Találatok a következő kifejezésre: Mi a az engedelmességi (5 db)

Mi a korhatár az engedelmességi vizsgán egy kutyánál?

Márciusban lesz egy éves a kutyám és valami olyasmit hallottam hogy 15 hónap az alsókorhatár az engedelmességi vizsgához. Május 3 án lenne egy vizsga de a kutyának még vagy 2 hét kellene a 15 hónaphoz.Engednek vizsgázni mineket vagy emiatt a 2 hét miatt várhatunk a követjez? vizsgaalkalomra?

Legjobb válasz: Én ugy tudom, hogy egy évesnek kell lennie minimum.Mi is így vagyunk. Szerintem titeket biztos fognak engedni vizsgázni.

Én ugy tudom, hogy egy évesnek kell lennie minimum.Mi is így vagyunk. Szerintem titeket biztos fognak engedni vizsgázni.

Hogyan értessem meg vele, hogy mi a helyes viselkedés, a tisztelet, az engedelmesség? Tehetetlen vagyok, bármit teszek nem használ. Már az oviban is panaszkodnak rá.

Nyáron lesz 4 éves a fiam, szeptembertől oviba jár. Borzasztóan eleven, akaratos, mint a hasonló korú gyerekek. Alig tud megülni egy helyben, nagy a mozgásigénye is. Itthon olykor normálisan viselkedik, elvan a játékaival, de sokszor duzzog, ha valami nem úgy van ahogy szeretné. Ahogy gyerekekkel találkozik, bekattan nála valami és megbolondul, ugrál, rohangál, visong, artikulátlanul halandzsázik, nevetve csapkod, ami a keze ügyébe ér. Múlt héten minden nap volt rá panasz az oviban, pl ebéd közben feláll és táncol, szemtelen az óvónővel, az udvaron elrohangál, "fegyvert" fog az óvónőre (pl bot), olyanokat mond neki, amit meséből hall (pl hálátlan disznó). Pénteken ráadásul összetörte a húsvéti díszeket is, amiket 12 éve őrizget az óvónő. Megbüntetik bent is és én is itthon. Elvettem a meséket, a gépet (itt is mesét szokott nézni, vagy neki való játékokkal játszik, színezők, kirakók). Minden este időre kell elpakolnia, ha nem megy, a maradékot felrakom a szekrényre. De szófogadatlan, rám morog, nyelvét nyújtja, visszabeszél. Hagyjam rá/észre se vegyem vagy büntessem? De hogyan, ha már elvettem a meséket? Nasit is csak akkor kap, ha szépen evett. Mi a fenét tegyek vele, hogy értessem meg vele, hogy nagyon nem helyes, ahogy viselkedik?

Legjobb válasz: Az nem brutalitás ha adsz neki egy két pofont, mivel ahogy leírtad, a szép szóra nem hallgat. Fel szoktad vele szemben emelni a hangodat? Lehet nem érzi mégis ki a "fõnök" így szép lassan átveszi az irányítást. Az elmondásod alapján szerintem már át is vette. Esetleg hiperaktív.

Az nem brutalitás ha adsz neki egy két pofont, mivel ahogy leírtad, a szép szóra nem hallgat. Fel szoktad vele szemben emelni a hangodat? Lehet nem érzi mégis ki a "fõnök" így szép lassan átveszi az irányítást. Az elmondásod alapján szerintem már át is vette. Esetleg hiperaktív.
:n autisztikus fiatalokkal foglalkozom, a fiad abból a kevésbõl itélve amit írtál , lehetséges, hogy beleesik a spectrumba. Ettõl nem megilyedni kell, hanem megtanulni hogyan kell kezelni , és miként kell tanítani. Beszélj az orvosoddal, és említsd meg , hogy talám le kellene tesztelni a gyereket. Addig is ami egy alaplépés, a büntetés helyett jutalmazd a helyes viselkedést. Nem kell túlzásba vinni, de egy kis felhajtást lehet csinálni ; - Nagyszerû ! Elraktad a dolgaidat ! Itt van egy cukorka, ahogy igértem. Nem egy zacskó, - egy darab ! Ha a googleba berakod autizmus hu. találsz néhány helyet ahonnan levehetsz tanácsokat, és kaphatsz útmutatást, hogy mit tehetsz. A fiad még elég fiatal ahhoz, hogy sikeresen tudd felnevelni, és képes lehet teljesen normális életre.
A kérdező hozzászólása: Jézusom, ne ijesztgess! Nem tudom mibõl szûrted le az autizmus esetlegesen fennálló veszélyét, de én ezt találtam: Az autizmus jelei A gyerek elzárkózik az emberi kapcsolatoktól, kerüli a szemkontaktust. Túlérzékeny a hanghatásokra, vagy közönyösen viselkedik velük szemben. Nem beszél, vagy helytelenül használja a nyelvet, és gépiesen megismétli, amit mások mondanak. Ugyanazokat a mozdulatokat ismételgeti, elõre-hátra hintázik, ritmikusan a falba ütögeti a fejét. Hosszasan bámulja a tárgyak részleteit, például egy játékautó kerekét. Nem tudja értelmezni a testbeszédet, a gesztusokat és a mimikát. Nem hajlandó szerepjátékokat játszani. Aggodalmasan õrködik a rend és a napirendje szabályossága felett. Arca kifejezéstelen, a hangja monoton. Önsebzõ magatartás jellemzi, hiányzik a veszélyérzete. Ebbõl viszont EGY SEM illik a fiamra! Egyébként köszönöm a válaszokat. Idõközben megoldódott egy jól irányzott büntetéssel. Bár hiszti és akaratosság persze még van, de a kérdés kiírása óta nem volt panasz az óvódában.

Hogyan nevelhetném taníthatnám, a 2, 5 éves bernipásztor kutyám az engedelmességre? Mindig szökik, és ha hívom nem jön oda hozzám. Rettentő önfejű! Már mindent kipróbáltam. Néhány alapparancsot is ha van kedve megteszi, ha nincs otthagy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: sztem kutyasuli... Ha két és fél év alatt nem sikerült, most sem fog varászütésre menni. Át kell venned a falkavezér szerepét, meg kell tanulnod megfelelõen motiválni, és megfelelõen büntetni. Ezekhez meg nem árt a suli, mert én nem fogom tudni leírni neked egy kommentben amit 4 hónap alatt megtanultam, de ha le is tudnám írni, akkor sem tudnád megfelelõen alkalmazni felügyelet nélkül.

sztem kutyasuli... Ha két és fél év alatt nem sikerült, most sem fog varászütésre menni. Át kell venned a falkavezér szerepét, meg kell tanulnod megfelelõen motiválni, és megfelelõen büntetni. Ezekhez meg nem árt a suli, mert én nem fogom tudni leírni neked egy kommentben amit 4 hónap alatt megtanultam, de ha le is tudnám írni, akkor sem tudnád megfelelõen alkalmazni felügyelet nélkül.
2 éves kutyákat már nehezebb tanítani, kutyasuli segít, de ha elég türelmes vagy magad is megtaníthatod, de inkább a suli.
Akkor teszi meg, ha a kedve úgy tartja? Elgondolkoztál már azon, h ki is ott a falkavezér?
Nekem is bernim van. Soha nem volt gondom vele, nem jártunk suliba se. Merre laksz? Ha a közelben, segítek szivesen.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak.Csongrád megye Szegedtõl 30 km.Kistelek.Köszönöm a válaszokat! Utolsó elõttinek.Ez a falkavezér jó, mert nem bírtam (Vagy nem jól tettem eddig)rávenni, hogy én lennék.Köszi.
Eleve nem akkor kellet volna eszedbe jutnia amikor már idõsebb, hanem kölyökkorában... Mindegy szóval szerintem is kutyasuli, meg olvashatsz tapasztalatokat is, abból is tanulhatnál :)


Nagyon okos a kölyök kutyám 4 hónaposan már képes lenne teljesíteni az engedelmességi vizsgát. Mit taníthatok még neki?

Milyen jó trükkök vannak még?

Legjobb válasz:
Van egy könyv, a 101 kutyatrükk.Ajánlom, nagyon jó trükkök vannak benne.Ha hamar elkezded a tanítását fog tudni sok trükköt.Amúgy milyen fajta kutyus? Trükkök: A "döglött" kutya Egyensúlyozás és elkapás Újságkézbesítés Hozd a papucsom! Hozd a pórázt! Pakold el a játékokat! Takarózz be! Fekvõtámasz Zsebtolvajkodás A világ legostobább kutyája Vedd fel a telefont! Kapcsold le a villanyt! Csengess, hogy bejöhess! Hozz egy sört! Levélkézbesítés Keresd a kocsikulcsot/távirányítót! Hozz egy papír zsebkendõt! Ugrókötelezés Térdrõl indított ugrás Ugrás bukfenc fölött Ugord át a hátamat! Guruló karika átugrása Ugrássorozat két karikával Kúszás Piruett Pukedli Húzz egy lapot! Takard el a szemed! Viszlát! Bár még kölyök így van olyan amit nem ilyen korban kell.Ha nem tudnád hogyan kell megtanítani valamelyiket akkor írj privit és szívesen leírom. :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Van egy könyv, a 101 kutyatrükk.Ajánlom, nagyon jó trükkök vannak benne.Ha hamar elkezded a tanítását fog tudni sok trükköt.Amúgy milyen fajta kutyus? Trükkök: A "döglött" kutya Egyensúlyozás és elkapás Újságkézbesítés Hozd a papucsom! Hozd a pórázt! Pakold el a játékokat! Takarózz be! Fekvõtámasz Zsebtolvajkodás A világ legostobább kutyája Vedd fel a telefont! Kapcsold le a villanyt! Csengess, hogy bejöhess! Hozz egy sört! Levélkézbesítés Keresd a kocsikulcsot/távirányítót! Hozz egy papír zsebkendõt! Ugrókötelezés Térdrõl indított ugrás Ugrás bukfenc fölött Ugord át a hátamat! Guruló karika átugrása Ugrássorozat két karikával Kúszás Piruett Pukedli Húzz egy lapot! Takard el a szemed! Viszlát! Bár még kölyök így van olyan amit nem ilyen korban kell.Ha nem tudnád hogyan kell megtanítani valamelyiket akkor írj privit és szívesen leírom. :)
a lábnálkövetését azért megnézném :D de nehezíteni mindig tudsz a városligetben a tömegben is megcsinálná az engedelmes vizsgát? és ha csak az állatkert szagát érzi de nincs tömeg ? Pontosítani megéri mindig, ráadásul egy kutya csak akkor tud valamit ha azt minden körülmények között megcsinálja.. menj olyan helyre ahol áll a víz vagy gyakorold esõben.. ez mind mind kíhívás. Trükkökbe meg legyél kreatív találj ki valamit valami újat akár :)
A kérdező hozzászólása: Landseer szuka. 101 kutyatrükk nagyon jó könyv, találtam egyet a neten. Megyen tömegben is, mezõn is. Esõben még nem próbáltam ki. Agilityt nem tudok csinálni mert nagytestû lesz és ne legyen baj a csípõjével. Dog dancing-re gondoltam még :)
Ha neked 4 hónaposan egy engedelmes vizsgára kész kutyád van, akkor te elveszed a kutyád kölyökkorát. Az egy dolog, ha sok mindent tud, de egy vizsga folyamatos terhelését végigcsinálni nem 4 hónaposra tervezték.
4 hónaposan nekem is nagyon engedelmes kutyám volt:) Utána hirtelen mindent elfelejtett, ahogy jött a kamaszodás. Kb 1 éves kora után tudott igazán visszatalálni magához...
A kérdező hozzászólása: Én nem azt mondtam, hogy engedelmességi vizsgára viszem, hanem abból amit ott csinálnak mindent tud. 2: Nem veszem el a gyerek korát. Ideje kölyökként szoktatni ahhoz, hogy mi a rend és akkor nem lesz egy neveletlen dög mint egyeseké. 3: Tarts meg te már 1 évesen egy 50-55 kg kutyát ha nincs megnevelve.
Ezt írtad: "4 hónaposan már képes lenne teljesíteni az engedelmességi vizsgát. "
A kérdező hozzászólása: Igen mert mindent megcsinál elsõre amit kell.

Azt olvastam nemrég egy cikkben, hogy bizonyítottan a szőke hajszín nagyobb figyelemfelkeltést, vonzódást vált ki a férfiakban, mint a nem szőke, emellett engedelmességet, simulékonyságot is sugall. Mit gondoltok erről?

Egy amerikai férfimagazin csinált is egy felmérést:

Legjobb válasz: Szerintem szubjektív dolog az hogy kinek milyen hajszín tetszik. Nekem személyszerint jobban bejön a barna.

Szerintem szubjektív dolog az hogy kinek milyen hajszín tetszik. Nekem személyszerint jobban bejön a barna.
nekem is jobban bejön a barna, vagy a fekete, vagy a zöld. de ez amúgy inkább arctól függ, ez az egész haj-dolog...vagyis nekem.
zöld?XD
:)
Nem tudom, de nekem a sötétbarna haj jön be és az sugallja ezt amit leírtál.
Figyelemfelkeltõbb a szöke, ez biztos, de nekem van egy elméletem, miszerint azok a lányok az igazán szépek, akikrõl ez nem elsõre, két km-rõl jön le, hanem azok akiken csak akkor vesszük észre mennyire gyönyörûek, mikor már figyeljük öket egy ideje. (Hajszíntõl függetlenül.)
Nekem is jobban bejön a többi hajszín, bár a jelenlegi barátnõm szõke (de természetes szõke, és eléggé életteli, már-már sárga, nem az a hidrogénnel kiszívott undormány).
Maximum az ösztönlény és az önálló ízléssel nem rendelkezõ, médiatáplált férfiaknál - valamint még azoknál, akik saját ízlésük szerint is a szõkéket szeretik. Nekem pl. épp az tetszik a legkevésbé, épp azért, mert annyira kommersz. Sokkal jobban tetszenek a sötét hajúak.
nekem fekete a hajam és meggyõzõdésem hogy ha szõke lenne negyedannyian se néznének rám. a hajszín egy dolog. ez a sztereotípia kapcsolatban áll azzal ami alapján a szõke nõs viccek születtek, mindkettõnél az a lényeg hogy a szõkéket üresfejûnek feltételezik, akiket könnyen meg lehet kapni és irányítani. szerintem nem veszik komolyan õket a férfiak elsõ ránézésre, ha már megismerték akkor más.
Szerintem emeljük ki hogy >>AMERIKAI<< felmérés. :) elárul mindent. Azért ha mondjuk egy normális kontinensen történt volna a felmérés pl itt EU -ban akkor biztos barna vitte volna a pálmát:)
amerikaba sok a neger es a sötetteb börü es sötet hajszinü es ezert nyeröbb a szöke nök mert jobban odafigyelnek mert gondoljak azonnal hogy europai. finneknel, svedeknel, danoknal...stb pedig rajongnak a fekete haju nökert es pasikert, mert ott tul sok a vilagos hajszin
A szõkéket könnyû észrevenni, a többit nehéz felejteni... 37/F
"szerintem ez az egész erõltetett. Az emberek mármár kezdik bemesélni, hogy a szõke hajtól jobb nõ lesz valaki" Nem. Pont ellenkezõleg történik. Egy idõben divat volt a zsõke, és ezért valaki kitalált, a hogy õ milyen trú lesz, ha azt mondja, hogy neki nem tetszik a szõke. Aztán ma már ez lett a divat. De késõn, mert akik eddig szõkére festették a hajukat, azok most pont barnára váltanak legtöbben. Szóval baromság ez az egész. És azért idegesítõ ez az egész, mert a TERMÉSZETES szõke hajú lányok az esetek többségében közel sem olyan közönségesen szépek, mint azok, akik ugye szõkére festik a hajukat, hanem egy sokkal áthatóbb tisztaság árad belõlük. Ez ugyanolyan, mint az emo esete. MIndenki fújol, hogy mocskosszar divat, közben meg észre sem veszi senki, hogy pont az utálatukból lett óriási divat, és az az, amit mindenki szó nélkül követ. Hehe. Tök vicces szerintem.
nem tudom, az biztos, hogy egyénfüggõ, hogy kinek mi áll jól. nekem már volt minden színû szinte a hajam, most vörös vagyok, és úgy tûnik, ezt a nyerõ..
22:25 Ezt cáfolom. Évekig éltem skandináviában, és azt tapasztaltam, hogy minden nyitottságuk ellenére nagyon kevés esetben elfogadott náluk, hogyha valaki egy sötétebb típusú emberrel van együtt világos létére.
23:22 KIs kiegészítés ehhez: nem az idõsekre gondolok azalatt, hogy elfogadott. Alapvetõen kevesen vannak a fiatalok között is, akik az "egzotikumot" szeretik.
Szerintem a csajszinak jobban áll a szõke, ez lehet az oka :) Amúgy ez hülyeség, valakinek a szõke valakinek a barna tetszik. A szõke nõk jobban néznek ki playboy magazinokon mert könnyebbvérünek hat mint a barna. :) De egy normális fiú nem a hajszínt nézi hanem a lány arcát és a belsõ tulajdonságokat. :) 16/L
nekem egy kicsit fájnak ezek a kommentek:én szõke lányra rá se tudnék nézni na jo azért nem leszek tõle depis az biztos de igazából nem értem mért ne lehetne egy lány szép ha szõke a haja?
nekem sötétbarna hajam van, és amúgy tökjó, hogy a pasik mind azt állítják, hogy a sötét hajszín a szebb, de itt újpesten például aki nem szõke, az akár el is áshatná magát...
Hát én voltam szõkésbarna, fekete, vörös, barna, szõke (ebben a sorrendben), olyan arcom van, amihez mindegyik jól áll. Viszont tagadhatatlan, hogy szõkén arattam a legnagyobb "sikereket". Most megint szõkésbarna vagyok, ráadásul le is vágattam a hajam, nem azt mondom, hogy a kutya nem néz rám, de közel sem annyira, mint szõkén. Pedig amúgy nem szolizok, ritkán sminkelek, nincs olyan jó alakom és nem öltözöm kihívóan. Nem azt mondom, hogy mindenkinek, de a nagy többségnek vonzóbb a szõke haj. Persze talán az is számított, hogy sikerült olyan színt kikevertetni, amirõl mindenki, aki utána ismert meg, azt hitte, hogy természetes.
szerintem ez az egész erõltetett. Az emberek mármár kezdik bemesélni, hogy a szõke hajtól jobb nõ lesz valaki, ez egyéntõl függ van akinek jobban áll a szõke van akinek jobban áll a fekete és stb. Én pl szõke vagyok, de természetes, szóval nem festetem meg semmi és sokan azthiszik, azért is figyelnek fel rám mert szõke vagyok ami szerintem butaság. Egy emberre akkor figyelnek fel ha jó kisugárzása és összahngja van, ha összességében szépnek találják, nem pedig akkor ha undoritó hidrogénszõke haja és túlszolizott bõre van.
Szerintem ez hülyeség.Van akin a szõke hajszín kifejezetten sokat ront-de sötétebb hajszínnel gyönyörû.Mindenkinek más áll jól-egy nõ nem csak hajból áll-úgyhogy ez egy értelmetlen feltételezés, szóval az összhang a fontos:)
Nekem is fekete a hajam, és nagyon sokan megnéznek így is, amikor szõke volt, akkor meg szinte senki.
Gondolom, mert nem állt olyan jól a szõke. Ha a szõke jobban állt volna, akkor úgy néztek volna meg sokan:)
kinek mi áll jobban.meg az árnyalat baromisokat számít mert az tényleg undorító ha ilyen festett falfehér színû haja van (+barnásfekete melírXDhû degázul nézne ki).én is szõke vagyok(természetes szõke) és olyan barnásszõke árnyalatu és általában mindenkinek tetszik.
Baromság az egész. A felmérésnek semmi értelme, mivel elképzelhetõ, hogy a lánynak egyszerûen a szõke haj állt jobban. Annak ellenére mondom ezt, hogy én a szõke hajért vagyok oda. (De a természetesért, ami szerintem al egkevésbé sem kommersz...)
Csak egyrõl tudok, hogy mi a véleménye a hajszínekrõl. Az én páromnak eddig csak barna hajú barátnõi voltak, õt pont hogy taszítja a szõke hajszín. Szal sztem pasifüggõ
Nekem nem. Nem szeretem a szõke lányokat.
Szerintem ez egy baromság akár milyen jól néz ki egy lány ha szõke én rá se nézek nem tudom miért de én nem tudnám magam elképzelni egy szõke csajjal nekem mindig is barna haju barátnõim voltak tudom hogy a belsõ számít de ha szép a belsõ akkor legyen szép természetes barna haja :)
Ezt Én már vagy 5 éve olvastam.
"legyen szép természetes barna haja" X( Ja, mert a szõke haj az természetellenes.
Az a aki aki azt írta, hogy õ egy szõke lányra rá sem tudna nézni tudod ki? Egy netfüggõ, szemüveges, csúnya fogsorral, arccal és alakkal rendelkezõ, önbizalomhiánytól szenvedõ valaki, akit visszautasított egy szõke lány vagy tudja, hogy esélye sem lenne egy csodaszép szõkénél. Haha :) )) Irigység és utálat kérdése az egész... A szép alkatú lányokra pl. azt mondják, anorexiás. A csinos, nõies csajokra meg azt, hogy r.bancos. Mondom én, hogy irigység!... :p


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!