Találatok a következő kifejezésre: Mi a az elsőfokú (6 db)

A matematikában mi a különbség az elsőfokú egyenlet és az elsőfokú függvény illetve másodfokú egyenlet és függvény között?

Legjobb válasz: Az egyenletek ax+b=c alakúak, ahol a, b és c számok. A függvények f(x)=ax+b alakúak. És az egyenletet meg lehet oldani algebrai (számolással) és geometriai (függvényábrázolással) úton.

Az egyenletek ax+b=c alakúak, ahol a, b és c számok. A függvények f(x)=ax+b alakúak. És az egyenletet meg lehet oldani algebrai (számolással) és geometriai (függvényábrázolással) úton.
Hümm... van az elsõfokú ugyenleted: pl. ax+b=c Itt ha a, b és c számok, akkor meg tudod mondani x-et számolással. Viszont ha x-et belehelyezed egy értelmezési tartományba (mondjuk azt mondod, hogy x vegye fel minden pozitív egész értékét, vagy x vegye fel minden valós szám értékét), akkor az ax+b egyenlet értéke mindig más lesz, és ezt nevezzük a függvény értékének adott x helyen. Tehát ax+b=f(x), itt az f(5) értéke annyi, amennyi akkor jön ki, ha x helyére 5-öt írsz. És ha szépen beírkálod az értelmezési tartomány sok elemét a függvénybe, és ezeket ábrázolod koordinátarendszerben (x;f(x)) pontok, akkor észreveszed, hogy elsõfokú függvény esetében egy szép kis egyenest kapsz. :) A másodfokúval ugyanez, csak annak parabola a képe.
az elsõfokú egyenletben az ismeretlen, vagy ismeretlenek csak az elsõ hatványon vannak jelen. azaz csak a*x és/vagy b*y és/vagy c*z stb. alakban. a másodfokúban az ismeretlen vagy ismeretlenek négyzete is szerepel.

Mi a különbség az elsőfokú és a másodfokú bíróság, illetve az elsőfokú és a másodfokú ítélet között?

jó lenne tudni :)

Legjobb válasz: Az elsõfokú itélet még változhat és megfellebhezhetõ. A másodfokú itélet már nem annyira.

Az elsõfokú itélet még változhat és megfellebhezhetõ. A másodfokú itélet már nem annyira.
Az elsõfokú bírói döntést fellebezés esetén követi a másodfokú. A másodfokú ítélet legtöbbször végleges. (Jogorvoslatnak helye nincs.) Néha azonban ezt is felül lehet bírálni, de az már bonyolultabb, hosszadalmasabb, és csak bizonyos esetekben lehetséges. ( pl. Perújítás)
Az elsö foku birosagi itelet ellen fellebbezessel lehet elni. A masodfoku birosag döntese ellen a törvenyben meghatarozott esetekben lehet fellebbezessel elni a Legfelsöbb Birosagon. Minden iteletben benne van: lehet-e fellebbezessel elni vagy nem.

Mivel erősebb a másodfokú bírósági tárgyalás az elsőfokú tárgyalással szemben?

Legjobb válasz: Azzal, hogy az már jogerõs ítéletet hoz.

Azzal, hogy az már jogerõs ítéletet hoz.
Másodfokon már általában nincs bizonyítás, tanúkihallgatás, tényállás tisztázása, meg ilyesmi. Ott már csak jogkérdésben dönt a bíróság az elsõfokon megállapított tényállás és a beszerzett bizonyítékok alapján kivéve, ha a 2. fokú bíróság nem elégedett az elsõ fokon feltárt tényállással és bizonyítással. Ilyenkor, ha akarja, kivételesen a 2. fok is végezhet bizonyítást, vagy ha nagy terjedelemben kéne, akkor új eljárásra visszaadja az ügyet az 1. foknak. Tehát az az alapvetõ különbség, hogy a 2. fok fõleg a jogi minõsítéssel foglalkozik, azt vizsgálja felül.


Idióta vagy.
Te nem vagy normális, ne is haragudj! Hogy tudna "utána nyúlni"??? Az elsõ fok ilyenkor csak továbbítja a másodfokra az iratanyagokat, a másodfok egy teljesen másik bíróság, teljesen más bírókkal! Amihez ne értesz, abba legalább ne szólj bele légyszíves! Ügyvédjelölt
Ennél a bírónál a fellebbezést felejtsd el, mert csak az idõdet fogod húzni, és semmi nem fog változni.
Kedves Utolsó, nem tudom, hallottál-e már valaha arról, hogy mi az a FELlebbezés?? Az nem ugyanahhoz a bíróhoz kerül!!!!
7-es Szerintem tartsd meg magadnak a mûfelháborodásodat, senki nem fogja bevenni. Mindenki után utána lehet nyúlni, ha akarnak, és érdekükben áll. Fõleg ebben a korrupt országban, mint ami ma Magyarország. Kérdezõ, ezek után amit itt tapasztaltam, még úgyis kérd át az ügyedet. Én végképp ezt tenném a te helyedben.
Nagyon semmit. Max egy jobb ügyvédet fogadsz, és vársz a másodfokú tárgyalásra.
Elfogultsági kifogást be lehet jelenteni, de nem nagyon tanácsolom, mert macera, és nagyon ritka, hogy ez megállna. Csak akkor, ha úgy érzed, hogy NAGYON a másik felet pártolta, és ezt alá is tudod támasztani. Inkább a fellebbezés lenne a járható út.
Nyujtsd be az elfogultságra irányuló kérelmet, és helyeztesd át az ügyet másik bíróhoz, és bírósághoz, mert nagy az esélye, hogy a bírod le van fizetve.
5-Ha ugyan annál a bíróságnál hagyja, akkor az elõzõ biró utána tud nyulni a háttérbe. Itt pont az alényeg-hogy ne tudjon utána nyulni az, aki korrupt.

Fellebezés történt az elsöfoku végzés ellne. Mennyi idő kb. mire kitüzik a másodfoku tárgyalást?

Az érdekelne hogy sokáig ülnek rajta,honapok telhetnek el vagy ez már gyorsabban lemegy?Munkaügyi perr?l van szó.

Legjobb válasz: A fellebbezés felterjesztését követõ 30 napon belül válasz érkezik, de hogy mikorra tûzik ki a tárgyalást az a bíróság terheltségétõl függ.

A fellebbezés felterjesztését követõ 30 napon belül válasz érkezik, de hogy mikorra tûzik ki a tárgyalást az a bíróság terheltségétõl függ.

Mi a durvább? pl. azt mondják, hogy másodfokú vagy harmadfokú készültség van a Tiszán, hogy számolják? Az elsőfokú a legdurvább?

Legjobb válasz: Jó a kérdés ,én sem igazodom el ezekben . Van ,hogy azt mondják pl ,hogy lakástûznél másodfokú riasztást adtak ki ,de nem világos ,hogy ennél pl melyik a nagyobb ,az elsõ vagy a harmad fokú ?

Jó a kérdés , én sem igazodom el ezekben . Van , hogy azt mondják pl , hogy lakástûznél másodfokú riasztást adtak ki , de nem világos , hogy ennél pl melyik a nagyobb , az elsõ vagy a harmad fokú ?
Harmadfokú a legerõsebb, tehát igy jön a sor Elsõfokú->Másodfokú->Harmadfokú készültség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!