Találatok a következő kifejezésre: Mi a amit a gitárokhoz (34 db)

Más a hangzása leginkább
A kérdező hozzászólása: És melyikkel lehet keményebb, rockosabb hangzást elérni?
Humbival egyértelmûen.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Mi ennek a neve, ami a gitáron van?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=k4TdPqwL-u8' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=k4TdPqwL-u8

Legjobb válasz: Capo ,(kápó). Minden hangszerboltban tudsz venni és igen, rácsípteted.Googlen is van róla írva. :)

Capo , (kápó). Minden hangszerboltban tudsz venni és igen, rácsípteted.Googlen is van róla írva. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ!!! :)
Basszus... ez jó :D én is meg akarom tanulni ( kedvenc számom ) és nem tudtam mi az a capo gondoltam feljövök megkérdezni... erre ezt találom. :D kösziii

Mi az a csiptetőhöz hasonlitó valami amit a gitár nyakára rácsiptetnek?

És mennyi az ára?

Legjobb válasz: Hangoló. Nem tom' az árát, keress rá.

Hangoló. Nem tom' az árát, keress rá.
A kérdező hozzászólása: nem hangoló az.A hangolót a gitár úgymond "fejére" csiptessük rá ezt pedig a nyakára.
A hangolót tényleg a gitár fejére csiptessük. A nyakára a capót csiptessük, ha az adott akkordlefogásokkal másik hangnemben szeretnénk játszani. Hogy mennyibe kerül, az függ a típusától, de 2000 forint körül szerintem már biztosan tudsz venni.
Van olyan capo, ami hangoló is. :)


Gitárkábel. 6, 3-mas jack.

Mi a különbség az elektromos gitár és a basszusgitár között? és mennyi az áruk? Milyen márkák vannak? Egy punk-rock zenekarba milyen a jó? Mármint mennyibe kerül egy jó minőségű gitár? és milyen márkát ajánlotok, ami strapabíró?

Legjobb válasz: Más a hangolása. A gitár 6 húros, a basszusgitár többnyire 4, de van 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 húros is. Egy jobb gitár ára 100 000 Ft-os nagyságrendû. Márkákat nem ismerem, de biztos van olyan híres márka, mint a hegedûnél a Stradivari. Szerintem teljesen mindegy, hogy a punk-rock zenekarba milyen gitár van, a lényeg a gitáros tudása.

Más a hangolása. A gitár 6 húros, a basszusgitár többnyire 4, de van 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 húros is. Egy jobb gitár ára 100 000 Ft-os nagyságrendû. Márkákat nem ismerem, de biztos van olyan híres márka, mint a hegedûnél a Stradivari. Szerintem teljesen mindegy, hogy a punk-rock zenekarba milyen gitár van, a lényeg a gitáros tudása.
A kérdező hozzászólása: -.- a punkok és a skinek is öszetartottak régen!! jó hogy ezt te, felvilágosult személy ily jól tudod -.-
Punk zenekarba vegyél egy 12ezer forintos gitárt, és az éppen megfelel a Punk színvonalnak üdv:egy Skin
A kérdező hozzászólása: a 'milyen a jó' alatt márkát értettem... :S
Én az egyik kérdésedre kifejezetten felfigyeltem. "Egy punk-rock zenekarba milyen a jó?" - megmondom õszintén majdnem elnevettem magam mikor elolvastam. Egy punk-rock zenekarba mindkettõ kell, ugyanis amíg az elektomos gitár adja a zene nagy részét, addig a basszusgitár ugyanazt játsza csak sokkal mélyebben, mivel annélkül majdnem egy egércincogás lenne az egész zene.Szóval akármilyen zenérõl van szó a punk-rocktól kezdve a metálig, mindig kell mindkét fajta gitár.Viszont elektromos gitárból néha szokott kettõ lenni, hogy a szolóknál nem álljon le a dallam, de basszusgitárból sosincs kettõ mivel az úgy nézve csak "dörmög". Remélem érthetõ volt.xD
ha van egy elektromos gitáros is akkor szerintem lehet
öcsém, te tisztára hasonlitasz rám :) én is gitározni akarok, és eleinte én is bass gitáros akartam lenni, mostmár nem vok benne biztos :) am. sztem lehet csak ne úgyanazt játszátok :)
A kérdező hozzászólása: de nekem meg a basszer teccik. és az megoldható h 2 basszer van 1 bandában?
A kérdező hozzászólása: és még azt nem tudom hogy nekem, mint lánynak az elektromos gotár lenne jobb ugye? bátyám legalábbis ezt mondta h ne basszusgitárral kezdjek a 'zenekarban' :D gitározni naggyából tudok, osztálytársam aki tanult, õ tanít engem :D szerinte sem a basszusgitár a legjobb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek!
jó sok kérdés. én ugyan p.csölok gitárokkal ey pár éve, csak kevés az idõm, így nem a legjobb ütemben haladok, de azért tudok segíteni. elektromos gitár kisebb mint a basszus és vékonyabbak a húrjai is. Alapesetben 6 húron fut átlagosan. Ez a gitár adja magat a rock zene alapját, persze nem csak torzítva tudsz játszani rajta, hanem clean módban is azaz úgy mint a dobgitáron, persze nem ugyanaz a hangzás. ezenkívül kell hozzá erõsítõ, anélkül halk. ez pl egy elektromos gitár: http://www.bananas.com/multimedia/5577/FullImage/5577.jpg a bass gitár alapból 4 húrral indít, és jó vastagok. Õ adja a zene mély hangzását, azért basszus. Lehet belõle 5húros is vagy 6. 5húrosnál elsõsorban egy plusz mély húrra gondolok, az inkább a keményebb metál zenéhez passzol jobban. http://pctrs.network.hu/clubpicture/2/4/8/_/basszusgitar_248.. hátránya, h nehezebb lefogni a húrokat, de pl akinek vastagabb ujja van, annak ez jobban fekszik. árban 30ezertõl több millióig terjednek a gitárok. keress rá neten, egy csomó hangszerbolt van. punk zenekarba tök mind1 szerintem, ott nem annyira a hangzás a lényeg általában, hanem a szöveg. erõsítõt is venni kell hozzá ezt ne felejtsed el. márkából kezdõnek talán a vorson az egyik legjobb. jó márka is, és van benne olcsó is.
a basszusgitár alapvetõen ritmushangszer, bár más máfajokban szólóznak is rajta, nem keveset. lüktetést, egyenletességet ad. annyira nem hallani, sokkal inkább a hiánya tûnik fel. szóval 2 basszgitár egy bandába tök felesleges, mert akkor az egyiket vagy felkéne úgy hangolni magasra hogy szólónak szóljon (de akkor minek bõgõ, ) vagy mind a ketten totál mm-re ugyanazt játszátok, aminek sok értelme pedig nincsen.. a basszgitárnak sokkal hosszabb a nyaka, mivel nagyobbak a bundok, és egy oktávval lejjebb van alapállásban. márka ár, 20 ezer forittól a csillagos ég mindkettõnél. kezdõként neked egy squier , cort, ilyesmit ajánlok ezekbõl vannak használhatók. 100 ezer körül kijössz használható gitárral meg erõlködõvel is, futja hangolóra meg tokra, madzagra, húrkészletre miegymásra. az hogy basszerozol vagy sima gitározol az már rajtadmúlik. nézegessed a gitarshop.hu-t és a hangszerdiszkont.hu-t.

Van különbség szólógitár és elektromos gitár között? Van olyan, hogy ritmusgitár, amivel a riffeket adják, vagy ez csak attól függ, mit játszanak rajta?

Elnézést, attól, aki ehhez nagyon ért, de én nem, szóval ne oltogassatok légyszi, hanem mondjátok el. (Google nem segített ezen, csak boltokat találtam.)

Legjobb válasz: A ritmus gitárról nem beszéltem. Tulajdonképpen ritmus gitár attól lesz ritmusgitár, hogy mit játszanak rajta. Tehát a ritmusgitár nem egy hangszerfajta, hanem sokkal inkább egy zenekari poszt. Van a szólógitáros (õ játsza a szólókat) és van a ritmusgitáros (õ pedig kísér). De a ritmusgitár szerepet be tudja tölteni akár egy akusztikus gitár is. Sõt, bizonyos mûfajokban sokkal alkalmasabb is rá.

A ritmus gitárról nem beszéltem. Tulajdonképpen ritmus gitár attól lesz ritmusgitár, hogy mit játszanak rajta. Tehát a ritmusgitár nem egy hangszerfajta, hanem sokkal inkább egy zenekari poszt. Van a szólógitáros (õ játsza a szólókat) és van a ritmusgitáros (õ pedig kísér). De a ritmusgitár szerepet be tudja tölteni akár egy akusztikus gitár is. Sõt, bizonyos mûfajokban sokkal alkalmasabb is rá.
végeredményben nincs, a szólógitár és a ritmusgitár is elektromos gitár, attól szóló vagy ritmus , hogy mit játszik. Manapság a elektromos gitárra használják a szólógitár kifejezést, ritmusgitár mint olyan csak úgy létezik, hogy játékbeli megkülönböztetés alapján mondod rá, mert ritmust játszik. (Nylonhúros elektromos gitár viszont tudtommal mûködési elve miatt nem létezik).
Az elektromos gitár egy nagyobb család, mivel annyit tesz, hogy a hangszer elektronika segítségével mûködik. Ebbe a kategóriába tulajdonképpen még az normál basszus gitár is bevehetõ, de a jazz gitártól kezdve, a nylon húros elektromos gitárokon át a szólógitárig mindenféle, ami nem üreges testû, mert akkor már elektro-akusztikusról beszélünk. A Szólógitár jelentését véve azt jelenti, hogy a zenében szólót játszó gitár, ami egyértelmûen nem határozza meg, hogy milyen hangszerrõl beszélünk. De mára már a köztudatban teljesen rögzült a jól ismert stratocaster kinézetû, fémhúros, tremoló karos gitárforma, mint szólógitár. Tehát a köznyelvben az elektromos gitár egy gyüjtõnév, a szólógitár pedig ezen belül egy kategória.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én mindenkit felpontoztam, szóval, Elsõ, nem tudom, ki pontozott le. Ha egymást pontoztátok, és a nylon húrok miatt: nekem már ez is bõven hasznos információ.

Mi a gitár neve amin a srác játszik az elején? Vagy tud vlk ilyen hangzásut ajánlani

http://www.youtube.com/watch?v=by7rghnM9CI

Legjobb válasz: A második komment rögtön a gitár neve a videó alatt... De gondolom biztos vak vagy és csak hallgatni tudod a videót. Másrészt minden fémhúros akusztikus gitár így szól kb.

A második komment rögtön a gitár neve a videó alatt... De gondolom biztos vak vagy és csak hallgatni tudod a videót. Másrészt minden fémhúros akusztikus gitár így szól kb.
Nagyon nem így szól, minden második fémhúros gitár, már bocsi!
Hasonló esetleg, de több különleges hangzású gitár van.
Ebben a gitárban nincs semmi különleges, teljesen átlagos alsóközép kategóriás távol-keleti fémhúros gitár. Bármelyik ilyen kategóriájú fémhúros gitárral kihozható ez a hangzás.
Okoskodó kis f#sz... :D
Én fõleg arra célzok, hogy nem minden akusztikus gitár egyforma hangzású és én sem szídtalak, szóval azért csak egy kis viselkedési módot, ha már tévedek akkor is.

Elektroakusztikus gitár. Zúg, és magam se tudom pontosan mi a baj! Nagyon nagy segítség lenne. (amire már rájöttem lent meg találod) FONTOS NAGYON! Hogy lehet megoldani?

Na az van, hogy az alektroakusztikus gitáromon lejött a húrláb. leszedtük, meg ragasztottuk édes apámmal, csak az a kis zsinór ami ott kilógott(vagyis mint később rájöttem, kiderült hogy konkrétan az a hangszedő). Az a lényeg hogy a ragasztó meg megfogta ezt a kis zsinórt, és nem tudtam visszatuszkolni. megnéztem a végét, ohh mondom ez kis egyszerű inkább levágok egy kis darabot és összeforrasztom. Ez meg is történ és jött a baj... (2 eres a zsinór) Ha a kettőt összeforrasztom nem szól. ha külön szedem akkor zúg, és csak akkor hagyja abba ha hozzáérek kézzel! mindent próbáltam ami eszembe jutott, fémhez érintettem, fához. raktam cint a végére, műanyag, szigetelő szalag de sehogy se jó! :( segítsetek kérlek hogy tudom meg oldani?? :( NAGYON FONTOS LENNE! :( amúgy ez a kis zsinór a húrláb alatt helyezkedik el, és össze is raktam egyszer. megint ugyan ezek jöttek elő :/ azt a 2 eret pedig tudom hogy a külső a teste, a belsőbe meg a jel megy :( mit hova kell? vagy mivel tudom helyettesíteni a testet? mert gondolom ez a hiba, mert zúg nagyon :(

Legjobb válasz: Ja és ami nagyon fontos, hogy Aktív gitár!

A kérdező hozzászólása: Ja és ami nagyon fontos, hogy Aktív gitár!
Egy fotót fel tudnál tenni a "mûvedrõl"? Nem akartam gányolást írni - elnézést! Segíteni szeretnék, esetleg más is. Köszi és bocs!
A kérdező hozzászólása: Semmi baj tudom hogy elbasztam, és azt nagyon megköszönném! :)
A kérdező hozzászólása: Le írod nekem privátba az email címed légyszi, egyszerûbb lenne nekem úgy :)
Kár volt ezt otthon barkácsolni, én a helyedben nem nyúlnék hozzá többé, nehogy még jobban elcsesszem. A piezo meglehetõsen érzékeny jószág. Vidd el inkább egy hangszerészhez, ha egyáltalán még javítható. Minek buherálsz olyasmit, amirõl nem is tudod micsoda és hogy mûködik? :(
Amúgy már az is gyanús, miért jött le a húrláb... Milyen gitár ez pontosan? És mivel ragasztották vissza?

Mi a koptató, amit a gitárokhoz adnak?

Legjobb válasz: A koptató védi a gitár testet a karcoktól, ahogy az elõttem szóló is írta. Vannak tipusok ahol egész nagy méretü.de van ahol kissebb. Egyes Les Paul tipusoknál a húrok alatt található háromszög alaku müanyag maga a koptató. Itt láthatsz néhányat: http://www.euromusic.hu/gitar/alkatresz/sp.jpg

A koptató védi a gitár testet a karcoktól, ahogy az elõttem szóló is írta. Vannak tipusok ahol egész nagy méretü.de van ahol kissebb. Egyes Les Paul tipusoknál a húrok alatt található háromszög alaku müanyag maga a koptató. Itt láthatsz néhányat: http://www.euromusic.hu/gitar/alkatresz/sp.jpg
én ugytudom az amivel pengetik a húrokat, h ne a körmöd KOPJON el (szerintem...) :D
Azt pengetõnek hívják.A koptató az elõlapon található.Védõ és díszítõ funkciója van.
A koptató arra készült, hogy megvédje a gitár fáját a pengetõ általi karcolásoktól. Stratocasereken, azt a nagy általában fehér mûanyag lapot nevezik koptatónak. Persze nem csak stratocastereken van koptató, csak most azér mondtam, mer az a leggyakoribb gitár, és biztos látál már olyat. :)
Akusztikus és elektromos gitárkon van, klasszikuson és basszuson nincs, mert azokon többnyire ujjal játszanak. A koptató, ahogy írták, elektromos gitáron más-más fajta de aksutikuson többnyire 1, a hangjuk alatt lévõ vízcsebb alakú fekete rész a testre ragasztva.
basserokon is szokott lenni koptató.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!