Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak a Dire (63 db)

Akik nézitek az Éjjel-Nappal BP-t: Mi a véleményetek Marci-Dia-Anikó hármasáról?

Megkérem azokat, akik nem szeretik ezt a sorozatot, ne írjanak. Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Nekem mind1 ameddig Anikó és Dia bszni valóan jól néznek ki.. :DD

Nekem mind1 ameddig Anikó és Dia bszni valóan jól néznek ki.. :DD
Mit? A papucs, és a 2 okoskodó p*csa. Ennyi.
Ez elképesztõ
én szerettem de kicsit elfajultak ezek a karakterek mindenki dug mindenkivel mindenki szelermes lesz mindenkibe már kvetni sem lehet
Úgyis az lesz a vége, hogy a Marci összejön az Anikóval.
Szánalmas.Undorítóak és rohadnak mind a hárman.
Tróger banda! Nem nézem, de a bemutatók alapján ez az elsõ reakcióm!

Mit kell tudnia informatikából annak a diáknak, aki most végezte el az általánost?

Csak mert a gimiben lesz egy felérésem és nem szeretnék rosszul kezdeni.

Legjobb válasz: Office csomagból tudnod kell használni: Word,Excel,PowerPoint Igazából ennyit tanítanak általánosban. Meg fogalmak esetleg pl.: hardver, szoftver.

Office csomagból tudnod kell használni: Word, Excel, PowerPoint Igazából ennyit tanítanak általánosban. Meg fogalmak esetleg pl.: hardver, szoftver.
Csak a legalapabb dolgok


Mi volt annak a zenének a címe ami ma az éjjel-nappal budapesben ment amikor Regi és Dia abban a kávézóban találkoztak?

zene,éjjel-nappal budapest,

Legjobb válasz: hát igen a kulcsszavakat nem jó helyre adtam meg :D

A kérdező hozzászólása: hát igen a kulcsszavakat nem jó helyre adtam meg :D
Gary Jules - Mad world
Jaja l, a Mad World. IMÁDOM azt a számot! Miután meghallgattam, rögtön letöltöttem a kottáját, és éjjel-nappal azt játtszom. :) Egyébként még a szövege is olyan, mintha Cortezrõl szólna. Hogy is van...? Vmi olyasmi magyarul, hogy az álmok, amikben haldoklon a legjobbak, amit valaha láttam. Vagy vlami ilyesmi. ;)) (ígérd meg hogy beírodva fordítóba)
én is nagyon imádom azt a számot!! és persze Cortezt is! csak az a baj hogy az életben nincs egy ilyen Cortez! sajnos :(
amugy itt van a zene plusz a magyar fordítás is nagyon jo nézzétek meg! http://www.youtube.com/watch?v=rh-fUuCJqhw
*kisfilmje, és igen, a Mad world volt.:)
igen de az az 5.ben volt! vagy volt a 6.ban is? azt még mot kezdem olvasni!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) )))

Mi volt annak a sorozatnak a címe amiben a tanár és a diákja szeret egymásba? A TV2 adta még régen

Legjobb válasz: Barátok és szerelmek :) ha erre gondolsz, én imádtam, én szerintem az rtl adta, de nem biztos :)

Barátok és szerelmek :) ha erre gondolsz, én imádtam, én szerintem az rtl adta, de nem biztos :)

"Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen. " Mit jelent ez a mondat az alábbi szövegben?

Auch Busse zeigen Rosa Parks schon als Kind, dass es eine schwarze und eine weiße Welt gibt. Zur Grundschule in Alabama werden nur die weißen Kinder gefahren - die kleine Rosa muss laufen. Auch noch Jahrzehnte später sorgt die Rassentrennung in den Bussen dafür, dass Rosa Parks für weiße Mitfahrer Platz zu machen hat - aber am 1. Dezember 1955 tut sie das nicht mehr. Die 42-Jährige fährt in Montgomery von der Arbeit nach Hause, der Bus füllt sich und alle Plätze für Weiße sind besetzt. Als weitere Weiße einstiegen, weigert sich Rosa Parks aufzustehen. Sie erinnert sich später wie Polizisten kommen, um sie festzunehmen. "Warum schubsen Sie uns so herum?", habe sie einen Beamten gefragt. "Ich weiß es nicht", habe der geantwortet, "aber Gesetz ist nun mal Gesetz. Sie sind verhaftet." "Ich hatte ich keine Ahnung, was ich auslösen würde" Parks ist nicht die erste Schwarze, die auf diese Weise protestiert. Aber sie ist aktiv in der NAACP, einer Vereinigung für die Bürgerrechte der Afro-Amerikaner. Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen. "In dem Moment als ich verhaftet wurde, hatte ich keine Ahnung was ich auslösen würde", sagt sie später. Nach einem Tag kommt sie auf Kaution wieder frei, drei weitere Tage später steht ihre Verhandlung vor Gericht an. Bis dahin druckt die NAACP Zehntausende von Pamphleten und ruft in Kirchen der Schwarzen dazu auf, Busse zu boykottieren. 75 Prozent der Passagiere sind Afro-Amerikaner und so bleiben die Fahrzeuge am Tag der Gerichtsverhandlung praktisch leer.

Legjobb válasz: A faji megkülönböztetésrõl szól a "cikk" (e Rassentrennung) Iskolába régebben csak a fehér gyerekek mehettek buszon (Rosa Parks fekete bõrû nõt egyszer egy buszon õrizetbe vettek a rendõrök és emiatt tiltakozási hullám bontakozott ki Amerikában A mondat azt jelenti, hogy "Rosa Parks a jó (makulátlan) hírneve miatt pont jó példát statuált arra, hogy az ilyen esetek ismertté váljanak" (mármmint a faji megkülönböztetésre) Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen

A faji megkülönböztetésrõl szól a "cikk" (e Rassentrennung) Iskolába régebben csak a fehér gyerekek mehettek buszon (Rosa Parks fekete bõrû nõt egyszer egy buszon õrizetbe vettek a rendõrök és emiatt tiltakozási hullám bontakozott ki Amerikában A mondat azt jelenti, hogy "Rosa Parks a jó (makulátlan) hírneve miatt pont jó példát statuált arra, hogy az ilyen esetek ismertté váljanak" (mármmint a faji megkülönböztetésre) Und dort begreift man schnell, dass Rosa Parks mit ihrem unbescholtenen Ruf die Richtige ist, um den Fall an die große Glocke zu hängen
Az eset után a fekete bõrûek bojkottálták a buszok használatát azon a napon, amikor Rosa Parks bírósági tárgyalása folyt (R P az NACCP nevû szervezetnek volt a tagja, amely az õ esetérõl az ujságjában is beszámolt így válhatott szélesebb körben ismertté)
Az "anerkennen" (elismerni)
Egyébk. R P 2005-ben halálozott el (92 évesen) Obama elnök (mint elsõ fekete bõrû am. elnök) sokat köszönhet neki (Obama erkannte an: "Es braucht die einfachen Bürger, um den Wandel herbeizuführen") Szükség van az egyszerû polgárokra hogy beinduljon valami változás
Tehát Obama elismerte, hogy (ezt jelenti az "erkannte an")
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kissé átfogalmaztam az elsõ fordítását: "Ott pedig gyorsan világossá vált, hogy a feddhetetlen hírnevû Rosa Parks a megfelelõ személy arra, hogy az eset nagy nyilvánosságot kapjon."
Igen. Nagyon jó
A kérdező hozzászólása: Jó sok kis zöld mancsot kaptál!

Az éjjel nappal budapestben mi annak a zenének a cime mikor marci ment diához és dia aludt?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=lJqbaGloVxg erre gondolsz?

A kérdező hozzászólása: igen köszönöm :)
nagyon szívesen:)

Elektrolízis során melyik fejlõdik az anódon, és mi a katódon?

pl. Na2SO4 elektrolízise során. Sok anyagot találtam róla a neten is, de még mindig nem érthetõ. Valaki alapjaiban el tudná magyarázni? Köszönöm!

Legjobb válasz: Elektrolízisnél az anódon mindig oxidáció, a katódon pedig redukció zajlik. Az anód pozitív töltésû elektród elektrolízisnél, a katód negatív. Az Na+ redukciójának energiaigénye nagy, így indifferens elektródon a vizes oldata nem redukálódik, helyette a víz redukálódik a katódon, azaz elektront vesz fel ebben az esetben: 2H2O+2e-= 2OH-+H2. Az összetett ionok szintén kivételt képeznek, vizes oldatukban helyettük is a víz vesz részt az elektródfolyamatokban, így a SO4-ion (2-) nem oxidálódik az anódon. Helyette az alábbi reakció játszódik le: 2H2O= O2 + 4e- + 4H+ Remélem, hogy érthetõ, de kérdezz nyugodtan, ha valami nem tiszta. Most nézem, igaz Na2SO4-oldatra gondolsz?

Elektrolízisnél az anódon mindig oxidáció, a katódon pedig redukció zajlik. Az anód pozitív töltésû elektród elektrolízisnél, a katód negatív. Az Na+ redukciójának energiaigénye nagy, így indifferens elektródon a vizes oldata nem redukálódik, helyette a víz redukálódik a katódon, azaz elektront vesz fel ebben az esetben: 2H2O+2e-= 2OH-+H2. Az összetett ionok szintén kivételt képeznek, vizes oldatukban helyettük is a víz vesz részt az elektródfolyamatokban, így a SO4-ion (2-) nem oxidálódik az anódon. Helyette az alábbi reakció játszódik le: 2H2O= O2 + 4e- + 4H+ Remélem, hogy érthetõ, de kérdezz nyugodtan, ha valami nem tiszta. Most nézem, igaz Na2SO4-oldatra gondolsz?
A kérdésrõl: nem írja hogy sóolvadék vagy sóoldat elektrolízisrõl van e szó. Az oldat elektrolízéséhez (amit a válaszadó feltételezett) pedig annyit, ha a hidrogénnél pozitívabb fém az elektród (a nyomást és a hõmérsékletet, aktivitást is figyelembe véve) akkor bizony a nátrium válik le, ami persze azonnal elreagál a vízzel. ha pl higanykatódot használunk, a nátrium azonnal a malgámot képez a higannyal, így nem reagál a vízzel. (NaOH ipari elõállítása)
Ezért írtam, hogy indifferens elektród (pl.:grafit, platina)esetén redukálódik a víz a katódon. És mivel nem volt szó a kérdésben az elektród típusáról, ezért azt feltételeztem, hogy indifferens, mert ha nem az lenne, azt fel szokták tüntetni. Igen, egyébként ha higany katódról van szó, akkor a 2-es válaszoló írta jól a katódon végbemenõ folyamatot. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!