Találatok a következő kifejezésre: Mi a az alufelni (9 db)

Mi ennek az alufelni stilusnak a neve es nagyjabol mennyibe kerulhet itthon?

Elsosorban a nemet iranyvonalban alkalmazzak, amikor a felni kozepso resze nagyon melyen bent van, ugymond "melyitett". Meg tudnatok mondani mi a neve ennek a stilusu felninek? Nem akarok ugy menni a kereskedohoz hogy korulirom.... :) Ilyenre gondolok :

Legjobb válasz: Ez nem alufelni...... Amúgy szélesített, vagy toldott felninek hívják és sima lemez. De annyiba van mire megcsinálják neked mint egy átlag normálisabb alufelni. És nem forgatott, mert egy ilyen felnihez kell 2 gyári. Aluból meg peremes felninek hívják az ilyeneket.

Ez nem alufelni...... Amúgy szélesített, vagy toldott felninek hívják és sima lemez. De annyiba van mire megcsinálják neked mint egy átlag normálisabb alufelni. És nem forgatott, mert egy ilyen felnihez kell 2 gyári. Aluból meg peremes felninek hívják az ilyeneket.
A kérdező hozzászólása: Ez csak egy peldanak felhozott kep volt, de nem kizarolag acelfelniben talalhato ez a stilus meg, hanem rendes alufelnikben is, de sajnos nem tudtam jobb fenykepet talalni. Valamelyik nap lattam egy 4es Golfon ilyet, az nem acelfelnis volt hanem rendes alu de ilyen melyitett, es ugy megirigyeltem, hogy arra gondoltam eladom a szettem es keresek egy ilyet :)
A kérdező hozzászólása: Koszi! Igy rakeresve mar talaltam sokat! Olcsobbak mint gondoltam, csak keves a szep darab :)
Ez kell neked: Mattig SSF

Alufelnit akarok venni 2006-os Mazda 2-re. Van annak az alufelninek valami neve, ami, úgy néz ki, hogy a külseje króm, belül fekete? Ha van neki neve, akkor mi?

A mostani kerék mérete 195/16/45 amit akarok rátenni felnit az 17 colos Jó lesz rá? Válaszokat megköszönöm. Tisztelettel: Milán

Legjobb válasz: 17es elött probäld meg tudod e a kormanyt tkerni nem akad e ,vagy szervizben kerdez meg..

17es elött probäld meg tudod e a kormanyt tkerni nem akad e , vagy szervizben kerdez meg..
Arra figyelj oda, hogy nem csak az átmérõ számít. Fontos az osztókör, az ET szám, és a megfelelõ váltóméretû gumi. Emellett az agyátmérõnek is stimmelni kell, bár ezt úgy tudom tehermentesítõ gyûrûkkel orvosolják az utángyártott felniknél.
dotz a markanev keress rä....
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Pont ilyet kerestem.
ausztriaban 63euro darabja..most akcio van..

Mi a különbség az alufelni és a lemezfelni között?

Legjobb válasz: Az alufelni alumíniumból van, a lemezfelni bármi másból is lehet, pl. vaslemez.

Az alufelni alumíniumból van, a lemezfelni bármi másból is lehet, pl. vaslemez.
hülye kérdés


Mi az alufelni előnye a lemezfelnivel szemben?

Legjobb válasz: Laikusként válaszolva: könnyebb, szebb.

Laikusként válaszolva: könnyebb, szebb.
A kérdező hozzászólása: Nos, megvettem. Vittem egy mérleget és megmértem a boltban. Pont 8 kg nehéz. Az acélfelninél biztos nehezebb. Peugeot 307-re lesz feltéve.
Vehetsz alá, jól fog kinézni, csak nem lesz tõle jobb, csak szebb. Egyébként tény és való, hogy az alsó kategóriás alufelnik jóval nehezebbek az lemezfelniknél. Nem véletlenûl könnyûfém felni a neve és nem könnyû fémfelni, mert nem a felni könnyû hanem a fém könnyebb az acélnál amibõl készítik, csak az olcsó és igénytelen megoldások miatt mire elkészül a könnyûfém felni, nehezebb lesz mint a lemezfelni. De szépnek szép, úgyhogy ha van rá keret, akkor ne emiatt ne vedd meg.
A kérdező hozzászólása: Kösz! Pedig már beleéltem magam, hogy milyen jól fog kinézni a kocsi. :(
Az Alulett gyenge minõségû. Magyar utakra egyértelmûen acélfelni! Én már a 2. alufelni garnitúrám görgõztetem a kátyuk miatt, és 2 felni görgõzése került annyiba, mint amennyiért használtan a 4 felnit vettem. Ezzel egyenesen arányosan a gumit is megette. Ha nem akarsz villogni, akkor acél (itthon)!
A kérdező hozzászólása: Na, hát akkor nem sok elõnye van. Én is azt hittem, hogy könnyebb... Kinéztem egyet már, de sehol nem találom, hogy milyen súlyú lehet: http://www.atu.de/pages/shop/fbs/felgen-details.html?seite=1..
És persze nem rozsdásodik.
Vannak olyan könnyûfémfelnik amik könnyebbek a lemezfelninél de azok nem éppen olcsók. A többi meg csak az esztétikum miatt van.
Az alufelni akár könnyebb is lehet, mint a lemezfelni. Na, nem azok, amik az átlagautós számára elérhetõek, hanem mondjuk az üreges küllõs, méregdrága darabok. De a lényeg, hogy lehet könnyebb, ezzel csökkentve a rugózatlan tömeget. Illetve a belsõ kialakítása más, így másféle fékeket lehet alá szerelni, jobban van alatta hely a fix féknyergeknek. Illetve mivel lehet küllõs kialakítású, a fékek hûtésében is hatékonyabb tud lenni, mint a "lyukas" lemezfelni.
könnyebbnek azért nem könnyebb!Nem azért könnyûfém, mert könnyû.Amúgy tényleg sérülékenyebb, mert puhább, de kétség kívül szebben mutat.
Drágább.....
Szebb. Más elõnye nincs. Hátránya a sérülékenysége...
sok sikert hozzá a járdaszegélyeknél figyelj nagyon mert az szokta tönkretenni....

Mi a Honda accord gyári alufelnijének az ET száma? (2004es évjárat)

Ha ET 40-es felnit veszek rá kifelé, vagy befelé fog állni a kerék?

Legjobb válasz: És a szélességére is kíváncsi lennék

A kérdező hozzászólása: És a szélességére is kíváncsi lennék
minél kisebb az et szám annál jobban jön kifelé a felni a kaszniból hogy érthetõen fogalmazzak, tehát et 20 mondjuk már sok autón szépen kint van ha nincs szélesítés, nekem 38 as van, az még bõven belefér

Mi a neve annak a kör alakú alkatrésznek, ami az alufelni közepén a tengelyt takarja?

Ez hiányzik a felnijeimr?l, hogyan keressek rá? Köszi

Legjobb válasz: Magyarul felnikupak, ha esetleg ebay-on keresed akkor Felgendeckel, vagy Nabendeckel / Nabenkappe néven fogod megtalálni.

Magyarul felnikupak, ha esetleg ebay-on keresed akkor Felgendeckel, vagy Nabendeckel / Nabenkappe néven fogod megtalálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!! :)
Szerintem te a tehermentesítõ gyûrûre gondolsz
A kérdező hozzászólása: Felnikupakra gondoltam, de egyenlõre sehol nem találtam... Lehet a gyûrû is hiányzik, nem tudom. köszi szépen.
A kérdező hozzászólása: Rákerestem németül, no úgy akadt, de iszonyatos áron - 79.99 Euro a négy... keresek fórumon bontottat, bár szerintem felni nélkül, külön esélytelen...

Ha nagyobb átmérőjű alufelnit rakok a kocsimra, az miben befolyásolja az ET szám alakulását?

Kicsit furcsán sikerült megfogalmaznom a kérdést. Arról lenne szó, hogy 13 collos, 38-as ET számú felni van gyárilag a kocsin, és én szeretnék egy 14-est feltenni rá, peresebb gumikkal, hogy a km-óra ne csaljon. :) Namármost, ha nő a felni átmérője (+1 coll), és szélesebb lesz a gumi (155-helyett 165-ös), attól még az ET szám maradnia kell 38-nak, vagy annak is változnia kell? Tehát olyan alufelnit kell keresnem 14 collost, aminek szintén 38-as az ET száma? Válaszaitok előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Eltérhet az ET szám, de minél kevesebbet térjen el! Minél kisebb az ET szám annál kiljebb lesz a kerék az autón. Gumit pedig olyat vegyél rá ami a gyárinak váltó mérete. http://weltgumi.hu/valtomeret_szamologep.html

Eltérhet az ET szám, de minél kevesebbet térjen el! Minél kisebb az ET szám annál kiljebb lesz a kerék az autón. Gumit pedig olyat vegyél rá ami a gyárinak váltó mérete. http://weltgumi.hu/valtomeret_szamologep.html
Így van, az ET számot a felni határozza meg, annak az egyik feltûntetett paramétere. Olyan felnit kell venned, ami a 38-as érték közelében van. Kis mértékben eltérhetsz. Ha nagyobb ET-jû felnit választasz, a kerék bejjebb lesz, nem fog jól kinézni. Kicsivel kisebb ET-jû felni kijjebb esik, ezért jobban mutat, de nagyon nem szabad eltérni, mert beleérhet a sárvédõbe, és a futómûgeometriát is hátrányosan befolyásolhatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szóval akkor az átmérõ nem befolyásolja az ET méretet, ugyanakkora kell. Egyébként mennyire lehet ettõl eltérni? Az ET38 helyett ET35-ös felnit még feltehetek rá anélkül, hogy túlságosan megterhelném ezzel a változtatással a futómû alkatrészeit?
ET35 simán mehet, 3 mm eltérés nem jelenthet problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Használ valaki Skoda Fabia 1.2-es kocsinál 15"-185/55 alufelnit, ilyen méretű gumival? Mik a tapasztalatok? Hogy viseli az autó? Fogyasztás, Futómű, Motor?

Legjobb válasz: Nekem a téli garnitúrám pont ilyen. Ez elõtt 14-es volt 185/60-as gumival, de a 15 sokkal stabilabb. "Hogy viseli az autó? Fogyasztás, Futómû, Motor?" én nem vettem észre különbséget a stabilitáson kívül.

Nekem a téli garnitúrám pont ilyen. Ez elõtt 14-es volt 185/60-as gumival, de a 15 sokkal stabilabb. "Hogy viseli az autó? Fogyasztás, Futómû, Motor?" én nem vettem észre különbséget a stabilitáson kívül.
Szia! Nekem is ez van az autón. Egy 5 ágú Enzo felni és 185/55 R15 gumikkal. Télen 185/60 R14-et használtam. Szinte észre sem lehet venni a különbséget. Én csak ajánlani tudom.

Mi az a tehermentesítö? G astrám van 15col 195, 65 gumikkal.16 colos alufelnit szeretnék felrakni rá nekem is szüksegem van egy ilyenre?

Legjobb válasz: Ha a felni középfurata nagyobb, mint az agy mérete, akkor szükséged van ilyenre. A tehermentesítõ gyûrû ugyanis az ilyen eltérések kiegyenlítésére szolgál: központosítja a kereket és lehetõvé teszi, hogy az agyra feküdjön fel, ezzel tehermentesítve a kerékcsavarokat.

Ha a felni középfurata nagyobb, mint az agy mérete, akkor szükséged van ilyenre. A tehermentesítõ gyûrû ugyanis az ilyen eltérések kiegyenlítésére szolgál: központosítja a kereket és lehetõvé teszi, hogy az agyra feküdjön fel, ezzel tehermentesítve a kerékcsavarokat.
A kérdező hozzászólása: G astranal mi a maximum kerékméret ami nem okoz problémát?
gyári méret 185/65 r14 16osból 205/45 kell rá sõt ami most fenn van neked az nem jó rá, ... tuti h csal a kilóméterórád.... http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgaltatas/valtomeret/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!