Találatok a következő kifejezésre: Mi a célod (673 db)

Vizualizálni az elérendő célt. Mi a cél? Kis filozofálás lejjebb.

Nem mondanám magam agykontrollosnak meg titok-felhasználónak, de tudom, hogy a legtöbb sikerorientált módszer lényege, hogy az ember lássa a végs? célját, élje át minden részletét, és ha elég sokszor és jól csinálja, akkor az várhatóan megvalósul. (Vagy már itt tévednék esetleg? Javítsatok ám ki nyugodtan!)

Legjobb válasz: Ahogy Feldmár is mondta: "az életnek nincs értelme." emiatt az ember csak azt teheti, hogy kitûz egy életcélt,amitõl úgy hiszi, boldog lesz. Az agykontroll, a titok és társai tulajdonképpen a kitartást fejlesztik, hogy ott maradjon a cél és legyen ereje az embernek kivitelezni. A cél pedig tényleg miután megvan, értékcsökkent lesz. A piramis csúcsát nem érhetjük el (az a megvilágosodás), viszont ha mindíg van újabb és újabb célunk, egész komfortos helyen lehetünk a csúcs közelében. Szerintem.

Ahogy Feldmár is mondta: "az életnek nincs értelme." emiatt az ember csak azt teheti, hogy kitûz egy életcélt, amitõl úgy hiszi, boldog lesz. Az agykontroll, a titok és társai tulajdonképpen a kitartást fejlesztik, hogy ott maradjon a cél és legyen ereje az embernek kivitelezni. A cél pedig tényleg miután megvan, értékcsökkent lesz. A piramis csúcsát nem érhetjük el (az a megvilágosodás), viszont ha mindíg van újabb és újabb célunk, egész komfortos helyen lehetünk a csúcs közelében. Szerintem.
Kedves kérdezõ. Nagyon jó a gondolat menteted...ugyanis a titok/vonzás használásával az emberek csak önnön vágyaikat akarják beteljesíteni, és korlátolt elméjükkel nem képesek felfogni még, hogy ezek múló boldogságot...az örökkel szemben, ezért is jelölnek ki akaratlanul egy következõ vágyat mindig, ahogyan te is írod. Azzal sincsenek tisztában, miért nyílik lehetõség ilyen fantasztikus dologra mint e kettõ. A gordiuszi csomó megoldása pedig teljesen egyértelmû, és nagyon jól veszed észre...ugyanis az önmegvalósítás, vagyis megvilágosulás a végcél itt a Földön. A bevonzzuk a dolgokat -nak nem lesz ez a vége...ez a fajta tudás megmutatja, hogy a gondolatnak hatalmas az ereje, el sem hinnék az emberek mekkora...és arra enged következtetni, hogy a tiszta Gondolat maga gyökerezik valamibõl...kérdés, hogy mibõl. Én speciel tudom a választ, de van aki nem...tudom azt is hogyan kell megvilágosodni, sõt rálátásomban én már meg is tettem, csupán a jellememet kell maximumra húzzam, ugyanis az igazi önmegvalósulás ez, amikor az ember az elméjének/lelkének a tulajdonságait viszi a csúcsra...nem a fizikait. A vágyak generálása pedig egyértelmûen a fizikai létbõl adódik, hiszen testi vágyak teljesítését akarjuk beteljesíteni, ami pedig az önzéssel egyenlõ, abból ered, magunkkal foglalkozunk, más érdekeit mögénk hagyva...itt leledzik az igazi hiba, és ezzel a vonzás törvénnyel csak annyi lesz "jobb", hogy nem fogják leütni a sarkon az embert pénzért, hanem beszugerálják a lóvét...de az is eltûnik valahonnan. szóval mindenféleképp valakinek kára lesz...(ez csak szemléltetõ példa). Az univerzumból húzzuk be ezeket a kéréseket...de az univerzum rendszerben mûködik, nos nem az önzés rendszere szerint, hiszen kölcsönös harmóniába áll minden mindennel, kivéve az ember a környezetével és egymással, tudjuk mi miatt...tehát nem "nézi" jó szemmel a világegyetem ezt a dolgot, és csak magunkat hátráltatjuk, ha önzõ vágyainkat teljesíttetjük vele. Az igazi recept megvan, a valódi leírás e hatalomról hozzáférhetõ, megéri, és elkerülhetjük a bajt. :) Buddha: "A boldogsághoz nem vezet út, az út maga a boldogság." de észre kell venni, hogy az úton állunk és akkor jön ez létre. :) üdv 25/F LastOne.Left
már nem azért de téged nem tenne boldogabbá pár milla?:) dehoghynem..szóval már megérte:)

Neked mi az élet értelme? Mi a célod? Mi hajt? Miért kelsz fel nap, mint nap? Miért élsz?

Én most elveszítettem... nem tudom merre megyek. Monoton minden nap és nem tudom mi az értelme?! Szeretném megtalálni...

Legjobb válasz: Élvezd az életet. Ha párkapcsolatban vagy, csinálj meg mindent, ami csak eszedbe jut. Ha nem vagy az, csinálj meg mindent ami eszedbe jut. Ne siránkozz. Élj mintha minden nap az utolsó lenne. Keress olyan dolgokat, amik lefoglalnak. Legyen hobbid. Tûzz ki, napi, heti és éves célokat. Mindenkinek van. Kell hogy legyen neked is, és mire észbe kapsz egy csomó ember vesz körül. Akik ugyanúgy szeretik az életet mint te.

Élvezd az életet. Ha párkapcsolatban vagy, csinálj meg mindent, ami csak eszedbe jut. Ha nem vagy az, csinálj meg mindent ami eszedbe jut. Ne siránkozz. Élj mintha minden nap az utolsó lenne. Keress olyan dolgokat, amik lefoglalnak. Legyen hobbid. Tûzz ki, napi, heti és éves célokat. Mindenkinek van. Kell hogy legyen neked is, és mire észbe kapsz egy csomó ember vesz körül. Akik ugyanúgy szeretik az életet mint te.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igazából sosem ragaszkodtam a boldogsághoz görcsösen, csak ma felmerült bennem a kérdés, hogy mi a szöszért élünk, élek.. Reggel rohanok a gyerekkel oviba, aztán 8-ra melóba, ami nem jelent be, nem megbízható, de jobb, mint a semmi. Ott végzek délután, napközben sok sz.rt le kell nyelnem, mert ha visszaszólok ez a meló sem lesz. Munka után rohanok a gyerekért az oviba, aki olykor hisztirohamot kap hol ezért, hol azért, ma azért, mert õ még játszani akart volna bent. Itthon gyors vacsigyártás, fürdetés, mese, de hol ez nem tetszik, hol az, mindig van miért nyafogni... fürdés után esetleg házasélet a férjjel, ha nincs kedvem bûntudat, néha szóvá is teszi... és akkor hol avgyok én? reggel újra kezdõdik minden. Erõm nincs, hogy délután külön foglalkozásra vigyem a fiam, pedig okos, nem kéne veszni hagyni, olykor már csak arra vágyom, sõt egyre többször, hogy csend legyen és kinyúljak az ágyon akár fél 7-kor, de nem tehetem, mert a család. Ha meg akad egy szabadnapm és nem teszek semmit, mert megtehetem, mert áldott jó ember a férjem és nem érdekli, ha pihenek mosogatás helyett, akkor bûntudat van. Nincs kedvem semmihez és senkihez, önzõ módon csak tespednék pár napig, de hát azt nem lehet...
A kérdező hozzászólása: Istentisztelet az utolsó, amit választanék, de azért köszönöm...
én alapjáraton egy elég labilis személyiség vagyok, nagyon durván el tud rajtam hatalmasodni a depresszió. ilyenkor többnyire az segít kilábalni, hogy mégis mit tûztem ki célul az életemben és ehhez képest hol állok. mindig találok valamit, amiért a többi rossz ellenére is érdemes küzdeni. be akarom fejezni az egyetemet, külföldön folytatni a mestert, családot szeretnék a barátommal, jó lenne a zenéléssel is menni valamerre. nagyon sok dolog van, ami miatt érdemes felkelni, csak amikor az ember oda jut, ezeket nem látja.
Kb. 2-3 éve ezt kérdezem magamtól, de még nem találtam választ. Azért annak akinek nem jön össze szinte semmi, mintha meg van átkozva, annak még próbálkozni is nehéz. Talán azért kelek fel, hogy vége legyen az aznapi sulinak így egyre közelebb leszek a végéhez... Aztán majd a munka stb...
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy nem tudom most miért jutottam el ide, mert nem történt semmi rossz dolog. Meló: sokan voltunk, ki akartak rúgni valakit, mikor az egyik lány elment magától... nem rúgtak ki sem engem, sem mást. Most a másik lánynak lett elege, el akar menni... maradok én... aki nincs bejelentve, nem tudom elérem-e, hogy bejelentsenek. Ha nem, akkor keresek mást, de ott vajon elfogadnak gyerekkel? Csalás: férj 13 éve, 3 éve házasságban, lassan 5 éves gyerekkel, olykor morcosak, hisztisek, mint bárki más, de tûzbe mennénk egymásért. itt sincs gond. Tágabb család: szülõk alkoholisták... voltak... tegnap volt egy éve, hogy apámat eltemettem, elõtte anyut, azelõtti évben nagypapámat, van egy nagymamám és két nõvérem, az egyik helyre baba is érkezett, nincs fél éves. Lakás: anyósé, itt élünk tizenéve, nem fizetünk bérleti díjat, sem hitelt, vagyogatunk, igaz költznénk, mert nem kertes, gyerek miatt jó lenne, de ahhoz hitel kell, attól meg félek (nõvérem belebukott egy chf-be) Barátok: na azok nincsenek, pár haver a környéken, kb 4-5 és ennyi, emellett koléganõk, kollégák, de barátok, egy sem... Fiatalok vagyunk, van családunk, lakás, hitel nincs, fizetésünk is van és munkánk, valami mégsem kóser.... hol a hiba?
A kérdező hozzászólása: Idõközben elviszem a kisebbiket aludni és talán magamat is, rám férne... nagyon köszönöm a válaszokat és, hogy nem hurrogtatok le... talpra állok, csak ez most egy ilyen idõszak..
Viccen kívül, ilyenkor terápiás céllal is szokták javasolni az önkéntes munkát. Bármi, ami más, rossz sorsú embereknek segít. Hajléktalanszállón, szociális munkásokkal, bármi. Este, hétvégén, amikor akad szabadidõ. Eygszer nagyon magamba voltam én is zuhanva, majd egy hónapig eljártam ételt osztani, télen hajléktalanokat végigjárni (teát vittünk, takarókat, beszélgettünk velük, stb). Nagyon egyszerû, de hihetetlenül hatékony módszer. Engem azonnal kirántotta az ugyanilyen depresszív, motiválatlan, mélabús állapotból.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Viccen kívül, nem biztos, hogy hülyeség a templomba elmenni, bármilyen vallásúba is. Nem feltétlenül misére, csak a csend, a nyugalmat árasztó falak és úgy általában, a világból való kiszakadás miatt. A nem vallásos embereket is megnyugtatja az a légkör, jobban tudnak gondolkozni, mint egy zajos buszon, a TV elõtt, vagy a visító gyerek fürdetése közben. Ahogy olvasom a soraidat, neked az a bajod, hogy nincs idõd magadra, és ez felõröl. Kéne valami olyan szabadidõ, ami csak a tiéd. Ideális az lenne, ha lenne idõközönként egy-egy nap, amikor kifújhatod a gõzt, amikor nem te fürdeted a gyereket, amikor nem te hallgatod a visítását az oviból hazafelé, amikor nem neked kell a vacsorát is összerakni. Hetente-kéthetente nem lenne megoldható, hogy te munka után eltûnj egy kicsit, elmenj egy masszázsra, jógaórára, gyógyfürdõbe, és mondjuk az anyósod menne a gyerekekért, fõzne vacsorát? Ha erre nincs lehetõség, akkor tényleg, viccen kívül ülj be egyszer-egyszer egy templomba, csak a csend kedvéért, negyed órára. Hihetetlen, amennyire nagy a nyugalom belül, míg kívül pörög a világ, én legnagyobb a kontrasztot a Ferenciek terén álló templomnál éreztem. :) Ha a templom nem tetszik valamiféle világnézeti megfontolás miatt, akkor a könyvtár ugyanilyen jó, a csend a lényeg és a magadra fordított idõ. :)
Én még egyetemista vagyok, pont a nagy fináléban, az utolsó hajrában, úgyhogy jelen pillanat ezért élek és ezért küzdök. Egyébként ha már nagyon elegem van, akkor igyekszek apróbb célokat kitûzni magam elé. Pl. 5 évesen a fiad már simán elmehetne valamilyen sportra, akár a férjed is elviheti/érte mehet. Te addig menj el futni, vagy úszni, esetleg egy edzõ terembe. Tûzd ki célul, hogy átúszod a Velencei tavat jövõre, vagy a Balatont, esetleg lefutod a félmaratont. Bármi, ami rákészülést igényel és állóképességet. Így érezni fogod, hogy küzdesz valamiért és eszméletlenül jó érzés lesz, amikor eléred. :) Hitel és költözés. Lehet hitelt felvenni, de OKOSAN! Érdemes megkérdezni egy szakembert (pénzügyi tanácsadót) errõl, nem mindegy, hogy x évig fizetsz kiszámítható és egyforma részleteket, vagy egyik hónapban még csak 30-at fizetsz, a másikban már 70-et. Isten bocsássa meg, hogy ezt mondom, de állítom a svájci frank hitelesek háromnegyede baromira nem gondolta végig, hogy mekkora részletek lehetnek abból, ami a kezdetekben még kecsegtetõ. Jó ösztönzõ lehet, ha pl. van egy kis fölösleg rajtad, akkor kitûzöd célul, hogy este együtt tornáztok a kisfiaddal (nem lesz olyan hatékony, de legalább õ is fárad, ha van hozzá kedve) és lefogysz pár kilót. Avagy narancsbõr mentesítesz. Szerintem elég csak kisebb célokat keresned. Jelenleg az életed másokról szól és nem magadról. Szeretnél egy kicsit önmagaddal is törõdni, nincs ebben semmi szégyellni való. Nem kell gyökerestõl felforgatni mindent, de kezdj el azon gondolkodni, hogy milyen hobbi, vagy sport tenne boldoggá. Valaki gyurmázik, ékszereket készít, foltot varr, mit tudom én. Neked miért ne lehetne egy ilyen hobbid? Hetente 1-2-3 alkalommal, ha leülsz 1-2 órára ezzel foglalkozni, senki nem fog megkövezni, hogy rossz anya, avagy háziasszony vagy! :)
Ahogy olvaslak, szerintem neked Grecthen Rubin Boldogságterv címû könyvét kellene megszerezned. Nagyon jó olvasmány, és szerintem orvosolná a problémád:)
Ki kellene mozdulnod a taposómalomból! Kezdj el félretenni pénzt egy kis nyári nyaralásra. Mindjárt lesz egy célod, hogy összejöjjön a pénz, de szupi lesz, együtt a család, pihenhetsz te is! Ez az egyik legjobb ösztönzés nálam. Ha tudom, hogy megyünk nyaralni, akkor tiszta happy vagyok már elõtte fél évvel és úgy várom mint egy kisgyerek. És ami a legfontosabb! Találj magadnak egy barátot, de olyat akivel majd aztán mindent megoszthatsz. Egy igaz barát sokszor többet ér mindennél! Az voltam aki a családot irta élete értelmének és jól lepontoztak. :)
Sok pénz és sok nõ... ez az ami hajt engem.
néha belefáradok én is. De azért kelek fel, mert hiszem, hogy valamelyik nap jobb lesz. És most sem annyira rossz. Van egy férjem, akit szeretek, élnek a szüleim, a tesóm, van munkám. Nem hagyhatom cserben õket, mert pillanatnyilag én úgy gondolom. Meg szeretek is élni. Még ha rossz is történik, késõbb lesz mire visszagondolni. Mi a célom? Ház és gyerek. A 2.-hoz elõször egészség kell, fogyni kell, ez is cél.
Menj el egy istentiszteletre vasárnap, ott majd kiderül mit kell tenned!
Nekem nincs semmilyen célom, mégis jól érzem magam. Az a baj, hogy görcsösen a boldogságot keresed. A boldogság csak pillanatnyi állapot, nem állandó. Az embernek egy nap alatt többször is változik a hangulata, nincs olyan, hogy valaki folyton boldog. Az a lényeg, hogy nem kell komolyan venni a dolgokat, hiába várja el bárki, ha valami nem jön össze, akkor ez van, kit érdekel.. viszont túl optimistának sem szabad lenni, mert akkor csak pofára esel. Nekem nincs konkrét okom, ami miatt felkelek reggel, egyszerûen csak vagyok, a negatív dolgokat próbálom teljesen kizárni az életembõl, nem foglalkozom velük, a pozitívakat pedig sosem hagyom figyelmen kívül. Igaz, sokak szerint ez sem megoldás, nekem viszont sokkal jobb és nyugodtabb az életem, amióta így fogom fel a dolgokat.
A hobbim, amibõl egy éven belül úgy néz ki sikerült beindítanom a vállalkozásomat... Az új munkám, amiért nagyon sokáig tanultam... és még az elején vagyok, de boldoggá tesz, hogy eddig eljutottam... A párom...a családom...az, hogy pár éven belül végleg megállapodhatunk...(építkezés)... aztán jöhetnek a gyerekek (ez mondjuk a távolabbi jövõben) Annyi minden van most...
A karrieremnek élek! :)
A hobbi testépítésben találtam meg a számításaim, elõtte átlagosnak tartottam magam és azt akartam hogy megbámuljanak, vagy éppen dicsérjenek, kemény 2 év után már közeledtem a áhított testhez. Mellette szeretem az erõs izmos motorokat is, tehát ezekért dolgozom és kelek fel. Amikor néha meginog a hangulatom akkor magamra nézek és egy boldog arcot látok a tükörben. 21/F
Családomért élek, kelek, õk az életem értelme! Célom a családom boldogsága, minden más utána jöhet csak, pl. utazások.
80 évig szendvedsz aztán elásnak mint egy kutyát
Mindenki volt már lent, én is. De én azt mondom neked, (és ez nagy igazság!) h minden elmúlik, a rossz is. Találnod kell valamit ami hajt és küzdeni kell! Aztán rájössz, h nagyon jó érzés sikereket elérni. Engem az éltet, h minél több tudásra tegyek szert, bármilyen területen. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kapcsolat van, évek óta, sõt gyerek is. Tudom ennek kellene az 1. számúnak lennie, hogy tisztességben felnevelni a fiamat.... de ez egy akkora fogalom.... ezt majd visszanézve tudom meg, hogy sikerült-e. Karrier... nincs, itt nem is lehet, kockázatot nem merek vállalni, inkább állok a langyos vízben.. Testépítés... valami sport jutott eszembe nekem is, anno régen kézilabdáztam, ma már "idõs " vagyok hozzá, mégis kellene valami érzem... (Félre ne értsetek, nem akarom magam sajnáltatni, csak megrogytam picit és keresem a kapaszkodót, gondoltam a pozitív hozzászólásokból sikerül erõt merítenem.)
Weöres Sándor nevû felhasználó válasza: Akit megtalálnak Én keresem a célomat: célom engem majd megtalál. Én keresem a hitemet: a hitem is majd megtalál. Én keresem a szívemet: a szívem is majd megtalál. Keresem azt, aki enyém: õ is keres majd. Megtalál. Én önmagamat keresem: egyetlen lesz, ki nem talál. Én keresem az életem: életem egyetlen halál. Én keresem halálomat és életem majd megtalál.
A kérdező hozzászólása: Olykor pont a család az, ami kiidegel... ha szabad, ha nem leírom... dackorszakát éli a fiam, olykor a férjem is és nehéz mindenhol helyt állni, türelmesnek maradni, nekem is kell valami, ahol levezethetem a feszkót.... Elásni, mint egy kutyát... jó gondolat, bár nem várnék még 50 évet.
Nekem a célom egyszerûen a boldogság. Mindegy, hogy mi módon. Nem akarok milliomos lenni, nem feltétlen kell nekem a világ legjobb munkája. Csak legyek boldog a mindennapokban :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Most? Magam sem tudom...elég rossz passzban vagyok, aminek az egyik oka ez... Annak élek, ogy hazajön a férjem este.. Elvesztetem a munkám, senki nem ér rá, magambafordutam, életképtelenné váltam.. A cisszautasítást a kudarcot rosszul viseltem, így eljutottamarra 1 év után a pontra hogy el sem küldöm az önéletrajzom, mert röbb visszautasítást nem tudnék elviselni. Tehát alig várom a férjemet, aztán elkezd ba...ogatni, nem erti meg, hogy összeszakadtam, ahelyett hogy támogatna, még õ is támad.. Tudom, hogy bennem a hiba...de most õ is rúg rajtam egyet... Egészen haszontalannak érzem magam...a régi céljaim már nem érdekelnek, mert nem érzem úgy, hogy elérhetõek, és azt sem tudom akarom-e Tehát már sokszor azt sem várom, hgy a férjem hazajöjjön.. Beszakadok a net elé...aztán a gyakorin általában legalább hasznosna érzem magam, így függõvé váltam..ez sem jobb.. Azt hiszem ezt az egészet mist elõször "mondtam ki" ki magamnak is.. Azt hiszem megveszem a sírásó szettet, aztán elásom magam..:(:(:(:( 27 vagyok, nem mintha fontos lenne
A kérdező hozzászólása: Ezaz... de hogyan? Én is csupán boldog szeretnék lenni, de úgy érzem mindennel elégedetlen vagyok... nem jó semmi, és nem értem miért... Kell valami, amitõl boldog lehetek, de vajon mi az? Új környezet? Új munka? Hobby? tanulás? Vajon mi?
2-3napra el kéne menned egy nyugodt szép helyre. EGYEDÜL! Próbáld megoldani. Pár óra múlva egész máshogy kezdesz gondolkodni, figyelni, szemlélõdni... Ne vigyél semmi technikát, mobilt is ki lehet kapcsolni, tv/rádió/net sem kell. Vigyél viszont tollat, ceruzát, papírt, festéket.. Mûködik. Tapasztalatból tudom.
A kérdező hozzászólása: Valami ilyet érzek 11-es... csak nekem van munkám. Igaz nem bejelentett, de valamennyire hasznosnak érezhetném magam, mégsem érzem annak. Mégsem érzem, hogy ez a célom, ez az életem. Nem kérek több csalódást, nem akarok több féjdalmat, csak nyugodtan, tisztességesen élni, nevelni a fiam s békességben lenni, Én is mégcsak 30 leszek, szóval nemegy vénlány vagyok.... most valami mégis megszakadt bennem...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm szépen a további válaszokat. Ma már egy fokkal jobban voltam, igaz még kicsit a tegnap történtek befolyása alatt, mert tegnap olyat mondtam, amit nem kellett volna, ennek iszom levét. Beszélgettünk a férjemmel és elmondtam neki is, hogy valami nem kóser most nálam, hogy nem találom a helyem, hogy jobb lenne talán a Dunának menni, és szegény ezt teljesen magára vette, nagyon megbántottam, pedig nem érdemli... 13 éve mellettem van jóban-rosszban, ahogy az anyakönyvvezetõ elõtt kimondtuk. Nehéz idõszakom van, hajtom a pénzt, hajtok mindenért, rohanok minden nap és egyszer csak elrohan mellettem az élet, s majd azt veszem észre, hogy a halálos ágyamon fekszem és visszanézek... csak rohanást fogok látni, semmi mást. Lehetnék kicsit lazább, kicsit lesz.rom, de nem tudok, feszült vagyok reggeltõl estig. Nõ létemre a vigaszt mostanában egy sör vagy bor okozza, amit nap végén megiszom, s félek alkoholista leszek, mert olykor napközben is eszembe jut, hogy majd este lesz egy pohár borom és csak mi ketten leszünk minden más gondolat nélkül. Félek. Nem akarom ezt. A szüleim alkoholisták voltak, bele is haltak mindketten igen fiatalon, én nem akarom ezt, de gyenge sz.r vagyok, nem látok elõre, nem tudom merre menjek. Remélem ez csak pillanatnyi állapot, mert nem kívánok ilyen anyát a fiamnak, sem ilyen feleséget a férjemnek, szükségük van rám és ezért kellene tennem, nem itt sajnáltatnom magam. Lassan tavasz, kinyílok én is a virágokkal remélem...

Önéletrajzba hogyan írod a céljaid? Mik a céljaid?

Kérlek mondatban válaszolj, mintha önéletrajzba írnád!

Legjobb válasz: Cél: 1.Tõkeerõ. 2 Hatalom. 3. Jóképû titkárnö...

Cél: 1.Tõkeerõ. 2 Hatalom. 3. Jóképû titkárnö...
Például: „Pénzügyi elemzõi munkakörben szeretnék dolgozni egy közepes méretû nemzetközi cégnél, ahol a számítógépes vezetõi információs rendszerek (MIS) mûködtetése terén szerzett hatéves gyakorlatomat elõnyösen tudnám kamatoztatni”.
Ha a kérdésben megfogalmazott célt írod, akkor ne számíts arra, hogy egy jó HR-es fel fog venni...
Az elsõ tök jó, tényleg, kérdezõ a szakmádra helyezd a hangsúlyt inkább és hogy mit tudsz nyújtani a cégnek. pl: "Marketing asszisztensként szeretnék elhelyezkedni xy vállalatnál, ahol több éves piackutatási tapasztalatommal hozzájárulhatok a sikeres értékesítési stratégiája megvalósításához".
bocs elírtam: ...sikeres értékesítési stratégia megvalósításához
Igen, ilyenkor nem a magánéleti céljaidra kíváncsiak, hanem a munkahelyire.
Célom:Szeretnék egy jól szervezett csapatban dolgozni, ugyanakkor kihasználni egyéni képességeimet is. Ez mindenhova jó.


Mi a célom Isten szerint az életben?

Mert, hogy minden ember okkal,céllal született.

Legjobb válasz: Hát azt én nem tudom neked megmondani... Annyi biztos, hogy valami célja mindenki életének van. De mindenkinek magának kell rájönnie, hogy neki mi. Próbálj ki sok dolgot az életben, különösen ajánlom az önkéntességet, társadalmi rendezvényeket, bármiféle segítõ programot. De ha van valami hobbid, azt is könnyedén tudod az embertársaid javára és Isten dicsõségére fordítani.

Hát azt én nem tudom neked megmondani... Annyi biztos, hogy valami célja mindenki életének van. De mindenkinek magának kell rájönnie, hogy neki mi. Próbálj ki sok dolgot az életben, különösen ajánlom az önkéntességet, társadalmi rendezvényeket, bármiféle segítõ programot. De ha van valami hobbid, azt is könnyedén tudod az embertársaid javára és Isten dicsõségére fordítani.
Én, ha magasabb szinten tudnék programot írni, akkor teremtenék egy tökéletes párt. Belehelyezném õket egy ideális környezetbe. Körbe raknám õket játékokkal, szórakozással. Ha ez így maradna, minden mozdulatlan lenne. No, akkor ahhoz, hogy életben maradjanak, mozogjanak. Anyagcsere. Még mindig nem történik semmi! Beleírnék néhány hibát, meg véletlen reakciókat, véletlen döntést. Még így sem szórakoztató eléggé, nincsenek eseménye. Állítanék fel nekik szabályokat, megkötöttségeket. Az elõbb már beleírtam nekik, hogy "szabadon" véletlenül dönthetnek. Ha jól dönt szerintem, nem történik semmi. "Ha rosszul dönt", megbüntetem, mert õ döntött (én írtam az igaz, de nagyon sivár, eseménytelen volt minden). Még így sem történik semmi lényeges?! No, megszüntetem az ideális környezetet, áthelyezem õket egy küzdelmekkel teli világba. Viszályt szítok köztük (mert közben sokasítom õket, ketten marha unalmasak), én meg elnyúlok a fotelban, mert csak úgy pörögnek az események! Nyírják egymást a kajáért, az élvezetekért, meg egyébként is had küszködjenek a puszta fönnmaradásukért is! No látjátok, ezért nem én vagyok a mindenható, mert õ igazságos, meg jóságos (meg halálra röhögi magát a fotelban)...
Isten azert teremtette az embereket hogy ot szolgaljak Az Istenszolgalat sokfelekeppen megnyilvanulhat Isten a szandekodat dijazza amig eszbentartod es az o megelegedesere cselekszel Addig mindegy milyen kissebb celokat tuzol ki magad elé ha a fõ szándekod õt szolgalva jot cselekedni Ne feledd az evilagi elet csak rovid szorakozas a tulvilaghoz kepest
Mindenkinek egyéni cél adatott. Ez a vers az ÓSZ-ben van, de jól összesûríti mi a célja annak, hogy igazak vagyunk, és megismertük Istent. Károli (súlyosan) félrefordította, de nagybetûvel olvashatod a javítást: Préd 3:12 Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen ki-ki, és hogy a maga (MÁSOK) javát cselekedje az õ életében. Én nem tudom azoknak az embereknek a javát cselekedni, akik a Te környezetedben élnek, ez a Te feladatod, a Te egyéni célod kell legyen. Pl. imádkozás a szeretteidért, munkatársaidért, barátaidért, stb.
T. Kerdezo! Az elso emberpar elbukott, es ezzel elveszitette az Istennel valo kozvetlen kapcsolatot. Isten a szeretetenel fogva lehetoseget adott az emberisegnek arra, hogy ujbol visszatalaljunk hozza. Az embernek nincs mas celja, mint hogy szeretettel szolgalja a teremto Istent. Ha ezt tesszuk, akkor boldogok lehetunk egesz eletunkben, sot orokke. Istennek joga van ahhoz, hogy bizonyos szabalyokat allitson fel a szamunkra. Mindezt nem azert teszi, hogy minket korlatozzon valamiben. Hanem azert, hogy megovjon sok rossztol. Hiszen ki ismerne jobban az embert, mint a teremtoje? De a szabad akarattal sok-sok dologban magunk donthetunk. Ha meg akarunk felelni Isten elvarasainak, valoban keresni kell Ot, megtalalni, es hinni benne. De meg ezt a hitet sem kivanja tolunk ugy, hogy "vakon higgyunk". Arra buzdit minket a Szentiras szavain keresztul, hogy alaposan vizsgaljunk meg mindent a Biblia szemszogebol. Hiszen azert iratta ezt a konyvet a szamunkra, mert ebbol minden kerdesunkre kielegito valaszt kaphatunk. Ha igyekszunk igy elni, akkor a bunt is tavol tudjuk tartan magunktol. Bar ebben a vilagban tokeletesen nem tudunk meg megfelelni, mivel nincs egyetlen tokeletes ember sem a foldon. Mindannyian bunben szulettunk, es nap mint nap kuzdunk a sajat rossz termeszetunk ellen is. De Isten nem is varja el tolunk most meg a tokeletesseget. Azt irja a Szentiras: "Isten megemlekezeik rola, hogy por vagyunk". De ertekeli az erofesziteseinket, amiket teszunk, hogy minnel jobban megfeleljunk az elvarasainak, meg most ebben a Satani vilagban is. Ha kerdesed lenne, szivesen valaszolok. Udvozollek: Judit!
Szervusz Isten szerint az kellene, hogy az életcélod legyen: arra törekedj hogy örökké élj itt a földön. Hiszen ez volt eredeti szándéka az emberrel. Errõl beszélt Pál apostol is, amikor azt mondta: „A múltat magam mögött hagyom, és kezemet afelé nyújtva, ami elõttem van, egyenesen a cél felé tartok.” Filippi 3, 13

A western egyfüles kantár mire jó? Mi a célja?

Legjobb válasz: Szerintem semmi célja nincs, különleges, nem megszokott, szép :)

Szerintem semmi célja nincs, különleges, nem megszokott, szép :)
A kérdező hozzászólása: valami célja biztos van :O :)
fent tartja a ló fején a kantárt :)
mármint az "egy fül" :)
kb, mint a homlokszíj az angol kantáron :)

Mik a céljaitok a gimis évek alatt?

pl. jogsi, nyelvvizsga, ecdl, stb.. :)

Legjobb válasz: Nekem nem voltak céljaim :) Csak úgy jártam, azt lett ECDL vizsgám, meg nyelvvizsgám is :D Nem gondolkodtam ennyivel elõre, csak sodródtam az egésszel :)

Nekem nem voltak céljaim :) Csak úgy jártam, azt lett ECDL vizsgám, meg nyelvvizsgám is :D Nem gondolkodtam ennyivel elõre, csak sodródtam az egésszel :)
Jogsi, angol felsõfokú- és spanyol középfokú nyelvvizsga, sikeres érettségi, lehetõleg bukás egyszer se. :) Kb. ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Oksi, akkor majd én is sodródom az árral. :)
ECDL vizsga (eddig 3 modul van meg) jogsi :P középfokú-majd felsõfokú nyelvvizsga angolból (most voltam elõkészítõs) németbõl is szeretnék kreálni valamit és persze sikeresen leérettségizni :D
gebaszl---az a vége, de nem a célja.
Ezt a célt csak az emberek "civilizált" felfogása erõszakolta bele az életbe. Ezen hülyeség rágódni, nem hiszem, hogy emiatt alakult volna ki az élet, magunknak csináltuk ismételten a bajt. Biológiai értelemben az élet célja a fennmaradás bármi áron. Szerintem az emberi élet célja az, hogy megtaláld a boldogságot, bármiben, ami megtetszik és annak megfelelõen éld le a rövidke kis idõdet a sárgolyón.
Most már tényleg semmi... De amikor még csak voltunk és nem egyes emberek irányították a világot stb biztos volt... De aztán pár [email protected] sznak nem volt elég semmi és nagykutyák akartak lenni és látszik, hogy ez hova vezetett...
Ha visszaporgethetnem az idot mondjuk 5 evvel: eloszor is jobban ertekelnem azt amim van: munkahely, ahol nem kellett hetvegen dolgoznom, sem estig es kb a ketszereset kerestem annak, amit most. Nem mondanek fel csak azert mert mar unom a banant. Nem csak felfele nezegetnek, hogy huu ennek ott milyen szep baratnoje van, milyen szuper kocsija/haza/csukaja/akarmije van, hanem azt is megneznem, ki van alattam, akinek nincs baratnoje/kocsija/munkahelye/ vagy akar hianyzik a fel karja, vagy nincs laba/nincs hova/kihez hazamennie.. mert sok ilyen van..vagy ott vannak a szenvedelybetegek (ilyen rengeteg van a gazdagok kozt is). Szoval ertekelnem azt, amim van. Az elet ertelme pedig a tapasztalatszerzes, de ebbe nem mennek bele, mert sok jo dolgot irtak mar itt masok, amiket erdemes megfogani. Minden jot!:)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat ! De akkor is nehez uzy elni az eletemet hogy a boldogsagot keressem es legyek boldog .. Ha boldog vagyok es azt csinalom amit szeretek es most jol erzem magm de akkor sajnos nem tanulnek meg semmit rendesen es akkor meg a jovo van megpecsetelve es akkor megint bekovetkezik a rosszullet .. Amugy idosebbeket kerdeznek mi az amit ha visszaporgethetnetek az eletetrkben semmikep nem kovetnetek el ... Pl jobban megcsinaltatok volnae a sulit es nem kethetente elmentem inni a haverokkal vagy mi az amit semmi keppennem tennetek meg az eletben ?
Na és ha nincs se célja se értelme? Akkor mindenki pánikba esik vagy mi? Nem mintha az élet szempontjából bármit is számítana, hogy az emberek elégedettek-e vagy sem a lapjárással.
Ajánlom Jane Teller SEMMI címû könyvét! :)
Szerintem hogy érezzük jól magunkat. Ennyi, ilyen egyszerû. Ennek szellemében is élek, és jól is érzem magam :)
Ezek a kérdések a cél.
A halál
Nincs célja. Lehet kreálni nagy magasztos dolgokat , de ha jól belegondolunk csak egy célja van és az önmaga, szóval hogy legyen fajfenntartás és kész. Az egész küzdés ezért van :sikeresebb élet -több pénz -jobb esély a párválasztásban utódnevelésben. Kb ennyi a történet. Persze ez csak a "fejlett" országokban van így, elmaradottabb helyeken lazulással is lehet fajt fenntartani, legfeljebb magasabb a halandósági ráta. Pl egy természeti nép embere 10ed annyit nem foglalkozik munkával , tanulással, mint egy átlag nyugati irodai munkás, mégis jól elvan.
Nem értelmet kell keresni, hanem megélni a mindennapokat. Az iskolában tanulni kell, a munkahelyen dolgozni, nem küzdeni.
42! (Csak a mûvelteknek)

Egy kis félénk lánykának mik a céljai az életben?

Aki olyan csöndes, nem nagyon beszélget a többiekkel, hanem úgy elvan.. Milyen pasikat keresnek maguknak? Mert én ismerek több ilyen nagyon szép lányt de nagyon félénkek, és a pasiaik egyátalán nem mondhatóak jóknak, és mégcsak nem is elegánsak. Miért járnak ilyen pasikkal?

Legjobb válasz: Nem neked kell, hogy tetszen a pasijuk, hanem nekik. Ha nekik tetszik, akkor semmi gond. Amúgy meg egy nõnek sok-sok célja lehet ám, és nem mind férfivel kapcsolatos.

Nem neked kell, hogy tetszen a pasijuk, hanem nekik. Ha nekik tetszik, akkor semmi gond. Amúgy meg egy nõnek sok-sok célja lehet ám, és nem mind férfivel kapcsolatos.
Lehet hogy nem a félénk lánykák választanak ilyen esetben?
biztos azt hiszik, csak az jut nekik
A kérdező hozzászólása: Hát jó , de ha emellett tök aranyosan néz ki és csinosan is öltözik, miért áll össze egy lepukkant csávóval?
egy közhellyel válaszolva: a szerelem vak
Mert van egy biztos pont az életükben, aki szereti õket. Vagy nem hiszik el, hogy többet is "érdemelnének".
A kérdező hozzászólása: Hát ez igaz, de akkor is, egyszer élünk és azért szép lányként leélni az eletüket a "posványban" nagy hiba :s
Képzeld magad az általad megnevezett lepukkant csávó helyébe, úgy már is más a dolog...

Ti miért dolgoztok? Mindenki, aki dolgozik az kérem fejtse ki hogy mik a céljai. Cél nélküli valutaharácsolás? Nagyobb álmok? A puszta létezés fenntartása?

Mikor lesz pl saját lakásotok? Szerintetek mennyire egészséges az hogy egy átlagos embernek szinte esélye sincs egyedül házat venni normálisabb helyen? Én kiszámoltam, és ha a jelenlegi helyemen maradok az ingatlanpiac pedig nem változik jelent?sen, illetve nem omlik össze a pénzvilág, akkor kb 5 éven át kéne robotolnom még egy pesti panelért. Másnak meg megveszi az apukája. Miért ilyen igazságtalan az élet?

Legjobb válasz: "kb 5 éven át kéne robotolnom még egy pesti panelért" Jó neked, nekek kb. 50 évig kéne. Amúgy egy elfogadható egzisztenciáért dolgozok, hogy ne kelljen szégyenkeznem az albiban.

"kb 5 éven át kéne robotolnom még egy pesti panelért" Jó neked, nekek kb. 50 évig kéne. Amúgy egy elfogadható egzisztenciáért dolgozok, hogy ne kelljen szégyenkeznem az albiban.
"Miért ilyen igazságtalan az élet?" Ha te ezt kérdezed akkor mit kérdezzen, akire éppen most lõnek Szíriában :?
Én azért dolgozok, hogy pénzt tegyek félre a fizetésembõl, egészen addig, amíg annyi össze nem gyûlik, hogy a pénz dolgozzon helyettem.. De az emberek többsége hosszú évtizedekre eladósítja magát, és azért dolgozik, hogy a bankok éljenek meg belõle, na meg õ is, mint rabszolga...

A bankok ennyire ki akarnak tolni a devizahitelesekkel? Így még többen bedőlhetnek és, akinek nincs lehetősége értékesíteni, vagy egyszerűen nincs, aki megvenné, annak egyre több visszafizetni valója lesz. Mi a célja ezzel a bankoknak?

"Az Openhouse Országos Ingatlanközvetítő Hálózat szerint fekete folt van a végtörlesztés szabályozásában, a bankok ugyanis nem fogadhatják el az önerő igazolására a megkötött adásvételi szerződést, így azok, akik ingatlanuk eladásából végtörlesztenének, hátrányt szenvednek." Forrás:penzcentrum.hu

Legjobb válasz: ...a bankok ugyanis nem fogadHATják el az... Legalább azt a szöveget értelmezd amit te idézel. Ez ugyanolyan értelmetlen kérdés mint az hogy a devizathitelesek miért akarnak ennyire kitolni a bankokkal és mi a céljuk azzal hogy nem bírnak fizetni... :D Mondjuk ha védem a kedvenc bûnbakotokat tuti le leszek pontozva.

...a bankok ugyanis nem fogadHATják el az... Legalább azt a szöveget értelmezd amit te idézel. Ez ugyanolyan értelmetlen kérdés mint az hogy a devizathitelesek miért akarnak ennyire kitolni a bankokkal és mi a céljuk azzal hogy nem bírnak fizetni... :D Mondjuk ha védem a kedvenc bûnbakotokat tuti le leszek pontozva.
A PSZÁF - a bankokat felügyelõ állami szervezet. Hogy miért van ez így arra még nem adtak választ, hisz a cikk is ma jelent meg arról hogy megkérdezték õket.Lehet hogy csak nagy a bürokrácia és nem lett minden megfelelõen kidolgozva. De amúgy ez tényleg jó észrevétel , csak már mindjárt jan.30 :P
Megint azokon segítettek akiknek amúgy is van pénzük.Akinek nincs az meg nyugodtan felkötheti magát.32000-rel vettem fel a pénzt biztosítással 3 gyerek mellett hogy 37 évesen ne a szülõk nyakán tengõdjünk most 55000 plusz a biztosítás!Rajtam biztos hogy nem segített senki, nekem esélyem nincs a végtörlesztésre.Úgyhogy dolgozunk míg meghalunk!
Senki nem akar kitolni senkivel. A bank és a hitelfelvevõ kötöttek egy szerzõdést, amit be kell tartani. A végtörlesztés az ennek a megcsúfolása, nem hogy fekete volt van a szabályozásában, hanem az egész egy nagy fekete folt, amit nem szabadott volna engedélyezni.
A kérdező hozzászólása: Értem hogy ott a "fogadhatják". Nah, akkor rosszul tettem fel a kérdést.Nem az ott ülõ ügyintézõkre gondoltam, tudom, hogy nekik meg van szabva, mit szabad és mit nem, mit fogadhatnak el és mit nem.Akik ebben a kérdésben döntöttek, hogy már pedig nem fogadják el az adásvételi szerzõdést, nah azoknak az embereknek mi a céljuk ezzel a korlátozással?Hiszen tisztában vannak vele, hogy így kicsinálják mind az ingatlanpiacot, mind az adósaikat, akik valami úton-módon próbálják visszafizetni a felvett kölcsönt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!