Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak, hogy piros szeműek (1 db)

Mi a magyarázata annak, hogy piros szeműek lesznek a fényképezőgéppel lefényképezettek?

Tudom, hogy vannak állítási lehet?ségek a fényképez?gépen, de alapból miért történik ilyen, mi a fizikai magyarázata a dolognak?

Legjobb válasz: Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)

Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

El tudnátok magyarázni? és megoldani?

H2+Cl2--Hcl
Mennyi anyagmennyiségű klórgáz reagál ha a reakcióhoz 3mol H2-t használunk?

3

Fizika feladathoz segítség?

Egy folyó vizének sebessége 2 m/s, a folyón két egyaránt 2,5 m/s sebességgel úszó ember kel át! Mindketten a kiindulási ponttal szemközti, 300 méterre lévő csónakházba szeretnének eljutni!
Mennyinek kéne lennie a folyó sebességének, hogy döntetlen legyen a verseny?

Ezt kéne megoldanom, egy baj van csak, hogy fogalmam sincs hogyan lehetne megcsinálni.
Nagyon szépen megköszönöm, ha csak egy kicsit is tudnátok benne segíteni.

5

Valaki elmagyarázná a gyökvonást?

7. osztályba járok, és még csak jövőre tanuljuk, de nagyon érdekel a matek, szóval meg szeretném tanulni

15

Hogyan tudnám kiszámolni, hogy x gramm dohány elégetésekor mennyi füst keletkezik?

2

Hogyan működik a neutronbomba?

5

Színváltó RGB Ledből hogyan lehet megjeleníteni több színt?

azt tudom hogy az RGB ledeknek négy kivezetése van és ez pirosat zöldet és kéket tud világítani de ezekből hogyan lehet előállítani pl. a feketét.
Tudom a színek visszavezethetőek e három színre de arra vagyok kíváncsi hogy gyakorlatban hogy oldják meg hogy fekete színt adjon az rgb led. pl.ellenállással vagy valami mással...

8

Katana kard készítési folyamatleírás? (értelmetlenül fogalmaztam. Bővebben)

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki tud-e, ismer-e esetleg ismer olyan oldalt ami a katana kard készítéssel foglalkozik? Mármint olyan szinten, hogy anyagok választástól teljes folyamatleírás(kovácsolás, edzés) élezés, és a markolat kötése. Ha csak részdolgok akkor is jól jönnének. Legjobban egy fegyverkovács segítségének örülnék.
Előre is köszönöm válaszaitokat.

4

Hány db 4 számjegyből álló pin kód lehetséges, ha 0-9-ig használjuk a számokat és ismétlődhetnek is? (bank kártyák pin kódjai)

6

Úgy tudom, a tömény italokat meg lehet gyújtani, mert az alkohol éghető bennük. És úgy tudom, hogy szokás néha inni is így, gondolom a szájba érve a széndioxid kioltja. Mennyire veszélyes ez, valóban nem ég tovább a szájba kerülve?

És kb. mekkora alkoholtartalomnál éghető az ital?

1

Hogyan működik a hidrogénbomba?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!