Találatok a következő kifejezésre: Mi a az Internet (419 db)

Linksys WRT54G version 7-es routerem van. Mikor beírom az internet explorerbe az ip-t (192. ), a kijövő beállításoknál miket állítsak be?

Nem m?ködik a router, régen jó volt, vmiért elromlott... 2 gépre van csak csatlakoztatva. Vki le tudná írni részletesen hova mit írjak, mit pipáljak ki stb?

Legjobb válasz: Vagy akár egy link is jöhet, ami leírja részletesen mit kellene beállítani

A kérdező hozzászólása: Vagy akár egy link is jöhet, ami leírja részletesen mit kellene beállítani
csinálj rajta egy resetet... és utána add meg újra a dsl kapcsolódásod adatait, vigyázz, mostmár kell az [email protected] a névhez általában
A kérdező hozzászólása: Hogy lehet resetelni? A kis gomb a routeren? Ha azt megnyomom nem csinál semmit..
van egy ilyen h reset ált nem a router elsõ felén, valószínûleg csak tûvel vagy más vékony tárggyal tudod benyomni

Mi van az internettel, hogy ilyen lassú, vagy a gépem rossz?

Tegnap a farmeráról dobott le mindig.Ma meg egy filmet szeretnék megnézni,de 1-2000 letöltés helyett 100 kB/s-al jön.

Legjobb válasz: Ha mobilnet, lekorlátozott a szolgáltató.

Ha mobilnet, lekorlátozott a szolgáltató.
Nehéz ezt így megállapítani. Ki a szolgáltató és milyen sebességû internet? Lehet a gép miatt is lassú, de akkor annak paramétereit is írd le (proci, ram, videókártya). Lassíthatják a háttérben futó programok is. Vírusírtó stb.

Miben különbözik az Internet Explorer 8 a 9-től?

Jobb-e a 9 a 8-tól?

Legjobb válasz: nÁLAM 9 IS VAN GYAKORI PROBLÉMA HOGY SOKSZOR LEFAGY. MÍG A CHROME NEM.

nÁLAM 9 IS VAN GYAKORI PROBLÉMA HOGY SOKSZOR LEFAGY. MÍG A CHROME NEM.
sztem jobb de csak win 7 alatt fut meg ugye 8-cal de szerintem úgy összeségében az Internet Explorer összes verziója elmarad mondjuk egy Google Chrome-tól.
A neve :) De amúgy annyi hogy "állítólag" a 9 gyorsabb jobban védett, egy szóval jobb. még egyszer: "ÁLLÍTÓLAG" De ha tényleg netezni szeretnél akkor Chrom vagy firefox
Microsoft oldalán utána tudsz olvasni. amugy nálam csak az nem tetszik hogy kompatibilitásuk nem azonos és ie re senki se szeret weboldalt irni vagyis sok weboldal helytelenül müködik ie9 alat de minden ie alat nem csak 9 ezért használnak (használok) chorme t is viszont amikor csak lehet ie9 et
Kevésbé gagyi! Explorert el kell felejteni! A Firefox százszor jobb.

Miért lassú a net? Mit csináljak az internettel?

Az a problémám, hogy esténként mindig lelassul a net, de kb negyedére. (2Mgbit/sec-ról 0.5Mgbit/sec-ra). De ez a probléma délel?tt nem áll fenn. Gondoltam arra is, hogy lopják a netet, de amikor kábellal kapcsoltam a géphez, akkor is ez volt.

Legjobb válasz: Jelentsd be a szolgáltatód ügyfélszolgálatán, hogy tudjanak róla. Mivel esténként jelentkezik, így valószínûleg arrafelé túlterhelt a hálózat.

Jelentsd be a szolgáltatód ügyfélszolgálatán, hogy tudjanak róla. Mivel esténként jelentkezik, így valószínûleg arrafelé túlterhelt a hálózat.
Csak csendben kérdezem, ha kábbellel csatlakozol, miért gondolod hogy kevésbé lopják a netedet? Kikapcsoltad a wifit?
A kérdező hozzászólása: Úgy csináltam, hogy kihúztam a routerbõl és simán csak a modemet kapcsoltam a gépre.

A Hamachi pontosan mit csinál az internettel?

Legjobb válasz: ''összekapcsolja'' a gépeket és lehetõvé teszi a Hamachival egymáshoz kapcsolódó játékosoknak, hogy LAN-on játszanak együtt, azaz olyat idéz elõ, mintha a gépek pl routeren keresztül össze lennének kötve :)

''összekapcsolja'' a gépeket és lehetõvé teszi a Hamachival egymáshoz kapcsolódó játékosoknak, hogy LAN-on játszanak együtt, azaz olyat idéz elõ, mintha a gépek pl routeren keresztül össze lennének kötve :)
A kérdező hozzászólása: köszi :D

Mit jelent az internet világában a korlátlan szó pontosan?

Arra lennék kíváncsi,hogy ha olvasok egy hirdetést,hogy akciós korlátlan az internet,akkor ez az id?re vagy letöltésre vonatkozik?

Legjobb válasz: A korlátlan az adatforgalomra vonatkozik szerintem, mert manapság már nem nagyon van olyan netkapcsolat, ami idõalapú. Az 1GB adatforgalom azt jelenti, hogy adott idõszakban (többnyire 1 hónap)1GB adat adatforgalom van a díjban, ha túlléped, akkor már pluszban kell fizetni (sokat) Fontos, hogy az egyszerû böngészés is adatforgalom, hiszen a gépnek le kell tölteni a honlapok tartalmát, képeket, nemegyszer flash animációkat stb. Az az 1GB tényleg csak netezésre elég szerintem, akkor ha nem napi sok órát ülsz elõtte. Komolyabb letöltéseket el kell felejteni ilyen esetben.

A korlátlan az adatforgalomra vonatkozik szerintem, mert manapság már nem nagyon van olyan netkapcsolat, ami idõalapú. Az 1GB adatforgalom azt jelenti, hogy adott idõszakban (többnyire 1 hónap)1GB adat adatforgalom van a díjban, ha túlléped, akkor már pluszban kell fizetni (sokat) Fontos, hogy az egyszerû böngészés is adatforgalom, hiszen a gépnek le kell tölteni a honlapok tartalmát, képeket, nemegyszer flash animációkat stb. Az az 1GB tényleg csak netezésre elég szerintem, akkor ha nem napi sok órát ülsz elõtte. Komolyabb letöltéseket el kell felejteni ilyen esetben.
3000 Ft-ért még nem kapsz korlátlan internetet! pl. 1 Gb-ig kifizeted az x havidíjat és ha túllépted az 1 gb-t, akkor percdíjban vagy adatforgalmi díjban számláznak neked. Így elõfordulhat, hogy 3000 Ft helyett lesz 7000 is a számla végösszege! Oda kell figyelni nagyon a kisbetûs részekre, mert ott csapnak be ahol csak lehet! Egy megbízható, tényleg korlátlan internet havidíja kb. 4500-5000 Ft-nál kezdõdik!
mondjuk én nem tartozok a normál felhasználók közé, de nekem a napi email forgalmamat nem takarja be az 1GB... szerintem a kedvesem havi forgalmát sem, pedig õ tényleg csak recepteket keres, néha levelezik, meg a híreket olvasgatja...
Digikábel internet. 10 Mbps (!) le és feltöltési sebességgel, korlátlan adatforgalommal 2700 Ft. Azért van kapható olcsó nagy sebességû jó internetcsomag. Persze ehhez kell, hogy legyen kiépített digikábel.
annak irok aki azt mondta hogy a napi email forgalmat nem takarja az 1 gb , te hulye vagy bazmeg , a sima netezes nagyon keveset visz , siman netezhetsz reggeltol estig 1 honapon keresztul es boven belefer az 1 gb-be , ha nagyobb dolgokat toltessz le akkor persze h nem eleg, a kerdes irojanak pedig azt ajanlom ha massziv letolto akkor vegyen korlatlant akkor nem kell izguljon hogy elkap egy huje kis virust es az toltoget neki es fizet egy csomot , attol fugg mennyire vagy netfuggo ....
"Digikábel internet. 10 Mbps (!) le és feltöltési sebességgel, korlátlan adatforgalommal 2700 Ft. Azért van kapható olcsó nagy sebességû jó internetcsomag. Persze ehhez kell, hogy legyen kiépített digikábel." Ez hol van? Én Kiskunhalasi vagyok és kábelen jön a DIGI kft. internete. http://www.digikabel.hu
Nekem korlátlan minden, letöltés, netezés, havi 3800Ft-ba kerül csak.

Mi a különbség az Anti-Vírus, és az Internet Security között?

láttam egy vírusírtó honlapján hogy ez is, meg az is van, és azt írta hogy az anti-vírus az hagyományos, a másik meg teljes körü védelmet ad, de pontosan ezek mit takarnak? Értelmes válaszokat, tapasztalatokat, véleményeket várok, idióták kíméljenek!

Legjobb válasz: antivírus csak víruskeresõ és vírusirtó, internet security pedig egy programcsomag tûzfallal, spyware keresõvel, internet böngészõ védelemmel stb. A tapasztalatom az, hogy ha egy napnál régebb óta internetezel, egy ingyenes vírusírtó (pl avira) és a windows tûzfal bõven teljes körû védelmet ad. Nincs szükség semmi másra, de ehhez az idióta mód ismeretlen linkekre kattintgatást, meg ismeretlen programok telepítgetését meg kell gondolni, illetve felirmerni valójában mi kártékony és mi nem. Évek óta csak egy antivirust használok, és nem volt vírusom, pedig nem csak vicces blogokat nézegetek ha érted mire gondolok..

antivírus csak víruskeresõ és vírusirtó, internet security pedig egy programcsomag tûzfallal, spyware keresõvel, internet böngészõ védelemmel stb. A tapasztalatom az, hogy ha egy napnál régebb óta internetezel, egy ingyenes vírusírtó (pl avira) és a windows tûzfal bõven teljes körû védelmet ad. Nincs szükség semmi másra, de ehhez az idióta mód ismeretlen linkekre kattintgatást, meg ismeretlen programok telepítgetését meg kell gondolni, illetve felirmerni valójában mi kártékony és mi nem. Évek óta csak egy antivirust használok, és nem volt vírusom, pedig nem csak vicces blogokat nézegetek ha érted mire gondolok..
A kérdező hozzászólása: hát már én egy ideje az AVG-t használtam, de átváltottam Kaspersky-ra és ott láttam hogy van ez a 2 választás... Am. te mit használsz?
avira és windows tûzfal.. avira ingyenes, teljes értékû vírusírtó, eddig mindent megtalált nekem. Logouton van egy srác vírusirtókat tesztel, avira a fizetõs programok között is kiemelkedõ helyet ér el, tehát egyáltalán nem rossz.. annyi, hogy 2-3 naponta feldob egy reklámot amit leokézol, ez az ingyenesség ára..

Mi a véleményetek az invitel internet szolgáltatóról?

Az a helyzet hogy mostanában nekem szakadozik a net,és a speedtest azt mutatja hogy a letöltési sebesség 0,43 egyébként 10 megás csomagom van.Ha emiatt beszólok szerintetek ki kell jönniük megjavítani?

Legjobb válasz: Nekem régen 1 aztán 2 megás csomagom volt ezt tartotta is elég jól. Amikor náluk bejött az IPTV az valami rettenetes volt, nagy nehezen bekötötték, akadozott idõnként lefagyott, aztán még aznap este nem volt, felhívtam a központot mondák hogy mit csináljak ... semmit nem segített. Másnapra jött szerelõ aki elõzõ nap bekötötte, kicserélte a modemet, a et-top box-ot a vezetéket ... hûha hûha ilyet még életemben nem láttam mondta, 10-20 percenként csörgött a telefonja és õt hívták az elõfizetõk hogy ez a baj az a baj az IPTV-vel mit csináljak ... ,vagy 5x õ is felhívta valamelyik kollégáját, szó szerint 4 és fél óra hosszáig vacakolt eredménytelenül míg feladta. Utána az egyik kollégája akit vagy 3x felhívott pont erre fele jött amerre mi lakunk és becsengetett, benegedtem és 10 percen belül megcsinálta, még 15-20 perc volt míg különbözõ teszteket csinált ... ezek után jól mûködött önmagához képest az IPTV. Persze idõnként, lefagyott, idõnként áramtalanítani kellett film közbe, idõnként megállt a kép ... pezsgõt lehetett volna bontani ha lett volna olyan nap amikor nincs semmi baj. Persze volt ritkán elõfordult hogy mûszaki hiba miatt nem volt internet, ekkor nem árt tudni a szerelõ mobilszámát. Ekkor felhívtam a szerelõt, mondtam neki a problémám nem tudok menni bla bla bla. Mondja rokonom hogy ne hagyd magad hívd vissza ... Meggyõzött visszahívtam szigorú kemény, határozott férfi módjára akkor meg már mindjárt azt mondta hogy 10 perc múlva ott vagyok és ott is volt szinte hihetetlen de így volt. Aztán amikor végre letelt a hûségidõ akkor jó hogy áttértem az árban olcsóbb 25 megás internetre a T-Home-hoz, analóg és IPTV-t is adtak hozzá (és vezetékes telefont). Lemondás után érdeklõdéskor amit telefonon intéztem az ügyintézõ munkaidõn kívül a saját telefonján visszahívott és elkezdte mondani a "szuper" ajánlatait hogy ne mondjam le, még ilyen kütyüt is adunk hozzá ... a kedvemért még az elõfizetés árát is csökkentjük ... miért mondok fel kérdi, természetesen az igazat mondtam. Végül is az internet sebességet amit ígértek azt elég jól tartották is, az IPTV-t meg nem.

Nekem régen 1 aztán 2 megás csomagom volt ezt tartotta is elég jól. Amikor náluk bejött az IPTV az valami rettenetes volt, nagy nehezen bekötötték, akadozott idõnként lefagyott, aztán még aznap este nem volt, felhívtam a központot mondák hogy mit csináljak ... semmit nem segített. Másnapra jött szerelõ aki elõzõ nap bekötötte, kicserélte a modemet, a et-top box-ot a vezetéket ... hûha hûha ilyet még életemben nem láttam mondta, 10-20 percenként csörgött a telefonja és õt hívták az elõfizetõk hogy ez a baj az a baj az IPTV-vel mit csináljak ... , vagy 5x õ is felhívta valamelyik kollégáját, szó szerint 4 és fél óra hosszáig vacakolt eredménytelenül míg feladta. Utána az egyik kollégája akit vagy 3x felhívott pont erre fele jött amerre mi lakunk és becsengetett, benegedtem és 10 percen belül megcsinálta, még 15-20 perc volt míg különbözõ teszteket csinált ... ezek után jól mûködött önmagához képest az IPTV. Persze idõnként, lefagyott, idõnként áramtalanítani kellett film közbe, idõnként megállt a kép ... pezsgõt lehetett volna bontani ha lett volna olyan nap amikor nincs semmi baj. Persze volt ritkán elõfordult hogy mûszaki hiba miatt nem volt internet, ekkor nem árt tudni a szerelõ mobilszámát. Ekkor felhívtam a szerelõt, mondtam neki a problémám nem tudok menni bla bla bla. Mondja rokonom hogy ne hagyd magad hívd vissza ... Meggyõzött visszahívtam szigorú kemény, határozott férfi módjára akkor meg már mindjárt azt mondta hogy 10 perc múlva ott vagyok és ott is volt szinte hihetetlen de így volt. Aztán amikor végre letelt a hûségidõ akkor jó hogy áttértem az árban olcsóbb 25 megás internetre a T-Home-hoz, analóg és IPTV-t is adtak hozzá (és vezetékes telefont). Lemondás után érdeklõdéskor amit telefonon intéztem az ügyintézõ munkaidõn kívül a saját telefonján visszahívott és elkezdte mondani a "szuper" ajánlatait hogy ne mondjam le, még ilyen kütyüt is adunk hozzá ... a kedvemért még az elõfizetés árát is csökkentjük ... miért mondok fel kérdi, természetesen az igazat mondtam. Végül is az internet sebességet amit ígértek azt elég jól tartották is, az IPTV-t meg nem.
Eleg sokan panaszkodnak az invitel nethe miatt... Nekem tapasztalatom nincs rola, de sokaktol hallottam mar negativ tapasztalatot. Sztem ezert nem fognak kihonni es megjavitani :/
Hulladék fos, bár nekem a sebességgel nincs gond.
Ha ma nem, legkésõbb holnap ott lesz a szerelõ nálatok.
A kérdező hozzászólása: Hát legszívesebben lemondanám ezt a netet, és én is átváltanék a T-HOME-ra csak az a baj hogy a helyen ahol lakom technikailag nem tudják megoldani hogy bekössék a netet már voltam érdeklõdni, úh marad ez...
A kérdező hozzászólása: Köszi a kommenteket!
Invitelt a legrosszabb netszolgáltatók közé sorolnám. Itt megnézheted milyen interneted lehet a lakóhelyeden: http://www.internetet.hu/
15 Megabites Invitel DSL netre fizetek elõ náluk de egyszerûen gyalázatos ez a szolgáltatás. Egy nap 1000x elmegy. Ha már csepereg az esõ besz*rik az egész és használhatatlan. A 15 Megabitet ha teljesíti akár 10 másodpercre is már megörökítendõ pillanat mivel általában örülök ha az 5 Megabitet eléri a 15 Megabites net(!!!). Panaszt már vagy 100x tettem és 1 hónapja ígérgetik hogy kiküldenek valakit aki kivizsgálja a hibát de a mai napig nem jött ki még senki sem és még vissza se hívnak!!! Bezzeg a tízen ezer forintos számlákat tudják küldeni a r*hadékok. Már mindjárt ott hogy kiklopfolom a modemet aztán csináljanak amit akarnak.

Mi a különbség a web és az internet között?

Legjobb válasz: Az internet legismertebb része a web (az angol World Wide Web kifejezésbõl, jelentése háló) névre hallgató szolgáltatás. A web annyira népszerû, hogy az emberek gyakran ugyanazt értik az internet és a web kifejezések alatt. Az internet azonban más lehetõségeket is kínál – például elektronikus levelezést (e-mail), hírcsoportok olvasását és fájlmegosztást. Egy e-mail elküldéséhez vagy a hírcsoportokban való részvételhez nincs szükség a web használatára. Itt bõvebben olvashatod: http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Exploring-t.. - Googleban keresés a "web jelentése" kulcsszóra 0,09 másodperc. Bemásolás: kb. 10 másodperc. :)

Az internet legismertebb része a web (az angol World Wide Web kifejezésbõl, jelentése háló) névre hallgató szolgáltatás. A web annyira népszerû, hogy az emberek gyakran ugyanazt értik az internet és a web kifejezések alatt. Az internet azonban más lehetõségeket is kínál – például elektronikus levelezést (e-mail), hírcsoportok olvasását és fájlmegosztást. Egy e-mail elküldéséhez vagy a hírcsoportokban való részvételhez nincs szükség a web használatára. Itt bõvebben olvashatod: http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Exploring-t.. - Googleban keresés a "web jelentése" kulcsszóra 0, 09 másodperc. Bemásolás: kb. 10 másodperc. :)
Nagyjából semmi.

Próblémám lenne az internet kapcsolatommal. A szmg kijelzi hogy van internet. Semmilyen kapcsolodási próblémát nem mutat. A szmg a napokban ír egy üzenetet minden nap és azóta nincs internet. Mi lehet a baj?

Az üzenet: The following unexcepted error occured in cacaoweb:Unix. Unix_error (52, "bind", "") Raised by primitive operation at file"unix. Ml", line571, characters 7-46 called from file"statistics. Ml", line124, characters 10-91

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!