Találatok a következő kifejezésre: Mi a az egyes egyetemi (1 db)

Mi a különbség az egyes egyetemi és főiskolai képzések között?

Értem ezalatt különösképpen a BSC-t és a BA-t. Egyszer?en nem tudok rájönni, hogy a képzés más? Miért?

Legjobb válasz: Most, a bolognai rendszer bevezetésével elvileg (papíron) semmi különbség nincs a fõiskolai és az egyetemi alapképzés között, lévén, hogy fõiskolás is mehet egyetemi mesterképzésre. Azonban élesben, gyakorlatban álláskeresésnél elõnyben fogják részesíteni az egyetemi képzést, mert sajnos ez egy ilyen világ. A név beszél.

Most, a bolognai rendszer bevezetésével elvileg (papíron) semmi különbség nincs a fõiskolai és az egyetemi alapképzés között, lévén, hogy fõiskolás is mehet egyetemi mesterképzésre. Azonban élesben, gyakorlatban álláskeresésnél elõnyben fogják részesíteni az egyetemi képzést, mert sajnos ez egy ilyen világ. A név beszél.
azért fõiskola és fõiskola között is van különbség..
a BSc képzés és a BA képzés tök ugyanaz, ugyanazt az alapképzést kapod elviekben az ELTE-n illetve a PTE-n, csak amíg a PTE BScnek hívja, addig az ELTE , ha jól tudom, BA-nak. Remélem tudtam segíteni:D
Dehogy, ez nem attól függ, hogy melyik egyetem. A PTE-n épp úgy vannak BA képzések. Ezek rövidítések. A BSc a Bachelor of Science rövidítése, a BA pedig a Bachelor of Arts. Mindkettõ Bachelor fokozatot ad, utána lehet jelentkezni MSc vagy MA képzésre, ami Master fokozatot ad. Nincs különbség ilyen téren, a szaktól függ, hogy melyik kategóriába tartozik, pontosabban a tudományág típusába. Pl. a mérnöki (és még sok más) képzések BSc-k, a társadalomtudományos vagy nyelvszakos képzések (meg még sok más) BA-k.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyire nehéz az ELTE-n a kémia szak? Van köztetek valaki, aki oda jár és tudna mesélni kicsit róla?

1

Van itt valaki, aki a nyíregyházi főiskolán szülésznőnek tanul?

Esetleg levelezőn? Tapasztalatok?
Előre is köszönöm a válaszokat.

0

Tizedik év végén előrehozottan szeretnék érettségizni matekból, magyarból, földrajzból közép szinten, angolból, töriből emelt szinten, hogy megy ez?

Meg tudom csinálni, a fő kérdés, hogy akkor ez után tovább is tanulhatnék? Esetleg osztályozót kell tenni minden másból?

6

Valaki aki a Budapest 8. kerületi Vörösmarty Mihály Gimnáziumba jár tudna segíteni?

Drámatagozatra szeretnék járni. Milyen a drámatagozat? Miket tanulnak/tanultok? Hetente hány drámaórátok van? Milyen nehéz a dráma felvételi?

5

Milyen a Budai Ciszterci Szent Imre gimnáziumban a közösség, tanárok, oktatás színvonala?

Főleg volt vagy jelenlegi diákok véleménye érdekel, mert lehet h oda mennék, és szeretnék pontos képet kapni a suliról...

0

Testnevelésből lehet osztályozó/különbözeti vizsgát tenni?

És ha igen, és megcsinálom mondjuk egy adott évfolyam anyagából, akkor ez azt is jelenti h többet nem kell bejárnom tesire?

6

Szerintetek az milyen jegy hogy 1/2?

Bioszból kaptam tegnap. Az egy 1-es és egy 2-es? Mert ha igen akkor hiába az 1-es és 2-es közötti átmenetet jelölné, nehezebb kijavítani mint a sima 1-est. Köszi!

4

A miskolci Herman Otto Gimnaziumrol velemenyek?

Arra lennek kivancsi,hogy igy maga a suli milyen,milyenek a tanarok stb.
Meg hogy hanyas atlaggal van eselyem ra,hogy felvegyenek oda? Hany pontot kell elerni kb. a felvetelin?:)
Legyszi valaszoljatok,lassan el kellene dontenem hogy az Avasi gimibe vagy itt irjam meg a kozpontit,de teljesen donteskeptelen vagyok.. Kettannyelvure szeretnek ide menni,orszagos angolversenyen 2.lettem,de az osztalyfonokom folyton csak azt hajtja,hogy nem fognak felvenni,mert csak szin otosoket vesznek fel.. Amugy 4,4 volt tavaly az atlagom,elegge elrontottam a tavalyi evet,de most tenyleg azon vagyok hogy javitsak..

3

Melyek az ország legnagyobb középiskolái (tanulólétszám alapján)?

0

Melyik szakmát válasszam?

Most 8.osztályos tanuló vagyok és nem sokára el kell dönteni ,hogy hova szeretnénk továbbtanulni. Nekem a fodrász vagy a fitness-wellness instruktor szakma tetszik, mind a kettőt nagyon szívesen csinálnám,de melyiket válasszam? Melyikkel tudnék jobban elhelyezkedni,több pénzt keresni,esetleg külföldre menni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!