Találatok a következő kifejezésre: Mi a amit tehetünk, ha (66 db)

Mi a legjobb, amit tehetünk, ha a gyerek hisztizik?

Pl. a földre vágódik, bömböl, elrántja a kezét, ha megfognád, egyszóval megsért?dött valamin, és hisztizik.

Legjobb válasz: A hiszti egy figyelemfelhívás, így próbálják érvényesíteni az akaratukat. Ha a követelõdzés átcsap hisztibe, hagyd ott (még akkor is, ha a bolt közepén csinálja), és ha látja, hogy nem érdekel, abbahagyja, mert nem ér el vele semmit. Hagyd figyelmen kívül, és tudatosítsd benne, hogy csak akkor tudja veled szemben érvényesíteni az akaratát, ha szépen kéri, amit szeretne, és tud türelmesen várni!

A hiszti egy figyelemfelhívás, így próbálják érvényesíteni az akaratukat. Ha a követelõdzés átcsap hisztibe, hagyd ott (még akkor is, ha a bolt közepén csinálja), és ha látja, hogy nem érdekel, abbahagyja, mert nem ér el vele semmit. Hagyd figyelmen kívül, és tudatosítsd benne, hogy csak akkor tudja veled szemben érvényesíteni az akaratát, ha szépen kéri, amit szeretne, és tud türelmesen várni!
Én szerintem ha nagyon hisztizik a gyerek a szülõ nyugodtan rácsaphat a fenekére 3-at, hogy fejezze be. Ekkor általában a gyerek is elgondolkodik és befejezi a hisztit. Eddigi tapasztalataim alapján ez mindig bevált.
Nem tudom, hogy tényleg kaphat-e rohamot a gyerek, de én kipróbáltam a hidegzuhanyt (3, 5 éves a lányom). Nem vált be. Még jobban ordított. Kb 2 perc zuhanyoztatás után kezdett megnyugodni... De az sem vált be ha otthagytam. Vagy jön utánam ordítva - sírva - vagy sértôdötten elvonul. Amikor jön utánam, azzal nem tudok mit kezdeni... (akkor jött a hideg víz). De ha nem figyelek arra hogy megsértôdött akkor tényleg egy idô után abbahagyja és mosolyogva jön vissza...
Sziasztok!A 20 hónapos lányom is képes egész nap vonyítani, nem tudni miért, de estére legalább jól elfáradt.Mi a tengerparton is leraktuk nyaraláskor, mondtuk ha abbahagyta majj jöjjön.Jött:) Egy jól irányzott anayai pofon nem árt, de inkább a nagyobbaknál.Engem sokszor bezártak a sötét kamrába, én nem javaslom, met még most 31 évesen is rossz emlékeim vannak tõle.
Szerint. a legegyszerübb modja a türelmes figyelmenkivülhagyás:)
Az 1. választ én sem tartom jó ötletnek! A másodikkal részben egyet értek, de szerintem nem jó ötlet bezárni a szobába! Próbáld megnyugtatni, ha nem megy, akkor hagyd hogy magától befejezze a hisztit.
SOHA nem csukjuk az ajtot a hisztizo sokszor onveszelyes gyerekre! MINDIG a felnott a fonok meg akkoris, ha hiszti van. Nyugodtan, halkan beszelni a gyerekhez tudom sokszor nehez de sokszor abbahagyjak mar ugy 4 ev korul a vadaskodo hulyeseget...de ha megcsak 3 eves orultekkel van dolgunk nekem bevalt a kocsiban az uvolto zene...gyermek sirva konyorgott a bocsanatomert. Ne felejtsuk el, egy gyermek szamara o sajat maga a vilag kozepe. Kell, hogy adjunk nekik sajat valasztasi lehetoseget is de nem tobb, mint ket dolog kozott. A hidegvizet egyszer nagy elkeseredesemben en is kiprobaltam - jobban vonyitott szegeny aztan mindenkinek arulkodott... Sajnos meg kell varni mig megnyugszik es beszelni kell. Nyugodtan- megegyszer mondom tudom, nagyon nehez. Tudatni kell a gyerekkel, hogy szeretjuk de a viselkedese elfogadhatatlan.
gratulálok az elöttem szolonak!:(semmi esetre ne boritsd le vizzel, mert a hisztitöl epilepsziás rohamot kaphat!soha ne tedd!probálj meg rá szép szoval hatni, és ha nem megy csinálj ugy, mintha észre se vennéd.csukd rá az ajtot, és hagyd.ha nem figyelsz rá, abba hagyja, mert ez figyelem felkeltés, és hiszti semmi más!
Elnézést én õszintén sajnálom az elõttem szóló hölgy elõéletét gyermek korát...de ha ezen változtatni akar akkor tegye is meg! NÁlunk a kutyák és a hargitán a farkasok vonyítanak! A piciknek nagyoknak hiszti csillapításra egy jó dolog van ha érzi a szülõbõl áradó nyugalmat ha azt láttya semmivel nem tuggya a szülõt bosszantani mosolyogni és szépszóval kell beszélni majd ezután magára lehet hagyni semmi képp bezárni vagy ilyesmi kicsit úgy hogy hallani lehessen vagy épp látni!
nekem anno a tanárom (gyerekorvos) azt mondta, hogy képen kell önteni egy nagy pohár vízzel, ha tleg elmerül a hisztiben-durva, de hatásos, és a víztõl nem lesz semmi baja
Szia! Annak idején engem is lelocsoltak ( nekem az volt a hiszti, hogy direkt nem vettem levegõt, és elájultam), nem volt rá szükség csak 2-3 alkalommal, befejeztem a mûsorozást. Ennek ellenére én inkább (ha majd arra kerül a sor)ennek a humánusabb változatát alkalmaznám ha minden kötél szakad, vagyis egy tiszta virág permetezõbe töltenék vizet, és lepermetezném. A lányom most lesz 15 hós. Õ úgy fejezi ki a nemtetszését, hogy "eltûnik a lába", nem áll rá, és ha nem fogom akezét, akár a földre is lefekszik. Szépen megkérem, hogy fejezze be, néha mûködik. Ha nem, akkor hagyom, és pár méterrel arrébb megyek, ilyenkor egybõl követ. :) Nem állok le vele veszekedni és birkózni mert attól csak még jobban hentereg. Így dönthet: vagy szépen abbahagyja, vagy be kell lássa, hogy nem ér el vele semmit.
Szia! Valóban a hiszti egy figyelem felkeltés. Különbséget kell tenni azonban dühroham és hiszti között. Lányom - 9 hónapos- sokszor, ha nem volt képes valamire, akkor sírt. Segítettem neki és volt sikerélménye. Párom kisfia 5 évesen olyan hisztiket levágott- mivel mindig engedve volt neki -, hogy az csak na. Nekünk is a szobába zavarás segített. Ha edzés elõtt csinálta a hisztit, akkor nem volt edzés, hanem hazajöttünk. Azt vontuk meg tõle amit szeretett. Bevált nálunk ez a módszer. 1 hónap alatt leszokott a hisztériázásról. Most ha elõfordul nyugodtan meg lehet magyarázni neki a dolgot és abba hagyja. Segíthet a drasztikus módszer az elején és utána már szót lehet érteni vele. Persze ez a mi esetünkben bevált! Másnál? Nem tudom.
az elsõ válaszadó arcába egy zsák hobbibetont kéne önteni bekeverve heló
Rengeteg válasz érkezett már, mindenféle. Én a saját tapasztalatomat tudom leírni. Fiam most 9 éves, még nem volt 1 éves amikor hasra vágta magát a földön mert azt mertem mondani hogy nem. Ez sokáig ment így, ha valami nem tetszett neki hason fekve a földön ordított. Egy-két éves gyerekkel még nem lehet beszélgetni és ráadásul nagyon nehéz ilyenkor nyugodt maradni. Próbáltam én is bezárni, megütni, kiabálni, késõbb beszélni is vele, de semmi nem használt. A legvégén maradt a közöny, szó szerint átléptem rajta. Csináltam a dolgomat mintha semmi sem történt volna. Ez használt, de el kell mondjam hogy idõrõl idõre újra próbálkozott.
Hát a hideg vizet és a sötét kamrát énsem javaslom!! Ez nem tesz jot a gyereknek milyen anya az ilyen??? Az én kislányom most 3éves és általában mindig hisztizik ha nincs ugy valami ahogy ö akarja ekkor szépen leülök vele beszélgetni és megagyarázo neki hogy ez nmért nincs igy vagy mért nem szabad és megérti mert okos gyerek
A kamra hülyeség, de a víznek van alapja. Aki azt hiszi, hogy ezzel árt a gyereknek, az egyszerûen hülye. Arról van szó, hogy eltereled a figyelmét, egyszerûen elfelejti, hogy az elõbb még ordított. És nem muszáj egy pohár jeges vizet ráönteni, elég ha vizipisztolyból ráspriccelsz kettõt. A gyerekkel éreztetni kell, hogy nem tehet meg akármit. Vannak felnõtt emberek, akikkel ezt nem csinálta meg az anyjuk, és ma azt hiszik, hogy az övék az egész világ, felnõttként is hisztiznek, csakhogy ez már sokkal veszélyesebb. A gyerek nem cukorból van, nem fog elolvadni, nem lesz epilepsziás, sõt elájulni, megfulladni sem fog. Csak gondolkodni kell, nem birkaként elhinni minden baromságot, amit úgy hallottál valahol.
csapd pofán:D
Az év kislányom 30 hónapos, kb. 3 hete kezdõdött a hiszti nála.Elõtte is akaratos volt de ami most van naponta 2-szer az durva.Mindegy, h hol vagyunk ha nem az van amit õ akar, lefekszik, visít és öklendezik!Sokféleképpen próbáltam már kezelni az éppen adott szituációt DE nem használ SEMMI!Lehet, h gyenge vagyok de õ erõs mindenhez....
Sokan írnak olyan dolgokat ami lehet náluk igen, de másoknál nem mûködik. Az én gyerekem úgy tud hisztizni, hogy nem is hallja amit mondok neki, csak ordít és egy idõ után már azt se tudja hogy miért. Esély nincs megbeszélni, ha meg se hall. Eddig az segített egyedül, amikor már nagyon kikészítette magát meg engem is, hogy levittem egy olyan helyre ahol senki nem volt a közelben és azt mondtam otthagyom, nem kell abbahagynia. Utána bocsánatot kért és kézenfogva jöttünk haza. Eddig kétszer volt ilyen, de ezt nem tudom mindig megcsinálni. Más eddig még nem segített.
Elnézést a hibákért! Telefonon pötyögve könnyen becsúsznak az elírások, szóköz ahova nem kell, stb.
Én egy ismeretterjesztõ filmben láttam, hogy ilyenkor meg kell ölelni szorosan a gyereket, de nem szabgad ránézni vagy beszélni hozzá, és akkor megnyugszik...:S nem tudom hatásos-e... ki lehet próbálni:P
Beszélhetünk mi akármilyen kedvesen , halkan, mosolyogva vannak gyerekek akiken ez nem segit.Rengetegszer tapasztaltam ahogy azt élvezi meddig mehet el, hol szakad el nálam a cérna.Tulajdon képpen azt kellett ezzel bizonyitanom, hogy szeretem.Még igy is.Hát ki is probált minden elképesztõ dolgot.
egy pohár hidegviztõl még senkinek nem lett baja...mikor gyerekkoromban hisztiztem engem is szembeloccsintottak, nem sok vizzel, de hatásos volt!!!!!!
A legelsõ válaszadóhoz csatlakoznék! Nálam anno bevált a pohár víz! :) Még most is emlékszem rá, mert 1x kaptam olyat, de akkor úgy elcsodálkoztam hogy nem a fenekemre ütöttek vagy valami ilyesmi, hogy egybõl abbahagytam a hisztit. Ma már csak mosolygok rajta, de akkor hatásos volt!! :)
Na gratulálok a nevelési módszerhez....sötétkamrát a gyereknek.... Ezt biztosan nem tudnám megtenni.
Szerintem a tettlegesség csak a mi gyengeségünket bizonyítja. Egyébként a hiszti kezlés szerintem gyerekfüggõ. Mindegyiknél más a bevát "terápia". A lányomnál sz használt, ha beküldtem a szobába, és megmondtam neki, ha kihisztizte magát, megbeszéljük. És megbeszéltük. Ez olyan rutinná vált, hogy komikus módon a hiszti alkalmával bemnt a szobába, és mikor megnyugodott, kijött, hogy akkor beszéljük meg. A bolti hisztit azt megelõztem. Minden gyerek kér a boltban valamit. Mielõtt elindultunk, megbeszéltem velük hogy 1 valamit választhatnak, de ha nagyon drága, van vétójogom. Mindig kiválasztokkat egyet, és ha közben egy másodikat is szerettek volna, nekik kelltt eldönteni, hogy melyikt teszik vissza a polcra. Elmondhatom, hogy a bolti vásárlások simán mentek.
Nem tudom miért szajkozza mindenki az erõszakot, teszem azt a hidegvizes leburitást, vagy a bezárást! Ez mire jó? Most emberek vagyunk állatok? Már ne haragudjatok! Ha hisztizik a gyerek, hagyni kell, de azért félszemmel rajta legyen a szem a picuron. Abba fogja hagyni, látja semmit nem ér el vele ha hisztizik. LEhet torka szakadtábol sikit, de kikell birni! De ha tényleg nem akarja abba hagyni huzamosabb ideig, veszélyes lehet mert elájulhat a gyerek, ha ugy veszi a levegõt, és sokszor megijed az anya, és viszi az orvoshoz. Holott csak eltulozta a visitást. inkább megkell oldani az ilyen kényes helyzeteket.
Sziasztok! Nálunk az otthoni hisztikkel nincs különösebb gond, én is hagyom lehiggadni aztán megbeszéljük! De tegnap történt velünk elösször olyan, hogy haza kellett jönnünk a játszotérröl, amit fiam nem igazán értékelt! Lefeküdt a földre, harapott, rúgott....! Probáltam lenyugtatni ami nem sikerült!Majdhogynem haza kellett vonszolnom!Az emberek az utcán ugy néztek rám mintha én nyuznám a gyereket! Iszonyatos érzés volt! És persze még nekem van lelkifurdalásom hogy nem tudtam kezelni a helyzetet! Most sem tudom mi lett volna a megoldás....
Ha azt látja, hogy nem engedünk a hisztinek, ha következetesek vagyunk, talán legközelebb nem fog hisztizni. Sokszor nagyon nehéz (pl. mikor nyilvános helyen teszi), de tényleg jó taktika a hiszti semmibe vétele. Viszont utána értelmesen beszélni kell a fejével.
Sziasztok! Nõvérem kislányának is volt ilyen hisztis korszaka 2-3 éves kora körül. Ilyenkor nõvérem megpróbált szóval hatni rá, majd ha esélytelennek látszott akkor megfogta a kislány kisszékét berakta a fürdõszobába (NEM BEZÁRTA, hanem nyitott ajtónál, világosban ücsörgött) és közölte vele, h akkor jöhet ki, ha abbahagyta a hisztit. Ez mindig bevált. Szóvalteljesen igaz, hogy ha nem figyel rá senki, mikor hisztizik, akkor abbahagyja a pici, mivel nincs is kinek sírni.....
megnyugtatmi
Hát nemtudom mi lenne a legjobb megoldás! Én egyszer kipróbáltam a hidegvizes módszert, ami bejött ugyan mert megnyugodott(vagy inkább csak megszeppent szegényke), de elég drasztikusnak tartom, úgyhogy az elsõ és utolsó volt. Nálunk ha kitör a "világ vége" általában tudomást sem veszek róla. Jön utánam, keservesen néz rám, még el is kezd hüppögni, mert attól eleinte meghatódtam, de már ez sem jön be. Egyszerûen ott hagyom! Na nem magára, csak arrébb megyek, mintha észre se venném, hogy õ éppen világvégét játszik, mert nem úgy történt valami, ahogy õ képzelte el. Higyjétek el bejön!! Nagyon rossz hallgatni és nézni is, de mindig mondogatom magamban, hogy ez csak hiszti semmi több.Én vagyok a fõnök :) ) Következetesnek kell lenni., mert ha mindig engedünk az szerintem a törpéknek se jó!
Legyél többet vele, mert lehet, hogy pont amiatt hisztizik, hogy figyelj rá. De amikor hisztizik akkor sose vigyasztald meg ne figyelj rá nézd láthatatlanak de semmi esetbe se önsd le vizzel!!

Olyan bundazsákot vettem a babámnak, ami a babakocsiba tehető. Ha így megyünk sétálni, mit adjak még rá? Azt gondolom hogy még egy bundazsák már sok lenne. Nadrág, harisnya, kombidressz, vékony pulóver elég alá?

Legjobb válasz: Valóban sok lenne még egy bundazsák, fõleg , hogy még kint sincs annyira hideg. Ahogy írtad az bõven elég alá. Mi sem szoktunk két téli kabátot húzni. Jó sétát!

Valóban sok lenne még egy bundazsák, fõleg , hogy még kint sincs annyira hideg. Ahogy írtad az bõven elég alá. Mi sem szoktunk két téli kabátot húzni. Jó sétát!
Szia. Én úgy szoktam hogy a benti öltözékére még adok egy vékonyabb õszi kabátot és úgy bele a bundazsákba. Én azért csinálom igy, mert a felsõ teste meg a karja kicsit kinn van a zsákból és félek hogy igy megfázik. Ja és a mózesnak van ilyen rápatentolható fedõrésze azt is ráteszem.

Mi a leghelyesebb amit tehetek ha egy denevérnek eltört a szárnya?

egyszer? denevér és segíteni szeretnék ha lehet gyorsan hogy megmentsem, légyszi ha lehet írjátok le mit tehetek érte

Legjobb válasz: szerintem vidd el egy állatorvoshoz, Õ meggyógyítja

szerintem vidd el egy állatorvoshoz, Õ meggyógyítja
Elõször tedd nyugodt helyre (ahol kevesen mászkálnak) Ha tudsz, foghatsz neki fajnak megfelelõ gyümölcsöt, legyet. Meggyógyítani nem tudod, vidd állatorvoshoz
én az állatkertet is felhívnám azért!
Sajnos nem tudsz rajta segíteni, el fog pusztulni, mert a táplálékszerzéshez tökéletes szárnyak kellenek.Sajnálom!:(
A kérdező hozzászólása: Kaposváron lakok, de köszönöm a válaszokat megpróbálom valamelyiket felhívni :)
Veszettséget kapsz az ilyen szárnyas patkányoktól.
írd meg mi lett, kíváncsi vagyok:)
A kérdező hozzászólása: nagyon boldog vagyok :) végül sikerült elrepülnie a következõ este :) remélem nem esett baja és rendesen meggyógyul :)

Ha unoka és édesanya a nagymama érdekében eladná a házát amin édesanyának és a nagyinak haszonélvezete van, mit tehetnek ha nagyi nem akarja és nem költöztethetõ ennek hiányában melléjük?

Egyedülálló idõs hölgy 300 km-re tõlük. Szeretik és szeretnék ha maguk mellé vihetnék, de a hölgy még jár kell de nagyon féltik. Egyedül van és messze, senki se segítene ott neki mert csak õk ketten a családtagjai. Hogyan hathatnának rá? Kell-e az õ belegyezése is vagy elég az édesanyáé?

Legjobb válasz: A nagyi is haszonélvezõ. Nélküle semmit sem tehetnek.

A nagyi is haszonélvezõ. Nélküle semmit sem tehetnek.
Szerintem ha nagyi ellenkezik, akkor nem az a fene nagy féltés és szeretet van a háttérben, inkább a ház ára. Amíg nagyi önellátó, /mivel jár kel, / az akarata ellenére nem vehetik magukhoz. Pont arra jó a haszonélvezeti jog, hogy ilyen esetben ne lehessen az akarata ellenére máshogy dönteni, mint ahogy õ szeretné.
Makja van a nagyinak a haszonelvezetivel, kulonben meg eladna a csalad a hazat a feje folul!
Itt a környezetünkben sok a példa hasonlóra. De amíg él a nagymama nem szabad eladni a házát, akármilyen jó is a szándék. Még akkor sem ha odaköltözik hozzátok.Belebetegedne. Fõleg ha nem is akar költözni. Nagyon kevés az olyan idõs asszony aki el is költözik. Hiába van egyedül, hiába nincs segítség stb...
A nagymamanak a tulajdonarol van szo, amin haszonelvezete is van! A nagymama megszokta az otthonat, az egesz eletet ott elte le, de onellato is, tehat jelenleg gondozasra nem szorul stb. ITt nem erdeke az idos holgynek az, hogy a lelki bekesseget, nyugalmat megzavarjak es idegen helyre koltoztessek, hiszen nem adta beleegyezeset sem, ezert tisztelni kell a donteset! Akit szeretunk, azt tamogatni kell, tisztelni, de kenyszeriteni soha nem szabad! Mivel haszonelvezo is, igy nelkule dontest hozni nem tudtok, a jogok mellette allnak!
Kell. Szerencsére. Az öreg fákat nem lehet átültetni 300 km-rel odébb. Nagyjából belehalna a "honvágyba".
Hasonló volt a helyzet az én nagymamámmal is, azzal a különbséggel hogy nem is végleges költözésrõl lett volna szó. Elhozták, de csak még betegebb lett. Rengeteget veszekedett. Mikor végül hazavitték jobban lett, még az addig tartósan magas vérnyomása is visszaállt. Nem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet. Ha egy idõs ember azt mondja nem tud költözni, akkor talán tényleg nem tud.
Ha a nagymama nem akar költözni, akkor miért akarod megmagyarázni, hogy az õ érdekében történne az egész? Itt azért van egy kis ellentmondás. Majd õ eldönti, mi a jó neki.

Mit tehetek ha betörnek de akkor amikor benn vannak a házban és pl elvágják telefon vezetéket vagy az áramat kikapcsolják mit csináljak akkor :D?

Legjobb válasz: A normális minõségi MABISZ-os riasztók akkuról mûködnek áramszünet esetén, vagy ha lekapcsolják az áramot. A telefon vonal elvágás ellen meg a GSM modul riasztóba. Riasztóhoz pánik gomb amit megnyomsz amikor jön a betörõ, szirénázás és elszalad + jön a kivonuló szolgáat.

A normális minõségi MABISZ-os riasztók akkuról mûködnek áramszünet esetén, vagy ha lekapcsolják az áramot. A telefon vonal elvágás ellen meg a GSM modul riasztóba. Riasztóhoz pánik gomb amit megnyomsz amikor jön a betörõ, szirénázás és elszalad + jön a kivonuló szolgáat.

Mit tehetek, ha nem az volt a dobozban mit amit kifizettem?

Vettünk egy t?zhelyet, haza hoztuk(50km 5000ft és egy ismer?s segítségét kellett kérnünk). Ki bontottam a dobozból és egyáltalán nem az a t?zhely van benne amit kifizettem.Mint utólag kiderült két különböz? t?zhely egy kódon van a rendszerben, amit el is ismert az üzlet, hogy ?k tévedtek.Csak úgy hajlandóak vissza adni a pénzem ,mert id? közben a kiválasztott t?zhely elfogyott, ha én saját költségemre vissza viszem a t?zhelyt talán vissza kapom a pénzem ,vagy utalványt.Mit csináljak hova forduljak segítségért?

Legjobb válasz: Elsõ körben fenyegetés, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulsz. Az õ hibájukból nem azt kaptad a pénzedért, amit akartál, így legyenek szívesek saját költségen visszaszállítani azt, majd visszaadni az ellenértékét, mert te nem erre fizetted ki azt a pénzt. Erõteljes fellépést! Ha mégis pattognak, akkor fogyasztóvédelem, de nem hiszem, hogy akarnak majd pattogni.

Elsõ körben fenyegetés, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulsz. Az õ hibájukból nem azt kaptad a pénzedért, amit akartál, így legyenek szívesek saját költségen visszaszállítani azt, majd visszaadni az ellenértékét, mert te nem erre fizetted ki azt a pénzt. Erõteljes fellépést! Ha mégis pattognak, akkor fogyasztóvédelem, de nem hiszem, hogy akarnak majd pattogni.

Mi a "leggonoszabb", amit tehetnek velem, ha tudják az IP címemet?

Legjobb válasz: Bármilyen oldalt látogatsz meg, annak jogosult személye látja az IP-címedet, egyes oldalak ki is jelzik hogy látják. Önmagában ez nem fegyver ellened, mert tudják mi a címed. Ha pedig van vírusírtód, internet securityd amik figyelik a portokat, meg egyáltalán jelzik ha bármilyen behatolás vagy káros folyamat indul a gépen, akkor arról te is tudsz, tudod védeni magad. Ha viszont te bármilyen védelem nélkül kilépsz a nyílt netre, az már az IP-címed kiadása nélkül sem biztonságos.

Bármilyen oldalt látogatsz meg, annak jogosult személye látja az IP-címedet, egyes oldalak ki is jelzik hogy látják. Önmagában ez nem fegyver ellened, mert tudják mi a címed. Ha pedig van vírusírtód, internet securityd amik figyelik a portokat, meg egyáltalán jelzik ha bármilyen behatolás vagy káros folyamat indul a gépen, akkor arról te is tudsz, tudod védeni magad. Ha viszont te bármilyen védelem nélkül kilépsz a nyílt netre, az már az IP-címed kiadása nélkül sem biztonságos.
A kérdező hozzászólása: És mit kell még megtudniuk, hogy valami "gonoszat" tehessenek?
IP címmel igazából semmit nem tehetnek. Ha valami "gonoszságot" mûvelsz, akkor a rendõrség ez alapján megtalálhat.
A kérdező hozzászólása: De én nem! :'D
A kérdező hozzászólása: Ellenem...

Mit tehetek ha felkerült rólam egy kép a facebook-ra amit nem én töltöttem fel?

Ez elvileg személyiségi jogokat sért. Hogyan szedethetem le?

Legjobb válasz: jelentheted...

jelentheted...
A kérdező hozzászólása: hogyan? és ha jelentem letörlik?
rámész a képre lehetõségek és ott a jelentés
Itt leírják, hogyan jelenthetsz fotókat, videókat: [link]
A kérdező hozzászólása: a "ez kéretlen tartalom" mit jelent milyen képek sorolhatók ide?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "a "ez kéretlen tartalom" mit jelent milyen képek sorolhatók ide?" Idézem a Facebook súgóját: "például: pornográfia, gyülöletbeszéd, fenyegetés, ábrázolt erõszak, megfélemlítés/zaklatás, kéretlen reklámlevél" [link] Ezzel foglalkozik a "Jogi és Felelõsségi Nyilatkozat" 5. pontja: "5. Más személyek jogainak védelme Tiszteletben tartjuk más személyek jogait, és ezt Öntõl is elvárjuk. 1. Nem tehet közzé a Facebookon olyan tartalmat, vagy tanúsíthat olyan magatartást, mellyel más személy jogait sérti meg, illetve csorbítja, vagy a törvényt egyéb módon szegi meg." [link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
De a legegyszerûbb, ha megkéred azt, aki feltette, hogy vegye le.

Ha eBayrõl rendeltem? Közel 2500ft-ért, és amit kihoztak olyan 30 ft-ot se ér. Mi a legjobb amit tehetek?

Hogyha megírom hogy nem tetszik a termék vissza kell küldenem.

Legjobb válasz: Lenyeled a békát és legközelebb veszel normális boltban.

Lenyeled a békát és legközelebb veszel normális boltban.
Ezért nem rendelek ilyen helyrõl, múltkor is okoskodott nekem valaki, hogy milyen megbízhatók meg blablabla, aztán veled is mi lett. Ha megvetted, akkor már nem kapod vissza a pénzt.
Jelezd azt, hogy nem kaptad meg, és vissza fogják fizetni. félnek a negatívtól, ez a legegyszerûbb. jó tanács, túl gyakran ne játszd el... :)

Mit tehetek, ha apródon postai utánvéttel vásároltam, de nem azt kaptam, ami a hirdetésben szerepelt?

Egy Samsung Galaxy S3-t rendeltem magánszemélytől, közel 60 000 Ft-ért, amely a hirdetésben sötétkék, a képen látható a telefon mellett a doboz. A leírásban az állt, hogy tökéletes állapotú kívül-belül, és garanciális. Miután egy összetákolt cipős dobozban megkaptam a hamisítványt, amely ráadásul fehér, és be sem kapcsol, rögtön felvettem a kapcsolatot a hirdetővel, aki rendíthetetlen, sőt azt is meg akarja magyarázni, hogy a képen lévő kék telefon fehér. Kérlek segítsetek, nem kis pénzről van szó, mit lehet ilyen esetben tenni?

Legjobb válasz: rendõrség

rendõrség
A kérdező hozzászólása: Eszembe jutott, de fogalmam sincs, hogy mûködik ez. Attól félek további költségeket von maga után, ha feljelentést teszek, stb..
Lehet hogy nem kéne telefont rendelni...
Aki 60000 ft-ért apródon, jófogáson meg ehhez hasonló oldalakról rendel, azt verjék is át elég rendesen. Napi 20ezer ilyen kérdést tesznek itt fel az oldalon, lehetett volna már belõle tanulni. Amúgy meg polgári peres eljárással rendezheted a dolgot, feltéve HA megnyered.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!