Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak, hogy piros szeműek (1 db)

Mi a magyarázata annak, hogy piros szeműek lesznek a fényképezőgéppel lefényképezettek?

Tudom, hogy vannak állítási lehet?ségek a fényképez?gépen, de alapból miért történik ilyen, mi a fizikai magyarázata a dolognak?

Legjobb válasz: Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)

Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

%számításban valaki segítene?

Évának 240 Ft-ja van, Beának 25%-kal több.
a, Hány forintja van Beának?
b, Hányad része Bea pénze az Éváénak?
c, Hány %-a Bea pénze Éváénak?
d, Hányad része Éva pénze a Beáénak?
e, Hány %-a Éva pénze a Beáénak?
f, Mennyi pénzük van összesen?
g, Hányad része Éva pénze az összes pénznek?
h, Összes pénzük hány %-a Éva pénzének?
i, Hány %-a Bea pénze kettőjük pénzkülönbségének?
j, Hány %-a az együttes pénznek Bea pénze?

3

Hogy lehet kiszámolni egy elektromos hősugárzó fogyasztását?

1óralatt egy 2000w teljesítményű,hány ft áramot vesz fel?

4

Matematikában valaki segíteni?

Kati nyáron 5 napot dolgozott. Az első napon 200 Ft-ot keresett. A következő napokon az előző napi kereseténél 10%-kal többet kapott. Hány Ft-ot keresett az öt napi munkával?
Egyenlettel,egyenlőtlenséggel megoldható feladatok

3

Miért ez a megoldás? Másodfokú egyenlőtlenség.

x^2-49>0
akkor ugye x^2>49
és innen miért az lesz, hogy x>7 vagy x<-7 , és nem pedig -7<x<7 ?

4

Mi a magyarázat erre a különös optikai jelenségre?

http://www.youtube.com/watch?v=nCzGA6V2Wds&feature=youtu.be

2

Hogy működik az elektromágneses erő- kompenzációs mérleg?

1

Gépész kérdés! Mért van az, hogy egy adott márkán belül, egyik motor lead 200-300 LE-t, tuningolva meg lead 8-900 LE-t egy motor? Porsche 911 36000 cm^3-as blokkra gondolok.

Elektronikai technikus vagyok, nekem ez a kedvenc kocsim, de nem tudom ezt elhinni hogy hogy hozták ki. Egy tisztességes gépész írna a LE-ről, tuningról stb egy normális leírást meg maga a benzin motorokról.
Oké, hogy számítógéppel vezérlik már újabban a motorokat, de akkor sem értem ezt a részét ha vezérelve van a benzin beömlés stb akkor mért lesz nagyobb a teljesítménye?
Tudtommal, minél több benzint kap egy Otto motor annál jobban pörög (hétköznapi nyelven)

9

Lehetséges, hogy a csapból nehézvíz jön? Hogyan lehet megállapítani a kinézetéből?

Engedtem egy ásványvizes üvegbe csapvizet, mellette pedig van egy ugyanolyan üveg ásványvíz. Az ásványvíz, átlátszó, enyhén szürkéskék, fakó higany színű, míg a csapvíz kékes, az üveg legalján már határozottan mélykék színű folyadék.

Lehet, hogy a csapból nehézvíz jön?

9

Tényleg biztonságos a tűzön járás?

Az olvastam, hogy több oldalon, hogy igen, viszont olyat is találtam, hogy valakik megsebesültek. Hol van jól megszervezve, van valakinek tapasztalata?

3

A rovarok fénynek érzékelik a Tesla tekercset, illetve kivégzi őket az általa keltett elektromosság?

Ahol lakom a szúnyogháló nem megoldható a teljes ablakkeret cseréje nélkül. Viszont nagyon sok rovar van, idegesít, hogy itt rohangálnak a gépem monitorján meg az ágyamban. Rovarirtót nem akarok fújni állandóan, mert törődöm az egészségemmel, éjszaka, alvás közben nem azt szeretném belélegezni.

Arra gondoltam, hogy teszek valahova egy jó nagy Tesla tekercset és a fény miatt azt célozzák meg a berepülő dögök, az meg az halálra sokkolja őket. Reggel pedig csak összesöpröm a parkettáról a Tesla tekercs körüli rovarkupacot.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!