Találatok a következő kifejezésre: Mi a az az (108721 db)

A "Vattatyúk" címû kabaréfilmben az esküvõs jelenetnél mi az, vagy mit jelent az az éneklés?

Ez valami poén akar lenni a filmben,vagy mit jelképez? Nekem nem esett le...

Mi a véleményetek az új Audi A3 szedánról?

Legjobb válasz: Személy szerint nem nagyon látom értelmét újonnan. Árban annyiba kerül, mintha vennénk egy 4-5 éves A4-est ami tip-top állapotban van és azért nem is egy kategória... Maga az ötlet viszont jó, tehát értem én mire találták ki, csak az ára miatt abszolút nem reális elképzelés. Az idõ neki fog kedvezni, mert 3-4 évesen szerintem le fog menni annyira az ára, hogy megérje ezt választani. Egy 4 fõs családnak ideális autó lehet.

Személy szerint nem nagyon látom értelmét újonnan. Árban annyiba kerül, mintha vennénk egy 4-5 éves A4-est ami tip-top állapotban van és azért nem is egy kategória... Maga az ötlet viszont jó, tehát értem én mire találták ki, csak az ára miatt abszolút nem reális elképzelés. Az idõ neki fog kedvezni, mert 3-4 évesen szerintem le fog menni annyira az ára, hogy megérje ezt választani. Egy 4 fõs családnak ideális autó lehet.
új a3 limuzin áráért 1 vagy 2 éves a4et lehet venni, nem 4-5 éveset. Én inkább vennék egy max 1 éves a4est. mint egy új a3-t, mind2 megállna 7-8M körül.

Mi a véleményetek az alvás közben jelentkező álmokról? Mit gondoltok mi célt szolgál?

Igazából soha nem érdekelt a téma, mert vagy baromságokat(térdig ér? szélben kekszet kapáltam), erotikusat álmodtam vagy nem emlékeztem rá.

Legjobb válasz: ha alvás közben álmodsz az valószínûleg azt jelenti, hogy te alszol

ha alvás közben álmodsz az valószínûleg azt jelenti, hogy te alszol
Általában az aznap történt dolgokról szoktunk álmodni..... De lehet olyan hogy filmet nézel és arról vagy valaki akire sokat gondolsz.... Vagy akár séta közben egy kép.Az agy ezt "megszinesítí" emlékkelkel

Mi a különbség az építőmérnök és az építészmérnök között? Illetve mivel foglalkoznak ők pontosan?

Legjobb válasz: Amit az építészek megálmodnak, azt mi (BME-n vagyok építõs) kiszámolgatjuk, megoldjuk, hogy meg lehessen építeni. Az építészek fõleg csak rajzolnak, nekünk sokkal többet kell számolni, nézz meg egy-egy mintatantervet, ott láthatod, hogy kinek milyen órái vannak. Egyébként meg felvi.hu-n minden fent van. Nálunk lehetsz szerkezetes (mély/magasépítés, hidak, utak stb.) vagy infrás (közmûvek, vizes cuccok stb.).

Amit az építészek megálmodnak, azt mi (BME-n vagyok építõs) kiszámolgatjuk, megoldjuk, hogy meg lehessen építeni. Az építészek fõleg csak rajzolnak, nekünk sokkal többet kell számolni, nézz meg egy-egy mintatantervet, ott láthatod, hogy kinek milyen órái vannak. Egyébként meg felvi.hu-n minden fent van. Nálunk lehetsz szerkezetes (mély/magasépítés, hidak, utak stb.) vagy infrás (közmûvek, vizes cuccok stb.).
Kicsit lesarkítva az építészek házakat, lakóépületeket építenek, az építõk meg minden mást. Értsd ezalatt: utat, hidat, vasutat, gátakat, zsilipeket, töltéseket, vízellátó rendszereket, csatorna hálózatokat, nagyobb csarnok épületeket, egyéb monstrumokat, stb stb. Szakiránytól függ, hogy éppen ki mit. Mindezek mellett, pedig az építõkben mindig is ott volt némi flegmaság, hogy amit a "hülye építész" megálmodott, azt nekünk kell megvalósítani, és tényleg. Ugyan egy építészmérnöknek is van alapja egy-egy "egyszerûbb" ház megépítéséhez, többnyire az építõkkel karöltve dolgoznak. Harmadik szemléletmód szerint, pedig az építõk az egyszerûség és praktikusság mentén számokban, reálisan gondolkodnak, míg az építészek a külsõt veszik figyelembe. Én ezt paraszt nyelven úgy fogalmaznám meg, hogy míg az építõk egy adott célra odab*sznak egy vasbeton bunkert, addig az építészek egy kacsalábon forgó palotát képzelnek ugyanerre a helyre. :)

Mik a lehetőségeim az adott helyzetben? (bonyolult, kérlek olvass tovább)

A helyzet az, hogy most kezdtem el a 9. osztályt gimnáziumban (tehát most 14 vagyok, októberben leszek 15), és májusban tettem le az Euro B2 középfokú nyelvvizsgát, sikerült is, 70% felett, és most ismét járok külön angolra, jöv? év ?szén szeretném letenni a fels?fokot, és azt szeretném kérdezni, hogy lehet e olyat, hogy suliban el?rehozott érettségit is teszek, miután megvan a fels?fokú nyelvvizsgám?

Legjobb válasz: Elõször 2év végi osztályozó vizsgát kell csinálnod, illetve csak egyet ha jövõre tervezed ezt mivel már egy meglesz. Aztán tudsz elõre hozott érettségit letenni. Az érettségihez kell az, hogy az adott tárgyat minimum 2 évig tanuld, vagyis 2 év végi eredmény, ezért van szükség az osztályozó vizsgákra.

Elõször 2év végi osztályozó vizsgát kell csinálnod, illetve csak egyet ha jövõre tervezed ezt mivel már egy meglesz. Aztán tudsz elõre hozott érettségit letenni. Az érettségihez kell az, hogy az adott tárgyat minimum 2 évig tanuld, vagyis 2 év végi eredmény, ezért van szükség az osztályozó vizsgákra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Azért annak néz utána, hogy lehet-e még elõre hozottat rakni! Úgy tudom, hogy nyelvbõl még lehet, de azért nem árt utána nézni...
Ha a nyelvet kötelezõ tanulnod, akkor mind a négy (illetve öt) év végi anyagból kell egy vizsgát tenned, írásbeli és szóbeli is (ha már megvan akár a közép- akár a felsõfok, akkor csak formaság, tuti sikerül) mivel ha leérettségizel belõle, akkor a követelményt teljesítetted, de jegyet kapnod kell valamire, így az év végieket is megszerzed. De legalább 2 db év végi osztályzatnak lennie kell a bizonyítványban.
Azt a szabályt, hogy legalább 2 évi jegyednek meg kell lennie, azt már évek óta eltörölték... Lehet már olyan tárgyból is érettségizni, amit egy évig tanulsz, de ez most mindegy. Mindenesetre mivel mind a 4 gimis évedben van német órád, minden év anyagából, amit nem végzel el osztályzóvizsgát kell tenned. Erre általában februárban és augusztusban van lehetõséged, de ez iskolafüggõ.
Köszönöm monstergizda ribi :)
monstergirl xxx ribanc képtelen köszönetet mondani... :)

Mi a probléma az életemmel? Mindent félbe hagyok (lent)

na az a problémám hogy mindig fáradt vagyok lehet valami fizikai változás zajlik bennem, semmi kedvem semmihez minden nap alszok 10 órát, félbehagyok mindent ezt nem hiszem hogy erre fognám nem tudom, például elkezdtem forgatókönyvet írni egy gengszter sztorit félbe hagytam, elkezdtem fotózni már kiállításom is lett volna ha nem mondom le ott hagytam az egészet, majd a zenélést is , meg csak nézek hogy mi van itt valamikor kiülök a városba és 4 óráig csak nézem az embereket hogy mit csinálnak és azon gondolkodok mi az értelme az egésznek olyan lenne mintha üres lennék

Legjobb válasz: Ez lehet valakinek probléma???? KOmolyan... annyi dolgom van hogy azt se tudom h mit csináljak, valaki meg így fecsérli el az idejét...Fölháborító és igazságtalan!!! Gyorsan találj magadnak valami hobbit, kezdj el futni, vagy rajzolni, vagy bélyeget gyûjteni vagy mittudomén, de kezdjél valamit az életeddel!!! Nekem ennyi idõm lenne... te meg így elpazarlod... de ez neked se jó... Szóval gondolj arra is h másnak még rosszabb, örül h él te meg...na szóval kicsit gondolkozz el!

Ez lehet valakinek probléma???? KOmolyan... annyi dolgom van hogy azt se tudom h mit csináljak, valaki meg így fecsérli el az idejét...Fölháborító és igazságtalan!!! Gyorsan találj magadnak valami hobbit, kezdj el futni, vagy rajzolni, vagy bélyeget gyûjteni vagy mittudomén, de kezdjél valamit az életeddel!!! Nekem ennyi idõm lenne... te meg így elpazarlod... de ez neked se jó... Szóval gondolj arra is h másnak még rosszabb, örül h él te meg...na szóval kicsit gondolkozz el!
az igen...képes voltál 4 órán keresztül lesni az embereket? ehhez is tehetség kell..am én is mindent félbe hagyok a táncolást a lovaglást sorolhatnám :) nem tudunk mit tenni
A kérdező hozzászólása: a 4 óra nem egyszeri heti 1-2 alkalom meg van
Egyszerû, mikor érzed, hogy most fogod félbehagyni, folytatod. Látod milyen egyszerû? :)
Nekem is volt/van ilyen problémám. Mielõtt nekikezdesz valaminek, gondolkodj el rajta, hogy tényleg szeretnéd-e ezt csinálni, illetve mi a cél vele, jobb lesz-e az életed. Nálam nagy eredmény, hogy 3 éve folyamatosan sportolok. Megéri, hogy sportos testalkatú legyek. Eleinte többször el kellett képzelnem, hogy már megvalósult a célom, s ez motivált. Évekkel ezelõtt összeírtam 100 féle dolgot, amit elkezdtem, aztán hagytam a fenébe. A forgatókönyv nekem is megvolt. :)

Bölcsész végzettségűek! Mit tanultatok, mit dolgoztok most, és milyen tanácsokat tudtok adni egy pályaválasztó gimnazistának? Hol tanultatok, és mi a véleményetek az ottani képzésről?

Legjobb válasz: Egyik barátnõ ELTE bölcsészkaron diplomázott és most együtt tanulunk mérnöknek, hogy legyen piacképes szakmánk. Ezzel asszem mindent elmondtam.

Egyik barátnõ ELTE bölcsészkaron diplomázott és most együtt tanulunk mérnöknek, hogy legyen piacképes szakmánk. Ezzel asszem mindent elmondtam.
Van még ilyen? :) Én is bölcsészként végeztem az ELTE-n, és most mérnöknek tanulok, pár hét múlva diplomázom remélhetõleg. :)

Mi a különbség az építészmérnök és az építőmérnök között? Melyik mit/miket tervez?

Legjobb válasz: Építész tervez, rajzol és házakat, épületeket. Illetve lehet várostervezõ szakirány is. Inkább mûvészek õk. Az építõ ha statikus szakirányos akkor az épület szerkezetét számolja ki, de lehet út- vasút építõ mérnök is, geotechnikus, geodéta, vízmérnök. Ez tömény matek, rajz nem olyan sok van.

Építész tervez, rajzol és házakat, épületeket. Illetve lehet várostervezõ szakirány is. Inkább mûvészek õk. Az építõ ha statikus szakirányos akkor az épület szerkezetét számolja ki, de lehet út- vasút építõ mérnök is, geotechnikus, geodéta, vízmérnök. Ez tömény matek, rajz nem olyan sok van.
A legfontosabb különbség, amit anno a fejünkbe vertek, hogy az építészmérnökök elsõsorban épületeket terveznek/építenek, az építõmérnökök minden mást. Épület alatt értünk mindent, ami huzamosabb emberi tartózkodásra szolgál, avagy emberi javak tárolására. Az építõmérnököknél "minden más" alatt értendõ pl. nagyobb szerkezetek, csarnokok, hidak, utak, alagutak, vasutak, folyószabályozás, gát és töltés építés... de ide tartoznak a földmérõk is. Összességében iszonyatosan tág és szerteágazó szakma az építõké, ezért is olyan szép! :) Persze bizonyos esetekben a munkájuk valahol összefonódik, nem lenne egyik a másik nélkül. Ha az egyetemi életet nézzük, az építészmérnökök inkább tervezgetnek, rajzolgatnak, míg az építõk kõkeményen számolnak és ha nagy ritkán rajzolni is kell valamit, azt meg lehet tenni számítógéppel is, nincs szükség szabadkézi rajzokra. Persze ez így elég lesarkított kijelentés.
Nekem úgy tanították, hogy az építészmérnök elképzeli (lerajzolja), az építõmérnök pedig megtervezi (számítások, teherbírás, statika stb.)
ha ez így van, hogy az építõmérnöki tömény matek, akkor miért van az , hogy az építészmérnöki kér emelt matekot az építõ pedig nem ?
Szerintem szimplán építészmérnökire többen jelentkeznek és valami plusz alapján szelektálni kell. Egyébként nem igaz, hogy tömény matek, kb ugyanannyi matek van itt is ott is. Építõmérnököknek viszont sokkal több számolós tárgyuk van.

Mi a jó az olyan történetekben, amik átlagos emberek átlagos életéről szólnak?

Például a szappanoperák, vígjátékok(bár azok viccesek, és talán azért, de mondjuk a romantikus vígjátékok annyira nem), vagy egy csomó könyv is(pl. mi tavaly tanultunk Jókairól, és ? írt még ilyen halál unalmas regényeket). Szóval semmi érdekes nincs benne, mindennapos a történet... Az ilyenek miért jók, mi van bennük élvezhet??? Én személyszerint olyat el se olvasok, vagy meg se nézek amiben nincs legalább egy kis fantasy, vagy nem mindennapi.

Legjobb válasz: Kinek mi az érdekes. Szerintem is unalmasak az ilyenek, ezért vagyok animés mert az nem épp átlagos XD De kinek mi. Talán valaki az amúgy is zûtös élete mellett szeret olvasni olyasmit ami teljesen megnyugtatja.. Ha nekem is ultrapörgõs és nem átlagos életem lenne (itt nem fantasíra célzok) azt hiszem én is ilyesmit olvasnék.

Kinek mi az érdekes. Szerintem is unalmasak az ilyenek, ezért vagyok animés mert az nem épp átlagos XD De kinek mi. Talán valaki az amúgy is zûtös élete mellett szeret olvasni olyasmit ami teljesen megnyugtatja.. Ha nekem is ultrapörgõs és nem átlagos életem lenne (itt nem fantasíra célzok) azt hiszem én is ilyesmit olvasnék.
A kérdező hozzászólása: hát, lehet, végül is nekem is elég átlagos az életem. egyébként én is szeretem az animéket.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!