Találatok a következő kifejezésre: Mi a boldog párkapcsolat titka (5 db)

Szerinted mi a boldog párkapcsolat titka? (kérdés rövid, válasz hosszú)

Miben rejlik egy jól működő párkapcsolat alapja? Milyennek kell lenni a két félnek egymáshoz, hogy igazán hosszú ideig tartson a szerelmük? Ha kapcsolatban élsz, hogy viselkedsz a pároddal? Ha szingli vagy, milyennek képzeled el a boldogságot valaki mellett? Köszi a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Az elsõ és legfontosabb szerintem az egymás iránti tisztelet. Hasonló elképzelések a jövõt illetõen. Õszinteség,hûség. Legyenek nagy beszélgetések,ökörködések. Ha probléma van,nem a szõnyeg alá kell söpörni,hanem meg kell beszélni. És ugye senki sem tökéletes,de ha a hibái ellenére is szereted,akkor nincs gond .

Az elsõ és legfontosabb szerintem az egymás iránti tisztelet. Hasonló elképzelések a jövõt illetõen. Õszinteség, hûség. Legyenek nagy beszélgetések, ökörködések. Ha probléma van, nem a szõnyeg alá kell söpörni, hanem meg kell beszélni. És ugye senki sem tökéletes, de ha a hibái ellenére is szereted, akkor nincs gond .
Bizalom, egyetértés, hûség, ôszinteség...ez a boldog párkapcsolat titka!Az idôtartamát szerintem senki nem tudhatja elôre, hiszen nem látsz bele teljesen a másik énjébe!
A jól mûködõ kapcsolat titka a boldogság, õszinteség, odafigyelés, szerelem, jó kommunikáció, alázat, bizalom, gyengédség, megértés. Ezek összesség valószínû, hogy jó kapcsolatot teremt. Persze ha mind két fél részérõl meg van. Közös tervek és célok. Összhang legyen a mindennapokban. Számíthassanak a másik félre mindenben. meg, hogy legyen meg a szikra, mert ha az nincs meg megtehetsz mindent, de nem tudsz igaz szerelmet megélni. Mi a párommal ugyanúgy viselkedünk, mint másokkal csak ami kapcsolatunk mélyebb. Nem állok hozzá másképp, mint máshoz csak vele szerelmet élek meg. Nem tálaljuk ki a magán életünket, nem hallgatunk másokra saját dolgainkban. Oda figyelünk egymásra. Meghallgatjuk egymást. Kedveskedek neki apró dolgokkal és fordítva is igaz. Ha valamin nem értünk egyet azt próbáljuk megbeszélni. Kell a jó testi és lelki kapcsolat. Kell, hogy megöleljük, megcsókoljuk egymást a fáradt mindennapokban. Törõdünk egymás igényeivel még akkor is ha esetleg nem ugyanaz a véleményünk. Ketten vagyunk és nem egyedül bár külön életünk is van. Mindenben részt próbálunk venni. Tiszteletben tartom az õ dolgait. Ez nekünk eddig mûködött és remélem így is marad. Bár minden kapcsolatban más és más dolgok tartják meg a szikrát nálunk ezek kellenek, hogy ne csak szeressük egymást hanem szerelmesek legyünk.
3! igaza van egy fontos még, a változás amit el kell fogadni, az sokféle lehet, ez ami nehéz, ezek után is elfogadni egymást, itt szokott gond lenni, N
Idióta, felesleges és agyon rágott kérdés. Nem létezik egységes recept, ahogy minden ember más és más, úgy minden kapcsolat is más és más, így a hosszútávú összetartásukra is minden esetben különbözõ dolgokra van szükség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Igazat adok nektek, én is ha szavakkal kellene megfogalmazni a titkot, ezeket mondanám, hogy hûség, szeretet, tisztelet, odafigyelés, megértés, egyenrangúság, meghittség, érzékiség, gyengédség, szenvedély, vágyakozás, és törõdés. :) Szerencsésnek mondhatom magam, mert úgy érzem, hogy én megtaláltam a másik felem. :) Minden a legnagyobb rendben van, tökéletes minden egyes vele eltöltött perc, és pillanat. :) [kopp-kopp] :)
alap, hogy egy férfi és egy nõ kell hozzá.

Házas nők/férfiak! Mi a boldog, hosszú párkapcsolat titka? (bővebben lent)

Hány évesen találtátok meg azt az embert akivel összeházasodtatok, (vagy esetleg tervezitek a házasságot)és úgy érzitek az egész életeteket vele tudnátok leélni? Egy ilyen hosszú kapcsolatnak mi a titka? Mesélnétek egy kicsit a párkapcsolatotokról?(hogyan ismertétek meg egymást,hogy indult eleinte a kapcsolatotok ?) ilyesmikre lennék kíváncsi. Igazából konkrétan az érdekel,hogy ,hogy lehet sokáig boldogan együtt lenni valakivel! köszönöm szépen előre is a válaszokat ! U.I: Kort és nemet írjatok!

Legjobb válasz: Te is kort és nemet! Ui:Szerelmes vagy???

Te is kort és nemet! Ui:Szerelmes vagy???
A kérdező hozzászólása: én még csak 16 éves vagyok és lány! Szeretném tudni , hogy vannak e köztetek olyanok akik esetleg ennyi idõsen találták meg az igazit! Van egy barátom de még egy hónapja vagyunk együtt és igen szerelmes vagyok! nem rég lett vége egy másfél éves kapcsolatomnak õt nagyon szerettem , de ez így alakult :) A mostani barátomat nagyon szeretem és sokkal jobban érzem vele magam mint az elõzõvel!
A kérdező hozzászólása: U.I:Az elõzõ kapcsolatomnak azért lett vége mert beleszerettem a mostani srácba. Úgy éreztem nekem õ kel! jobban kel õ ! Érzem , hogy õ is szeret engem!
Sok pénz, amit lehet költeni.
Hát nem õ lesz a nagy õ, max kellemes emlék.Ebbe a korba, még meginog a kitartás fogalma, ilyen a biologia.

Mi lehet a hosszú, boldog párkapcsolat titka?

Legjobb válasz: Bizalom, Tisztelet, szeretet, közös érdeklõdés, hosszútávú tervek jó ha egyeznek, Kommunikáció, megértés, elfogadás, támogatás, hát kb ez jutott eszembe most

Bizalom, Tisztelet, szeretet, közös érdeklõdés, hosszútávú tervek jó ha egyeznek, Kommunikáció, megértés, elfogadás, támogatás, hát kb ez jutott eszembe most
õszinteség kimaradt
és még azért a jó szex is fontos :)
Az, hogy sosem lehet hátradõlni, mint aki jól végezte dolgát. Elõször is van a jó választás, ez elengedhetetlen, utána pedig folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton, hogy mûködjön, hogy a problémák ne elnyomva, elhallgatva hanem megoldva legyenek. És kimutatni a szeretet mindig, újra és újra. És fogadni azt a másiktól. Lelkileg testileg egymásra figyelni.
Nyugalom, a hosszú élet ritka!!! :D
A feltétel nélküli szeretet és szerelem, az õszinteség, egymás meghallgatása, nehéz helyzetek közös megoldása.A másik tisztelete, megbecsülése, támogatása, megnyugtatása.
igen:D
igaz:) köszi h szóltál:D
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
hogy önmagatokban is boldogok legyetek és ne egymástól várjátok a problémáitok megoldását.


Mi a hosszú boldog párkapcsolat titka?

Sokmindenbe különbözünk a párommal, van is ebb?l kifolyólag sok vitánk,ett?l függetlenül szeretem 10 hónapja és ? is ez biztos.A különböz?ségek ellenére szeretnék tervezni vele, mert hiszek abban, hogy egy hullámhosszra kerülhetünk,de néhány jótanácsot meghallgatnék,hogy hasonló helyzetekben másoknak milyen tapasztalatai vannak.El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Minden kapcsolatban vannak veszekedések,ez természetes...amugy amelyik kapcsolatban nincsenek veszekedések,az annak a jele,hogy nem szertik egymást...minden kapcsolatnak három része van elõször jól egyeztek stb,utána meg jön egy olyan idõszak amikor sokat veszekedtek,de ha átvészelitek ezt az idõszakot akkor már csak boldogság vár rátok:Dsok boldogságot.ha szeretitek egymást akkor nincs amiért aggodj.

szerintem az is fontos, hogy meghagyjuk a másik szabadságát a kapcsolatban. Nem szabad rátelepedni a másikra. Mindenki igényli, hogy kicsit egyedül legyen, vagy a barátaival, vagy a hobbijával törõdjön. Azt látom, hogy a nõk viszik tulzásba a ragaszkodást, lógnak a barátjukon, stb. Az ffiak ezt nehezen viselik. Én soha nem tiltok meg semmit a barátomnak, úgy próbálok viselkedni vele, ahogy én is elvárom tõle. Lassan két éve vagyunk együtt, ritkán vitázunk, nem lépünk félre. Ezzel azt akarom mondani, hogy egy kapcsolatban is kell hogy legyen Te és Én, nemcsak mi.
Minden kapcsolatban vannak veszekedések, ez természetes...amugy amelyik kapcsolatban nincsenek veszekedések, az annak a jele, hogy nem szertik egymást...minden kapcsolatnak három része van elõször jól egyeztek stb, utána meg jön egy olyan idõszak amikor sokat veszekedtek, de ha átvészelitek ezt az idõszakot akkor már csak boldogság vár rátok:Dsok boldogságot.ha szeretitek egymást akkor nincs amiért aggodj.
Oda kell figyelni a másikra, és sokat beszélgetni!!! Néma gyereknek anyja se érti a szavát, tudod... Nem szabad hagyni "ellaposodni" a kapcsolatot, mindig ki kell találni valami újat, és sokmindenhez nem kell pénz! Esti séta, masszírozás, szex, sütés-fõzés együtt, szerelmes üzenetek reggel a konyha asztalon, szexis sms-ek, apró meglepetések (virág, csoki, stb) Az én pasim sokszor azzal lep meg, hogy ha õ megy el boltba vásárolni, hoz nekem túró rudit, mert tudja, hogy szeretem, és ez tökjól esik! Veszekedni nem szabad, igyekezni kell higgadtan megbeszélni a problémákat. Tudom, hogy ez sokszor nagyon nehéz, de megéri. Mi is sokat veszekszünk, volt, hogy kiabáltunk is egymással. Ha már nagyon ideges vagyok és látom, hogy "jó" nem fog kisülni a vitából, akkor azt szoktam mondani a páromnak, hogy beszéljük meg 1 óra múlva, addig talán lenyugszom. Addig nem szólunk egymáshoz. De legalább nincs ordibálás. Nem szabad elhanyagolni a másikat, jó, van hogy az ember fáradt, és nincs kedve semmihez, akkor a másiknak ezt meg kell(ene) értenie. Egyben összefoglalva: változatosság, kompromisszum és sok-sok szeretet, és szex... :)
szeretnek hozzaszolni en is...eloszor is egy par "tevhitet" szeretnek eloszlatni... az egyik az lenne hogy nem igaz az hogy nem szabad vitatkozni...veszekedni nem szabad! sot neha kellenek a vitak, mert a konfliktusok ugy oldhatoak meg persze az nem mindegy hogy mit es hogyan talalsz...fontosak peldaul azok a dolgok hogy "nem vagunk egymas szavaba" "nem orditozunk" "vegighallgatjuk a masikat" "nem hordjuk le mindennek a masikat" stb stb...ha ez megvan akkor a vitak, veszekedesek maris beszelgetesse, maximum apro konfliktussa valnak... A masik dolog az az OSZINTESEG ha nincs oszinteseg akkor azt gondolom semmi mas nincs....MINDENT megkell beszelni, minden lepesedrol tudnia kell, hiszen a parod! a masik a BIZALOM ha nincs bizalom akkor mar megint nem mukodik semmi...en valahogy ugy tudnam megfogalmazni h a baratom a "legjobb baratnom, a batyam, a veszekedo tersam:P, a szerelmem...":) es ennek ellenere mi is nagyonsokat marjuk egymast, sokan azt mondtak, mintha hazasok lennenk:D de mindent megbeszelunk! ezen kivul nem kell hogy mindenben egyetertsetek, az a fontos hogy eltudjatok fogadni, ha nem vagytok egy velemenyen. ezenkivul rengeteg kozos program kell...nagy beszelgetesek, nevetesek, setak, fenykepek, olelesek. Ja es szerintem kell egy kis feltekenydeg is, azert h erezze a masik h tenyleg fontos neked...(nalunk a baratm borzaszto mit lemuvel ilyen teren, ezen veszekedunk is rendesen...) remelem segitettem: egy szinten 10. honapja kapcsolatban elo lany
Nekünk a barátommal azért mûködik jól a kapcsolatunk, mert olyan típusok vagyunk mindketten, akik nem tudjuk magunkban tartani a problémákat, így azok nem gyûlnek, hanem mindig megpróbálunk azonnal megoldást találni. Mellesleg van olyan dolog, amit nagyon szívesen csinálunk együtt (neeem, nem a szexre gondolok, ez ilyen társadalmi munka-szerûség), és tudunk együtt lelkesedni, tudunk együtt dolgozni, szervezni. És ebbõl adódóan mindig van is mirõl beszélnünk. Szerintem ezekben keresendõ egy hosszútávon mûködõ párkapcsolat alapja.
Hát sajnos a "kis féltékenység" általában csak egyre nagyobb lesz... :-/ Úgyhogy arra inkább semmi szükség. Egyszerûen tartsa az ember nyitva a szemét.
Az a titka hogy minél kevesebb idõt töltötök egymás társaságában, másként ez nem megy! Különben meg a kompromisszumkészség is kell hozzá ha nem illetek össze vagy unod a banánt azon semmi sem segít!
Hu, nálam az eddigiek ált mindig megvoltak. A legfontosabb: a másik "családi" ügyeibe ne szólj bele!! Ja, ha fiú vagy, olyan csajt keress, akivel lehet beszélgetni !! Ha "néma" abból nem sok jó dolog sül ki. Saját példa, már v 10x . Ja meg ha az apjával gondok vannak, az sem jó kezdet, mert általában azok a csajok sértettek. Jujj, ez nagyon hímsovinisztaként hangzik:S
Ha valaki tud erre a kérdésre ép- és kézzel fogható választ adni, légyszi ossza meg velem is!
Popper Péter azt mondja: Ha a szerelmednek nem lehet mással öröme csak veled, az baj. Ha saját tulajdonodnak tekinted, tönkrevágod az egészet. Müller Péter szerint: Amelyik kapcsolat nem emelkedik, az süllyed. (Álló-állapot nincs...) Szerintem pl: - hasonló értékrend, felfogás - tisztelet + bizalom - "rajongás" egymásért - kompromisszumkészség - megújulásra törekvés, (titokzatosság) - csapatjátékosok legyetek, ne vetélytársak - paplan alatt összhang - kimondani, ami a bögyödben van (de nem örökké csesztetni) - mindketten akarjátok a Boldog Szerelmet - közös élmények ..hosszú a sor, nem ragozom. De a legfontosabb: Feltétel nélküli szeretet. (Amennyire csak lehet)

Vajon mi lehet a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat titka hosszútávon?

Akik régóta együtt élnek, család, stb hogy csinálják hogy boldogok, sokat nevetnek, imádják egymást?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=sNgurK9ekz8

A hosszú párkapcsolat titka a másik elfogadása, tisztelete. Ha marakodtok biztos sok olyan dolog van amiben nem értetek egyet, és biztos, hogy mindketten elég határozottak és makacsak vagytok. Eddigi kapcsolataimban is rengeteget veszekedtünk az aktuális partnerrel, a mostanival is az elején, de aztán sokat beszélgettünk, hogy miért marjuk egymást? Semmi értelme, el kell fogadni azt amit a párunk csinál, mellé állni, támogatni, és közben feltétel nélkül szeretni. Ez persze fordítva is igaz. Nem tudom min marjátok egymást, de biztos, hogy meg lehetne azzal oldani, hogy helyette nyugodtan megbeszélitek a dolgot, vagy az egyikõtök enged, a másik javára, és nem lesz belõle vita. Legközelebb majd a másik fog engedni, és kész a kompormisszum, együttmûködés.
kompromisszumok
A kompromisszumkézségen, egymás megértésén, elfogadásán kívül sokat számít, hogy minél több minden kösse össze a párokat miután a rózsaszín köd elszállt. A megújulási kézség sem árt néha.
Én a másodikkal értek egyet: elfogadás a legfontosabb. Ne kritizáld, ne korlátozd, fogadd el olyannak, amilyen. A szeretet ezt jelenti. Nem azt, hogy "beletörõdsz", hogy olyan, hanem hogy örülsz, hogy olyan. Ha ez nincs meg, nem szereted. (Vagyis nem õt szereted, hanem a lehetõséget, amilyen lehetne...) Ha meg nem szereted, akkor úgyis bukta az egész. Szóval szerintem nem kell sem szabály, sem elnézõ tekintet. Vagy jó a párod úgy, ahogy van, vagy nem.
Én 5 éve élek boldog párkapcsolatban és azt hiszem (bár sokak szerint fiatal vagyok még ehhez) megtaláltam az igazit, azt, aki nélkül már nem tudom elképzelni a jövõmet. Volt elõtte 2 kapcsolatom (igaz, azok 15 évesen voltak), így van némi tapasztalatom. Szóval szerintem az elsõ és legfontosabb, hogy boldogan, hosszú évekig együtt lehess valakivel az az, hogy az érdeklõdési körötök, a mentalitásotok, gondolkodásotok szinte azonos legyen. Mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de ez hülyeség. Így, hogy akármirõl tudtok beszélgetni, a párotok nem csak a szerelmetek, a szeretõtök, hanem a lelki társatok is, a barátotok. Hozzá fordulsz, ha van valami bánatod, nem pedig valamelyik haverodhoz. Ezen kívül pedig egy kapcsolat alapja nyilvánvalóan az õszinteség. Mi mindent tudunk a másikról (és tényleg mindent). Ebbõl adódóan 100%ig megbízunk a másikban. Mi régebben marakodtunk sokszor (mindkettõnk mentalitása eléggé harcias), de azóta összecsuszolódtunk. Ismerjük egymás gondolatát, érzéseit. Rájöttünk, hogy nincs értelmetlenebb dolog a világon, mint mikor bántjuk azt, akit mindennél jobban szeretünk. Persze, nézeteltérésbõl adódó viták elõfordulhatnak, de azt meg lehet oldani anélkül, hogy kígyót békát kiabálnánk a másikra. Ne felejtsétek el szeretni a másikat :) . Mi ennyi idõ után is (ha nem jobban) figyelünk egymásra, megvannak az apró gesztusok, ugyanúgy ölelkezünk, összebújunk. :) Ha késõbb eszembe jutna még valami, akkor leírom! 21/L (párom 29)
külön szobában kell aludni
Szerencse semmi más
10.45-ös válaszoló Azért azt tudnod kell hogy a te boldog kapcsolatothoz közrejátszik az, hogy párod 29 éves... mert ha egykorú lenne veled, lehet hogy 5 évvel ezelõtt mikor elkezdtetek járni nem alakult volna ilyen jól minden, mert akkor már azért õ felnõtt volt hozzád képest, és tuti hogy õ irányította a kapcsolatot ahelyes útra. Nem kritizálni akarlak, csak írod itt hogy így tapasztalat meg úgy és még csak 21 vagy. Nekem egy 6éves egy 3 éves kapcsolat van mögöttem és most vagyok egy 1éves kapcsolatba, ahol én is azt érzem, hogy vele bármit, bármikor, bármeddig. Igaz, hogy én is fiatalon kezdtem, de hozzád képest sztem nekem azért több tapasztalatom van és az én párom sosem volt több nálam max 1-2 évvel ami semmi. Nálunk mindig én voltam az aki megdolgozott a kapcsolatért, nem volt mögöttem egy 8évvel érettebb partner. 23L
Talán azért választottam õt, mert õ volt a szellemileg hozzám illõ, nem pedig a korosztályom :) Vagyok annyira érett (és voltam 16 évesen is), mint egy 8 évvel idõsebb. És tévedsz, ha azt hiszed, hogy õ terelgetett engem. Nem is tudom hogy lehet mindezt pusztán arra alapozni, hogy õ az idõsebb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!