Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak a gyógyszernek (38 db)

Mi lehet annak a gyógyszernek a neve, amit menstruációs zavarra kaptam?

Nagyon régen volt, vagy 15 éve. Folyton menstruáltam. Többet igen, mint nem. Sokféle fogamzásgátlót írtak fel, egyik sem hozott rendbe. Aztán egy professzor megkérdezte, akarok-e gyereket jelenleg (vagyis akkor), vagy nem. Én mondtam, hogy még nem és eszerint írt fel valamit, ami segített. De mondta, hogy ezt majd vissza kell csinálni, ha gyereket szeretnék. Mi lehetett ez a gyógyszer? Használt valaki ilyet? Köszönöm!
Ez az élet rendje..
nincs ilyen gyógyszer.:)
Ez nem így mûködik...
Csak, ha rendszeresen szedsz fogamzásgátlót tudod megváltoztatni a köztes vérzés idejét. Ez nyaralásig nem fog menni.
Rendszeres fogamzásgátló szedésével el tudod tolni a megvonásos vérzésedet idõben pár nappal, más módszer nem létezik rá.

Akinek nincs tb-je (mert nem jár már suliba, de munkája sincs) annak mi a helyzet a nőgyógyászati ellátással és a gyógyszer feliratással?

Fogamzásgátlót kell szednem,de végeztem a sulival,munkám még nincs..kell fizetni,vagy egyáltalán mi a teendő ilyenkor?Sulis koromban voltam először nőgyógyásznál,akkor írta ki a gyógyszert,de mennem kellene kontrollra és lehet másik gyógyszer kell..

Legjobb válasz: Sajat magad utan kene fizessed a tb-t onnantol, hogy megszunt az iskola altali biztositott jogviszony, ez jelenleg 6660,- havonta. Ha ezt nem fizeted, elobb-utobb a NAV behajtja rajtad, visszamenoleg is. Amugy mehetsz magan nogyogyaszhoz is gyogyszert feliratni, de attol meg a tb-det is rendezni kellene.

Sajat magad utan kene fizessed a tb-t onnantol, hogy megszunt az iskola altali biztositott jogviszony, ez jelenleg 6660, - havonta. Ha ezt nem fizeted, elobb-utobb a NAV behajtja rajtad, visszamenoleg is. Amugy mehetsz magan nogyogyaszhoz is gyogyszert feliratni, de attol meg a tb-det is rendezni kellene.
Nem tudom miért kellett a 2-es választ lepontozni, semmit nem írtam benne, amit nem úgy lenne. Ha valakinek nincs rendezve a TB-je, azt ellátják, de figyelmeztetik, hogy nincs rendezve. És ha úgy látja az illetékes szerv, akkor az ellátás árát behajthatja! Tehát vagy az illetõ elkezdi maga után fizetni, vagy ha nem tudja mibõl és illetékes rá, akkor szociális rászorultság alapon kérheti az önkormányzatnál, hogy ne kelljen fizetnie. És akkor nem kell maga után fizetnie, de lesz ellátása! És van egy türelmi idõ, ami még pl. iskola befejezése után vagy munkaviszony megszûnése után van, akkor még jár az ellátás, de utána rendezni kell. Ez munkaviszonynál 45 nap. De ha mondjuk most végezte el a középiskolát vagy szakmunkás iskolát rendes nappali tagozaton, akkor a befejezés évének december 15-éig érvényes még az ellátás.
Rendezned kell a jogviszonyodat, különben ellátnak, de utólagosan behajtják az ellátás árát. És persze ha lejárt az iskola befejezése utáni türelmi idõ, mert az is van, ami alatt még biztosított, akkor amúgy is jelez a rendszer az orvosnál, hogy nincs biztosításod és megkérnek rá, hogy intézd el. Ezt megteheted oly módon, hogy elmész a NAV-hoz és kéred, hogy magad után fizethesd. Vagy ha nincs mibõl fizetned, akkor pedig kérheted az önkormányzatnál a szociális rászorultságot és akkor nem kell fizetned, de lesz ellátásod.
3 éve a jogviszony lejárta után még 3 hónapig nem kellett fizetni. Azután pedig már igen, havonta, magad után a munkaviszonyod kezdetéig.
2011-ben amikor kiléptem a munkahelyemrõl, ez az idõ már csak 45 nap volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a segítséget, megérdeklõdöm a dokinál.
Kedves Kérdezõ? Sikerült valamit megtudni? Én is most hasonló helyzetbe kerültem...

Mi a véleményetek a clotis használatáról? Tapasztalatokat szeretnék olvasni, hogy aki szedte annak hatott is. Nagyon szeretnénk már babát és a jövő hónapban kezdem majd szedni a gyógyszert!

Legjobb válasz: Szia! Elõtte mem árt egy hormonvizsgálat, mert nem biztos hogy önmagában csak a closti segít! Nekem sem segített csak ez az egy gyógyszer, bár az elsõ hónapban terhes lettem tõle és el is ment a baba sajnos. Aztán 5 hónap múlva már megmaradt és szedtem mellé utrogestant is, ha már + lett a tesztem. De hormonvizsgálat kell! különben lehet, hogy nem is a closty jó neked... üdv egy 28 hetes

Szia! Elõtte mem árt egy hormonvizsgálat, mert nem biztos hogy önmagában csak a closti segít! Nekem sem segített csak ez az egy gyógyszer, bár az elsõ hónapban terhes lettem tõle és el is ment a baba sajnos. Aztán 5 hónap múlva már megmaradt és szedtem mellé utrogestant is, ha már + lett a tesztem. De hormonvizsgálat kell! különben lehet, hogy nem is a closty jó neked... üdv egy 28 hetes
Szia. Hormon vizsgálat mellett szedtem folyamatos orvosi felügyelet mellett fél évig de jó kis pco lett belõle ami más dokinál derült ki egy hülye [email protected] orvos félre kezelt mert semmi baj nem volt a pémmel de akkor még naiv voltam és hittem neki de ennek ellenére sok leendõ anyukának segít , kívánom hogy neked is segítsen.
Én egy hónapig szettem a clostit mellé cickafark és palástfû teát ittam! Nem tudom, hogy melyik segített, de az elsõ hónapban sikerült! :o) Remélem Neked is sikerülni fog! :o)
Utolsó válaszadó! Ebben a hónapban pont a peteérés idõszakánál tartok.
Én 1 hónap closti után teherbe estem. PCOS-em van. A 18-19. nap volt pém. Már 16 hetes vagyok. Remélem Neked/Nektek is hatni fog!
14:44-estõl kérdezném, hogy mikorra nem várja és mik a tünetei?
Szia! Nekem már volt több terhességem de sajnos mindegyik missed ab-val végzödött. Tavaly kiderült, hogy alacsony a progeszteron szintem. A doki nekem is clostit irt fel. Két hónapig szedtem, volt is szép érett petesejtem, de a gyógyszer elvékonyitotta a méhnyálkahártyámat. Most ott tartunk, hogyha pozitivat tesztelek azonnal mennem kell a dokihoz aki utrogestant fog adni.
Szia.Nekem már a második clostis hónapom, csütörtökön megyek a dokihoz a harmadik adagért.Megbeszélem a dokival, hogy mi van, miért nem sikerül a baba, már több mint egy éve próbálozunk.
Én is szedtem de nekem nem vált be!Amúgy volt egy pár tüszõ és méretileg is nagyobbak voltak, mondta az orvos.MÉg a hasam is fájt és azt mondta hogy ez miatt.Úgyhogy szerintem a Closti ritka esetben válik be.Lehet hogy pont te leszel az egyik a ritka esetek egyike.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Csináltak már nekem hormon vizsgálatot azon már túl vagyok, csak arra voltam kíváncsi hogy mennyire bizakodhatok hogy ez majd segít!

Mi annak a gyogyszernek a neve amit szeretkezes utan 12 ora eltelteig kell bevenni?

Nem jut eszembe.

Legjobb válasz: Esemény utáni tabletta a neve, 72 órán belül kell bevenni (minél hamarabb veszed be, annál hatásosabb)... "...Hol kapható az esemény utáni tabletta? Az esemény utáni tabletta gyógyszertárban csak rendelvényre kapható. Felírhatja nõgyógyászunk, háziorvosunk, sürgõsebb esetben minden nõgyógyászati klinika vagy a rendelõintézetek nõgyógyászati osztályának ügyeletes orvosa. Egyes nõgyógyászati klinikákon tinédzser-ambulancia is mûködik: a készítmény itt is beszerezhetõ..."

Esemény utáni tabletta a neve, 72 órán belül kell bevenni (minél hamarabb veszed be, annál hatásosabb)... "...Hol kapható az esemény utáni tabletta? Az esemény utáni tabletta gyógyszertárban csak rendelvényre kapható. Felírhatja nõgyógyászunk, háziorvosunk, sürgõsebb esetben minden nõgyógyászati klinika vagy a rendelõintézetek nõgyógyászati osztályának ügyeletes orvosa. Egyes nõgyógyászati klinikákon tinédzser-ambulancia is mûködik: a készítmény itt is beszerezhetõ..."
esemény utáni tabletta
A rádióba szokták mondani azt a telefonszámot ahol lehet szerezni bármikor: 06 30 30 30 456
Postinor?
Rigesoft. Az aktus után 72 órán belül kell bevenni. (gyógyszerész)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. A posztinorra gondoltam.

Mi annak a gyógyszernek a neve ami minden pattanást eltüntet?

Régen hallottam róla hogy van ilyen Es most nagyon szükségem lenne rá!

Legjobb válasz: nem igazán tudom, hogy pontosan mire gondolsz, de én egy ecsetelõs oldatot szoktam használni, amit a gyógyszertárban lehet megvenni. ha jól tudom, akkor szalicilsavat tartalmaz, ami összehúzza+leszárítja a pattanásokat, így rövid idõn belül eltûnnek. a pontos nevét nem tudom, de hogyha elmész a gyógyszertárba és megmondod, hogy szeretnél kérni egy szalicilsavas oldatot, ami olcsó (500-700 Ft) és külön ki kell keverni, akkor tuti érteni fogják ;) remélem, hogy tudtam segíteni:)

nem igazán tudom, hogy pontosan mire gondolsz, de én egy ecsetelõs oldatot szoktam használni, amit a gyógyszertárban lehet megvenni. ha jól tudom, akkor szalicilsavat tartalmaz, ami összehúzza+leszárítja a pattanásokat, így rövid idõn belül eltûnnek. a pontos nevét nem tudom, de hogyha elmész a gyógyszertárba és megmondod, hogy szeretnél kérni egy szalicilsavas oldatot, ami olcsó (500-700 Ft) és külön ki kell keverni, akkor tuti érteni fogják ;) remélem, hogy tudtam segíteni:)
a sotret 100% csak nem minden bõrdoki írja fel
A kérdező hozzászólása: 1# alkoholos szalicilsavoldatot használok napi 2szer :) . de én most tablettára gondoltam . azért köszi!
Roaccutan, Sotret
Utrogestan/Duphaston
A kérdező hozzászólása: koszonom :)

Mi annak a gyógyszernek a neve, amely a peteérést segíti?

Már kérdeztem, de elsikkadt sajnos, igazi választ nem kaptam.

Legjobb válasz: Clostylbegit.

Clostylbegit.
a clostyra gondolsz? http://www.pirulapatika.hu/210006204/betegtajekoztato hormonos, szigoruan orvosi felugyelet mellett szedhetõ
clostylbegit a peteérést serkenti, nem hormon, de a hormonháztartást befolyásolja szigorúan orvosi fegyülete, ultrahang-kontroll mellett szabad csak szedni sztem nagyon tuti tabletta :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Ez akkor nem hormonkezelés?
szia, ez nem hormon, hanem az agyat stimulálja, hogy megfelelõ utasításokat adjon az összes hormontermelõ szervnek. Ennek ellenére hormonlelet birtokában lehet megállapítani, hogy mikor mennyi ideig , és mennyit lehet belõle szedni, ellenõrizni kell, hogy hány tüszõ érett tõle (UH-on), és nem árt adni mellé a ciklus 2. felében adagolandó progeszteron pótlást, mert sajna az egyik mellékhatása a clostinak az, hogy elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, ahova aztán így nem tud beágyazódni a baba! De ettõl függetlenül, szerintem, minden 4. nõ enneka segítségével nyerte vissza a minõségi petéit! :)

Mi a neve annak a gyógyszerrel amivel az orvos megindítja a menstruációt?

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm az eddig érkezett válaszokat ,de már sikerült megtalálnom a gyógyszer nevét!!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddig érkezett válaszokat , de már sikerült megtalálnom a gyógyszer nevét!!
Szia! bocs, de szerintem nem volt konkrét a kérdésed...hogy miért kell a menstruációt megindítani, szerintem elég fontos info lett volna...én megnéztem a kérdést, csak így nem igen lehet rá válaszolni...
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg teljesen egyértelmû volt a kérdés...hogy miért kell megindítani az ez esetben mindegy. A gyógyszer a lényeg!
vmilyen progeszteron. pl. duphaston, norcolut

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!