Találatok a következő kifejezésre: Mi a az inszemináció és (11 db)

Mikor alkalmazzák az inszeminációt és mikor a lombikot?

Mennyi id?vel kezdik, ha természetesen nem sikerül teherbe esni? És mennyibe kerül? Fájdalmas?

Legjobb válasz: Szia, az inszeminàciòt akkor alkalmazzàk ha a petevezetôk èpek ès àtjàrhatòk ès vagy a fèrfi problèma kis mèrtèkü. Alkalmazzàk mèg peteèrèsi zavaroknàl ,PCOS-nàl , ismeretlen eredetü meddôsègnèl ès amikor a nôi hüvelyvàladèk megöli a spermiumokat.Lombik van amikor az inszemek sikertelenek vagy a petevezetôk zàrtak vagy pedig nagy a gond a fèrfinàl. Jelentkezz be egy meddôsègi központba ,mert sok kivizsgàlàs szüksèges ami hònapokba is telhet. 1 èv körüli sikertelen pròbàlkozàs utàn szerintem nyugodtan lehet menni .

Szia, az inszeminàciòt akkor alkalmazzàk ha a petevezetôk èpek ès àtjàrhatòk ès vagy a fèrfi problèma kis mèrtèkü. Alkalmazzàk mèg peteèrèsi zavaroknàl , PCOS-nàl , ismeretlen eredetü meddôsègnèl ès amikor a nôi hüvelyvàladèk megöli a spermiumokat.Lombik van amikor az inszemek sikertelenek vagy a petevezetôk zàrtak vagy pedig nagy a gond a fèrfinàl. Jelentkezz be egy meddôsègi központba , mert sok kivizsgàlàs szüksèges ami hònapokba is telhet. 1 èv körüli sikertelen pròbàlkozàs utàn szerintem nyugodtan lehet menni .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót.

Mi a különbség az inszemináció és a lombik között?

Legjobb válasz: Az inszeminációkor a nõ petéinek érését gyógyszeresen támogatják, a férfitõl leveszik a spermát és egy csövön keresztül felhelyezik a nõ méhébe. Ezt általában akkor csinálják, ha a férfi spermái nem igazán jók, ezért egy "válogatott" társaságot indítanak csak útra. És innentõl minden meg a maga "természetes" útját, tehát tulajdonképpen a szex "helyett" (ez rossz szó) van ez a folyamat. Ez a mesterséges megtermékenyítésnek a legenyhébb változata. A lombikot ugyanez a kezelés elõzi meg, de ennél a nõtõl leveszik az érett petét, a férfi ugyanúgy ad spermát, kis "kotlába" megtermékenyítik a petét és a már osztódásnak indult "sejthalmot" ültetik vissza a nõ méhébe, ami ha minden jól megy megtapad és baba lesz belõle. Remélem érthetõ voltam.

Az inszeminációkor a nõ petéinek érését gyógyszeresen támogatják, a férfitõl leveszik a spermát és egy csövön keresztül felhelyezik a nõ méhébe. Ezt általában akkor csinálják, ha a férfi spermái nem igazán jók, ezért egy "válogatott" társaságot indítanak csak útra. És innentõl minden meg a maga "természetes" útját, tehát tulajdonképpen a szex "helyett" (ez rossz szó) van ez a folyamat. Ez a mesterséges megtermékenyítésnek a legenyhébb változata. A lombikot ugyanez a kezelés elõzi meg, de ennél a nõtõl leveszik az érett petét, a férfi ugyanúgy ad spermát, kis "kotlába" megtermékenyítik a petét és a már osztódásnak indult "sejthalmot" ültetik vissza a nõ méhébe, ami ha minden jól megy megtapad és baba lesz belõle. Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen! DE akkor hogy lehet, hogy inszeminációval egy ismerõsömnek ikrei lettek? Több pete megérett?
Igen, azért lehettek ikrei, mert ilyenkor biztosra szeretnének menni a dokik, és a nõ mindenféle gyógyszert kap, hogy megérjenek a petéi (inkább több, mint egy se), hogy a méhfala megfelelõ legyen...stb.
A kérdező hozzászólása: Már mindent értek! Köszi mégegyszer.
Inszemináciot csak azoknak a nöknek végeznek, akiknek van petevezetékük, mert a sperma befecskendezésnél a petevezetékekbe helyezik a spermát, és ott találkozik a sperma a petével, nem a méhbe. Ha minden jol megy akkor eljut a magzat a méhbe, de sajnos nagy az esélye a méhen kivüli terhességnek az inszeminácionál. Inkább ivf szerintem. Sok sikert.

Hajhullást okozott e az inszeminácio? Vagy a gyogyszerek amiket kell szedni előtte és mikor állt el a hajhullás?

Legjobb válasz: nekem nem hullik a hajam csak kérdezem még nemvoltam inszeminácion

A kérdező hozzászólása: nekem nem hullik a hajam csak kérdezem még nemvoltam inszeminácion
Nekem nem okozott. Legalábbis nem vettem észre. Nem lehet, hogy gyulladás van a szervezetedben és azért hullik a hajad?


A BMC-be megyünk januárban inszeminációra és kb mennyibe kerülnek majd a gyógyszerek? Amiket ki kell váltani csak hogy mire számítsunk azt tudjuk hogy a beavatkozás ingyenes.

Legjobb válasz: Attól függ mit kapsz. Ha csak clostyt, akkor nagyon olcsó. Bár tüszõrepesztõ szuri akkor is kell, az olyan 7-8 ezer. Utána meg progipótlás: Duphaston vagy Utrogestan. De lehet szurit kapsz tüszõérlelésre, az attól függ hány db.

Attól függ mit kapsz. Ha csak clostyt, akkor nagyon olcsó. Bár tüszõrepesztõ szuri akkor is kell, az olyan 7-8 ezer. Utána meg progipótlás: Duphaston vagy Utrogestan. De lehet szurit kapsz tüszõérlelésre, az attól függ hány db.
A kérdező hozzászólása: Köszike szépen hogy válaszoltál.

Dr. Zeke és inszemináció? Kinek mi a véleménye az általa elvégzett beavatkozásról?

Én 17.-én megyek hozzá kivizsgálásra ,de azt mondta valószín?leg inszeminációra lesz szükség.

Legjobb válasz: Dr. Zeke József Budapest Szent János meddõségiben.

A kérdező hozzászólása: Dr. Zeke József Budapest Szent János meddõségiben.
szia én csak áttételesen tudok mondani. egy hölgy 39 évesen, cukrosan ikreket várt, minden rendben volt, akkor 30 héten járt, ennél az orvosnál voltak õk is.
Én voltam nála , elég undok doki , de attól még lehet jó orvos ! Nekem is volt inszem .de nem õ csinálta !
Szia! Nekem nem õ volt ugyan az orvosom, de volt, hogy õ vizsgált meg, mert õ ért rá. Az 1. alkalommal nagyon kedves volt, még gondolkoztam is, hogy átpártolok hozzá, mert az enyém már kevésbé volt az, de legközelebb, mikor mentem hozzá, már nem volt aranyos. Csalódva jöttem ki tõle. Igaz, nem kapott pénzt.
2. vagyok. természetesen attól még lehet jó doki. Sok sikert! Közben rájöttem, hogy valójában nem a kérdésre válaszoltam, gondolom arra lettél volna kíváncsi, hogy hatásos-e az általa végzett inszem. De hidd el, ez nem a dokin múlik, hanem a mi testünkön. Szerintem ott mindegyik orvos felkészült. Biztosan mindegyik érti a dolgát, de az emberi szervezet szerintem nem mindig kiszámítható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Hát igen sajnos a testünk nem mindig úgy mûködik, ahogyan mi szeretnénk.Remélem azért sikerrel járok.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló.Köszönöm, hogy írtál, bár a végét nem értem pontosan:)
Vagy terhes vagy, vagy pedig meg fog jönni. Következõ hét hétfõjén ki fog derülni..:)
Nekem az oldalt cicifájás babát hozott. :)
Nekem is kb.3hete oldalt fájt a mellem, meg is ijedtem, mert igy nem szokott fájni, de pár napja a mellbimbóim is nagyon fájnak, úgy érzem, leszakadnak.Nem tudom mi lehet, menszeszem még nem jött meg, tesztet én is ezután csinálok, ha nem jön meg.Bár már ciklusom 50-ik napján vagyok, bár nekem sose rendszeres, ezért is várok a tesztel.Majd írd meg, mi lett az eredményed!Szorítok!
Megírod ugye hogy sikerült-e???
A kérdező hozzászólása: persze, megírom. még 7et kell aludnom és kiderül. :)
Ugye teszteltél és halány pozitív lett? :) Gratulálok! Nyomd az utrot és hívd fel a dokit! :D
A kérdező hozzászólása: Halvány.
És???? Szuper, örülj neki, és jó izgulász az elkövetkezõ 8 hónapra! :)

Mi a különbség az inszemináció, lombik, hosszú és rövid protokoll között?

Egyik kolléganõmék most lombikoznak, vagy inszeminációznak. Egyszerûen állandóan eltévedünk a kolléganõmmel, hogy most akkor mit csinálnak, annyira faggatni meg nem merjük a kolléganõnket. Kapott gyógyszereket, aztán leszívták a petesejteket, a férje is adott spermát, a kettõt összeengedték, majd ültettek vissza babákat. Akkor ez most melyik? Vagy ugyanaz a kettõ?

Legjobb válasz: az inszeminációnál tüszõket érlelnek, de nem túl sokat (1-2, max 3 db érik ilyenkor), aztán a spermiumokat egy katéterrel feljuttatják a méhbe. a lombik ennél bonyolultabb, ott jóval több a hormon, több a tüszõ (tízen-darab), leszívják, megtermékenyítik, majd 2-3 vagy öt nap után visszaültetik õket. Általában 2-3 db-ot. Úgyhogy nekik lombikjuk volt :)

az inszeminációnál tüszõket érlelnek, de nem túl sokat (1-2, max 3 db érik ilyenkor), aztán a spermiumokat egy katéterrel feljuttatják a méhbe. a lombik ennél bonyolultabb, ott jóval több a hormon, több a tüszõ (tízen-darab), leszívják, megtermékenyítik, majd 2-3 vagy öt nap után visszaültetik õket. Általában 2-3 db-ot. Úgyhogy nekik lombikjuk volt :)
Inszeminel testen bellul tortenik a megtermekenyites (mar ha osszejon) . A spermiumokta juttatjak a mehbe. A lombiknal testen kivul tortenik a megtermekenyites es az osztodasnak indult embriot ultetik vissza.

Inszemináció. Nektek milyen spermaszámmal és hányadikra sikerült? A dokim azt mondta, nem volt meg a szükséges 10 milló sperma, de azért elvégezte - én meg el vagyok kenődve, mert így már nem nagyon bízom a sikerben. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: 1 db sperma is elég a megtermékenyítéshez! Úgyhogy ne legyél elkenõdve már elõre. Várd ki a végét. Nálunk tökéletes volt a sperma mégsem sikerült az insem, mert késõbb kiderült más probléma.

1 db sperma is elég a megtermékenyítéshez! Úgyhogy ne legyél elkenõdve már elõre. Várd ki a végét. Nálunk tökéletes volt a sperma mégsem sikerült az insem, mert késõbb kiderült más probléma.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sok gratuláció neked!!! Drukkolj légyszi, nekem is lombik lett, holnapután ültetik vissza a piciket, mind a 8-an sikeresen megtermékenyültek :) Én is ikreket szeretnék :S Hány petesejted lett? És hány pici embriód? Fantasztikus, h elsõre sikerült! Jó ilyet olvasni :D Gratula!!!
Szia! a gyõri vagyok Most töltöm a 7. hetet!!! :) ))))) Májusban sikeres lombikbeültetésen estünk át, nagy az öröm, de még aggódunk, nehogy baj legyen, mégis csak kicsi terhességrõl van még szó. De már 4-5 mm-ek és dobog a szívük is, és ahogy ebbõl már látszik is, ikreket várok!!! Lányok, akik itt vagytok és olvassátok, ne adjátok fel, elõbb vagy utóbb, de meg lesz a sok szenvedésnek az eredménye!!!! Ez a világ legcsodálatosabb dolga, még ha minden reggelt rókázással is kezdi az ember....
szia azota mi lett veled? össze jött ezzel a kevés számmal is? 32
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy! Nektek is mielõbbi babát kívánok!
10:21-es vagyok. Mi Gyõrbe járunk, és ezt a 3 milliót a már kiválogatott jó minõségûekre kell érteni. Most nálunk összesen 7 millió volt, de mindössze 300000 volt belõle az élõ. Ezt elõtte nem tudtuk, mert korábban ennyire nem volt rossz a minõsége, megvolt a kellõ mennyiség, még mondta is az orvos, hogy bõven elég az inszemhez. Hát igen, most pocsékba mentek a stimulációs szurik meg a tüszõrepesztõ is, ez van sajnos! :(((((( Drukkolok nektek!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ és a bíztatást! Hova jártok? Mert mi nem szeretnénk lombikot, és ha ezzel a 4 millióval nem inszemelnek a jövõben, elképzelhetõ, h máshova mennénk.. (Persze elsõsorban azt remélem, h ez most sikerült :) )
Szia! Ne légy elkeseredeve.Ebbõl még lehet baba.Nálunk 1 millió spermaszám alatt nem csinálják meg az inszemet.Nekünk az elsõnél 12 millió volt a felfecskendezett kiskatona, és sikerült az inszem.Sajnos nem maradt velem. Egy kiskatona elég a megtermékenyítéshez.Voltam olyanokkal inszemen, akiknek 22 milliót fecskendeztek fel, és a 6 inszembõl egy sem sikerült.Fel a fejjel!Pozitív hozzáállás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló: nekünk 4 millió volt az inszemnél, igaz, a mozgók aránya csak 40%-os. Hova jártok, h nektek 3 millió a határ? Mert nálunk 10 millió, és nekünk meg bekoncentrálva is csak 8 lett :( De azért ha már ott voltam, elvégezte így is, csak felvetette, h ez nem elég. Nálatok megérlelte a petesejteket, megrepesztette a tüszõket és utána hazaküldött, h nem elég a sperma????
Minimum 3 millióra van szükség egy inszemhez, az alatt már nem végzik el, így jártunk most mi is, romlott a férjem eredménye nagyon, ezért nem végezte el az orvos a beavatkozást. Lombikra készülünk, ennyire rossz eredménnyel már nem jöhet szóba az inszem nálunk. Sajnos!
Szia! Drukkolok nagyon!! Pihenj és igyál sokat!!!! Nekem 10 sejtet szívtak le, abból 7 termékenyült meg. Kettõ jött a pocimba, a többi fagyiba. Ügyes legyél!!!

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap és tegnapelőtt inszeminációm volt. Az ágyunkon mágneses derékaljon alszunk. 1, Ez a két éjszaka a mágneses derékaljon befolyásolja a teherbeesés esélyét? 2, Mit tanácsol? Alhatok rajta, vagy ez veszélyes? Köszönettel, Anna

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap és tegnapelőtt inszeminációm volt. Az ágyunkon mágneses derékaljon alszunk. 1, Ez a két éjszaka a mágneses derékaljon befolyásolja a teherbeesés esélyét? 2, Mit tanácsol? Alhatok rajta, vagy ez veszélyes? Köszönettel, Anna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ezzel sajnos nincsen tapasztalatom. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ezzel sajnos nincsen tapasztalatom. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap és tegnapelőtt inszeminációm volt. Az ágyunkon mágneses derékaljon alszunk. 1, Ez a két éjszaka a mágneses derékaljon befolyásolja a teherbeesés esélyét? 2, Mit tanácsol? Alhatok rajta, vagy ez veszélyes? Köszönettel, Anna

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap és tegnapelőtt inszeminációm volt. Az ágyunkon mágneses derékaljon alszunk. 1, Ez a két éjszaka a mágneses derékaljon befolyásolja a teherbeesés esélyét? 2, Mit tanácsol? Alhatok rajta, vagy ez veszélyes? Köszönettel, Anna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ezzel sajnos nincsen tapasztalatom. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ezzel sajnos nincsen tapasztalatom. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!