Találatok a következő kifejezésre: Mi a az olyan anyával, (32 db)

Mit szóltok az olyan anyához aki terhesen kiakarja rakatni utcára a lányát, mert fél, hogy neki kell majd eltartani?

Szerintem undorító, nem is mondható anyának...

Legjobb válasz: Ha a szüleivel él a lány, akkor jogosan fél az anyja, hogy neki kell eltartania a gyereket. Ha meg külön él, akkor miért akarná az anyja kirakatni az utcára?

Én csak annyit mondok, hogy meg kell becsülni egymást. Bármi is történt, nem szabad elfordulni egymástól. Hiszen, ha baj van akkor kihez fordulhat az a másik? Én sajnálom a lányt, mert ha már terhes lett, akkor így kellett történnie, és ha meg akar születni a baba akkor szülessen is meg. Kitartást neki, és bízzunk benne hogy az Anyja is belátja, hogy most kell neki igazán a támogatás amíg lehet, és amíg ö is él.
A kérdező hozzászólása: írtam hogy párja van. akkor az szerinted azt jelenti hogy mindenkivel összfekszik? olyan hülyeségeket hord itt össze 1-2 ember hogy komolyan mondom ez már borzalmas. és csodálkozik mindenki hogy milyen világ van. az emberek 80%-a nem normális. tisztelet a 20% kivételnek!
Nagyon remélem, hogy megtudják oldani anyukájával. Majd ha lehet akkor írd meg, hogy mi lett mert nagyon kiváncsi vagyok. (4. vagyok)
A kérdező hozzászólása: Így gondolom én is
Egyik válaszolónak: akit megerõszakoltak, annak szoktak adni esemény utánit az ambulancián (egy ilyen eset után nem sétál haza egy normális lány, mintha mi se történt volna, hanem elmegy orvoshoz). Kérdezõnek: oké, hogy nem az a kérdés, hogyan esett teherbe, de ez is fontos a kérdés szempontjából, mert nem mindegy, hogy direkt vállaltak gyereket a szülõk nyakára, vagy felelõtlenül szexeltek és becsúszott. Bár én mindkét esetben a fiatal párt tartom elsõsorban felelõtlennek, a szülõk aggodalmát pedig megértem. Nem értem, minek vállalnak gyereket, akik a szülõk nyakán élnek még. Az lenne a sorrend, hogy elõbb összeköltöznek kettesben, külön a szülõktõl, és utána jöhet a baba. Én biztosan nem vállalnék gyereket, ha még nincsenek meg hozzá a megfelelõ körülmények. Ha jó anyagi körülmények között élnénk és lenne hely, akkor én biztosan segítenék a terhes lányomnak ilyen esetben, de abszolút megértem az olyan szülõket is, akik nem tudnak vagy nem akarnak segíteni, mert tényleg a fiataloké a felelõsség ebben az esetben és nem várhatják el a szülõktõl, hogy az õ lakásukban és az õ pénzükbõl kelljen eltartani az unokát. Szóval nem, nem tartom undorítónak az ilyen anyát.
A kérdező hozzászólása: Amikor megtudták akkor örömmel fogadta. Utána meg 1 hétre rá ordibált. Lehet, hogy valaki teletömte a fejét
Nem lehet, hogy csak idegességében akarta otthonról elzavarni? És majd késõbb beletörõdik, hogy nem tehet ellene semmit. Lehet hogy még örülni is fog, hogy unokázhat. Csak azért gondolom, mert hát az én szüleim sem örömmel fogadták a hírt. (4. voltam megint)
4. vagyok Én sem kértem a szüleimtõl, hogy tarsanak el meg a gyerekemet. Én is addig fogok itt lakni míg nem sikerül elköltöznöm. Én most terhesen nem tudom elképzelni, hogy a gyerekem annyira rosszat csináljon, amit nem lehetne neki megbocsátani.
Ha a szüleivel él a lány, akkor jogosan fél az anyja, hogy neki kell eltartania a gyereket. Ha meg külön él, akkor miért akarná az anyja kirakatni az utcára?
Kedves elsõ válaszoló és mi a helyzet azokkal a lányokkal akik azért terhesek mert mondjuk megerõszakolták õket? õk is udorítóak? Amugy én 19 éves vagyok és védekezés mellett lettem terhes és még itthon lakom és a szüleim mindenben mellettem állnak és nem raktak ki itthonról. Nem is tudom, hogy köszönjem meg nekik ezt.
Én nem raknám ki!!!! De ott biztosan voltak elõtte is problémák kettõjük között. Van hová mennie?
Az a lány se semmi, aki felcsináltatja magát a semmire! :(
A kérdező hozzászólása: Sok pénze van az anyjának, nem nélkülözik semmiben. Akkor most elmondom, hogy a pár nem tervezett babát, de a barátnõm 3 évig nem esett teherbe, és persze, hogy ilyenkor megtartja a babát. A másik meg az, hogy az elsõt nem ajánlatos elvetetni sem. És az is egy dolog, hogy az anyja nem akar segíteni, de nem az a megoldás, hogy kirakja az utcára.
A kérdező hozzászólása: Errõl van szó, szebben én sem tudtam volna megfogalmazni, és sajnos még így sem mint te. Így gondolom én is
Hát nem tudom, én soha nem dobnám ki a lányom az utcára...
A kérdező hozzászólása: Ismerem a lányt, nem a semmire csináltatta fel magát
Nem tudhatjuk az okot amiért ki akarja dobni.Mert pl ha a lányom mindenkivel összefeküdne és úgy lenne terhes, kidobnám én is, ha nem megy abortuszra.Pedig hát én ellenzem az abortuszt, de attól legyen gyereke, akit szeret.Én se szeretném az unokámat felnevelni, de támogatnám a gyerekemet persze.
A kérdező hozzászólása: Rendben
A kérdező hozzászólása: Nem kérte az anyját, hogy tartsa el majd a gyerekét, mert a barátja támogatja mindenben, csak még nincs hová költözzenek
A kérdező hozzászólása: Ott él az anyjával igen, de most nem az volt a kérdés, hogy a lány miért vagy hogy esett teherbe, hanem az, hogy mit gondoltók arról a szülõrõl. Szerintem egy anyának akármi van, a gyereke mellett kellene állnia! Ha baj van ha nem! Ez az én véleményem. Kiváncsi vagyok a tiétekre is.
Nem arra gondoltam én sem, hogy akit megerõszakolnak az utána haza megy és édesen alszik-.- Persze nem lehet olyat kérni, hogy a szülõk tartsák el az unokájukat de én úgy gondolom, hogy ne csak addig legyen egy szülõnek szeme fénye a gyereke még nincs vele gond, hanem akkor is segítsen (nem feltétlen anyagi segítségre gondolok) mikor bajban van és ne lökje el magától.
A kérdező hozzászólása: Hát épp ez az, neked legalább segítenek a szüleid, ilyenek a normális emberek szerintem. Neki nem. Lehet addig majd hozzánk kölözik ha kitenné az anyja :/

Mit szóltok az olyan anyához aki a saját sorsa alakulását a gyerekére keni és ennek ellenére még a gyerekétől vár segítséget?

Legjobb válasz: : DDDDDD Én komolyan 8 percig próbáltam megfejteni a metaforikus üzenetét a félpontnak meg az egyetemnek, aztán mondom, ezt nem értem, elolvasom a következõ hozzászólást : DDDDDD Kérdezõ: A kettes válaszoló tökéletesen megfogalmazta a gondolataim.

: DDDDDD Én komolyan 8 percig próbáltam megfejteni a metaforikus üzenetét a félpontnak meg az egyetemnek, aztán mondom, ezt nem értem, elolvasom a következõ hozzászólást : DDDDDD Kérdezõ: A kettes válaszoló tökéletesen megfogalmazta a gondolataim.
Ez a kérdés nagyon megtetszett remélem elolvasod az én válaszomat is. Én egy egyetemista diák vagyok de ha hiszed ha nem.. Általános sulitol fogva és még most is ez a pechsorozat vagy hogy mi de mindig 99százalékban B csoport vagyok. Már megsem lepõdöm van ilyen. Persze ez sokszor nehezebb és gyengébb jegy jár érted de néha ez többet érmint a másik csoporbani 5 ös jegy.szerintem. !!! 1pont...nah. Az egyetemen már féltizedpontok is vannak. Ott tépem már a hajam...
en is jartam egyetemre!!4!
Az biztos, hogy nehezen, és lehet nem elég, ha az ember mindent megtesz , de szerencse is kell hozzá. Sajnálom az ilyen anyákat, mert nem tudják, mit veszítenek.
Mérhetetelenül önzõ ember, aki a gyerekét a saját személyisége meghosszabbításaként kezeli. Szaksegítség nélkül ezek a gyerekek nem lesznek hosszú életûek, és csak nagyon ritkán tudnak a pókasszony anya pókhálójából kikeveredni.
A kérdés nem annyira konkrét.... De arra gondolok, ha a te saját sorsod igazából nem rontja el az, hogy segítséget nyújtasz az anyádnak, akkor segíts rajta, amíg bírod...Ha már borul a bili és tényleg nem tudsz segíteni-nem azért mert nem akarsz-hanem mert már nem tudsz, akkor hagyni kell és bele kell törõdni, hogy õ ilyen.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem a rossz sors alatt a nem túl rózsás helyzetét.
Ó bakker rossz kérdéshez rakta a válaszom.
#2-nek igaza van. Nem mindegy, hogy mi a probléma a gyerekkel. az, hogy egyáltalán él, vagy az, ahogyan él.
Sajnos az elég probléma, nem a gyerek tehet róla, hogy az anya sorsa rosszul alakult. De lehet egy másik verzió is, hogy valóban a gyerek a viselkedésével vagy más dolgaival tönkreteheti a szüleit.
Nálunk mindig az van, hogy amikor anyám mérges, vagy éppen van valami baja, akkor azt mondja a tesómnak meg nekem, hogy "Bárcsak ne szültem volna....Sokkal jobb életem lenne akkor. Bárcsak ne mentem volna férjhez apátokhoz. Bárcsak elköltöztem volna" stb, stb. Aztán ha van valami probléma, pl. kell egy kis pénz vagy éppen el kell vinni valahova autóval, akkor rögtön átvált aranyos anyukává. Én igazából "nem szólok semmit" az ilyen anyákhoz. A saját helyzetemet nagyjából megszoktam már, szóval elég közönbös vagyok ilyen téren.
Ez nem önállótlanság, hanem félelem az ismeretlen kórháztól és a fájdalomtól.
Lelki támasz egy felnõttnek is kell.
Mit gondolsz egy olyan GYK kérdezõrõl aki másokkal van elfoglalva? Nem teljesen mindegy neked, hogy mit csinál az a 20 éves lány, saját magaddal kéne foglalkoznod.
Mit gondolsz egy olyan kérdezõrõl, aki mások legbensõbb magánügyeit, problémáit teregei ki csak azért, hogy szidhassa õket? Nem durva? Egyébként gondolom, te maga vagy a tökély... Már a kérdésed is elárulja...
Én is voltam kórházban 19 évesen és ott volt anya. Nagyon jól esett, mert féltem, komoly bajom volt és õ lelkileg támogatott. Attól, hogy a te anyád le sem sz.ar még nem kell másokra féltékenykedni. Sajnálom, hogy fogalmad nincs arról milyen, ha aggódnak érted a szüleid.
Hát én is szomorú lennék, de azért bõgni rajta... Elég cikis...
AHA GÁZ VAGY!
Ismerõs nekem ez a szitu valahonnét!:) A régi szép idõk, amikor még nekem kellett ilyen kérdéseket az õ nevében feltennem... :D
Nem ez a durva! Hanem az, hogy cserbenhagyja azokat, akik tényleg szeretik, és ezzel saját maga ellensége is, késõbb õ maga is rá fog jönni erre!
Amikor szültem egy 16 éves lány este sírt, mert félt a kórházban, a pofám leszakadt, teherbeeséstõl nem félt.
26 vagyok, de ha úgy érzem hogy szükségem van valaki támaszára, én ilyen "öregen" is magammal cipelem anyukámat vagy a férjemet... valaki szerint ciki vagyok? hát pont lesz.arom. =D
20 éves vagyok, a párommal élek lassan 1 éve, abszolút önállóan. Volt azóta egy mûtétem is, amikor napokig egyedül voltam a kórházban, csak látogatni jöhettek be hozzám, teljesen jól elvoltam, de ha vérvételre kell menni, csak anyával vagyok hajlandó, és akkor is végigordítom az egészet, pszihésen nem bírom elviselni. Akkor most ciki vagyok?
bocsi, de én is féltem 19 évesen mikor elfagyott az ujjam, és attól féltem, h le kell vágni. jó volt hogy elkísértek a haverok. szerencsére jól lett az ujjam. honnan tudhatod miért kellett bemennie? mellesleg miért kell rögtön ítélkezni?
21 voltam mikor kórházba kerültem hasnyálmirigy gyulladással. Hát engem is a szüleim vittek be és apukám jött értem. Ezen semmi cikit nem látok. Kicsit tartottam a kórháztól de nem sírtam. De ha valaki sír is én nem ítélem el, fõleg ha az anyjának. Kinek sírna másnak az ember? Igaz anyával és a mamával órákat beszéltünk telefonon, és sokat jöttek hozzám. Szóval ez nem önállótlanság.
Szerintem ne ítéljük meg a kérdezõt. honnan tudjátok hogy nem épp önmagáról kérdez-e
Kórházba az ember nem szórakozásból fekszik be. 20 éves korban -szerencsére - keveseknek van annyi rutinja a kórházba vonuláskor, hogy olyan könnyedén vegyék mint egy kiló kenyér megvásárlását. Szerintem érthetõ a félelem és a szorongás a betegségtõl, a fájdalomtól, az esetleges vizsgálatoktól. Igen, elõfordulhat, hogy egy 20 éves lány elsírja magát, ha ezekkel egyedül kell szembenéznie. Ez nem önállóság, vagy önállótlanság kérdése. Akkor lenne önállótlan, ha nem találna el egyedül a kórházig. Az, hogy nem szeretne egyedül odamenni, inkább érzelmi beállítottság kérdése
Inkább az a durva, hogy ilyen kérdést felteszel.. Mi közöd van hozzá?! Honnan tudod, hogy miért sírt a lány?
24 vagyok, és majdnem könyörögtem anyunak, hogy jöjjön el velem a fogorvoshoz.Gyermekkorom óta rettegek tõlük, ezt nem sikerült kinõnöm.A drága képes volt ezért kivenni egy nap szabadságot, mert ennyire szeret.Nekem õ minden helyzetben a lelki támaszom.Akkor most ciki vagyok.Kit érdekel?! Te viszont bunkó vagy, ha beleütöd az orrodat más magánéletébe.Nem mindegy az neked?Inkább próbálj meg szegény lánnyal együtt érezni, hogy egyedül kell szembenéznie azzal, ami a kórházban majd rá vár.

Mi a teendő az olyan anyával, aki a gyerekei előtt fenyegetőzik öngyilkossággal, és hetente minimum egyszer leissza magát előttük? (ovodás, ill iskolás korúak)

Legjobb válasz: a körzet,vàros,falu gyermekvédelmi központjànàl jelenteni!!!! nekem van egy szomszédom,igaz nem iszik,de rendszerességgel felvàgja az ereit.jeleztük a hivatalban,kapott egy honapos korhàzi kezelést,azota hetente jön hàzhoz egy pszichologus ellenörzésképpen. talàn a te ismerösödet is elviszik egy alkohol elvonokuràra is. ha nem hajlando engedelmeskedni,ha jelzed a problémàt a gyerekeket akkor is elfogjàk vinni àtmeneti otthonba amig a helyzet nemjavul ne àllj tétlenül ha tudsz ilyen dolgokrol,mindegy ki az illetö

a körzet, vàros, falu gyermekvédelmi központjànàl jelenteni!!!! nekem van egy szomszédom, igaz nem iszik, de rendszerességgel felvàgja az ereit.jeleztük a hivatalban, kapott egy honapos korhàzi kezelést, azota hetente jön hàzhoz egy pszichologus ellenörzésképpen. talàn a te ismerösödet is elviszik egy alkohol elvonokuràra is. ha nem hajlando engedelmeskedni, ha jelzed a problémàt a gyerekeket akkor is elfogjàk vinni àtmeneti otthonba amig a helyzet nemjavul ne àllj tétlenül ha tudsz ilyen dolgokrol, mindegy ki az illetö
El kéne vinni pszihologushoz .
Mindenképpen értesíteni kell a városban mûködõ gyermekvédelmi központot, vagy családsegítõ szolgálatot. Õk megteszik a kellõ lépéseket. Az óvodában illetve az iskolában gyermekvédelmi felelõsök vannak kinevezve a pedagógusok közül, az õ segítségüket is lehet kérni.A gyermek óvónõjét, illetve osztályfõnökét is ajánlott felkeresni és általuk is lehet kezdeményezni a szülõ viselkedésének kivizsgálását. Én is óvónõ vagyok.

Sokan írják, hogy milyen anya/szülő az olyan, aki megveri a gyerekét, stb. Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mondjuk, van egy olyan gyereketek, akivel nagyon jóban vagytok. A lehet? legjobb kapcsolatotok van. Lehet bármilyen korú, 8éves, 16 éves. Mit csinálnátok vele, ha hirtelen észrevennétek, hogy pengével vágja a csuklóját? Nem életveszélyesen, de vágja/ vágni akarja magát. T?lem el?ször elkezdhettek vele beszélgetni, kivehetitek a kezéb?l szép szóval, kiabálással, beszélgethettek vele... stb. De ha másodjára/ harmadjára is csinálná.. Mit tennétek? Pláne azok a szül?k, akik folyton azt hajtogatják, hogy mennyire nem szabad egy gyereket megütni. Megütné bárki is? Ha igen, hol, hogy, mennyire?

Legjobb válasz: Én nem szülõként írok. 10 éves koromtól csináltam 18 éves koromig, az anyámnak nem igazán tûnt fel. De jól esett volna ha leül és megkérdez miért, vagy elbeszélget velem. Ha megvert volna, akkor biztos még jobban csináltam volna, mivel többnyire az itthoni feszültségek miatt kezdtem el. Sose mutogattam senkinek, késõbb már olyan helyeken csináltam amit el tudtam takarni. Engem az állított le, most már végleg hogy a barátom azt mondta ha még egyszer meglátja akkor elhagy. És már 2 éve nem csinálom és nem is akarom. Emiatt nem biztos hogy meg kéne ütni. Meg kellene vele beszélni miért csinálja.

Én nem szülõként írok. 10 éves koromtól csináltam 18 éves koromig, az anyámnak nem igazán tûnt fel. De jól esett volna ha leül és megkérdez miért, vagy elbeszélget velem. Ha megvert volna, akkor biztos még jobban csináltam volna, mivel többnyire az itthoni feszültségek miatt kezdtem el. Sose mutogattam senkinek, késõbb már olyan helyeken csináltam amit el tudtam takarni. Engem az állított le, most már végleg hogy a barátom azt mondta ha még egyszer meglátja akkor elhagy. És már 2 éve nem csinálom és nem is akarom. Emiatt nem biztos hogy meg kéne ütni. Meg kellene vele beszélni miért csinálja.
Nekem alapvetõen nincs bajom azzal, ha valaki néha lekever egyet a gyereknek, mert sokszor megérdemlik és egyszerûen nem tudsz mit csinálni. Én is kaptam gyerekkoromban és semmiféle pszichikai/fizikai/szellemi aberrációm nem lett tõle. Mondjuk egy 16 éves gyereket én nem vernék, úgy értem az már tulajdonképpen felnõtt... (nek kellene hogy legyen elvileg..) Viszont az, hogy vagdossa magát te meg megvered, az valahol nekem kissé ellentmondásos, mert fizikai fájdalommal akarod leszoktatni arról, hogy fizikai fájdalmat okozzon magának? Hol a ráció? Orvos kell a gyereknek. 18/L
Nem ütném meg, egy ilyen helyzetben meg fõleg nem! Szakemberhez vinném, mélyen magamba néznék, hogy nekem milyen részem volt abban, hogy idáig jutottunk és vele is beszélgetnék. Valószínûleg súlyos lelki problémái vannak. Ezen egy verés nem, hogy segítene, de sokkal inkább rontana!
Mit tennék...pszichológushoz vinném mert arra van szüksége.. egyébként erre nagyon nem a verés a megoldás és azzal csak rontani lehetne nagyon a dolgokon.
Kérdezõ, te aztán nem ismered a pszichológiát. Sztem neked is orvoshoz kéne menni. Aki magát vagdossa, az lelkileg sérült. A lelki sérülésnek a verés olyan, mint olaj a tûzre. Rettenetesen kétségbe esnék, ha a gyerekemrõl kiderülne, h vagdossa magát. Nemcsak õt vinném el orvoshoz, de én is elmennék, mert felmerülne bennem, h miattam lett ilyen. Vagy esetleg más miatt, amit a magam figyelmetlensége miatt nem vettem észre.
Verni biztosan nem verném meg, ha valaki - pláne rendszeresen - öngyilkossági kísérleteket követ el, vagy csak szimplán fájdalmat okoz magának, az segítségre szorul. Pszichológushoz vinném, ha továbbküldené a szaki a pszichiátriára, akkor oda is, és nem "ha akarsz" alapon. Ha valaki nem csak kamaszos depijében fetreng az önsajnálatban, hanem effektíve megkísérli kioltani a tulajdon életét, ott komoly bajok vannak, biztosan a támogatásomat nyújtanám neki, elgondolkodnék, hogy nem én vagy egyéb családi tényezõ-e a kiváltó ok. És én az a fajta vagyok, aki azt mondja, hogy ha a kisgyerek huszadszor is a konnektorban turkál a ceruzával, akkor rá lehet csapni a kezére... De ez más, a komoly mentális problémákat nem lehet úgy kezelni, mint mikor valaki szeleburdi vagy szófogadatlan.
Jesszus, öngyilkossági kísérletre a válasz verés?!?! Nem lehet, hogy többek között a verések miatt csinál ilyeneket?! Szakember segítségére van szükségetek (mindkettõtöknek)!!!
Szülö nem vagyok, de azt tudom, hogy pár évvel ezelött két marha nagy pofont kapott tölem a csajom, amikor arra mentem haza, hogy betépve épp a csuklóját vagdalja. Se azelött, se azóta nem ütöttem meg senkit, akkor se azért, hogy bántsam, hanem reflexböl , hogy észrevegye hogy valóság amit csinál.
Valószínûleg azért csinálja ezt, mert szorong valami miatt! Azzal, hogy elviszi orvoshoz az ember és pénzt ad ki rá, szerintem jobb nem lesz a dolog. Persze mondják azt, hogy egy idegennek könnyebb megnyílni, de szerintem le kell ülni és tényleg nagyon komolyan el kell beszélgetni a gyerekkel.
Szerintem a verés egyáltalán nem megoldás semmire. Az én szüleim soha nem emeltek rám kezet, sem a testvéremre. Én sem fogom és a testvérem sem fogja megverni/megütni a gyerekét, azzal rosszabb lehetne. A szüleink mindig megbeszélték velünk, mit csináltunk rosszul és nem vertek meg, hanem csak elbeszélgettünk, és megértettük. Ma hallottam egy kislányról, akit még az ünnepek elõtt megvertek. Az 'anyja' ült a gép elõtt, és biztatta a 2. férjét, hogy üsse csak üsse a 'pulyát' mert rest, nem söpört fel és nem szûrte le a tésztát! Megverték és utána még egy pulóverben ki is zárták szegényt a házból. Kb. 12-en vannak testvérek... A kislányt intézetbe akarták adni, a nagymamánál már voltak 3-an és õ már nem fogadott még egy gyereket be, úgyhogy egy nagynénihez ment... Én nem nevezném szülõnek az ilyet! És még nem is ment a gyereke után.. 16/L
Véletlenül nem te vagy az aki ezt csinálta? Szülõként nem hiszem, hogy felmerülne ilyen kérdés..... Ha ez veled történt, akkor, meg a szüleid, lehet nincsenek tisztában az okkal és másként ítéled meg a helyzetet!
irreális, amit írsz szerintem. Ha nagyon, de nagyon jóban vagy a gyerekeddel, és tudod, hogy mi váltja ki ezt belõle, akkor nem a tünetet kell kezelni (pl. jól elfenekelni, ha összekaszabolja magát), hanem az okot kell megszûntetni - amit, ahogyan mondtad is, ismersz. Aki önsanyaratásra vetemedik, annak nem jó a kapcsolata a szüleivel. A szülõi verés a szülõ tehetetlenségét jelenti. Azért veri a gyereket, mert máshogy nem bírja megoldani a helyzetet és ezért komplexusos.
Én magam soha életemben nem kaptam pofont, ennek ellenére jogosnak tudom tartani, ha a szülõ nyakon vágja a nyegle, szemtelen kamasz gyerekét. Ennek az szokott a célja lenni, hogy megmutassa, itt volt a határ. De a magát vagdosó kamasz nem ez a kategória!!!! Ismertem egy kislányt, aki ilyeneket csinált, nagyon komoly lelki problémái voltak, alkoholista apa, munkaába menekülõ anya, agresszív báty. Szerinted mi lett volna vele, ha még jól meg is verik? (Megjegyzem, verték, bár nem ezért.) A lelki problémákat nem lehet egy pofonnal eltüntetni. Ha az enyém csinálná, valószínû rettenetesen magamba zuhannék, és az elsõ sokk után nem a jelenséget akarnám megszüntetni, hanem megkeresném - valószínû szakember segítségével - az okát. Mondd, kedves Kérdezõ, van gyereked? Te tényleg komolyan gondolod, hogy egy ilyen mélyre zuhant fiatalnál megold minden problémát, ha jól megverik?
*Sõt, nem vert meg egyáktalán, utána sem.
Még annyit hozzá tennék, h én meg begyógyszereztem magam 16 évesen, kórházba kerültem, de anyámnak sem az volt az elsõ, h megverjen. Sõt, nem vert meg. Azon volt, h hamar kikerüljek a kórházból.
Egy normáslis, gyerekével jóban levõ anya az elsõ sokktól sem fogja megverni a gyerekét, ha ilyet lát. Ki mondta, h éjszaka kéne a gyereket pszichológushoz venni? Mindenki tudja, h oda nem lehet akármikor menni. Elég buta az elméleted.
A kérdező hozzászólása: A kérdés elméleti. Nem tapasztaltam ilyet, nem is tervezem. Köszönöm, a mentális állapotom kitûnõ, nincs szükségem orvosra. Nem meg akarom verni a gyereket. Hanem kíváncsi vagyok, ti többiek mit csinálnátok vele. Ismerem a pszichológiát, de pl az éjszaka közepén nem tudnám elvinni pszichológushoz... Pusztán elméleti kérdés és kíváncsi vagyok, ki hogy vélekedik. Nem kell a torkomnak esni, mert feltettem egy kérdést, ami akár valahol meg is történhet...
A kérdező hozzászólása: Dedede mondjuk akkor mi van, ha tényleg NAGYON jóban vagytok... És akár azt is tudhatod, mi viszi rá arra meg nem akar elmenni pszichológushoz. De soha nem ütötted meg, nem is veszekedtetek. Éjszaka közepe is lehet. Hogy oldanátok meg?
"Szülö nem vagyok, de azt tudom, hogy pár évvel ezelött két marha nagy pofont kapott tölem a csajom, amikor arra mentem haza, hogy betépve épp a csuklóját vagdalja. Se azelött, se azóta nem ütöttem meg senkit, akkor se azért, hogy bántsam, hanem reflexböl , hogy észrevegye hogy valóság amit csinál." te hülye fasssz azt hiszed ezt megteheted és ha nem is volt betépve hanem csak depis én a helyében pofán vágtalak volna

Mit tegyek, ha olyan prűd az anyám, hogy szerinte 17 évesen még korai a szex, és szerinte a házasságig meg kell őrízni a szüzességet?

Amúgy 17 vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem Anyad nem prud csak felt. Attol fel, hogy ido elott teherbeesel esetleg 17 evesen...stb...a gondolataiban ezt megelozven azt favorizalja, hogy menj ferjhez es csak aztan szexelj. Persze gondolom neked eszed agaban sincs. Nem konnyu jo szulonek lenni es egy tinedzsernek sem konnyu. Kerdezted Edesanyadtol, hogy o mikor veszette el a szuzesseget?

Szerintem Anyad nem prud csak felt. Attol fel, hogy ido elott teherbeesel esetleg 17 evesen...stb...a gondolataiban ezt megelozven azt favorizalja, hogy menj ferjhez es csak aztan szexelj. Persze gondolom neked eszed agaban sincs. Nem konnyu jo szulonek lenni es egy tinedzsernek sem konnyu. Kerdezted Edesanyadtol, hogy o mikor veszette el a szuzesseget?
Beszélgetnetek kéne - nem hiszem, hogy nagyon sokszor beszélgetnétek errõl! Kérdezd meg, hogy szerinte miért korai 17 évesen? Nem vagy elég óvatos? Nem találja szimpatikusnak a barátod? (Ha van.) Nyugodtan kérdezz - ezzel nem bántassz meg senkit, csak érdeklõtsz. Elvégre jó lenne tudni miért tilt el a szextõl. Arra is rákérdezhetsz, hogy miért kell házasságig õrizni? Szerintem jobb, ha úgy lépsz egy házasságba, hogy szereztél már tapasztalatokat. Legyen egy kis gyakorlottságod és még messze vagy (szerintem) a házasságtól. Te is magyarázz neki. Mond el, hogy te már elég érettnek érzed magad, nem vagy egy 14 éves kis fruska aki minden jött-menttel összefekszik! És valljuk be, minél jobban tilt, annál nagyobb a kísértés - elõbb-utóbb megteszed (érthetõ módon). Hogyha valami rossz tapasztalata van, azt is mondja el neked, hisz fel kell készítenie az elsõ együttlétre - nehogy hibába ess. • Egyelõre haggyátok ezt a témát, csak zaklatjátok egymást. Ha valóban úgy érzed, hogy hallgatnod kell édesanyádra, akkor hallgass rá! Ne akarj mindenáron szeretkezni - hiába érzed, hogy szereted azt, akivel épp vagy. Lehet (sõt biztos), hogy anyukád csak megvédeni akar. És hiába szerinte meg kell õrizni, mond el neki, hogy szerinted nem - egy év múlva nagykorúvá válsz, lesz egy külön életed anyu meg apu mellett, amibe beletartozik a szex is. Nem tilthat el örökké. Amikor lenyugodtatok beszéljetek errõl a témáról - hisz nagy vagy már! Nyugodtan elmondhatja, hogy mitõl félt!
Szia! Én 14 éves voltam, mikor elvesztettem. És már megbántam, hogy olyan hamar. Már akkor tudtam orvosi szempontból a szexualitásról, mert sok könyvet olvastam errõl. De hidd el, ha tehetném visszacsinálnám, mert sokkal jobb lett volna, ha teljesen érett vagyok. Tedd fel magadnak a kérdést: Biztos, hogy már akarom? Mindent tudok róla? mert minden hülye ember képes összefeküdni mással, miközben nem gondolnak a következményekre. Van olyan barátod, akit szeretsz és viszontszeret? 17 évesen szerintem már fel tudod fogni a dolgokat, igy ajánlhatom, hogy gondold meg, hogy nem vagy lekésve semmirõl, a várakozással csak jobb lesz az egész. Amúgy 21 vagyok
Ne mondd el neki, ha szexuális kapcsolatod lesz és kész. Amirõl nem tud, az nem fáj. Neki is jobb így, és neked is, mert nem kell hallgatnod a papolását. Hiába beszélnél vele errõl, ha ényleg ennyire maradi, akkor semmi értelme nem lenne.
És, ha a házaságban derül ki, hogy rossz a szex egymással? Akkor mi van? Védekezzél, és közben ismerd meg a másikat. Gondolom, nem válással szeretne az anyukád sem foglalkozni a házaság után néhány évvel.
szia!!nem hiszem, hogy maradiság az amit anyád csinál!!szerintem csak védeni akar, de ez csak neked tûnik fölösleges aggódásnak.lehet neki már több tapasztalata van az életrõl mint neked, és elõre tudja mi lesz veled ha már gyerek fejjel nagybetûs életet élsz...SZERINTEM HALLGASS RÁ!!nem azért tilt mert begyöpösödött, hanem mert sokkal több rálátása van dolgokra mint neked 17 évesen, mert te még naív vagy és mindent elhiszel
én 18 éves vagyok, és bizony házasságig várok ezzel. :) Nem vagyok szerzetes, meg ilyenek, hanem egyszerûen elvbõl meg akarom tartani a szüzességem, megy ezzel az elsõ és egyetlen menyasszonyomat megtiszteljem.

Mit lehet tenni egy olyan anyával, aki nem tűri a kritikát vagy azt, hogy ellentmondanak neki?

Az a helyzet,hogy nagyon rossz a kapcsolatom anyámmal már gyerekkorom óta.Rengeteg olyan dolgot tett,ami egy normális anyának eszébe sem jutna és emiatt nagyon haragszom rá.Bármilyen problémával fordultam hozzá,mindig közömbös volt,de ha ő kért valamire,ugranom kellett..Próbáltam vele beszélni sokszor,de azt mondja,majd akkor hallgat meg,ha nem haragszom rá..ez teljesen abszurd sztem,pont arról szeretnék beszélni vele,ami bánt és ami esetleg őt bántja..mit tegyek?hagyjam az egészet vagy van megoldás?

Legjobb válasz: Tapaszatalatból mondom, változni nem, vagy csak nagyon kicsit fog. Szerintem olyan kapcsolatot építs ki vele, ami mindkettõtöknek elég.

Tapaszatalatból mondom, változni nem, vagy csak nagyon kicsit fog. Szerintem olyan kapcsolatot építs ki vele, ami mindkettõtöknek elég.
Beszéld meg vele, hogy még egy 2 éves (vagy kisebb) gyereknek is kijár a tisztelet, hát még egy annyi idõsnak, mint Neked (nem tudom, hány éves vagy). Tehát hallgasson meg! Ha nem akar, menj utána, és magyarázd el, hogy egy anyától nem ezt várná az ember. Esetleg a szemére lehet vetni, hogy önzõ, stb. Nehéz tanácsot adnom, mert szerencsére az én édesanyám egy igazi jó lélek. Viszont azokat az embereket nagyon nem szeretem, akikkel nem lehet beszélni, akik csak azt hallják meg, ami nekik tetszik, vagy ha eljut a tudatukig az övéktõl eltérõ vélemény, akkor azt egy nagyvonalú gesztussal hülyeségnek vagy rosszindulatnak titulálják.
Próbálj meg hízelegni neki, istenítsd, az ilyen típusok általában így válnak kezelhetõvé. Persze, ha neked ez megy.
Kezdjük ott, hogy szóközt raksz az írásjeleid után. Ez nem SMS. A helyzetedre meg nincs megoldás, csak erõsítheted a pozícióidat függetlenedéssel, vagy észérvekkel, amit a másik fél is megért és elfogad.

Mit kezdenek a bölcsiben az olyan babával, aki csak úgy alszik el, ha anya mellé fekszik?

Legjobb válasz: Jobb helyeken odamennek mellé, de láttam olyan nõszemélyt, aki rászólt többször, egyáltalán nem vigasztalt. Attól függ, milyen a gondozónõ, mennyire szereti a gyerekeket, ha szívvel-lélekkel csinálja, akkor akár fél óráig is mellette ül (láttam ilyet), de van olyan, aki tök hangosan rászól, amire persze más gyerek megébred..

Jobb helyeken odamennek mellé, de láttam olyan nõszemélyt, aki rászólt többször, egyáltalán nem vigasztalt. Attól függ, milyen a gondozónõ, mennyire szereti a gyerekeket, ha szívvel-lélekkel csinálja, akkor akár fél óráig is mellette ül (láttam ilyet), de van olyan, aki tök hangosan rászól, amire persze más gyerek megébred..
Az én fiam itthon csak mellettem hajlando elaludni. A bölcsiben eszébe se jutott, hogy hol vagyok. Az elsõ naptol annyira természetes volt neki, hogy a többi gyerekkel alszik el, hogy nem hianyolt. Persze hétvégén, otthon mar megint mellettem aludt el, és nem volt hajlando egyedül aludni :) . Nyugi, szerintem a te gyereked sem fog ebbõl problémat csinalni! Egyébként simogatjak õket, és énekelnek nekik. No meg a bölcsiben délre annyira lefaradnak, hogy szinte bezuhannak az agyba. Otthon soha nem tudtam úgy lefarasztani a gyereket, mint ahogy a bölcsiben lefaradt.
odaülni odaülünk, mellé, de leszoktatjuk róla, mert ha a több gyerek ellátja tõle, akkor õk is igénylik majd... de valószínû, h csak anyát akarja, és mást nem fogad el , és egyedül elalszik....
Teljesen más körülmények vannak, ott valószínû nem fogja igényelni. Ha mégis akkor valószínû odaülnek eleinte melléje. De mivel nem otthon lesz, te sem leszel ott nem fogja követelni ezt.
Milyen örökséget? Örökség csak akkor lesz ha valaki meghal azt elvenni nem lehet, tulajdonával meg mindenki azt csinál amit akar.
A kérdező hozzászólása: Apám meghalt de atjátszotta a rokonainknak apám birtokát a nevében írt alá visszadátumozott szerzódést.

Milyen apa az olyan aki gyermeke születése után elmegy síelni? Eközben a baba és anya is kórházban van még. Mennyire tolerálnátok ezt? Mit éreznétek ilyenkor?

gyerek, születés, házasság

Legjobb válasz: Nem tolerálnám, de nem is vállaltam volna ilyen emberrel gyereket, mert kétlem, hogy csak ebben az esetben viselkedik így. Én pedig nem tudtam volna párkapcsolatban maradni egy ilyen személyiségû emberrel, de ez én vagyok

Nem tolerálnám, de nem is vállaltam volna ilyen emberrel gyereket, mert kétlem, hogy csak ebben az esetben viselkedik így. Én pedig nem tudtam volna párkapcsolatban maradni egy ilyen személyiségû emberrel, de ez én vagyok
Nem gondolom, hogy az apa a gyereke születése után vált ilyenné. Ha valakit nem érdekel a saját gyereke, meg a gyereke anyja, az már hamarabb kiderül. Igen, nagyon gusztustalan, hogy az apa tojik arra, hogy megszületett a gyereke. Tipikusan az a fajta, akivel nem lett volna szabad családot alapítani. De nem hiszem, hogy az elmarasztaló véleményem bármit is segít majd a jövôre nézve neked, kérdezô...
Valószínû, hogy az apuka egész kapcsolat idejében ilyen "szabad vagyok" típus volt. Ha akkor az anyukának megfelelt, hogy az apuka éli a világát, de ettõl függetlenül jól elvannak, akkor utólag már ne panaszkodjon miatta. Azért ez a "elmegyek síelni" nem egyedi eset lehetett..
Akkor anyuka gondolom, fel van készülve rá, hogy egyedül neveli a gyerekét... Eleve tudnia kellett, mikorra várható a baba, és akkortájt nem kellett volna programot csinálnia... Szép kis apuka...
Mégis mik a körülmények? Elõre lefoglalt út, korábban jött a baba? Hát nem ugrálnék örömömben, azt hinném, nem érdekli a gyerek és én sem, és ezt észben tartanám a jövõre nézve. Önzõ ember. Gondolom, nem egy napra ment, a kórház meg többnyire 3-5 nap.
Terhesség elõtt is ilyen volt ahogy írod. Akkor elfogadtad a természetét viselkedését?? Elfogadtad, mert szültél neki egy gyereket. Akkor most miért siránkozol.. Ezt az embert választottad férjednek, apának. Akkor fogadd el, hogy mindig is ilyen szélcsap volt és marad is.. Nem kell a pasas szidni, mert õ végül is nem adott neked zsákbamacskát. Már az elején kimutatta milyen ember, mit tart fontosnak és mit nem..
Vihar egy pohár vízben. Nézd kevesebbet a tévét.
És te hogy vagy, kedves kérdezõ? Azonkívül, hogy ismerõsök magánéletén nyammogsz, van valami SAJÁT problémád? vagy minden tökéletesen rendben? Segíthetünk valamit?
Jellemzõ, hogy lepontozzák az igazságot. Akkor is tartom magam ahhoz, hogy sokan csak azért szülnek, mert dolgozni büdös!
TE vagy az Pamela? Nagy fsz ez a Berki mondtam én.
:D Azt hitte, kihalászta az õ bobiját. :D
igaza van itt néhánynak az utolsó válaszolók közül.. semmi közöd hozzájuk, majd õk elintézik ezt egymás közt.
Ezert soha többet nem fogok szülni , van egy gyerekem, es ez eleg is örök tanulsagnak, marmint a ferfi hozzaallasarol. 37 vagyok es bölcs , ugyhogy never again, vagy magyarorszagi angollal: nevör evör:-)
Nem értem, hogy neked mi a problémád azzal, hogy másnak a párja mit csinál a gyereknevelés helyett? Ha elõtte megfelelt neki a pali, akkor egészségere, ne most nyavalyogjon. Ment volna dolgozni gyerekcsinálás helyett. Valószínûleg õ is csak azért szült, mert azt hitte ezzel megfogja a palit. Hát nem így lesz!
A kérdező hozzászólása: Mind két fél német származású. Én aki Magyarországon születtem költöztünk ki németbe és ott ismertem meg a nõt.
Vihar a biliben, ráadásul nem is a kérdezõrõl van szó, de õ kiírt egy ilyen bugyuta kérdést. Csak nõ lehet az illetõ, végig se olvastam a válaszokat, de tuti. Miért ne mehetne el síelni? Innentõl már mindig ott kell ülni a nõ mellett, össze vannak nõve?
jah, hat kulfoldi ferfit valasztasz, de utana elvarod hogy a magyar kultura, szokasok szerinti erosseggel kotodjon a gyerekhez/csaladhoz? Nem megy. O nemet, igy nott fel, ezt latta, neki ez a termeszetes. Kulturalis kulonbsegek, ezert nem szabad vegyeshazassagban elni (mondom en aki kulfoldi not vettem el, de epp ezert beszelek tapasztalatbol).
Egyrészt sajnálom a nõt! Másrészt, nem igazán van olyan, hogy egy pasi csak pikk-pakk teljesen megváltozzon. Tehát valószínûleg akkor is ilyen volt, amikor a gyereket vállalták. Én is csatlakozom azokhoz, akik azt írták, hogy a nõ nyilván tudta, hogy nem egy apák gyöngye a srác, át kellett volna gondolnia a szülést. Nekem pl. van olyan barátnõm, aki megmondta, hogy nem szülne a párjának, mert jelenleg még baromira nincs rá készen a srác, és egyedül nem meg nem vállalja. Legalább õszinte!
A kérdező hozzászólása: Esküszöm, hogy érthetetlenek vagytok, örülök, hogy elköltöztünk Magyarországról!! De leírom még egyszer nem tudom ki az a Berki Krisztián és hang súlyozom ez az eset Németországban történt, pontosítva Frankfurt am Main. Errõl ennyit!
Tényleg igaza van a kerdezönek , hogy illene válaszolni a kérdésre, ha tudtok véleményt mondani , vagy akartok, vagy ha nem passz, de semmiképp nem nekiállni találgatni, gyanúsitgatni , es rendreutasitani, igaza van a kerdezönek , hogy nincs rendben a szénátok!
A kérdező hozzászólása: Ennyit errõl, tele vagytok irigységgel és úgy jár a szátok, hogy közben semmit nem tudtok, ez Magyarország és ezek vagytok ti, tisztelet a kivételnek! Amúgy meg elárulom, hogy a nõnek van saját keresete egy biztos egzisztenciája és nem kell neki a férfi pénze, de tudjátok vagy egy szerelemnek nevezett dolog amit sokan nem éltek még át!! Mint itt is pár irigykedõ! Ja és köszönöm az egyik hozzászóló kérdését, nálam minden rendben van. Vagy egy csodálatos férjem, egy jól fizetõ állásom és stb.
#60 ez jó.. És tegyük hozzá, ezzel a nemek alatti masszává törekvéssel elértük, hogy egyre egyenjogúbbak vagyunk a hangyákkal, gilisztákkal.
Eleve nem kellene ilyen szabad szellemû pár. Két rokonomnak is hasonló pasija volt, mindkettõ egyedül neveli a gyereket. A nõi egyenjogúságnak az lett a vége, hogy a férfiak még egyenjogúbbak akarnak lenni és azt csinálnak amit akarnak. Ma a nõ egyenjogú, dolgozhat, szülhet pasizhat, a férfiak még egyenjogúbbak, nem vállalnak felelõsséget semmiért.
"Ennyit errõl, tele vagytok irigységgel és úgy jár a szátok, hogy közben semmit nem tudtok, ez Magyarország és ezek vagytok ti, tisztelet a kivételnek!" "Esküszöm, hogy érthetetlenek vagytok, örülök, hogy elköltöztünk Magyarországról" Ha mi ilyen hülyék vagyunk szerinted, akkor miért ide tetted fel a kérdésed, ott kint külföldön nincs olyan oldal, ahol nagyon okos válaszokat tudnak neked adni? Amúgy mi is örülünk, hogy elköltöztél Magyarországról, nincs szükségünk az ilyenekre, mint te! Üdv!
Köszönjük, Kérdezõ! Mindent elmondtál. Az olyan nõ, akinek "a pozíció" van a mérlegen a gyerekkel szemben - BETEG. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Nem talált! Nem akarunk gyereket egyenlõre, most fontosabb, hogy jobb pozícióba kerüljünk, mint egy gyerek!!
"Ja és köszönöm az egyik hozzászóló kérdését, nálam minden rendben van. Vagy egy csodálatos férjem, egy jól fizetõ állásom és stb" Hát kérdezõ, inkább azt a stb-t hisszük. Nincs minden rendben azzal, aki más(idegen) magánéletét elemzi szabadidejében és nem valami értelmes alkotó vagy megismerõ tevékenységet folytat. (jól tetszettek hallani: csak ez nevezhetõ normálisnak) És valószínû azért rágódsz pont ezen, mert neked nincs gyereked, és ez valami önigazolás szerûség, hogy lám ebbe a világba! ahol ilyenek a..zemberek. stb. Talált?
te, kérdezõ, elfelejtettél nicket váltani :P
A sielni alltt a hugyozást érted vagy amit a hóban csinálnak!?
Az, hogy elgondolkozik egy élethelyzetén valakinek, még nem jelenti azt h más életében turkal. Inkabb az ilyen gyanúsitgató vádló válaszolókkal vannak nagy gondok, ez a dühös, minden kérdezö torkanak nekiugró nem normális attitüd a gáz, nem a kerdezökkel
elnézést, hogy nem olvastam a kommenteket, de az én tapasztalatom szerint valahol szinte menekülõre fogják a pasik(tisztelet a kivételnek), amikor egy nõ kiszolgáltatott helyzetbe kerül.amikor pl beteg voltam, volt hogy azt kaptam "nincs is neked semmi bajod" egy c vitamin helyett, vagy akármi, amikor fiuig 3napot voltam pénz nélkül, pont akkor kellett elmennie 3 napra egy másik barátomnak..., szóval az erõs nõkhöz vonzódnak és ahhoz ragaszkodnak.aki megállja a helyét vészhelyzetben akár egyedül is. továbbvezetve, nem a tárgyhoz tartozik ugyan, de egy pasi, vagy egy társnak nem alapvetõ rendeltetése hogy azért legyen melletted, hogy kihúzzon a bajból, nem ezért kell összejönni bárkivel és nem ezért lenni bárkivel hogy ha baj van, legyen melletted valaki. és még egy rossz igazság, amit olvastam: "senki nem arra született, hogy téged szeressen" de mindezeket leszámítva, éretlen gondolkodásra vall, de nagyon. más a háborúból hazajön, vagy a sittrõl kiengedik, ha a párja szül. szóval én elkönyveltem magamban mindig olyankor amikor nem voltak mellettem, hogy igenis olyan erõs nõnek kell lenni, hogy akár félhullán is csak magamra számíthatok igazán.
Ennyit errõl, tele vagytok irigységgel és úgy jár a szátok, hogy közben semmit nem tudtok, ez Magyarország és ezek vagytok ti, tisztelet a kivételnek! és ez vagy te aki mások életében turkál :) tudod: szálka-gerenda
Gondolom Berki ihlette a kérdést, hiába bizonygatod, hogy nem. Lényegtelen, mindenki máshogy áll ehhez hozzá. Én ahogy néztem õket a TV-ben egyszer sem háborított fel egyikük viselkedése sem. Berki ilyen, ezt Pamela nyilván tudta, így vállalt gyereket. Ezek után nincs mirõl panaszkodni. Ha a párom síelni menne én se tartanám vissza, ha lemarad a saját gyereke születésérõl, akkor azzal neki kell elszámolni, nem az én lelkiismeretemen száradna. A kérdezõ azt írja, hogy szülés után ment el a pasi. És? Anya, baba pihen a kórházban, fekszenek egész nap. Apa otthon ülne és napi 2 alkalommal bemenne hozzájuk. Inkább töltse hasznosan még ezt a pár "szabad" napját, mielõtt elszabadul otthon a pokol. Baba ordít, anya ordít apával. Csupa öröm és boldogság lesz. Szóval én tolerálnám. Magamat ismerve a hátam közepére nem kívánnék senkit, se családot, se dokit, se nõvérkét egy szülés után.
Ugy latszik , ha az ember ferfi , mentesul minden alol! Ugye a nö szül a nö döntese, a ferfi nem kell kondomert aggodjon, mert egy nagy gyerek! Nem kell tegyen semmit, csak amit akar vagy eppen jolesik . De viszont van ezernyi joga , mert hat ferfi, es csak azert mert nem tud szülni , hadd ne legyen kevesebb joga mint az anyanak. Tessek csak szülni majd minden jo lesz
28 as tevesen gondolkodol, vagyis menjen csak az apuka erezze jol magat elvegre kijar neki 9 honap terhesseg utan vagy mi? Felelötlen az ilyen ferfi, es igenis ott a helye a z anya mellett , hogy tudja atvenni a gyereket idönkent h anyuka tudjon aludni pihenni. Valahogy a ferfi semmiböl nem kell kivegye a reszet, se a terhessegböl mert ugye ferfi se a gyerek köruli teendökböl mert ugye ferfi de hadd ne is legyen az egyeduli csaladfenntarto csak azert mert ferfi , es amugy is joga van felrejarni es megcsalni a feleséget ha az meghizott a szules utan , miközben a ferfi gyerekét kihordta. Ez igen, ferfinek erdemes szuletni, nem szolganak
Ennél már csak az a mondat rosszab mikor elhagyja az anyát azzal a mondatal nem készült még fel az apaságra :(
Tanulság, ezért nem szabad "én szabad vagyok, és azt csinálok amit akarok" típusú férfitõl gyereket vállalni...
ööhm...felvilágosítanál utolsó?
errõl a szól a kérdés, csak unatkozik a kérdezõ... http://www.life.hu/anyaskodj/20131031-megszuletett-berki-kri..
egy nö maganak szül.. az apa az leléphet 2 nap, de 2 év utan is. ezt tudnia kellene annak aki babát vállal. én a kupira jöttem haza a kórházból, arra nem volt képes hogy rendet tegyen, mig 5 napig bent voltam, fáradt volt a lelkem.. legtöbb férfi ilyen sajnos, meg megijednek a gyerekvállalástól.
szerinted ki nem tudja, kikrõl írsz? Mondom, kevesebb tévé, a celebek éljenek, ahogy akarnak.
ma 15:16 bocsi, nem te vagy az anyuka.. akkor értelmezd úgy hogy az anyukának írom..
A kérdező hozzászólása: 1, 5 héttel korábban jött a baba a kiírtnál.
Nos, én elég rossz néven vettem volna, ha a gyerekünk születésére idõzít magának síelést. Még akkor is ha mondjuk koraszülött a baba, szerintem bunkóság lenne egy több hónapos terhes nõt napokra magára hagyni, csak hogy elmenjen síelni... Számomra maga az a tény is hihetetlen, hogy egyáltalán az jutott eszébe, hogy elmegy síelni. Más apák, ha kell (és lehet) akár külföldrõl is hazajönnek a gyerekük születésekor, nem hogy ekkor lépjenek le.... Nem tudom, hogy meg tudnám-e azt õszintén bocsátani neki, hogy frissen szülten magamra hagyott a kórházban a gyerekünkkel együtt.
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó szerencsére, egy közeli ismerõsöméknél van ez. :(
A kérdező hozzászólása: És miért kellene kevesebb tv-t nézni?? Ha valamirõl nem tudsz maradj csendben! Anyukád nem mondta még?
15-ös! "egy nö maganak szül.. " Bár az anya is leléphet, de igazad van, a férfi max. "besegít", de sosem ugrik elsõnek a gyerekhez, nem a gyerek minden gondolata, nem hozzá igazítja az életét. Kár, hogy ezt szülés elõtt senki sem tudja, hiába is mondják...
szerintem, ha tényleg a cikkben lévõ emberekrõl van szó (esküszöm meg kellett néznem kik is ezek:S) akkor az anya fel van készülve erre, hiszen ismeri a párját, bár a cikken kívüli emberekre is igaz jobb esetben. Tudják mire számíthatnak. az, hogy én nem tolerálnám egy dolog, de nem is nekem kell, hanem annak a nõnek, aki vele él, aki vele vállat gyermeket. Ha ezt nem tudja ez a nõ tolerálni csak magának köszönheti a helyzetet, amibe került, hiszen ismerte a párját, ha nem, akkor iért válllt babát. perzse vannak különleges esetek amikor berezel az apa...de itt szerintem szó sincs errõl
A kérdező hozzászólása: Aki a linket küldte: konkrétan halvány lila gõzöm sincs róla, hogy kik ezek és különösebben nem is érdekel. De, hogy tisztázzuk a dolgokat nem Magyarországon élek, hanem Németországban és akivel történt ez az eset õ is.
A kérdező hozzászólása: Nem lett semmi elõre fizetni mivel ismerõsnél volt a szállás, ergo ingyen. Csak a sí pályán kellett fizetni.
Berki Krisztiánról beszélsz ugye? Na annak se kellett volna senkinek sem szülni.
véletlenül nem Berki Krisztiánkáról van szó? -.- õ is ilyen
#28 De milyen dolog már az, hogy akkora tervezek síelést, amikor tudom, hogy a feleségem hamarosan szülni fog? Vagy már a fogantatás elõtt le volt fixálva a dolog? Szerintem sok férfi még így is lemondott volna a síelésrõl... És igen, a feleség a kórházban nagy valószínûséggel "csak" fekszik és szoptat, de szerintem a frissen szült anyák 99%-ának igen is jól esne, ha a férje legalább csak pár órára be tudna menni hozzá, megsimogatná, adna neki egy puszit és érdeklõdne a felesége és a gyermeke hogylétérõl. Hogy érezze, hogy igenis, hogy már tényleg egy igazi családdá váltak. Fõleg gondolom az elsõ gyerek születésénél lehet kellõen fontos.
20-as. Elég baj, ha az anya CSAK a gyerekének él. A gyereket közösen kell felnevelni, és az apa ugyanolyan fontos egy családban, mint a gyerek. Ezt pedig a nõk közül sokan nem képesek megérteni. Azután csodálkoznak, hogy egyedülállók maradnak. Ez a férj pedig már elõtte is ilyen volt. Miért szült egy ilyen házasságba a nõ gyereket?
anyuka kórházban van és valszeg még bent is lesz egy darabig.. tud vele csinálni valamit apuka? nem... ki lett fizetve a síelés? ki. én is inkább azt mondanám neki hogy menjen, legalább a pénz ne vesszen kárba.. fõleg ugy hogy a baba jött korábban...
Berki Kristian vegul helikopterrel ment a korhazba , tehat jelen volt a gyerek mellett! Hogy a kerdezönek valaszoljak: nem szabad szülni ilyennek , en is hasonlonak szultem es vegul babakocsitol kezdve iskolataskaig mindent en vettem meg. Csak az isten tudja milyen nehez egyedulálló anyanak lenni
ez a tv2 sztármûsorból vett két ember életébõl lévõ kérdés??
azt hiszem az ujságban B.Krisztiánról olvastam ezt a dolgot. Életbe rá sem néznék az biztos. Ez nem apa. (((( szegénységi bizonyitvány rá nézve(((( http://www.femina.hu/hazai_sztar/berki_krisztian_siel_menyas.. http://friss-hirek.hu/friss-hirek/ilyen-berki-krisztian-ha-f..
Az én apám kocsmában volt, amikor anyám szült engem... :\
hát persze...
A kérdező hozzászólása: Terhesség alatt sem segített semmit a férj, mindent az anyának kellett csinálnia, gyerek ágyat összerakni stb.... és persze elõ szeretettel utazgatott össze-vissza a haverokkal. Baba elõtt jobb volt a kapcsolat, együtt csináltak mindent stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!