Találatok a következő kifejezésre: Mi a alapozó (129 db)

Mi a véleményed erről a Manhattan alapozóról? Vagy tudsz ajánlani zsíros bőrre jó alapozót?

http://www.manhattan.de/de/produkte/teint/product/Productlin.. Tartós? Zsíros b?rre? Milyen drága?

Legjobb válasz: A Manhattan Powder Mat alapozót ajánlanám neked. Én több, mint fél éve váltottam erre az alapozóra,elõtte már tényleg nagyon sok félét kipróbáltam. Ez mondhatom, hogy bevált. Az én bõröm is zsírosodásra hajlamos.Ez az alapozó esetemben pedig több órán át tartja a matt hatást.Szerintem, a magyar piacon ez az egyetlen tényleg krém állagú drogériás alapozó.Egyedüli problémaként azt tudnám megemlíteni, hogy csak 4 árnyalatban kapható.A többi forgalomban lévõ alapozóhoz képest ara is viszonylag barátságos 1800-1900Ft körül mozog.Bátran kijelenthetem, hogy ennyit megér.

A Manhattan Powder Mat alapozót ajánlanám neked. Én több, mint fél éve váltottam erre az alapozóra, elõtte már tényleg nagyon sok félét kipróbáltam. Ez mondhatom, hogy bevált. Az én bõröm is zsírosodásra hajlamos.Ez az alapozó esetemben pedig több órán át tartja a matt hatást.Szerintem, a magyar piacon ez az egyetlen tényleg krém állagú drogériás alapozó.Egyedüli problémaként azt tudnám megemlíteni, hogy csak 4 árnyalatban kapható.A többi forgalomban lévõ alapozóhoz képest ara is viszonylag barátságos 1800-1900Ft körül mozog.Bátran kijelenthetem, hogy ennyit megér.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, DM-ben kapható, ugye?
Igen a DM-ben is kapható!

Alapozó, korrektor, púder. Pontosan mi a különbség?

Legjobb válasz: Az alapozóval egységesíteni tudod az egész arcod bõrszínét, kisebb-közepes bõrhibákat elfedi. Van folyékony, habállagú, porállagú és krémes alapozó is. A korrektor a bõrhibák (hegek, pigmentfoltok, pattanások, szem alatti karikák, stb.) elfedésére szolgál. Ebbõl van folyékony, krémes és stiftes. A púderek között van áttetszõ, aminek fedése nem igazán van, csak arra szolgák, hogy fixálja a korrektor, alapozót, és mattítsa az arcot. Aminek színe, fedése van, az gyakorlatilag olyasmi, mint a porállagú alapozó. Szóval mindegyik más célt szolgál.

Az alapozóval egységesíteni tudod az egész arcod bõrszínét, kisebb-közepes bõrhibákat elfedi. Van folyékony, habállagú, porállagú és krémes alapozó is. A korrektor a bõrhibák (hegek, pigmentfoltok, pattanások, szem alatti karikák, stb.) elfedésére szolgál. Ebbõl van folyékony, krémes és stiftes. A púderek között van áttetszõ, aminek fedése nem igazán van, csak arra szolgák, hogy fixálja a korrektor, alapozót, és mattítsa az arcot. Aminek színe, fedése van, az gyakorlatilag olyasmi, mint a porállagú alapozó. Szóval mindegyik más célt szolgál.
Az alapozo folyekony, a korrektor kremszeru, a puder pedig por alaku.
Amugy a korrektort a kisebb borhibak korrigalasara hasznaljuk, az alapozo az egesz arc fedesere szolgal, mig a puder inkabb az egesz fixalasara. En pudert nem hasznalok, csak az elobbi kettot, kismertekben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.:) Valami fogalmam volt azért róla, de így már nagyábból tiszta.:)

Vichy alapozót szeretnék venni. Mi a különbség a Normateint és a Dermablend alapozó között?

Tág pórusú, egyenletlen, gyakran pattanásos az arcom. Eddig Loreal terméket használtam, de kipróbálnám a Vichy-t is. Világos a b?röm. Melyiket válasszam a színárnyalatból?

Legjobb válasz: Akkor dermablendbõl a 15-ös árnyalat,amúgy 2 hónapja vettem egy vichy dermablend alapozót,mert annyira istenítette mindenki,nem fed jobban,mint a loreal és gyorsan száradt nekem vagyis mire a homlokomon elkentem addigra már az államon alig tudtam.Szóval nem fed jobban,mint egy hagyományos alapozó,viszont tény,hogy tartosabb.Normateintrõl nem tudok semmit bocs:D

Akkor dermablendbõl a 15-ös árnyalat, amúgy 2 hónapja vettem egy vichy dermablend alapozót, mert annyira istenítette mindenki, nem fed jobban, mint a loreal és gyorsan száradt nekem vagyis mire a homlokomon elkentem addigra már az államon alig tudtam.Szóval nem fed jobban, mint egy hagyományos alapozó, viszont tény, hogy tartosabb.Normateintrõl nem tudok semmit bocs:D
Normateintem van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.. szépen és egész nap fed. Dermablendrõl nem tudok nyilatkozni.
az, hogy a dermablend elvileg pattanásos bõrre is jó mert nem tömíti el a pórusokat a normetent meg vegyes bõrtipusra jó.remélem segítettem.(:


Mi a különbség ha állati vagy szintetikussal szõrbõl készült ecsettel viszem fel az alapozót az arcomra?

Legjobb válasz: A szintetikus szõr nem szívja magába a folyékony alapozót, mint az állati szõrbõl készült, így gazdaságosabb a szintetikussal az alapozó használata, ami valljuk be nem mindegy, fõleg, ha egy magasabb árkategóriájú alapozót használsz. Viszont a szemre való ecseteknél pont fordított a helyzet, mert azoknál jobb ha nem szintetikus, mivel a mûszálak taszítják a por állagú festéket, így könnyebben pereg le az ecsetrõl a festék. Remélem tudtam segíteni.

A szintetikus szõr nem szívja magába a folyékony alapozót, mint az állati szõrbõl készült, így gazdaságosabb a szintetikussal az alapozó használata, ami valljuk be nem mindegy, fõleg, ha egy magasabb árkategóriájú alapozót használsz. Viszont a szemre való ecseteknél pont fordított a helyzet, mert azoknál jobb ha nem szintetikus, mivel a mûszálak taszítják a por állagú festéket, így könnyebben pereg le az ecsetrõl a festék. Remélem tudtam segíteni.

Mi a különbség az alapozó és a BB krém között?

Legjobb válasz: Az alapozó alapozó, nagyobb bõrhibák eltüntetésére, a BB krém, színezett hidratáló, kisebb bõrhibák elfedésére.

Az alapozó alapozó, nagyobb bõrhibák eltüntetésére, a BB krém, színezett hidratáló, kisebb bõrhibák elfedésére.

Tudnátok olyan alapozót ajánlani, ami valóban nem kelt maszkhatást még órákkal később sem? Mik a tapasztalataitok a Rimmel lasting finish 25 hour alapozóval kapcsolatban?

Legjobb válasz: L'OREAL true match Én ezt használom, olyan mintha nem is lenne rajtad alapozó, csak az látszik, h szép a bõröd és egész nap nem jön le

L'OREAL true match Én ezt használom, olyan mintha nem is lenne rajtad alapozó, csak az látszik, h szép a bõröd és egész nap nem jön le
Nem az a lényeg, hogy melyik alapozót veszed meg, hanem az, hogy pontosan illeszkedjen a bõröd színéhez.

Mik a vélemények a manhattan 2in1 alapozó/púderéről?

Nagyon megtetszett, mert antibakteriális és ilyet keresek, meg van hogy jobb lenne alapozót használnom, máskor meg elég a púder. Még sose használtam ilyenfélét, mik a tapasztalatok? Alapozóként használva nem fogy el túl hamar?

Legjobb válasz: Inkàbb javasolnàm az Eveline alapozot! Hasznàltam a manhattant is, de szàmomra nehéz volt szépen felvinni és elkenni, meg mivel allergiàs is vagyok sok krémre, a manhattan is kihozta belölem! :) Az Evelinet màr több mint egy két hasznàlom, semmi bajom töle és az is van antibakteriàlisban, gyogynövény boltban szoktam venni, de màr ott vannak a termékeik a Roosmannban is, bàr alapozot még nem figyeltem van e! :)

Inkàbb javasolnàm az Eveline alapozot! Hasznàltam a manhattant is, de szàmomra nehéz volt szépen felvinni és elkenni, meg mivel allergiàs is vagyok sok krémre, a manhattan is kihozta belölem! :) Az Evelinet màr több mint egy két hasznàlom, semmi bajom töle és az is van antibakteriàlisban, gyogynövény boltban szoktam venni, de màr ott vannak a termékeik a Roosmannban is, bàr alapozot még nem figyeltem van e! :)
Nekem az elõzõ alapozóm ilyen volt, és nagyon bejött :) Elég zsíros és pattanásos az arcom...de ez szépen lefedte, és hosszan tartó is...mondjuk szebb nem lett tõle a bõröm, de rosszabb se :) én nagyon meg voltam vele elégedve

Mi a különbség az alapozó és a korrektor között?

Melyiket érdemesebb használni? Márkát tudtok mondani, hogy ti milyen használtok?

Legjobb válasz: Óriási. Az alapozót az egész arcodra rakod, a korrektort pedig csak azokra a bõrhibákra, amiket az alapozód nem tud elfedni. Külön van szem alatti karikákra illetve egyéb bõrhibákra (pl.: pattanás) való korrektor. Itthon nem kapható márkát használok.

Óriási. Az alapozót az egész arcodra rakod, a korrektort pedig csak azokra a bõrhibákra, amiket az alapozód nem tud elfedni. Külön van szem alatti karikákra illetve egyéb bõrhibákra (pl.: pattanás) való korrektor. Itthon nem kapható márkát használok.
Általában együtt szokták a kettõt használni. Az alapozó a bõrtónust egyenlíti ki, halványítja a bõrhibákat, az egész arcra kell kenni. A korrektor erõs fedésû, folyékonyat általában szem alatti karikákra, stifteset és camouflage-t a bõrhibákra kell használni. Ha szép amúgy a bõröd, csak 1-2 helyen jön ki valami eltüntetni való, akkor elég a korrektor. Viszont alapozót és korrektort is érdemes púderrel fixálni, akkor nem fénylik át olyan hamar és tartósabb lesz.
korrektort csak a hibákra használjuk, az alapozót az egész arcra.

Fém tárgyak lefestésekor mi a szerepe az alapozó festéknek?

A tavaly lefestettem egy szabadban lév? fém tárgyat kétszer is. Nem használtam alapozó festéket de kétszer lefestettem. Lehet, hogy emiatt kezd rozsdázni?

Legjobb válasz: igen könnyen lehet... az alapozónak az a lényege, hogy késõbb a festék meg tudjon tapadni rajta... de van pl a hammerite ("hemörájt"), azt kifejezetten oxidálódott felületre kell kenni alapozó nélkül, mert az az oxid rétegbe tapad meg...

igen könnyen lehet... az alapozónak az a lényege, hogy késõbb a festék meg tudjon tapadni rajta... de van pl a hammerite ("hemörájt"), azt kifejezetten oxidálódott felületre kell kenni alapozó nélkül, mert az az oxid rétegbe tapad meg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Ezek szerint az alapozó festéknek eltér az összetétele a felületi festéktõl?
Az alapozó feladata hogy 1 olyan bevonat alakuljon ki amin a tényleges (szín)festék jól tudjon megtapadni és arról ne tudjon leválni. A rozsda gátlását azt megfelelõ elõkészítéssel : mechanikai és/vagy kémiai tisztítással/átalakítással lehet elérni magán az alapfémen.

Mi a tapasztalat a hidratáló alapozóval? Jobb mint a sima alapozó.

(Az ugye olyan,hogy a hidratáló krémbe bele van keverve az alapozó,ezért hidratál és fed egyben.)

Legjobb válasz: Hát nem feltétlenül olyan. Rendes alapozó, csak emellett jobban hidratál, fõleg száraz bõrre való egyébként. A fedése általában nem olyan erõs.

Hát nem feltétlenül olyan. Rendes alapozó, csak emellett jobban hidratál, fõleg száraz bõrre való egyébként. A fedése általában nem olyan erõs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!