Találatok a következő kifejezésre: Mi a az AIDS és (10 db)

Mi a különbség az AIDS és a HIV-fertőzés között?

Legjobb válasz: A HIV (Human Immunodeficiency Virus) az ember ellenállóképességének csökkentése által hozza létre az alábbiakban részletezett súlyos tüneteket. A többi vírushoz hasonlóan önálló anyagcserével nem rendelkezik, a gazdaszervezetet használja fel önmagának reprodukálására. Különlegessége abban áll, hogy a szervezet fertõzésekkel szembeni védekezõ rendszerében kulcsfontosságú szerepet játszó fehérvérsejtek közül az úgynevezett T limfocitákat támadja meg. A HIV vírussal történõ elsõ találkozás, vagyis a megfertõzõdés után néhány héttel általános tünetek lépnek fel. Ezek a tünetek azonban (fejfájás, levertség, hõemelkedés, hasmenés, nyirokcsomó megnagyobbodás, hányinger) nem specifikusak a HIV fertõzésre, tehát innen a fertõzés nem ismerhetõ fel egyértelmûen. A HIV fertõzés veszélye abban áll, hogy a megfertõzõdés és a megbetegedés, vagyis az AIDS betegség kialakulásáig évek telnek el, ez idõ alatt a HIV fertõzött személy a vírust tovább adhatja anélkül, hogy a fertõzésrõl tudomása volna. Különbséget kell tennünk a HIV fertõzés és az AIDS között. A HIV pozitív személy a fertõzést néhány héttel követõ 4-5 napos rosszulléttõl eltekintve lényegében nem beteg, a fertõzést évek múlva követi a védekezõrendszer teljes leromlása az úgynevezett szerzett immunhiányos állapot, az AIDS. Remélem segítettem!

A HIV (Human Immunodeficiency Virus) az ember ellenállóképességének csökkentése által hozza létre az alábbiakban részletezett súlyos tüneteket. A többi vírushoz hasonlóan önálló anyagcserével nem rendelkezik, a gazdaszervezetet használja fel önmagának reprodukálására. Különlegessége abban áll, hogy a szervezet fertõzésekkel szembeni védekezõ rendszerében kulcsfontosságú szerepet játszó fehérvérsejtek közül az úgynevezett T limfocitákat támadja meg. A HIV vírussal történõ elsõ találkozás, vagyis a megfertõzõdés után néhány héttel általános tünetek lépnek fel. Ezek a tünetek azonban (fejfájás, levertség, hõemelkedés, hasmenés, nyirokcsomó megnagyobbodás, hányinger) nem specifikusak a HIV fertõzésre, tehát innen a fertõzés nem ismerhetõ fel egyértelmûen. A HIV fertõzés veszélye abban áll, hogy a megfertõzõdés és a megbetegedés, vagyis az AIDS betegség kialakulásáig évek telnek el, ez idõ alatt a HIV fertõzött személy a vírust tovább adhatja anélkül, hogy a fertõzésrõl tudomása volna. Különbséget kell tennünk a HIV fertõzés és az AIDS között. A HIV pozitív személy a fertõzést néhány héttel követõ 4-5 napos rosszulléttõl eltekintve lényegében nem beteg, a fertõzést évek múlva követi a védekezõrendszer teljes leromlása az úgynevezett szerzett immunhiányos állapot, az AIDS. Remélem segítettem!
A HIV vírusnak öt stádiuma van. 1. a fertõzés utáni 3-5 hétig a vírus szetterjed a szervezetben. 2.a 3-5 hétben influenza-szerû tünetek 3.tünetmentes idõszak. ebben az idõszakban a beteg tünetmentes, de folyamatosan pusztul az immunrendszere. 3-8 évig tart. 4. akut HIV hasmenés, lázgörcsök, izzadás, nyirokcsomo nagyobbodás stb...ez több mint egy hónapig tart. 5. az utolsó, végsõ stádium ami valójában az AIDS. a szervezet annyira legyengül hogy a beteg végül akár egy egyszerû náthába is belehalhat.
Én ugy tudom a kettõ ugyanaz!!
A két név ugyanazt jelenti.
Gyakorlatilag ugyanazt jelenti, ám ha valaki HIV-fertõzött, akkor még nem alakultak ki nála a betegség tényleges tünetei, az AIDS-es betegeknek viszont már vannak tüneteik. Szerintem a kettõ között csak a betegség fokozata és mélysége a különbség, amúgy meg a két szót helyettesíteni szokták egymással.
AIDS - a HI Vírus (HIV) következtében kialakult szerzett immunhiányos tünetegyüttes. Az AIDS önmagában "nem betegség", hanem egy JELENSÉG. Az AIDS jelenti azt, hogy a szervezet immunrendszere részben vagy egészben feladta, felmondta a szolgálatot. Az AIDS-es nem az AIDS-ben hal meg, hanem egy egyszerû náthában pl., mert nem tudja a szervezete legyûrni. Tehát a válasz: az AIDS okozója a HIV. A kettõ nem ugyanaz! Viszont jól írták: A HIV fertõzött még nem feltétlen rendelkezik az AIDS jeleivel. De már önmaga is fertõzõ. SF

HIV fertőzött lehetek ha voltam vérvételen (a fogamzásgátló tablettám miatt) és teljesen jó a vérképem? Mivel volt az AIDS világnap így kicsit beparáztam hogy mi van ha még is. Várom a válaszokat

Legjobb válasz: Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99,999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.

Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99, 999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.
Ha vért adsz, mint véradó, ott megnézik.
Bárki lehet HÍV fertõzött, nem ezzel kezdi bemutatkozáskor - ha tud róla egyáltalán. Tíz évig is lappanghat!
Nameg orálszex ellen sem véd a gumi..
Gumi sem 100% ha csókolóztok is. Ha van egy pici seb vagy ínysérülés a szájban és annyi volt..
Nem vehetõ észre ha nem ezt vizsgálják..
Jaj, jesszus. Hát hamarabb is gondolkodhattál volna kislány. irány akkor hiv szûrésre, mert a mezei vérvételbõl ez nem fog kiderülni.
A kérdező hozzászólása: Voltam teszten..és most kezdek el izgulni hogy mi lesz az eredmény..de jobban frusztrál hogy ha én az vagyok akkor a párom is az:S
ezt nem a normál vérvételen nézik, hanem el kell menned spéci szûrésre. a vérvételtõl meg nem leszel aids-es, mert steril tût használnak...
A kérdező hozzászólása: írtam hogy voltam teszten....
megvan az eredmeny????Ne aggodj semmi baj nem lesz kis paragepem:-D csak vicc volt:-P
A kérdező hozzászólása: még nincs majd jövõhéten
A kérdező hozzászólása: nincs trombózis gyanúm ezért voltam vérvételen és tiszta volt
Trombózis(gyanú?) mellett hogy szedhetsz fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: még annyi hogy az ÁNTSZ-ben van gyors vizsgálat mint a aids napon ami 1 óra alatt kimutatja vagy nincs?
Ne izgulj, ezrelékekben mérhetõ az esély, hogy elkaptad. De el kell menni vizsgálatra és késõbb óvakodni az ilyen kalandoktól!
A kérdező hozzászólása: köszönöm..remélem nem lesz semmi
Nyugi! Minimális az esélye, hogy elkaptad. A világnapon, persze, kiver a hideg verejték, de egy szûrõvizsgálatra elmész, és akkor megnyugodhatsz. 2 héttel a fertõzés elkapása után már biztosan kimutatható, megfelelõ szûrõvizsgálattal. Menj el, de ne idegeskedj, nincs akkora gáz, hogy emiatt parázz.
A kérdező hozzászólása: olvastam olyat is hogy valami 10% hogy elkapjuk..ennek mekkora a valóság alapja?
50-50
A kérdező hozzászólása: szerdán megyek szûrésre ..mennyi az esélyem ha akkor vesztettem el és azóta csak 1 partnerem van?
A kérdező hozzászólása: Csak félek hogy a mostani páromat esetleg megfertõzhettem..várom a válaszokat:O
A kérdező hozzászólása: volt még nyár elején egy egy éjszakás kalandom..de utána volt ugye a vérvétel ami tiszta..de észre vehetõ egy mezei vérvételrõl sõt 2 vérvételem volt egyik a trombózis miatt másik meg valami futó betegségem miatt..
A kérdező hozzászólása: Megkaptam az eredményt Negatív lettem..ez legyen intõ példa mindenkinek. Ha arra kerül a sor hogy szexuális kapcsolatot létesítesz egy idegennel akkor használjatok gumit..és csak akkor írassatok fel fogamzásgátlót ha maximális a bizalom..mert az csak a nemkívánt terhességtõl véd. Puszi

Mi az a két szám, ami az Mtv csatornán az AIDS-es reklámban van?

Van az Mtv-n az a reklám, amit az AIDS világnap alkalmából készítettek, és a benne lév? zeneszámok érdekelnének. F?leg az els?. El?re is köszönöm, ha valaki tudja!

Legjobb válasz: ezt jóh lenne tényleg tudni, engem is érdekelne! kicsit letargikus zenék am,illik az aidshez, de fülbemászók.... :D

ezt jóh lenne tényleg tudni, engem is érdekelne! kicsit letargikus zenék am, illik az aidshez, de fülbemászók.... :D
Huuuuu de jó ez a kérdés! Azt hittem csak én vagyok ilyen hülye h ezt a 2 számot keresem. :D Ha vki tudja mik azok pls írja be!
A második szám címe: The XX - Night Time (thx a sanyi ericsson track ID programának) Majd ha megint elkapom a reklámot akkor az elsõ számot is beküldöm hátha meg lesz az is! (remélem errõl a reklámról volt szó)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem igen! Köszi :)
Nem biztos de a másik szám talán ez lehet: The XX - Intro (Azóta nem láttam a reklámot, csak úgy emlékezetbõl, mintha ez lenne az.)
jaja, ezaz :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Kb. két hetetek van hátra :'(
Nemibetegséééééég!
Gomba, maximum. Irány a nõgyógyász.
Terhesek vagytok. S mind a ketten szülni fogtok egy medvedisznóembert :S
lehet hogy nem bunkózni kéne õ egy kétségbe esett tini elkaptatok valamien fertõzést menny el dokihoz minnél hamarabb ne félj a dologtól kicsit kellemetlen de nem fog fájni vigyél magaddal egy barátnõt(lehetõség szerint olyat aki volt már nõgyógyásznál) valószinü kapsz 1 krémet és azt mondják hogy 2 hétig ne feküdj le vele
9 liter nyál kell ahhoz h elkapd.
A kérdező hozzászólása: xD
9 éves lánnyal kell csókolóznod.
A kérdező hozzászólása: Ne basztasatok már komolyan kérdeztem....
9 liter. szóval nem kell parázni, csóktól nem valószínû, hogy elkapod.
A kérdező hozzászólása: Én még nem akarok csókolózni, csak kérdeztem :D
-.- az csak egy szemléltetés. Csóknál nem terjed, mert a nyálban olyan kevés vírus van, hogy 9L-t kéne meginnod ahhoz, hogy a szervezetedbe jusson.

Ha valamilyen módon a szánkba kerül és lenyeljük egy aids es ember vérét akkor mi is azok leszünk?

pl ha seb van a szájába de az enyémba nincs és a vére bekerül a számba és úgy nyelem le. ?

Legjobb válasz: Ha a tiédben nincs seb, akkor nem vszínû. Bár én nem szívesen innám egy HIV vírussal fertõzött ember vérét.

Ha a tiédben nincs seb, akkor nem vszínû. Bár én nem szívesen innám egy HIV vírussal fertõzött ember vérét.
ha esetleg gyomorfekélyed van, vagy bélfekélyed vagy bárhol az emésztõrendszeredben seb, akkor lehet gond, bár nem tudom, hogy az adis (vagy hiv) vírus savban meddig húzza.
az AIDS a vérben csak akkor tud megfertõzni téged, ha szintén a véredbe kerül, amúgy nem.
Valaki más vérét nincs lehetõséged inni ?

A 16 hetes vérvételkor miket vizsgálnak? Hepatitis esetleg Aids, vagy azt nem? És a vizeletnél? Most 13 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 16 hetesen AFP vérvétel van aminek van egy alsó meg egy felsõ határa és ha ezen kívül esik akkor betegség gyanúja áll fent a babánál(pl nyitott gerinc) Nekem ekkor csak ezt nézték, még vizeletet sem kelett adni.

16 hetesen AFP vérvétel van aminek van egy alsó meg egy felsõ határa és ha ezen kívül esik akkor betegség gyanúja áll fent a babánál(pl nyitott gerinc) Nekem ekkor csak ezt nézték, még vizeletet sem kelett adni.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi szépen!!nekem mondta a védõnõ hogy vigyek vizeletet!megmondom öszintén, akkor ott elmondták miket vizsgálnak, de az agyam mint a szita.....s ott nem mertem megkérdezni, ezeket vizsgálják-e!!!az biztos hogy területenként-megyénként is változóak ezek a vizsgálatok :-))) Boldog Babavárást.....
Nekem a 16 hetesnél nézték az AFP-t illetve ugyanazokat, mint az elsõ laborvizsgálatnál, RH összeférhetõség, és hepatitis. Viszont AIDS tesztet nem végeznek.
A kérdező hozzászólása: Köszike!!!
szió! nekem vizeletet nem kellett vinni az afphez, a baba vesemukodeset, gerincet, stb vizsgaljak foleg. hepatitis meg aids vizsgalat szerintem nincs a 16. heten. vizeletet tolem vmiert mindig a vedono ker, vért meg a nodoki..ki érti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!de ezt sem értem, hogy mért ennyire más a vizsgálat mindenhol.....nekem direkten modták vigyek vizeletet.a nödoc-hoz meg még eztán m1ek, eddig nemkért semmit, szerintem ö is csak vizsgál majd valmit....még UH-rol sem tud képet adni, mert nincs nyomtato a rendelöben....azé ez is érdekes, na jo nem a magánrendelésére járok lehet azért :-( Boldog Babavárást.... :-))))

Miért a homoszexuális férfiak közül kerül ki a legtöbb HIV-fertőzött/AIDS-es? Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Az anális szex miatt, ott akaratlanul is okoznak hámsérülést a behatolással, így sokkal nagyobb kockázattal terjed a vírus. Vaginális szexnél sokkal kisebb a fertõzés esélye (Ha jól emlékszem, olyan 10% az esély). Az is közrejátszhat, hogy a homoszexuálisok átlalában gyakran váltogatják a partnerüket, kénytelenek egy kis közösségen belül ismerkedni, így ha valaki fertõzött lesz azt hamar továbbadhatja.

Az anális szex miatt, ott akaratlanul is okoznak hámsérülést a behatolással, így sokkal nagyobb kockázattal terjed a vírus. Vaginális szexnél sokkal kisebb a fertõzés esélye (Ha jól emlékszem, olyan 10% az esély). Az is közrejátszhat, hogy a homoszexuálisok átlalában gyakran váltogatják a partnerüket, kénytelenek egy kis közösségen belül ismerkedni, így ha valaki fertõzött lesz azt hamar továbbadhatja.
Azért, mert a társadalom nem tolerálja, ha két férfi együtt él, ezért sokkal inkább arra ösztönzi õket, hogy rejtõzködjenek, és alkalmi partnereket keressenek. És mivel pasiból vannak, ezért a szex fontos, de ha nem támogatott/elfogadott sem a család szintjén, sem a közvetlen környezetben (ha nem Budapesten él valaki, akkor az egész város vagy falu megbélyegzi, elüldözi, ha kiderül), akkor viszont maradnak az alkalmi kapcsolatok. Ez az oka, és nem azért, mert a meleg férfiak "rosszabbak" lennének a heteroszexuális férfiaknál.
7.honnan tudod? jaaaaaj...ne általánosítsunk.hidd el sok meleg van aki védekezik és nemcsak a vak világba k*rogat össze-vissza
5: Pedig ez így van. A regisztrált fertõzöttek több mint 90%-a homoszexuális.
A gumi nélküli seggben turkálás miatt. A higénia elhagyása miatt van Afrikában is sok Híves.
1. Anális szexnél nagyobb eséllyel adódik át a vírus, mint vaginálisnál. Ez tuti. 2. Anális szexhez nem nagyon használnak kotont, mivel teherbe esni úgy sem fog senki. Ez nem biztos, csak az én véleményem.
mert feleslegesnek tartják a védekezést mert gyerek úgyse lesz de arra meg nem gondolnak hogy más baj meg lehet egyszerû felelõtlenség
Nem a homoszexuális férfiak közül kerül ki a legtöbb HIV fertõzött. De mindegy... :) Az tény, hogy fiatal homoszexuális fiúk közül nagyon sokan lesznek HIV fertõzöttek, de nem azért mert melegek, hanem azért mert óvatlan fiatalok. Én pontosan emiatt nem kezdek korombeliekkel... és rendszeresen járok szûrésre, védekezem. MelegF/16
honnan veszed ezt az infót?
elõzõnek igaza van... és amúgy a heterok is gyakran váltogatják a partnereiket... meg az se biztos h több AIDS-es van aki meleg mint hetero szóval...
Nem igaz, hogy nem használnak óvszert! Honnan veszitek ezt a csacsiságot? Éppen hogy a meleg férfiak a legnagyobb óvszerfogyasztók pont a HIV miatt. A heterók nem használnak óvszert, mondván, van hormonális fogamzásgátlás, gumiban nem olyan jó, ... stb. Elõször a melegek tnulták meg a biztonságos szexet, és õk is alkalmazták, míg a heterók és biszexek azt hitték, õket nem érinti a "búzibetegség". Mára felnõtt egy új fiatal, hizsonéves generáció, akik még nem akkor voltak fiatalok, amikor az AIDS-nek hatalmas csúcsai voltak, úton-útfélen beszéltek róla. Ma szinte semmi AIDS-prevenció nincsen, sem felvilágosítás, és tessék, az új generáció nem is védekezik. A heterók továbbra is azt hiszeik, õket nem érinti, nyomják punciba, seggbe, orrba-szájba gumi nélkül, és tessék, itt az eredmény. Ahhoz, hogy megállapíthassuk, melyik társadalmi rétegben nagyobb a fertõzöttek és betegek aránya, ahhoz megbízható és valóban reprezentatív statisztika kellene, de mivel nem vagyunk kutatók (szociológusok), így nincs hozzáférésünk az adatokhoz, ha egyáltalán vannak megbízható adatok, és kénytelenek vagyunk azt elhinni, amit el akarnak hitetni velünk.

Mi lehet a baj? Ugye nincs összefüggés és nem kaphatta el azt a legszörnyűbb betegséget, amire én tippelek? (AIDS)

Két hónapja a párom benn feküdt az intenzíven 2 napig, majd mikor átkerült a rendes kórterembe valami fert?zése volt és fájdalmasan ürült a vizelete. El?fordult, hogy gennyes volt, de néha pár csepp vér is volt benne. Ebb?l rendbejött, és most meg iszonyatosan meg van fázva, piros a torka, rázza a hideg.

Legjobb válasz: Biztos lehetsz benne, hogy nem! Annak semmi tünete nincs ilyen hamar! A kórházban sajnos gyakori a fertõzés, de biztosan nem AIDS. (Egyébként az HIV-fertõzés, AIDS csak évek múltán lesz belõle.)

Biztos lehetsz benne, hogy nem! Annak semmi tünete nincs ilyen hamar! A kórházban sajnos gyakori a fertõzés, de biztosan nem AIDS. (Egyébként az HIV-fertõzés, AIDS csak évek múltán lesz belõle.)
A kérdező hozzászólása: Háziorvos vérvétel+vizeletvizsgálatra küldte. Holnap...
A kérdező hozzászólása: Már nincs kórházban, hála Istennek! 2 héttel az intenzív (és a kórházi kezelés után) már itthon volt. Szóval csak az aggódás iratta velem, most elküldtem a háziorvoshoz.
Mond el az orvosnak, aki kezeli hogy aggódsz érte, mert úgy látod, nem javul az állapota , beszélj ezekrõl a fertõzéseirõl, kérdezd meg, mi lehet az oka.Sokat számít az orvos, ápolók hozzáállása is, van sajnos, aki nem is igen néz rá arra a betegre, ahonnan nem kap hálapénzt.Lehet, hogy kénytelenek lesztek adni...De ezt elõbb puhatold ki, kérdezd meg a barátodat, mennyire figyelmesek, gondoskodóak vele?Észre vették egyáltalán, hogy egyik betegségbõl a másikba esik, mióta kórházban van?
A kérdező hozzászólása: Én személy szerint mit tehetek érte?
http://cegegeszseg.origo.hu/20090129-magyarorszagon-evente-4.. Nem akarlak ijesztgetni, de ezt jobb tudni.Figyelj oda a barátodra, nehogy nála is tüdõgyulladás alakuljon ki.Érdeklõdni kéne az orvosánál, hogy vajon miért jöttek elõ nála ezek a tünetek.(hogy jobban figyeljenek rá)...
Szerintem ez "kórház fertõzés".Sajnos gyakran elõfordul. Nagyon legyengült immunrendszerû betegekre lehet veszélyes.
A kérdező hozzászólása: Kicsit gyanús volt az összefüggés (mert azt hittem összefügg) és megijedtem.
Na jó, de miért nem ... pl. tüdõgyulladás? Ne haragudj, de sokkal valószínûbb lenne, mint az AIDS. (Persze tüdõgyuszija sincs, mert akkor fuldokolva köhögne is, csak példának hoztam fel.)
A kérdező hozzászólása: Az ember ha ideges és aggódik, elõfordul vele.
Csak azt nem értem, honnan vetted ezt a baromságot. Az AIDS nemi úton vagy közös tûvel terjed, a kórházakban egyszer használatos tûket használnak, és ha valaki vért kap, azt is ellenõrzik már.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattál! Annyira féltem.
A kérdező hozzászólása: Hála Isten, minden oké!

A HIV-et/AIDS a fertőzés után 6-8 hét múlva mutatja ki a teszt. Mi van, ha tegnap megfertőződtem és holnap elmegyek véradásra. Akkor azok is megfertőződnek, akik megkapják a vérem? Vagy van más módszer is, amiből rögtön kiderül h fertőzött vagyok-e?

Szakemberek véleményére is kiváncsi vagyok! :)

Legjobb válasz: Igen, akkor megfertõzöd azt is, akinek beadják a véred. A véradáskor levett vérrel is ugyanazt a tesztet tudják megcsinálni, mint szûrésen. Ergo az sem mutatja ki elõbb. Várd meg szépen azt a pár hetet, aztán menj el szûrésre.

Igen, akkor megfertõzöd azt is, akinek beadják a véred. A véradáskor levett vérrel is ugyanazt a tesztet tudják megcsinálni, mint szûrésen. Ergo az sem mutatja ki elõbb. Várd meg szépen azt a pár hetet, aztán menj el szûrésre.
Hát pedig benne van a pakliban. Ezért is van elõtte ilyen kis kitöltõs kérdõív, hogy az alapján már szûrjenek. De én meg azon döbbenek le, hogy vkinek az ut eszébe, hogy "talán HIV-es lettem, gyorsan elmegyek vért adni"... Van már anonim teszt, miért nem megy arra?
Egy sima vérvételbõl semmi ilyen fertõzõ betegség nem derül ki.
77%-os: A probléma melyik részét nem érted? A HIV fertõzés bizonyos idõ után (pár hét) mutatható ki. Ha elmegy a fertõzés után egy héttel véradásra, hiába veszik le külön ampullába a vért és vizsgálják meg, mert még nem lehet kimutatni., ..,
Belegondolva igen, úgy van, ahogy az elsõ válaszoló leírta. Azért most egy kicsit megdöbbentett, hogy akkor elvileg ha valaki kórházi kezelés során vért kap, benne van a pakliban, hogy HIV-fertõzött lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ez kockázatos azért..:( Egy hete barátnõm tetováltatott, és neten olvasgatott a kockázatairól. Hepatitis B, HIV stb., és most bekattant neki, hogy megfertõzõdött. Elment a háziorvoshoz, és õ beküldte vérvételre. A beutalón kalcium, magnézium szint, vizelet, vércukorszint, meg egy csomó minden volt írva. Lehet hogy õ így meg tudja mondani? Ha nem is azt hogy HIV fertõzött, de azt igen, hogy nem tiszta a vére?!
A kérdező hozzászólása: És mi az az anonim teszt?
véradáson amit külön levesznek ampullákba vért azt megvizsgálják fertõzésekre, csak bemondás alapján jó hogy nem adják be másnak a véred

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!