Találatok a következő kifejezésre: Mi a az első vérvételen (10 db)

10 hetes terhes vagyok, és ma reggel kell mennem az első vérvételre. Reggelizhetek? Mert nem bírom ki, hogy ne ehessek addig, mivel farkas étvággyal küszködöm a terhesség eleje óta.

Legjobb válasz: Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.

Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.
Nem lehet enni elõtte, nézik a cukrod és annak alapján mész majd a cukorterhelésre a 24.hétben
Szia! Reggeli vérvétel elõtt szerintem ne egyél, mert befolyásolja az eredményt (pl. cukor). Én ilyenkor vittem magammal szendvicset és ahogy kijöttem a vérvételrõl már be is faltam, egyébként vizet ittam, az egy kicsit segített. Üdv 32 heteske
Nálunk az elsõ vérvétel elõtt lehetett enni rendesen.
Érdekes...ezek a vérvételek városfüggõk... Itt kecskeméten mindig elmondják, h együnk ugyanúgy ahogy szoktunk....furi....
Itt Kecskeméten is elmondják, hogy ha cukrot néznek, akkor ne együnk elõtte! Ez attól függ, mit néznek!!! teljesen mindegy hol veszik le a vért. Amúgy sok vizsgálat eltér várostól, megyétõl függõen. De ha cukrot néznek, azt mindenhol éhgyomorra nézik (elvileg!) szerintem a dokitól kellett volna megkérdezned. Bár nekem volt olyan, hogy bennfekvõ voltam a kórházban és onnan mentem vérvételre. Az ápolónõket kérdeztem, és nem tudták a választ, leküldtek, hogy kérdezzem meg a vérvételes csajtól....

A 12. heti kötelező uh után megyek az első vérvételre, honnan vesznek vért és mit néznek belőle, mikor lesz eredmény?

Szabad enni el?tte, v éhgyomorral kell menni?

Legjobb válasz: Az elsõ vérvétel az egy komplett laborvizsgálat. Vért, vizeletett néznek. A karodból fognak vért venni és igen éhgyomorral kell menni. 26 hetes kismama

Az elsõ vérvétel az egy komplett laborvizsgálat. Vért, vizeletett néznek. A karodból fognak vért venni és igen éhgyomorral kell menni. 26 hetes kismama
Szia. Az elsõ vérvételen gyakorlatilag mindent néznek.Nézik a vércsoportod, Hepatitis a, b, c virus elleni totál ellenanyag kimutatást.Toxoplazma vizsgálatot néznek amit állatoktól(leghamarabb macskától de lehet kutyától is)lehet elkapni.Ha ez negativ, akkor még soha nem volt ilyen fajta virusod ekkor még azt hiszem 3-4x nézik ezt a virust nehogy a terhesség alatt kapd el ha pedig volt már ilyen virusod az azért jó mert az életben csak 1x lehet elkapni és akkor már a szervezeted aautomatikusan termeli az ellen anyagot.Vérvételre menj üres gyomorral.A karodból vesznek vért a vénából(nálam).Ha elfogadsz egy jó tanácsot este 11ig igyál meg 6-7dl vizet akkor este nem sûrûsödik be a véred és könyebben leveszik a vért.Sok sikert.24hetes kismama

A terheléses cukorvizsgálat hogy zajlik? Mikor kell meginni a "löttyöt"? Még az első vérvétel előtt vagy után? Vizeletet kell vinni?

Sajnos a véd?n?m nem áll a topon... nem mondott semmit.

Legjobb válasz: Éhgyomorra kell menni és az elsõ vérvétel még éhgyomorra történik. Utána kell meginni a "löttyöt" :). A többit elmondják ott, van, ahol 1 óra múlva is vesznek vért és 2 óra múlva is, és van, ahol csak 2 óra múlva.

Éhgyomorra kell menni és az elsõ vérvétel még éhgyomorra történik. Utána kell meginni a "löttyöt" :) . A többit elmondják ott, van, ahol 1 óra múlva is vesznek vért és 2 óra múlva is, és van, ahol csak 2 óra múlva.
Ja és elõzõ este vigyázz, mit eszel! Cukrosat és zsírosat ne egyél, mert befolyásolhatja az eredményt!
Szia! Én tegnap voltam, itt úgy volt hogy odamentem reggel éhgyomorra ásványvizet szabad inni mást nem. Vittem earl grey teát gyümölcstea nem jó. Levették a vért az ujjamból utána a vénámból és kiöntöttek kb 2 dl teát egy pohárba amibe belekeverték a glüközt. Citromot v citromlevet vigyél mert szerintem ennélkül ihatatlan a koktél, meg kellett inni a koktélt (több kortyban is engedik :) ) és 2 óra múlva vissza kellett menni amikor ismét vért vettek vénából. És persze az eltelt két óra alatt nem lehetett enni csak a reggeli tea maradékát lehetet meginni + ásványvíz. Túl lehet élni én is nagyon izgultam szerintem ez a legrosszabb vizsgálat. Próbálj meg nem idegeskedni mert állítólag akkor is magasabb az érték!!(nekem nem kellett vizeletet vinni az egyiknek a másikhoz semmi köze) 23 hetes kismama
Te jó isten.Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult lesz.:-)

Az első vérvétel kb. mikor van, és ki írja ki? A nőgyógyász vagy a háziorvos? Már nem emlékszem.

2. babánkat várjuk, most vagyok 8 hetes, egy hete voltam már a nőgyógyásznál is, UH is volt, de nem küldött el vérvételre. Nem kellett volna? Nem emlékszem már, hogy az 1. terhességnél hogy volt. Köszönöm.

Legjobb válasz: Attól függ hova valósi vagy. Kecskeméten rögtön a 12 hetes UH után közvetlen van az 1. vérvétel: Down kór, vérkép és vércsoport meghatározás és itt a beutalót a terhesgondozóban adják.

Attól függ hova valósi vagy. Kecskeméten rögtön a 12 hetes UH után közvetlen van az 1. vérvétel: Down kór, vérkép és vércsoport meghatározás és itt a beutalót a terhesgondozóban adják.
Szia! Nekem a nõgyógyász írta a beutalót mikor legelõszõr mentem hozzá és kb. 7-8 hetes voltam mikor elmentem a vérvételre. Üdv: 24 hkm
Szia! Nekem 10 hetesen volt az elsõ vérvétel és a háziorvos adta a beutalót. Nekem mindenféle vizsgálatra kivétel az afp a háziorvos adja.
A nõgyógyász küldött a családorvoshoz, õ pedig irt papírt a vérvételre (labor).
Nálunk nem kell beutaló, csak a kiskönyv. Kivéve a genetikai vérvételt, azt a beutalót a védõnõ adja, és a kórházban kell lepecsételtetni.
Nekem 12hetesen volt az elsõ. Általános vérkép, vércsoport ellenanyag, vérbaj illetve fertõzõ májgyulladás. Nálunk ezek a kötelezõek.
Nálunk a 12. héten van vérvétel, de ez a fizetõs (35 év alatt mindenhol) kombinált teszt (genetikai betegségek). Ezt nálunk a 12 hetes uh után csinálják, mert kell a nyaki redõ értéke. A kórház ambulanciáján adnak csekket-posta-viszza és helyben leveszik. 16. héten AFP, nagy labor, vércsoport meghatározás, fertõzõ betegségek és a 2. fizetõs, ha kéred: Qaurtett-teszt ez a kombinálttal együtt az integrált. Nálunk nem kell semmilyen dokihoz rohangálni, sem védõnõhöz beutaló miatt, a szülészet ambulanciáján, ha nincs panaszod, a terhességi kornak megfelelõ vizsgálatokra egy csokorban megkapsz mindent, és a vért is itt veszik le. Szerintem ez így tök jól mûködik. Ha van fogadott orvos, õ is megkapja az eredményt.

A korhazban az elso vervetel a talpacskabol mire szolgal? Kotelezo?

Legjobb válasz: PKU szûrés: Vérvétel a baba sarkából, a következõ öröklõdõ anyagcserezavart okozó betegségeket igyekeznek kiszûrni. - fenilketonuria (fehérjelebontási zavar) - hipotireózis (pajzsmirigymûködési zavar) - galaktozémia (fõleg tejtermékekben található galaktóz-lebontási képtelenség) - biotinidase (H-vitamin-hiány) hypothyreosis: kötelezõ szûrõ vizsgálat, a pajzsmirigy csökkent mûködését szûrik ki. Amennyiben ilyen betegséget örököl a gyermek, a szellemi leg visszamaradottan nõhet fel.

A kérdező hozzászólása: Minden orszagban, ugy tudom tobb, mint 20 eve. Schengel miatt, tehat egesz Europaban. Itt nalunk egyebkent tobben felszolalnak ellene.
Ahogy a 6. válaszoló írta. Anyagcsere betegségeket néznek. Ha minden rendben, akkor nem szólnak. A barátnõm kislányáról így derült ki, hogy PKU-s. Mivel megfelelõen tartják a diétát, a kislány teljesen normális és nem lett értelmi fogyatékos.
Vércsoportot nem néznek az újszülötteknél (általában).
PKU szûrés: Vérvétel a baba sarkából, a következõ öröklõdõ anyagcserezavart okozó betegségeket igyekeznek kiszûrni. - fenilketonuria (fehérjelebontási zavar) - hipotireózis (pajzsmirigymûködési zavar) - galaktozémia (fõleg tejtermékekben található galaktóz-lebontási képtelenség) - biotinidase (H-vitamin-hiány) hypothyreosis: kötelezõ szûrõ vizsgálat, a pajzsmirigy csökkent mûködését szûrik ki. Amennyiben ilyen betegséget örököl a gyermek, a szellemi leg visszamaradottan nõhet fel.
Szerintem abból nézik meg a vércsoportját.
A férjedet miért zavarja ez? Melyik országban gyûjtik be a tehetségek dns-ét?
Kötelezõ és betegségeket nézik pl. anyagcserezavar stb. Velünk 4-szer ismételtették , mert értékelhetetlen volt a minta.
A kérdező hozzászólása: Kulfoldon elek, itt van egy olyan teoria, hogy a dns-t raktarozzak el minden embernek (esetleg ha mondjuk 1-1 tehetseg szuletne). Ferjem nem akarja engedni, felek, hogy cirkuszolni fog a korhazba.
A kérdező hozzászólása: A ferjem azzal ervelt ma a dokinal (meg sokan masok), hogy elvegzik ok mashol ezt a vizsgalatot, amibol kiszurhetok ezek a betegsegek.
15:43 vagyok. Papírlapra itatják a vért kijelõlt kis körökre, nem üvegcsébe veszik le. Azért tudom, mert már a körzeti doktornõ vette le az ismétléshez és nekünk kellett még aznap postázni.
Ja, és szerintem kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat. Utolso, ezzel fogok ervelni.

Prolactin szintem 1268, 3 mU/L volt az első vérvételkor. Ez a megengedett duplájánál is több. Másodjára 9, 47 ug/L ami normálisnak mondható. Viszont ez volt megjegyzésbe írva: A minta többségében monomer Prolactint tartalmaz! Mit jelent ez?

Természetesen babát szeretnék!Nem kaptam gyógyszert. És mit?l ugrál a prolactin szintem ha nem vagyok stresszes?

Legjobb válasz: A prolaktin attól is emelkedhet, ha felugrik az ösztrogénszint (a fogamzásgátlóknál is ez okozza a mellváladékozást), ami a ciklus bizonyos részén normálisnak mondható. De emelkedhet pl. mechanikai ingerre is. Egy minta, nem minta, szóval ha többször normális lesz, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni, de ha baj lenne, az orvos biztos adott volna gyógyszert!

A prolaktin attól is emelkedhet, ha felugrik az ösztrogénszint (a fogamzásgátlóknál is ez okozza a mellváladékozást), ami a ciklus bizonyos részén normálisnak mondható. De emelkedhet pl. mechanikai ingerre is. Egy minta, nem minta, szóval ha többször normális lesz, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni, de ha baj lenne, az orvos biztos adott volna gyógyszert!
mielöbb nézesd meg újra ciklus elején.

Mikor volt a babátoknak az első vérvétele?

Legjobb válasz: Múlthét hétfõn, 10 hetesen. A fejecskéjébõl vettek, de nagyon aranyos volt a doktornéni. A Rókusban voltunk. Vashiányos a picuri.

Múlthét hétfõn, 10 hetesen. A fejecskéjébõl vettek, de nagyon aranyos volt a doktornéni. A Rókusban voltunk. Vashiányos a picuri.
A szomszédom gyereke 2 és fél éves és 9 kiló. Õt még soha sehova nem küldték a súlya miatt, pedig egy szál bél gyerek szegény. Akkor gondolom orvostól is függ, vagy talán a szülõnek kéne kérnie?
A kérdező hozzászólása: 8.14 es. És végül mi lett? Csak, mert nekem is van egy sanda gyanúm, hogy az én dokim is ilyen célzattal akarja a vérvizsgálatot. Sokszor mondja, hogy nem lesz elég majd a tejem neki. Pedig szépen eszik.
nekünk 6 hetesen volt vérvétel a fejébõl, mert vashiányos volt.
Az elsõ persze a kórházban. A második 5 hónaposan, mert a doktornéni szerint keveset evett...
kórházban de 3 hósan vettek allergiavizsgálatra.
elsõ vagyok. Valóban, a kórházban volt az 1., el is felejtettem.
16 órával a születése után vettek elõször vért a sarkából, majd a következõ 4 napon 8 alkalommal. Úgy sajnáltam szegénykét :(
Elvileg már a kórházban, amikor megszületik, vesznek a sarkából vért. Legalábbis az én kislányomnál így volt. De olyan 0-6 hetes kor között
Bocs, csak most néztem meg a megválaszoltjaim. 8:14-es vagyok. Az lett a vége, hogy semmi baja... Ilyen alkat, nem tudom megtömni, ha nem akar többet enni. Egyébként én alacsony is, vékony is vagyok, az apja sem egy Bud Spencer. Szóval a családfa is arra utal, hogy ne várjanak tõlünk 15 kg-os bébit:)

Az első vérvétel leleteivel visszamenjek a nőgyógyászomhoz, vagy elég, ha a háziorvos segít kielemezni, mivel úgyis oda küldik a vizsgálat eredményét?

Legjobb válasz: A háziorvos is elég szerintem, ha legközelebb mész a nõgyógyászhoz, vidd el neki is. Ha minden rendben van, akkor mindegy, melyik orvos mondja. Max ha valami gyógyszert kell szedned, akkor keresd fel a nõgyógyászt is, egyeztetésre.

A háziorvos is elég szerintem, ha legközelebb mész a nõgyógyászhoz, vidd el neki is. Ha minden rendben van, akkor mindegy, melyik orvos mondja. Max ha valami gyógyszert kell szedned, akkor keresd fel a nõgyógyászt is, egyeztetésre.
Szia!Én is a háziorvosnak adtam a papírt õ is megmondja az eredményt.Ha pedig mész terhesgondozásra, a védõnõ is beirja a kiskönyvedbe õ is megnézi:)

Mindenki máshogy számolja a heteimet, akkor mit csináljak? A mensim után számoljak? Mikor kell mennem a második vérvételre szept10 volt az utolsó mensim első napja!

Legjobb válasz: 23hetes és 5napos vagy.Szerdánként van a forduló.Hamarosan küldeni fognak vérvételre akkor lesz a cukor vizsgálat is,mikor cukros lötyit kell inni.Általában a 24.héten.

23hetes és 5napos vagy.Szerdánként van a forduló.Hamarosan küldeni fognak vérvételre akkor lesz a cukor vizsgálat is, mikor cukros lötyit kell inni.Általában a 24.héten.
23 hetes vagy. Vérvételre a nõgyógyász ad beutalót.
Az orvos számolása számít, és õ is valószínûleg a 23 hetet mondja. Az lehet hogy van egy-két nap eltérés a méretek miatt. Vérvételre a doki fogja adni a beutalót (vagy van ahol a védõnõ, de a kort mindig a doki határozza meg, és ez alapján adja a védõnõ). Viszont elsõ vérvételnek a 12. hetinek kellett volna lennie, 16. hetesen afp-re kellett volna menni, szóval most már a harmadik jön(ne). Nálunk a 26. héten van a terheléses vércukor vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: A dokim szerint 23 a védõnõ szerint 20:) Kicsit eltér, de mindegy!!Õ védõnõ 4 hét múlvára irta a vércukros vérvételt!! Akkor hogy mennjek?még nincs beutalóm de ad a háziorvos!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!