Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak, hogy valaki (288 db)

Mik a jelei annak, hogy valaki marihuána függő? És ha valaki sokat szív annak megváltozik a viselkedése?

hogy viselkedik,illetve megváltozik -e a viselkedése ha nem szív.

Legjobb válasz: a marihuana nem okoz fizikai függõséget. pszichikait igen, de annak nincs egyfajta tünete, mindenki máshogy reagál rá... lehet pl agresszívebb ha nem kap füvet, lehet depressziós...bármi. megváltozik a viselkedése...hát ez képlékeny, de általában úgylátom hogy valamennyire meg. fõleg ha leteszi valaki.

a marihuana nem okoz fizikai függõséget. pszichikait igen, de annak nincs egyfajta tünete, mindenki máshogy reagál rá... lehet pl agresszívebb ha nem kap füvet, lehet depressziós...bármi. megváltozik a viselkedése...hát ez képlékeny, de általában úgylátom hogy valamennyire meg. fõleg ha leteszi valaki.
A kérdező hozzászólása: lelki függés szerintem durvább mint a fizikai
attól függ miben. de attól még nem mindegy, máshogy kell "kezelni"
A kérdező hozzászólása: miért a lelkit hogy kell?
hát testi leszoktatásban alkalmazzák a fokozatosságot, egyéb anyagokat, metadon stb.. a lelkihez nem kell orvosi segítség, oda akaraterõ kell és kitatás. nem jelentkeznek testi tünetek, ezért ezeket nem kell kezelni.

Mi lehet az oka annak, hogy valaki abbahagyja a lovaglást annak ellenére, hogy az az élete volt?

NYolc éve lovagoló 13 éves lány egyik napról a másikra abbahagyta a lovaglást, pedig már épp a rajtengedély vizsgára készült. Az ok nem anyagi, és esése sem volt. Imádta a lovát, a lovaglást.

Legjobb válasz: Most minek találgassunk? Kérdezd meg tõle!

Most minek találgassunk? Kérdezd meg tõle!
én az úszást hagytam abba, nem úsztam szabályosan, és majdnem belefulladtam a medencébe, de most újból tanulok úszni
idohiany, mas hobbi, esetleg elkezdett felni egy rossz elmeny matt. nem szabad eroltetni. lehet kesobb visszatalal a lovakhoz.
Aki igazán elhivatott és valóban SZERETI annak ez az élete, nem lehet abbahagyni.
van ez így, én 14 év után hagytam abba, de aztán pár hónappal késõbb úgy döntöttem, hogy folytatom
Elpusztult a lovam. Ezek után képtelen vagyok egy másik lóra felülni és folytatni onnan ahol abbahagytam. :((
Más dolgok fontosabbak neki, pl. tanulás, idõhiány, stb. Vagy mégsem imádta annyira, megunta, belefáradt, hogy minden nap lovagolni, lovazni kell, ha esik-ha fúj.
kamasz koromban nekem is volt pár év kihagyásom, amikor a bulizás, a fiúk fontosabbak voltak. bár a kihagyás nálam is úgy kezdõdött, hogy eladták a kedvenc lovamat.
Eladták a lovat, amin mindig lovagoltam, és imádtam õt. :/ 16/L
Nekem is van egy ismerõsöm, aki 17 évesen hagyta abba a lovaglást, mert el kellett adni a kedvenc lovát. (Nem a sajátja volt, iskola ló)

Amerikában mi a feltétele annak, hogy valaki autóbuszvezető legyen?

Mik az USA-ban (lehet?leg New Yorkban, vagy valami egyéb nagyobb városokban) a buszvezet?i jogosítvány korhatárai/feltételei? A nyelvtudáson kívül mi szükséges ahhoz, hogy valaki odakint legyen buszsof?r?

Legjobb válasz: Amerikai allampolgarsag, vagy annak hianyaban zoldkartya birtoklasa. Nyelvtudason kivul helyi (amerikai) jogositvany minimum 2 eves meglete, baleset es kozlekedesi kihagas-mentes mult es jo erkolcsi moral, vagyis lenyomoznak, hogy nem vagy-e buntetett eloeletu vagy korozott szemely.

Amerikai allampolgarsag, vagy annak hianyaban zoldkartya birtoklasa. Nyelvtudason kivul helyi (amerikai) jogositvany minimum 2 eves meglete, baleset es kozlekedesi kihagas-mentes mult es jo erkolcsi moral, vagyis lenyomoznak, hogy nem vagy-e buntetett eloeletu vagy korozott szemely.


22éves nő vagyok! Mi a feltétele annak, hogy valaki börtönőr legyen?

Legjobb válasz: Érdeklõdj annál a bv-nél ahova menni szeretnél. Vigyél önéletrajzot, bizonyítványokat. Aztán értesítenek, hogy felvettek-e vagy sem. Ha igen és hivatásosnak, akkor 14 hét iskola Budapesten. Ha közalkalmazottnak, akkor más suli van. Aztán cafeteria csak meghatározott szolgálati idõ után jár, mondjuk miután letelt az 1 év probaidõ (hivatásos esetében) Suli ideje alatt kapsz alapbért, ha sikeresen végeztél utána munkába állhatsz és kaphatsz plusz pótlékokat. Aztán nyugdíjba csak tényleges 25 év fegyveres szolgálati viszonnyal mehetsz. De mire te oda eljutsz, addigra ugy is megváltoztatják. Üdv egy bv-s nyugdíjas

Érdeklõdj annál a bv-nél ahova menni szeretnél. Vigyél önéletrajzot, bizonyítványokat. Aztán értesítenek, hogy felvettek-e vagy sem. Ha igen és hivatásosnak, akkor 14 hét iskola Budapesten. Ha közalkalmazottnak, akkor más suli van. Aztán cafeteria csak meghatározott szolgálati idõ után jár, mondjuk miután letelt az 1 év probaidõ (hivatásos esetében) Suli ideje alatt kapsz alapbért, ha sikeresen végeztél utána munkába állhatsz és kaphatsz plusz pótlékokat. Aztán nyugdíjba csak tényleges 25 év fegyveres szolgálati viszonnyal mehetsz. De mire te oda eljutsz, addigra ugy is megváltoztatják. Üdv egy bv-s nyugdíjas
elmebaj
Szívesen lennék akkor rab, akkor jobban el tudnám utni az idot veled, Baby!
A kérdező hozzászólása: Köszi a bunkó választ...valahogy az ilyen paraszt embereket kitiltanám innem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Igen, tudom, hogy nem egy leány álom....de legalább biztos munka:-) és valóban elég hamar elmehet az ember nyugdíjba!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kielégítõ választ:-)

Jelenleg mi a feltétele annak, hogy valaki államilag támogatott képzésről költségtérítésesre kerüljön?

A kreditek számítanak, az átlag vagy mindkett?? Félévkor is átrakhatnak vagy csak év végén? Egy új törvény mikortól léphet életbe?

Legjobb válasz: nálunk az EKF-en úgy van,hogyha valaki megbukik valamilyen tárgyából annak a helyére pályázhat 1 olyan fizetõs tanuló aki jól teljesített az adott félévben.a dékáni hivatal meg elbírálja.a bukott hallgató meg fizethet ha akar.

nálunk az EKF-en úgy van, hogyha valaki megbukik valamilyen tárgyából annak a helyére pályázhat 1 olyan fizetõs tanuló aki jól teljesített az adott félévben.a dékáni hivatal meg elbírálja.a bukott hallgató meg fizethet ha akar.
ha meg nincs ki az X kredit (nem tom hogy mennyi kell) akkor eleve nem is vizsgázhatsz.tehát megint bukta.(EKF)
Engem két éve vettek át költségtérítésesrõl államira a PE-en. Egy év után kérvényezhettem az átsorolásomat. Minden kreditet teljesítettem, ezenkívül 4, 9-es átlagom volt, és mivel a felsõ 5%-ba tartoztam, így az egyik államis, de link szaktársammal cseréltem helyet. Nézd meg az intézmény honlapján vagy érdeklõdj a tanulmányi osztályon, hogy milyen lehetõségeid vannak. Hogy egy új törvény mikortól léphet életbe, azt nehezen lehetne megjósolni a jelenlegi helyzetben...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még nem kerültem ilyen helyzetbe szerencsére, csak jó tudni, hogy mit kell elkerülnöm ahhoz, hogy ne is fordulhasson elõ...
Intézmény függõ, nálunk akkor sorolnak át valakit, ha nincs meg adott számú kredite x félév alatt. (ELTE)

Mik a feltételei annak, hogy valaki 56-58 évesen nevelőszülőként befogadhasson egy 4-5 éves gyereket? Hogy válik valaki nevelőszülővé?

Legjobb válasz: nagyon szigorú feltételei vanak és úgy tudom egyedülálló személy nem fogadhat örökbe jelen álláspont szerint továbbá nézik az anyagi hátteret van környezettanulmány és sajnos már asszem negyven éves korig lehet csak pályázni mert igy is évekig tart. de ezek amikrõl hallani lehet Azért remélem sikerül!!!

nagyon szigorú feltételei vanak és úgy tudom egyedülálló személy nem fogadhat örökbe jelen álláspont szerint továbbá nézik az anyagi hátteret van környezettanulmány és sajnos már asszem negyven éves korig lehet csak pályázni mert igy is évekig tart. de ezek amikrõl hallani lehet Azért remélem sikerül!!!
Szia a református egyháznál van nevelõszülõi program, ez nem olyan örökbefogadós állami dolog, hanem az egyház a rászorulo gyermekeken igy akar segiteni, és némi támogatást is ad a szülöknek. Szerintem ennyi idõsen ez jöhet szóba, az állami örökbefogadás sokkal nehézkesebb lenne. elérhetõségük: e-mail: [email protected] Országos szakmai koordinátor: Horváthné Váradi Ildikó református diakónus, intézményvezetõ Tel: 06/ 30/ 841 0907
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
56-58 evesen mar nem vehetsz magadhoz 4-5 eves gyereket.Azt hiszem a max megengedett korkulonbseg 45 ev. Igen szigoru feltetelei vannak.eu alkalmassag pszihologiai alkalmassag, tanfolyam, vizsga.
De a kérdezõ nem örökbe akar fogadni, csak nevelni!Ott sztem nincs kormegkötés-a max 40 év korkülönbség-, teljesen más szabályai vannak mint az örökbefogadásnak.
Szia! Ha valaki nevelõszülõ akar lenni akkor jelentkeznie kell egy tanfolyamra amit el kell végezni, a nélkül nem megy a dolog. Nagyon komoly környezettanulmányt is végeznek, meg van határozva gyerekenként hány négyzetméternek kell meglennie. Sajnos tényleg 45 év a maximális korkülönbség ami lehet a gyerek és a nevelõszülõ között, bár néha lehet kivétel, ha például van idõsebb testvér is akkor odakerülhet a kicsi is, de nem hiszem, hogy ez a jellemzõ. Egyébként egyedülállõ személy is lehet nevelõszülõ ha a körülményeket tudja biztosítani. Ja , Anyukám 53 éves és van nála egy 3 éves kisfiú, mert neki meg van egy 15 éves nõvére aki elõbb odakerült, majd jött az akkor 8 hós baba a csecsemõotthonból.:) Tanfolyamrõl a helyi gyermekvédelmi intézménynél lehet érdeklõdni.
Ervenyes a neveloszulore is a kor.En is az akartam lenni onnan tudom.De lehet itt rugalmasabbak.

Mi a lényege annak hogy valaki megmutatja a bélyeggyűjteményét? Sokszor hallottam már ezt és nem tudom mit jelent.

Legjobb válasz: általában nem szó szerint kell érteni. azt jelenti, hogy "szeretne vmit tõled" a férfi (burkolt kifejezése annak, hogy szeretne veled lefeküdni)

általában nem szó szerint kell érteni. azt jelenti, hogy "szeretne vmit tõled" a férfi (burkolt kifejezése annak, hogy szeretne veled lefeküdni)
én vagyok az 1. hozzászóló megint tehát ezt mondja a férfi, amikor azt akarja, hogy menj fel hozzá, de persze legtöbbször szó sincs bélyeggyûjteményrõl (inkább vicces kifejezés ez ma már)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom h nem szó szerint kell ezt a bélyeggyûjteményt érteni, ezért sem értettem igazából:D de köszi:)
Mert régebben menõ volt a bélyeggyûjtés, minél több bélyeg, annál több rizpekt :D És úgy hívták fel a lakásukba a kiszemelt lányt, hogy "Mancika, nem lenne-e kedve megtekinteni a bélyeggyûjteményem?" (apám is gyûjtött bélyegeket és tényleg így volt :D)

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy hol van és mik a feltételei magyarországon annak hogy valaki tankon legyen a személyzet valamelyik tagja?

Legjobb válasz: http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzod.. Itt leírják, hol érdeklõdj a lehetséges üres posztokról és mik az alapfeltételek.

http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzod.. Itt leírják, hol érdeklõdj a lehetséges üres posztokról és mik az alapfeltételek.

Mi a menete annak hogy valakinek állami fedezõménje legyen? Hogyan, hol lehet igényelni? Mikor lehet?

Legjobb válasz: Akkor lehet ha van sok kancád egy adott fajtából. Pl furioso fedezõmént tudok (amit amúgy borzalmas körülményk közé) helyeztek ki államilag egy putriba.

Akkor lehet ha van sok kancád egy adott fajtából. Pl furioso fedezõmént tudok (amit amúgy borzalmas körülményk közé) helyeztek ki államilag egy putriba.
Nem, ez nem így van. Hogy hogy van, azt nem tudom, csak azt, hogy Nico az egyik ismerõsömnél állt és én még nem láttam más haflingit a környéken az elmúlt 15 évben... Gondolom rotáció van, az ország több részén is fel kell állítsák a méneket, hogy a kancatulajdonosok idõvel hozzájuk tudjanak férni. A Lótenyésztõk Szövetségét kérdezném meg a helyedben.
A területileg illetékes lótenyésztési felügyelet tud érdemi választ adni, úgy tudom, velük kell fölvenni a kapcsolatot, ha szeretnél kihelyezett állami mént. Ha nem tudod, ki nálatok az illetékes tenyésztési felügyelõ, itt meg tudod nézni: http://paci4ever.gportal.hu/gindex.php?pg=25561978

Mik a feltételei annak, hogy valaki jobb kormányos autót hivatalosan átalakíthasson bal kormányosra?

Esetleg tudna nekem ebben valaki segíteni hogy hol találok ilyen embert Szolnok 100Km-es körzetében aki ilyennel is foglalkozik?

Legjobb válasz: Igaz hogy majd kétéves a topic amit linkelni fogok, de egész jól leírja, hogy mikkel jár. http://forum.subaruklub.hu/viewtopic.php?t=5601

Igaz hogy majd kétéves a topic amit linkelni fogok, de egész jól leírja, hogy mikkel jár. http://forum.subaruklub.hu/viewtopic.php?t=5601
A kérdező hozzászólása: Köszi K G. Elolvastam! Azért még varok válaszokat. Ötleteket. Fõleg a papíros része érdekelne!!! Mi van ha magam megcsinálom?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!