Találatok a következő kifejezésre: Mi a az EAU DE TOILETTE (2 db)

Mi a különbség az eau de toilette, és az eau de parfum-ök között?

Legjobb válasz: Az eau de toilette az testpermet, a parfum meg parfüm. Viszont sose tudtam mi a különbség a testpermet és a parfüm között. Valami átmenetet képez parfüm és dezodor között azt hiszem...

Az eau de toilette az testpermet, a parfum meg parfüm. Viszont sose tudtam mi a különbség a testpermet és a parfüm között. Valami átmenetet képez parfüm és dezodor között azt hiszem...
Az illatuk tartósságával van kapcsolatban. De most ne kérdezd, hogy konkrétan hogy is. : D
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm az eddigi válaszokat. :) . Az a furcsa, hogy az elõbbi (toilette) tûnik a rosszabnak, (és bár eau de parfum-öm soha nem volt), én az elsõvel is mindig meg voltam elégedve. Egyébként minden márkából, és típusból létezik mind a két féle változat? Csak mert én egy Giorgio Armani Attitude parfümöt szeretnék, de csak toilette-ben látom mindenhol, és már nagyon kíváncsi lennék, hogy ha ez annyira intenzív, akkor milyen lehet a parfum belõle (ha egyáltalán létezik)...
Az EDP 8-15%-ban tartalmaz illatanyagokat, az EDT 4-8%-ban. Tehát az EDP tovább tart, és kevesebb kell belõle. A kölnivíz, vagyis EDC (Eau De Cologne) 2-5%-os koncentráció. A legjobb minõség a P (Parfum), ami 15-25%-os illatanyagot tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ :) hasznos volt :)

Mi a különbség az EAU DE TOILETTE és az EAU DE PARFUM között?

Legjobb válasz: A különbség EDP és EDT között illatkoncetrátumában van. Az EDP töményebb illatú így tartósabban is meg marad, a koncetrátumok százalékára utalóan megoszlanak a vélemények egyes források szerint az EDP 10-30% illatanyagot, míg az EDT 5-20% illatanyagot tartalmaz. Más forrás az EDP-t 15% töménységûre becsüli míg a gyengébb minõségû EDT-t ennek háromnegyedére. Azonban az Eau de Parfum-ök mindenképpen minõségibb illatszerek.

A különbség EDP és EDT között illatkoncetrátumában van. Az EDP töményebb illatú így tartósabban is meg marad, a koncetrátumok százalékára utalóan megoszlanak a vélemények egyes források szerint az EDP 10-30% illatanyagot, míg az EDT 5-20% illatanyagot tartalmaz. Más forrás az EDP-t 15% töménységûre becsüli míg a gyengébb minõségû EDT-t ennek háromnegyedére. Azonban az Eau de Parfum-ök mindenképpen minõségibb illatszerek.
eau de toilette = kolniviz eud de parfum = parfum :) )
Az EDP az igazi parfüm, sokáig tart az illata és tömény, az EDT pedig "fel van hígítva"!
kedves utolsó válaszoló: eau de toilette nem kölnivíz, hanem toalettvíz.. a kölnivíz az eau de cologne.. ez a leggyengébb "parfüm" ha nem értesz hozzá, inkább pszt :) amúgy én tapasztalatból mondom hogy pl a Bvlgari AquaMarine NAPOKIG érezhetõ, pedig elviekben EDT :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!