Találatok a következő kifejezésre: Mi a akkor, ha nemsokára (10 db)

Mi van akkor ha nem indul be a tej? Nemsokára szülök és nagyon aggódom ezen.

Második baba lesz. Az els?nél nem volt tejem pár mili,a kórházban szülés után eggyáltalán nem,nehezen de adtak tápszert. Most egy másik kórházban szülök és ott állítólag nem segítenek szoptatni. Úgyhogy még nehezebb lesz. Ha császár akkor meg mégkés?bb indul be a tej ugye?? És addig mit eszik a baba?

Legjobb válasz: èn kiváncsi lennék majd ha megszültél rá pár hétre mi történt. Nekem sem volt tejem az elsönél és kiváncsi vagyok mi lesz a másodiknál. nekem még a 4-ik napon sem volt semmi, majd kaptam homeos bogyót de csak attólmvolt míg szedtem azt aztán semmi. szóval megírnád mjad hogy mi volt? egyébként az a tapasztalatom hogy második gyerekes anyukáknak már jobban szokott beindulni.

èn kiváncsi lennék majd ha megszültél rá pár hétre mi történt. Nekem sem volt tejem az elsönél és kiváncsi vagyok mi lesz a másodiknál. nekem még a 4-ik napon sem volt semmi, majd kaptam homeos bogyót de csak attólmvolt míg szedtem azt aztán semmi. szóval megírnád mjad hogy mi volt? egyébként az a tapasztalatom hogy második gyerekes anyukáknak már jobban szokott beindulni.
Én is ezen paráztam. Késõbb indult be, a szülés utáni negyedik napon, fogyott is a pici sokat (100 g-al kevesebb volt mikor hazahoztuk, mint mikor született), de hál'Istennek van elég tejci és remélem, hogy lesz is még egy darabig. Most vagyunk 10 hetesek.
Az elõzõ válasz annyira jó és részletes, hogy én már csak a saját tapasztalatomat tenném hozzá. Én olyan kórházban szültem, ahol segítettek, de ez abból állt, hogy minden nõvér mást mondott és máshogy mutatta, teljesen összezavartak. A tejem nem indult be, 3. éjjel órákig próbálkoztunk, kislányom meg csak üvöltött. Egy nõvér akkor azt mondta, hogy szerinte nem fog menni, és különben is ilyen befeléforduló mellbimbókkal kár is erõlködnöm, ezután elment, hogy hozzon bimbóvédõt, hátha az segít rajtam, bár õ nem hisz benne. Szerencsére valami közbejött neki, és nem jött egyhamar, kislányom meg elaludt a fáradtságtól. Hajnalban aztán újra próbálkoztam, és megfogadtam, hogy nem hallgatok senkire, és sikerült! Fél éves koráig csak anyatejet kapott, és még most 2 évesen is szopizik. Én hiszek benne, hogy a pozitív hozzáálás is sokat számít, ne hallgass senkire, és nem gondold, hogy most sem lesz elég tejed! Éhen halni pedig biztosan nem fog akkor sem, ha nem indul be egybõl a tejtermelõdés! Nagyon szorítok Nektek, hogy sikerüljön!
elsõ teendõ! elkergetni az ilyen gondolatokat. gondolj arra, hogy ha régen nem tudtak volna szoptatni, kihalt volna az emberiség. ma meg mennyivel jobb, ha gond van, van egy csomó szer, információ, amik segíthetik a szoptatást. ha nem sikerülne, akkor meg van tápszer, nem fog éhezni. nálam is csak 4.napon indult be a tej, amikor hazaértem, szegény abbám fél kg-t fogyott addig! de nem adtam fel, aztán ugyanilyen sebesen el is kezdett hízni. fél évig csak anyatejes volt, 1 évig szopizott. addig olvass sokat a szoptatásról! http://www.lll.hu

Mi a megoldás akkor, ha nemsokára lesz az eskűvő és tudom, hogy terhes vagyok (pozitív lett a tesztem) de melírozni kell a hajamat? Árt a babának?

Legjobb válasz: Mi az, hogy kell melirozni? Szerintem sokkal fontosabb a baba egeszsege, es kulonben is, egy jo fodrasz ugy is eszmeletlen jo frizurat tud csinalni, ha kicsit le van nove a hajad, a parodnak meg ugyis te vagy a legszebb. En biztos nem festenem/meliroznam be, pedig en is evekig festettem a hajam.

Mi az, hogy kell melirozni? Szerintem sokkal fontosabb a baba egeszsege, es kulonben is, egy jo fodrasz ugy is eszmeletlen jo frizurat tud csinalni, ha kicsit le van nove a hajad, a parodnak meg ugyis te vagy a legszebb. En biztos nem festenem/meliroznam be, pedig en is evekig festettem a hajam.
Hi! Semmi baj nem lesz belõle. A barátnõm volt ilyen riogatós, még a mikró elé sem állt, nehogy vmi sugárzás érje a magzatot, közben meg állandóan füstölt a feje a napi fél doboz cigitõl. 9 hónap alatt nem lehet mindent kiküszöbölni, mindent betartani, csak törekszünk rá. Az esküvõdön legyél szép, boldog kismama! 32 hetes kismami
Én 8 hetesen festettem az egész hajamat szõkére!! A doki azt mondta nem árt csak ne lélegezzem be a szagát..Gratula a babához!
melíroztass, de a lényeg, hogy jól szellõzzön a légtér, és a melír egyébként sem ér a fejbõrödhöz! Gratu mindekettõhöz!
Szia! Nekem esküvõkor már eléggé le volt nõve a vörös, alavetõen pedig gesztenye barna.A fodrász olyan kontyot csinált oda, hogy kifejezetten jól nézett ki a hajam, sõt a konty igazi szépségét a lenövés adta meg.Egy jó fodrász csodákra képes.Nem is vagyok hajlandó máshoz járni!
Én is ugy tudom h a festék nem jut el a babához. Én is meliroztattam, és a melir csikok nem is érnek a fejbõrhöz, inkább a belélegezéssel vigyázz. 19 hetes kismami
Léteznek festékmentes, természetes alapanyagu szerek is, bioboltban kaphatóak. De hogy szõkében van-e? azt nem tudom. Lehet csak barnában, vörösben és talán feketében van, de ennek is utánajárhatsz.
Nem mutatható ki, hogy a festék felszívódik, bekerül a vérramba, tehát bizonyítottan a babához ne jut el a káros anyag. A belélegzésére kell vigyázni, az többet árthat. Az elsõ 12 hétben nem szokták javasolni, de nincs tiltva. Ha szellõs helyeníjó idõben akár az udvaron festesz, és igyekszel nem belélegezni, nem lehet baj.
Gratulálok! hát az elsõ 12hétben nem javasolják a festést, de kérdezd meg a fodrászodat, hogy van-e valami kímélõ módszer / színezõ esetleg /.ha festés mellett döntesz mindenképp szellõztessetek, ne szívd a büdi festékszagot. boldog babavárást
melírozásnál nem is éri a festék a fejbõrt.....

Nemsokára utazok repülővel ki Irországba és nem tudom hogy átlehetne-e csempészni a viperámat ha átlehet akkor hogyan? És ha elkapnak vele akkor mi lesz?

Legjobb válasz: Bõröndbe tedd, ne kézitáskába. Számíthatsz nagyobb ellenõrzésre, mert Ferihegy épp most bukott meg az EU vizsgán. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/albomba-buktatta-meg-feri..

Bõröndbe tedd, ne kézitáskába. Számíthatsz nagyobb ellenõrzésre, mert Ferihegy épp most bukott meg az EU vizsgán. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/albomba-buktatta-meg-feri..


Nemsokára kapok egy kis németjuhász kölyköt szukát de nemtudom hogy mi legyen a neve (ha lehet akkor olyan nevet kérnék ami illik egy németjuhászra) ha tudtok jó neveket akkor mondanátok?

tudom hogy van sok olyan oldal a neten hogy kutyanevek de már végignéztem az összeset és nem nagyon tetszenek a nevek ezért kérdezlek titeket és el?re is köszi :)

Legjobb válasz: 17:52-es vagyok. Ha megengedsz még egy gondolatot, elmondanám, hogy én mindig elõre kerestem nevet, de sosem az lett a neve. MIért? Mert akkor tudod a leginkább hozzá passzoló nevet megtalálni, ha már ismered a kutyust, a fõ szokásait, a jellemét.

17:52-es vagyok. Ha megengedsz még egy gondolatot, elmondanám, hogy én mindig elõre kerestem nevet, de sosem az lett a neve. MIért? Mert akkor tudod a leginkább hozzá passzoló nevet megtalálni, ha már ismered a kutyust, a fõ szokásait, a jellemét.
Lili Lola Casye ??? :)
A mi németjuhászunkat Yeninek hivták de lehet Sparky, Zokni vagy Yoyo. :D
A mi néhai Német juhász kislány kutyánkat Bertának hívták, de nekem sosem tetszett ez a név, nem is én adtam neki, a fiút meg Bobinak. Én olyat nevet adnék egy Német juhász szukának , mint például : Lotti, Donna, Klio, Kira, Aliz, Nelly, Oli, Zara
Nekem Amina név ugrott be elsõre. Ami védelmet, hûséget jelent.
Quelle, Héra, Tia, Astra, szép és méltóságteljes nevek egy németjuhász számára!!!:)
A legjobb Lédy Elza nekem is ez van. De lányba azt mondták hiába fiú név, de adják lánynak is Rin Tin Tin
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkitõl és te 17:52-53-as neked teljesen igazad van és köszi és 19:22-es oké mindenképpen megnézem és még egyszer köszi mindenkitõl de azért még várok neveket mert még nem döntöttem :D :)
Nekem eddig egy német juhász kutyám volt, neki Ali volt a neve. Lány volt, ezt adta neki édesapám. mindössze 4 éves forma voltam. Annyi maradt meg errõl a kutyáról, hogy mindig vigyázott rám. ha a mostani ebem elpusztul, újra német juhászt szeretnék édesapám emlékére.
A miénk Doris :)
Grééééti :D Ismered a rajzfilmet? Ha nem, ajánlom nézd meg, nagyon aranyos. Egy magyar rajzfilm, német juhász szuka kutyáról szól és Grétinek hívják benne (meg a címe is ez).
Lola?
Izabella
Lady, Judy, Dézy, Léna
Luszi en mindig is szerettem volna egy nemet juhaszt, de egy keverek kutyam van, akit nagyon szeretek Luszi(akit en ismerek), az egy okos es gyonyoru N.J. szuka kutya a szomszedbol.

Nemsokára haza hozom a kiskutyám ( 10 hetes lesz akkor), de csak egy hétig tudok vele itthon maradni. Mit tehetnék, milyen intézkedéseket, hogy ne legyen probléma ha itthon hagyom?

Legjobb válasz: És ami a kis lelke szempontjából fontos: kezdd el szoktatni az egyedülléthez már akkor, mikor még otthon vagy vele. Menj ki, minden különösebb kommunikáció nélkül, várj pár percet, és mindig akkor menj be, ha épp nem nyafog. Amíg nyafog, tapodtat sem. Nyújtogasd az idõt, hallgatózz figyeld meg mit csinál. Szokja meg, hogy te egy ilyen vagy, aki jön-megy.

És ami a kis lelke szempontjából fontos: kezdd el szoktatni az egyedülléthez már akkor, mikor még otthon vagy vele. Menj ki, minden különösebb kommunikáció nélkül, várj pár percet, és mindig akkor menj be, ha épp nem nyafog. Amíg nyafog, tapodtat sem. Nyújtogasd az idõt, hallgatózz figyeld meg mit csinál. Szokja meg, hogy te egy ilyen vagy, aki jön-megy.
A kérdező hozzászólása: jah és napi 6-7 óráról van szó...
szerintem nem lesz baja ha otthon hagyod egyedül. told össze a bútorokat hogy ne másszon be sehova és ne ragadjon bútorok mögé. legyen vize, egy kis lepedõszerûség hogy tudjon mire pisilni/kakilni.
Nekem a kutyám 8 hónapos koráig boxban volt éjszaka és amikor nem voltam itthon. Soha semmi baj nem volt, a lakás épen maradt és sokkal hamarabb lett szobatiszta. Tehát én a szobakennelre szavazok kölyökkutyánál. Mert rendet és rendszert kell tanulniuk. Fõleg azt h amíg nem vagy otthon alvás van.
Nem tudod be/kizárni valahová? Nekünk az elõszobában volt, sok kárt nem tud tenni, taposó van, ha bepisil könnyû kitakarítani, és nem szedi szét a szobákat. (Az elõszoba sem túl kicsi.) Vizet hagyj neki, meg valami játékot és rongyot.
A többiek jókat írtak, de ha nem tudod sehova bezárni, akkor ezeket javaslom: minden veszélyes dolgot zárj el elõle (vezetékek, hosszabbítók), pakolj magasra, ne tudjon magára rántani semmit (négykézláb nézz körül, hogy az õ szemszögébõl mi tûnhet izgalmasnak). Rakj elé sok vizet. Kutyapelenka, vagy újságpapír is kéne arra a helyre, ahova legtöbbször végzi a dolgát, ha nem akarod, hogy kisebb-nagyobb ajándékok várjanak otthon. Én az elején melegvizes palackot raktam a kutyaházába, azt is rakhatnál a vackába. Meg egy rongyot, amin az anyukája és a tesói szaga van. Plusz jó lehet neki, ha nincs teljesen csönd körülötte, amíg nem vagy ott, szóval tévét esetleg bekapcsolva lehet hagyni. Ja, és le kéne fárasztani mielõtt elmész otthonról. Így az idõ nagy részében aludni fog.

Nemsokára kapok egy törpenyulat, és van egy ötéves kistesóm, aki szerintem fel fogja emelni akkor is ha a nyúl nem akarja, ha én is ott leszek akkor nem engedem, de néhányszor biztos elő fog fordulni. Megharaphatja ilyenkor a nyúl? Vagy mit csinál?

Legjobb válasz: Akkora állast ad neki a hátsó lábaival, hogy csakúgy csattan majd..de komolyan, ismerõsöm így járt. Plusz ilyenkor kapálózik, karmol. Meg kell értetni vele, hogy ne emelgesse, a nyúlra is veszélyes, ha pl leejti.

Akkora állast ad neki a hátsó lábaival, hogy csakúgy csattan majd..de komolyan, ismerõsöm így járt. Plusz ilyenkor kapálózik, karmol. Meg kell értetni vele, hogy ne emelgesse, a nyúlra is veszélyes, ha pl leejti.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ :)
Megharapni nem hinném, hogy megharapja, inkább az a félõ, mint ahogy az elõzõ válaszoló is írta, hogy a nyúl elkezd rúgkapálni, mert menekülni szeretne és tesód véletlenül leejti. Erre nagyon oda kell figyelni, mert könnyen megsérülhet a nyuszi, meg hát a karmolások és rúgások se valami kellemesek. :)
Nálunk a törpenyuszi az ovis-álló állat. Talán ha felnõttet szereztek, vagy nagytestû nyuszit, akkor elég nagy lesz ahhoz, hogy ne kelljen félnie egy rossz mozdulattól, így védekeznie se kell.
Nem tudod esetleg valahogyan úgy bezárni a ketrecet, hogy csak te tudd kinyitni??
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, még csak most fogom megkapni, de majd próbálok olyat választani. Köszi :)
Nincs mit!Remélem sok örömöd leled majd a nyusziban!(nekem 2 színes törpém van:-))

Kecske mit eszik? Fel tud puffadni? Ha veszek két kecskét ami elleni fog nemsokára, akkor a két kecskét külön kell csukni?

kínáltak nekem három kecskét, egy kant amit levágnánk, és a két nõstényt, mind a kettõ elleni fog, ha megellett a kecske akkor külön kell õket csukni?

Legjobb válasz: és egy felnõtt kecskének meg a kölykének elég 1.5x4 méteres hely? kb másfél méter széles és kb 4 méter hosszú, ez elég kettõ vagy esetleg három kecskének akkor ha van egy felnõtt kecske meg 1 vagy kettõ kölyke?

A kérdező hozzászólása: és egy felnõtt kecskének meg a kölykének elég 1.5x4 méteres hely? kb másfél méter széles és kb 4 méter hosszú, ez elég kettõ vagy esetleg három kecskének akkor ha van egy felnõtt kecske meg 1 vagy kettõ kölyke?
Én azt az egyet tudom, hogy van ez a növény: [link] Ha nyáron ki vannak kötve, vigyázni kell hogy soha ne egyenek belõle, mert felfújódnak és ilyenkor bele is pusztulhatnak! Ha mégis eszik és felfújódik, a horpaszába kell szúrni egy kést hogy a levegõ távozhasson.
A kérdező hozzászólása: értem, több infóval nem tudsz segítségemre lenni?
A kérdező hozzászólása: mennyibe kerül havonta a kecsketartás? 1 darab kecskére levetítve értem, tehát valaki leírná nekem hogy mibõl mennyi kell és hogy az mennyibe kerül kb.? tudom eszik kukoricát meg árpát, búzát, ricát, ezeket lehet neki adni, de kb mennyi kell neki? mondjuk mindegyik félébõl kap összekeverve, naponta kb 1 kg elég egy felnõtt kecskének? hereszénából kell neki 1.5-2 kg széna igaz? szalmát is eszik? de szalma az van bõven, az nem gond, a vízet se nagyon számoljuk mert az nem jelentõs mennyiségû. nyáron kell neki hereszéna vagy elég amit legel magának? kb mennyibe kerül a tartása? egy nagy guriga bála hereszéna mennyibe kerül?
Melyik átkelõnél mennétek át?
A kérdező hozzászólása: esztergom közelében Párkánynál lenne
Hát átnéztem két könyvet is, de semmi használhatót nem találtam. Maradjatok inkább Visegrád környékén, mert az csodálatos :-) És persze Esztergom is. Ha mégis át akartok jönni hozzánk, nézzétek meg a Párkányi és a Pat-i (Patince) fürdõket. Ezeket keresik a túristák. Sokan jönnek Komáromba megnézni az Európa - udvart. Bár szerintem nem nagy durranás. Esetleg még a Burda hegység, errõl linkelek egy oldalt. http://sturovo.com/drupal/node/210 Szlovákiában nagyon sok csodaszép hely van, de sajnos nem az általad megadott távolságon belül :-(
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen a fáradságod, sajnos azért nem szeretnénk messzebb menni mert már így is fél országot átutazzuk hogy visegrádra is elérjünk, s nem annyira olcsó a benzin jelenleg. köszi mégegyszer
Nincs mit, reméltem, hogy találok valami érdekesebbet is :-( Nem tudom milyen kirándulásokat szerettek, de ha ilyen laza túrázgatósat, akkor Visegrád és környéke is elég. Nagyon szép helyek vannak ott. És ha még nem voltatok, akkor az esztergomi bazilikát mindenképp ajánlom.

Nemsoká itt a szülinapom. Nem tudom mit kérjek a szüleimtől? ! Mert muszály kérnem. Ha nem akkor nem kapok semmit XD

igazából ugy semmire nincs szükségem, mert amire lenne az meg nagyon drága:S max olyan 20ezer körül választhatok...pénzt nem kérhetek,mert 1 már dolgozom, 2 ajándékot akarnak csak,de semmi nem jut eszembe..ékszerek kil?ve mert nem szeretem,telefonom már van,ruhákat nehezen kapok magamra:S semmi ötletem nincs:S Várok minden ötletet:D csak norm válaszokat!!ha nem megy ne is irj! aki ir annak köszi:)

Legjobb válasz: Mp3 lejátszó, fényképezõgép (esetleg te kipótolod),CD-k, könyvek...ilyesmi jutott eszembe

Mp3 lejátszó, fényképezõgép (esetleg te kipótolod), CD-k, könyvek...ilyesmi jutott eszembe
A kérdező hozzászólása: jah azt lehagytam h 21/L (leszek)
nekem is most lesz. azaz h 3 hét még. és én annyi mindent szeretnék xDDD
PS3, XBOB360, PSP
még annyit, hogy nekem is most lesz a szülinapom, a 22.-ik. nekem lennének ötleteim, vannak dolgok, amikre nagyon régen vágyom, de nem kérek semmit, mert ez olyan lehúzás.. nem vagyok már gyerek, hogy kívánságokat mondjak, és a szülõknek teljesítenie kelljen.. nekem elég ha a szülinapomon velem vannak, jókat beszélgetünk, együtt töltjük a napot. és ha vesznek valamit, annak nagyon fogok örülni, de kérni nem fogok semmit.
hát te szépen kihasználod a szüleidet... ha nincs épp szükséged semmire, akkor ne kérj semmit. összedõlne a világ, ha nem kapnál ajándékot születésnapodra?
Nekem is most volt születésnapom. Tõlem is kérdezték, hogy mit kérek, mondtam, hogy semmit, most nincs szükségem semmire. Így nem kaptam ajándékot. És akkor mi van?? Most komolyan képes lennéla szüleiddel csak azért kidobatni 10+E ft-ot, amire igazából nincs is szükséged? Éljen a fogyasztói társadalom!!
Dan Brown: Angyalok és démonok (ez a legjobb), Da Vinci kód, vagy az utolsó: Az elveszett jelkép, ezekrõl biztosan hallottál. Szintén krimi kategória: Douglas Preston & Lincoln Child szerzõpáros regényei is nagyon jók. Van egy trilógiájuk, az összesnek a címére nem emlékszem, csak az egyikre: "A sötétség kereke". Nagyon jó a Gésa emlékiratai is. Vagy Csernus: A nõ és nemrégen megjelent : A férfi. Több hirtelen nem jut eszembe
A kérdező hozzászólása: jah és esetleg tudnál valami jót ajánlani??(kategóriával együtt)
A kérdező hozzászólása: nah a könyv nem is olyan rossz ötlet:D a többi nem igazán nyerõ:D Nagyon köszi:) Jöhet még!!
Ajándék lehet egy kellemes kávézás/sütizés vagy éttermi vacsora valami érdekesebb helyen.... pl. a Wasbi nevû sushi bár, vagy valmi hasonló.... esetleg egy koncertjegy, vagy fesztiválbelépõ ha már mindenképp kell valami tárgyi. Mi ilyesmit szoktunk.... 20/L

Lázas a 13 hós babám, kúpot kapott 1 órája. Nemsokára mérem újra, ha nem megy le hűtőfürdőt alkalmaznék. Ha akkor sem megy lejjebb, mikor ismételjem meg a hűtőfürdőt?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a gyerekorvos,hogy csak 38,5 felett adjak neki gyógyszert ,kúpot. Szerintem ez már kicsi gyereknél sok. 38-nál mindig megkezdem a lázcsillapítást,mert ha neadj Isten mégjobban felmegy a láza, utánna sokkal nehezebb lehúzni!Legalábbis nálunk ezt tapasztaltam.

Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy csak 38, 5 felett adjak neki gyógyszert , kúpot. Szerintem ez már kicsi gyereknél sok. 38-nál mindig megkezdem a lázcsillapítást, mert ha neadj Isten mégjobban felmegy a láza, utánna sokkal nehezebb lehúzni!Legalábbis nálunk ezt tapasztaltam.
Mennyi a láza?
Bocsi, elnéztem az idõpontomat, az elõzõ vagyok és a 23.09-es.
23.08-as vagyok. Ajánlom kattintsatok az alábbi linkre, különösen a "veszélyes-e a láz ?" részre. Ez a Nurofen honlapja, és maga a gyártó int óvatosságra a lázcsillapítással kapcsolatban, akinek pedig érdeke lenne az ellenkezõje, hogy jobban fogyjon a terméke. http://www.nurofen.hu/your-child-dealing-fever-understanding.. De persze én az orvosunk és a saját józan belátásom miatt is gondolkodom így a lázról: csak 38, 5 fölött éjszakára és ha azt látom, hogy nagyon nyûgös miatta, napok óta lázas, egyébként napközben 39-ig is várok (fõleg a betegség kezdetén), inkább hûtöm a homlokát, ölelem és segítek elviselni a lázzal járó levertséget.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a tanácsot. Jól vagyunk. Egész éjjel aludt, én éjjel többször is ellenõriztem a homlokát. Reggel 9-kor ébredt, popsiban 37 volt a hõ, tehát 36, 5. Én is úgy gondolom, és azt is olvastam, hogy a hõemelkedés nem gond, nem fontos azonnal csillapítani, viszont a 38, 5, az már láz, azzal muszáj kezdeni valamit. Du. megyünk dokihoz, valószínû ez a pár napos lázzal járó vírus lesz, vagy az, ami után 3 nap múlva pöttyök jelentkeznek. Én azért továbbra is gyanakszom a fogára, alul jön neki 2 rágó! Még egyszer köszi mindenkinek, jól megijesztett a Kismanó bennünket!
23.08 vagyok felnõttnél megy el a 38.5, de kisgyereknél az már sok. akkor teszi jól a szülõ, ha a hõemelkedést nem csillapítja, de a lázat igenis kell csillapítani. a 40 már felnõttnél is életveszélyesnek minõsül, kisgyereknél ez az érték alacsonyabb. helyesen tette a hûtõfürdõt.
23:09 tõl kérdezném hogy nála nem késõ este lassan már már éjjel van?? Tán azért próbálta csillapítani a lázat. Ja és én sem hagynám szívesen lázban a gyermekem, és igen! A 38.5 már láz, felnõttnél is, nem csak kisgyermeknél. Helyesn tette a hûtõfürdõt. Ha pihenhet nyugodtan a gyermek miért nem tegye??Ez a dolga és jól csinálja!!!!!!
Atya isten, ez nem számít magas láznak egy kisgyereknél. Nem kell normál hõmérsékletre leszorítani, ezzel csak gátolod a betegség lefolyását. A láz a kórokozók elpusztítására szolgál. Nettó 38, 5-ös lázat én sosem csillapítok napközben, legfeljebb éjszakára, hogy nyugodtabban aludjon. A láz, fõleg az ilyen kis mértékû, nem veszélyes.
én eüsként azt mondom, hogy a hûtõfürdõ(priznic) mindig az ideális megoldás. a modernebb felfogás szerint fõleg. természetes, mindig mûködik és el lehet kerülni felesleges gyógyszerbevitelt. a gyógyszer méreg, káros a májra és a vesére, bár nem azonnal, hanem évek alatt fejti ki a hatását. a gyerekeim már nagyobbak, ha 1 kúp nem tette meg a hatását sosem adtam másodikat, max akkor, ha a fürdõ nem vitte le tartósan ill akkor, ha már 39et elérte. akkor nem vártam a gyógyszerre, azonnal fürdõ vagy priznic.
Szia második vagyok. Igen jó a szirup, a lényeg hogy a hatóanyag legyen más. Nekünk szirup, kúp és nurofen van így már felkészülve a rossz lázas betegségekre... Jobbulást a kicsinek!!
A kérdező hozzászólása: Másodiknak köszi, de már megvolt a fürdõ, ahogy írtam is levitte. Most ivott jó sokat. Remélem hamar elalszik. Most mást nem adok már neki. Éjjel ha gond lesz kap Panadol baby szirupot, az van itthon. Azt én is hallottam már, hogy legyen itthon 2 féle lázcsillapító, akkor gondolom így jó, hogy az egyik kúp, a másik szirup, nem?
A kérdező hozzászólása: 38, 5 volt (39 a mért), aztán kúptól lement 38, 1-re (38, 6 a mért), megvolt a fürdõ, most 36, 9 (37, 4 a mért). Most kap teát letesszük aludni, aztán figyelem egész éjjel. Beköltözök a szobájába. Remélem nem lesz gond. Úgy néz ki lehet a 3 napos vírus, láz, aztán 3 nap után pöttyök. Mert nem náthás, fogtól meg nem lehet, azt mondja a doki, pedig jön neki 2 rágó.
A kérdező hozzászólása: Köszi uccsó, elolvasom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!