Találatok a következő kifejezésre: Mi a az Internet és (189 db)

Hogyan tudom letörölni a vodafone 550 telefonról az opera minit mivel nem tölt be és ujra akaromtelepíteni de ahoz hogy felcsatlakozzon kell az internet és más nincs rajta mitcsináljak?

Legjobb válasz: Be van állítva az internet elérése a telefonodon? Az Operát pedig az alkalmazásoknál megkeresed és törlöd.

Be van állítva az internet elérése a telefonodon? Az Operát pedig az alkalmazásoknál megkeresed és törlöd.
A kérdező hozzászólása: Igen be van állítva , de az Operát nem tudom letörölni :(
A kérdező hozzászólása: nem engedi letörölni
Volt nálam egy vodás teló és úgy emlékszem, annak az opera volt a böngészõje. Talán ezért törölhetetlen. Nálam mûködött amúgy a netezés vele.

Mi a különbség az Internet és a LAN között?

Mert pl a multiplayer-es játékoknál is kiírja ezt, hogy lan vagy internet legyen.

Legjobb válasz: Internet = világháló LAN = helyi hálózat, pl. egy szobában két gép összekapcsolva

Internet = világháló LAN = helyi hálózat, pl. egy szobában két gép összekapcsolva
A kérdező hozzászólása: ok kösz:)

Mi lesz (lenne) a világgal, ha megszűnik az internet, és/vagy megszűnne egy csapásra a kábítószer-utánpótlás?

Vajon meddig bírják ki a társadalmak?

Legjobb válasz: bár nem értem hogy lehet a két dolgot egy napon említeni, de azért leírom a véleményem. Az internet megszûnése azért lenne nagyon rossz, mert a legtöbb információ interneten van közzétéve, ott hozzáférhetõ. Az iskolák építenek az intertnet meglétére (ld. neptun, levelezõlisták). Hírforrás azoknak, akik nem fizetnek elõ tv-re és nem járatnak újságot. Sok albérletes egyetemista ilyen szerintem. Borzasztó lassú lenne az élet, nem ehhez van adaptálódva a világ. Az elveszett adatokat lehetetlen lenne pótolni, így senkinek nem érne semmit az eddig elvégzett egyeteme, mivel már nem leckekönyv van. Az internetes ügyintézés megszûnésével megint sorok kígyóznának a bankoknál, megint utazgatni kéne ha valami mondjuk csak egy másik városban megvásárolható, mert nem tudod megrendelni - mert nem is tudsz róla hogy van. Drog - egy csomó megkattant ember járkálna hónapokig az utcákon, de aztán újból elkezdenék termelni a drogot. Vagy ha ez nem egy opció, akkor pár év után mindenki tiszta lenne, vagy egy nagy részük öngyilkos lenne.

bár nem értem hogy lehet a két dolgot egy napon említeni, de azért leírom a véleményem. Az internet megszûnése azért lenne nagyon rossz, mert a legtöbb információ interneten van közzétéve, ott hozzáférhetõ. Az iskolák építenek az intertnet meglétére (ld. neptun, levelezõlisták). Hírforrás azoknak, akik nem fizetnek elõ tv-re és nem járatnak újságot. Sok albérletes egyetemista ilyen szerintem. Borzasztó lassú lenne az élet, nem ehhez van adaptálódva a világ. Az elveszett adatokat lehetetlen lenne pótolni, így senkinek nem érne semmit az eddig elvégzett egyeteme, mivel már nem leckekönyv van. Az internetes ügyintézés megszûnésével megint sorok kígyóznának a bankoknál, megint utazgatni kéne ha valami mondjuk csak egy másik városban megvásárolható, mert nem tudod megrendelni - mert nem is tudsz róla hogy van. Drog - egy csomó megkattant ember járkálna hónapokig az utcákon, de aztán újból elkezdenék termelni a drogot. Vagy ha ez nem egy opció, akkor pár év után mindenki tiszta lenne, vagy egy nagy részük öngyilkos lenne.
Az internetet visszaépítenék, bár az kérdés, hogy elvesznek-e az adatok. Mostanában tér át az ELTE a Neptunra, korábban az ETR-t használta, úgyhogy most nincs elektronikus tanulmányi rendszer, és nem tudnak iskolalátogatási igazolást kiadni. Megoldanák valahogy; szerencsére megvannak a papíros indexek is. Visszatérne a parafatáblás, feliratkozásos jelentkezési rendszer. A diplomák nem vesznének el, mire való az oklevélmelléklet?
Ez kicsit olyan, mintha neked a drogok és a net jelentenék a világot :D De megnyugodhatsz. egycsapásra semmi sem tûnik el. Máshogy is lehet kommunikálni nem csak az interneten keresztül. Mindenki találna más szórakozást magának.
Annak aki fölöttem van kettõvel! Az adatok nem az interneten vannak tárolva hanem szervergépeken. Maga az internet is kapcsolat számítógépek milliói között. Szóval nem kérdés az h elvesznének-e mert a kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Azzal hogy megszûnik az internet, csak a kapcsolat szûnik meg a milliónyi számítógép között
Mindkét esetben borítékolható az öngyilkosságok megugrása. Ha megszûnne az internet a hétköznapi ügyintézés is nagy nehézség lenne. Legsúlyosabb az lenne, hogy tartani kéne a munkatempót a megszokott ütemben -> Dugók, tülekedés - a civilizált viselkedés leépülése. Volt már ilyen, nem is oly rég - ahonnan ide feljöttünk. ((Ha jó volt úgy ha nem, már nem lehet károsodás nélkül visszatérni oda - ez az idõutazásnak is a legfõbb problémája.)) ((( Egyéb tekintetben a Die Hard 4.0 az irányadó :) )) ------ Megszûnne a kábszer utánpótlás? Melyik fajta? Szex, narkó, cigi, ital, hatalom, pénz, kín? Amíg nem mind, addig helyettesíthetõ - szerintem. Ha kb 1/10-ére lassulna az élet, semmi gond nem lenne :) Sõt.
Ez a kérdés néhanapján foglalkoztat engem is. Ha a "világot" azaz a Földi lakosságot nézem, s azt, hogy a föld lakosságának max. 10% él az internet csodájával, akkor a válaszom, az hogy semmi. De ez bonyolultabb, mert az a felsõ 10% mûködteti a rendszereit ily módon. Mivel az internet is hozzájárult a "világunk" felgyorsulásához, az információ áradathoz, lelassulna minden. (mondjuk, ha megszûnne a net, akkor vele együtt a TV, rádió, GPS, telefon is... nem?) Mondjuk egy erõs napkitörés kiüthetné az összes tranzformátort és elektromos berendezést - a Discoveryn láttam, hogy az USÁ-nak kb 3 évre lenne szüksége, hogy az elektromos hálózatát megjavítsa, újjáépítse) szóval addig is sok minden extra eltûnne az életünkbõl. De nem csak negatív kihatása lenne. A pozitívok szerintem: Lassabb világ, lassabb gazdaság, lassabb termelés - mivel a fogyasztói társadalomban sok "szart" gyártunk feleslegesen, ezeknek egy része eltûnne. Több munkahely lenne. Az emberek beszélgetnének, jobban odafigyelnének egymásra. Kialakulna egy régebbi típusú értékrend. Lehet eleinte összeomlana minden, káosz lenne, lázadás, éhezés, háború stb. De utána alkalmazkodnánk az új világhoz. Drog? Kikopnának azok az emberek egy emberöltõ alatt, aztán mint ha soha nem lett volna. Vagy lennének más drogok a mostaniak helyett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A 10 % internethasználat elgondolkodtatott. Ez eszembe sem jutott.
Ennyire fiatalok írtak mind ide? :) ;) 1993/94-ben hazánkban még nem is nagyon volt az otthonokban net... ÉS hivatalokban sem volt jellemzõ, csak az egyetemeken, kutató intézetekben, és alig máshol... 1990-ig nyugaton is ez volt a helyzet...
A kérdező hozzászólása: Igen, de valaminek a bevezetése nem jár akkora megrázkódtatással, mint ugyanannak hirtelen elvonása. Ma mindkettõ a tömegek lenyugtatására van. (feltételezem) Amíg valaki narkózik, vagy netfüggõ, addig nem gondolkodik, illetve max. megmarad a gondolkodásnál a netes esetében. (ez is csak fikció, nem tudom, más mit gondol errõl?)


Linksys WRT54G version 7-es routerem van. Mikor beírom az internet explorerbe az ip-t (192. ), a kijövő beállításoknál miket állítsak be?

Nem m?ködik a router, régen jó volt, vmiért elromlott... 2 gépre van csak csatlakoztatva. Vki le tudná írni részletesen hova mit írjak, mit pipáljak ki stb?

Legjobb válasz: Vagy akár egy link is jöhet, ami leírja részletesen mit kellene beállítani

A kérdező hozzászólása: Vagy akár egy link is jöhet, ami leírja részletesen mit kellene beállítani
csinálj rajta egy resetet... és utána add meg újra a dsl kapcsolódásod adatait, vigyázz, mostmár kell az [email protected] a névhez általában
A kérdező hozzászólása: Hogy lehet resetelni? A kis gomb a routeren? Ha azt megnyomom nem csinál semmit..
van egy ilyen h reset ált nem a router elsõ felén, valószínûleg csak tûvel vagy más vékony tárggyal tudod benyomni

Sony Ericsson W205-ös felbúcsúztathatós telefonom van, sokszor próbáltam honlapokra felmenni (pl:Facebook, Google stb. ) de nem jó rajta az internet, és a sok próbálkozás után küldtek egy üzenetet. Részletesen lent. Mit csináljak?

(Angol a telefonom,angol nyelv?,Angliából van)Na küldtek egy üzenetet,azt látom rajta hogy ott a telefonszám és ez : Domino Web interne

Legjobb válasz: Elõ kel fizetned mobilinternetre, utána be kell állítani a telefont.

Elõ kel fizetned mobilinternetre, utána be kell állítani a telefont.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm :)

Újra lett telepítve a laptopom, és sokkal lassabb lett az internet és a gép is! Mi lehet a baj?

Asus laptopom van.

Legjobb válasz: Nézd meg az eszközkezelõt és egybõl kiderül hogy hiányzik valamelyik driver, ha korábban(telepítés elõtt) jól mûködött, akkor biztos, hogy szoftveres probléma lesz.

Nézd meg az eszközkezelõt és egybõl kiderül hogy hiányzik valamelyik driver, ha korábban(telepítés elõtt) jól mûködött, akkor biztos, hogy szoftveres probléma lesz.
A kérdező hozzászólása: oké..köszi.:D
újra feltenni a szükséges programokat, vagy pedig másik böngészõvel megpróbálni az egészet pl chrome

Acer Aspire D 257-es netbook-ra keresnék drivereket! Nemrég újratelepítettem és nem működik az internet és egy-két dolog még! Sok mindent letöltöttem driver címen, erre a gépre tervezve és nem működik a net. Mit tegyek?

Acer Aspire D257-es gépem van. Nemrég újratelepítettem rajta az operációs rendszert (Win7 starter, de ez most nem lényeg) és természetesen a drivereket is letörölte úgy, ahogy van, amivel csak az a probléma, hogy az internet egyáltalán nem jön be. Behozhatatlan! Se a wifi, de még a vezetékes net se. Eszközkezel?ben azt írja, hogy: Ethernet vezérl?, hálózati vezérl?, PCI eszköz és videovezérl?: mindegyiken egy sárga háromszögben egy felkiáltójel! Hogyan tudnám visszarakni rá ezeket a dolgokat?

Legjobb válasz: http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx?tab=1&mod.. Letöltöd a drivert(ami kell)->kicsomagolod->a setup.exe fájllal telepíted. Wifi(wireless) driverbõl van több is(többféle hardverrel szerelték a gépet), letöltöd mindegyiket->kicsomagolod egy mappába õket->eszközkezelõben jobb klikk a vezetékes hálózatra->illesztõprogram frissítése->update kihagy->telepítés listából->betallózod a mappát ahová kicsomagoltad a wifi drivereket és megkeresi a megfelelõt. VGA és Lan driverbõl csak egy van, azzal nem lesz baj.

http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx?tab=1&mod.. Letöltöd a drivert(ami kell)->kicsomagolod->a setup.exe fájllal telepíted. Wifi(wireless) driverbõl van több is(többféle hardverrel szerelték a gépet), letöltöd mindegyiket->kicsomagolod egy mappába õket->eszközkezelõben jobb klikk a vezetékes hálózatra->illesztõprogram frissítése->update kihagy->telepítés listából->betallózod a mappát ahová kicsomagoltad a wifi drivereket és megkeresi a megfelelõt. VGA és Lan driverbõl csak egy van, azzal nem lesz baj.

Windows 7-em van, elmegy a net néha kis idõre, majd ugyanennyire visszajön, a routerben disconnect-et ír az internet és router között, viszont a gépem azt jelzi van kapcsolat, mi a gond?

Legjobb válasz: Ha ADSL-d van, akkor a routerben a connect on demand / keep alive kapcsolót nézném meg. Ha nem, akkor tesztelném a hálókártyádat másik környezetben, ill. a többi hálókártyát a hálózatodon, hátha hibás valamelyik és az "löki" le a géped.

Ha ADSL-d van, akkor a routerben a connect on demand / keep alive kapcsolót nézném meg. Ha nem, akkor tesztelném a hálókártyádat másik környezetben, ill. a többi hálókártyát a hálózatodon, hátha hibás valamelyik és az "löki" le a géped.
A kérdező hozzászólása: Adsl-m van, ilyen keep on meg demand kapcsolóim nincsenek, arra esetleg nem lehet gyanakodni hogy a szolgáltatónál szarakodni?
Milyen routered van? (pontos típus)
A kérdező hozzászólása: Asus rt-n12e
A log fileban van valami érdekesség? A szolgáltatót másik routerrel tudod ellenõrizni, ha azzal is szakadozik... Próbáld - csak AES titkosítás manuálisan - több csatorna - csak 20Mhz, majd 20/40-en - legfrissebb szoftver. ADSL-t continous-ra állítsd mindenképp, ilyen kapcsoló biztosan van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!