Találatok a következő kifejezésre: Mi a az UVA (31 db)

Miben különbözik az UV és a LED lámpa? Melyik a jobb?

Legjobb válasz: Nincs jobb, nem jobb, MÁS.., Az UV (ultraibolya) lámpa nem világításra való. A LED igen.

Nincs jobb, nem jobb, MÁS.., Az UV (ultraibolya) lámpa nem világításra való. A LED igen.
el vagy tévedve... az UV egy szín: ultraibolya a LED pedig egy fénykibocsátó test UV fényt bocsáthat ki LED, neon, izzó...stb
A kérdező hozzászólása: nos csak azért mert , ilyen mûkörömkészítõ oldalakon olyan van írva , hogy a körmöket 5 percre kell berakni UV lámpa alá , LED lámpa alá pedig csak pár másodpercet ír , ezért kérdeztem.
Nem minden zselé köt led lámpában, uv-ban viszont az összes. Szóval nem mindenkinek éri meg megvenni.

UV szemüvegek között mi akülönbség? Az enyém zöld, ill. lila színt ver vissza, a bnőmé viszont csak kéket (és nem lilásat mint az enyém).

Az enyám oylan "füstüs" üveg? és nagyon körnnyen karcolódik, azövé szép sima, szóval érezhet?en más a különbség a 2 üveg között. De melyik jobbb??

Legjobb válasz: Alapvetoen az UV szemuvegek mind az UVA, mind az UVB sugarakat visszaverik. A lencse szine nagyban fugg az anyagatol, es az esetleges feluletkezeltsegtol. A kek, es zold+lila szint ver vissza dolgot nem ertem. Ilyen szine van a lencsenek, ha feny eri, es ebben a szinben jatszik? a jobb / rosszabb besorolast egy opyikusnal tudjak neked megmondani, egy szimpla bemeres utan. (tehat mennyire szuri meg az uv spektrumot.). A karcossag egyebkent lehet hasznalat, odafigyeles, vagy feluletkezeles. eredmenye is. :)

Alapvetoen az UV szemuvegek mind az UVA, mind az UVB sugarakat visszaverik. A lencse szine nagyban fugg az anyagatol, es az esetleges feluletkezeltsegtol. A kek, es zold+lila szint ver vissza dolgot nem ertem. Ilyen szine van a lencsenek, ha feny eri, es ebben a szinben jatszik? a jobb / rosszabb besorolast egy opyikusnal tudjak neked megmondani, egy szimpla bemeres utan. (tehat mennyire szuri meg az uv spektrumot.). A karcossag egyebkent lehet hasznalat, odafigyeles, vagy feluletkezeles. eredmenye is. :)
a tied gagyibb minõségû az uv szûrõ azért jó hogy ne vakulj meg a túl sok uv sugárzástól mert napszemüvegben a pupillád kitágul és több sugárzást nyel el
A kérdező hozzászólása: tudom jól, hogy miért kell az UV. nem ez volt a kérdés. Én arra gondoltam, h az enyém azért "2szinû" mert elnyeli az UV-A és UV-B-t is, és a szinek ezt "jelzik". Amúgy a bnõm panaszkodik, h hozzászokott a szeme az õ "kékes" szemüvegéhez, és ha nincs rajta, akkor fáj a szeme. Nekem nincs ilyen panaszom. Szóval akkor melyik is a gagyi??
A kérdező hozzászólása: köszi a választ..)

Mi a különbség az UVA és az UVB sugárzás között?

A híradóban mostanában azt mondják, hogy er?s az UVB sugárzás. A naptejemre UVA SPF30 van írva. Ez az UVB ellen is véd?

Legjobb válasz: Az UVB sugarak nagyobb valószínûséggel okoznak napégést mint az UVA sugarak, de az UVA sugarak a bõr mélyebb rétegeibe hatolnak be. Szóval a naptejed valószínûleg az UVB sugarak ellen is véd.

Az UVB sugarak nagyobb valószínûséggel okoznak napégést mint az UVA sugarak, de az UVA sugarak a bõr mélyebb rétegeibe hatolnak be. Szóval a naptejed valószínûleg az UVB sugarak ellen is véd.


Ha egy növényt nem érne UV-fény (olyan helyen lenne ahol sok az ablak, de azok 100%-osan szűrik az UV sugarakat), de amúgy kapna elég vizet, és a talaj is jó lenne, akkor mi lenne vele?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem befolyásolná a növekedésben. Kevés az olyan növény, amelyik a napfény UV sugarait hasznosítja a növekedéséhez (ha van egyáltalán).

Valószínûleg nem befolyásolná a növekedésben. Kevés az olyan növény, amelyik a napfény UV sugarait hasznosítja a növekedéséhez (ha van egyáltalán).

Sisakos kaméleon vedlése után az uv lámpát mikor lehet visszakapcsolni? Ti milyen aljzatot használtok a kaméleonok alá?

Válaszokat elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Honnan hallottál ilyet, hogy vedléskor ne menjen az UV?

Honnan hallottál ilyet, hogy vedléskor ne menjen az UV?
A kérdező hozzászólása: Az állatkereskedésben ahol vettük ott mondták..
Ez baromság. Nem kell lekapcsolni.
Aljzatnak pedig tõteget vagy kókuszdiorostot használj! Az a 2 a legjobb! ;)
* tõzeget
Szia az UVB lámpa menjen vedlés alatt vedlés után. Aljzatnak fenyõkéreg, tõzeg ezeket ajánlom.
Ez tényleg hülyeség hogy nem mehet az UV . szerintem a legjobb a mû fû .. Könnyen lehet tisztítani . Ráméred a terráriumodra és rákakil akkor már is veheted ki . Forróvízzel zuhanyoztatod és már is rakhatod visza 😉

Mi a különbség az uv gél és az uv zselé között?

Legjobb válasz: az, h a sznobok gélnek hívjàk a zselét

az, h a sznobok gélnek hívjàk a zselét

Ha veszek a körmömre átlátszó zselét, de nincs UV lámpám, akkor milyen eredményt kapok? És amúgy az UV lámpa mit csinál?

Legjobb válasz: Szerintem zselé helyett inkább egy könyvet vegyél a mûkörömkészítésrõl... Nem fog megkötni, és ha szerencsés vagy, még be is rohad a körmöd, csodás lesz. (Y)

Szerintem zselé helyett inkább egy könyvet vegyél a mûkörömkészítésrõl... Nem fog megkötni, és ha szerencsés vagy, még be is rohad a körmöd, csodás lesz. (Y)
Az UV fény alatt köt meg a zselé. Ha nincs UV lámpád, felesleges zselét venni, mert nem ér semmit. Mellesleg nem csak UV lámpa kell, hanem eszközök a köröm elõkészítéséhez és az utómunkálatokhoz, mert a zselé nem olyan mint a lakk, hogy felkenem és kész.
rövid tömör válaszom az 1. kérdésesre: nem az elvártat. a 2 kérdésre: világít vaze.
a dmbe lehet kapni körömfeltöltõ zselés alapú körömlakkot ahhoz nem kell lámpa és szépen lehet vele dolgozni. (nagynéném a mûköröm építéshez is használja a szalonba, alapozáshoz)

Mik a tapasztalatok az UV mentes barnulásról? Milyen hatékony? Ára? Meddig marad barna a test?

Legjobb válasz: UV mentes? hát nem is tudom.. szerintem nagyon szar...nem maradsz nagyon sokáig barna tõle...tök gáz.:S és nem is egészséges...kárositja a bõrt..,am az ár kategóriában,a középszinten van,...bár mondjuk attól függ h kinek mi olcsó,és drága:)

UV mentes? hát nem is tudom.. szerintem nagyon szar...nem maradsz nagyon sokáig barna tõle...tök gáz.:S és nem is egészséges...kárositja a bõrt.., am az ár kategóriában, a középszinten van, ...bár mondjuk attól függ h kinek mi olcsó, és drága:)
Feltételezem h a lefújós módszerre gondolsz. Én ugyan még nem próbáltam, de úgy látom az elõttem szóló sem. Ha az egészséged megõrzése érdekében gondoltál erre, akkor egyáltalán nem szar. Egy alkalom kb 3-4000 ft és körülbelül egy hétig leszel tõle barna, aztán lekopik. Tehát a szoláriummal ellentétben nem fokozatosan alakul ki a barna színed, hanem azonnal barna leszel, és az kezd halványulni.

Mi a különbség az UV fény ami sötétben kimutatja a testnedveket vagy a pénz eredetiségét, vagy a napból jövő UV fény között?

Akarok venni egy olyan izzót ami napozásra van,de nem akarom összekeverni azzal ami mint említettem a testnedveket mutatja ki.

Legjobb válasz: Rá van írva a dobozára, hogy mire való. De egyébként az un. fekete fény csövek nevüknek megfelelõen feketéslila búrával rendelkeznek, és lila a látható fényük, ellenben a napozásra való csövekkel, ami általában fehér búrát kapnak és a színûk is világos, szolinál általában kék. Egyébként a kibocsájtott fény spektrumában van különbség, illetve a benne található anyagokban.

Rá van írva a dobozára, hogy mire való. De egyébként az un. fekete fény csövek nevüknek megfelelõen feketéslila búrával rendelkeznek, és lila a látható fényük, ellenben a napozásra való csövekkel, ami általában fehér búrát kapnak és a színûk is világos, szolinál általában kék. Egyébként a kibocsájtott fény spektrumában van különbség, illetve a benne található anyagokban.
Az UV sugárzás az UV sugárzás akárhonnan származik!Van egy frekvencia tartománya és az egyforma minden UV-nél.Az fordulhat csak elõ hogy a tartományból egy lámpa egy kisebb nagyobb részt tud sugározni csak.

Fényképezéshez értők, mi a pontos különbség a polárszűrő és az UV szűrő közt?

Ilyenjeim vannak:

Legjobb válasz: Egyik feltételezésed se jó!A napba fotózáshoz napszûrõ kell ami minden fényt egyformáb gyengít.Az UV szûrõ csak az ultraibolya fényt tartja vissza semmi mást!A polárszûrõvel az égbolt kifehéredését lehet csökkenteni az ég kékje mélyül és a színek valóban erõsebbek lesznek emiatt.de csak a naptól 90-120 fokos szögben hat igazán.Ha a napra mutatunk az ujjainkkal a szétnyitott hüvelykujjunk mutatja az optimális kioltás helyét.Kis karc nem rontja észrevehetõen a fotót.

Nap fotózáshoz egyik se jó.Az UV magas hegyen 2000m felett, és ködös párás idõben használ. A polárral a csillogást pld kirakatüveg és az ég kékjét lehet erõsíteni A napot napszûrõ nélkül fátyolfelhõnél meg nyilván naplementekor lehet fényképezni, mikor szemmel is bele lehet nézni.A polárszûrõt a téma beállításakor be kell forgatni a legnagyobb kioltásra.
Egyik feltételezésed se jó!A napba fotózáshoz napszûrõ kell ami minden fényt egyformáb gyengít.Az UV szûrõ csak az ultraibolya fényt tartja vissza semmi mást!A polárszûrõvel az égbolt kifehéredését lehet csökkenteni az ég kékje mélyül és a színek valóban erõsebbek lesznek emiatt.de csak a naptól 90-120 fokos szögben hat igazán.Ha a napra mutatunk az ujjainkkal a szétnyitott hüvelykujjunk mutatja az optimális kioltás helyét.Kis karc nem rontja észrevehetõen a fotót.
Nem a polárszûrõ nem szûr UV-t egyáltalán.Az UV rezgésszám a polár rezgésirány.A napba fotózást kerülni kell szabály hogy akkor lehet a napot szûrõ nélkül fényképezni ha szemmel is bele lehet nézni.
Ami meg a Lenspenes tisztítást illeti: nem, az LP1 csak objektívek tisztítására alkalmas, mert az aktívszenes fejnek olyan a kiképezése, hogy csak homorú felületre fekszik fel, a szûrõ pedig teljesen sík. Azt hiszem, van erre külön tisztító, de szerintem erre megteszi a sima szarvasbõr is. (Obi tisztításához viszont nagyon jó a Lenspen)!
Amikor befogsz egy témát kirakatüveget vagy kék eget akkor elkezded forgatni a polárszûrõt és a csillogás csökken vagy az ég kékje sötétedni kezd. Azt látod a keresõben hogy mikor van mindegyiknél a maximum, akkor van a legnagyobb kioltás. Az égbolt a legsötétebb kék az üveg csillogása a legkisebb.
A kérdező hozzászólása: Ok, így már értem, köszönöm. Még egyet mondj meg: mi az a legnagyobb kioltás?
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék, hogy ilyen lencsetisztítóval a fent szûrõket is tisztíthatom? Vagy mivel szabad? http://www.edigital.hu/Tisztitoszer/Lenspen_Original_LP-1-p4..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A 2. mondatodat ugyan abszolúte nem értem. :D Akkor tul.képpen melyiket mikor érdemes használni? :) Naplementét gondolom szabad fotózni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, felpontoztalak. A Napot úgy értettem, hogy melyik védi meg jobban a lencsét, mert a régi gépemben is egy csomó szenzor ki van égve, valószínûleg emiatt. Még erre válaszolnál: Igaz, hogy a polárszûrõ egyben UV szûrõ is, tehát az UV szûrõ felesleges?
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!