha sokan vannak, mond nyugodtan, hogy te idõre jöttél ez nagyon fontos. utána felmész a diabetológiára ott a nõvér leméri a súlyod és néz vérnyomást, majd délben vissza kell menned az eredmény végett. mindig rengetegen vannak, legyen nálad enni és inni való. ott nem érkezési sorrendben hív be a doki, hanem elõbb az inzulinosokat, és úgy a többieket. ott megnézik az eredményt, ha minden rendben, akkor kb. 3-4 hét után hívnak vissza. vigyed a diabetesz naplód, ha otthon nézed a cukrod, hogy milyen eredmények szoktak lenni. Befektetni nem fognak, csak ha eleve magas volna az étkezés utánid, 10 feletti értéknél, vagy ha valami gyanú felmerül, nálam acetonos lettem, én emelt diétát kaptam, ez a ritkább, akkor szorosabb a kontroll, pl. én rá másfél hétre vissza voltam kérve. szóval ha a vizelet és a vércukor ok, akkor megy tovább a diéta és kontroll néhány hét elteltével.
ja és az eredményt a terhességi diabetológián megkapják a dokik, tehát nem te mész érte. neked rávezetik majd minden egyes alkalommal a terhességi könyvedbe. Nekem szerencsére az emelt diétával megszûnt az aceton, a cukorral nem volt gond, most sincs, és már a 37.hétben vagyunk. nem lett több a magzatvizem (ez cukrosoknál fokozottan jelentkezhet, ezért szorosabb az uh. kontroll ) és a méhlepényem sem rosszabbodott, sõt, múlt héten volt uh- és nst, még mindig tökéletes a funkciója . a lényeg, tényleg betartani az elõírt diétát és rendben lesz minden. Hízni én alig híztam, mondjuk alapból vékony vagyok, voltam, 55kg-ról kezdtem, most vagyok 59 kiló, ebbõl múlt héten 2800 volt a kisfiúnk súlya az uh. szerint, a többi a méhlepény és magzatvíz, szóval szerintem ennek is köszönhetõ, hogy a harmadik trimesztert én nagyon jól viselem, még csak vizesedésem sincs.
Kedves kérdezõ. Minden rendben volt ma a klinikán? sajnos tegnap már késõn tudtam csak érdemben válaszolni, hogy itt Pécsett miként mûködik a terhességi diabetológiai gondozás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kielégítõ válaszokat! Nagyon sok segítséget kaptam! Hálás vagyok érte! Reggel az volt az elsõ megnéztem hogy érkezett válasz és nagyon örültem! :) Minden rendben volt a cukrom 5.13 volt a vizeletben lett egy kicsi aceton így a 180 grammos szénhidrátot megemelte a Dr.200 grammra. 3 hét múlva kell mennem újra. A vérvételen én voltam az elsõ! :) Még egyszer nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon örülök hogy veletek is minden rendben! :)

Segítséget kérnék diéta ügyben! Szóval pontosan mit is a diéta meg hogy is csináljam ezt?

Például ne egyek zsíros ételek, húst (soványhúst lehet?) szénhidrátokat, kenyér, cukor? Tehát inkább gyümölcsöket, salátákat egyek vagy miylen fajata ételek?

Legjobb válasz: Te nem beszélni magyar jól? Ragzani nem tudni? Nézni meg google, és más honlapok! Ott találni jó leírások emberek, diéták, miegymásoknak.

Te nem beszélni magyar jól? Ragzani nem tudni? Nézni meg google, és más honlapok! Ott találni jó leírások emberek, diéták, miegymásoknak.
Kerüld a szénhidrátokat!!! Gyümölcsöt mértékkel. Sovány húsok zöldséggel ez az ami neked kell! Kenyér helyett teljes kiõrlésû meg ilyenek! Diéta mellé szedj vitamint ha gondolod!


Érdekelne, hogy mennyire hatásosak az olyan diéták, mikor napokig egy valamit eszel. Pl káposztaleves, narancs, stb. és ennek vannak-e valami káros hatásai? Ill. mik a legjobb diéták?

Szeretném, ha megosztanátok velem pozitív és negatív tapasztalataitokat! :)

Legjobb válasz: Én csináltam a káposztaleveses dolgot kb.2 hétig,de mikor megtudtam hogy nem egészséges abba hagytam .Áttértem az egészségesebb táplálkozásra,és 1400cal. diétára.5 hete csinálom,2,5kg. a minuszom.

Én csináltam a káposztaleveses dolgot kb.2 hétig, de mikor megtudtam hogy nem egészséges abba hagytam .Áttértem az egészségesebb táplálkozásra, és 1400cal. diétára.5 hete csinálom, 2, 5kg. a minuszom.
a káposztaleves nem jó ötlet. nagyon veszélyes. az egyoldalú diéták hiánybetegséghez vezetnek hosszútávon. rövid távon, a diéta után pedig visszaszeded a többszörösét. délelõtt tk szénhidrát, gyümölcs utána fehérje+zöldség. ez a nyerõ. és éhezni sem kell, persze nem szabad ezekbõl sem dugig enni magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor ezekbe nem kezdek bele. A 90 napos fogyókúráról valami vélemény?
Van aki szereti, van aki nem, olyan is akad aki ellenzi.Embere válogatja.Én nem csinálnám.
káposztalevestõl kb 4 ik nap után hányingerem volt. Amikor meg olyat csináltam, hogy egy nagy csak egy félét, ez 10 napig le is ugrott 10 kiló, na ja de 15 mászott vissza. Mozgással csodákat lehet elérni
2. vagyok. ma kaptam egy hasznos hírlevelet, megosztom veled: http://edzesmester.com/f-tartos-fogyas.html

Egy honapig csinaltam ezt a dietat, le is "vekonyodtam" tole. Nagyon tetszett! Abba is hagytam ennek mar egy honapja. Visszajottek a kilok! Sot! Elkezdtem rendszeresen tornazni, spinningelni. Mit tegyek, kezdjem el ujra a fogyokurat?

Legjobb válasz: A diéta 90 napos, ennyi idõ kell ahhoz, hogy megváltozzon az anyagcseréd. De nem elég egy diétát végigcsinálni, az életmódodon is kell változtatnod, hisz egyik diéta sem csodadiéta, csak egy kis löket a kezdéshez.

A diéta 90 napos, ennyi idõ kell ahhoz, hogy megváltozzon az anyagcseréd. De nem elég egy diétát végigcsinálni, az életmódodon is kell változtatnod, hisz egyik diéta sem csodadiéta, csak egy kis löket a kezdéshez.
Ne fogyokurazz, alakitsd at az etrendedet. Oka van hogy visszajott. Mozogj es figyelj az etkezesedre. Kaloriaszegenyebb, zsirmentes etrend, nemi mozgassal kombinlva.
az biztos hogy vissza tetted mindd, hogyha egybol el kezdtel ujra enni, sportolj...es probalj ugy enni, hogyha ebedre egy fele kajat ettel, akkor esete is azt, es 6utan semmit, max7kor.

Ahoz hogy kockahasam legyen nagyon fontos a diéta? Vagyishát mi megengedett?

Legjobb válasz: Kockahasad csak szigorú diéta mellett lesz. Elõbb edzel baromi sokat hasizomra, tömeget növelsz, aztán pedig baromi szigorú diétával zsírtalanra szálkásítod magad. A hülyének is megéri :D

Kockahasad csak szigorú diéta mellett lesz. Elõbb edzel baromi sokat hasizomra, tömeget növelsz, aztán pedig baromi szigorú diétával zsírtalanra szálkásítod magad. A hülyének is megéri :D
A kérdező hozzászólása: hát ezt nem teljesen értem..:D mit értesz tömeg növelés alatt?
1- hány kilo vagy?? mert 40 kilóval inkább bele se kezdj :) 2- van konditerem a közeledben? (ha ezt el kezded ne hagyd abba ;) hidd el megéri...)
A kérdező hozzászólása: 56 kg vagyok, a konditermet el tudom intézni :D
A kérdező hozzászólása: de leginkább a diéta érdekelne, hogy mit szabad enni mit nem stb.. leginkább az alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú ételek jöhetnek szóba nem?
Sok fehérje, kevés szénhidrát.

Atkins-diéta első szakaszában mit lehet enni? Vegetáriánusok számára is megvalósítható ez a diéta?

Nem tervezem, hogy elkezdjem ezt a diétát, csak kíváncsi vagyok!

Legjobb válasz: Van interneted, írd be a keresõbe az Atkins-diétát és minden le van írva.

Van interneted, írd be a keresõbe az Atkins-diétát és minden le van írva.

A dieta lejarta utan hogyan kell etkezni? Mire kell ugyelni? Es mert pont 90 napig tart a dieta?

Legjobb válasz: A dieta utan meg 90 napig reggel 11ig csak gyumolcsot fogyaszthatsz. Azutan barmit ehetsz... persze ha nem akarod visszaszedni a leadott kilokat, akkor csak okosan. Es miert 90 napig tart a dieta... talan a kitalaloja meg tudna valaszolni, de szerintem, ha addig nem sikerul semmit lefogynod, vagy egeszsegesebbnek erezni magad, akkor 90 nap utan ne is varj valtozas. Sok sikert!

A dieta utan meg 90 napig reggel 11ig csak gyumolcsot fogyaszthatsz. Azutan barmit ehetsz... persze ha nem akarod visszaszedni a leadott kilokat, akkor csak okosan. Es miert 90 napig tart a dieta... talan a kitalaloja meg tudna valaszolni, de szerintem, ha addig nem sikerul semmit lefogynod, vagy egeszsegesebbnek erezni magad, akkor 90 nap utan ne is varj valtozas. Sok sikert!
A diéta után nyugodtan lehet zabálni cukrot zsírral, fehérjét cukorral, zsírt zsírral! Elvégre ez a 90 nap csak egy szükséges rossz amit a legtöbb akaratgyenge paraszt úgysem tud betartani, folyamatosan félrezabál! Mozogni sem kell természetesen! Azért 90 nap mert ha azt mondanám hogy 3 hónap akkor bele sem kezdenél! Tehát vissza kell térni a jó öreg fehér kenyeres, fornettis, meggyestáskás pizzáscsigás pörköltszaftos somlóis étrendre és figyelni a végeredményt!
Talán azért tart 90 napig mert ennyi idõ alatt a szervezeted rátud állni erre az életmód váltásra illetve diétára.

Terhességi cukorbetegségnél mit szabad enni a diétában?

Írnátok mintaértdendeket?Akár privátban is!

Legjobb válasz: Szia! ez attól függ hogy milyen diétára vagy fogva. én például 180 g-os szénhidrát diétára vagyok fogva,ami azt jelenti hogy naponta 180 gramm szénhidrátot vihetek be a szervezetembe,és meg van szabva h 3 óránként ehetek 6szor húst ,felvágotatt bármennyit ehetsz,gyümölcsbõl zöldségbõl is ehetsz böven. egyébként a védõnõdtõl kellett volna kapnod minta étrendeket.

Szia! ez attól függ hogy milyen diétára vagy fogva. én például 180 g-os szénhidrát diétára vagyok fogva, ami azt jelenti hogy naponta 180 gramm szénhidrátot vihetek be a szervezetembe, és meg van szabva h 3 óránként ehetek 6szor húst , felvágotatt bármennyit ehetsz, gyümölcsbõl zöldségbõl is ehetsz böven. egyébként a védõnõdtõl kellett volna kapnod minta étrendeket.
diéta nélkül nincs fogyás, viszont a megfelelõ szálkásító diéta közel sem az éhezésrõl szól...
a célodhoz nem is kell kondiba menni, persze kényelmesebb bent aerobozni mint a tûzõ napon azt aláírom. szálkásító diéta kell és aerob mozgás aztán és meg lesz a vágyad, a szálkásító diéta pedig nem koplalás, nézz utána.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!