Találatok a következő kifejezésre: Mi a az alábbi (1307 db)

Mi a az alábbi paraméteres lineáris egyenletrendszer megoldása? 2x+py=3 x-3y=2

Legjobb válasz: Második egyenletbõl kifejezed az x-et és behelyettesíted az elsõ egyenletbe, majd megoldod y-ra. Az így kapott eredményt pedig visszahelyettesítve bármelyik egyenletbe megkapod az x-et.

Második egyenletbõl kifejezed az x-et és behelyettesíted az elsõ egyenletbe, majd megoldod y-ra. Az így kapott eredményt pedig visszahelyettesítve bármelyik egyenletbe megkapod az x-et.
Vagy egyenlõ-együtthatók módszerével: http://kepfeltoltes.hu/121019/3554873_www.kepfeltoltes.hu_.png

Mire elegendő az alábbi konfiguráció és szerintetek mi ennek a reális ára?

P5 PC GIGABYTE INTEL PENTIUM DUAL CORE 2X3000MHZ E5700 Socket 775,64BIT Support Core 2 Core 2 quad. 4096MB DDR3 RAM MAX 8GB 500GB SATA II HDD 20X LG dual layer DVD író INT INTEL 1,4GB Video, 6 CH HD audió 10/100 +, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio

Legjobb válasz: Netezésre jó, de már régi. Ha most vennéd írd le mennyi pénzbõl és ajánlunk jobbat.

Netezésre jó, de már régi. Ha most vennéd írd le mennyi pénzbõl és ajánlunk jobbat.
Nagyon egy szar gép.. totál látszik h összetákolt fos. inkább mondj egy árat és összeírunk valamit.
Adtam volna én is csak mivel Alex jó gépeket tud összeállítani azért nem írtam semmit. És kösz h lepontozol mert megmondom az igazságot!
A te általad mutatott konfig LGA775-re épül, ami kihalt foglalat, és bele az alkatrészek teljesítményüktõl aránytalanul drágák. A benne lévõ IGP még normálisan multimédiára se elég. Amúgy is rengeteg információ nincs megadva, köztük a tápegység típusa, ami eléggé fontos, ettõl függ a gép. Amúgy az ilyen elõre összetákolt gépekben szar táp van, ami ha elviszi a gépet, többnyire a garit se vállalják rá, a tápra hivatkozva. Az Alex által linkelt FM1-es konfigba egy modern CPU van, amiben a benne lévõ GPU integrált szinten elég komoly teljesítményt nyújt és maga a gép jóval modernebb, de a helyedbe ha nem sürgõs várnék tavaszig az FM2-re és gyûjtenék még egy picit, hogy mire normalizálódnak az árai tudj venni egy jó gépet és alá egy jó tápot is. Az Alex által linkelt Hipro nem rossz, de ma már gépet annyira örömtelien nem kötnék rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Örülök, hogy vannak akik nem csak fikázni tudnak, hanem értelmesen válaszolni is, bár igazi érvek nem hangzottak el, hogy mitõl rosszabb, vagy jobb egyik vagy másik. Mint hozzá nem nagyon értõ embert nem igazán sikerült meggyõzni.
A kérdező hozzászólása: Kizárólag otthoni felhasználásra. Internet, office, dv kamerával felvett videók szerkesztése és DVD-re írása.
Nem egy több éve halott plaformra épül, jövõben fejleszthetõ, jó táp van benne és a grafkártya nem csak arra jó hogy képet adjon, hanem lehet vele játszani is ha arra kell. Ha leírod mire kell a gép, akkor jobbat is tudunk ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Alex1111! Az általad belinkelt konfig.(89.703 Ft.) semmivel sem tud többet, mint a kérdésben szereplõ (68.455 Ft.)! Vagy tévedek? Mitõl drágább és jobb az általad ajánlott gép? Segítséged köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Mibõl látszik, hogy "régi"?
A kérdező hozzászólása: Mit értesz az alatt, hogy "összetákolt, fos"? Mit ajánlanál, és mennyiért?
Ebben igazad van, h semmi infót nem mondtam h miért, mert általában le szokott esni a kérdezõknek ha ennyi t írok h "összetákolt fos, mondj egy összeget azt írunk jobbat", csak hát láttam h itt van Alex azért nem írtam semmit mivel jobb konfigot rak össze mint én.

Mit jelent az alábbi idézet, mi a mondanivalója? Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg az arcodat""

Legjobb válasz: Szerintem valami olyasmit jelent, hogy csak mások által tudunk kiteljesedni. Egyedül semmik vagyunk.

Szerintem valami olyasmit jelent, hogy csak mások által tudunk kiteljesedni. Egyedül semmik vagyunk.
szerintem azt, magunkat is csak a másik segítségével tudjuk megtalálni, megismerni.neked lehet véleményed magadról, (sõt kell is h.legyen)de nem lesz teljesen tiszta a kép, ha nem veszed figyelmbe a külvilág jelzéseit.az önzõség bírálataként is értelmezhetõ szerintem az idézet...
szerintem jól közelítették meg az elõttem szólok. Bár konkrétan, h mit jelenthet leginkább József Attila tudná megmondani :) Ha találkoznék vele azt is megkérdezném hogy értette az Ódában az "öntudatlan örökkévalóság"-ot. Visszatérve az idézethez, az egyén társadalomban történõ feloldódását jelenti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!! :) )))))
szerintem még az elõzõ hozzászólásokon kívül azt is jelentheti, hogy egyedül nem tudsz megoldani egy problémát, el kell mondanod illetve meg kell beszélned valakivel.
Szerintem egyszerû a jelentése: az öndicséret büdös! Magadat dicsérheted, de értelmetlen és visszatetszõ - mások, a kritikus kívülállók sokkal tisztábban és gyakran objektívebben látnak bennünket, mint mi magunkat.
Van az a mondás, hogy ami másvalakiben nem tetszik, az valójában a saját tulajdonságunk, amit az a bizonyos ember csak megtestesít. Szerintem az idézet azt jelenti, hogy hiába hitegetjük magunkat azzal, hogy milyen nagyszerû emberek vagyunk, amíg van valaki, akit elítélünk vagy egy tulajdonsága miatt ki nem állhatunk. Csak akkor nyugtázhatjuk, hogy tiszták vagyunk, ha másokat is tisztának látunk. ezt Babits is észrevette: "És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."
"És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek." Igen, amit írtál, az erre a babitsi idézetre teljesen igaz! De szerintem József Attila kicsit másra gondolt, bár hasonló a téma. Õ kétségtelenül fantasztikusan fogalmazta meg az "arcunk" megmosásának a problematikáját. Röviden, egyszerûen, de mégis nagy hatással, szinte fájóan igaz módon. Nyilván a önmagad elõtti belsõ tisztasággal kapcsolatos az, hogy "hiába fürösztöd önmagadban", tehát dicsérheted te magad, de az hiábavalóság, hiszen ezt teszi mindenki, vagy legalábbis mindenki képes rá, hiszen egy egészséges ember annyira azért szereti magát, hogy ne nagyon áztassa el magát mások elõtt. De ha más "füröszt meg", esetleg sokan mások, akkor az már jelent valamit!


Mit jelent az alábbi mondat? On the following line, a new array of floats called "speeds" is created.

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogyha valaki programozni próbál, annak illene legalább az alapokkal tisztában lennie angol nyelv tekintetében. Plusz minimális logikával, hogy rájöjjön ilyenekre, mint ez.

Én úgy vagyok vele, hogyha valaki programozni próbál, annak illene legalább az alapokkal tisztában lennie angol nyelv tekintetében. Plusz minimális logikával, hogy rájöjjön ilyenekre, mint ez.

Mit jelentenek az alábbi fogalmak a processzoroknál?

Annual home energy cost 13.25 $/year

Legjobb válasz: Éves hazai energiaköltség ára 13.25 dollár / év Éves kereskedelmi energiaköltség ára 48.18 dollár / év

Éves hazai energiaköltség ára 13.25 dollár / év Éves kereskedelmi energiaköltség ára 48.18 dollár / év
Éves energia fogyasztás.Mivel hogy dollárban adják meg és nem tudod hogy mennyi egy Kw dollárban így semmitmondó információ.A watt számból és egy átlag üzemórából számolható ki ez.

Mit gondoltok az alábbi a gamer gépről? összepasszol-e benne minden? és hogy ez így megfelel-e játékra?

Alaplap ASROCK 970 Extreme3 Processzor AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition Táp CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W Ház BITFENIX Merc Alpha Optikai egység SAMSUNG SH-118AB/BEBE Fekete Merevlemez TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050 Videókártya MSI R7850-2GD5/OC HD7850 2GB GDDR5 PCIE Memória KINGMAX 8GB DDR3 1600MHz

Mit jelent az alábbi két mondat? She was at a total loss. She was short on intimacy.

Legjobb válasz: Teljesen zavarban volt/ elveszve érezte magát. Intimitás híján volt.

Teljesen zavarban volt/ elveszve érezte magát. Intimitás híján volt.
Elveszetnek érezte magát. Elég tapintatlan volt.
Az elsõ a jó, nem a második. Valóban intimitás híján volt. Szóval nem volt vele egy kedves barát/szeretõ.

Mit jelent az alábbi kifejezés? "A hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti nap kivételével munkaszüneti napokon"

Az én értelmezésem alapján egy átlagos héten (ahol hétfő az első iskolai nap) vasárnapra nem vonatkozik. A menetrend kereső viszont kiírja találatnak azt a buszt, amihez ez van írva.

Legjobb válasz: tehát munkaszüneti napokon, kivéve az iskalidõben lévõ vasárnapokat(szept 1.-jún 15.

tehát munkaszüneti napokon, kivéve az iskalidõben lévõ vasárnapokat(szept 1.-jún 15.
anyám, ki volt az a kretén, aki ezt így fogalmazta meg? elvileg olyan vasárnap, ami utáni hétfõn nincs suli. szerintem rosszul van megfogalmazva, mert ebbõl alig pár lehet egy évben és épp akkor nincs szükség extra buszjáratra, mivel a diákoknak nem kell suliba utazni. Nyugodtan hihetsz a menetrend keresõnek, mérvadóbb mint ez az elcseszett játék a szavakkal :)
A távolsági közlekedésben a hetek elsõ munkanapját és elsõ iskolai elõadási napját megelõzõ napok csúcsidõnek számítanak, ezért speciális menetrend vonatkozik ezekre a napokra. De vannak járatok, amelyek épp ezeken a napokon nem közlekednek (ti. mert van helyettük másik, a csúcsidei igényekhez jobban alkalmazkodó útvonalú vagy menetrendû járat). Ezeket is muszáj valahogyan jelölni. Jelen megjelölés a következõt jelenti: - a busz csak olyan munkaszüneti napokon jár, amelyik után nincs tanítási nap Ez lehet hosszú hétvége közbensõ napja, de egy kutya közönséges nyári vasárnap is. Ez utóbbi miatt dobja ki most a rendszer találatként az adott járatot.
A kérdező hozzászólása: Engem az zavart meg, hogy a menetrend keresõ kiírta találatok közé július 21-re, annak ellenére, hogy az az nem illik a leírásához.

Mit jelent az alábbi mondat? Trying to figure out a trip over there again too.

Legjobb válasz: Próbálok megint összehozni egy utat oda.

Próbálok megint összehozni egy utat oda.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!