Találatok a következő kifejezésre: Mi a az elsőfokú és (2 db)

Mi a különbség az elsőfokú és a másodfokú bíróság, illetve az elsőfokú és a másodfokú ítélet között?

jó lenne tudni :)

Legjobb válasz: Az elsõfokú itélet még változhat és megfellebhezhetõ. A másodfokú itélet már nem annyira.

Az elsõfokú itélet még változhat és megfellebhezhetõ. A másodfokú itélet már nem annyira.
Az elsõfokú bírói döntést fellebezés esetén követi a másodfokú. A másodfokú ítélet legtöbbször végleges. (Jogorvoslatnak helye nincs.) Néha azonban ezt is felül lehet bírálni, de az már bonyolultabb, hosszadalmasabb, és csak bizonyos esetekben lehetséges. ( pl. Perújítás)
Az elsö foku birosagi itelet ellen fellebbezessel lehet elni. A masodfoku birosag döntese ellen a törvenyben meghatarozott esetekben lehet fellebbezessel elni a Legfelsöbb Birosagon. Minden iteletben benne van: lehet-e fellebbezessel elni vagy nem.

A matematikában mi a különbség az elsőfokú egyenlet és az elsőfokú függvény illetve másodfokú egyenlet és függvény között?

Legjobb válasz: Az egyenletek ax+b=c alakúak, ahol a, b és c számok. A függvények f(x)=ax+b alakúak. És az egyenletet meg lehet oldani algebrai (számolással) és geometriai (függvényábrázolással) úton.

Az egyenletek ax+b=c alakúak, ahol a, b és c számok. A függvények f(x)=ax+b alakúak. És az egyenletet meg lehet oldani algebrai (számolással) és geometriai (függvényábrázolással) úton.
Hümm... van az elsõfokú ugyenleted: pl. ax+b=c Itt ha a, b és c számok, akkor meg tudod mondani x-et számolással. Viszont ha x-et belehelyezed egy értelmezési tartományba (mondjuk azt mondod, hogy x vegye fel minden pozitív egész értékét, vagy x vegye fel minden valós szám értékét), akkor az ax+b egyenlet értéke mindig más lesz, és ezt nevezzük a függvény értékének adott x helyen. Tehát ax+b=f(x), itt az f(5) értéke annyi, amennyi akkor jön ki, ha x helyére 5-öt írsz. És ha szépen beírkálod az értelmezési tartomány sok elemét a függvénybe, és ezeket ábrázolod koordinátarendszerben (x;f(x)) pontok, akkor észreveszed, hogy elsõfokú függvény esetében egy szép kis egyenest kapsz. :) A másodfokúval ugyanez, csak annak parabola a képe.
az elsõfokú egyenletben az ismeretlen, vagy ismeretlenek csak az elsõ hatványon vannak jelen. azaz csak a*x és/vagy b*y és/vagy c*z stb. alakban. a másodfokúban az ismeretlen vagy ismeretlenek négyzete is szerepel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!