Találatok a következő kifejezésre: Mi a az emlékmű (3 db)

Mi a véleményetek erről az esetről? (Jobbik a szovjet emlékmű ellen. Videó lent)

http://www.youtube.com/user/jobbikmedia#p/a/u/1/mm03sDXWtI0

Legjobb válasz: Politikától függetlenül jogos, minek emlékezni a szovjetekre?

Politikától függetlenül jogos, minek emlékezni a szovjetekre?
Az, hogy a szovjeteknek semmi helye Magyarországon.
Ez a szobor egy hatttalmas pofon a magyar népnek. A fõváros szabadság terén emlékmû a megszálló erõknek?! Pofátlanság. Nem ott van még talán egy Sztálin szobor is a téren?
Na látjátok, ebbõl is látszik, hogy a Jobbik egy ostoba pártszerûség. Sajnos nálad mindenki okosabb! Nem az emlékmû a probléma, hanem a az önkényuralmi jelkép ami rajta van! Ész is kellene, és egy kis figyelem, értelem!!! Egy Jobbikos!
00:02: ha a legcsekélyebb ismeretanyaggal rendelkeznél tudnád, hogy az arról szól, hogy katonai sírokat nem lehet meggyalázni. A szabadság téren egy fia orosz katona sem nyugszik, semmiféle védelmet nem élvez az az emlékmû, sõt, elõtte ott egy MAGYAR emlékmû volt (de már elfelejtettem, hogy mi) Ami a politikai érzéket illeti, a seggnyalás, az nem politika. Egyenértékû félnek olyat lehet tekinteni, aki kiáll a maga igazáért. A mostani senki pártocskák nem állnak ki semmiért, Sólyomot is úgy alázzák a szlovákok ahogy akarják.
Olyan csekély ismeret anyaggal rendelkezek, hogy Magyar Társadalomból és Politológiából 5ösre és 4esre szigorlatoztam
Jó hogy nem állítják fel Hitlert meg Mussolinit is Leninnel meg Sztálinnal együtt és így szépen négyesben vigyorognának a magyar népre, utána csatlakozhatna Viki is...
Felháborító ! Tüntessük el az összes önkényuralmi jelképet a jog és a hatalom teljes szigorával. A háborús filmeket is cenzúrázni kell. Ki kell takarni minden vörös csillagot. Mindenhonnan ki kell takarni minden vörös csillagot. A vörös színt is be kell tiltani, mert vörös csillagot lehet belõle készíteni. Akinél mindezek ellenére vörös csillagot vagy vörös posztót találnak azt nyilvánosan keresztre kell feszíteni, a keresztény megbocsátás jeleként.
Na látjátok, ebbõl is látszik, hogy a Jobbik egy ostoba pártszerûség. A diplomáciához az érzékük nulla. Miközben annyira az orosz kapcsolatok élénkítését emlegetik, az orosz emlékmû szúrja a szemüket. Nemzetközi egyezmények szavatolják az országok között a másik népre vonatkozó emlékek védelmét. Ha lebontanák az emlékmûvet, számítani lehetne az oroszok -például gazdasági- ellenlépésére. (Ja, [email protected] le! Mi köze az oroszoknak ahhoz, mi van Pesten?) Na persze, de akkor meg mi ez az oroszbarátság a Jobbik részérõl?
És? Biztos feküdtél a dirinek. Érvelj, ne félrebeszélj! (gondolom tanítottak legalább egy csekély érveléstechnikát és logikát is)
Felháborító ! Tüntessük el az összes önkényuralmi jelképet a jog és a hatalom teljes szigorával. Te teljesen kész vagy! Ezek a jelképek már az Oroszoknál is be vannak tiltva! Nem beszélve arról hogy mit szólnának az emberek ha egy horogkeresztes szobrot állítana valaki mellé, csak úgy poénból, mert a két jelkép között semmi különbség nincs!
00:38 te kommunista vagy? :O
"Na látjátok, ebbõl is látszik, hogy a Jobbik egy ostoba pártszerûség. A diplomáciához az érzékük nulla. Miközben annyira az orosz kapcsolatok élénkítését emlegetik, az orosz emlékmû szúrja a szemüket." Na hát ezen beszartam. Igazán mókás és teljes mértékben dilettáns hozzászólás. Eleve nem kéne az orosz és a szovjet szavakat szinonímaként használni. Arról nem is beszélve, hogy Oroszországban sincs már kommunizmus. Ennek a szobornak a Terror házában a helye, nem a Szabadság téren.
Lesz*rom a horogkeresztet meg a vörös csillagot is. Még szerencse, hogy sok embernek van ideje ilyen hülyeségekkel foglalkozni az értelmes elõremutató dolgok helyett. Az összes egyenruha mániásnak meg csillag, horogkereszt fóbiásnak biztosítani kellene egy közforgalom elzárt területet ahol kiélhetik a szenvedélyüket. A jobbik is jobban tenné, ha az emberek napi életét befolyásoló kérdésekkel foglalkozna. Nem hiszem, hogy egy budapesti szovjet emlékmû sorsfordító kérdés lenne a megélhetésért és közbiztonságért küzdõ polgároknak.
Szerintem ennek az emlékmûnek a diósdi szoborparkban le(het)ne a helye. Ha valaki kíváncsi rá, hajrá, megnézheti de ne legyen közszemlére téve. A Gárda állítólag félelemkeltõ. Az én öregapám belehalt a szovjetek "vendégszeretetébe" tehát engem a sarló-kalapács megfélemlít. Azonnal el kell tüntetni! A Gárdánál sem volt kecmec.
Nem érdekel, hogy lebontják-e, nem is járok arra, foglalkozzon vele az, akit zavar, szíve joga, de ne ez legyen már a fõ programja egy (valószínûleg bekerülõ) parlamenti pártnak. Úgy küzdenek ezért, mint ha a lebontás után bárkinek jobb lenne. Sok mindenben egyet értek a Jobbikkal, de ez a végtelenül erõszakos magatartás (pl.: "a következõ kormány vagy végig viszi a Jobbik programját, vagy átadja a kormányzást a Jobbiknak" - Vona G.) eléggé visszataszító. "Feljelentem" - ez a kedvenc szavuk, na melyik rendszerre emlékeztet? Egyébként a Szoborpark Budatétényben található, Diósdnak az elmeroggyant Budaházy György a híressége.

Mi a különbség az emlékmű és a műemlék között?

Legjobb válasz: Az EMLÉKMÛ azért készül, hogy valakinek, vagy valaminek emléket állítson (például egy nagy ember szobra, vagy egy nagy esemény emlékére készült tábla, vagy szobor). A MÛEMLÉK bárminek készülhetett, lehet akár lakóház, akár útburkolat, akár templom, vagy bármi más, a lényeg, hogy mûvészileg, vagy a kora miatt idõvel értékessé vált. Ezért igyekeznek megõrizni az eredetihez minél közelebbi állapotát.

Az EMLÉKMÛ azért készül, hogy valakinek, vagy valaminek emléket állítson (például egy nagy ember szobra, vagy egy nagy esemény emlékére készült tábla, vagy szobor). A MÛEMLÉK bárminek készülhetett, lehet akár lakóház, akár útburkolat, akár templom, vagy bármi más, a lényeg, hogy mûvészileg, vagy a kora miatt idõvel értékessé vált. Ezért igyekeznek megõrizni az eredetihez minél közelebbi állapotát.

A szovjet emlékműnek mi keresnivalója van az országban?

Legjobb válasz: Hallod ebben egyetértek veled,nem az eszmét kell tisztelni hanem az embert aki életét vesztette.Ha az elesett német katonáknak lenne emlékmûve én nem ellenezném. Hozzánk 1944 novemberében ért el a front,nagy csata dúl és sok német és orosz katona halt meg.Az orosz holtesteket elvitték egy közeli városba,ott tömegsírban temették el õket,a németeket meg az oroszok elvonulása után a falu lakossága temette el ideiglenesen,majd tavasszal egy közös sírba temették õket,azóta is ott vannak,és a falu lakossága a mai napig gondozza a sírjukat,én is szoktam virágot vinni rájuk és gyertyát is gyújtok halottak napján.Õk hõsök voltak ahogyan a szovjet katonák is,arról nem tehetnek,hogy egy embertelen korban éltek.

Hallod ebben egyetértek veled, nem az eszmét kell tisztelni hanem az embert aki életét vesztette.Ha az elesett német katonáknak lenne emlékmûve én nem ellenezném. Hozzánk 1944 novemberében ért el a front, nagy csata dúl és sok német és orosz katona halt meg.Az orosz holtesteket elvitték egy közeli városba, ott tömegsírban temették el õket, a németeket meg az oroszok elvonulása után a falu lakossága temette el ideiglenesen, majd tavasszal egy közös sírba temették õket, azóta is ott vannak, és a falu lakossága a mai napig gondozza a sírjukat, én is szoktam virágot vinni rájuk és gyertyát is gyújtok halottak napján.Õk hõsök voltak ahogyan a szovjet katonák is, arról nem tehetnek, hogy egy embertelen korban éltek.
Mert sokan haltak meg közülük azért , hogy megszabadítsák hazánkat és Európát a fasizmustól.A tiszteletet meg kell adni az elesett katonáknak.
Nosztalgia a bolsevikból átvedlett neoliberális gazembereknek.
"Az orosz katonák miatt sokat szenvedett a magyar lakosság. Nõket tömegesen megerõszakoltak, megcsonkítottak, megöltek... " Tehát visszaadták amit a Don kanyarnál mûveltünk?
Az te marha, hogy itt estek el.
Van egy Ronald Reagan szobor is, azt sem értem minek? Sokat nem köszönetünk a nyugatnak.
Az orosz katonák miatt sokat szenvedett a magyar lakosság. Nõket tömegesen megerõszakoltak, megcsonkítottak, megöltek... Nincs helye sem szovjet, sem náci, sem amerikai emlékmûnek! Gyilkosok!!
# 8/8 Mit mûveltünk a Don-kanyarnál te görény? Magyar katonák nem csináltak ilyet. Papírruhában kivezényelték õket, örültek hogy túlélték minusz 40-ben. Ajánlom figyelmedbe Polcz Alaine: Asszony a fronton könyvét. No, abban benne van hogy a szovjet jóságos katonák úgy erõszakolták a magyar nõket, hogy eltört a gerincük, úgy haltak meg. Fiatal lányok, asszonyok.
Nem tudom 1956-ot, 1981-ben jöttem magyarországra 225 társammal együtt váltásként, Moszkvából rendeltek ide bennünket.
19. Ne szórakozz. Sokkal elõrébb tartana az ország, ha nem jönnek ide az oroszok 45 évre. Szerinted 1956 mi volt????
Az, hogy felszabadítottuk az országotokat az elnyomás alól! Társadalmi jólétet adtunk, ellátuk az országot kõolajjal, földgázzal, szénnel. Gyárak lettek, hatalmas építkezések stb. és mikor Viktor Silov Záhonynál átlépte a határt többen utánna köptetek, mert büszke nép a magyar, és elfelejtettétek hogy mit tettek értetek évtizedeken át! -egy itt ragadt szovjet katona
A kérdező hozzászólása: Nem kell kihányni senkit, elvileg nincs ott egy halott sem, de ha van is akkor újra lehet temetni õket máshová, és ez egy olyan emlékmû ami sérthet másokat (pl. engem) ugyan úgy ahogy a zsidókat sértené egy náciknak állított emlékmû.
Az a keresnivalója hogy síremlék, és ha lebontjuk, cserébe az oroszok is kihányják az árokszélre az ottani magyar katonasírok tartalmát.
Ja tényleg felszabadúlás ként érték meg sokan, gondolom azért bántak ilyen jól velünk az ruszkik.
Hidd el , hogy nagyon sokan felszabadításként élték meg, az más kérdés hogy a felszabadulást 45 évig tartó megszállás követte.Errõl nem mi döntöttünk hanem a három gyõztes nagyhatalom vezetõje.Tulajdonképpen a nyugat fellendülésének és jólétének az ára az volt, hogy a kelet-európai országokat odalökték az orosz medvének.
Egyetértek azzal, hogy nincs helye az országban szovjet emlélmûnek. Õk nem felszabadítottak minket, hanem elfoglaltak 45 évre.
9!A magyar se bûntelen, bizony a civil lakosságot is gyilkolta ott, na és emlékezz a Délvidéki mészárlásra a hideg napokra...
Amúgy német katonáknak is vannak emlékmûveik szerte az országban, temetõkben.
Egy letûnt kor mementója. Szerintem nagyon jó kompozíciót alkot a Reagan szoborral, az amerikai nagykövetséggel és magával a térrel, ami a szabadság nevet viseli. Kár lenne ezt tönkretenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem egy náci emlékmûnek is helye lenne, ugyan is a háború alatt õk egyesítették a magyarságot és ez minden magyar ember számára fontos esemény volt.
Nekem hiányozna az obeliszk, mivel itt nõttem fel a környéken, mondjuk sokáig gõzöm se volt, mit jelképez. Kompromisszumként esetleg lehetne azt csinálni, hogy az összes szovjet utalást, a csillagot, címert, katonákat leszedni róla, és a tetejére egy magyar zászlót tûzni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!