Találatok a következő kifejezésre: Mi a annak, hogy piros szeműek (1 db)

Mi a magyarázata annak, hogy piros szeműek lesznek a fényképezőgéppel lefényképezettek?

Tudom, hogy vannak állítási lehet?ségek a fényképez?gépen, de alapból miért történik ilyen, mi a fizikai magyarázata a dolognak?

Legjobb válasz: Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)

Vörös szem effektusnak hívják. Ennek oka az, hogy a vaku fénye tükrözõdik a szemfenék gazdag érellátású ideghártyáján, a retinán. Ha a modell fénybe néz, mielõtt fényképezik, akkor csökkenthetõ ez. (ha a fényképezõgép tud ilyet, akkor általában a vaku villanása elõtt felvillant egy kis fényt, amitõl a pupilla összehúzódik, és javul a helyzet egy kicsit) Rólam szinte nem is lehet csinálni olyan képet vakuval, amin ne világítana a szemem. :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Matek, értem a szorzást, csak ezt a feladatot nem (? )

Szóval, próbáltam már, de nagyon sok jött ki, 80640, szóval van 8 ember, és hány féleképpen tudnak kezet fogni? 36 lenne?

8

"x-2y=2", tudom hogy baromi egyszerű, de valahogy mégsem jön ki értelmes megoldás?

x és y értéke kellene.
Valaki gyorsan levezetné nekem? Utána már menne a többi is, de ilyeneket mostanában nem csináltunk, és teljesen elfelejtettem mi az első lépés...

4

Egy több szabadságfokú rendszer perdületét szeretném kiszámítani, nevezetesen egy 3-as inverz ingáét, pontosan hogy kell ezt számolni?

1

Fizikából egy nagyon egyszerű lecke van?

Azt mondták a többiek,hogy az a lecke hogy egy nagyon egyszerű kisérletet kell csinálni ami az legyen hogy elektromosságot kell csinálni például úgy hogy össze dörzsölünk 2 dolgot.Valaki segitene ebben hogy az enyém mi legyen ?

6

Alakzatok, szóképek, mi?

Le kell írni hogy milyen szóképek és alakzatok vannak. Csak sajnos nem tudom:/

1

Kálisóból a klór kivonása hogyan lehetséges?

Sziasztok!

Szeretnék káliumot adni egyes dísznövényeimnek, hogy értsétek azért, mert a kálium javítja a télállóságot. És azért nem jó az összetett műtrágya, amiben kálium IS van, mert CSAK kálium kell, nyár végén, ősszel már nem jó a nitrogén adása, mert az növekedést generál, lazítja a szöveteket, és most pont az lenne a lényeg, hogy a jól beérjenek, és a kálium megerősítse a szöveteket. Na de nem menjünk bele ennyire....
Szóval, vettem kálisót vagyis káliumklorid-ot, mert az 10 kg volt 1000 Ft.
Csakhogy vannak olyan növények, amelyek érzékenyek a klórra, viszont sehol sem találok egy nyomorult listát, ahol részletesen le vannak írva a növényfajok, különösképpen a dísznövények, néhány zöldség és gyümölcsfaj van említve, de az nálam nem játszik.
Szóval ki kéne vonni a klórt. Olvastam, hogy kénsavval és hidrogén peroxiddal ki lehet vonni, és akkor kálium szulfát keletkezik, ami nekem jó lenne. Lehet ugyan külön kapni kálium szulfátot is de az nagyon drága, csak végső esetben vennék. Ha meg lehet oldani egyszerűen és olcsón a klór kivonását, akkor azt választanám.
Illetve még azt "okoskodtam" hogy borként veszek, abban is van kálium és azt olvastam, hogy vízben oldódva több reakció után k2o lesz belőle, és az is jó nekem.

Ha valaki vágja ezeket, kérem adjon tanácsot, előre is köszönöm!

1

Az A jó orvos c. filmben hősünk kálium-cianidot állított elő a konyhában. Ez valóban lehetséges, vagy kamu?

KOH-ot lehet szerezni de a másik alapanyag elvileg hidrogén-cianid aminek a gőzei is elég mérgezőek.

9

Miért így kell ezt kiszámolni?

Egy harmonikus rezgőmozgást végző test test amplitúdója 6 cm, rezgésideje 0,2s.
a) Mekkora a maximális sebessége?
b) Mekkora a maximális gyorsulása?

------

A könyvben lévő megoldás szerint:
vmax=A*omega
és
amax= -A*omeg^2

De miért így számolják, ha nem tudjuk, hogy nyugalmi, vagy szélső helyzeten halad át, illetve, hogy nyugalmi vagy szélső helyzet között van-e?

Mert:

a)

t=0; egyensúlyi helyzet!!!
alfa=0 (+k*2pi) vagy t=0 (+k*T), akkor:
cosalfa=1 --> vmax=A*omega

t=0; szélső helyzet!!!
alfa=pi/2 (+k*pi) vagy t=T/4 (+k*T), akkor:
sinalfa=1 --> vmax= -A*omega

és ha van kiérése, akkor ugyanígy kell számolni, és kijön, hogy: vmax=A*omega

Mert v= -A*omega*sinalfa, tehát nem mindegy, hogy milyen a helyzete!!
Ezért a feladatban miért így írják le? Pl miért nincs negatív előjel az elején?

b)

Ugyanígy kell ennél is számolni, bár itt végig amax= -A*omega^2 jön ki.
Tehát ennek a szemszögéből teljesen mindegy, de a pillanatnyi sebességnél nem mindig az a megoldás, amit ők írtak. Meg tudná valaki mondani, hogy akkor ők miért így számoltak?

10

Matematika számhalmazok: Nem értem, valaki elmagyarázná? (Bővebben lent)

Az lenne a kérdésem, hogy eddig annyit tudtam hogy a "legkülső", legbővebb halmaz a komplex számok halmaza. Ezen a képen viszont még van egy H halmaz:
Ez mi? Azt hiszem a neve kvaterniók. A wikipédián leírtak alapján sajnos nem igazán értem. Mert ott valami i,j,k számokról ír de pl. i^2 = j^2 = k^2 = -1, ez nem sok új a komplex számokhoz képest... Valaki elmagyarázná teljesen az alapoktól, érthetően?

6

A meta anyagot miből készítik? Milyen anyagokat raknak egymásra?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!