Találatok a következő kifejezésre: Mi a arra, hogy a (1773 db)

Mi utal arra hogy a másik nem akar velem beszélgetni, ha nem mondja meg?

És miért nem mondják meg ha nem akarnak?

Legjobb válasz: Ha nem beszélget veled, az egy komoly jel. Ha megmondaná, akkor már beszélgetne. :)

Ha nem beszélget veled, az egy komoly jel. Ha megmondaná, akkor már beszélgetne. :)

Tejtermék bevezetésénél mire kell figyelni, mi utalhat arra, hogy a baba nem bírja?

1 éves a kisfiam, a családban volt tejérzékeny (férjem részéről, nem tudom milyen tünetekkel), de most már megpróbálnám adni neki natúr joghurtot.

Legjobb válasz: hasmenés, szorulás, hasfájás, ekcémás foltok a bõrön, piros pöttyök, általában ilyesmi

hasmenés, szorulás, hasfájás, ekcémás foltok a bõrön, piros pöttyök, általában ilyesmi
Hasmenés, apró kiütések, esetleg hányás.
Lányomnál kiütéses lett az arca, mellkasa egyes tejtermékektõl (pl. kefír, tejföl), míg másoktól (pl. tejszín) hányt. Szinte egybõl evés után kijött belõle. Ha bármi gond volt, akkor szüneteltettük a tejtermékek adását jó ideig. Szerencsére õ ezt kinõtte, most már nincs baja a tejes dolgoktól.
A kérdező hozzászólása: Ezek a tünetek akár már az elsõ egy-két kanáltól is elõjöhetnek? Óvatosan akarom kezdeni, gondoltam elsõ nap egy-két kanál, pár nap szünet és kicsit többet. Vagyis ahogy anno kóstoltattam.
A kérdező hozzászólása: ...és persze köszönöm a válaszaitokat! :-)
Hasgörcs maradt le a fentiekbõl, illetve krónikus légúti panaszokat is okozhat, de ez természetesen nem derül ki rögtön, csak nagyobb terhelés után, esetleg évekkel késõbb...
3. vagyok: lányomnál ezek a tünetek evés után nem sokkal megjelentek. De ezek ugye egyszer-kétszeri, enyhébb tünetek voltak. Vannak viszont elhúzódó, késõbb jelentkezõ tünetek is, bár ott általában valóban nagyobb adag kell a szervezetnek, nem csak pár kanálnyi.

Mi utal arra, hogy a Bibliát Isten íratta?

Szeretnék normális válaszokat, és a kérdés pedig nem provokációnak van szánva.

Legjobb válasz: Bocsi az offért, de elhangzott itt néhány erõs tévinformáció, amit pontosítanék: "Tartalma tudományos szempontból olyan dolgokban is helytálló, melyeket a kutatók csak késõbb fedeztek fel A föld alakja: Ézs 40:22: „Van Valaki, aki a föld kereksége felett lakik.” Az ókorban az volt az általános felfogás, hogy a föld lapos. Az állatok élete: 3Móz 11:6: ’A mezei nyúl kérõdzõ.’ Bár ezt az állítást egyes kritikusok hosszú idõn át támadták, végül az angol William Cowpernek a XVIII. században sikerült megfigyelnie a nyúl kérõdzését. Ennek szokatlan módját az 1940-ben megjelent Proceedings of the Zoological Society of London címû mû írja le (110. köt., Series A, 159—63. o.)." Az ókori tudomány csúcsát egyértelmûen a görögök képviselték, akik tökéletesen tisztában voltak annak alakjával. Eratoszthenész Kisztus elõtt több, mint 200 évvel bizonyította, hogy a föld gömb alakú (a geoidba most ne menjünk bele), mindezt csupán asszuáni és alexandriai árnyékok összehasonlításával, sõt, ez alapján még a kerületét is kiszámolta! De már Eratoszthenész elõtt több száz évvel is gömbként fogták fel a Földet, csak a bizonyítás váratott sokáig magára. A vita a különféle égitestek elhelyezkedésérõl ment, pl a Pitagoreusok ún. kristályszférákra képzelték a naprendszer égitestjeit és a csillagokat, vagy a geocentrikus világképbõl adódó hibás bolygómozgásokat Ptolemaiosz epiciklusokkal próbálta megoldani, stb. Másrészrõl érdekes, ha ezt a Föld kerekségére való utalást ilyen korát meghaladõ jövõbelátásként értelmezed, akkor mi a helyzet azokkal a tudósokkal, akiket a keresztény egyház csupán azért máglyára küldött a középkorban, mert azt merészelték állítani, hogy a Föld kering a Nap körül és nem fordítva? A nyúl állítólagos kérõdzésének pedig mi köze a jövõ megjóslásához? Az, hogy tudományosan csak a 20. században jegyeztek le valamit, az nem azt jelenti, hogy az adott jelenséget ne figyelhette volna meg bárki, akár már az ókorban is. Ha visszakanyarodunk az elõbbi, csillagászati témához, azzal is ez a helyzet. Rengeteg dolgot felfedeztek már a görögök (de a sumérok, maják, egyéb ókori népek is meglepõen pontos csillagászati ismeretekkel rendelkeztek sok száz évvel a kereszténység megjelenése elõtt) jóval Krisztus elõtt, aztán a kereszténység térhódításával ezen tanok igen nagy része félre lett söpörve, mert nem egyezett a Bibliai világnézettel. Aztán ahogy a középkor vége felé kezdett elõtérbe kerülni a racionalitás, elõkeresték a régi ismereteket, és ekkor lettek belõlük tudományosan elismert tények és elméletek, noha egyáltalán nem ekkor fedezték fel õket. Egy példa: A Szaturnusz csupán az 1600-as évek elején, Galilei megfigyelései alapján lett tudományosan dokumentálva, de ettõl még az ókori népek pontosan tudtak a létezésérõl már 2000 évvel korábban is. Szóval ez a nyulas példád kb olyan, mintha a Biblia említené a Szaturnuszt, mire ezt te a jövõbe látásként értelmeznéd, hisz a bolygó csak 1600-ban lett hivatalosan dokumentálva.

Bocsi az offért, de elhangzott itt néhány erõs tévinformáció, amit pontosítanék: "Tartalma tudományos szempontból olyan dolgokban is helytálló, melyeket a kutatók csak késõbb fedeztek fel A föld alakja: Ézs 40:22: „Van Valaki, aki a föld kereksége felett lakik.” Az ókorban az volt az általános felfogás, hogy a föld lapos. Az állatok élete: 3Móz 11:6: ’A mezei nyúl kérõdzõ.’ Bár ezt az állítást egyes kritikusok hosszú idõn át támadták, végül az angol William Cowpernek a XVIII. században sikerült megfigyelnie a nyúl kérõdzését. Ennek szokatlan módját az 1940-ben megjelent Proceedings of the Zoological Society of London címû mû írja le (110. köt., Series A, 159—63. o.)." Az ókori tudomány csúcsát egyértelmûen a görögök képviselték, akik tökéletesen tisztában voltak annak alakjával. Eratoszthenész Kisztus elõtt több, mint 200 évvel bizonyította, hogy a föld gömb alakú (a geoidba most ne menjünk bele), mindezt csupán asszuáni és alexandriai árnyékok összehasonlításával, sõt, ez alapján még a kerületét is kiszámolta! De már Eratoszthenész elõtt több száz évvel is gömbként fogták fel a Földet, csak a bizonyítás váratott sokáig magára. A vita a különféle égitestek elhelyezkedésérõl ment, pl a Pitagoreusok ún. kristályszférákra képzelték a naprendszer égitestjeit és a csillagokat, vagy a geocentrikus világképbõl adódó hibás bolygómozgásokat Ptolemaiosz epiciklusokkal próbálta megoldani, stb. Másrészrõl érdekes, ha ezt a Föld kerekségére való utalást ilyen korát meghaladõ jövõbelátásként értelmezed, akkor mi a helyzet azokkal a tudósokkal, akiket a keresztény egyház csupán azért máglyára küldött a középkorban, mert azt merészelték állítani, hogy a Föld kering a Nap körül és nem fordítva? A nyúl állítólagos kérõdzésének pedig mi köze a jövõ megjóslásához? Az, hogy tudományosan csak a 20. században jegyeztek le valamit, az nem azt jelenti, hogy az adott jelenséget ne figyelhette volna meg bárki, akár már az ókorban is. Ha visszakanyarodunk az elõbbi, csillagászati témához, azzal is ez a helyzet. Rengeteg dolgot felfedeztek már a görögök (de a sumérok, maják, egyéb ókori népek is meglepõen pontos csillagászati ismeretekkel rendelkeztek sok száz évvel a kereszténység megjelenése elõtt) jóval Krisztus elõtt, aztán a kereszténység térhódításával ezen tanok igen nagy része félre lett söpörve, mert nem egyezett a Bibliai világnézettel. Aztán ahogy a középkor vége felé kezdett elõtérbe kerülni a racionalitás, elõkeresték a régi ismereteket, és ekkor lettek belõlük tudományosan elismert tények és elméletek, noha egyáltalán nem ekkor fedezték fel õket. Egy példa: A Szaturnusz csupán az 1600-as évek elején, Galilei megfigyelései alapján lett tudományosan dokumentálva, de ettõl még az ókori népek pontosan tudtak a létezésérõl már 2000 évvel korábban is. Szóval ez a nyulas példád kb olyan, mintha a Biblia említené a Szaturnuszt, mire ezt te a jövõbe látásként értelmeznéd, hisz a bolygó csak 1600-ban lett hivatalosan dokumentálva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várok még utalásokat.
"DE, DE, most mondtál ellent magadnak!!!! Ugyanis nem a tudomány felelõs az emberek haláláért hanem megint csak az emberek ostobasága!!! Most valami irtózatosan nagy hülyeséget mondtál és remélem ezt te is beismered. Ha a vallást nem lehet hibáztatni semmiért sem akkor a tudományt sem hisz nem ezek a hibásak hanem, az emberek, , ellenben te most a tudományt támadtat meg a szavaiddal, és ebbõl látszik, hogy elvakult vagy." Na deee én csak feltételes módban írtam, nen vetted észre a "lehetne" szóból? Tehát úgy értettem, ha azon logika szerint néznénk a dolgokat, mint ahogy azt a kedves 20-as hozzászóló tette. Valójában az egésszel én is csak azt akartam kifejezni, hogy ostobaság így egymásra mutogatni, mert kilométereket lehetne írni arról, hogy melyik oldal hol mit hibázott, elnézést, ha félreérthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: #30 és melyik az?
Tíz fõ vallás van, ebbõl becslések szerint az emberiség körülbelül 70%-a az öt fõ valláshoz tartozik: a buddhizmushoz, a hinduizmushoz, az iszlámhoz, a judaizmushoz és a kereszténységhez ezeken kívül körülbelül 10 000 szekta van még. A Biblia szerint egy igaz vallás van. Sátán jól elrejtette azt az egyet, de nem lehetetlen megtalálni.
Az elsõ mondatomban kimaradt a KELL szó. A mondat eleje helyesen: És miért kell..
És miért folyton azt hajtogatni, hogy mi azért vagyunk ilyen tudatlanok mert nem olvastuk? Egyébként meg nagyon is számít, hogy kik írták a Bibliát! Ember írta akit megkísérthet a Sátán! Amúgy tényleg tök mind1, az tényleg csak 1 könyv marad tele betûkkel, de legalább lenne egy közös értelmezés amit mindenki elfogad! Már nem is tudom hány féle keresztény létezik csupán 1 könyv pontatlansága miatt!
Mindig azzal érveltek a Biblia ellen, hogy a Bibliát is csak emberek írták. Ez így igaz, de ha angyalok írták volna vagy Isten, akkor is csak egy könyv lenne, tele betûkkel. Nem mindegy ki írta? A lényeg az, ami benne van. Persze könnyebb rámondani valamire, hogy hülyeség, mint teljes egészében elolvasni és megérteni a mondanivalóját...
"Nem miatta, hanem az emberi ostobaság miatt, bár szerinten már akkor inkább a tudományra lehetne ezt ráfogni. Mennyi pusztító fegyvert fedeztek is föl, köztük az atom és hidrogén bombákkal? És mennyi életet is oltottak ki? De ha csak a "hagyományos" fegyvereket nézzük, mint a pisztoly vagy a gránát, vajon hány ember halálát okozták? " Szóval azt állítod, hogy nem a vallás miatt haltak meg emberek milliói hanem mert az emberek voltak ostobák. Rendben ezt így ellehet fogadni válaszként DE, DE, most mondtál ellent magadnak!!!! Ugyanis nem a tudomány felelõs az emberek haláláért hanem megint csak az emberek ostobasága!!! Most valami irtózatosan nagy hülyeséget mondtál és remélem ezt te is beismered. Ha a vallást nem lehet hibáztatni semmiért sem akkor a tudományt sem hisz nem ezek a hibásak hanem, az emberek, , ellenben te most a tudományt támadtat meg a szavaiddal, és ebbõl látszik, hogy elvakult vagy. Mondhatnád, hogy igenis a tudomány a hibás mert azt emberek csinálták ami szintén hibát eredményez, na de mielõtt ezt mondanád ne feledd, hogy a Bibliát is emberek írták és hiába az isteni sugallat ettõl még írhattak bele hazugságokat így aztán nem jó a könyv.
Ezt kérdezd meg Istentõl imában. Válaszolni fog rá és megfogod találni ha valóban keresed. Hisz tudod, aki keres az talál. :)
Istvan35-nek: A "lehetne" szócskát nagy hirtelen tényleg nem vettem figyelembe.Vagy csak egyszerûen rossz hangnemben olvastam fel magamnak, ezért bocsánatot kérek. Viszont attól még ez legyen 1 tanulság mindenkinek! Már csak olyan szempontból is, hogy mindenki olvassa át azt amit írt még mielõtt elküldi az üzit, mert a viták min. 1/3-a a rossz fogalmazás miatt van. :S Másrészrõl pedig a Biblia értelmezés: Én a próféciáknak nem adok nagy hangsúlyt mert én is kitudnék találni néhányat ami 100% hogy be fog következni. De ezektõl függetlenül is fenn áll az a..hát most nem tom mi a legjobb szó rá.."veszély" hogy valaki rossz családba születik és akaratlanul is a téves tanokat fogja követni. Ha Isten megkegyelmez ezeknek az embereknek az lehet egyszerre igazságos és igazságtalan is, mivel mindig ott van a bûvös mondat: "Hiába született rossz családba attól még választhatta volna az igaz hitet" A lehetõség valóban fenn áll, de hát hiába igaz ez a "kifogás" attól még nem mindig kivitelezhetõ...Nem szeretnék most oldalakat teleírni hisz szerintem úgy is mindenki tudja mire gondolok. Mást nem is akarok mondani...igazából az kellene, hogy mindenki más szemszögbõl tudhasson látni, de sajnos erre nincs esély.(nem arra utalok hogy mindenki szûk látókörû hanem arra, hogy a pápa sem fog ateista ként gondolni egyik napról a másikra) Ha még ezek után sem lenne egyetértés legalább nagyobb lenne a megértés egymás iránt.
mindent az emberi ostobaságra fogni...
"Én a próféciáknak nem adok nagy hangsúlyt mert én is kitudnék találni néhányat ami 100% hogy be fog következni." Bocsi, de azért én kétlem, hogy mondjuk 3000 évre elõre tudnál olyan részletekbe menõ prófécia sorozatot mondani, mint a Biblia Istene, ami még 100 százalék, hogy be is fog teljesedni.
Isten nem létezik! Mert már régen elpusztította volna ezt a földet, annyiszor lett volna már rá oka! És még senki sem látta!
Utolsónak. Isten ezt mondta szívében az özönvíz után: „Soha többé nem átkozom meg a földet az ember miatt, hiszen az ember szívének hajlama már ifjúságától fogva rossz, és soha többé nem sújtok csapással minden élõt, mint ahogy cselekedtem. Míg csak tartanak a föld napjai, soha nem szûnik meg a vetés és az aratás, a hideg és a meleg, a nyár és a tél, a nappal és az éjszaka.” Arra pedig, hogy nem látta senki és azért nem létezik... Látta már valaki az elektromosságot? Látta már valaki a levegõt? Látta már valaki a rádió frekvenciát? Nem, nem látta még senkit, ahogy Istent sem, de mint ahogy az elõzõben felsorolt dolgok is léteznek mert érezzük hatását, úgy Isten is létezik, mert érezzük jóságát és szereetét.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Az utolsó Bibliai prófécia nem pont arról szól, hogy Isten az armageddonnal elpusztítja a emberislg egy részét?
"Isten még ezt is mondta Noénak és a vele levõ fiainak: „Én pedig szövetséget kötök veletek és az utódaitokkal, akik utánatok következnek, és minden élõ lélekkel, amely veletek van a szárnyasok közül, és a négylábú állatok közül, s minden élõ teremtmény közül, amely veletek van a földön, mindazoktól kezdve, ami kimegy a bárkából a föld minden élõ teremtményéig. Igen, szövetséget kötök veletek: nem pusztul el többé minden test vízözön által, és nem lesz többé vízözön a föld elpusztítására.”
*Jézus Bocsi, csak kissé fáradt vagyok.
Mellesleg ez csak a Jézus által elm
"Elõbb mindenkinek látnia kell a világ valódi születését a saját szemével! Idõutazással, de az csak a jövõben lehetséges! Ez a kulcs a lét születésére, és ez adja meg a választ, létezik e isten!" Elgondolkodtál már rajta, hogy vajon mit látnál emberként a szemeddel? Talán egy robannást, amibõl létrejött egy csomó csillag? Vagy azt látnád, hogy egyenként növekednek a csilagok? Az biztos hogy nem látnád Istent, mert Isten az emberi szem számára láthatatlan. Tehát ugyanott lennél, mint most. Nem tudnád akkor sem, hogy most az Isten volt, vagy a véletlen...
*rövid
"Leginkább ami arra utal az, hogy milliárdok életére volt jó hatással. Nincs még egy ilyen könyv." És milliárdok élete ért véget miatta." Nem miatta, hanem az emberi ostobaság miatt, bár szerinten már akkor inkább a tudományra lehetne ezt ráfogni. Mennyi pusztító fegyvert fedeztek is föl, köztük az atom és hidrogén bombákkal? És mennyi életet is oltottak ki? De ha csak a "hagyományos" fegyvereket nézzük, mint a pisztoly vagy a gránát, vajon hány ember halálát okozták? " Egyébként Isten, ez így hiányos, mert a sátán is isten! A sötétség istene!" A Biblia szerint e világ Istene, akinek rövolid ideje van.
Ne úgy gondold el, hogy diktálta... Függetlenül attól, hogy kiírta elég sok mindenre megtanít.
Nem Isten írta, hanem emberek.
4es: az írta és íratta szavak között nagy a különbség. A kérdezõ az utóbbit használta.
bizonyítékai Sok próféciája a jövõ pontos ismeretérõl tanúskodik, ami az emberek esetében elképzelhetetlen Tartalma tudományos szempontból olyan dolgokban is helytálló, melyeket a kutatók csak késõbb fedeztek fel A föld alakja: Ézs 40:22: „Van Valaki, aki a föld kereksége felett lakik.” Az ókorban az volt az általános felfogás, hogy a föld lapos. Az állatok élete: 3Móz 11:6: ’A mezei nyúl kérõdzõ.’ Bár ezt az állítást egyes kritikusok hosszú idõn át támadták, végül az angol William Cowpernek a XVIII. században sikerült megfigyelnie a nyúl kérõdzését. Ennek szokatlan módját az 1940-ben megjelent Proceedings of the Zoological Society of London címû mû írja le (110. köt., Series A, 159—63. o.). Belsõ összhangja kiemelkedõ Ez különösen igaz, tekintettel arra, hogy a Biblia könyveit körülbelül 40 személy írta le, akik nagyon különböztek egymástól; volt köztük király, próféta, pásztor, adószedõ, és orvos is. A megírás 1610 éves idõtartamot vett igénybe, így szóba sem jöhetett köztük valamiféle összebeszélés. Ennek ellenére az írásaik még a legapróbb részletekben is összhangban vannak egymással. Ahhoz, hogy az ember megértse, mily messzemenõen összefonódnak a Biblia különbözõ részei, személyesen kell olvasnia és tanulmányoznia.
A kérdező hozzászólása: Le tudnátok írni, mik azok a próféciák, amik már teljesültek, és mik azok, amik meg vannak jövendölve, de még nem teljesültek?
Leginkább ami arra utal az, hogy milliárdok életére volt jó hatással. Nincs még egy ilyen könyv.
Igen. de majd holnap, mert álmos vagyok. Mindenkinek kellemes estét.
Még nem is voltak hatalmas nemzetek, amikor Ézsaiás már élt.
próféciák:a legelsõ, mindjárt az Édenkertben hangzott, el, és jó kimenetel lesz: (1Mózes 3:14, 15) . . .. 15 És ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te magod és az õ magva között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát zúzod szét.” 4 Röviddel az édeni lázadás után Jehova ígéretet tett arra, hogy egy „asszony” létre fog hozni egy „magot”. (Olvassátok fel: 1Mózes 3:15.) Ez a mag végül összezúzza majd a kígyónak, vagyis Sátánnak a fejét. Jehova késõbb feltárta, hogy a mag Ábrahám vonalán fog eljönni, Izrael nemzetéhez fog tartozni, Júda törzséhez, és Dávid király leszármazottja lesz (1Móz 22:15–18; 49:10; Zsolt 89:3,  4; Luk 1:30–33). A mag elsõdleges részének Krisztus Jézus bizonyult (Gal 3:16). A mag másodlagos része a keresztény gyülekezet szellemmel felkent tagjaiból áll (Gal 3:26–29). Jézus és a felkentek együttesen alkotják Isten Királyságát, azt az eszközt, amellyel Isten „összemorzsolja” majd Sátánt (Luk 12:32; Róma 16:20). 5 Az Édenben elhangzott elsõ prófécia arra is kitért, hogy Sátánnak is lesz egy „magva”. Ez a mag ellenségeskedést, vagyis gyûlöletet fog kinyilvánítani az asszony magvával szemben. Kikbõl áll a kígyó magva? Mindazokból, akik Sátánhoz hasonlóan gyûlölik Istent, és ellenségesek a népével. A történelem során ez a mag Sátán irányításával különféle politikai szervezetek, vagyis királyságok formájában jelent meg A KÍGYÓ: Sátán, az Ördög (Jelenések 12:9). AZ ASSZONY: Jehova égi teremtményekbõl álló szervezete (Galácia 4:26,  27). Ézsaiás megjövendölte, hogy ez az asszony egy szellemi nemzetet fog világra hozni (Ézsaiás 54:1; 66:8). A KÍGYÓ MAGVA: Azok, akik úgy döntenek, hogy Sátán akaratát cselekszik (János 8:44). AZ ASSZONY MAGVA: Elsõsorban Jézus Krisztus, aki Jehova szervezetének égi részébõl származott. A ’maghoz’ tartoznak még Krisztus szellemi testvérei is, akik az égben uralkodnak vele. Ezek a felkent keresztények egy szellemi nemzetet alkotnak, ’az Isten Izraelét’ (Galácia 3:16,  29; 6:16; 1Mózes 22:18). A SAROK MEGSEBZÉSE: Egy fájdalmas csapás, mely a Messiást éri, de nem okoz neki maradandó kárt. Sátánnak sikerült elérnie, hogy Jézust megöljék a földön, de Jézus feltámadt. A FEJ MEGSEBZÉSE: Egy halálos csapás, mely Sátánt éri. Jézus örökre megsemmisíti õt. Jézus még ezt megelõzõen jóvá fogja tenni mindazt a rosszat, amit Sátán az Édentõl fogva okozott (1János 3:8; Jelenések 20:10). De egy olyat is ami Isten népére vonatkozva megtörtént Kihozta õket a 70 éves Babiloni fogságból, amit 200 évvel elõtte megmondott. Ézsaiás arról is jövendölt mintegy 200 évvel elõre, hogy Médiának fontos szerepe lesz Babilon legyõzésében (Ézsaiás 13:17–19; 21:2).
Kedves kérdezõ! semmi, mivel nem Isten íratta, és ezt soha senki nem is állította ha komolyan érdekel a dolog, ajánlom Popper Péter: Az Írás címû nagyon érthetõen, olvasmányosan, és könnyen befogadhatóan megírt nem túl hosszú könyvét
Még annyit hozzáfûznék hogy azok az ellentmondások amit általában az ateisták írnak, kivették a környezetükbõl, ezért néznek ki furán, illetve magyarázatot igényelnek. Példa: "Senki se követheti az Urat amíg apját, anyját és testvéreit nem gyûlölte meg" Valahogy így van az az igerész. Szóval nem gyûlölni kell õket, csak elhagyni, elhagyni az Úrért. Érted mire gondolok.
De ha ez a "tudomány embereinek" kevés lenne, akkor idézném egy kedves hozzászóló kommentjét: " Mózes könyvei elvileg nagyjából 3500 évvel ezelõtt keletkeztek, de legkésõbb 3000 éve, az elsõ zsidó Templom felépítésekor már bizonyosan létezett a Törvény. Mózes V. könyvének címe Deuteronomium = "A törvény megismétlése", vagy Károlinál "A törvény summája". Ennek a vége felé található egy nagyon ismert rész, az áldás és az átok törvénye az 5Móz 28-30. fejezetében. Ez a rész hosszan sorolja, hogy mi a "jutalma", azaz áldása annak, ha az emberek (és itt különösen Izrael népérõl van szó) megtartják Isten parancsolatait, és mi a "büntetése", átka annak, ha áthágják azokat. Ezt a részt egyszerre lehet úgy olvasni, hogy okok és okozatok, döntések és következmények vannak benne leírva, és úgy is, hogy össze van benne foglalva Izrael népének egész jövõje. Érdemes lenne persze végigolvasnod az Ószövetséget, hogy lássad, Izrael történelme milyen nagyon leképezte azokat az áldásokat és átkokat, amelyek itt le vannak írva. Voltaképpen az egész Ószövetség arról szól, hogy amikor Izrael "megtért" Istenhez és helyesen cselekedtek, megtartották a Törvényt, akkor Isten megáldotta és jó szerencséssé tette õket, amikor elpártoltak Istentõl és más isteneket imádtak, akkor pedig átok alá kerültek, vesztes háborúkat vívtak, pusztulásba és fogságba és nyomorúságba vettettek. Aztán végül megtértek Istenhez, és onnantól kezdve lényegében Jézusig (ill. i. u. 70-ig, a Diaszpóra kezdetéig) viszonylagosan nyugodt idõket éltek, gyakorolhatták a vallásukat stb. Eddig a körülmények. Erre persze mondhatod, hogy na peersze, le van írva, hogy Jeremiás megjövendölte, hogy ha nem térnek meg, akkor szét lesznek szórva Babilonba, de ezt igazából a babiloni fogság után írták bele a Bibliába. Ezt meg lehet cáfolni történelmi bizonyítékokkal, de ez itt nem annak a tere. Azt már nem mondhatod, hogy a keresztények írták meg Dániel könyvében, hogy mikor fog "kiirtatni a Messiás", amikor már ismerték az idõpontját, és írtak egy olyan könyvet, ami a zsidók babiloni fogsága idejére datálódik. Dániel könyvében ugyanis 483 évvel elõre döbbenetes pontossággal meg lehet találni, hogy mikor kellett a Messiásnak meghalnia, és Jézust pontosan akkor feszítették keresztre Jeruzsálemben, fél évezreddel késõbb. Még az amúgy Dániel könyvének hitelességét tagadó történészek is legkésõbb a Kr. e. 2. évszázadra datálják a szöveg ma ismert formájának keletkezését, ennek ellenére van benne egy pontos prófécia a 200 évvel késõbb kivégzett Jézusról... De vissza az 5Mózeshez. Az áldás és átok leírása egy nagy kört ír le: elindul onnan, hogy mi történik, "ha szorgalmatosan hallgatnak" Istenre és az õ parancsolataira: áldás kíséri õket, jó szerencsések lesznek stb. Aztán rátér arra, hogy milyen átkok következnek és milyen sorrendben akkor, ha nem hallgatnak az Úrra és nem tartják meg a parancsolatait. Ennek az átoknak a vége a teljes szétszóratás a népek közé és a majdnem végleges kipusztulás - de aztán a kör végén mégiscsak megkönyörül az Úr Izraelen, és visszaviszi õket az Ígéret Földjére, és ismét megáldja és megsokasítja õket. Ez több mint 3 évezrede le van írva Mózes 5. könyvében, és szóról szóra igaz lett! Az 5Mózes 28-ban az átok leírása fokozatosan egyre súlyosabb lesz. Meg van benne jövendölve például, hogy a nép királyt fog választani (ez csak több mint 400 évvel késõbb következett be), és a királyok olyan romlásba viszik az országot, hogy végül idegen nép közé fognak fogságba menni és idegen isteneket fognak szolgálni. Ez beteljesedett akkor, amikor i. e. a 7-6. században Izrael, majd Júda az asszíriai, majd babiloni fogságba el lett hurcolva - ez vetett véget az izraeli királyság intézményének. Ezután pedig az átok a következõképpen fokozódik: "5Móz 28:62 És kevesen maradtok meg, akik annak elõtte oly sokan voltatok, mint az égnek csillagai; mivelhogy nem hallgattál az Úrnak, a te Istenednek szavára. 5Móz 28:63 És amiképpen örvendezett az Úr rajtatok, hogy jót tett veletek és megsokasított titeket: akképpen fog örvendezni az Úr rajtatok, hogy kiveszt és kipusztít titeket; és ki fogtok gyomláltatni arról a földrõl, amelyre te bemégy, hogy bírjad azt. 5Móz 28:64 És szétszór téged az Úr minden nép közé, a földnek egyik végétõl a földnek másik végéig; és szolgálni fogsz ott idegen isteneket, akiket sem te nem ismertél, sem a te atyáid: fát és követ." Ez pedig már egy 1000 évvel késõbbi eseményt jelez elõre: a zsidó diaszpórát. Mózes azelõtt, hogy bementek volna Izrael földjére (!), megjövendölte, hogy 1000 év múlva hogyan fognak onnan szétszóratni! Ez a prófécia elkezdett beteljesedni Kr. u. 70-ben, amikor Titus római hadseregével lerombolta a jeruzsálemi (második) Templomot, és a rómaiak elûzték a zsidókat a Szentföld területérõl, innentõl kezdve a következõ közel 19 évszázadban a zsidók szó szerint "szét lettek szórva" minden nép közé, "az ég egyik végétõl a másik végéig", és nem volt államuk, hanem a legtöbb helyen politikailag és/vagy vallásilag elnyomott állapotban, szétszórva, kisközösségekben éltek. Honnan tudta ezt Mózes, hogy így fog történni? És ha ilyet leírt, honnan tudta, hogy - sok más szétszóródott néphez hasonlóan - nem fognak asszimilálódni, beleolvadni a többi népbe és kiveszni a történelem színpadáról? De ez még mindig nem a vége. Mert az átok ezután is folytatódik: "5Móz 28:65 De e nemzetek között sem pihensz meg, és nem lesz a te talpadnak nyugodalma; mert rettegõ szívet, epedõ szemeket és sóvárgó lelket ad ott neked az Úr. 5Móz 28:66 És a te életed kétséges lesz majd elõtted: és rettegni fogsz éjjel és nappal, és nem bízol életedben. 5Móz 28:67 Reggel azt mondod: Bárcsak este volna! este pedig azt mondod: Bárcsak reggel volna! - a te szívednek rettegései miatt, amellyel rettegsz, és a te szemeidnek látása miatt, amelyet látsz. 5Móz 28:68 És visszavisz téged az Úr Egyiptomba hajókon, azon az úton, amelyrõl azt mondtam neked, hogy nem fogod azt többé meglátni! És áruljátok ott magatokat a ti ellenségeit
Szia! Ha a Bibliát vagy bármely más "szentkönyvet" éled, tehát összeveted a belsõ valóságoddal, akkor felfedezheted, hogy azok nem a materiális valóságról, anyagi világról, történetrõl szólnak, hanem az idõn kívül, minden emberben végbemenõ tévelygés és hazatalálás leírásai, persze egyedi köntösbe öltöztetve. Ha a Bibliát, mint oly sokan történelemkönyvként, biológiai vagy fizikai útmutatóként olvasod, akkor a prekoncepció valóságot megváltoztató hatása miatt itt-ott a kreténizmus határát súroló mûnek fogod tartani. Sok-sok felesleges vitától óvná meg a világot, ha végre helyükre kerülnének a dolgok.
Elõbb mindenkinek látnia kell a világ valódi születését a saját szemével! Idõutazással, de az csak a jövõben lehetséges! Ez a kulcs a lét születésére, és ez adja meg a választ, létezik e isten!
"Leginkább ami arra utal az, hogy milliárdok életére volt jó hatással. Nincs még egy ilyen könyv." És milliárdok élete ért véget miatta.
Miért foglalkozunk vele? Nekünk az a dolgunk, hogy szülessünk és meghaljunk! De ezekre a dolgokra sajnos sosem kapunk választ. Vagy direkt nem adnak, vagy félrevezetnek minket, akik a legjobban érintettek ebben!
Egyébként Isten, ez így hiányos, mert a sátán is isten! A sötétség istene!
Mellesleg ezek csak a Jézus által elmondott jelei az utolsó napoknak, de a Jelenések könyve ennél sokkal részletesebben elmondja az utolsó napok próféciáit, de azt még nehezebb érzelmezni, ezért ajánlom szeretettel hozzá ezt a könyvet: http://wol.jw.org/hu/wol/lv/r17/lp-h/0/13641

Mi amgyarazat arra hogy a nos ferfiak barmit megtesznek hogy megdughassanak? Foleg a kisgyerekesek attol elteroen hogy fiu vagyok szinte sorba allnak

Legjobb válasz: Szép csinos és jó nõ vagy.Akit igazán lehet dugni.Ügy a gyerek születés után általában a szex háttérbe szorul

Szép csinos és jó nõ vagy.Akit igazán lehet dugni.Ügy a gyerek születés után általában a szex háttérbe szorul
Fiu vagy?:P Az embert a hormon vezeti, ha lányos vagy és vadítóan viselkedsz akkor a biológiájuk hajtja õket:D Nincsmit tenni, a jó test az jó test lényegtelen a nem:D
Hogy riszálod a pitsádat, az a magyarázat -.-
Az emberek nagy részében van némi biszex hajlam. Ezek az emberek általában megházasodnak, gyerekük lesz, de ettõl még nem múlik el a saját nem iránti érdeklõdésük. Állítom, jóval több az ilyen biszex pasi (én már voltam olyannal is, aki egyenesen heterónak vallotta magát, lol), mint a full meleg.

Arra mi a magyarázat, hogy mindig eszembe jut valami, és meg is történik?

Pl. eszembe jutott egy ember akivel 2 hónapja nem beszéltem. Erre tegnap találkoztam vele a buszon. Vagy eszembe jutott egy kaja. És aznap pont azt csinált anyám. Vagy kinézek az ablakon, és pont akkor jön valaki hozzánk. Vagy tudom, hogy előttem fog elmenni a busz, és tényleg pont nem érek oda a megállóba. Ezek mitől vannak? Ezek csak véletlen, csak felűnnek? De azok nem, amikor pont nem veszem észre, és nem az lesz amire számítok?

Legjobb válasz: Pontosan :) Pl. biztos egy csomószor kinézel az ablakon, és nem történik semmi. De arra nem emlékszel, mert hát nem történt semmi

Pontosan :) Pl. biztos egy csomószor kinézel az ablakon, és nem történik semmi. De arra nem emlékszel, mert hát nem történt semmi
Az, hogy nagyon sok mindenre gondolsz. Ha a sok dologból 1% bejön, te már úgy érzed megjósolod a jövõt. Az persze sosem jut eszedbe, hogy "csülkös bablevesre gondoltam, mégse fõzött senki" Nem létezik jóslás, csak pszichológia.
Szerintem ez telepátia és megérzés, érdekes dolgok ezek, velem is sokszor elõfordul, én nem mondanám véletlennek, mert sokszor ismétlõdik.
Egy szót mondok: Szinkronicitás. :)
Nem tudom nekem is van ilyen elég gyakran néha annyit mondok csak rá, hogy "megint elszóltam magam". Idõnként megérzed mi fog veled történni, ez jó is meg rossz is lehet egyben, de véletlennek nem véletlen. 18/L

Mit ajánlanátok arra, hogy gyorsabban nőjjön a hajam?

A Biovannet, Revalidot én drágának találom, pláne ha nekem nem is segítene a hajnövekedésben. Ricinus olajon már túl vagyok, eredménytelenül. A kovaföld kapszulán gondolkozom, ez elérhető áron van. Akik már próbálták, mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ezek a különbözõ szépségvitaminok gyakorlatilag kb. ugyanazt tudják, csak más árban vannak, ezáltal a célközönség is más. Én éppen ezért úgy döntöttem, hogy mivel vitaminok kb. ugyanazok benne egy olcsóbb árfekvésû terméket próbálok ki elõször. Több, mint 1 hónapja szedem a dm-s das gesunde plus haar vital komplexet és elégedett vagyok vele. A hajam erõsebb, egészségesebb és úgy látom, többet is nõtt, mint korábban. + A körmeimre is jó, megerõsödtek, egészségesek és gyorsabban nõnek a körmeim. Az ára abszolút barátságot 1000Ft egy doboz, ami 2 hónapra elég. :) A kovaföld kapszuláról nincsenek tapasztalataim, de ezt a dm-s vitamint tényleg tudom ajánlani. Szerintem megéri kipróbálni!

Ezek a különbözõ szépségvitaminok gyakorlatilag kb. ugyanazt tudják, csak más árban vannak, ezáltal a célközönség is más. Én éppen ezért úgy döntöttem, hogy mivel vitaminok kb. ugyanazok benne egy olcsóbb árfekvésû terméket próbálok ki elõször. Több, mint 1 hónapja szedem a dm-s das gesunde plus haar vital komplexet és elégedett vagyok vele. A hajam erõsebb, egészségesebb és úgy látom, többet is nõtt, mint korábban. + A körmeimre is jó, megerõsödtek, egészségesek és gyorsabban nõnek a körmeim. Az ára abszolút barátságot 1000Ft egy doboz, ami 2 hónapra elég. :) A kovaföld kapszuláról nincsenek tapasztalataim, de ezt a dm-s vitamint tényleg tudom ajánlani. Szerintem megéri kipróbálni!
A kérdező hozzászólása: Ó, köszönöm szépen:) Ez még a kovaföld kapszulánál is jobban hangzik, mert az 1500 Ft, és azt hiszem egy hónapra sem elég... Rábeszéltél:) Én egyébként hajnövesztés céljából venném meg, szóval csak úgy megkérdem: biztos hogy többet nõtt a hajad tõle? az emberek hajlamosak bebeszélni maguknak:) Kicsit bizalmatlanná váltam ilyen téren, mert a ricinus nekem nem segített, pedig nagyon mondták hogy jó. De lehet hogy ezek sem használnak mindenkinek, vagy mindenkinek más használ...
Most voltam fodrásznál kb. 2 hete és mondta a fodrászom, hogy nagyon sokat nõtt a hajam, többet, mint máskor szokott. Egyébként kb. 3 havonta járok, tehát tudja, hogy a 3 hónap alatt mennyit nõ kb. a hajam, és most azt mondta, hogy szerinte többet nõtt és egészségesebb is a hajam, mint máskor. Mondtam, hogy szedem ezt a dm-s vitamint és azt mondta, hogy akkor valószínûleg ezért nõtt jobban a hajam. Én annyira nem látom a változást, de ha a fodrász ezt mondja, akkor elhiszem. :D Amúgy a ricinus nekem sem vált be, nagyon zsírosodott a hajam és hullott is. Oké, hogy olcsó, de annyit nem ér, hogy tönkremenjen a hajam.
A kérdező hozzászólása: Hát ha a ricinus neked se vált be, de a mostani az meg bevált, akkor hátha nekem is:) a héten veszek is valamit^^ Egyébként a ricinusról olvastam hogy van akinél hajhullást okozott. nekem mondjuk csak azért hullott a hajam, mert úgy beletapadt, hogy amikor kimostam, jött vele a hajam.

Hogyan tudom elolvasni a TiniRandi.hu-n érkezett leveleimet? Egyszerűen mikor rákatintok arra hogy 25 levelem érkezett kiadja és ott rákatintok arra h egy vagy két új levél és egy ilyen felkiáltó jelet ad ki. mit tegyek?

Legjobb válasz: kattints rá lent a mozzila,vagy explorel szóval a net jelére,és ott akkor látod kicsiben a megynyitott lapokat.ott lesz,általában külön lapon nyitja meg az üzeiket.

kattints rá lent a mozzila, vagy explorel szóval a net jelére, és ott akkor látod kicsiben a megynyitott lapokat.ott lesz, általában külön lapon nyitja meg az üzeiket.

Mit reagálnátok arra ha a párotok úgy megszorítaná a karotokat hogy lila foltos maradna?

De nem agresszióból hanem "játékból".

Legjobb válasz: Nem kell ilyen durvan "jatszani". En harapdalom a paromat, o is vissza szokott csipni meg harapni, de figyel arra hogy ne maradjon nyoma, illetve hogy ne fajjon.

Nem kell ilyen durvan "jatszani". En harapdalom a paromat, o is vissza szokott csipni meg harapni, de figyel arra hogy ne maradjon nyoma, illetve hogy ne fajjon.
A kérdező hozzászólása: én kezdtem , csak aztán õ visszacsípett és hát ez lett...
Mi csikizni szoktuk 1mást, annak nincs látható nyoma:D
hát ha nem szándékosan csinálta akkor elnéznék fölötte, max megkérném h máskor ne ilyen hevesen. amúgy az én barátom egyszer már "eltörte" a kezem, azért írom így, mert igazából én voltam a hibás. pont oda nyújtottam ki a kezem, ahová õ befutott és nekicsapódott a falnak, mert azt hittem, lassítani fog és át fog karolni... de õ már túl késõn vette észre, így... :) de nagyon szomorú lesz, ha erre gondol, most sem verte még ki a fejébõl h az õ hibája, pedig egyértelmûen én voltam a hülye :D
semmit, véletlen volt
ilyen "balesetek" elõfordulnak....bocsánatot kér, aki csinálta, és megy minden tovább ahogy addig
Csodálkoznék, hogy a fele olyan súlyú barátnõm, mint én, mennyit izmosodott. :)

Ha 1 pasi azt kérdezi, hogy: Játszunk varázslósat? Akkor azzal mire céloz? Arra, hogy csak 1 éjszakást szeretne és reggelre el tünik? Mert nekem ez jött le Vagy csak simán a szexre?

Legjobb válasz: Nekem elsõre az ugrott be,hogy levarázsolja rólad a ruhát, ebbõl arra következtettek, hogy szexet akar. Vagy pedig (de lehet, hogy csak túl élénk a fantáziám) a varázspálca = a férfiasságával. :)

Nekem elsõre az ugrott be, hogy levarázsolja rólad a ruhát, ebbõl arra következtettek, hogy szexet akar. Vagy pedig (de lehet, hogy csak túl élénk a fantáziám) a varázspálca = a férfiasságával. :)
A varázspálcára célzott... :D Tehát dugni akar. :D Szerintem kérdezd meg tõle hogy ezzel mire gondolt. 17/F
"megduglak aztán eltûnsz." egyéjszakás :)
te fel varázsolod én meg elvarázsollak vele, aztán többet nem látsz. kb. ennyi. de kérdezd meg tõle:D
én is annyi leszek és én is egy hónap múlva :D de akkor nem értem miért lennél kicsi ehhez?:O
A kérdező hozzászólása: 18 leszek lassan 1 hónap múlva xD
Hány éves vagy?:D
A kérdező hozzászólása: xD ez nagy, inkább nem akarom tudni xD nem szeretem ezt a témát xD kicsi vagyok hozzá
A kérdező hozzászólása: hát inkább nem xD nekem az 1 éjszaka ugrott be, de az úgyse lesz, meg hát tuti, hogy arra gondolt mivel eléggé célozgatott a szexre, hogy nálam alszik, meg stb...
A kérdező hozzászólása: mikor van a szülinapod? :DD hát mert miért ne lennék kicsi? xD am a magasságomra is céloztam meg egy 21 éves kérdezte xDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!