Találatok a következő kifejezésre: Mi a az LCD és a (62 db)

Mi a különbség az LCD, a TFT és a LED monitor között?

Melyik monitor nem roncsolja a szemet? Mert úgy hallottam, hogy az LCD(?) monitor nem vibrál és így a szemet sem roncsolja.

Legjobb válasz: A roncsolás inkább fizikai behatásra jellemzõ. A CRT-monitorokra mondták hogy nem tesz jót a szemnek, de önmagában az sem a látáskárosító hatás miatt. A vibráló monitortól hosszabb távon megfájdul az ember feje, és rossz közérzetet okoz a rendszeres vagy esetenkénti fejfájás. Leginkább arra volt jellemzõ, aki munkaeszközként napi sok órában a monitor elõtt ült. A mai monitorok már nem vibrálnak, a másodlagos probléma nem a vibrálással függ össze. Aki tartósan képernyõt bámul, többnyire elfelejt pislogni, ami szemszárazsághoz, a szem megerõltetéséhez, majd ehhez köthetõ rövid lefolyású gyulladásokhoz vezethet, ami bármilyen képernyõnél fennállhat. Hogy mi a különbség az ilyen-olyan technológiák között: http://hu.wikipedia.org/wiki/LCD#LCD_.2F_TFT

A roncsolás inkább fizikai behatásra jellemzõ. A CRT-monitorokra mondták hogy nem tesz jót a szemnek, de önmagában az sem a látáskárosító hatás miatt. A vibráló monitortól hosszabb távon megfájdul az ember feje, és rossz közérzetet okoz a rendszeres vagy esetenkénti fejfájás. Leginkább arra volt jellemzõ, aki munkaeszközként napi sok órában a monitor elõtt ült. A mai monitorok már nem vibrálnak, a másodlagos probléma nem a vibrálással függ össze. Aki tartósan képernyõt bámul, többnyire elfelejt pislogni, ami szemszárazsághoz, a szem megerõltetéséhez, majd ehhez köthetõ rövid lefolyású gyulladásokhoz vezethet, ami bármilyen képernyõnél fennállhat. Hogy mi a különbség az ilyen-olyan technológiák között: http://hu.wikipedia.org/wiki/LCD#LCD_.2F_TFT
Az LCD, TFT, LED monitorok is egy bizonyos frekvencián üzemelnek.Ez általában 50-60Hz között van.Az újabbak már tudják a 100Hz is.Tehát 50-60Hz-en ezek is "vibrálnak".És valóban, ma már nem károsítják a szemet a monitorok, sokkal inkább a pislogás hiánya ami gondot okoz a szemnek.
"Az LCD, TFT, LED monitorok is egy bizonyos frekvencián üzemelnek.Ez általában 50-60Hz között van.Az újabbak már tudják a 100Hz is.Tehát 50-60Hz-en ezek is "vibrálnak"" Hát ez így nem igaz. Álló képnél nincs ilyen, csak ha mozog a kép akkor rajzolja újra másodpercenként annyiszor. De nem arról van szó hogy vibrálna, hiszen a háttérvilágítás folyamatos (na jó nem egészen, mert az kb. 50 kHz-en mûködik :P)
Én tapasztalatból írok: LCD monitorok 60Hz-es képfrissítés mellett sem bántják a szemet hosszú órák után sem. Úgy 12 óra használat után már kellemetlen. 75Hz-en már teljesen jó. Ellenben egy CRT (képcsöves monitor) 60Hz-en már az elsõ perc után is kellemetlen - CRT esetén 85Hz-tõl ugyan az mondható el a CRT-rõl is: nem bántja a szemet. A LED és TFT monitorok is LCD képernyõk, csak a panel és a háttérvilágítás típusa különbözik.
Hát ez így nem igaz. Álló képnél nincs ilyen, csak ha mozog a kép akkor rajzolja újra másodpercenként annyiszor. De nem arról van szó hogy vibrálna, hiszen a háttérvilágítás folyamatos (na jó nem egészen, mert az kb. 50 kHz-en mûködik :P) Akkor csak "villog".Nem állóképet nézel, hanem mozgó képet.Hasonlíts össze egy 60Hz-es és egy 100Hz-es képet és meglátod a különbséget.

Mi a különbség az LCD-, a plazma- és a LED televíziók között?

Legjobb válasz: Nos, csak kisebb mennyiségû tapasztalatom van a készülékekhez, így ha esetleg vmit rosszul írok, akk elõre is elnézést kérek: LCD: általában ez a legkisebb méretû TV, de van belõlük 102 cm-es. Plazma: manapság nem nagyon veszik, nagyobb az LCD-nél, de kisebb a LED-nél, azt hiszem, ez a "melyik fogyaszt többet" kategória 2. helyezettje LED: a legnagyobb típusú, ez fogyasztja a legtöbbet. A digitális képnél nincs bennük különbség.

Nos, csak kisebb mennyiségû tapasztalatom van a készülékekhez, így ha esetleg vmit rosszul írok, akk elõre is elnézést kérek: LCD: általában ez a legkisebb méretû TV, de van belõlük 102 cm-es. Plazma: manapság nem nagyon veszik, nagyobb az LCD-nél, de kisebb a LED-nél, azt hiszem, ez a "melyik fogyaszt többet" kategória 2. helyezettje LED: a legnagyobb típusú, ez fogyasztja a legtöbbet. A digitális képnél nincs bennük különbség.
Itt megtalálod a választ: http://televiziok.blogspot.com
A kérdező hozzászólása: :-) Ezt éppen kb. fél perce olvastam végig, de azért köszönöm. Ugyanakkor ebben a cikkben nincs szó a LED technilógiáról...
A másodiknak mondom hogy a LED fogyaszt legkevesebbet nem a legtöbbet.Az utolsó válaszolónak van igaza, de elfelejtett mondani egy infót még evvel kapcsolatban, hogy a LED-LCD tv-knek 2 változata van: -Teljes háttérvilágítású (RGB LED) -oldaltvilágítású (Edge LED). Az Edge a jobb és újabb.EGyébként a wikipédiában mind3 változat le van írva érthetõen, nem értem minek kellett ide is írni.

Mi szükséges az LCD TV és a laptop összekötéséhez? Folyt.

A TV-n van HDMI kimenet, de a laptop-on csak USB kimenet van. Van ilyen kábel?

Legjobb válasz: Igen,van. Szinte minden nagy boltban lehet kapni pl. én az Auchan-ba vettem párezer forintért.

Igen, van. Szinte minden nagy boltban lehet kapni pl. én az Auchan-ba vettem párezer forintért.
Üdv USB kimenet laptopon ??? laposod márkája ?
Több megoldás van rá. Én azt javaslom hogy általában a laptopokon van egy monitor csatlakozó amin plusz egy monitort tudsz hozzákötni. Ha a TV-van scart csatlakozó akkor elég egy VGA videó átalakító venned ez a neve. 1000 ft-os cucc :)
Próbáld meg a monitorkábellel, ha van! Olyat is csináltam, hogy a laptopot összekötöttem a monitorral, így egyszerre 2 képernyõn ment! Vegél egy kábelt, mind 2 vége legyen egyforma, kösd a TV-be a másikat a gépedbe és kész!
Ja elõbb nem írtam oda a scart kábel segítségével ha már megvan a VGA videó átalakítód. scart kábellel lehet összekötni DVD-lejátszót a TV-vel. szóval szerintem azod van :)
A kérdező hozzászólása: Nem az én cuccaim.. Próbálom kiszedni az illetõbõl, milyen kimenetek vannak. Lehet, hogy VGA kimenet is van a gépen, de kérek majd egy képet róla, hogy biztos legyek. Akkor viszont megoldódott, hogy milyen kábel is kell. :) Aranyosak vagytok, köszönöm a segítõkészséget! 29/N
:)


Valamelyik kábelod nem jó-
Ha analóg sugárzású tv-t nézel, (még ha kábel tv is) akkor az a baj. Az LCD technológiát már digitális jelforrásokhoz fejlesztették. Ha teheted válts valamilyen digitális elõfizetésre ( már ha még nincs )
A kérdező hozzászólása: a digi tv vagyunk ott is szellemkép, alapból bekapcsolóm a tv-met sajnos ha menüt nyomkodom akkor is elõjön a hiba még dvd lejátszon is probáltam de sajnos ott elõ jön a probléma :S . Melyik kábelre gondolsz ?
Amelyikkel összekötöd a tvt a boxal.
A kérdező hozzászólása: De sajnos amikor csak szimplán az áramal kötöm össze már csak úgy szimplán megjelenik a probléma :S és 2 kábelell is néztem és a probléma továbbra is fennáll .

Mi a baj? Vettem egy videókártyát és ha digitális kábelen keresztül kötöm össze az LCD monitorral akkor 1280*1024-ben max 60hz-et enged! Ha VGA kábellel akkor már 75 hz-et! Rossz a kártyám digitális kimenete?

Legjobb válasz: Szerintem a digitális kimeneten a géped képes kommunikálni a monitorral,és felismeri,hogy csak 60 hz-re képes.Ugyanehhez vga kábellel szükség lenne a monitor illesztõprogram telepítésre.tehát nem a digi rossz,hanem a vga nem ismeri a monitort.

Szerintem a digitális kimeneten a géped képes kommunikálni a monitorral, és felismeri, hogy csak 60 hz-re képes.Ugyanehhez vga kábellel szükség lenne a monitor illesztõprogram telepítésre.tehát nem a digi rossz, hanem a vga nem ismeri a monitort.
Sejtésem szerint azért, mert a kábeled digitális volt ugyan, de a kártyád nem.A digi kábel képes analógban is kommunikálni, és szerintem ezt tette.De ezt csak gondolom, utána nézek ennek is, és mondok konkrétumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, de akkor az elõzõ Sapphire Radeon 5670-es kártyámmal mért ment digitális kábelen 1280*1024 @ 75hz -en? Ezzel pedig csak 60 hz-en! Egyébként ha a digitális kábel van csatlakoztatva akkor sokszor a monitor nem reagál a gomjaira (fényerõ, ki-be kapcs, stb)! Sõt, maga a gép is megfagyott, ez érdekes! VGA kábellel semmi baja!
és ha kell még infó a monitorról, itt találsz: http://www.lg.com/us/support-product/lg-L1953T-SF#
megtaláltam a miértet a hivatalos oldalon: Analog : VESA 1280 x 1024 @75 Hz Digital : VESA 1280 x 1024 @60 Hz
A kérdező hozzászólása: Sajnos úgy sem tûnik fel a listában a 75 hz. Egyébként Asus EAH5670 1GB GDDR5 + LG FlatronL1953T
Ha win7-win8 ost használsz, vezérlõpult, képernyõ, felbontás beállítása, speciális beállítások, monitor menü alatt tegyél pipát oda, hogy:monitor által meg nem jeleníthetõ üzemmódok elrejtése.Szerintem el fog tûnni a 75 hz.ezután nem fogja a vga sem ajánlgatni.esetleg ha írnál pár szót a monitorról is....
Hát biztos nem a kártya. milyen kártyád is van?
A kérdező hozzászólása: Akkor mi a magyarázat arra, hogy az elõzõ kártyámmal mûködött ezzel pedig nem?
megpróbálhatod de nem hiszem hogy mûködni fog vele
A kérdező hozzászólása: Akkor megjelenik a 75 hz a listában, de nem állítható be 1280*1024-es felbontáshoz :( Használjak másik drivert?
akkor vaalószínû hogy a driver beállításainál lesz valami pl DVI frekvencia csökkentése nagy felbontású kijelzõnél vagy hasonló
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ videókártyámmal engedte az 1280*[email protected] -öt! Ezzel a kártyával nem engedi! Lehet, hogy driver probléma?
igen csak nem biztos hogy ezen a felbontáson is képes rá. nálam is azt írja hogy 75hz viszont 1920x1080.on csak 60hz-t tud lehet hogy a tied 1024x768.ban tudhója csak a 75hz-t
A kérdező hozzászólása: hmm.. hdmi-t használva a kártya driver-e kiirja, hogy a monitorom képes az 1280*1024 felbontásra 75 hz-en. Tehát elméletileg a mon. illesztõprogram rendben van. Beállítani viszont már nem engedi!
+1 az elõzõnek :)
Ha jól látom, akkor háromféleképp tudod csatlakoztatni vele a monitort.De a monitoron nincs HDMI csatlakozó.Ez lenne a csak digitális.Tehát gondolom(de javíts ki , ha nem így volt)Te a DVI csatlakozót használtad.Na ez képes analóg jelet is küldeni, fogadni.Egyszerû beállítási hiba volt, te azt gondoltad digitálban tolod, közben analógban ment.Ha átállítottad volna digire, visszavette volna 60 hz-re.

Mit tegyek az lcd tv és a számítógép összekötésénél?

A gépemet és az lcd tv-t összekötöttem egy d-sub kábellel, de ez nem viszi át a hangot, azt is meglehet valahogy oldani?

Legjobb válasz: Igen. Veszel egy RCA-jack kábelt. A jack-dugót bedugod a számítógép fülhallgató/hangszóró (asztali gépeknél zöld színû) csatlakozójába, a piros-fehér RCA csatlakozókat pedig bedugod a tévéd Audio IN csatlakozójába.

Igen. Veszel egy RCA-jack kábelt. A jack-dugót bedugod a számítógép fülhallgató/hangszóró (asztali gépeknél zöld színû) csatlakozójába, a piros-fehér RCA csatlakozókat pedig bedugod a tévéd Audio IN csatlakozójába.
A kérdező hozzászólása: és d-sub mellé bejátsza a hangot?
Igen, de csak akkor ha kép is van. Szóval úgy nem megy hogy csak a hang szóljon a tévén.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.

Mi a különbség az LCD és TFT között?

Régebben gyakran hallottam a TFT kijelz?kr?l.

Legjobb válasz: A TFT azt jelenti, thin film transistor. Az LCD kijelzõk vezérlésére fejlesztették ki, így minden pixelhez tartozik egy külön vezérelhetõ tranzisztor. A régi LCD monitoroknál még ilyen nem volt és az egymás mellett lévõ pixelek gyakran zavarták egymás jelét és homályosodott a kép emiatt. Amiben viszont nem vagyok biztos, az, hogy szerintem már minden LCD képernyõ TFT technológiával készül, ezért nem írják oda külön.

A TFT azt jelenti, thin film transistor. Az LCD kijelzõk vezérlésére fejlesztették ki, így minden pixelhez tartozik egy külön vezérelhetõ tranzisztor. A régi LCD monitoroknál még ilyen nem volt és az egymás mellett lévõ pixelek gyakran zavarták egymás jelét és homályosodott a kép emiatt. Amiben viszont nem vagyok biztos, az, hogy szerintem már minden LCD képernyõ TFT technológiával készül, ezért nem írják oda külön.
A kérdező hozzászólása: Azt sejtettem, hogy közük van egymáshoz. Most már tudom. :-)
A TFT jobb mert azt lehet oldalrol is nézni :)

Mi a kül. Az LCD és a LED LCD között? A ledesek a legkorszerűbbek?

PS3-hoz a HD felbontás miatt, ledeset érdemes használni?

Legjobb válasz: Nincs led lcd vagy LCD vagy LED

Nincs led lcd vagy LCD vagy LED
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget
A sima LCD és a LED LCD között annyi a különbség, hogy utóbbit ledekkel világítják meg, míg elõbbit hagyományos "lámpával". Maga az LCD panel ugyanaz.
"Nincs led lcd vagy LCD vagy LED" Ezt a helyedben átgondolnám még1x. Van LED LCD, és van külön LED is. A LED-es a legkorszerûbb igen, viszont annak olyan is az ára. Kevesebbet fogyaszt mint az LCD, vékonyabb a kiszerelése stb. Ilyen a Samsung Smart tv is. Nekem egy 3D LG LED LCD tv-m van. LCD kijelzõ, de LED megvilágítással. Szép képet ad, Full HD-ban persze, és a 3D is iszonyat jó. A magas ára miatt nem vennék a helyedben LED tv-t, fõleg ha csak ps3-hoz kell. Viszont egy LED LCD megéri, kevesebbe kerül és nagyon szép képet ad.

Mi a különbség a LED, PLAZMA és az LCD Tv között?

Legjobb válasz: Plazma: nagy méret, olcsó, gyors, kiváló kontraszt, leggyorsabb válaszidõ sokat fogyaszt LED LCD: több méretben kapható, drágább a plazmától, kiváló kontraszt, lassabb válaszidõ, legkevesebbet fogyaszt LCD: alig olcsóbb mint a LED LCD, viszont összes, paramétere gyengébb

Plazma: nagy méret, olcsó, gyors, kiváló kontraszt, leggyorsabb válaszidõ sokat fogyaszt LED LCD: több méretben kapható, drágább a plazmától, kiváló kontraszt, lassabb válaszidõ, legkevesebbet fogyaszt LCD: alig olcsóbb mint a LED LCD, viszont összes, paramétere gyengébb
Elõzõt kicsit kiegészíteném: plazma: legjobb kontraszt, legszebb fekete, TÖBBET fogyaszt, de már az sem vészes (max LED 1, 5-szeresét fogyasztja, de annyival olcsóbb is).

Mi a különbség az LCD tv és a LED-LCD TV között?

Mert hallottam már külön LCD-r?l és külön LED-r?l, de mostanában gyakran látom kiírva, hogy LED-es LCD TV. Ez jelent valamit?

Legjobb válasz: Olyan nincs hogy külön LED. Az is LED-es LCD, ami annyit jelent hogy az LCD panel háttérvilágítását LED-ekkel oldották meg. Ettõl valamivel kisebb lesz a fogyasztás, meg a kép is szebb, egyenletesebb a fekete stb... de ez inkább csak a drágább típusokra igaz.

Olyan nincs hogy külön LED. Az is LED-es LCD, ami annyit jelent hogy az LCD panel háttérvilágítását LED-ekkel oldották meg. Ettõl valamivel kisebb lesz a fogyasztás, meg a kép is szebb, egyenletesebb a fekete stb... de ez inkább csak a drágább típusokra igaz.
Olyan, hogy LED TV nincs, csak LED háttérvilágítású LCD. LCD TV: LCD panel alkotja a képet LED TV-ként ismert TV: LCD TV alkotja a képet, e a háttérvilágítást LEDek szolgáltatják.
Használd a keresõt!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!