Találatok a következő kifejezésre: Mi a az ovulációs teszt (15 db)

Mikor kell az ovulációs teszttel tesztelni? Ha leesik a hőm? Vagy akkor már késő?

Legjobb válasz: Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!

Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ! :) Csak az a baj, hogy 25-60 napos ciklusaim vannak, így elég kiszámíthatalan. Görbe alapján meg nem mindig egyértelmû, hogy volt-e peteérésem. Szedek gyógyszert, úgy tûnik, hogy lassan normalizálódik is a helyzet, de még messze vagyok a szabályos ciklustól. Akkor végig kéne tesztelnem? Vagy felesleges a tesztelés? Tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szóval ezért érdekelne, hogy ha leesik a hõm, akkor ovu-teszttel tudom-e igazolni az ovulációt vagy pedig akkor már késõ?
Szia!Én is így voltam, mint Te!Igaz nekem nem ilyen hosszúak a ciklusaim (max 40 nap)!Én mivel nem tudtam és nem is éreztem mikor van peteérésem ezért Én egy teljes hónapot végigteszteltem és akkor jöttem rá, hogy kb hányadik napon van peteérésem!Vateráról rendelj, olcsó és jó!Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi neked is! :) Hú, nem is tudtam, hogy a vaterán a bolti ár töredékéért tudok venni tesztet! Akkor berendelek egy nagyobb adagot és végigtesztelem a hónapot. Köszi még egyszer mindkettõtöknek!

Mikor pozitiv az ovulációs teszt? Akkor, ha egyforma erősségű a két csik?

Még soha nem használtam,ebben a ciklusban szertném kipróbálni,hátha összejön a bébi karácsonyra..:)

Legjobb válasz: igen! vagy ha a tesztcsík erösebb a kontroll csíknál! sok sikert

igen! vagy ha a tesztcsík erösebb a kontroll csíknál! sok sikert

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.
De nagyon jó, hogy este együtt voltatok és legyetek együtt ma is.
Ne "matekozzatok" annyit, inkább szeretkezzetek amennyiszer csak kívánjátok!

Ha 20. napon pozitív az ovulációs teszt, 25 napos ciklusnál, akkor ez mi a fene? 11. napon volt ovulációm ultrahangok szerint. Ez baba?

Legjobb válasz: gratulálok:) ez baba. az ovu teszt is erösödik ha baba van meg a terhes teszted halvány az is pozitiv, nem csak az erös:)

gratulálok:) ez baba. az ovu teszt is erösödik ha baba van meg a terhes teszted halvány az is pozitiv, nem csak az erös:)
ja , elözö voltam.:9 pár nap mulva erösebb csiosat tudsz csinálni, mert a hcg duplázodik a szervezetben naponta
akár lehet az is, csak nincs viszonyítási alapod, mert, ha orákelnek használod az lh tesztet, akkor azt minden reggel nézni kellene, hogy erõsödik e. Amúgfy meg lh mindig van a szervezetben, tehát az lh teszt mindig csíkozódik
A kérdező hozzászólása: Erõsebb, mint a tesztcsík. Csináltam egy terhességi tesztet is, de nem reggeli pisibõl, elég halovány, de csíkos:D:D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:) )))))

Hány napig mutatja ki az ovulácios teszt a peteérést? Mi a természetes? Egy nap vagy 1 hét?

Legjobb válasz: ovu teszttel 2 nap max. mini mikroszkóppal pete érés elötti 2-3 nap és utáni 2-3 nap tehát 4-6 nap.

ovu teszttel 2 nap max. mini mikroszkóppal pete érés elötti 2-3 nap és utáni 2-3 nap tehát 4-6 nap.
Kérdezõ, nem értelek. Most az a bajod, hogy valószínûleg volt pé-d? Vagy azt várod a PG-tõl, hogy a terhességet mutassa ki? Hááát, sajnos azt esetleg csak a ciklus vége felé mutatja, ha mutatja, mert van akinél nem. Nekem 5 napig mutatja nyálból az ösztrogénszint emelkedését, és az utolsó páfrányos napon köv. be. a pé. Pontosabban úgy tudod meghatározni a jeles napot, ha méhnyaknyákból is nézed, mert pl az nekem csak egyetlen egy napon mutat pozitív eredményt!
Szia! ' max. 2 nap! Ha tovább, akkor vagy babás vagy, vagy valmi hormonális dolog! Reméljük az elöbbi! :)
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy max.2 nap????Olvastam ezen az oldalon, hogy voltak olyan hozzászólok bizonyos kérdésekhez, akik azt írták, hogy még az 5-6 nap is természetes!Akkor most ....
Azt nem írtad, hogy PG 53-at használsz vagy LH vizelettesztet. Elõbbinél 4-5 napig, utóbbinál pedig 1 napig mutat "pozitív" eredményt. PG 53 esetében az utolsó vagy utolsó elõtti páfrányos napon van a pé, LH teszt esetében pedig 12-36 órával a pozitív teszt után.
A kérdező hozzászólása: Akkor már semmit nem értek!!!Ezen az oldalon olvastam hozzászolásokat, s a pg53 ál azt írták, hogy örülhetek ha már 2 napnál tovább páfrányos.Hát páfrányos 5.napja.Viszont most itt ahogy olvasom teljesen elkenõdtem, mert ezek szerint természetes ha már 5 napja páfrányos??????
A kérdező hozzászólása: Dehogy baj, hogy van pém!!!Sõt!!!Én azt hittem, hogy ha 2 napnál tovább páfrányos, akkor babó lessssssz!!!Viszont igy most elvagyok kenõdve, mert rosszul hittem!

Fogamzásgátló mellett mit jelent ha az ovulációs teszt pozitív a következő ciklus előtti napokban?

Legjobb válasz: Hát nagy vszínûséggel azt, hogy peteérésed van a tabletta mellett/szünetében..... Elvileg meghamisíthatja egyébként a teszt eredményét, de máskor volt itt egy hölgy akinek ovus tünetei voltak a szünetben, csinált ovutesztet, ami pozi lett, és kiderült, hogy tényleg van peteérése a 7 napos szünetben....

Hát nagy vszínûséggel azt, hogy peteérésed van a tabletta mellett/szünetében..... Elvileg meghamisíthatja egyébként a teszt eredményét, de máskor volt itt egy hölgy akinek ovus tünetei voltak a szünetben, csinált ovutesztet, ami pozi lett, és kiderült, hogy tényleg van peteérése a 7 napos szünetben....
Akkor jól tudom, h nem lehet peteérésem fog.gátló mellet.. nekem mégis volt peteérõs tünetem középidõben...tehát, akk ez nem normális...

Mi a különbség az ovulációs teszt és a mikroszkóp között?

A mikroszkóp örök életre szól a teszt pedig eldobható és drágább.Akkor ezek alapján a mikroszkópot érdemes megvenni, de akkor mi értelme a tesztnek, ha olcsóbban van jobb is ( a mikroszkóp).

Legjobb válasz: én is a mikroszkópot fogom használni, most megyek érte. Szerintem a teszt nem ér sokat.

én is a mikroszkópot fogom használni, most megyek érte. Szerintem a teszt nem ér sokat.
Hát, azt mondják picit bonyolultabb használni a mikroszkóposos változatot. Nekem a barátnõim a tesztet használták, és szinte mind babáznak már:) A teszt drágább, de lényegesebben egyszerûbb, egyértelmûbb a használata.
Szerintem korán teszteltél.Várd meg hogy megjön e, ha ne akkor tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Remélem igazad van, érzek hasszurkálást, mintha felfáztam volna, de lehet ez mind pszichés tünet. Szerinted jókor lehettünk együtt?
Együttléttõl legalább 2 hétnek kell eltelnie hogy a teszt kimutassa a terhességet.
Elsõ vagyok. Ha peteéréskor voltatok együtt akkor nagy az esélye.
A kérdező hozzászólása: nem jött össze, azért köszi a választ

Ha tegnap volt pozitív az ovulációs teszt, ma pedig negatív, akkor mikor "kell" összebújni a párommal? Tegnap elég vagy ma is "kell"? Tegnap sikerült együtt lennünk, de ma nem biztos, hogy ráérünk, csak holnap.

Köszönöm a tanácsokat. Ja, babát szeretnénk!

Legjobb válasz: Szia.Én úgy tudom,hogy az elsõ negativ napon van tüszõrepedés.Ha tudtok ma is legyetek együtt de holnap mindenképpen.

Szia.Én úgy tudom, hogy az elsõ negativ napon van tüszõrepedés.Ha tudtok ma is legyetek együtt de holnap mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: Tehát szerinted ma is és holnap is?
Az elsõ negatív nap legtöbbször az ovuláció napja, az érett, kiszabadult petesejt azonban csak maximum egy napig megtermékenyíthetõ! Azaz holnap már lehet, hogy késõ. Ma mindenképpen legyetek együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor ma :)
Nekem a 2-ik + napon repedt meg a tüszõm--láttam is az uh-n! Tehát cáfolom, hogy az elsõ --napon fog merepedni! Vannak nõk , akiknek a szervezeténem az lh hormon 2 napig is jelen van, azt kell elcsípni.Dokim szerint naonta egyszer legalább 6 napon keresztül eggyütt érdemes lenni, mert a kisabadult petesejt közben vándolol a méh felé, ha nem lesz megtermékenyítés, akkor elhal a sejt, és távozik felszívódott állapotban a köv.mensivel. Szerintem ne úgy álljatok a témához, hogy mert muszály, ilyen nincs!Ne is gondoljaok arra, hogy most Ti babát gyártotok, mert ott a szorongás, és ezért nem fog sikerülni!LEGYETK FELOLDÓDVA, ÉS CSAK KETTÕTÖK MIATT LEGYETEK EGGYÜTT!
Ezért írtam, hogy "legtöbbször", és hogy "lehet".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!