Találatok a következő kifejezésre: Mi a az UVA és (12 db)

Miben különbözik az UV és a LED lámpa? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Nincs jobb, nem jobb, MÁS.., Az UV (ultraibolya) lámpa nem világításra való. A LED igen.

Nincs jobb, nem jobb, MÁS.., Az UV (ultraibolya) lámpa nem világításra való. A LED igen.
el vagy tévedve... az UV egy szín: ultraibolya a LED pedig egy fénykibocsátó test UV fényt bocsáthat ki LED, neon, izzó...stb
A kérdező hozzászólása: nos csak azért mert , ilyen mûkörömkészítõ oldalakon olyan van írva , hogy a körmöket 5 percre kell berakni UV lámpa alá , LED lámpa alá pedig csak pár másodpercet ír , ezért kérdeztem.
Nem minden zselé köt led lámpában, uv-ban viszont az összes. Szóval nem mindenkinek éri meg megvenni.

Mi a különbség az UVA és az UVB sugárzás között?

A híradóban mostanában azt mondják, hogy er?s az UVB sugárzás. A naptejemre UVA SPF30 van írva. Ez az UVB ellen is véd?

Legjobb válasz: Az UVB sugarak nagyobb valószínûséggel okoznak napégést mint az UVA sugarak, de az UVA sugarak a bõr mélyebb rétegeibe hatolnak be. Szóval a naptejed valószínûleg az UVB sugarak ellen is véd.

Az UVB sugarak nagyobb valószínûséggel okoznak napégést mint az UVA sugarak, de az UVA sugarak a bõr mélyebb rétegeibe hatolnak be. Szóval a naptejed valószínûleg az UVB sugarak ellen is véd.

UV szemüvegek között mi akülönbség? Az enyém zöld, ill. lila színt ver vissza, a bnőmé viszont csak kéket (és nem lilásat mint az enyém).

Az enyám oylan "füstüs" üveg? és nagyon körnnyen karcolódik, azövé szép sima, szóval érezhet?en más a különbség a 2 üveg között. De melyik jobbb??

Legjobb válasz: Alapvetoen az UV szemuvegek mind az UVA, mind az UVB sugarakat visszaverik. A lencse szine nagyban fugg az anyagatol, es az esetleges feluletkezeltsegtol. A kek, es zold+lila szint ver vissza dolgot nem ertem. Ilyen szine van a lencsenek, ha feny eri, es ebben a szinben jatszik? a jobb / rosszabb besorolast egy opyikusnal tudjak neked megmondani, egy szimpla bemeres utan. (tehat mennyire szuri meg az uv spektrumot.). A karcossag egyebkent lehet hasznalat, odafigyeles, vagy feluletkezeles. eredmenye is. :)

Alapvetoen az UV szemuvegek mind az UVA, mind az UVB sugarakat visszaverik. A lencse szine nagyban fugg az anyagatol, es az esetleges feluletkezeltsegtol. A kek, es zold+lila szint ver vissza dolgot nem ertem. Ilyen szine van a lencsenek, ha feny eri, es ebben a szinben jatszik? a jobb / rosszabb besorolast egy opyikusnal tudjak neked megmondani, egy szimpla bemeres utan. (tehat mennyire szuri meg az uv spektrumot.). A karcossag egyebkent lehet hasznalat, odafigyeles, vagy feluletkezeles. eredmenye is. :)
a tied gagyibb minõségû az uv szûrõ azért jó hogy ne vakulj meg a túl sok uv sugárzástól mert napszemüvegben a pupillád kitágul és több sugárzást nyel el
A kérdező hozzászólása: tudom jól, hogy miért kell az UV. nem ez volt a kérdés. Én arra gondoltam, h az enyém azért "2szinû" mert elnyeli az UV-A és UV-B-t is, és a szinek ezt "jelzik". Amúgy a bnõm panaszkodik, h hozzászokott a szeme az õ "kékes" szemüvegéhez, és ha nincs rajta, akkor fáj a szeme. Nekem nincs ilyen panaszom. Szóval akkor melyik is a gagyi??
A kérdező hozzászólása: köszi a választ..)


Ha egy növényt nem érne UV-fény (olyan helyen lenne ahol sok az ablak, de azok 100%-osan szűrik az UV sugarakat), de amúgy kapna elég vizet, és a talaj is jó lenne, akkor mi lenne vele?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem befolyásolná a növekedésben. Kevés az olyan növény, amelyik a napfény UV sugarait hasznosítja a növekedéséhez (ha van egyáltalán).

Valószínûleg nem befolyásolná a növekedésben. Kevés az olyan növény, amelyik a napfény UV sugarait hasznosítja a növekedéséhez (ha van egyáltalán).

Mi a különbség az uv gél és az uv zselé között?

Legjobb válasz: az, h a sznobok gélnek hívjàk a zselét

az, h a sznobok gélnek hívjàk a zselét

Ha veszek a körmömre átlátszó zselét, de nincs UV lámpám, akkor milyen eredményt kapok? És amúgy az UV lámpa mit csinál?

Legjobb válasz: Szerintem zselé helyett inkább egy könyvet vegyél a mûkörömkészítésrõl... Nem fog megkötni, és ha szerencsés vagy, még be is rohad a körmöd, csodás lesz. (Y)

Szerintem zselé helyett inkább egy könyvet vegyél a mûkörömkészítésrõl... Nem fog megkötni, és ha szerencsés vagy, még be is rohad a körmöd, csodás lesz. (Y)
Az UV fény alatt köt meg a zselé. Ha nincs UV lámpád, felesleges zselét venni, mert nem ér semmit. Mellesleg nem csak UV lámpa kell, hanem eszközök a köröm elõkészítéséhez és az utómunkálatokhoz, mert a zselé nem olyan mint a lakk, hogy felkenem és kész.
rövid tömör válaszom az 1. kérdésesre: nem az elvártat. a 2 kérdésre: világít vaze.
a dmbe lehet kapni körömfeltöltõ zselés alapú körömlakkot ahhoz nem kell lámpa és szépen lehet vele dolgozni. (nagynéném a mûköröm építéshez is használja a szalonba, alapozáshoz)

Fényképezéshez értők, mi a pontos különbség a polárszűrő és az UV szűrő közt?

Ilyenjeim vannak:

Legjobb válasz: Egyik feltételezésed se jó!A napba fotózáshoz napszûrõ kell ami minden fényt egyformáb gyengít.Az UV szûrõ csak az ultraibolya fényt tartja vissza semmi mást!A polárszûrõvel az égbolt kifehéredését lehet csökkenteni az ég kékje mélyül és a színek valóban erõsebbek lesznek emiatt.de csak a naptól 90-120 fokos szögben hat igazán.Ha a napra mutatunk az ujjainkkal a szétnyitott hüvelykujjunk mutatja az optimális kioltás helyét.Kis karc nem rontja észrevehetõen a fotót.

Nap fotózáshoz egyik se jó.Az UV magas hegyen 2000m felett, és ködös párás idõben használ. A polárral a csillogást pld kirakatüveg és az ég kékjét lehet erõsíteni A napot napszûrõ nélkül fátyolfelhõnél meg nyilván naplementekor lehet fényképezni, mikor szemmel is bele lehet nézni.A polárszûrõt a téma beállításakor be kell forgatni a legnagyobb kioltásra.
Egyik feltételezésed se jó!A napba fotózáshoz napszûrõ kell ami minden fényt egyformáb gyengít.Az UV szûrõ csak az ultraibolya fényt tartja vissza semmi mást!A polárszûrõvel az égbolt kifehéredését lehet csökkenteni az ég kékje mélyül és a színek valóban erõsebbek lesznek emiatt.de csak a naptól 90-120 fokos szögben hat igazán.Ha a napra mutatunk az ujjainkkal a szétnyitott hüvelykujjunk mutatja az optimális kioltás helyét.Kis karc nem rontja észrevehetõen a fotót.
Nem a polárszûrõ nem szûr UV-t egyáltalán.Az UV rezgésszám a polár rezgésirány.A napba fotózást kerülni kell szabály hogy akkor lehet a napot szûrõ nélkül fényképezni ha szemmel is bele lehet nézni.
Ami meg a Lenspenes tisztítást illeti: nem, az LP1 csak objektívek tisztítására alkalmas, mert az aktívszenes fejnek olyan a kiképezése, hogy csak homorú felületre fekszik fel, a szûrõ pedig teljesen sík. Azt hiszem, van erre külön tisztító, de szerintem erre megteszi a sima szarvasbõr is. (Obi tisztításához viszont nagyon jó a Lenspen)!
Amikor befogsz egy témát kirakatüveget vagy kék eget akkor elkezded forgatni a polárszûrõt és a csillogás csökken vagy az ég kékje sötétedni kezd. Azt látod a keresõben hogy mikor van mindegyiknél a maximum, akkor van a legnagyobb kioltás. Az égbolt a legsötétebb kék az üveg csillogása a legkisebb.
A kérdező hozzászólása: Ok, így már értem, köszönöm. Még egyet mondj meg: mi az a legnagyobb kioltás?
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék, hogy ilyen lencsetisztítóval a fent szûrõket is tisztíthatom? Vagy mivel szabad? http://www.edigital.hu/Tisztitoszer/Lenspen_Original_LP-1-p4..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A 2. mondatodat ugyan abszolúte nem értem. :D Akkor tul.képpen melyiket mikor érdemes használni? :) Naplementét gondolom szabad fotózni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, felpontoztalak. A Napot úgy értettem, hogy melyik védi meg jobban a lencsét, mert a régi gépemben is egy csomó szenzor ki van égve, valószínûleg emiatt. Még erre válaszolnál: Igaz, hogy a polárszûrõ egyben UV szûrõ is, tehát az UV szûrõ felesleges?
A kérdező hozzászólása: Köszi!

MI a különbség az UV szűrős és Polarizált napszemüveg között? Melyik alkalmasabb a szem védelmére?

Legjobb válasz: az uv szûrõ véd a káros sugárzástól a polár szûrõ csak a bizonyos irányból érkezõ fényt zárja ki gondolom a felülrõl érkezõt de az még nem védelem szerintem mert szórt fény úgy is átjut rajta

az uv szûrõ véd a káros sugárzástól a polár szûrõ csak a bizonyos irányból érkezõ fényt zárja ki gondolom a felülrõl érkezõt de az még nem védelem szerintem mert szórt fény úgy is átjut rajta
Az UV-szûrõs napszemüveg a szemre káros UV-sugárzást szûri ki. A polárszûrõs szemüveg a polarizált fényt szûri. Ez nem egy bizonyos irányból jövõ fényt "fog meg", hanem mindenféle polarizált fényt. Tehát ilyen szemüvegben nem zavar a csillogás, a fényes felületekrõl visszaverõdõ fény ugyanis polarizált fény szokott lenni, az "veri ki a szemed". Azonban az olyan szemüveg, amely csak polárszûrõs, nem napszemüveg. A napszemüveg (nem, nem a piacos, 400 Ft-os) alapértelmezésben UV-szûrõs, mellette lehet polárszûrõs is. Ha ezek közül kell választani, akkor a polárszûrõset ajánlom, mert nem fog zavarni a csillogás.
Ha a napfénytõl véded, UV szûrõs. Ha a víz csillogásától véded, akkor polárszûrõs kell.
Én úgy tudom, hogy mindegy milyen a napszemüveg, ha mûanyag akkor véd az UV ellen! ...de szóljatok ha nincs igazam!
A polarizált napszemüveg nem a polarizált fénytõl véd:D Az valójában annyit tesz hogy csak a vízszintesen polarizált fényt engedi át. (tehát a meglévõ fénynek kb 50%-át) Azonban azt mondom hogy polarizált napszemüveget vegyél. Amelyiket ilyen eljárással készült lencsébõl csinálják valószínûleg kapott mellé egy UV szûrõ réteget is. (érdekes fizikai kísérlet: Függõleges polaroid napszemüveg= csak a vízsszintesen polarizált fényt engedi át. Mögé teszel egy vízszinteset= ez meg a függõlegeset engedi át. Ergo nem jön át fény. A trükk: ha raksz közéjük egy harmadikat 45°-ban a fény egynegyede mégis átjut.)
igen és igen
A kérdező hozzászólása: te használtad ezt a terméket? ajánlani tudod, vagy csak írtad, hogy ez olyan?
A dm-ben van egy ilyen fényvédõs hajspray, Balea a márkája. http://kremmania.hu/kremek/balea-professzionalis-napozas-uta..
A kérdező hozzászólása: a szõke hajú csaj csak illusztráció, igaz?? tehát igazából mindegy milyen a hajam színe?

Mit csinálok rosszul? A körmömet zselével bekentem és az uv lámpa alatt nem szárad meg, pedig már minden hozzávaló drága és minőségi.

Legjobb válasz: Lámpázás után fixálni kell. A ragadós felületet letörölni alkohollal vagy fixáló folyadékkal. De ha ennyit nem tudsz,inkább ne csinálj mûkörmöt!

Lámpázás után fixálni kell. A ragadós felületet letörölni alkohollal vagy fixáló folyadékkal. De ha ennyit nem tudsz, inkább ne csinálj mûkörmöt!
Ha elmentél volna tanfolyamra tudnád hogyan kell mûkörmöt csinálni. Nem véletlenül SZAKMA! Ha körmöt akarsz menj el csináltatni, ha körmös akarsz lenni menj el tanulni! Szerinted egy körmös, aki több százezerért kitanulta a szakmát ingyen fog neked (otthon barkácsolónak) segíteni?
úgy beszéltek róla, mintha ez a mûkörömépítés akkora nagy nehéz szakma lenne :D biztos ezért körmös minden szõke hülyep*csa :D
A szaradasi ido utan hasznalsz tipp lemosot? Ha nem mosod le, akkor ragad.
Menj szakemberhez. Nem véletlenül tanulta.....!
A keresobe ird be: zseles korom epitese, video. itt megtudod nezni, hogyan kell, es mit rontottal el.
Kedves utolsó! Amíg nem látsz bele, hogyan is mûködik ez az egész, addig ne is szólj bele. De elárulom, hogy egy hülye sincs köztünk (mármint azok között, akik becsülettel tanultak, nem csak úgy nekiálltak), mert ehhez kell némi ész is, hogy valaki fel tudja fogni mit miért és hogyan csinál anélkül, hogy komoly károkat okozna bárkinek. De tény és való, hogy bizony vannak hülyék is, akik egyszer látták, hogyan is készül egy mûköröm, és megpróbáltak az alapján valamit összehozni, amire iszonyú büszkék, és elkezdik másoknak is csinálni, természetesen nem ingyen - és ez a legrosszabb (ezt nem a kérdezõre írtam!)
Mikor kész töröld át egy kis körömlakk lemosóval. Ennyi a nagy titok :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akik segítettek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!