Találatok a következő kifejezésre: Mi a bolhák (135 db)

Nem tudom miért, de a kutyámnak mindkét fülét kívülről sebesre vakarta. Most akarnám megfürdetni bolha ellen, mivel a bolha nyakörv semmit nem ér. De félek valami baja lesz a fürösztőszertől mivel sebes neki kívülről, Lesz valami baja?

Szerintetek milyen bolhairtó szert érdemes venni? Fortline pipettára gondoltam, el?tte fürdessem meg, vagy elég csak rá csepegtetni? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: ilyen melegben inkább a legyek csípték ki. Amúgy nem valószínû hogy baja lesz a fürdetéstõl ha kutyasampont használsz, a fülét meg kezeld valami sebre való krémmel, az állatdoki megmondja mi jó rá.

ilyen melegben inkább a legyek csípték ki. Amúgy nem valószínû hogy baja lesz a fürdetéstõl ha kutyasampont használsz, a fülét meg kezeld valami sebre való krémmel, az állatdoki megmondja mi jó rá.
A kérdező hozzászólása: Neostomason ampullával akarom fürdetni, aztán pedig az helye környékét lefertõtleníteni vele, holnap utána érdeklõdöm az állatorvostól , hogy õ mit javasol.
Nyílt sebre ne használj Neostomosant! Kegyetlenül fáj a kutyának és nagyon nem jó, ha a szervezetébe kerül. A Neostomosan csak külsõleg jó, bolhák, kullancsok ellen, kisebb rüh fertõzésnél. Sebre tilos használni.

Honnan eres a szólás, hogy: "Érdekes, mikor a bolha kéthetes. "?

Mi olyan érdekes egy két hetes bolhán?

Legjobb válasz: A hogy ityeg a fityeg igenis komoly. Mivel a férfi nemi szerv nem tud tökéletesen szuperálni, ha nagyon le vagy törve, beteg vagy, stb. Az összefüggések mindenhol ott vannak. Kizártnak tartom, hogy a kéthetes bolha csak a rím kedvéért alakult volna ki. Úgy vélem, a magyar nyelv sokkal összetettebb és értelmesebb, minthogy egy "Szíjú létör áligétör."-t alkalmazó angol. (nem tudom, hogy ez a Brit vagy az Amerikai részlegen alakult-e ki.)

A kérdező hozzászólása: A hogy ityeg a fityeg igenis komoly. Mivel a férfi nemi szerv nem tud tökéletesen szuperálni, ha nagyon le vagy törve, beteg vagy, stb. Az összefüggések mindenhol ott vannak. Kizártnak tartom, hogy a kéthetes bolha csak a rím kedvéért alakult volna ki. Úgy vélem, a magyar nyelv sokkal összetettebb és értelmesebb, minthogy egy "Szíjú létör áligétör."-t alkalmazó angol. (nem tudom, hogy ez a Brit vagy az Amerikai részlegen alakult-e ki.)
A kérdező hozzászólása: Bocsánat! Nem eres, hanem ered.
Még soha nem hallottam ezt a szólást de szerintem csak a rím kedvéért kéthetes a bolha. Olyasmi mint a hogy ityeg a figyeg. vagy, angolban, a "see you later, alligator!" semmi értelme, csak vicces.

7 hetesen bolhára mit ajánlotok? A bolha ilyen korban még tényleg nagyon veszélyes a kutyusra nézve? (yorkie)

pénteken megyünk állatorvoshoz, addig nem lesz semmi baja, ugye? egy ideje már vakarózik.

Legjobb válasz: Biztos bolhás? A 7 hetes még nagyon kicsi (az alomban lenne a helye, csak 8 hetesen lehetne elhozni) de ha nincs tele bolhákkal, akkor péntekig nem lesz baja. Baj akkor lehet, ha annyi bolha van rajta, hogy szabályosan kiszívják a vérét. (Ha nem találsz rajta bolhát lehet ekcémás, allergiás is)

Biztos bolhás? A 7 hetes még nagyon kicsi (az alomban lenne a helye, csak 8 hetesen lehetne elhozni) de ha nincs tele bolhákkal, akkor péntekig nem lesz baja. Baj akkor lehet, ha annyi bolha van rajta, hogy szabályosan kiszívják a vérét. (Ha nem találsz rajta bolhát lehet ekcémás, allergiás is)
7 hetesen bolha? Szaporítótól vetted, ugye? Készülj sz orvosi számlákra.
A kérdező hozzászólása: miért olyan kizárt 7 hetesen a bolha?? a bolhák válogatnak? repedések vannak a parkettában, elõtte pedig macskánk volt, akinek voltak néha bolhái, simán felmehettek rá, akármennyit takarítok...
Állatpatikában kérdezz rá, hogy mi ajánlanak.
EXSPOT! Mert ezt már rá lehet cseppenteni 2 hetes kiskutyákra is és nincs súlyhoz kötve mint a Frontline amit csak 2kg-tól lehet használni.De ha eléri a 2 kg-ot valamikor ami nem mostanában lesz akkor válts át szerintem Advantix-ra mivel sztem az a legjobb de egy idõre ez is megteszi neki.Gondolom úgyse jársz még vele erdõn, mezõn keresztül.


Jo jel lehet, ha mar csak apro bolhakat latok? A lakasunkban felfedeztem, a bolhakat mar regota voltak csipeseim, de nem tudtam mi a fene, amig nem lattam a fekete kis izet ugrani.

Most mar napok ota irtok, fujok irtot napjaban tobbszor is, amit dicsernek sokan porszivozok naponta, tegnap mar szinte cafatokra szedtem a kanapet es ha minden igaz, akkor a peteiket is felporszivoztam meg lefujtam utana. Azota csak nagyon aprokat talaltam,1-et 2-t elvetve, meg kolyok lehet vajon ez jo jel? Tudom, hogy nem tunnek el 2 nap alatt, de mar elegem van es 4 hetem van szulesig. Ha valaki tud valami okosat legyszi irjon. Ja es semmi haziallatom a hulye szomszednak van kutyaja, uh nem kerdes honnan vannak.

Legjobb válasz: Nálunk 1-2 hét alatt tûntek el. A bolha leginkább meg csak ott van ahol az állat jár. Ha annyira durván terjeszti, hogy átszóródnak, akkor meg szólj neki hogy intézkedjen, mert te hiába irtod, ha a szomszédból átjönnek a kártevõk. Van sok módszer a kutyák bolhátlanítására. Egyébként sem a házi kutyák, hanem a macskák szokták terjeszteni, mert azok kóborolnak. Ha semmi sem segít hívd rájuk az állatvédõket és a köjált, mivel leendõ gyermeked életét veszélyezteti a bolhák és állatok által terjesztett fertõzések.

Nálunk 1-2 hét alatt tûntek el. A bolha leginkább meg csak ott van ahol az állat jár. Ha annyira durván terjeszti, hogy átszóródnak, akkor meg szólj neki hogy intézkedjen, mert te hiába irtod, ha a szomszédból átjönnek a kártevõk. Van sok módszer a kutyák bolhátlanítására. Egyébként sem a házi kutyák, hanem a macskák szokták terjeszteni, mert azok kóborolnak. Ha semmi sem segít hívd rájuk az állatvédõket és a köjált, mivel leendõ gyermeked életét veszélyezteti a bolhák és állatok által terjesztett fertõzések.
Egyébként nem lehetséges hogy egér vagy patkány van a környéken? Mert azok is terjesztik, és igazából ha nem jár át a kutya/macska hozzátok, akkor nem jellemzõ a bolhafertõzés átterjedése. Lehet hogy nem is a szomszéd a felelõs érte, szóval egy jó kártevõ irtóssal beszélj.
A kérdező hozzászólása: Emeletes házban lakunk, az Elson és csak a földszinten van ez a kutya, a gazdi egy drogos iszakos hülye ezért gondolom, h inkább italra költ, m bolhairtora eger meg ilyesmi nem hinném, h emeletre jon és amennyire irtozom tõlük, mar észrevettem volna. Arra tudok gondolni, h a lépcsõházban rank akaszkodnak vagy akár buszról. Angliaban vagyok, itt semmi sem lep meg... Önkormányzatnál jeleztem, m o onnan kapta az a lakást, de meg szinte nekik állt feljebb, h én panaszkodom. Most úgy néz ki eltûntek, de meg fujok néha biztos, ami biztos.

Olyan problémám van, hogy a házat ellepték a bolhák. Minden nap takarítok porszívózok. Kétnaponta bolha poorozok. Annyira kínos. Nem tudom kiirtani őket, . Mit lehet tenni? Köszi az ötlteket!

Legjobb válasz: Nem ismétlem a többieket csak annyit tennék hozzá, hogy a porszívózásnál és a spray-fújásnál nagyon ügyelj arra, hogy a legeldugottabb helyekre és résekbe, repedésekbe is beférj ugyanis a bolha ivadékok sokáig elvannak a parketta repedéseiben, meg eldugott helyeken és alkalomadtán elõ jönnek és tovább szaporodnak. A porszívó porzsákját azonnal ürítsd ki a kukába. A legrosszabb, hogy egy héten legalább kétszer háromszor jól ki kell takarítani, befújni, felmosni, hogy ami még megmaradt vagy életre kelt az is pusztuljon. Nekem egy bolhaallergiás cicám van hát majd bele döglöttem, mire teljesen kitakarítottam mert folyton visszaesett mert újra megcsípték. Sajnos az ember az utcáról a cipõjével is beviheti a lakásba a bolhát, férget.

Nem ismétlem a többieket csak annyit tennék hozzá, hogy a porszívózásnál és a spray-fújásnál nagyon ügyelj arra, hogy a legeldugottabb helyekre és résekbe, repedésekbe is beférj ugyanis a bolha ivadékok sokáig elvannak a parketta repedéseiben, meg eldugott helyeken és alkalomadtán elõ jönnek és tovább szaporodnak. A porszívó porzsákját azonnal ürítsd ki a kukába. A legrosszabb, hogy egy héten legalább kétszer háromszor jól ki kell takarítani, befújni, felmosni, hogy ami még megmaradt vagy életre kelt az is pusztuljon. Nekem egy bolhaallergiás cicám van hát majd bele döglöttem, mire teljesen kitakarítottam mert folyton visszaesett mert újra megcsípték. Sajnos az ember az utcáról a cipõjével is beviheti a lakásba a bolhát, férget.
Nálam semmilyen bolti írtószer nem használt. Nagymamám tanácsára minden kárpitos bútort, szõnyeget puha kefével, ecettel kitisztítottam. Természetesen porszívózás után. Felmosni is ecetes vízzel mostam fel. Azóta nincs egyetlen bolha sem a lakásban, sem a bútorokban.
Mindent atmosni 90 fokon, takarokat, pokrocokat, papucsokat, minden regi rongyot kidobni, lomtalanitani, kiuriteni a lakast a felesleges cuccoktól, lehet kapni az állatüzletben bokhairtószert, amit egy mereg es higitani kell, vizzel, majd ágyat jól bepermetezni vele es szönyegeket ha vannak, azoktól is inkabb megválni ha regiek.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem az én állataim... én legszivesebben elaltatnám õket!!!!Megváltás lenne nekik... Két kutya 3 macska... Anyósomééé...
ma 19:58 Elég szomorú, hogy nem veszed észre a háziállataidon a bolhásságot. Tetszik, nem tetszik, a kinti állatokat is védeni kell a bolha ellen. Ha bolhásak, férgesek. Sõt, sok bolhától vakaródznak és bõrbetegségeik lesznek. A bolhák pedig , ha nem engeded be, akkor is be tudnak jutni a lakásba elõbb-utóbb.
Nálam is volt ilyen gond mikor egy szer kétszer beengedtem a kutyát amelyik egyébként kinnt volt.Mint kiderült bolhás volt.Én beszórtam takarítás után mindent bolhaporral az ágyat is és minden rést majd befújtam egy doboz chemotoxot a szobába reggel.Délután szellõztettem és ez használt.Azóta kutya macska nem jöhet be.Hozzá kell tegyem nem vettem észre hogy a kutya ennyire bolhás.
ma 12:05 legyen szerencséd, hogy máshonnan nem fogsz hazavinni bolhát. Emberrõl is átmehet másik emberre. Sõt..a szomszéd udvaráról is bekerülhet, ha peches vagy.Nagyon sokan tartanak háziállatot és nincs bolha, sem az állaton, sem a lakásban.Sõt, turiban is vásárolnak emberek és õket sem lepi el a bolha.A szerek pedig általában a kifejlett egyedeket pusztítják el. Azért kell ismételni, hogy a peték kikelése után azonnal elpusztuljanak a kifejlett bolhák. Így nem tudnak újra petét rakni .
Egy bolha elél egy évig is vér nélkül, es tud lapitani sokaig. Azert kell permetezni többször, ha van pete, akkor ne élje túl. Azert nem veszek turis ruhat es nem tartok haziallatot. Nehez megszabsdulni a bolhatól, vegsö esetben az ÀNTSZ segit
Veszel BioKillt, vagy Neostomosant. Befújsz vele mindent. Ha padlód van, felmosod.Mindezt legalább 3 hétig hetente megismétled. Háziállattól lettetek bolhásak? Ha igen, természetesen azt is le kell kezelni.
A Tisztiorvosi szolgálathoz (ÁNTSZ)jelezd, kijönnek és segítenek! Hazavihetted álatokkal, használt / turis ruhával, bútorral stb. Másnál is elõfordult már.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Nem olyan egyszerü mint amire gondoltam!
Nálunk is ez volt, bolhásan kaptuk a cicánkat, és 1 év múlva elleptek minket, pedig rendesen kezeltük Frontline al a cicát, és semmit sem ért. Mikor már az asztalnál ülve ugráltak a lábunkon a bolhák, akkor vettünk biokill-t, végig fújtuk a falak tövét mindenhol, meg egyszer a parkettát, a macska helyét, és kb 2 hét múlva eltüntek, de még a macskából is. Annyit tudni kell, hogy nem hat azonnal, mert úgy van megalkotva a szer, hogy nem pusztul el tõle rögtön a rovar, hogy legyen ideje bevinni a testén a fészekbe a szert. Azóta nem volt problémánk, és a cica sem bolhás. Nekünk 2 flakon elég volt, és én öntöztem rendesen.

Mivel lehet a szobából kiirtani a bolhákat?

Nagyszüleimnél rengeteg bolha van az egyik szobában. Mivel lehetne őket kiirtani, mármint úgy mindenhonnan? A szekrényből, szőnyegből, ágyból meg mindenből? Valakinek valami kivitelezhető ötlet? Vagy mit lehet csinálni, hogy nem csipdessenek össze?

Legjobb válasz: Megfelelõ higéniával, szönyeget szedjétek fel, mert abban rengetek petét letudnak rakni a bolhák, kivinni az udvarra és kisúrolni fertötleníteni nálunk amióta parketta van meg egy kisebb szönyeg azóta nincs a kis házikedvecünkbe kiskutyánkba bolha. Cseréljétek le régi ágynemüket stb. pléd, pokrocot is mossátok ki. Ha szükséges lehet venni ezeket a por alapú bolhaírtókat ezeket a fal mentén repedésekbe beszórni, vagy ha tudjuk a bolhák vonulási utjait akkor oda.

Megfelelõ higéniával, szönyeget szedjétek fel, mert abban rengetek petét letudnak rakni a bolhák, kivinni az udvarra és kisúrolni fertötleníteni nálunk amióta parketta van meg egy kisebb szönyeg azóta nincs a kis házikedvecünkbe kiskutyánkba bolha. Cseréljétek le régi ágynemüket stb. pléd, pokrocot is mossátok ki. Ha szükséges lehet venni ezeket a por alapú bolhaírtókat ezeket a fal mentén repedésekbe beszórni, vagy ha tudjuk a bolhák vonulási utjait akkor oda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ez nehéz feladat lesz, már látom. De majd megpróbálkozok vele!

Mit lehetne tenni a bolhák ellen? Mit lehetne tenni elenne? Hogyan tartsam távol magamtól a bolhákat?

Biztonsági ?rként dolgozom egy telephelyen több kutyák között. Mindennap megcsíp a bolha.

Legjobb válasz: tegyél fel egy bolha írtó nyakörvet!!!:D

tegyél fel egy bolha írtó nyakörvet!!!:D
szerencsétleneket szórd be bolhaírtóval, meg kell õket fürdetni. Attól, hogy magadat egyszer megszabadítod, õk nem gyógyulnak meg tõle, és rád újra fognak ugrálni.
hát elõbb a kutyákat kéne megszabadítani tõlük bolhairtóval

Azt szeretnem megtudni hogy valaki bovebben elmondja nekem hogy ha a kutyaban sok a bolha vagy kutyakojokben befolyásolhatta vagy befolyasolja a noveset s fejlodeset. Es mit okoznak? Mien táplálékkal hozhatja rendbe magát?

Legjobb válasz: Ahol bolha van, ott féreg is van. A bolha kölyöknél akár vérszegénységet is okozhat.A férges kutya sem fejlõdik rendesen. Fokozatosan jobb minõségû táp, vagy vegyes koszt és immunerõsítõ.

Ahol bolha van, ott féreg is van. A bolha kölyöknél akár vérszegénységet is okozhat.A férges kutya sem fejlõdik rendesen. Fokozatosan jobb minõségû táp, vagy vegyes koszt és immunerõsítõ.
Elõzõhöz még ennyit: No meg persze nem ártanak bolhátlanítani a jószágot elsõ körben.
A kérdező hozzászólása: a bolhairtás megvolt ! hanem milyen kajával tudom eszeszedetni % felnövelni s erje utol magát ? kutya faja : Közép Ázsiai juhász !

Mit kezdjek a bolhákkal? Nem tudom jó helyre írom e a kérdést, vagy az állatok témakőrbe kellett volna. De hátha itt is választ találok.

Anyósomékkal kétgenerációs házban élünk, ?k lenn, mi fönn.

Legjobb válasz: Nálam az unokám macskája miatt volt ilyen gondom.Semmilyen bolhaírtó nem vált be.Azután eszembe jutott nagymamám módszere.Mindent,ahol a bolhák voltak lemostam majdnem tiszta ecettel,a kárpitos bútorokat is.Azóta nincs bolha.

Nálam az unokám macskája miatt volt ilyen gondom.Semmilyen bolhaírtó nem vált be.Azután eszembe jutott nagymamám módszere.Mindent, ahol a bolhák voltak lemostam majdnem tiszta ecettel, a kárpitos bútorokat is.Azóta nincs bolha.
Bolhanyakövet rá!Vagy lehet kapni cseppeket a kutya nyakára kell önteni, állatorvos tuti tudja mi az.Jajj, nem lennék a helyedbe, de hátha az ecetes cucc bejön.Könnyû szülést kívánok.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Kipróbálom.
Insecticid 2000 a neve, nálunk 3 hónap / ! / alatt teljesen kiirtotta. kemény menet lesz készülj fel, de kitatás! Kb. 2 litert vegyetek meg ebbõl a szerbõl és ha lehet keressétek meg a bolhafészket. A többi praktika nálunk semmit nem ért. Emellett sok takarítás.
A kérdező hozzászólása: És ez az Insecticid 2000 használható lakásban is ahol baba van?És ha a bolhafészek konkrétan a kutya, akkor õt kell ezzel befújni/szórni?
Szia! Erre sajna rá kéne szánni némi pénzt! A kutyából is kikell írtani a bolhát, és a környezetét is ki kell bolhátlanítani. Menj el egy állatboltba, ot adnak szereket mindkettõre!

Mivel lehet kiirtani a bolhát a pincében? Van olyan szer ami emberre nem veszélyes?

Vagyis úgy,hogy vannak a pincébe tárolva ruhák,játékok...Ha mégis bolhairtósok lesznek meg lehet tisztítani úgy,hogy lehessen velük játszani?Hipós meleg vízben?Tud valaki erre jó szert javasolni?

Legjobb válasz: Igaz,hogy én csak a lakásban irtottam bolhát,de az összes szer közül a tiszta ecet vált be legjobban.Mindent átkeféltem vele,és a bolhák eltüntek.Az ecet szaga pedig elpárolgott.A vegyszerek nem voltak hatásosak.

Igaz, hogy én csak a lakásban irtottam bolhát, de az összes szer közül a tiszta ecet vált be legjobban.Mindent átkeféltem vele, és a bolhák eltüntek.Az ecet szaga pedig elpárolgott.A vegyszerek nem voltak hatásosak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!De ez ecet ki is írtja õket?Nem lenne jó ha egy emelettel fentebb ûzné a bolhákat.
neostoposan. 400 ft 1 ampulla, felhigitani. én permetezõbe öntöttem 5 ampullát, hozzá 5 liter vizet, és végignyomtam vele a házat. megöli a bolhákat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!