Találatok a következő kifejezésre: Mi a az LCD és (62 db)

Mi a külömség a az lcd és a plazma között?

Legjobb válasz: http://www.palfalva.hu/zp/plazma_2006.pdf

az lcd folyadékkristályokkal, mig a plazma gázzal mûködik. És a plazma Tv-t, monitort bármilyen szögbõl is nézed, a színek nem változnak, ellentétben az LCDvel.
miért nem olvasol utánna neten?

Mi a különbség az LCD és TFT között?

Régebben gyakran hallottam a TFT kijelz?kr?l.

Legjobb válasz: A TFT azt jelenti, thin film transistor. Az LCD kijelzõk vezérlésére fejlesztették ki, így minden pixelhez tartozik egy külön vezérelhetõ tranzisztor. A régi LCD monitoroknál még ilyen nem volt és az egymás mellett lévõ pixelek gyakran zavarták egymás jelét és homályosodott a kép emiatt. Amiben viszont nem vagyok biztos, az, hogy szerintem már minden LCD képernyõ TFT technológiával készül, ezért nem írják oda külön.

A TFT azt jelenti, thin film transistor. Az LCD kijelzõk vezérlésére fejlesztették ki, így minden pixelhez tartozik egy külön vezérelhetõ tranzisztor. A régi LCD monitoroknál még ilyen nem volt és az egymás mellett lévõ pixelek gyakran zavarták egymás jelét és homályosodott a kép emiatt. Amiben viszont nem vagyok biztos, az, hogy szerintem már minden LCD képernyõ TFT technológiával készül, ezért nem írják oda külön.
A kérdező hozzászólása: Azt sejtettem, hogy közük van egymáshoz. Most már tudom. :-)
A TFT jobb mert azt lehet oldalrol is nézni :)

Mi a kül. Az LCD és a LED LCD között? A ledesek a legkorszerűbbek?

PS3-hoz a HD felbontás miatt, ledeset érdemes használni?

Legjobb válasz: Nincs led lcd vagy LCD vagy LED

Nincs led lcd vagy LCD vagy LED
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget
A sima LCD és a LED LCD között annyi a különbség, hogy utóbbit ledekkel világítják meg, míg elõbbit hagyományos "lámpával". Maga az LCD panel ugyanaz.
"Nincs led lcd vagy LCD vagy LED" Ezt a helyedben átgondolnám még1x. Van LED LCD, és van külön LED is. A LED-es a legkorszerûbb igen, viszont annak olyan is az ára. Kevesebbet fogyaszt mint az LCD, vékonyabb a kiszerelése stb. Ilyen a Samsung Smart tv is. Nekem egy 3D LG LED LCD tv-m van. LCD kijelzõ, de LED megvilágítással. Szép képet ad, Full HD-ban persze, és a 3D is iszonyat jó. A magas ára miatt nem vennék a helyedben LED tv-t, fõleg ha csak ps3-hoz kell. Viszont egy LED LCD megéri, kevesebbe kerül és nagyon szép képet ad.


Mi a különbség az LCD és a Plazma tv között?

Melyik a jobb? Valamint anyu kérdezik, hogy melyik az energiatakarékosabb xD Köszi mindenkinek :)

Legjobb válasz: LCD -t vegyél! A plazma elõnyei a gyakorlatban nem igazán jönnek elõ, hátrányai annál inkább. A LED tv még nincs forgalomban, csak a LED háttérvilágítású LCD, és abból is csak a nagyon vékony élvilágítású van elérhetõ árban, de csak parasztvakításnak jó. A mátrix rendszerû LED LCD már tényleg komolyabb elõrelépés, de aranyáron mérik.

LCD -t vegyél! A plazma elõnyei a gyakorlatban nem igazán jönnek elõ, hátrányai annál inkább. A LED tv még nincs forgalomban, csak a LED háttérvilágítású LCD, és abból is csak a nagyon vékony élvilágítású van elérhetõ árban, de csak parasztvakításnak jó. A mátrix rendszerû LED LCD már tényleg komolyabb elõrelépés, de aranyáron mérik.
Ismered a googlet?
A kérdező hozzászólása: Ja, a LED tv-t is vegyétek számításba. Szal mi a különbség a LED, LCD és PLAZMA tv-k között?
LED tv a legtakarékosabb. De elég drágák még. Plazma tv-k nem valami jók. LCD tv-t vegyetek azok elég jók. És az áruk is elfogadható. A " pedig col-t jelent. Vagyis, hogy milyen nagy a képernyõ. pl 32" 40" Van már forgalomban 3D-s tv is de még elég drága az is. És azok is LED-esek.
akkor jó, addigra már biztos elérhetõek lesznek az ilyen tv-k
A kérdező hozzászólása: Nem is most akarunk tv-t venni :D Majd karácsony körül.
ledest vegyetek. és 3D-t de most komolyan. várjatok egy kicsit a vásárlással! most fognak berobbanni a 3D tévék, ugyanolyan áron mint a jelenlegi tévék, nem is beszélve a led tévékrõl, bár azok most még fél milla körül vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) LCD lesz :)
Attól függ mire akarod használni.Sötét szobában mozizásra jobb a plazma, mint az LCD, a magas kontrasztaránya és a rövid válaszideje miatt. Ha inkább a barátok közt fog menni rajta, meg a vacsoracsata, akkor az LCD-t válasszátok anyuval, mert az olcsóbb, PC-t is jobban szereti( nem ég be), kevesebbet fogyaszt.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Azt már néztem... pfff
Az x" azt jelenti, hogy hány inch-es a tv. Elmész google-be, beírod hogy x inch to cm (x helyére természetesen a számot), és megmondja, hogy x inch az hány cm. (1 inch kb. 2, 5 cm) Tehát ez csak az, hogy a tv-nek mekkora a képernyõje.
A kérdező hozzászólása: És minél nagyobb a " annál jobb a tv? Vagy mi? Nem értek ehhez, lécci segitsetek :S
A kérdező hozzászólása: És valaki tudja, hogy ezek az LCD tvknél mit jelentenek: 15" , 17", 52" ? És köszi elõre is mindenkinek, aki válaszol :)
A kérdező hozzászólása: Ezeket már láttam -.-
A kérdező hozzászólása: amúgy az oldal neve GYAKORI kérdések, szal olyan kérdések, amit sokat tesznek fel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm =)

Mi a különbség az LCD és a LED monitor között?

Akarok venni egy monitort és nemtudom, hogy melyiket éri meg venni...segítség

Legjobb válasz: A LED monitor energiatakarékosabb, ez a leglényegesebb különbség. Ha egész nap be van kapcsolva akkor megéri az árkülönbség, de ha nem akkor az LCD is elég.

A LED monitor energiatakarékosabb, ez a leglényegesebb különbség. Ha egész nap be van kapcsolva akkor megéri az árkülönbség, de ha nem akkor az LCD is elég.
A kérdező hozzászólása: és a kontrasszt nem változik, mert youtuben úgy láttam hogy a lednek szebb a képe
az lcd monitorban CCFL adja a fényt (gyk: neon csö) a ledben led szallag. maga az lcd ugyanaz mind a 2ben. a megvilágitása más. a led kevesebb áramot eszik, a fehér fény miatt szebb a kép. de nem ér annyival többet mint amibe kerül
Maradjunk annyiban hogy a komolyabb monitorok mind fénycsõvel készülnek, az olcsó gagyikat viszont leddel érdemes venni mivel azok fénycsöve vibrál ha nem 100% on van a fényerõ.

Mi a külömbség az lcd és a tft monitor között?

Melyik a jobb?

Legjobb válasz: tft-t jobban szeretem. a régi lcd monitorokat azért utáltam, mert csak egy bizonyos szögbõl volt jó nézni, ha oldalról nézted, akkor semmit nem láttál a képbõl.

tft-t jobban szeretem. a régi lcd monitorokat azért utáltam, mert csak egy bizonyos szögbõl volt jó nézni, ha oldalról nézted, akkor semmit nem láttál a képbõl.
googlebe: tft lcd És voila.

Mi a kulonbseg az LCD es a PLASMA kozott?

Szeretnek venni, de nem tudok donteni, nem ertek hozza

Legjobb válasz: http://www.origo.hu/techbazis/hightech/20080818-lcd-vagy-pla..

Mi a különbség az lcd és a plazma tv között?

Legjobb válasz: 1. a súlya: (plazma, sokkal nehezebb >50 Kg.) 2. az energia fogyasztás: (plazma, duplája a LCD-nek) 3. Reakció idõ: (plazma, sokkal gyorsabb, gyors mozgások, forma 1 nézésére tökéletesebb, nincs un. "utánhúzás) 4. Kontraszt: (plazma, nagyságrendekkel jobb, fekete-fehér kontraszt, és a színek élénksége is sokkal jobb) http://plazmatv.infobomba.hu/ http://lcdtv.infobomba.hu/

1. a súlya: (plazma, sokkal nehezebb >50 Kg.) 2. az energia fogyasztás: (plazma, duplája a LCD-nek) 3. Reakció idõ: (plazma, sokkal gyorsabb, gyors mozgások, forma 1 nézésére tökéletesebb, nincs un. "utánhúzás) 4. Kontraszt: (plazma, nagyságrendekkel jobb, fekete-fehér kontraszt, és a színek élénksége is sokkal jobb) http://plazmatv.infobomba.hu/ http://lcdtv.infobomba.hu/
A kérdező hozzászólása: Szerinted melyik a jobb?:$
jelenleg ez a legjobb! http://ledtv.infobomba.hu/ ötvözi a plazma és az LCD elõnyét, elhagyva a hátrányokat, bár az ára még, igen csak, húzós! Bár ismerve a plazma és LCD TV-k árának nagyfokú zuhanását, elképzelhetõ, hogy pár hónap után ennek is csökkenni fog az ára.

Mi a különbség az LCD és a TFT monitorok között?

Legjobb válasz: igazából semmi a monitorok esetében Az lcd az alaptecnológia, maga a folyadékkristályos kijelzõ. (mint pl. a számológépekben) tft meg ennek a technológiának a továbbfejlesztése, lehetõvé téve a többféle intenzitást és színt.

igazából semmi a monitorok esetében Az lcd az alaptecnológia, maga a folyadékkristályos kijelzõ. (mint pl. a számológépekben) tft meg ennek a technológiának a továbbfejlesztése, lehetõvé téve a többféle intenzitást és színt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hálám üldöz! Hasznos volt a véleményed!
én azt hittem az LCD jobb mint a TFT zsiiir akkor jó hogy TFT-t vettem :D

Mi szükséges az LCD TV és a laptop összekötéséhez? Folyt.

A TV-n van HDMI kimenet, de a laptop-on csak USB kimenet van. Van ilyen kábel?

Legjobb válasz: Igen,van. Szinte minden nagy boltban lehet kapni pl. én az Auchan-ba vettem párezer forintért.

Igen, van. Szinte minden nagy boltban lehet kapni pl. én az Auchan-ba vettem párezer forintért.
Üdv USB kimenet laptopon ??? laposod márkája ?
Több megoldás van rá. Én azt javaslom hogy általában a laptopokon van egy monitor csatlakozó amin plusz egy monitort tudsz hozzákötni. Ha a TV-van scart csatlakozó akkor elég egy VGA videó átalakító venned ez a neve. 1000 ft-os cucc :)
Próbáld meg a monitorkábellel, ha van! Olyat is csináltam, hogy a laptopot összekötöttem a monitorral, így egyszerre 2 képernyõn ment! Vegél egy kábelt, mind 2 vége legyen egyforma, kösd a TV-be a másikat a gépedbe és kész!
Ja elõbb nem írtam oda a scart kábel segítségével ha már megvan a VGA videó átalakítód. scart kábellel lehet összekötni DVD-lejátszót a TV-vel. szóval szerintem azod van :)
A kérdező hozzászólása: Nem az én cuccaim.. Próbálom kiszedni az illetõbõl, milyen kimenetek vannak. Lehet, hogy VGA kimenet is van a gépen, de kérek majd egy képet róla, hogy biztos legyek. Akkor viszont megoldódott, hogy milyen kábel is kell. :) Aranyosak vagytok, köszönöm a segítõkészséget! 29/N
:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!