Találatok a következő kifejezésre: Mi a arra, hogy az (862 db)

Válás után, vagyonmegosztásnál azt a felet aki a házban maradt mi kötelezi arra hogy az elköltözött felet kifizesse?

Szóval hogy a ház felét kifizesse neki? Volt férjem májusban kapott rá egy évet a bíróságon hogy eladja a házat és kifizessen, utána havonta bizonyos összeget kell fizetnie nekem. De mi van ha azt mondja hogy nem tudja eladni, de igazából nem is akarja? Muszáj volt eljönni, életveszélyben lettem volna ha ott maradok.

Legjobb válasz: Ha letelt az egy év, beadod végrehajtásra.

Ha letelt az egy év, beadod végrehajtásra.
Hát ezek szerint a bíró kötelezte, tehát elvileg van egy jogerõs és végrehajtható ítélet a kezedben.
Akkor gondolom van kényszerértékesítés.
Keres te vásárlókat, hirdesd meg te újságban. Nem könnyû lakást eladni de azért nem is lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: És ha évekig nem sikerül eladni a házat akkor mi van? Vagy ha letelik az egy év akkor elárverezik? Szükségem lenne arra a pénzre, mert a ház ahol lakok örökség, és ki kell fizetnem a testvéremnek a fele házat. A volt férjem alkoholista, félek hogy több év alatt teljesen lelakja a házat.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán tudom én meghirdetni a házat, mert ha lenne érdeklõdõ és meg akarja nézni a házat akkor nem tudom neki megmutatni, mert ki van cserélve a zár, nem tudok bemenni sem. És ha mégis sikerülne bejutni akkor a vevõ menekülne el, ha meglátná részegen a volt férjemet, eléggé agresszív is. Nagyon öntelt, beképzelt ember, úgy gondolja hogy azt a házat õ építette egyedül és oda nem mehet senki sem. Amíg együtt éltünk akkor sem jöhettek soha vendégek sem.
Szerintem a bírósági végzéssel a kezedben kérhetsz majd végrehajtást, de önkormányzatoknál van ingyenes jogsegély szolgálat kérdezd meg feltétlenül õket.
Szerintem is mindenképpen ügyvédet kell megkérdezni. Ha nem tudja eladni, akkor azt kell megpróbálni, hogy vegyen fel jelzálogot és fizessen ki. De én azt tanácsolom, hogy minél elõbb lépj. Édesanyám úgy járt, hogy az alkoholista apám nem akart elköltözni a házból, így õ ment albérletbe velem és a húgommal. Évekig nem tudták eladni a lakást mert apám elküldte a vevõket. Leélte a házat. Így a 200 nm-es családi házat melléképülettel 2 garázzsal nagy udvarral 16 millióért tudták csak eladni. Apám ebbe is csak úgy ment bele, hogy õ kapott 60%-ot anyum meg 40%-ot holott a telek anyukámé volt és együtt építkeztek. :( Ne hagyd megad kérdezõ... Mindenképpen fordulj ügyvédhez az 1 év leteltét követõ napon. ne várj!!
Ha a TE örökséged akkor a férjednek mi köze hozzá? AZ örökség KÜLÖNVAGYON minden körülmények között!

Mi a megoldás arra, hogy az ebookomon normálisan olvasható legyen a konvertált file?

A tördelések, elválasztások borzalmasak, kiküszöbölhetõ egyáltalán ez?

Legjobb válasz: Eleve megfelelõ formátumban tedd rá például. De ez így marha kevés infó. Milyen olvasó? Milyen formátumból mire konvertálod és miért? Bár ha tippelhetek, valami nyomorék, scannelt pdf-fel szerencsétlenkedsz? Az nem arra való formátum, és kész, csodát nem lehet vele tenni.

Eleve megfelelõ formátumban tedd rá például. De ez így marha kevés infó. Milyen olvasó? Milyen formátumból mire konvertálod és miért? Bár ha tippelhetek, valami nyomorék, scannelt pdf-fel szerencsétlenkedsz? Az nem arra való formátum, és kész, csodát nem lehet vele tenni.
A kérdező hozzászólása: Kindle (nem tudom a számot sajnos)típusra teszek MOBI formátumot. nem scannelt pdf , és a docx is gyakran rossz tördelésû.
Jah, hát igen, ezért nem is vettem végül kindle-t. Epub-ban minden jó, csak kár, hogy nem olvassa. De a legtöbb könyv beszerezhetõ mobiban is szerencsére, nem érdemes konvertálással vacakolni. Amúgy mivel konvertálod? Amazonos mailezõs vagy calibre, esetleg egyéb? Persze a végeredmény nagyban függ az eredeti szövegtõl. Ha pedig valami saját irományt akarok feltenni olvasóra, akkor átmentem pdf-be, persze egy kis munkát igényel, hogy megfelelõ lapméretet állíts, meg ha szükséges, szerkesztgesd kicsit. De nekem bevált módszer sulis jegyzetekhez, stb. Csak meg kell találnod az ideális méretet, margót, betûtípust, mert a pdf az pdf marad, az összes hülyeségével, de a doc-nál jobb talán.

Hogy lehet az, hogy van egy szituáció, aholelképzelem, hogy mit fogok csinálni, mondani, de mikor arra kerül a sor, hogy azt megis tegyem, akkor mégsem teszem. MIért? Félek a csalódásoktól?

Legjobb válasz: mert már az õsember is rájött arra hogy tervezni hülyeség. mert egy szituáció annyi mindentõl függ, hogy nem tudsz annyi mindenre számítani. meg jah elméletben könnyebb játszani mint a gyakorlatban. ne tervezgess, semmire sem jó. és legyél bátor:)

mert már az õsember is rájött arra hogy tervezni hülyeség. mert egy szituáció annyi mindentõl függ, hogy nem tudsz annyi mindenre számítani. meg jah elméletben könnyebb játszani mint a gyakorlatban. ne tervezgess, semmire sem jó. és legyél bátor:)
WTF?:D
egyszerûen beparázol és rettegsz a visszautasítástól.Pasi vagy igaz?
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló: micsoda?:D nem, lányvagyok(: köszii(:
nyugodtan tervezgethetsz, tök jó, de csak felesleges agy zsibbasztás. Csináld szívbõl, ne gondolkozz túl sokat, mert annyit érsz el vele, h lendületet vesztesz és tuti rontasz ;)

Ha 1 pasi azt kérdezi, hogy: Játszunk varázslósat? Akkor azzal mire céloz? Arra, hogy csak 1 éjszakást szeretne és reggelre el tünik? Mert nekem ez jött le Vagy csak simán a szexre?

Legjobb válasz: Nekem elsõre az ugrott be,hogy levarázsolja rólad a ruhát, ebbõl arra következtettek, hogy szexet akar. Vagy pedig (de lehet, hogy csak túl élénk a fantáziám) a varázspálca = a férfiasságával. :)

Nekem elsõre az ugrott be, hogy levarázsolja rólad a ruhát, ebbõl arra következtettek, hogy szexet akar. Vagy pedig (de lehet, hogy csak túl élénk a fantáziám) a varázspálca = a férfiasságával. :)
A varázspálcára célzott... :D Tehát dugni akar. :D Szerintem kérdezd meg tõle hogy ezzel mire gondolt. 17/F
"megduglak aztán eltûnsz." egyéjszakás :)
te fel varázsolod én meg elvarázsollak vele, aztán többet nem látsz. kb. ennyi. de kérdezd meg tõle:D
én is annyi leszek és én is egy hónap múlva :D de akkor nem értem miért lennél kicsi ehhez?:O
A kérdező hozzászólása: 18 leszek lassan 1 hónap múlva xD
Hány éves vagy?:D
A kérdező hozzászólása: xD ez nagy, inkább nem akarom tudni xD nem szeretem ezt a témát xD kicsi vagyok hozzá
A kérdező hozzászólása: hát inkább nem xD nekem az 1 éjszaka ugrott be, de az úgyse lesz, meg hát tuti, hogy arra gondolt mivel eléggé célozgatott a szexre, hogy nálam alszik, meg stb...
A kérdező hozzászólása: mikor van a szülinapod? :DD hát mert miért ne lennék kicsi? xD am a magasságomra is céloztam meg egy 21 éves kérdezte xDD

Kik és mikor írták a keresztény Görög Iratokat? Mitől kanonikus ez a rész? Milyen bizonyíték van arra, hogy azok valóságot tartalmazzák? Mi a bizonyíték arra, hogy az apokrif iratok nem képezik a kanonikus írásokat?

kérlek titeket ne másoljatok be linkeket, valamint jelezzétek fel a pontos irodalmat, hogy aki utána szeretne nézni megtudja tenni!

Legjobb válasz: én csak az Újszövetséget ismerem mint kanonikus iratokat a kérdéseidre pedig te is nagyon jól tudod a választ, jt

én csak az Újszövetséget ismerem mint kanonikus iratokat a kérdéseidre pedig te is nagyon jól tudod a választ, jt
"Bizonyítékok hada van elõtted csak mert, te fizikai ember vagy nem szellemi egyet sem látsz majd ha megnyílik a szellemi szemed látni fogod!" Nem is tudtam, hogy ilyen szépen is ki lehet azt fejezni, hogy: "Majd ha teljesen meghibbantál te is megérted!"
a szerencsétlen meg ül a monitor elõtt és vigyorogva dörzsöli a kezét, hogy "hehe, szidnak, tehát tuti igazam van"...
a keresztényeket nem, csak a jt-t a 2 nem ugyanaz
Valoban nevetseges es egyben szanalmas az, hogy egyesek hitteritesre akarjak hasznalni azt a forumot, aminek a celja pont az lenne, hogy akinek valodi kerdese van, az fel tudja tenni. Kerdezo, ez lopas! Elveszed a lehetoseget masoktol, es lejaratod magadat, felekezeted, és a keresztenyeket! Ezeken gondolkozz el!
egyébként azért nem válaszolsz a 2. kérdéseire, mert ezekre nem tér ki a Hogyan érveljünk... ? pedig egy hívõnek ezekre illene tudni válaszolni
nem is tudtam, hogy a jehovásoknak vannak gnosztikus beütései is
Szia! A "keresztény görög iratok" egy Jehova tanúi elnevezés az Újszövetségre. Nagyon félrevezetõ, mert nagyon sok olyan keresztény görög irat van, ami hasznos, ám nem került bele a kánonba. Azokat, amelyek kanonizáció folyamán megvizsgálásra kerültek, négy csoportba oszthatjuk. Az elsõ két csoport a Homologoumena és az Antilegomena csoport, melyek az Újszövetséget alkotják. Az Újszövetséget 8 ember írta: Máté, Márk, Lukács, János, Pál, Jakab, Péter és Júdás. Az iratok mind az elsõ században születtek. A Homologoumena csoportba azok az iratok tartoznak, amelyeket egyhangúlag, azonnal mindenki kanonikusnak fogadott el. (Az elnevezés a "homologeo" igébõl származik, amelynek jelentése: egyetérteni.) Az antilegomena csoportba az a néhány ó- és újszövetségi irat tartozik, amelyeket szintén sokan és azonnal elismertek, egyesek azonban késõbb kétségbe vonták a kanonikusságukat. (Az elnevezés az "antilego" igébõl származik, amelynek jelentése: ellentmondani.) Ezek az ellenvetések, melyekrõl bebizonyosodott, hogy félreértésen, illetve meg nem értésen alapultak, nem rendítették meg e könyvek kánoni tekintélyét. Ide tartoznak: Zsidókhoz (héberekhez) írt levél, Jakab levele, Péter 2. levele, János 2. és 3. levele, Júdás levele és Jelenések könyve. Amit te apokrifnak tekintesz az a valóságban két csoport: A pszeudoepigráf iratok csoportja, melybe azok írások tartoznak, amelyeket egyöntetûen mindenki elvetett, mint a prófétai, apostoli iratok utánzásával próbálkozó hamisítványokat. (A "pseudoepigrafo" kifejezés jelentése: álírások, hamisítványok.) és az apokrif iratok csoportja, melybe azok az iratok tartoznak, amelyeket általánosan nem fogadtak el kanonikusnak, egyesek vagy egyes zsinatok azonban igen. (Az "apokripha" görög kifejezés jelentése: elrejtett. Arra utal, hogy ezeket az iratokat nem volt szabad olvasni a zsinagóga, illetve a keresztény gyülekezet istentiszteletein.) Vita tehát csak az antilegomena csoportba tartozó kanonikus iratok és az apokrifok csoportjába tartozó nem kanonikus iratok körül volt. Egy irat kanonikussága az alábbi ismérvek alapján vizsgálható meg: a) Isten szava tekintélyével szól-e? b) Prófétikus irat-e, Isten "szent embere", próféta írta-e? c) Összhangban van-e a tartalma a többi kanonikus iratéval? (Az igazat mondja-e Istenrõl, az emberrõl stb.) d) Az Isten Igéjére jellemzõ életátformáló erõ megnyilatkozik-e általa? e) Isten népe elfogadta-e? (Belefoglalták-e korábban a kánonba, olvasták-e és használták-e?) Az Újszövetség esetében az egyes iratok általános elterjedése, illetve ismertté válása is szükséges volt a kánon lezárulásához. Az újszövetségi iratok néhány évtized alatt keletkeztek, mégis bizonyos idõt vett igénybe az újszövetségi kánon kialakulása. Nem azért történt ez, mert sokáig tartott a vita az egyes iratokról, hanem mivel a keresztény egyház már az I. században az egész Római Birodalomra kiterjedt, idõbe telt, míg az összes irat mindenütt - Keleten és Nyugaton egyaránt - általánosan ismertté lett. A szent iratok széles körû megismerése istentiszteleti felolvasás által történt. (Vö. Jel. 1:3: "Boldog, aki olvassa, és akik hallgatják e prófétálás beszédeit". Maga az Újszövetség dokumentálja elsõ helyen, hogy a bennefoglalt iratokat is igen korán kezdték gyûjteni. Lk. 1:1-4 tanúsága szerint az evangélium írása idején már számos, Jézus életét és tanításait megörökítõ írás volt ismert. Lásd még: II.Pt. 3:15-16, Jud. 17-18, I.Tim. 5:18, stb. A II-IV. századi egyházatyák, Papias, Polycarpus, Ignatius, Justinus Martyr, Ireneus idéznek különbözõ újszövetségi iratokból "ezt mondja az Úr", "meg van írva", "ezt mondja az Írás" formulával. A legkorábbi, legfontosabb tanú pedig a Didaché címû irat, amely szintén így idéz. A II. század közepén Marcion gnosztikus eretnek tanító megállapította a maga kánonát, amelybe az evangéliumok közül csak Lukács evangéliumát (átalakításokkal), az apostoli levelek közül pedig csak Pál tíz levelét foglalta bele. Ez az ellenkánon mutatja, hogy a szent iratok gyûjteményének fogalma ekkor már létezett a keresztény gyülekezetekben. Az ún. Muratori kánonjegyzék i. sz. 170 körül keletkezett, latin nyelvû, töredékes irat. 22 újszövetségi iratot sorol fel, és rövid megjegyzéseket tesz az egyes iratokkal kapcsolatos adatokról a kanonikusság szempontjából. Szerzõje ismeretlen. A régi szír és latin fordítások, amelyek a II. század végén keletkeztek, 22 illetve 23 iratot tartalmaznak az Újszövetség 27 iratából. Az i. sz. 206-ból való Codex Barococcio [egy elírás miatt magyar nyelvterületen Codex Baroccio néven is ismert], amely "A 60 könyv" címet viseli, az Ó- és Újszövetség 66 iratából 64-et tartalmaz, csak Eszter könyve és Jelenések könyve hiányzik belõle. Az egyháztörténetíró Euszebiosz (i. sz. 340 körül) az Újszövetség valamennyi iratát felsorolja, de megemlíti, hogy hat könyvvel kapcsolatban egyesek ellenvetéseket támasztanak. Végül Athanasius püspök 367-ben kelt 39. számú húsvéti levelében felsorolja mind a 27 újszövetségi iratot, mint amelyeket kizárólagosan szabad használni az istentiszteleteken és az egyházi életben. Athanasiusnak ez a levele az újszövetségi kánon kialakulásának és lezárulásának dokumentuma. Forrás: Bevezetés a Biblia tanulmányozásába címû teológiai tankönyv. Üdv. Péter
Mi bizonyíték van arra, hogy a Bibliát Iten "diktálta"? Mi bizonyíték van a vallások igaziságára? Ha lenne bizonyíték ezekre, nem hinnénk, hanem tudnánk.De mivel nincs, így csak el lehet hinni..bizonyíték nincs.
Vissza az oviba!Tanu aki mondja! :P
Mekkora színes háromszöget kérsz majd a táborban?
Szóval ne válaszoljon senki aki nem ért veled egyet? Akkor mit akarsz. Sûrû fejbólogatást? Amúgy hadd kérdezzem meg az internetes térítés idejét is el lehet számolnotok? Így gyûjtöd az órákat?
a második vagyok!MÁR ELNÉZÉST, DE HONNAN VESZED A BÁTORSÁGOT, HOGY LE JT-ZEL???írtam valamit, ami szerintem válasznak minõsíthetõ, vagy inkább elgondolkodtató, mindenféle hátsó szándék nélkül, te meg így reagálsz???És ne mondd, hogy nincs igazam!semmit sem tudhatunk ezer százalékra, csak ha meghaltunk, addig akárhogy is fáj, csak HINNI lehet!Vagy te látó vagy?Honnan veszed, hogy nincs nyitva az ú.n. harmadik szemem???És honnan veszed, hogy neked nyitva van??Ha így lenne türelmesebben állnál a válaszolókhoz, de így olyan vagy mint egy elmebajos, és kérlek ne haragudj meg ezért!De úgy kiakadtál, hogy én azt se tudom mit mondjak!!!Még hogy én bármilyen szektában???Nem is vagyok vallásos, csak hiszek istenben, és számomra egy kicsit minden vallás szekta..az igazság odaátt van!És addig meg éljetek már kifogástalan életet, ne bántsátok már egymást!!Nem ismerek olyan istenképet, amelyik ezt jószemmel nézné!!!
A kérdező hozzászólása: Pont titeket kerestem és pont ezeket a válaszokat ex-jt-k! Kérem a továbbiakban ti ne válaszoljatok, mert nem tudok felelni ezekre a válaszokra, pontosan tudjátok miért! Bizonyítékok hada van elõtted csak mert, te fizikai ember vagy nem szellemi egyet sem látsz majd ha megnyílik a szellemi szemed látni fogod! Ha nem érted akkor sajnálom :o)
Nem is értem, hogy gondolhatsz ilyen badarságokra ://
Ez örök rejtély :D
Egyszerû: megkapsz kiskorodban is egy játékot. Megunod egy idõ után. Mi kell mindig? Az a játékszer, ami a másiknál van, vagy senkinél, de nem nálad.
Kezdenek a nõk férfiasodni? Én eddig úgy tudtam, a férfiak vonzódnak az olyan nõkhöz, akik nem mutatnak irántuk érdeklõdést, nem futnak utánuk, nem könnyen kaphatóak, kicsit lekezelõk, flegmák, beképzeltek. :) De hát a mai világban már minden a feje tetejére áll!
mert nagyobb kihívás illetve idegesítõ aki piti módon nyal vagy folyton nyomul.. kihívás kell, a meghódítás öröme.
3-as is jogos, igen, jellemzõ, hogy a nõt hajtja a vadászösztön... az a férfi kell neki, aki még nem hódolt be, azt akarja mindenáron betörni.
Megjegyzem van, amikor sikerül is, de a nõ újabb kihívást keres. Egy ideig bizonygatja magának a nõiességét, aztán egyszer csak lenyugszik, és már nem hajtja ez a vágy, hogy minden férfinél elérje, hogy a lábai elõtt heverjen.
Barátom mondja: "tapasztalataim szerint egyetlen nõ önérzete sem képes elviselni, hogy érte ne legyen odáig egy férfi! ha ez a helyzet, nem nyugszik, míg be nem bizonyítja, hogy az a férfi mégis odáig van, de ilyenkor a férfi nem is igazán számít neki, csak az egója!" ???
A nõkben is van vadászösztön.

Mi a véleményed azokról az emberekről, akik esznek húst, megveszik készen a boltban, de amikor arra terelődik a szó, hogy levágni az állatot, akkor nyomban nyavajogni kezdenek, hogy "jaj, szegény állat" vagy "milyen barbárok a hentesek"?

NEM a vegetáriánusokról van szó, hanem húst ev?, többnyire nagyvárosban föln?tt emberekr?l. Férfi és n? egyaránt.

Legjobb válasz: Rendben, akkor tévedtem. :) A témához szólva, a háznál nevelt állatoknak jobb az íze. Ritkán, egy évben talán 1-2 alkalommal, fõleg ünnepekkor veszünk ilyet, és készítjük el. Én szoktam levágni a szárnyasokat, és soha nem csinálok belõle lelkiismereti kérdést. Szeretem, ha a hús húsnak néz ki és nem egy felismerhetetlen pép. Engem nem zavar, hogy nemrég még élõ-lélegzõ élõlény volt, nem megy el az étvágyam, vagy kapok hányingert, ha arra gondolok hogy nézett ki, hogyan mozoghatott még boldogabb napjaiban. A henteseket sem tartom barbároknak, és nem "jajj szegény"-ezek. Étel, étel.

Rendben, akkor tévedtem. :) A témához szólva, a háznál nevelt állatoknak jobb az íze. Ritkán, egy évben talán 1-2 alkalommal, fõleg ünnepekkor veszünk ilyet, és készítjük el. Én szoktam levágni a szárnyasokat, és soha nem csinálok belõle lelkiismereti kérdést. Szeretem, ha a hús húsnak néz ki és nem egy felismerhetetlen pép. Engem nem zavar, hogy nemrég még élõ-lélegzõ élõlény volt, nem megy el az étvágyam, vagy kapok hányingert, ha arra gondolok hogy nézett ki, hogyan mozoghatott még boldogabb napjaiban. A henteseket sem tartom barbároknak, és nem "jajj szegény"-ezek. Étel, étel.
én ilyen voltam, de álszent dolognak tartottam ezért vega lettem :P
Az állattenyésztõ szakmámat, és az amatõr húsfeldolgozást jól össze tudom egyeztetni. Amíg az állat él, nevelkedik, mindent meg kell adni neki, hiszen helyzeténél fogva nem tud magáról gondoskodni. Aki ezt elmulasztja, félvállról veszi, elítélem. Azonban minden érzelemtõl mentesen vágom át a vágásra érett coca torkát, (néhány százon túl vagyok), és trancsírozom elemeire, kvázi fogyaszthatóvá teszem. Természetesen az állat minél kisebb szenvedést okozó leölése (lövés, kábítás, szakszerûség) szintén fontos kritérium számomra. A kérdésre: igen, talán az "álságos" szó a legidevágóbb. Volt olyan aki azt írta egyszer, hogy ne vágd le az állatot, vegyél húst a hentesnél. Idióta...
Szerencse, hogy van, aki érti a kérdést...
a tojás a petesejt, nem egy magzat!! Ha fias, max. akkor lesz magzat. Kicsit álszent dolog. Mondjuk én sokszor láttam csirkevágást, nem hat meg. Nem kötõdöm érzelmileg az ételhez.
Én ezt civilizációs ártalomnak tartom. Túlságosan el vannak az emberek kényeztetve és kényelmesedve. Nagyon szívesen visszarepíteném õket az idõben néhány évtizedet. Azzal nincs bajom, ha valaki elvi okokból nem eszik húst mindaddig, míg ezt megtartja magánügyének és nem kényszeríti mondjuk a gyerekét is erre. De az nagyon ki tud hozni a soromból, mikor jönnek ezzel az ökörséggel, amit írsz. Vagy ne egyen hús valaki és sajnálja az állatokat, vagy ha eszik, akkor vegye tudomásul, hogy azt nem a fáról szüretelik.
Bizonyos vagyok afelõl, hogy egy korábbi kérdésben feltûnõ vegetáriánus álújságíró írta ki a kérdést. :)
Buták. Én is eszem húst, de szeretem az állatokat, viszont tudom, h ahhoz hogy megehessem elõször le kell vágni. Egyszerûen csak nem veszek részt disznóvágáson stb, mert én sajnálnám végignézni, ahogy meghal
Én vagyok ilyen. Ha eszem a húst, és az állatra gondolok, már fordul is ki a számból. Nem tudom tovább enni. Az a legjobb, ha közben nem gondolok rá.
Én is ilyen vagyok. Nem eszem meg azokat a húsokat, amin látszik hogy állat. Pl, a hal, amikor bennevan a szeme. Nem eszem meg a nyelvet, körmöt, mert látszik, hogy állat volt. Mostanában a tojást sem eszem meg, mert az egy magzat. De a párizsi, meg a virsli oké. Engem egyszerûen csak az undor kerülget, hogy az egy állat és én megeszem, vagy a tnyérból néz engem.
A kérdező hozzászólása: Kedves nyolcadik válaszoló, most az egyszer mellétrafáltál. Én válaszoló voltam annál a kérdésnél, egyike azoknak, akit az újságíró és tisztelt fõszerkesztõje olyan kedvesen sértegetett. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert itt az oldalon találkoztam olyannal, aki csak megveszi, de rosszul van a gondolattól, hogy maga levágja. Én voltam már disznóvágáson, és tök jó muri. Csak furcsa nekem, hogy vannak ilyen emberek, hogy fasírtnak megeszik, de amikor látszik rajta, hogy ez bizony állat, akkor elõjön valami furcsa énjük. K. Katalin (még mindig)
én ilyen vagyok. imádom az állatokat, de a húsról nem tudnék lemondani. azt a csirkét, vagy malacot, amit láttam rohangálni a kertben, azt nem enném meg.
Sok sok doboz lõszert elvadásztam már, sok házi disznót is feldolgoztam, de nem szeretem szúrni vágni még a csirkét sem. Ha muszáj, muszáj, mit csináljak ha még él az a vadkacsa... Saját nevelésût mégsem tudnék levágni, vagy levágatni (ezért nem nevelek soha semmit). És azt tartom, a vad amit lelövök és megeszek, hozzá méltó életet élt amíg élt és halt mikor halt. Nme úgy a hizlaldák és húsgyárak alanyai.
Az embereknek tudatában kellene lenniük, hogy az õ életüknek az az ára, hogy más élõlények meghalnak.... Talán jobban becsülné a saját életét is az emberek nagy többsége. Nálunk, falun minden évben van disznóvágás, senki nem poénkodik a levágott állattal, egy kicsit mindeki szomorú, a gazda, hiába kap ötven rongyot a malacért, egész évben nevelgette. Becsülete van az ételnek. Valaki írta, hogy ez afféle civilizációs ártalom, egyetértek vele.
Én a szárnyasokat levágom, megkopasztom, a nyulat is megölöm és megnyúzom, a hallal sincs semmi gondom. Disznót és marhát csak azért nem vágok, mert nagy és nem is értek hozzá! De szívesen segítek pl. a disznótornál, ha tudok! A legjobb módja annak, hogy az ember biztos legyen benne, hogy friss a hús! Valaki azt írta, hogy inkább párizsi meg virsli! Szerintem ha megnézné, hogy készül, biztos nem enne többet!
Ki mond ilyet? Én még nem hallottam senkitõl.
Elsõ vagyok. Megnyugtathatlak, Magyarországon nem mond ilyet senki! Aki meg esetleg mégis, annak gondok vannak a fejével. Vagy Orbán Viktor pisztolyt tart a fejéhez, és azért mondja.
azt, hogy nézd meg a költségeket is. hiába 300ezer forintra jön ki, ha a megélhetés meg 290ezerre. vagy, ha keresel mondjuk 100 egységnyi pénzt (mondjuk, ami 300ezer forint), a megélhetés belõle meg 80 egységnyi.
Aki ezt mondja, az még nem dolgozott kint és elhiszi azt a marhaságot, amit nekem is mondtak, mielõtt kimentem, hogy ott sincs kolbászból a kerités..De abból van.Magyarországhoz képest biztosan..
Tényleg ilyen rossz a helyzet Angliában?Pedig épp most gondolkodtam, hogy oda megyek legközelebb.Én egyébként Dániában éltem és a részmunkaidõs minimálbérem átszámitva 300.000 ft volt és abból boldogan megéltem, béreltem egy lakást 90.000-ért rezsivel együtt és maradt még a kaja+buli után is félretett pénzem.Napi 5 órát dolgoztam, mert ott sincs túl sok teljes munkaidõs állás külföldieknek, de még igy is simán tizszer jobban éltem ott, mint itthon..És mindenki azt mondta mielõtt kimentem, hogy inkább maradjak, mert ott sincs kolbászból a kerités.
igen, nagyon rossz a helyzet. ismerõsöm fél éve jött ki, és még azóta se talált munkát, pedig angoltanár, szóval, nincs gondja a nyelvtudással. novemberben országos sztrájk volt, a public sectorban (én is ott dolgozom), most a benzint akarják úgy megemelni, hogy mindenki bespájzolt belõle, már nincs is sok helyen, a nyugdíjkorhatár egyre emelkedik (én pl. 67 évesen mehetek nyugdíjba, a nálam fiatalabbak meg még késõbb), tõlünk is elküldtek egy csomó embert. pedig ez a helyi önkormányzat, nem kis cég.
És ahol 3000000 kopejka a minimálbér? ..ezért nem a pénzt kell nézni, hanem azt, hogy mennyit kell dolgoznod 1 kg kenyérért, 1 km autózásért vagy 1 napi lakásbérletért. Ill. még ami fontos: van-e rendes orvosi ellátás és mennyibe kerül, valamint hogy mekkora az esélye annak, hogy lelõnek az utcán, lakásodban.
utolsó, én hetedik éve vagyok kint. marhára nincs kolbászból a kerítés. létszámleépítések, óraszám csökkentések, bérbefagyasztás, infláció nõtt, munkabér évek óta nem, sztrájk, benzinfelvásárlás, mert annyira megdrágul, lázongások. Ez Anglia. tényleg kolbászból van a kerítés...ja, minimálbér, hogyne, kijön 300ezerre. már, ha van heti 40 órád, ami a minimálbéres munkáknál nem túl esélyes. és nem azért dolgozol részmunkaidõben, mert abban akarsz, hanem mert nincs más. keresel - átszámítva 300ezret, abból 290ezer megy a számlákra. és akkor még nem voltál szórakozni, nem ruházkodtál, csak a szükséges.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem, nagyon sok embertõl hallani, itt GYK-n is, hogy nem is érdemes kiköltözni Nyugatra, mert nem is sokkal jobb az életszínvonal, mint itthon. Hát... nekem ez alapján, és a tegnapi Naplóban mutatottak alapján sem így tûnik.

Mi a megoldás arra, hogy az ember ne idegeskedjen és ne gondolkodjon a babán? A környezetembe már mindenkinek összejött csak nekünk nem azt hiszem pszihés ok lehet. Most kis életmód váltásra lesz szükségem de hol kezdjem?

Legjobb válasz: Szia. Ha már tisztában vagy azzal, hogy pszichés oka lehet, az jó. De esetleg felkereshetnél egy szakembert (pszichológus) is. Ártani nem árt. Szerezz új barátokat, de lehetõleg olyanokkal ismerkedj akiknek még szintén nincs babájuk. Menjetek el a pároddal egy hétvégére valahova. És a legfontosabb: tüntess el minden olyan dolgot a környezetedbõl amit a teherbeeséshez szereztél be.Tudom, hogy könnyû azt mondani ne gondolj annyit a babára, de valahogy tényleg csodák történnek ha már nem minden gondolatod-e körül forog. Sok szerencsét.

Szia. Ha már tisztában vagy azzal, hogy pszichés oka lehet, az jó. De esetleg felkereshetnél egy szakembert (pszichológus) is. Ártani nem árt. Szerezz új barátokat, de lehetõleg olyanokkal ismerkedj akiknek még szintén nincs babájuk. Menjetek el a pároddal egy hétvégére valahova. És a legfontosabb: tüntess el minden olyan dolgot a környezetedbõl amit a teherbeeséshez szereztél be.Tudom, hogy könnyû azt mondani ne gondolj annyit a babára, de valahogy tényleg csodák történnek ha már nem minden gondolatod-e körül forog. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: az az igazság hogy csak gondolom hogy pszihés lehet.Köszönöm a segitséget.
A kérdező hozzászólása: ja!!és árthat esetleg az ELevit esetleg Ha továbbra is szedni fogom.(Még akkor is ha több honapot várat magára)(baba)
Szia. Nem árt, mert csak vitamin, orvostól kérdeztem meg.
Ártani nem árt, de a mindenféle babára emlékeztetõ dolgok eltüntetésében az Elevit is benne van.Hidd el, sokan nem is szedünk semmi ilyesmit, még a várandósság alatt sem, és teljesen makk egészséges babáink vannak.Jön a gyümölcsszezon, így egyél inkább sok hazai, nem agyonpermetezett, tartósítózott gyümölcsöt a nyáron, jobb lesz az mint az Elevit. Mit jelent az, hogy nem kell akarni annyira nagyon?Egyszerûen tényleg ne gondolj rá.Sose azért szexelj, hogy babás legyél, meg jajj most jó, jajj most nem, mert elveszti a varázsát.Azért szexelj, mert szereted és kívánod a párod, és õ viszont.Ennél semmi nem fontosabb.Anélkül nem fog jönni a baba.Aztán kösd le magad, keress valami jó hobbyt(hidd el annak baba mellett is nagy hasznát fogod venni:) )
De honnan tudod hogy pszichés oko miatt nem jön össze? Voltatok már kivizsgáláson és ott minden rendben volt? Amúgy én is ebbe a helyzetbe vagyok mint te! Szerintem teljesen úgy se tudod a babáról elterelni a figyelmet, de én most például járok egy tanfolyamra , ami azért leköti az idõm nagy részét, ezért nem egész nap a babán jár az eszem! Te is tanulj valamit vagy dolgoz és nem lesz annyi idõd ezen agyalni! Sok sikert nektek!!!
Nehéz nem rá gondolni. ÉN próbálok, de csak próbálok nem egész nap erre gondolni. Ahogy múlik az idõ, egyre ingerültebb leszek, feszkósabb... Most belevetettem magam az olvasásba, lakásátalakításba, tornázásba. Az Elevitet is csak hébe-hóba szedem (híztam is tõle sokat). Szóval nem könnyû nem feszkósnak lenni! Kitartást, tudom mirõl beszélsz...
A kérdező hozzászólása: köszönöm orvosnál nem voltam hogy esetleg bolond vagyok csak egyre feszültebb ahogy telnak a honapok

Mi a magyarázat arra hogy az emberek olyanok, hogy "én csinálhatom, de te meg ne próbáld! "?

lehet ezt már mindenki tudja de én nem értem! Miért olyanok az emberek, hogy arra vannak kibukva, amit õk is csinálnak? Mondjuk valaiki sérteget a külsöddel de, ha te sérted a külsejét akkor leorditja a hajad! Vagy hogy kinevethet hangosan ha.elesel, de ha õ esik el, és te mersz rajta nevetni, akkor véged! Nem értem mi alapján megy ez a rendszer?

Legjobb válasz: az ilyen embereknek általában nagy az egójuk, úgy gondolják nekik mindent szabad, önzõek, mert csak a saját lelki világukra gondolnak, leszarják más hogy érez

az ilyen embereknek általában nagy az egójuk, úgy gondolják nekik mindent szabad, önzõek, mert csak a saját lelki világukra gondolnak, leszarják más hogy érez
Igen, ez az egoizmus :) Nem tudsz velük mit kezdeni, legfeljebb megmondod, hogy te is azt mondtad / úgy tettél..stb. mint én. De nem valószínû, hogy sok haszna lesz, lépj túl rajtuk :)
ez gyengeségre utal, a saját gyengeségüket próbáljak kivetíteni a másikra és így önmagukat a másik felé tornázni az ilyen emberek mindig bizonygatják, hogy te vagy a rossz, a gyenge és így csak is õ lehet a jobb, ha meg bizonyítani próbálod, hogy te vagy a jobb akkor szélsõségesen kezd el viselkedni volt osztálytársam jut eszembe: a suli "legmenõbb" diákja, az összes csaj oda volt érte, aztán mikor a csajok csak egy nagyon kicsit megismerték menekültek tõle, aztán kérdezte mindig tõlem, hogy a mi baj vele de ha valaki nyíltan a többiek elõtt mondott róla valamit, még verekedni is elkezdett, meg fenyegetett, hogy megöli másnak a szemében meglátjuk a szálkát is, a magunkéban a gerendát sem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!