Találatok a következő kifejezésre: Mi a az AIDS (17 db)

HIV fertőzött lehetek ha voltam vérvételen (a fogamzásgátló tablettám miatt) és teljesen jó a vérképem? Mivel volt az AIDS világnap így kicsit beparáztam hogy mi van ha még is. Várom a válaszokat

Legjobb válasz: Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99,999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.

Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99, 999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.
Ha vért adsz, mint véradó, ott megnézik.
Bárki lehet HÍV fertõzött, nem ezzel kezdi bemutatkozáskor - ha tud róla egyáltalán. Tíz évig is lappanghat!
Nameg orálszex ellen sem véd a gumi..
Gumi sem 100% ha csókolóztok is. Ha van egy pici seb vagy ínysérülés a szájban és annyi volt..
Nem vehetõ észre ha nem ezt vizsgálják..
Jaj, jesszus. Hát hamarabb is gondolkodhattál volna kislány. irány akkor hiv szûrésre, mert a mezei vérvételbõl ez nem fog kiderülni.
A kérdező hozzászólása: Voltam teszten..és most kezdek el izgulni hogy mi lesz az eredmény..de jobban frusztrál hogy ha én az vagyok akkor a párom is az:S
ezt nem a normál vérvételen nézik, hanem el kell menned spéci szûrésre. a vérvételtõl meg nem leszel aids-es, mert steril tût használnak...
A kérdező hozzászólása: írtam hogy voltam teszten....
megvan az eredmeny????Ne aggodj semmi baj nem lesz kis paragepem:-D csak vicc volt:-P
A kérdező hozzászólása: még nincs majd jövõhéten
A kérdező hozzászólása: nincs trombózis gyanúm ezért voltam vérvételen és tiszta volt
Trombózis(gyanú?) mellett hogy szedhetsz fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: még annyi hogy az ÁNTSZ-ben van gyors vizsgálat mint a aids napon ami 1 óra alatt kimutatja vagy nincs?
Ne izgulj, ezrelékekben mérhetõ az esély, hogy elkaptad. De el kell menni vizsgálatra és késõbb óvakodni az ilyen kalandoktól!
A kérdező hozzászólása: köszönöm..remélem nem lesz semmi
Nyugi! Minimális az esélye, hogy elkaptad. A világnapon, persze, kiver a hideg verejték, de egy szûrõvizsgálatra elmész, és akkor megnyugodhatsz. 2 héttel a fertõzés elkapása után már biztosan kimutatható, megfelelõ szûrõvizsgálattal. Menj el, de ne idegeskedj, nincs akkora gáz, hogy emiatt parázz.
A kérdező hozzászólása: olvastam olyat is hogy valami 10% hogy elkapjuk..ennek mekkora a valóság alapja?
50-50
A kérdező hozzászólása: szerdán megyek szûrésre ..mennyi az esélyem ha akkor vesztettem el és azóta csak 1 partnerem van?
A kérdező hozzászólása: Csak félek hogy a mostani páromat esetleg megfertõzhettem..várom a válaszokat:O
A kérdező hozzászólása: volt még nyár elején egy egy éjszakás kalandom..de utána volt ugye a vérvétel ami tiszta..de észre vehetõ egy mezei vérvételrõl sõt 2 vérvételem volt egyik a trombózis miatt másik meg valami futó betegségem miatt..
A kérdező hozzászólása: Megkaptam az eredményt Negatív lettem..ez legyen intõ példa mindenkinek. Ha arra kerül a sor hogy szexuális kapcsolatot létesítesz egy idegennel akkor használjatok gumit..és csak akkor írassatok fel fogamzásgátlót ha maximális a bizalom..mert az csak a nemkívánt terhességtõl véd. Puszi

Egy AIDS fertőzött mit ad át? Egy erősebb HIV virust vagy ugyanazt mint egy HIV fertőzött? Az AIDS-t nyilván nem mivel a HIV-el kezdődik.

Legjobb válasz: Az AIDS egy már kialakult (tehát nem csak lappangó) betegség neve. A HIV pedig az AIDS-et okozó vírusnak a neve. Innen gondolom egyértelmû a következtetés, hogy nem lesz másabb a vírus attól, hogy a betegség már nem lappang, hanem jelentkeznek a tünetek.

Az AIDS egy már kialakult (tehát nem csak lappangó) betegség neve. A HIV pedig az AIDS-et okozó vírusnak a neve. Innen gondolom egyértelmû a következtetés, hogy nem lesz másabb a vírus attól, hogy a betegség már nem lappang, hanem jelentkeznek a tünetek.
"AIDS fertõzött" ember nincs. Az AIDS a HIV fertõzés hatására kialakuló tünetegyüttes neve. Tehát az AIDS-es is egy HIV fertõzött, akinél már klinikai tünetek jelentkeztek. Gondolom már az elsõ válaszból is sikerült kihámoznod, hogy maga a vírus attól nem változik, hogy a fertõzött ember a fertõzés következtében már tüneteket is produkál.
a vírus változhat, mutálódhat. azért sincsenek még ellene hatásos szerek, mert adaptálódik a vírus a különbözõ gyógyszerekhez.
#3: valóban, de a kérdés nem erre irányult. Nem lesz attól erõsebb a vírus, mert a beteg állapotát már máshogy hívják.
Még valami: nem azért nincs ellene hatásos gyógymód, mert gyorsan mutálódik. Ez igaz minden vírusra, a rém közönséges influenzára is. (Ezért tanácsos a védõoltást minden évben beadatni, mert valószínûleg az aktuális indluenzavírus már némileg más, mint az elõzõ esztendeji.) Hatékony gyógymódot még azért nem találtak ki ellene, egyrészt mert retrovírus, másrészt meg amiért pont az immunrendszerbe fészkeli be magát.
"a vírus változhat, mutálódhat." Valóban így van, de ez minden élõlényre igaz. "azért sincsenek még ellene hatásos szerek, mert adaptálódik a vírus a különbözõ gyógyszerekhez." Nem, nem ezért nincsenek, hanem azért mert a vírusok "életmódja" miatt nagyon nehéz gyógyszert találni rájuk.

Mi a különbség az AIDS és a HIV-fertőzés között?

Legjobb válasz: A HIV (Human Immunodeficiency Virus) az ember ellenállóképességének csökkentése által hozza létre az alábbiakban részletezett súlyos tüneteket. A többi vírushoz hasonlóan önálló anyagcserével nem rendelkezik, a gazdaszervezetet használja fel önmagának reprodukálására. Különlegessége abban áll, hogy a szervezet fertõzésekkel szembeni védekezõ rendszerében kulcsfontosságú szerepet játszó fehérvérsejtek közül az úgynevezett T limfocitákat támadja meg. A HIV vírussal történõ elsõ találkozás, vagyis a megfertõzõdés után néhány héttel általános tünetek lépnek fel. Ezek a tünetek azonban (fejfájás, levertség, hõemelkedés, hasmenés, nyirokcsomó megnagyobbodás, hányinger) nem specifikusak a HIV fertõzésre, tehát innen a fertõzés nem ismerhetõ fel egyértelmûen. A HIV fertõzés veszélye abban áll, hogy a megfertõzõdés és a megbetegedés, vagyis az AIDS betegség kialakulásáig évek telnek el, ez idõ alatt a HIV fertõzött személy a vírust tovább adhatja anélkül, hogy a fertõzésrõl tudomása volna. Különbséget kell tennünk a HIV fertõzés és az AIDS között. A HIV pozitív személy a fertõzést néhány héttel követõ 4-5 napos rosszulléttõl eltekintve lényegében nem beteg, a fertõzést évek múlva követi a védekezõrendszer teljes leromlása az úgynevezett szerzett immunhiányos állapot, az AIDS. Remélem segítettem!

A HIV (Human Immunodeficiency Virus) az ember ellenállóképességének csökkentése által hozza létre az alábbiakban részletezett súlyos tüneteket. A többi vírushoz hasonlóan önálló anyagcserével nem rendelkezik, a gazdaszervezetet használja fel önmagának reprodukálására. Különlegessége abban áll, hogy a szervezet fertõzésekkel szembeni védekezõ rendszerében kulcsfontosságú szerepet játszó fehérvérsejtek közül az úgynevezett T limfocitákat támadja meg. A HIV vírussal történõ elsõ találkozás, vagyis a megfertõzõdés után néhány héttel általános tünetek lépnek fel. Ezek a tünetek azonban (fejfájás, levertség, hõemelkedés, hasmenés, nyirokcsomó megnagyobbodás, hányinger) nem specifikusak a HIV fertõzésre, tehát innen a fertõzés nem ismerhetõ fel egyértelmûen. A HIV fertõzés veszélye abban áll, hogy a megfertõzõdés és a megbetegedés, vagyis az AIDS betegség kialakulásáig évek telnek el, ez idõ alatt a HIV fertõzött személy a vírust tovább adhatja anélkül, hogy a fertõzésrõl tudomása volna. Különbséget kell tennünk a HIV fertõzés és az AIDS között. A HIV pozitív személy a fertõzést néhány héttel követõ 4-5 napos rosszulléttõl eltekintve lényegében nem beteg, a fertõzést évek múlva követi a védekezõrendszer teljes leromlása az úgynevezett szerzett immunhiányos állapot, az AIDS. Remélem segítettem!
A HIV vírusnak öt stádiuma van. 1. a fertõzés utáni 3-5 hétig a vírus szetterjed a szervezetben. 2.a 3-5 hétben influenza-szerû tünetek 3.tünetmentes idõszak. ebben az idõszakban a beteg tünetmentes, de folyamatosan pusztul az immunrendszere. 3-8 évig tart. 4. akut HIV hasmenés, lázgörcsök, izzadás, nyirokcsomo nagyobbodás stb...ez több mint egy hónapig tart. 5. az utolsó, végsõ stádium ami valójában az AIDS. a szervezet annyira legyengül hogy a beteg végül akár egy egyszerû náthába is belehalhat.
Én ugy tudom a kettõ ugyanaz!!
A két név ugyanazt jelenti.
Gyakorlatilag ugyanazt jelenti, ám ha valaki HIV-fertõzött, akkor még nem alakultak ki nála a betegség tényleges tünetei, az AIDS-es betegeknek viszont már vannak tüneteik. Szerintem a kettõ között csak a betegség fokozata és mélysége a különbség, amúgy meg a két szót helyettesíteni szokták egymással.
AIDS - a HI Vírus (HIV) következtében kialakult szerzett immunhiányos tünetegyüttes. Az AIDS önmagában "nem betegség", hanem egy JELENSÉG. Az AIDS jelenti azt, hogy a szervezet immunrendszere részben vagy egészben feladta, felmondta a szolgálatot. Az AIDS-es nem az AIDS-ben hal meg, hanem egy egyszerû náthában pl., mert nem tudja a szervezete legyûrni. Tehát a válasz: az AIDS okozója a HIV. A kettõ nem ugyanaz! Viszont jól írták: A HIV fertõzött még nem feltétlen rendelkezik az AIDS jeleivel. De már önmaga is fertõzõ. SF

Mi az a két szám, ami az Mtv csatornán az AIDS-es reklámban van?

Van az Mtv-n az a reklám, amit az AIDS világnap alkalmából készítettek, és a benne lév? zeneszámok érdekelnének. F?leg az els?. El?re is köszönöm, ha valaki tudja!

Legjobb válasz: ezt jóh lenne tényleg tudni, engem is érdekelne! kicsit letargikus zenék am,illik az aidshez, de fülbemászók.... :D

ezt jóh lenne tényleg tudni, engem is érdekelne! kicsit letargikus zenék am, illik az aidshez, de fülbemászók.... :D
Huuuuu de jó ez a kérdés! Azt hittem csak én vagyok ilyen hülye h ezt a 2 számot keresem. :D Ha vki tudja mik azok pls írja be!
A második szám címe: The XX - Night Time (thx a sanyi ericsson track ID programának) Majd ha megint elkapom a reklámot akkor az elsõ számot is beküldöm hátha meg lesz az is! (remélem errõl a reklámról volt szó)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem igen! Köszi :)
Nem biztos de a másik szám talán ez lehet: The XX - Intro (Azóta nem láttam a reklámot, csak úgy emlékezetbõl, mintha ez lenne az.)
jaja, ezaz :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Mik a tünetei az Aids-nak?

Legjobb válasz: valószínüleg a HIV fertõzésre gondolsz, az AIDS maga a betegség, ami akkor lép fel, amikor az immunrendszered már összeomlott, ergo az a végsõ stádium tehát mint egy megfázás vagy influenza némi láz, megfeázás, és erõs izzadás mindez pár napig tart csak utána 5-10 évig semmi de most el ne kezdj parázni azon, hogy most éppen izzadsz, mert az mindenkinek megy hiv nélkül is ami a legbiztosabb módszer ha nagyon fosol, akkor János kórház 2 hetes ablakkal (ez a leggyorsabb, de fizetni kell érte, és nem anonim) ablak = ennyi idõnek kell eltelnie a fertõzés óta, vagy elmész anonim szûrésre 1 hónap múlva ma már elég biztató kezelések vannak, a virusszámot le tudják vinni nullára, ha utánaolvasol a neten, akkor mindig nézd meg mikori a cikk, bejegyzés, mert 2-3 éves is már elavult

valószínüleg a HIV fertõzésre gondolsz, az AIDS maga a betegség, ami akkor lép fel, amikor az immunrendszered már összeomlott, ergo az a végsõ stádium tehát mint egy megfázás vagy influenza némi láz, megfeázás, és erõs izzadás mindez pár napig tart csak utána 5-10 évig semmi de most el ne kezdj parázni azon, hogy most éppen izzadsz, mert az mindenkinek megy hiv nélkül is ami a legbiztosabb módszer ha nagyon fosol, akkor János kórház 2 hetes ablakkal (ez a leggyorsabb, de fizetni kell érte, és nem anonim) ablak = ennyi idõnek kell eltelnie a fertõzés óta, vagy elmész anonim szûrésre 1 hónap múlva ma már elég biztató kezelések vannak, a virusszámot le tudják vinni nullára, ha utánaolvasol a neten, akkor mindig nézd meg mikori a cikk, bejegyzés, mert 2-3 éves is már elavult

Ha valamilyen módon a szánkba kerül és lenyeljük egy aids es ember vérét akkor mi is azok leszünk?

pl ha seb van a szájába de az enyémba nincs és a vére bekerül a számba és úgy nyelem le. ?

Legjobb válasz: Ha a tiédben nincs seb, akkor nem vszínû. Bár én nem szívesen innám egy HIV vírussal fertõzött ember vérét.

Ha a tiédben nincs seb, akkor nem vszínû. Bár én nem szívesen innám egy HIV vírussal fertõzött ember vérét.
ha esetleg gyomorfekélyed van, vagy bélfekélyed vagy bárhol az emésztõrendszeredben seb, akkor lehet gond, bár nem tudom, hogy az adis (vagy hiv) vírus savban meddig húzza.
az AIDS a vérben csak akkor tud megfertõzni téged, ha szintén a véredbe kerül, amúgy nem.
Valaki más vérét nincs lehetõséged inni ?

Hogyan terjed az AIDS? Smacizassal is? Mik a tunetei?

Legjobb válasz: az a legjobb ha discoban nem fekszel le fûvel fával és kész egyébként akkor terheddhet csókkal ha van egy seb a szájban ami vérzik ... és azt te nem fogod tudni h épp kinek sebes az ínye :P

az a legjobb ha discoban nem fekszel le fûvel fával és kész egyébként akkor terheddhet csókkal ha van egy seb a szájban ami vérzik ... és azt te nem fogod tudni h épp kinek sebes az ínye :P
az elsõ tünetek: kérdéseket tesznek fel a gyakori kérdések.hu-n
ha van egy seb a szájában akár smacival is...
Ennyire nehéz használni a google-t? Sose értettem miért tesznek fel olyan kérdést, amire gyorsabban választ lehet kapni, ha beírja keresõbe. Nah mindegy... Egyrészt az AIDS nm terjed sehogy. A HIV terjed. Másrészt smacizással nem, max ha borotvapengét szopogattatok smárolás elõtt.
Csak nemi úton!Van egy elõbetegsége is!! Amúgy semmi mással nem terjed... 14/L
Jah és a vérrel.amugy semmi mással is..õõõ igen most olvastam az elõbetegsége a HIV
A HIV nem az "elõbetegsége", hanem egy vírus.. A HIV egy vírus. Szépen megöli a fehérvérsejteket, amik az immunvédekezésben játszanak szerepet. Ergo, minden szartól beteg leszel , mert a szervezeted nem tudja magát megvédeni. Amikor totál legyengül az immunrendszer, azt nevezik AIDS-nek. (AIDS= szerzett immunhiányos tünetegyüttes).
azért mondom hogy az elõbetegsége!! olvastaaam!

Mit gondoltok, igaz lehet, hogy az AIDS a népirtás eszköze?

Egyes összeesküvés-elméletek szerint, a kormánnyal együttm?ködve a Ku-Klux-Klan fejlesztette ki,azzal a céllal,hogy kiirtsa a feketéket.Lehet benne ráció?

Legjobb válasz: Persze. A McDonalds-os kajákat meg a szívsebészek és a belgyógyászok.

Persze. A McDonalds-os kajákat meg a szívsebészek és a belgyógyászok.
Ironizáltam. Ingyen kapják az óvszert nagyon sok helyen, pont mivel nincs rá pénzük. Meg nagyrészük nem is tudja hogy AIDS-es, sõt azt sem hogy mi az. Egyébként nem hiszek az összeesküvéselméletekben, fõleg mivel az AIDS nem csak a feketéket fertõzi meg, meg amúgyis abszurd. A majmos verzió sokkal reálisabb, és nem valószínû hogy az emberrõl terjedt át a majomra.
Én biztos vagyok benne hogy némelyik betegség tudatos elõállítás eredménye... Például az a "nagy" influenza amivel pár éve ijesztegették az embereket...
:D Lehet benne valami. Valószínûleg soha nem fogjuk megtudni mi az igazság. De amúgy szerintem a legtöbb betegség nem is létezik, csak létrehozzák õket, hogy a gyógyszeripar jobban menjen!!!
"akkor nem törekednének arra, hogy óvszert vigyenek a feketéknek " És szerinted ingyen teszik ezt?
ez hülyeség akkor nem törekednének arra, hogy óvszert vigyenek a feketéknek egyébként pedig úgy tanítják, hogy egy beteg majommal közösült egy fekete férfi, aki elkapta a hív vírust, majd terjesztette nõkre, majd azok férfiakra, és így tovább
Ez az óvszerdolog amúgy hülyeség. Kisbalta sokkal jobb, egyrészt többszörhasználatos, másrészt meg biztosabb.
Ja és ha valakiben felmerülne a kérdés, ha a gyógyszeripar tud errõl, miért nem használja ki és ezzel a készítménnyel kaszál milliárdokat, ezt is megválaszolom: Azért mert egyrészt egy tablettáért sohasem fognak tudni annyi pénzt kérni, mint egy szervátültetésért, és ami a legfontosabb, ha az összetétel kitudódna senki sem adna ezért pénzt, hiszen egy Magyarországon tömegesen termõ növényrõl van szó, melyet bárki a mezõn leszedhet.
"Gondolom fogalmad sincs, hogy most mekkora ökörséget írtál." Téged is megkérlek, hogy fölöslegesen ne erõlködj! Nézz utána mielõtt cáfolni próbálsz.
Ja, hát az ilyen holdkórosokkal tényleg fölösleges is erõlködni, ha már rákot õssejtekkel akarnak - mit akarnak, tudnak! - gyógyítani.
És akkor leírnád ennek a tömegesen termõ növénynek a nevét?
Na akkor elmondom az én összeesküvés elméletemet is, miszerint az USA hadserege fejlesztette ki az éc vírust mint biológiai fegyvert olyan vírust akartak létrehozni ami gyógyíthatatlan lett volna hogy minél pusztítóbb fegyver legyen a kezükben, nos túl jól sikerült nekik sajnos, és ezt kutatási céllal ledobták a dzsungelbe ahol olyan majmok éltek elszeparáltan amik az emberhez nagyon közeli génekel rendelkeztek mondván hogy az elzártságuk miatt a vírus nemjut ki a területrõl mert amajmok mind elpusztulnak. nos azt kihagyták a számításból hogy egyes benszülött törzsek vadásszák a majmokat így kijutott a vírus és egy Holland ápolónõ el is kapta a dzsungel kórházban õ volt az elsõ fehérember akiben kimutaták az éc vírust és õ bele is halt nemsokára a fertõzésbe.
Hülyeség. A HIV-en kívül számos halálos vírus létezik, azokat is különbözõ csoportok fejlesztették ki népirtási céllal? Nem. A madár/sertésinfluenza hisztit viszont szerintem valóban a gyógyszergyárak gerjesztették, [email protected]ák az embereket egy olyan vírussal, ami nem végez több pusztítást, mint egy közönséges influenzajárvány, hogy aztán jó pénzért eladhassák a védõoltásokat.
2 féle vÍrus van, egy ami megtalálható a majmokban Afrikában, de az nem olyan agresszÍv, kezelés nélkül is eléldegélnek vele. A másik, amit kifejlesztettek és kijutott. Azért nem tudnak ellenszert találni, mert mutálódott.
"Ez az óvszerdolog amúgy hülyeség. Kisbalta sokkal jobb, egyrészt többszörhasználatos, másrészt meg biztosabb." Te is így védekezel? Mellesleg a KKK tagok olyanok mint az egyszeri jobbikosok: írni, olvasni nem tudnak, nemhogy ilyesmit kifejleszteni.
A kérdező hozzászólása: Jakob Segal, a Humbold Egyetem korábbi biológiaprofesszora azon a véleményen van, miszerint a vírust az Egyesült Államok titkos hadászati laboratóriumaiban fejlesztették ki, két másik vírus, a Visna és a HTLV-1 egyesítésével, majd börtönökben tesztelték hatását és terjedését.Semmiképp nem csak bizonyos csoportokra jelent veszélyt, ez tény, hiszen ugyanúgy fehérek is elkapják.
Gondolom fogalmad sincs, hogy most mekkora ökörséget írtál. Egyrészt nem létezik olyan dolog, amirõl írsz, másrészt az õssejtek szaporodása miért is állítaná meg a rákos sejtek burjánzását?
A HIV vírus nemi érintkezés, közös tûhasználat és vér, vérkészítmények útján terjed, meg terhes vagy szoptató nõrõl a magzatra. Igazán érdekelne, valamelyik nagyokos elõvezethetné, hogy mi a ráció egy ilyen vírus mesterséges létrehozásában? Hogyan kontrollálható, hogy csak bizonyos csoportok kapják el? Egy olyan vírus, amivel már most évtizedekig lehet élni a modern gyógyszereknek hála. Tipikus utólagos okoskodás. Miután kiderült, hogy mely csoportok körében a legelterjedtebb, gyorsan kitaláltak valami balfék "semmi sem lehet véletlen" magyarázatot rá. A HIV-vel kapcsolatban amúgy (ha már összeesküdni akarsz mindenáron) a legismertebb, és leghihetõbb (ezt a jelzõt nagyon lazán értem) elmélet, hogy valójában nem is a HIV okozza az AIDS megbetegedést. Afrikában milliók halnak bele abba, hogy a kormány elhiszi, hogy a betegséget vitaminhiány vagy rossz szellemek okozzák, és fokhagymával kezelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Van, aki ennél is messzebbre megy, és úgy gondolja, hogy a világot vezetõk el akarják pusztítani az emberiség egyharmadát, a globalizáció érdekében.Ezért terjesztenek ilyen betegségeket, szítanak háborúkat...stb. Nekem ez már túl meredek, de érdekes hogy mindegyik hasonló elmélet egy ponton találkozik.
A kérdező hozzászólása: És persze, hogy arra törekednek.Fontos, hogy ezt a látszatot keltsék, de melyik afrikai az, akinek van pénze óvszerre?
A kérdező hozzászólása: Persze, gyilkoljuk meg a betegeket.A legjobb hozzáállás.
18:53 igen, ingyen a Discovery-n volt, hogy nyomassák a segélycsomagok mellett, meg kampányolnak, nagy szerepet kap az ottani média is a betegség megelõzésében
A kérdező hozzászólása: A rasszista megközelítést többen azzal is alátámasztják, hogy a feketék mellett a homoszexuálisok körében terjedt el leggyorsabban a vírus, amit nem lehet csupán a szexuális szokásokkal vagy a felvilágosítás hiányával magyarázni.
Természetesen lehet benne igazság, de azt nem merem állítani, hogy van is.
Biztos hogy van benne valami, ahogy abban is hogy a rák ellenszeret sem véletlenül nem találják! És ahogy már írtak is itt a nagy átverõs isnfluenza járványról is.
"De amúgy szerintem a legtöbb betegség nem is létezik, csak létrehozzák õket, hogy a gyógyszeripar jobban menjen!!!" Ebben igazad van, de azt nem fogjuk tudni eldönteni, melyek a természetes úton mutálódott vírusok és melyeket állítanak elõ laboratóriumban.
Srácok, a HIV-nek legalább 5 fõ típusa van ami embert tud fertõzni, ezenkívül egy rahedli más, ami csak majmokat, szinte minden nyugat-afrikai majomfajnak megvan a maga immungyengeséget okozó vírusa, ami mind nagyon közel van egymáshoz. A mutációs analízisekbõl is látszik, hogy van amelyik már 150 éve átugrott a csimpánzról az emberre, de kevéssé gyilkos és azóta is csak valahol Szenegálban fertõzget. Teljesen közönséges dolog, hogy a fajok kórokozói átugranak egy másik fajra, így kaptuk szeretettel az influenzát a madaraktól, a himlõt a tehenektõl vagy a sárgalázat szintén a majmoktól.

Mi a véleményetek az AIDS-szel kapcsolatos összeesküvés-elméletről?

Egyesek szerint laboratóriumi körülmények között fejlesztették ki a HIV vírust (naná, hogy az USA), s mint biológiai fegyvert vetették be az Afrikában tapasztalható demográfiai robbanás "orvoslása" érdekében.

Legjobb válasz: Egy csomó rokona van a HIV-nek az afrikai majmok között, sõt a HIV sem egységes, a két fõ változaton kívül (HVI-1, HIV-2) csak az elsõnek legalább három alcsoportja van. Más állatoknak is van rokon, immunhiányt okozó betegségük, pld a házimacskának is.

Egy csomó rokona van a HIV-nek az afrikai majmok között, sõt a HIV sem egységes, a két fõ változaton kívül (HVI-1, HIV-2) csak az elsõnek legalább három alcsoportja van. Más állatoknak is van rokon, immunhiányt okozó betegségük, pld a házimacskának is.
"ha õk fejlesztették volna ki akkor lenne ellenszere is, és nem halna bele évente több tízezer amerikai..." Van is neki, és egyszerûbb mint hinnéd. xD
Szerintem ez inkább a H1N1-re igaz, mert a járvány kitörése elõtt pár hónappal kiszivárgott, hogy egy víruson kísérleteznek, ami közel áll ahhoz, ami a 20. század elején kirobbantotta a spanyolnáthát, csak senki nem hitte el. Eltelt pár hónap, és hogyhogy nem, tényleg megjelent ez a vírus. Ez sokkal rejtélyesebb... A HIV nem ilyen, az vélhetõen tényleg a majmoktól származik. Viszont sok afrikai törzsnél szokás a majomagyvelõt enni, illetve néhánynál majmokkal közösülni. És át is terjedt az emberre. De néhány éve volt egy nõ, akinél kimutattak egy újfajta HIV vírust, amit eddig csak majmokban találtak.
Szerintem is így történhetett. Ez egy mesterséges vírus. A lefolyása és a terjedése sem hétköznapi, sem pedig a lappangási ideje. A Természetben ilyen vírus nem létezik és nem alakul ki.
ha õk fejlesztették volna ki akkor lenne ellenszere is, és nem halna bele évente több tízezer amerikai...
ez valszeg kamu, amerikában a 60-as évek hippie mozgalma indította el mikor ment a kefe mindenkivel meg nyomták a drogokat, de akkor még nem tudtak az AIDS-rõl
A biológia tanárom úgy magyarázta hogy maga az AIDS vírus az afrikai majmoktól származik és az emberre közösülés útján került át. Tehát az okos négerek törzsi szokásukhoz híven dugtak a majmokkal és úgy terjedt át az AIDS az emberre.
mennyi virológus van itt... és ahogy alátámasztjátok az érveiteket nahát, csak passogok! látni hogy 5 évig jártatok egyetemre! pfff :D
, , Szerintem is így történhetett. Ez egy mesterséges vírus. A lefolyása és a terjedése sem hétköznapi, sem pedig a lappangási ideje. A Természetben ilyen vírus nem létezik és nem alakul ki." Melyik egyetemen szerezted a virulógusi diplomádat?
ebben lehet valami, de ehhez egy kicsit komolyabb bizonyítékok kellenének! az meg, hogy a majmoktól stb., mennyibe befolyásolja ezt a konteót? majmokból is "elõállíthatták"! :D Én minden konteónál azt mondom, legyen bizonyíték, addig csak agyrém marad!

Miért a homoszexuális férfiak közül kerül ki a legtöbb HIV-fertőzött/AIDS-es? Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Az anális szex miatt, ott akaratlanul is okoznak hámsérülést a behatolással, így sokkal nagyobb kockázattal terjed a vírus. Vaginális szexnél sokkal kisebb a fertõzés esélye (Ha jól emlékszem, olyan 10% az esély). Az is közrejátszhat, hogy a homoszexuálisok átlalában gyakran váltogatják a partnerüket, kénytelenek egy kis közösségen belül ismerkedni, így ha valaki fertõzött lesz azt hamar továbbadhatja.

Az anális szex miatt, ott akaratlanul is okoznak hámsérülést a behatolással, így sokkal nagyobb kockázattal terjed a vírus. Vaginális szexnél sokkal kisebb a fertõzés esélye (Ha jól emlékszem, olyan 10% az esély). Az is közrejátszhat, hogy a homoszexuálisok átlalában gyakran váltogatják a partnerüket, kénytelenek egy kis közösségen belül ismerkedni, így ha valaki fertõzött lesz azt hamar továbbadhatja.
Azért, mert a társadalom nem tolerálja, ha két férfi együtt él, ezért sokkal inkább arra ösztönzi õket, hogy rejtõzködjenek, és alkalmi partnereket keressenek. És mivel pasiból vannak, ezért a szex fontos, de ha nem támogatott/elfogadott sem a család szintjén, sem a közvetlen környezetben (ha nem Budapesten él valaki, akkor az egész város vagy falu megbélyegzi, elüldözi, ha kiderül), akkor viszont maradnak az alkalmi kapcsolatok. Ez az oka, és nem azért, mert a meleg férfiak "rosszabbak" lennének a heteroszexuális férfiaknál.
7.honnan tudod? jaaaaaj...ne általánosítsunk.hidd el sok meleg van aki védekezik és nemcsak a vak világba k*rogat össze-vissza
5: Pedig ez így van. A regisztrált fertõzöttek több mint 90%-a homoszexuális.
A gumi nélküli seggben turkálás miatt. A higénia elhagyása miatt van Afrikában is sok Híves.
1. Anális szexnél nagyobb eséllyel adódik át a vírus, mint vaginálisnál. Ez tuti. 2. Anális szexhez nem nagyon használnak kotont, mivel teherbe esni úgy sem fog senki. Ez nem biztos, csak az én véleményem.
mert feleslegesnek tartják a védekezést mert gyerek úgyse lesz de arra meg nem gondolnak hogy más baj meg lehet egyszerû felelõtlenség
Nem a homoszexuális férfiak közül kerül ki a legtöbb HIV fertõzött. De mindegy... :) Az tény, hogy fiatal homoszexuális fiúk közül nagyon sokan lesznek HIV fertõzöttek, de nem azért mert melegek, hanem azért mert óvatlan fiatalok. Én pontosan emiatt nem kezdek korombeliekkel... és rendszeresen járok szûrésre, védekezem. MelegF/16
honnan veszed ezt az infót?
elõzõnek igaza van... és amúgy a heterok is gyakran váltogatják a partnereiket... meg az se biztos h több AIDS-es van aki meleg mint hetero szóval...
Nem igaz, hogy nem használnak óvszert! Honnan veszitek ezt a csacsiságot? Éppen hogy a meleg férfiak a legnagyobb óvszerfogyasztók pont a HIV miatt. A heterók nem használnak óvszert, mondván, van hormonális fogamzásgátlás, gumiban nem olyan jó, ... stb. Elõször a melegek tnulták meg a biztonságos szexet, és õk is alkalmazták, míg a heterók és biszexek azt hitték, õket nem érinti a "búzibetegség". Mára felnõtt egy új fiatal, hizsonéves generáció, akik még nem akkor voltak fiatalok, amikor az AIDS-nek hatalmas csúcsai voltak, úton-útfélen beszéltek róla. Ma szinte semmi AIDS-prevenció nincsen, sem felvilágosítás, és tessék, az új generáció nem is védekezik. A heterók továbbra is azt hiszeik, õket nem érinti, nyomják punciba, seggbe, orrba-szájba gumi nélkül, és tessék, itt az eredmény. Ahhoz, hogy megállapíthassuk, melyik társadalmi rétegben nagyobb a fertõzöttek és betegek aránya, ahhoz megbízható és valóban reprezentatív statisztika kellene, de mivel nem vagyunk kutatók (szociológusok), így nincs hozzáférésünk az adatokhoz, ha egyáltalán vannak megbízható adatok, és kénytelenek vagyunk azt elhinni, amit el akarnak hitetni velünk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!