Találatok a következő kifejezésre: Mi a cukor (285 db)

Mi a cukor a fruktoz es a szolocukor kozott a kulombseg?

Legjobb válasz: A cukor gyûjtõnév, a fruktóz(gyümölcscukor) és glükóz(szõlõcukor) között pedig kémiai különbség van.

A cukor gyûjtõnév, a fruktóz(gyümölcscukor) és glükóz(szõlõcukor) között pedig kémiai különbség van.
Az, h a glukoz redukal. Aldohexoz. Fruktoz nem redukal . Ketohexoz. Ezek az elovilagban leggyakoribban elofordulo szacharidok.
Nem, az szacharóz, amit egy furktóz és egy glükóz molekula alkot, köznapi nevén répacukor, nádcukor, juharcukor stb.
Pontositva monoszacharidok., ez lemaradt.
A kérdező hozzászólása: Akkor az othoni sima cukor fruktoz?
Édes ízre a glükóz a legkevésbé édes a répacukor édesebb a fruktóz nagyon édes ízû!

Mondjatok helyes fiu neveket. Szerintetek mik a cukik?

Legjobb válasz: En szeretem a Bencet, Levit, Kevint, Csongort, Balazst, Aront, Bertoldot, kb ennyi.

En szeretem a Bencet, Levit, Kevint, Csongort, Balazst, Aront, Bertoldot, kb ennyi.
"Helyes fiú neveket". Te jó ég....nekem ég a pofám a kérdést olvasva, elnézést.
Szerintem az Adolf nagyon cuki!
A kérdező hozzászólása: Második ha nem teccik a kérdés ne írj választ.!!
A kérdező hozzászólása: A töbieknek köszönöm az értelmes válaszokat....
A kérdező hozzászólása: Nekem: Kristóf Dávid Kálmán Krisztofer...... és a fõ természetesen : Gergõõõõ..!!!!!!
Andris, Ádám, Balázs, Bence, Dani, Dávid, Gergõ, Levi, Marci... nekem ezek a kedvenceim

Mi a cukor vegyjele?

Legjobb válasz: Szia! Vegyjele a kémiai elemeknek van. Amit te keresel az egy vegyület, és ha az étkezési cukorra gondolsz, akkor annak képlete:-C12H22O11.

Szia! Vegyjele a kémiai elemeknek van. Amit te keresel az egy vegyület, és ha az étkezési cukorra gondolsz, akkor annak képlete:-C12H22O11.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm étkezési cukorra gondoltam
Szívesen.
A fent említett étkezési cukor szabályos neve szacharóz (répacukor, nádcukor). Szerkezeti képlete a linkben látható. http://hu.wikipedia.org/wiki/Szachar%C3%B3z Még sok más vegyület tartozik a cukrok közé, pl. szõlõcukor, gyümölcscukor.


Mik a cukor-betegség tünetei?

Vannak a cukor-betegségnek tünetei vagy el?jelei? Ha igen mik azok?

Legjobb válasz: Polydipsia, polyuria, azaz a beteg sokat iszik és sokat is pisil. Valamint fogyás (mert nem tudja a cukrot felhasználni, ezért a zsírt és izmokat kezdi lebontani; ezért mondják, hogy a DM egyfajta "éhezés"). Súlyosabb esetben már acetonszagú a lehelet, a látás romlik, esetleg vakság is kialakulhat, a láb elüszkösödik, egyes területeken érzéskiesés jelentkezik, vagy hiperglikémiás kómába is eshet a beteg.

Polydipsia, polyuria, azaz a beteg sokat iszik és sokat is pisil. Valamint fogyás (mert nem tudja a cukrot felhasználni, ezért a zsírt és izmokat kezdi lebontani; ezért mondják, hogy a DM egyfajta "éhezés"). Súlyosabb esetben már acetonszagú a lehelet, a látás romlik, esetleg vakság is kialakulhat, a láb elüszkösödik, egyes területeken érzéskiesés jelentkezik, vagy hiperglikémiás kómába is eshet a beteg.
inzulinrezisztencia akart lenni ugye? amúgy PCOS-t okoz nõknél.. 1es típusú nem öregkorban jelentkezik, nem egy ismerõsöm van, aki fiatal és 1es típusúja van. Túlsúly is okozhatja, de még az sem kell hozzá. Tudod, egyik betegség sem korfüggõ:)
És nálam is becsusszant egy gépelési hiba: *idõSkori (az "s" lemaradt) Amúgy az 1-es "elõszobája" az IFG, azaz a csökkent glükóztolerancia (nem inzulintolerancia!).
Nem kötekedésbõl, de: Az 1-es a fiatalkori cukorbetegség, amikor nincs inzulin termelés, a 2-es típus pedig az inzulin-rezisztencia (=idõkori), ahol van termelés, de az egyén érzéketlen rá. Aki már szed gyógyszert/szúrja magát, annak leeshet a cukra, de egy KEZELETLEN (ezen a szón van a hangsúly) 1-es típusú beteg sose lesz hipoglikémiás, mivel CSAK az inzulin tudja csökkenteni a vércukrot, ami ugyebár nála hiányzik.
ehetsz = eszel
már hogy ne lenne lent a cukra a 2es típusúnak, persze az a ritkább, de az 1es típusúaknak meg simán! Ott van inzulintermelés! 20 évig éltem egy cukorbeteggel-öcsém- én az 1es elõszobájában járok, mint kissé rezisztens.. de simán van lent nekem is cukrom:) annyira még nem vagyok gázos rezisztensileg, nekem csak a megengedett legnagyobb mennyiség duplája van terheléskor, ennél sokkal de sokkal rosszabb értékekrõl is hallottam.. Egyébként meg ha nem vagy cukros, ha olyan kajákat ehetsz, simán van olyan, hogy hirtelen leesik a cukrod. ezt a legegyszerûbb megnézni. Ha van valakinél gép, megmérheted olyankor, amikor szédülsz, meg a vérnyomásodat is, és mindjárt kiderül milyen bajod van, mert abban igaza van az utsó válaszolónak, hogy ezerféle gond lehet ez a tünet. Nekem van gépem:) én beruháztam egyre.
A kezeletlen cukorbetegeknek sosincs lent a cukruk (mivel nincs bennük inzulin, ill. 2-es típusúban rezisztensek rá). Ha "rendesen"(azaz kézi mûszerrel vagy laborban) lemérted a cukrod és úgy lett alacsony, akkor rossz esetben insulinoma, jobb esetben valami más okozhatja a bajt. Ha szimplán szédülgetsz (amit szerinted az okoz, hogy leesik a cukrod; de a valóságban ez koránt sem valószínû), akkor annak 1000000 oka lehet, de pl. az alacsony vérnyomás igen valószínû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat? Az jelenthet valamit hogy a cukrom folyton lent van és sokszor jön rám a szédülés?
Gyakori vizelés, ha alacsony a vércukorszint, akkor szédülés, esetleg látáskiesés, legrosszabb esetben ájulás. Ha magas a cukrod, akkor remegés, meg nálam olyan érzés, mintha ki akarna ugorni a szemem.. olyan érzés kicsit, mintha 10 doboz redbullt ittam volna meg, futnék ki a világból, fel vagyok pörögve- és én nem vagyok cukorbeteg "csak" az elõszobájában vagyok, én diétával még kikezelhetem magam! Ajánlom neked is ezt a könyvet: Robert o. Young Ph csoda a cukorbetegségre De a szénhidrát szegény diéta a miénk, ha ez az életmód nem tetszene! (GI diéta, súlykontroll, alacsony szénhidrát tartlamú étrend, low carb, south beach diéta) ezeken a neveken fut. Én még ez utóbbit csinálom, a könyvet meg még nem kezdtem el, nem volt idõm a vizsgára készülés és az 1 éves kisfiam mellett..
és 2-es az az egyes :D megint elírtam:) amelyik gyógyszert kaphat, vagy diétával tudja kordában tartani:)

Mi a baja sok anyukának a cukorral? Miért gondolják nem ehet a baba?

Miért kell elvenni a gyermektöl az energiát?

Legjobb válasz: A cukorral szerintem nincs baj, csak a sok cukorral. Az anyatej is édes, sok benne a cukor, mégsem egészségtelen. Sok gyümölcsben is van, azok is mind egészségesek. A felesleges cukrokat kell kerülni, az üdítõket a sütiket, a plussz cukrot a gyümölcshöz, ilyeneket. Például kaptam egy répatorta receptet, amiben 2 bögre cukor volt. Elõször úgy csináltam és finom is lett, de kipróbáltam fele annyi cukorral is és úgy is finom. A nagylányom azt mondta, neki így jobban ízlik. Na, az az 1 bögre cukor a receptben, felesleges cukor volt. Szerintem az anyukák erre gondolnak, amikor tiltakoznak a cukor ellen.

A cukorral szerintem nincs baj, csak a sok cukorral. Az anyatej is édes, sok benne a cukor, mégsem egészségtelen. Sok gyümölcsben is van, azok is mind egészségesek. A felesleges cukrokat kell kerülni, az üdítõket a sütiket, a plussz cukrot a gyümölcshöz, ilyeneket. Például kaptam egy répatorta receptet, amiben 2 bögre cukor volt. Elõször úgy csináltam és finom is lett, de kipróbáltam fele annyi cukorral is és úgy is finom. A nagylányom azt mondta, neki így jobban ízlik. Na, az az 1 bögre cukor a receptben, felesleges cukor volt. Szerintem az anyukák erre gondolnak, amikor tiltakoznak a cukor ellen.
Valóban csak felesleges üres kalória. A kicsi megeszi a cukormentes dolgokat is. Lányom már elmúlt 13 hós, de még nem adtam neki cukrot az ételébe, kekszbõl is csak sósat vagy semlegeset kapott, édeset nem. Nem kapott édes péksüteményt, ha az , akkor inkább sajtos rúd. És még él:-)
Mekkora babára gondolunk? Mert kis korban nem kell neki, de mondjuk egy ovodás korú már találkozik a cukorral, csokival, édességgel, az megint más, hogy melyik anyuka mennyit enged neki... Amúgy én éltem 2 évig abszolut cukormentes diétán, és azt is túléltem, sõt, több energiám volt mint valaha. Az energia nem a cukorból termelõdik
20.31.es vagyok.Pont erre a lepontozásra számmítottam.:-) persze, hogy mindenben van cukor...és hogy az anyatej is édes. de azokban "hasznos cukrok", vannak míg amit mi cukornak hívunk, a bolti kristály meg porcukor "csak" szénhidrát és kész. na jó, lényegtelen, nem óhajtok vitatkozni senkivel. Teljesen felesleges tulajdonképpen ez a kérdés, aki a kérdezõvel ért egyet az úgyis egyféleképpen látja aki meg nem az másféleképpen. Mindenkinek szíve joga eldönteni mibõl mennyit ad enni a saját gyerekének azt hiszem. Én sem fogom a nézetemmel megváltani a világot.
Bocs, de ilyet kérdezni is... A cukor az valóban energia, de az energiát nem ebbõl kell szereznie a gyereknek. A cukorban semmi nincs, csak szénhidrát, ami szétszedi a gyerek fogait, és étvágytalan is lesz tõle, és ezáltal nem eszi meg azokat a vitaminokat stb., amire szüksége lenne. Persze egy nagyobbacska gyerek ehet cukrot, hiszen miért ne ehetne, de nagyon mértékkel. A babáknál azért más a helyzet: ha már korán hozzászoktatjuk, akkor az életben meg nem eszi pl. a zöldpaprikát.
Mert teljesen felesleges üres kalóra! A babák ízlelése még teljesen más, olyan ízeket is éreznek amiket mi már nem, mert el vagyunk rontva a sok cukorral, sóval meg ízfokozóval (én is..). Amennyi kalória van az értékes kajákban, amennyi szénhidrát az éppen elég a babáknak, nem kell feleslegesen tömni a plussz, üres kalóriákkal. Úgy gondolom ha túl hamar teletömi, hozzászoktatja az ember a gyerekét a nagyon édes dolgokhoz nagyobb eséllyel lesz a gyerekbõl elhízott, cukorbeteg és hasonló kórsággokal küzdõ felnõtt( nem 100% persze, közrejátszik a genetika is).Egészségügyi fõsulit végeztem, tanultam errõl éppen eleget. a lányomnak a kajáját még sosem cukroztam meg, nem kap tejpépet és csak olyan bolti kaját kap amiben nincs plussz cukor. Teljesen egészséges, jön megy egész nap, le sem lehetne lõni, nem hinném, hogy az az energia hiányozna neki.
Szerintem is túlságosan el van ez túlozva.Persze nem a cukorkákról, csokikról van szó, meg arról hogy cukrot teszünk az ételébe. Én igenis szoktam tenni a teájába cukrot, megveszem azokat a bébiételeket is amiben cukor van, eszik tejpépet és adok neki gyümölcslevet is. Ha mindentõl eltiltom abból lesz a baj. Nekem van olyan ismerõsöm aki nem adott semmi édeset a gyerekének, mindentõl eltiltotta és amikor a bölcsiben találkozott új ízekkel, nem volt hajlandó az édességen kívül mást elfogadni.
Amit belinkeltél az az "éhezõ" újszülöttrõl szól, nem pedig azokról a gyerekekrõl, akiknek a gyümölcspépjébe cukrot tesznek. Úristen... Ha neked leesik a vércukrod , mert nem ettél semmit és elájulsz, abból az a tanulság, hogy nyalókát kell enned?!
Gondolom, nem akarsz neki csak cukrot adni.Ha az ételt cukrozod, akkor nem lesz semmi baja a babának tõle.Megfogja enni a savanyú ételeket és a zöldpaprikát is.A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ezt csak újabban találták ki.A fogaknak pedig nem az ételben levõ cukor, hanem a sok cukorka-féle árthat.
Észrevettétek, hogy aki kicsit is ellenezte a cukrot, at lepontozták?
2 tapasztalat az anyukák legjobb szándékkal elkövetett egészséges gyermeknevelésérõl: - au-pair voltam Londonban, ahol egy 3 éves kislányt láttam el. Egyetlen gyermek, anyuka 40 év fölött szülte. A lehetõ legjobbat akarta neki, minden ami cukor volt kivett az étrendjébõl csecsemõ kora óta. Nagyon rossz evõ, vékonyka, pici lány volt amikor én megérkeztem 3 éves korában. egyetlen étlet fogadott remegve, a csokoládét. 3 éves korára odáig jutottak, hogy csak akkor evett meg más kaját, ha utána kapott csokit. sajnos ez volt a neveleési eszköz és a nap fénypontja is, hogy ebéd, és vacsora után kapott egy kis kocka csokit. szó szerint remegett a csokiért. - barátnõm, szintén nagyon jót akart a kislányának, ugyancsak nagyon tudományosan akarta nevelni a kislányt egészséges táplálkozásra. Õ is egy pici, vékony, rossz evõ kislány. A sógornõje szerint fényen és csokin él. Nem hajlandó enni, rendes ételt, csak ha utána kap egy kocka csokit. Barátnõm a második babaájától nem fogja megvonni az édes dolgokat ilyen drasztikusan. azzal értek egyet aki az arany középutat javasolja. Nekem hamarosan mgszületik a kisfiam, és nem fogok adni neki semmi plusz és fölösleges cukrot, de ha szembejön vele, nem fogok görcsösen tiltakozni. Elõbb vagy utóbb, úgyis találkozni fog az édes ízzel. persze mindenki csinál amit akar, ez csak két tapasztalat volt, amit az elsõ sorból néztem végig. L. 36+6
Nincs baj a cukorral, csak eszik majd még eleget és csak nem kellene már a 4-5 hónapos babákat cukros teával itatni.attól én is rosszul vagyok....A többit meg döntse el mindenki.
Elõzõ vagyok: tetszik a kérdezõ felfogása és a stílusa is. Öröm, hogy ilyen Anyukákkal is találkozom ezen az oldalon!
Csecsemõkori kemény szénhidrátmegvonás esetén a szervezet a késõbbi szénhidrátbevitelt azonnal elraktározza, tehát létezik ún. "szénhidrát éhezés" --> ebbõl következik az elhízás, mert a szervezet késõbb egyszerûen nem tudja, mit kezdjen a szénhidráttal. -->elraktározza-->zsír Tehát pici cukorral nem ártasz, hanem inkább felkészíted a szervezetét az egészséges egyensúlyra. A túlzott cukormentesség durva hasonlattal olyan lehet, mint a túlzott sterilizálás. Pont az ellenkezõjét érjük el vele. (szerintem) Megjegyezném, bár ez nem igazán ide tartozik, hogy pl. majdnem minden amerikai indián (õslakosok) kövér. Ez azért van, mert õk genetikailag úgy vannak "összerakva", hogy a természetben éltek elég sokáig. Voltak ugye ínséges idõszakok is az életükben. Most, hogy civilizált nép lettek, mindig van rendelkezésre álló étel-ital a cukrot egyszerûen nem tudja feldolgozni a szervezetük, ezért híznak el. (Ezt genetika órán hallottam az egyetemen)
A kérdező hozzászólása: Nem pontozok, ma reggel néztem meg a válaszokat és este fogom legközelebb.Mindenki véleménye fontos és ne vesszetek össze, probáljunk meg egymástol tanulni, talán az én véleményem is változhat, én sem tudhatok mindent. Jó babázást és vigyázatok a kánikula miatt. Az év legmelegebb napja lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem ugy gondolom, gogy cukor-cukorral. A vizben és még a kajában sem tedtem neki, de amiben van és babának való azt én nem higittom. A doki szerint sem kell tulzásba vinni, de a cukor kell a szervezetnek.16 honapos és tiszta vizet iszik a 6 éves fiam is.A baba italt nem higittom, mert idönként kell neki a cukor miatt is.A fogak öröklõk. A fiamnak is gyönyörû fogai vannak. Az édeset nem szabad cumisüvegböl adni és nem lessz a fogának semmi baja, ha csak nem örökölte.
szerintem 2-3-4 évig szigoruan megvonni a cukrot (se teába, se fõzelékbe, se semmibe) azért nem célravezetõ, mert egyrészt nem biztos hogy jot tesz az ovodáskoru ygereknek, ha az oviban egyik napról a másikra tlaálkozik cukros étellel, vagy rossz lesz tõle az emésztése, vagy két pofára tömi majd a sütit, mert otthon nem kap. Én a mértékletességre szavazok
Mikor kicsik voltunk (nagyon-de nagyon szegények), édességnek tojássárgáját kr cukorral összekeverve ettünk, és vizes cukros kenyeret. És lám... Mértékkel, sok mozgással, rendszeres fogmosással sztem mehet. Nekem 11 hós a fiam, és engedem beleharapni pl.sport szeletbe, cukrto nem rakok a tejpépbe, de citromos vízbe egy picit igen. Viszont imádja a paradicsomot, a karfiolt, a répát csak úgy pl. levesembõl kiszedegeti és úgy elrágcsálja. Mindne ízt megkóstóltatok, semmit nem tiltok, szerintem kell egy aranyközép út. Ha egy gyerek elhízik vagy beteg lesz nem a cukortól lesz. Genetika, mozgásmentes élet, vitaminok nélkül. Egyébként meg cukorbeteg az is lehet aki vasággyal együtt 20kg.
És onnantól kezdve nyalókát, cukorkát fognak enni? Más az, hogy ha lezuhan a vércukrod és rosszul leszel, ilyenkor enned kell gyors felszívódású szénhidrátot, ami a nyalóka például, de ettõl még nem az ilyenek ételekkel kell fedezned a szénhidrát szükségleted. Egyébként feladom... :) , majd utánaolvasol, ha akarsz. A diabetesem miatt rendszeres ellenõrzések és a dietetikussal eltöltött néhány órácska alatt azért ragadt rám valami, ezért is sikerült megúsznom az inzulint, mert jó lett a diétám. Na mindegy, ez már megint más téma. Bocs a kérdezõtõl.
Akkor vegyük mégegyszer. Nem lehet cukormentes diétát tartani, mert a vizen kívül kb. mindenben van cukor vagy emésztéskor cukorrá alakul pl. egyéb szénhidrátok. A gyerekekkel kapcsolatban a véleményem pedig továbbra is az, hogy oda kell figyelni a cukorbevitelre, épp a fent leírtak miatt. Sajnálom, ha nem értesz egyett. És, ha nem eszel és leesik a vércukorszinted, akkor egy nyalóka is megteszi, de a cukorbetegek általában kekszet, szõlõcukrot vagy kockacukrot tartanak maguknál e célból. Kérdezõtõl elnézést kérek a vitánkért!
Nagyon kevered a dolgokat. Más az hogy nem eszel az ételekhez hozzáadott cukorkat és más az hogy nulla szénhidrátot eszel. A kenyérben, a gabonafélékben, a gyümölcsben, a zöldségekben mind mind van szénhidrát, a tejben is, ezeregy dologban, ez szintén a vérbe megy bele és normális vércukorszintet csinál. Megint más a cukorszirup a gyerekeknek készült ételekben. Nem vágod még mindig, hogy tök másról írtál. Nézz utána a táplálkozási alapismereteknek.
A "Babatáplálás kézikönyve" címû könyvben olvastam ezeket: - a cukrok táplálékul szolghálnak a szájban, fogakon lévõ baktériumoknak, amik azt savvá alakítják, ennek a savnak az állandó jelenléte beindítja a fogszuvasodást (ezért fontossabb a gyakoriság mint a mennyiség a fogak szempontjából) - az egyszerû cukrok gyorsan bomlanak le, nem tartalmaznak rostanyagokat, gyorsan szívódnak fel, hirtelen emelik meg a vércukor- és inzulinszintet, a vért savasítja , ennek semlegesítésére pedig kálciumot használ a szervezet, amit a csontokból von ki - az egyszerû cukrok miatt a rendes ételbõl kevesebbet eszik, az energiaszolgáltatáson kívül nincs tápértéke - a tartósan magas inzulin sok betegségre hajlamosít és gyorsítja az öröklött betegségek megjelenését (vesekõ, allergia, mozgásszervi betegségek, cukorbeteség stb) - a bolti kész édességek tele vannak adalékanyagokkal (tartósítószer színezék aroma állagjavítók stb)
21:04-es választ írtam. Kedves utánnam válaszoló! légy szives, olvasd el az utolsó mondatot is, amit írtam. Az a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de megosztom akit érdekel! Tegnap a DM-ben a paradicsom babaital 109 ft. 5 darabot vettem.A tegnap egy huzásra megitta a babám szivószállal. 98 % paradicsom, van cukor és C-vitamin benne. Aki gondolja vegyen, nagyon egészséges. Talán még van a DM-ben és 2011-ben jár le. Jó babázást.
1 tojás=6 cukor 2 tojás=1 nyúl ergo 1 nyúl=12 cukor A többit vezesd le te.
A kérdező hozzászólása: eddig nekem is megvan :D
1 nyúl=12 cukor 1 nyúl=egy rágógumi és két szem cukor ??? 10!
Nekem is 10 1) 2p=1cs 2) 1cs=1r+2c 3) 6c=p 12c=2p --> 1)be : 12c=1cs így a 2)ba: 12c=1r+2c -->10c=1r-->

Mi a barna cukor és a nád cukor között?

Lehet fogyasztani cukorbetegeknek a nád cukrot és a barna cukrot??vagy mi a különbség a két cukor között??köszönöm előre is..:):)

Legjobb válasz: Cukor többféle dologból készülhet: Cukorrépából van a kristálycukor, ez általában fehér, de lehet barna, ha melasszal színezik, de ettõl nem lesz jobb. Nádcukor ugyanígy mûködik. Ami jobb, ha finomítatlan nádcukrot használsz, mert abban vannak értékesebb anyagok is, nem csak a cukor, de ugyanúgy hizlal. Cukorbetegek mindegyiket fogyaszthatják, de nagyon mértékkel. A fruktózra (gyüm.cukor) is ez vonatkozik: mértékkel. Ezen kívül van nyírfacukor, ez nem hízlal annyira, és ezt pl. cukorbetegeknek is ajánlják. De ebbõl készült tortából sem ehetnek mértéktelenül. És vannak az édesítõk, azt is fogyaszthatják.

Cukor többféle dologból készülhet: Cukorrépából van a kristálycukor, ez általában fehér, de lehet barna, ha melasszal színezik, de ettõl nem lesz jobb. Nádcukor ugyanígy mûködik. Ami jobb, ha finomítatlan nádcukrot használsz, mert abban vannak értékesebb anyagok is, nem csak a cukor, de ugyanúgy hizlal. Cukorbetegek mindegyiket fogyaszthatják, de nagyon mértékkel. A fruktózra (gyüm.cukor) is ez vonatkozik: mértékkel. Ezen kívül van nyírfacukor, ez nem hízlal annyira, és ezt pl. cukorbetegeknek is ajánlják. De ebbõl készült tortából sem ehetnek mértéktelenül. És vannak az édesítõk, azt is fogyaszthatják.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:) :)

Mi a különbség summa cum laude és magna cum laude között?

Legjobb válasz: summa cum laude: kiemelkedõ, legjobb magna cum laude: jeles http://hu.wikipedia.org/wiki/PhD

summa cum laude: kiemelkedõ, legjobb magna cum laude: jeles http://hu.wikipedia.org/wiki/PhD
aki magna cum laude diplomát kap, az ötös átlaggal végzett, de ebben benne van, hogy esetleg kapott négyeseket, hármasokat is az évek során... a summa cum laude diplomát általában csak az kaphatja meg, aki kitûnõ, tehát színötös tanuló, és esetleg másfajta munkával is kiemelkedik a többiek közül...általában az évfolyamelsõ kapja meg
Mindkettõ az egyetemi diploma (orvos, Dr. med.; jogász, Dr. jur.; fogorvos, Dr. dent.; gyógyszerész, Dr. pharm.; állatorvos, Dr. vet.) minõsítésére használt elnevezés a szakmai doktorok (felsorolásuk fent) esetén, illetve a PhD. (philosophiæ doctor) képzés során. A szigorlati (alapvizsga) jegyek átlaga, a szakdolgozat eredménye és a záróvizsgák átlagának az eredményébõl számított jegy. Lehetséges eredmények: rite: 2, 00 - 3, 50 cum laude: 3, 51 - 4, 50 summa cum laude: 4, 51 - 5, 00 (4, 99) magna cum laude (nem minden egyetemen használják, az összes szigorlatra, a szakdolgozatra és a záróvizsgákra is jeles eredményt kell elérni): tehát 5, 00-ás átlag (itt a summa cum laude 4, 51 - 4, 99, amelyik egyetemen nincs magna cum laude minõsítés, ott az 5, 00 is summa cum laude-nek minõsül)

Mi a különbség a sima cukor, és a szőlőcukor között?

Lánykám anyatejes, de éjjel 3 óránként felébred enni, és az orvos azt mondta, hogy teát adjak neki, és ne szopiztassam. A Hipp babatea viszont sz?l?cukrot tartalmaz.

Legjobb válasz: A sima cukor cukorrepabol keszul, es ha feher szinu, akkor finomitott. A barna cukor kevesbe finomitott, vagy nadcukorbol van, es valamivel egeszsegesebb. A szõlõcukor (glukoz) a legegyszerûbb szénhidrát, a gyorsan hasznosuló energiaforrás. Cukorbetegek egyiket sem fogyaszthatjak, mert mindketto hirtelen noveli meg az inzulin szintet.

A sima cukor cukorrepabol keszul, es ha feher szinu, akkor finomitott. A barna cukor kevesbe finomitott, vagy nadcukorbol van, es valamivel egeszsegesebb. A szõlõcukor (glukoz) a legegyszerûbb szénhidrát, a gyorsan hasznosuló energiaforrás. Cukorbetegek egyiket sem fogyaszthatjak, mert mindketto hirtelen noveli meg az inzulin szintet.

Mi a különbség a Directors Cut és a Theatrical Cut os filmek közt?

Legjobb válasz: Director's Cut-ba úgy van benne a film, ahogy azt a rendezõ elképzelte, ez a legjobb. Theatrical Cut pedig a producerek meg fejesek által megvágatott, általuk jobbnak ítélt változat, amit a nagyközönségnek mutatnak be (tehát ez van a moziban).

Director's Cut-ba úgy van benne a film, ahogy azt a rendezõ elképzelte, ez a legjobb. Theatrical Cut pedig a producerek meg fejesek által megvágatott, általuk jobbnak ítélt változat, amit a nagyközönségnek mutatnak be (tehát ez van a moziban).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!