Találatok a következő kifejezésre: Mi a az egyes (249 db)

Az egyes apácarendeknek más és más az "egyenruhája". Eltérnek a színek és a szabás is. Nyilván ez szimbolikus jelentőséggel bír. De mit szimbolizálnak az egyes rendek színei, esetleg a szabás? Hol tudok erről (lehetőleg az interneten) olvasni?

Legjobb válasz: A szerzetesrendek is eltérõ. Ami hirtelen eszembe jut (sajnos a nõi rendeket nem tudom), az, hogy a bencések ruhája szürke, a ferenceseké barna. Lehet valami utalás is esetleg a rend megalkotójára vonatkozólag. De ezen kívül mást nem tudok még tippelni se.

A szerzetesrendek is eltérõ. Ami hirtelen eszembe jut (sajnos a nõi rendeket nem tudom), az, hogy a bencések ruhája szürke, a ferenceseké barna. Lehet valami utalás is esetleg a rend megalkotójára vonatkozólag. De ezen kívül mást nem tudok még tippelni se.
Szerintem, hogy milyen festék volt olcsó. http://www.google.hu

Nem értem mi a baja egyeseknek a Jobbik programjával? Mikor az a valós társadalmi és gazdasági problémákra ad ésszerű választ!

Íme a Jobbik politikai programja:

Legjobb válasz: 12.20-as! Elolvastad, Mert ha igen, akkor nem értelek... 12 pontban beszélnek családtámogatásról, unióról, közbiztonságról, határon túli magyarokról, környezetvédelemrõl, nemzeti tradíciókról, oktatásról, magyar föld és természeti kincseink védelmérõl, új alkotmányról, adórendszer változtatásokról, monetári politikáról. Nem csak diagnosztizálnak és álmodoznak, hanem konkrét javaslataik és ötleteik is vannak! Ez mitõl "cigányozás/zsidózás és multizás"?

12.20-as! Elolvastad, Mert ha igen, akkor nem értelek... 12 pontban beszélnek családtámogatásról, unióról, közbiztonságról, határon túli magyarokról, környezetvédelemrõl, nemzeti tradíciókról, oktatásról, magyar föld és természeti kincseink védelmérõl, új alkotmányról, adórendszer változtatásokról, monetári politikáról. Nem csak diagnosztizálnak és álmodoznak, hanem konkrét javaslataik és ötleteik is vannak! Ez mitõl "cigányozás/zsidózás és multizás"?
"A múltat nem lehet megváltoztatni." Még nincs is múltja a jobbiknak....mit követtek el a múltban? Loptak, csaltak, hazudtak, mint a többi? mondj konkrét példát, légyszíves!
Nekem pl az, hogy nem ad választ semmire. Ez nem program, ez egy propaganda, illetve kampányszöveg. A program az amikor valaki részletesen leírja, hogy milyen problémára milyen megoldást javasol, és fõleg, hogy mindezt mibõl, mennyi anyagi ráfordítással, milyen forrásokból. Ez az amirõl egy k*rva szót nem találsz az általad linkelt "programban", és pont ezért nem lehet komolyan venni a Jobbikot, mint pártot. Ha a sok Jobbik-fanatikus emberke egy kicsit túlmenne a cigányozáson, zsidózáson talán õk is észrevennék, de a Jobbik tökéletesen kihasználja, hogy a plebsznek elég ha cigányozunk/zsidózunk, meg multizunk egy jó nagyot (mindenki hibás a helyzetünkért, csak mi nem címszóval), és már dõlnek is a szavazatok. Nem véletlen, hogy az európai államokban mûködõ egyébként szintén radikális jobboldali pártok se kértek a társaságukból az EP-ben. Azok ugyanis a Jobbikkal szemben kínálnak valódi alternatívát a bevándorlók, és/vagy éppen a zsidók cseszegetése mellett.
Olyan mindegy. A sok birka már bedõlt a pártokhazugságainak. A felvásárlási folyamat is hamarosan lezárul. Ha már az MDF, FIDESZ, SZDSZ lopott akkor másnak is adják már meg a lehetõséget, ne legyenek már annyira kapzsik
A Jobbik vezetõinek korábbi nyilatkozataiból egyértelmûen kitûnik, hogy szélsõséges, rasszista párt. Ezt már a külföldi sajtó is így könyvelte el. Nehéz lenne ezen már változtatni, bármennyite is igyekeznek egyesek. A múltat nem lehet megváltoztatni.
Ezek szerint azt nem érted, miért nem agyatlan idióta mindenki, hogy arra vonuljon, amerre Vona kolompol...
Nem a jobbik múltjával van baj, hanem azzal hogy Magyarország múltját akarják megváltoztatni (trianon, stb.), amit minden épeszû ember tudja hogy nem lehet, nemcsak azért, mert háborút jelentene, hanem azért is mert nincsen mire föl. Vesztettünk a háborúban, ezért büntetést kaptunk, területeket vettek el. Ez így van sajnos rendjén. Nekem speciel az a legfõbb bajom vele, hogy nem nagyon érdekelne hétköznapjaimon a politika, de a Jobbik valahogy annyira hangosan és agresszívan terjeszkedik, hogy nem lehet elkerülni.
Jobbik = újnyilas neofasisztoid kirekesztõ, a színes Európa ellensége
És azt is elmondaná valaki, hogy a jobbik mindezt mibõl akarja finanszirozni? PL a csendõrség felállitása egy meglévõ rendõrség mellé? Oké, mibõl? Vagy a csendõröket majd Morvai fezeti a saját fizetésébõl? Ja és nem ártana egy kis válságkezelõ program sem, a mai helyzetre való tekintettel. És szerintem a gazdasági és társadalmi problémákkal az emberek nagy része tisztában van. Ehhez nem kell a jobbik, hogy rávilágitson. Ez valóban nem program. Semmi konkrétum nincs benne.
Ez nem program, hanem csak egy egyszerû felsorolás. Amivel az a probléma, h még több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Azonkívül én a vallás kötelezõvé tételét emelném ki, mint elég érdekes dolgot. Ha jól tudom, akkor a vallás az egy szubjektív látásmód, amelyet az ENSZ szerint mindenkinek magának kell eldöntenie, h gyakorol vagy nem. Nem lehet rákényszeríteni senkire sem. Milyen egyház az, amelyik rákényszeríti a hitet az emberekre? Az nem egyház, hanem szekta! Sztem a jobbik ezen kijelentése már sérti az emberi szabadságjogokat. Azonkívül tényleg semmi nincs benne megmagyarázva vagy levezetve. Kezd az egész a fideszre hasonlítani: hangoztasd azt, amit az emberek hallani akarnak és garantáltan rád fognak szavazni. Arról pl említést sem tesz, h honnan szerezne mindehez tõkét. Mert gondolom nem a képviselõik finanszíroznák ezeket a fizetésükbõl...
Ez mind nagyon szép és jó, a családok védelme, a cigányokat rövid pórázra fogni, és igen az EU nagyon sok kárt okozott a magyar mezõgazdaságban, pedig "Magyarország legnagyobb kincse a termõföld", de kérdem én MIBÕL??? Ekkora államadósságok mellet nem lehet, amit nem részletezek kik halmoztak fel.
, , Nem a jobbik múltjával van baj, hanem azzal hogy Magyarország múltját akarják megváltoztatni (trianon, stb.), amit minden épeszû ember tudja hogy nem lehet, nemcsak azért, mert háborút jelentene, hanem azért is mert nincsen mire föl. Vesztettünk a háborúban, ezért büntetést kaptunk, területeket vettek el. Ez így van sajnos rendjén." Szóval ha hirtelen elvennék az ország felét abba is bele kellene nyugodni? Ha megvernének téged a szlovákok/szerbek/románok, mert magyar vagy akkor azt eltûrõd? Mert mást nemigen lehet tenni. Egy megoldás van. Visszavenni mindent. Ez a gondolkodás ami itt folyik egy betegség. Olyan természetes kellene legyen az elcsatolt területek visszaszerzésének gondolata, mint, hogy reggel felkel a nap. Csak gondolj bele, ha hirtelen elcsatolnák azt a részt ahol élsz és folyamatos megaláztatásoknak, neadjisten bántalmazásoknak lennél kitéve és 89 múlva azt mondja azt mondja egy még az országon belül maradt ember, hogy jól van ez így mert megszoktuk. Ez a baj a legtöbb emberrel. Ha megszokja, hogy mindennap megerõszakolják õt, elõbb utóbb beletörõdik és eszébe sem jut már egy olyan világ, ahol esetleg ez nem történik meg.
Ó, a románok is megoldották, hogy kevesebben legyünk ott, mi is megtudnánk... De te a saját nemzeted helyett a mások érdekét nézed.
"Ó, a románok is megoldották, hogy kevesebben legyünk ott, mi is megtudnánk..." Igen, ahhoz szaporodni kellene. Ti jobbikosok azon rinyáltok, hogy a cigányoknak 3 gyerekük van. Holott a valódi probléma az, hogy a magyar családokban 1 gyerek születik átlagosan. A magyarok jelenleg kihaláshoz vezetõ stratégiát folytatnak. Hát így nem lesz egyhamar magyar többség Erdélyben. Ehhez kellene hozzászólni. Igen, csak ez már túl bonyolult. Mert "megfegyelmezni a cigányokat", ahhoz van eszetek. De ahhoz, hogy a magyarok ne fogyjanak el, ahhoz egy sikeres gazdasági programra van szükség, nem fehér ingben sorakozó bohócokra.
Attól függ mikor születik meg a kis tesó.
A kérdező hozzászólása: 2012-ben, amikor a nagy már két éves és 8 hónapos lesz, tehát már csak gyes lesz elõtte. Mennyi lesz akkor a másik kicsivel a tgyás és a gyed? a kérdésben is már gyesre gondoltam, csak elírtam. köszi a választ elõre is
Segíteni nem tudok, de én ezzel kapcsolatban a munkaügyet hívtam fel - pikk-pakk kiszámolják neked :)
Nem a gyedet, mert egyik, ellátás sosem alapja a másiknak. Ha a gyed igénylést megelõzõ évben 8 hónapot gyesen voltál, akkor a minimálbér lesz a gyed alapja (vagy ha ennél kevesebb a béred, akkor az). Pontos válaszhoz kellene tudni, hogy mikorra várod a kicsit, és mikortól vagy gyesen.

Miben különbözik az egyes előadóknál a kislemez és a nagylemez? Mit jelent a CD neve mögött az EP jelzés?

Legjobb válasz: úgy tudom hogy az 1 demó lemez féleség 1 bemutató lemez :)

úgy tudom hogy az 1 demó lemez féleség 1 bemutató lemez :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
kislemez: eredetileg két dalt tartalmazó bakelitlemez, napjainkban gyakorlatilag egy dal, bónusztrekkekkel, remixekkel. nagylemez: maga az album EP: középlemez, (hosszabb mint egy kislemez, rövidebb mint egy album) manapság egyre elterjedtebb formátum

A vizeletvizsgáló csíkon mit jelentenek az egyes szins kis négyzetek? Melyik mi?

A fels? érdekelne f?leg (de a többi is) ahol fogni kell a legfels? narancssárga. Nagyon köszi.

Legjobb válasz: Nálunk a legfelsõ narancssárga a vizelet fajsulyt jelenti.

Nálunk a legfelsõ narancssárga a vizelet fajsulyt jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz. És mit jelent ha az elszinezõdik vagyis zöld lesz?

Idén a középfokú infó érettségiben mik azok, amiket kérdezhetnek és a 2010-esben még nem kérdeztek, mikkel bővültek az egyes feladatrészek, mennyivel fog eltérni a tavalyitól?

a feladatlapon az adott feladat mintáján látszódni fognak az egyes kiszámolt értékek? a 2010.októberinél elhomályosították :S

Legjobb válasz: Középszintû érettségire gondolhattál. Annyi változás van, hogy a weblapszerkesztési és a prezentációs feladat helyett egy webszerkesztés-prezentáció-grafika feladat lesz, ami állhat akár külön részfeladatokból, akár kombinált problémákból. Más változás nincs.

Középszintû érettségire gondolhattál. Annyi változás van, hogy a weblapszerkesztési és a prezentációs feladat helyett egy webszerkesztés-prezentáció-grafika feladat lesz, ami állhat akár külön részfeladatokból, akár kombinált problémákból. Más változás nincs.

Mit jelentenek az egyes jelzések a ruhákba varrt cimkén?

Tud valaki egy jó internetes oldalt ahonnan ez lehúzható?

Legjobb válasz: A vasaló a pontokkal az az,hogy vasalható-e,és ha igan hány fokon.A kád benne a hõfokkal(ez nem mindig van benne)azt jelenti,kézi mosást igényel.A P egy körben a vegytisztíthatóság jele.És van egy kocka benne egy körrel esetleg hõfokkal az a mosógép jele.Szernitem más nem szokott lenni.De ha valamit kihagytam írd meg kommentbe,vagy dobj egy mailt,hoy pontosan mire is vagy kíváncsi.

A vasaló a pontokkal az az, hogy vasalható-e, és ha igan hány fokon.A kád benne a hõfokkal(ez nem mindig van benne)azt jelenti, kézi mosást igényel.A P egy körben a vegytisztíthatóság jele.És van egy kocka benne egy körrel esetleg hõfokkal az a mosógép jele.Szernitem más nem szokott lenni.De ha valamit kihagytam írd meg kommentbe, vagy dobj egy mailt, hoy pontosan mire is vagy kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Szia koszi a válaszodat, ezeket az alapvetoket nagyjából én is tudtam. De pl. mit jelent ha a kád benne a hofokkal és még alá is van húzva egy vonallal, vagy a fekete háromszog áthúzva, és a négyzet benne egy karika és abban meg egy pont ill. ketto pont. Elore is koszi!
Itt egy oldal a mosógépem használati utasításából: http://kepfeltoltes.hu/080510/mos_s002_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: koszonom.

Vezetékes t-online netet szeretnék megosztani 2 gépre. Melyik az a legolcsóbb router ami megteszi ezt a szolgálatot? Sajnos nem tudom mit jelentenek az egyes routerek paraméterei. :S

Legjobb válasz: Nem kell ide-oda dugdosni a kábelt, hiszen a Wifi router -en ugyan úgy megtalálod a 4 db vezetékes porot. Olyan meg nincs, hogy 100 Mbps -os T-Home csomag (ha csak nem optikán jön), az csak az elméleti maximum a modem és a gép között van. Azt hiszem egy ilyen megfelelõ lenne neked: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wr741nd-router-42534

Nem kell ide-oda dugdosni a kábelt, hiszen a Wifi router -en ugyan úgy megtalálod a 4 db vezetékes porot. Olyan meg nincs, hogy 100 Mbps -os T-Home csomag (ha csak nem optikán jön), az csak az elméleti maximum a modem és a gép között van. Azt hiszem egy ilyen megfelelõ lenne neked: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wr741nd-router-42534
Pontosan mekkora csomagról van szó? Kell Wi-fi? Sokszor még akkor is érdemes Wi-Fi -vel megoldani, ha 2 asztali géprõl van szó. Így nem kell összefurkálni a falat meg kábelt szerelni. Amúgy sima vezetékes router-t 3-4 eFt -ért már lehet venni Wi-Fi -st olyan 5 eFt körül, a Wifi adapterek pedig 2-3 eFt körül vannak. Persze ha másik gép egy Laptop, akkor arra már van integrálva Wi-Fi adapter.
A kérdező hozzászólása: Szia! 100, 0 Mbps a sebesség. 2 notebookra kellene megosztani a netet, mindkettõben van wi-fi jelvevõ. Néha egy harmadik asztali gépen használjuk a netet, de akkor a másik kettõre nem kell. :) Azt gondolom lehet ugyanúgy használni, ha a routerbõl kihúzom a dugót és az asztaliba visszadugom a netkábelt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!

Mit tehet az egyes ember a világbékéért?

A környezetvéd?k nagyon aktívan és nagyon helyesen lefordították a hétköznapi emberek lehetséges feladataira a globális felmelegedés elleni vagy az energiatakarékosságért folytatott küzdelmet. A világbékéért is tehetnének a hétköznapi emberek? S ha igen, mit, mert a tüntetések és plakátragasztások mint békeösztönz?k eredménytelenek maradtak?

Legjobb válasz: Tüntetéssel véleményem szerint nem lehet világbékét teremteni, mert tapasztalatom szerint ezek a "felvonulások" leginkább csak borzolják a kedélyeket. Minden ember úgy tehet a világbékéért, hogy magában rendbe teszi a gondolatait, félredobja az ellenségeskedést, és próbál mindenben megfelelni a morális, erkölcsi és emberi szamályoknak. Én ezt teszem.

Tüntetéssel véleményem szerint nem lehet világbékét teremteni, mert tapasztalatom szerint ezek a "felvonulások" leginkább csak borzolják a kedélyeket. Minden ember úgy tehet a világbékéért, hogy magában rendbe teszi a gondolatait, félredobja az ellenségeskedést, és próbál mindenben megfelelni a morális, erkölcsi és emberi szamályoknak. Én ezt teszem.
Tenni lehet sokmindent. Viszont világbéke soha nem fog kitörni. Az emberi természet olyan, hogy bármit megkap, mindig többet akar. Soha nem elég neki. (Nézz önmagadba - figyelmesen - és meglátod. És NE áltasd magad!) Így mindig harcolni fog azért, hogy neki több legyen, mint a másiknak. Harcol az életéért és a hatalomért. Egyébként ezt teszi minden élõ. (Legalábbis a Földön. Azon kívül nem nyilatkozom.) Nincs is értelme a békének. A háború, a harc kell a fejlõdéshez. De ez már nem politika, hanem filozófia. :)
A családodban a környezetedben próbáld a békét megteremteni, így hozzájárulsz a világbékéhez is.
Béküljünkmeg magunkkal, a világgal, a sorssal. Nem tudunk rajta változtatni, nem élünk addig. Sajna. Ateista vagyok, az emnerekben hiszek, de jelenleg több a hibájuk, mint az erényük. Tüntetés, Greenpeace-akció buta dolog. Olyan, mint harcolni a békéért, vagy szeretkezni a szüzességért
pl.: bunkóskodást, lopást abba kéne hagyni nem kéne önzõnek lenni meg kabzsinak lenni. és terjeszteni kéne a normát. erõszak nem oldal meg semmit. szerintem jó lenne , de nem lehetetlen! "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember, , vagyis tehetetlenek is buták vagytok. az a baj hogy: sok ember lop, kabzsi, önzõ meg bunkó. na mnid1 a lényeg hogy majd én megpróbálom elérni vannak ötleteim és megpróbálom megvalósítani :)
a világbéke egy elbaszott hülyeség, ha békét akarsz háborúzni kell ÖLJ ÉS BÉKE LESZ! ÖLD A CIGÁNYT!
Világbéke...haha... Amíg létezik 2 ember a Földön, MINDIG lesz háború!
(1Tesszalonika 5:3) "Amikor azt mondják: „Béke és biztonság!”, akkor hirtelen pusztulás jön rájuk egy szempillantás alatt, mint ahogy a gyötrõ fájás a várandós asszonyra; és semmiképpen nem fognak megmenekülni."
nem kel harcolni meg rosszalkodni és ne hanyagoljuk az életet és szeretni kell és ismerkedni
Az ember annyit tehet, hogy nem acsarkodik, és úgy él, hogy "élni és élni hagyni". A tüntetések meg az ilyen aktivista jelenetek egyszerûen szánalmasak.
Semmit. Soha nem lesz világbéke. azaz majd csak akkor, ha elfogy a Föld olajkészlete. De akkor majd kitalálnak valami mást amiért harcolni kell. Egy biztos, a közel-keleten biztos nem lesz béke. Hogy miért? 3 nagy vallás színhelye, és egyik sem enged a magáéból. Soha nem volt és nem is lesz béke. Ja és van egy csomó olyan ember, akinek nagyon sok pénze van és még kell neki, ezért akár háborúzni is képes. Na ezért nem lesz béke.

Mi a franc kerül 300. 000 forintba félévenként az új osztatlan tanárképzéseknél, míg az egyes szakok külön külön már 170 ezer forint/félévtől elérhetőek?

Ez ám az életpálya modell :(

Legjobb válasz: De bunkók itt egyesek. Csak a mihez tartást végett: nekem van egy diplomám és két felsõfokú szakképzésem, nyelvvizsgám. De én is ezen gondolkodtam hogy mi kerül ezen a képzésen 300 ezer forintba? Ráadásul 10 fél éves. Soha nem fogja vissza hozni az árát. És ki az aki képes ennyit ki fizetni egy tanári diplomáért?

De bunkók itt egyesek. Csak a mihez tartást végett: nekem van egy diplomám és két felsõfokú szakképzésem, nyelvvizsgám. De én is ezen gondolkodtam hogy mi kerül ezen a képzésen 300 ezer forintba? Ráadásul 10 fél éves. Soha nem fogja vissza hozni az árát. És ki az aki képes ennyit ki fizetni egy tanári diplomáért?
És megy is oda valaki? Mármint van aki tudja fizetni?
ha tanultál volna most nem lennél szarban
Ennél sokkal többe kerül egy egyetemi képzés. Költségtérítésként csupán a töredékét kell fizetned a valódi költségeknek. Másrészt tök igaza van az elsõnek: ha megfelelõ pontszámot értél volna el, nem kellene fizetned. Mivela pontszámok elég alacsonyak voltak, ez azért nem lett volna akkora nagy teljesítmény.
Nem értem miért kell leszólni a költségeseket...azaz azokat akik "nem tanultak eléggé". Én is költségesen vagyok tanítói szakon. De csak azért, mert az utolsó pillanatban jöttem rá, hogy mi akarok lenni és hogy tovább akarok tanulni ezért nem lettek fényesek a pontjaim. És szerintem nem vagyok ezzel egyedül, akik késõn döntöttek. Nekem is megfordult a fejemben, hogy tovább megyek tesi tanárira, de esélytelen hogy államira bekerüljek, hiába szeretném, de ennyi pénzt nem adok ki érte. Így megértem a felháborodást...!
Nem szólja le senki a költségeseket. Inkáb csak "csodáljuk" õket, mert jó drága.
Néhány nagyon durva ponthatár az Eltérõl: osztatlan tanári [10 félév [angol nyelv és kultúra tanára; fizikatanár (természettudományos gyakorlatok)]] 351 osztatlan tanári [10 félév [biológiatanár (egészségtan); matematikatanár]] 326 osztatlan tanári [10 félév [földrajztanár; magyartanár]] 332 osztatlan tanári [11 félév [német nyelv és kultúra tanára; francia nyelv és kultúra tanára]] 338 Már ne is haragudj, de aki ezeket nem tudja elérni, az fizessen csak.
A kérdező hozzászólása: Nem is értem miért kell rögtön a ponthatárokkal meg nem tanulással jönnötök... Bár nem tartozik rátok, de bõven meglett volna ha idõben jelentkezem, de egészen más terveim voltak, csak az élet úgy hozta, hogy azok nem jöttek össze, így csak a pótfelvételi maradt volna... ha nem ennyire lehúzás lenne az egész.
Ebben az esetben, ha tényleg ennyire szeretnéd, próbáld meg jövõre újra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!