Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak, hogy szalagos, (2 db)

Mi a titka annak, hogy szalagos, és szép kelt legyen a fánkom?

Legjobb válasz: Az, hogy a forrõ olajba egy maréknyi (gyorsan kell csinálni) vizet kell fröcskölni, csak épphogy, ugy 1 deci kell kb. És fedõvel lefeded. Mamámtól tanultam:D nagyon szupi. ahogy a fánkokat beleteszed az olajba, utánna kell a vizek. Sok sikert:D IMÁDOM A FÁNKOT:D

Az, hogy a forrõ olajba egy maréknyi (gyorsan kell csinálni) vizet kell fröcskölni, csak épphogy, ugy 1 deci kell kb. És fedõvel lefeded. Mamámtól tanultam:D nagyon szupi. ahogy a fánkokat beleteszed az olajba, utánna kell a vizek. Sok sikert:D IMÁDOM A FÁNKOT:D
Szép szalagos akkor lesz a fánkod, ha krémesre van keverve a tésztája.A legjobb a habverõgép dagasztókarjával veretni, akkor jó ha már csapkodja az edényhez a tésztát. Pék vagyok nekem mindíg szép lesz.:-) Maszatka
Nekem sajnos elég hosszú ideig tartott, mire sikerült tényleg jól a fánkom, és nem a tésztáján múlott sosem, hanem a sütésen! Alapszabály, hogy miután kiszaggattuk a már megkelesztett, kisodort tésztából a fánkokat, lisztezett deszkán hagyjuk még kelni, majd sütés elõtt közvetlen benyomjuk a közepét ujjal, hogy tuti átsüljön, és a (nem túl) forró olajba elõször mindenképp a NEM lisztes, azaz felsõ felét tesszük bele, majd ezt az oldalát fedõ alatt sütjük!!! Nagyon kell figyelni az olaj hõfokára, én le szoktam huzkodni a tûzrõl, majd vissza, mert ha túl gyorsan sül, akkor nyers maradhat a közepe. Szalagja akkor lesz, amikor levesszük a fedõt, és megfordítjuk, akkor mindjárt fel is emelkedik, és középen ott marad a világos csík, azaz a szalag!:) Elõször mindig csak 1-1 fánkon kisérletezd ki a sülést meg a hõfokot, hogyha ellenõrizni tudd, átsült-e a közepe!utána mehet bele több fánk is az olajba, ha már jól megy! Sok sikert!
Szép kelt az élesztõtõl lesz, minél frissebb az élesztõd, annál szebb lesz a fánk. Szalagos pedig akkor lesz, ha nem túl bõ forró olajban kisütöd az egyik felét, és a másik felét... Ha elég magas a fánkod, akkor a közepén marad egy fehér csík, ami megsült, de nem pirult meg. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszike :-)

Mi a titka annak, hogy a fánk szép szalagos legyen? , ,

Legjobb válasz: A jól kidolgozott és megkelt tészta egyik felét fedõ alatt nem túl erõs lángon kell sütni, majd a fedõt levéve a másik felét anélkül, így lesz szép szalagos.

A jól kidolgozott és megkelt tészta egyik felét fedõ alatt nem túl erõs lángon kell sütni, majd a fedõt levéve a másik felét anélkül, így lesz szép szalagos.
Az, hogy egyik felét fedõ alatt, a második felét fedõ nélkül sütöd - a fedõ alatt a keletkezõ gõz miatt más a nyomás, így eltérõ mértékben süpped bele az olajba a fánk, mint fedõ nélkül. A két sütési mód süppedési különbsége adja a csíkot.
A könnyû kelttészta.
Azzal az oldalával lefelé tedd az olajba, amelyik a táblán felfelé volt, mert az a puhább, úgy könnyebben emelkedik. Idõben vedd le a fedõt, nehogy a képzõdõ pára belecsöppenjen, mert fröcskölni fog az olaj. Papírtörlõre szedd, hogy az olajat feligya.
elírtam, bocs, az legyen fenn, ami a táblán lenn volt.
A jó alapanyag, rendes kidolgozás, kelesztés a jó fánk alapja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!