Találatok a következő kifejezésre: Mi a az LCD (115 db)

Ez mit jelent? "Az LCD kábele a hibás".

Nem annyira értek hozzá. Egy Samsung Omniáról van szó, aminek ez a hibája. Mennyibe kerülhet a javítása? Egyáltalán miben nyilvánul meg ez a hiba? Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de annyira nem vagyok otthon ilyen mélységben a kütyük világában.

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a kábel nem fog meggyógyulni. Miben nyilvánul meg? Gondolom emiatt a kijelzõ nem mûködik megfelelõen vagy sehogy. Mivel a kábelt nem lehet magában cserélni, így komplett kijelzõre lesz szükség. http://cgi.ebay.com/OEM-LCD-Display-Screen-Tool-Samsung-i891.. A javítás a kijelzõ ára plusz munkadíj. A beszerzéstõl és a szervíztõl függ. Nálam 8 ezresbõl megvan.

Azt jelenti, hogy a kábel nem fog meggyógyulni. Miben nyilvánul meg? Gondolom emiatt a kijelzõ nem mûködik megfelelõen vagy sehogy. Mivel a kábelt nem lehet magában cserélni, így komplett kijelzõre lesz szükség. http://cgi.ebay.com/OEM-LCD-Display-Screen-Tool-Samsung-i891.. A javítás a kijelzõ ára plusz munkadíj. A beszerzéstõl és a szervíztõl függ. Nálam 8 ezresbõl megvan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Bocsi a hülyeségért :) Tehát ha ez a hibája, és megtörténik a csere, akkor rendesen fog mûködni, vagy van rá esély, hogy nem segít rajta? Igazából ha 10.000 forint alatt megvan a javítása, akkor már megérné megvenni.

Mi szükséges az LCD TV és a laptop összekötéséhez? Folyt.

A TV-n van HDMI kimenet, de a laptop-on csak USB kimenet van. Van ilyen kábel?

Legjobb válasz: Igen,van. Szinte minden nagy boltban lehet kapni pl. én az Auchan-ba vettem párezer forintért.

Igen, van. Szinte minden nagy boltban lehet kapni pl. én az Auchan-ba vettem párezer forintért.
Üdv USB kimenet laptopon ??? laposod márkája ?
Több megoldás van rá. Én azt javaslom hogy általában a laptopokon van egy monitor csatlakozó amin plusz egy monitort tudsz hozzákötni. Ha a TV-van scart csatlakozó akkor elég egy VGA videó átalakító venned ez a neve. 1000 ft-os cucc :)
Próbáld meg a monitorkábellel, ha van! Olyat is csináltam, hogy a laptopot összekötöttem a monitorral, így egyszerre 2 képernyõn ment! Vegél egy kábelt, mind 2 vége legyen egyforma, kösd a TV-be a másikat a gépedbe és kész!
Ja elõbb nem írtam oda a scart kábel segítségével ha már megvan a VGA videó átalakítód. scart kábellel lehet összekötni DVD-lejátszót a TV-vel. szóval szerintem azod van :)
A kérdező hozzászólása: Nem az én cuccaim.. Próbálom kiszedni az illetõbõl, milyen kimenetek vannak. Lehet, hogy VGA kimenet is van a gépen, de kérek majd egy képet róla, hogy biztos legyek. Akkor viszont megoldódott, hogy milyen kábel is kell. :) Aranyosak vagytok, köszönöm a segítõkészséget! 29/N
:)

Mit jelent az LCD kijelzők nevében a V.5 ill. v.7? Mi a különbség?

A laptopomhoz akarok rendelni netről egy LCD kijelzőt, everest szerint ilyen kell bele: AU OPTRONICS B121EW03 de ebayen több olyan van, aminek nevében szerepel a V.5 ill. V.7, talán V.6 is van. Mi a különbség ezek között?? Köszönöm előre is!


Mit jelent az LCD TV-m hátoldalán a LAN csatlakozás?

Addig ok hogy internettel kapcsolatos funkciót szolgál,de pontosan mit is??

Legjobb válasz: oda bedugod az internet zsinórját, onnan szedi a netet:)

oda bedugod az internet zsinórját, onnan szedi a netet:)
A kérdező hozzászólása: szedi a netet? ez mit jelent? lehet internetes tartalmakat nézni?
igen:D
Tudsz rajta Youtube videókat nézni.

Mi történhetett azt lcd monitorommal, a képernyő közepén megjelent egy színes csík?

Legjobb válasz: vagy pixel hiba vagy a vezeték sérült meg de cseréltesd ki az a legjobb

vagy pixel hiba vagy a vezeték sérült meg de cseréltesd ki az a legjobb
Nagyon nagy az esély rá hogy ez pixelhiba.

Mi a különbség LCD tévéknél, hogy az egyikbe USB2. 0 csatlakoztató van, a másikba pedig PC csatlakoztató? Légyszi segítsen valaki!

Két LCD tv közt variálok. Az egyik JVC LT32HG20U( 90ezer ft) (full HD,4x HDMI, pc csatlakoztató, magyar menü..)

Legjobb válasz: USB azért van, hogy pendrive-ról, vagy külsõ merevlemezrõl mozizz, a PC csatlakozó meg azért, hogy gépre rákötve monitorként is használható.

USB azért van, hogy pendrive-ról, vagy külsõ merevlemezrõl mozizz, a PC csatlakozó meg azért, hogy gépre rákötve monitorként is használható.
A legfontosabbat kihagytad: melyiknek mekkora a képátlója?
A "PC csatlakozó", más néven D-SUB, vagy VGA arra jó, hogy ilyen (kicsit régi, analóg) csatlakozóval rendelkezõ videokártyával rendelkezõ géppel tudd összekötni. Újabb gépeket, és más eszközöket a (digitális) HDMI csatlakozóval tudsz hozzákötni. Ha a gépeden/videokártyádon "DVI-D" csatlakozó van, akkor is a HDMI-vel tudod majd összekötni egy átalakítókábellel. Monitornak tehát elvileg mindkettõ használható. A Wikipedia-n (is) vannak képek ezekrõl a csatlakozókról. Ha a gépeden csak VGA csatlakozó van, szerintem válaszd a JVC-t.
A kérdező hozzászólása: mindkettõ 32 colos (81 centis)
2.... Ez nagyon egyértelmû a típusnév: ...32... Azaz 82cm
Ha megvetted már, írj, ha nem, akkor küldök neked valamiket :) és segítek választani

Mit tegyek az lcd tv és a számítógép összekötésénél?

A gépemet és az lcd tv-t összekötöttem egy d-sub kábellel, de ez nem viszi át a hangot, azt is meglehet valahogy oldani?

Legjobb válasz: Igen. Veszel egy RCA-jack kábelt. A jack-dugót bedugod a számítógép fülhallgató/hangszóró (asztali gépeknél zöld színû) csatlakozójába, a piros-fehér RCA csatlakozókat pedig bedugod a tévéd Audio IN csatlakozójába.

Igen. Veszel egy RCA-jack kábelt. A jack-dugót bedugod a számítógép fülhallgató/hangszóró (asztali gépeknél zöld színû) csatlakozójába, a piros-fehér RCA csatlakozókat pedig bedugod a tévéd Audio IN csatlakozójába.
A kérdező hozzászólása: és d-sub mellé bejátsza a hangot?
Igen, de csak akkor ha kép is van. Szóval úgy nem megy hogy csak a hang szóljon a tévén.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.

Mi a külömség a az lcd és a plazma között?

Legjobb válasz: http://www.palfalva.hu/zp/plazma_2006.pdf

az lcd folyadékkristályokkal, mig a plazma gázzal mûködik. És a plazma Tv-t, monitort bármilyen szögbõl is nézed, a színek nem változnak, ellentétben az LCDvel.
miért nem olvasol utánna neten?

Mi a különbség az IPS LCD, TFT, Super Amoled kijelzők között?

Szerkezetileg is, de legfőképp a szemmel érzékelhető eltérések érdekelnek.

Legjobb válasz: IPS szép színek,egész jó fekete,jó betekintési szög IPS plusz ugyan ez csak kevesebb réteg van,így valamivel jobban látni napfényben LCD halványabb színek,gyenge betekintési szög,fekete csak szürkés,fehér nem elég fehér super amoled túl színes,túlszaturált,fekete tényleg fekete super LCD hasonló az IPS-hez. triluminos elvileg szintén IPS szint.

IPS szép színek, egész jó fekete, jó betekintési szög IPS plusz ugyan ez csak kevesebb réteg van, így valamivel jobban látni napfényben LCD halványabb színek, gyenge betekintési szög, fekete csak szürkés, fehér nem elég fehér super amoled túl színes, túlszaturált, fekete tényleg fekete super LCD hasonló az IPS-hez. triluminos elvileg szintén IPS szint.
videók nem adják úgy vissza mintha élõben néznéd, valamilyen szinten biztos hogy érdekel a kijelzõ típus hiszen másként nem született volna meg ez a kérdés szóval én azt javasolnám hogy menj be media marktba vagy valahová ahol bekapcsolt telefonok vannak és ott össze tudod hasonlítani õket, nyomkodhatod, fényképezhetsz stb utána döntsd el hogy megfelel e neked az a kijelzõ típus.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem, a Z1 már sok. 170 ezerért sose vennék telefont. A 100 rugó is sok lehet, de barátibb, mint a 170. És sajnos 100 alatt nem sok olyan telefon van, ami néhány évig bírná támogatással és stabilitással.
A kérdező hozzászólása: A kérdés eredetileg nem ezért tevõdött fel. :D Hanem azért, mert tudni szeretném, hogy hosszútávon nem fogom-e "megunni" a TFT-t. Nincs se képernyõfétisem, se nagyítóm, csak egyszerûen kíváncsi vagyok. Sony párti vagyok, ezért ezek a felsoroltak. Az interneten néztem képeket összehasonlítási alapnak, de igazából nem sok különbséget láttam a Xperia Z és S3-S4 képernyõi között. Monitoron keresztül talán még élethûbb is a Sonyé.
a felsorolt telefonokban egyforma kijelzõ típusok vannak csak a méretei és a felbontása tér el. ha ezek az esélyesek akkor kár a kijelzõ típusokkal foglalkozni, akkor lenne értelme ha nem csak tftseket néznél.
a Z1 nem fér már bele? az lenne az igazán jó választás
A kérdező hozzászólása: "ezt nem értem, pont hogy ilyen van a sonykban. " Akkor végképp nem tudom. :D Xperia Minirõl váltanék (aminek a betekintési szöge majdnem 180°-os, minden irányból). A kinézett telefonok: Xperia Z, ZR, ZL, SP. Ezek között vacilálok, nemigen tudok dönteni. :D
/LCD LED-es a kijelzõ. Ezzel meg vagyok elégedve teljes mértékben. Csak a Sony nem teljesen hûséges ehhez./ ezt nem értem, pont hogy ilyen van a sonykban. ha régi telóról váltasz akkor meg leszel elégedve vele de szerintem ez nem valami jó gondolkodás mód ezért nem is ajánlom. érted minek beérni a rosszabbal mikor lehetne jobb is. egyébként melyik típus van kinézve?
A kérdező hozzászólása: Értem. ÉS ez a TFT ez mennyire zavaró? Zavaró egyáltalán? Engem nem kifejezetten érdekel, hogy nem 100% fekete a fekete, meg az sem, hogy egy Amoled kijelzõ mellett gyengébbek a színek. De hosszútávon zavar? Lenne vágy egy jobb kijelzõre? Azért a hülye kérdés, mert készülök új telefonra váltani, és most LCD LED-es a kijelzõ. Ezzel meg vagyok elégedve teljes mértékben. Csak a Sony nem teljesen hûséges ehhez.
az a baj, hogy a triluminos még csak a csúcskészülékeiben van. a középkategóriába , felsõ középkategóriába luxus betenni
meg a szín is mint írtam nekem ips pluszos kijelzõm van, true hd felbontású, mellé raktam egy xperia z mellé és egyszerûen a z egy sz ar volt hozzá képest. /hozzá teszem elõtte Z-t akartam, minden vágyam az volt/ a tft lcd már egy elavult típus nem képes arra a megjelenítésre mint az ips vagy a szuper lcd, ezt a sony is felismerte már és elkészítette a triluminos kijelzõt.
Gyenge betekintési szög, esetekben fényerõ .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) És miért nincsenek néhányan megelégedve a Sony TFT képernyõivel? Egy-két helyen olvastam, hogy a Sony mellélépett a TFT-vel. Pontosan miért?
/A leírtak alapján nekem úgy tûnik nem igazán vagytok tisztában az alábbi rövidítések jelentésével./ nem az hogy nem vagyunk vele tisztába hanem ez így ilyen formában értelmetlen beszéd. ebbõl senki nem fogja tudni melyik milyen élõben, érthetõen kell leírni inkább tulajdonságai alapján. most hiába beszélünk arról hogy minden pixelhez van külön tranzisztor abból a kérdezõ nem fogja tudni hogy milyen is a képe a telefonnak.

Mi a kül. Az LCD és a LED LCD között? A ledesek a legkorszerűbbek?

PS3-hoz a HD felbontás miatt, ledeset érdemes használni?

Legjobb válasz: Nincs led lcd vagy LCD vagy LED

Nincs led lcd vagy LCD vagy LED
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget
A sima LCD és a LED LCD között annyi a különbség, hogy utóbbit ledekkel világítják meg, míg elõbbit hagyományos "lámpával". Maga az LCD panel ugyanaz.
"Nincs led lcd vagy LCD vagy LED" Ezt a helyedben átgondolnám még1x. Van LED LCD, és van külön LED is. A LED-es a legkorszerûbb igen, viszont annak olyan is az ára. Kevesebbet fogyaszt mint az LCD, vékonyabb a kiszerelése stb. Ilyen a Samsung Smart tv is. Nekem egy 3D LG LED LCD tv-m van. LCD kijelzõ, de LED megvilágítással. Szép képet ad, Full HD-ban persze, és a 3D is iszonyat jó. A magas ára miatt nem vennék a helyedben LED tv-t, fõleg ha csak ps3-hoz kell. Viszont egy LED LCD megéri, kevesebbe kerül és nagyon szép képet ad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!