Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak, hogy piros szeműek (1 db)

Mi a magyarázata annak, hogy piros szeműek lesznek a fényképezőgéppel lefényképezettek?

Tudom, hogy vannak állítási lehet?ségek a fényképez?gépen, de alapból miért történik ilyen, mi a fizikai magyarázata a dolognak?

Legjobb válasz: Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)

Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a kapocsfeszultseg?

Hogyan szamitsuk ki a kapocsfeszultseget? Milyen kepletet hasznalunk (8-os anyag)?Elore is koszonom :)

4

Valakinek MSSZ vizsga megoldása, vagy a 15 kérdésvariációra megoldása?

0

Hogy lehet valami 14 karátos arany és egyben nem is? Egy érdekes történet!

Van egy 14 karátos arany órám, amit el szeretnék adni. Megnézettem Budapesten ékszerésszel, zálogossal, hogy tényleg arany-e és mind a ketten bólintottak, hogy ez bizony arany.
Egy komoly érdeklődő miatt lementem Debrecenbe, ahol is megnézettük több helyen is az órát. Az első helyen megállapítottak, hogy arany a szíj, a csat, de a tok az nem biztos. Elvittük még egy helyre ahol is elég érdekes dolog történt. Az ékszerész hölgy állította, hogy a TOK az nem arany, ezért kértük h kicsit véssenek bele, hogy a gép megmondja, hogy mi a helyzet. a gép konkrétan kimutatta, hogy 14 karátos a tok is, de a hölgy még így sem mert megesküdni rá. Elvittük még egy zálogoshoz, ahol szintén nem tudták eldönteni, hogy arany-e, sőt már a többi részénél is kételkedtek. Kentek rá valamilyen folyadékot (nem értek hozzá, bocsi), arra nem reagált, tehát aszerint arany. Kentek rá még egyet, arra bebarnult.... még mindig nem tudták megmondani, hogy akkor most mi a helyzet.
A végén a vevő elállt a vásártól, mondván, hogy az óra aranyozott...
Kérdem én, hogy hogy lehetséges az, hogy valahol maximális biztonsággal állítják, hogy arany (részletesen megvizsgálva, folyadékkal, reszeléssel) máshol meg az ellenkezőjét állítják?
Elestem egy igen nagy összegtől, amiatt, hogy senki nem tudott semmit mondani.
Azt állították még, hogy valószínűleg vastagon be van aranyozva és ezért mutatja aranynak a gép is. Lehetséges ez?
Kérlek benneteket, hogy azok írjanak akik jártasak ebben az ügyben, mert elég idegesítő az, hogy nem derül ki az igazság!
Illetve, hogy tudtok-e mondani egy helyet Budapesten ahol maximálisan mindennel átvizsgálják az órát és megállapítják egyértelműen, hogy mi a helyzet!

Köszönöm a választ!

6

Hogy lehet ezt kiszámolni számológéppel?

88^3(mod 8)

3

Van ilyen? A call of duty ba láttam, h egy katona a drótkerítésre ráfúj valamit, és utánna ki lehetett szedni

3

A rubik kockát hogy kell forgatnom hogy egy idő után biztos kirakódjon?

6

Hogyan emelhetem ki a közös tényezőt?

-x³+x²+x-1 esetében hogyan tudom kiemelni a közös tényezőt?

2

Hogyan kell kiszámítani egy 5 szög területét?

Nincs semmilyen adat csak alapból a képlet kéne :D

6

Miért roppan ossze az uveg?

Valaki le tudná pár mondatban olyan "fizikusan" írni hogy milyen elv szerint vagy valami roppan ossze az uveg?

4

Milyen előnyei vannak a Kárpát-medencének Etelközzel szemben katonailag/gazdaságilag?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!