Találatok a következő kifejezésre: Mi a ablak (597 db)

Ablakcserenel a komuves javitasi munkakert mennyi a korrekt ar? En tulzasnak tartom az ablakonkenti 15 ezer ft ot, mivel 5 ablakunk van, es cca 1 napos munka.

Legjobb válasz: Az ablak serét végzõ ablakos cég folyóméterenkénti 5000 Ft-os árat kínált 6 nagy ablakra, egy bejárati ajtóra és 2 kis ablakra. Így egy ablak került volna 25 ezerbe. :-( Kõmûves szakemberek ugyanezt elvégezték 10.000 Ft-os napibérben, ketten 2 nap alatt, azaz 40.000-be került.

Az ablak serét végzõ ablakos cég folyóméterenkénti 5000 Ft-os árat kínált 6 nagy ablakra, egy bejárati ajtóra és 2 kis ablakra. Így egy ablak került volna 25 ezerbe. :-( Kõmûves szakemberek ugyanezt elvégezték 10.000 Ft-os napibérben, ketten 2 nap alatt, azaz 40.000-be került.
A kókányok és a segédmunkások napibérben dolgoznak, a szakemberek pedig nm2-ben, folyóméterben, esetleg .../db árban. Egyébként szerintem nem sok a 15000/ablak, ez persze nagyban attól is függ, hogy milyen visszajavítani való maradt a csere után, és milyen módszerrel javítják ki. Ha csak takarólécezni kell, akkor nagyon sok lehet, de ha elõször ytongozni és úgy gipszkartonozni, vakolásról nem is beszélve, akkor bizony egyáltalán nem sok amit kértek érte.
Az általánosan elfogadható ár 3-4000 Ft/fm ajánlati szinten-ettõl nagyobb eltérés csak kifejezetten rossz állapotú falnál lehet, ahol bontáskor nagyobb mennyiségû törmelék potyog ki az ablakkeret mögül. Általánosan szigetelõanyag (hungarocell, nikecell) kerül a sérült falszakaszra és gipszkartonnal "takarják le". Ezután festhetõ, tapétázható, burkolható ízlés szerint.

Mi a neve annak az ablaknak, amin kívülrõl nem lehet átlátni, csak belülrõl lehet kilátni rajta?

Legjobb válasz: Ablak-fóliát szoktak ragasztani rá. Kirakatok ablakát (esetleg lakásokét is) nagyméretben, tudtommal papír-üzletekben méteráruként árulják. Autókba a füst-színû fóliákat gondolom, hogy autó-alkatrész-üzletekben, de meglehet, hogy a papírüzletek olyat is árulnak.

Ablak-fóliát szoktak ragasztani rá. Kirakatok ablakát (esetleg lakásokét is) nagyméretben, tudtommal papír-üzletekben méteráruként árulják. Autókba a füst-színû fóliákat gondolom, hogy autó-alkatrész-üzletekben, de meglehet, hogy a papírüzletek olyat is árulnak.
Nem foncsor üveg?Bejárati ajtómon van olyan.
A kérdező hozzászólása: az ablakfóliára gondoltam!!! köszönöm!!!
Azért annyira nem lesz ez egyszerû. Nekünk is ez volt a problémánk . Fóliáztathatod az ablakot , de a fólia csak világosban mûködik , ha kint sötét van , bent pedig világos , akkor kintrõl be fognak látni sajnos. Azt a fóliát amin nem lehet belátni ( ha kint van sötét, bent világos ) azt még nem találták fel.Nem kell elhinni , kérdezz meg egy fóliázó szakembert. A megoldás nálunk a reluxa volt , nem véletlen , hogy nem szorította ki a fólia....
A kérdező hozzászólása: de elhiszem, mert magamtól is kalkuláltam ezzel:D lehet, hogy detektívtükör+reluxa lesz a vége...
Szia! Amirõl kérdezel, az a reflexiós üveg / tükör.

Ha sétálok az utcán és meglátok egy autót teljesen leengedett ablakkal mi a teendő?

Hívjam a rendőrséget, vagy mit csináljak, mint kedves ember(magyarul nem akarom ellopni a kocsit, vagy hagyni hogy más ellopja)

Legjobb válasz: Attól, hogy le van engedve az ablaka, még nem lehet elvinni. Mégis, mivel indítanák be? Ilyen alapon az összes cabriót azonnal lenyúlnák.

Attól, hogy le van engedve az ablaka, még nem lehet elvinni. Mégis, mivel indítanák be? Ilyen alapon az összes cabriót azonnal lenyúlnák.
Xard le. Ha te hagyod lehúzva, úgyis kipakolnak.
Nincs teendõ.
Te lehet rendes akarsz lenni, de a tulaj nem biztos, hogy annak venné. Engem pl marhamód idegesítene, ha visszatérve autómhoz, azért b*szogatnának a rendõrök, mert lehúzva hagytam az ablakom... így is túl sok dologba kötnek bele. Szóval ez esetben egyáltalán nem köszönném meg neked, hanem mondanám, hogy foglalkozz a saját dolgoddal. És szerintem ezt is kéne tenned, ne foglalkozz vele.
Ha ráérsz te is várhatsz mellette csak aztán nehogy rád hívja ki valaki. Szóval lehet jobb ha hívod. Esetleg ha egy üzlet elõtt van közvetlenül akkor bemehetsz elõtte érdeklõdni az üzletbe hogy kié a kocsi.
Elméletben nem hagyható úgy az autó mert a bûncselekményre felbujtás is büntetendõ. De szerintem a mai közállapotokat figyelembe véve nem kell semmit sem csinálni. Ha nagyon rendes akarsz lenni rászólsz a rendõrökre de nem lennék meglepve ha elhajtanának a búsba. Sajnos.
Szard le én azt mondom. Ha úgy otthagyta a tulaj akkor meg is érdemli, hogy meglopják, vagy csak a közelben van és hamarosan visszatér, nem éri meg vele foglalkozni.
Ha látsz benne értéket, és eléred, vedd ki


Elsõ körön a gyártónál érdeklõdj, a legegyszerûbb, ha van direkt ahhoz az ablakhoz való szellõzõ.
van pára függõ szellõzõ, olyant kéne rárakatni.
Milyen helyiség ez? Nem biztos, hogy az ablak ventillátor jó megoldás ha ez pl télen egy fûtött helyiség. A legjobb választás a hõcserélõs szellõztetõ lenne szerintem.
Célszerû lenne a párát onnan és akkor elszívni, ahol keletkezik, és amikor keletkezik. Ha a helyiség egy konyha, akkor a tûzhely fölé szerelt páraelszívó a leginkább hatékony. Még egy jó tanács: Gondoskodj a friss levegõ utánpótlásról is, például egy másik ablak kinyitásával. Az Aereco cég gyárt pára szabályozós légbevezetõt.
Zsolt 75 ! Azért azt alaposan meg kell gondolni, mekkora beruházás mekkora megtakarítást eredményez. Kiszámoltam a hõvisszanyerõ szellõztetés beruházás igényét: 491 Ft/W Kiinduló adatok: Beruházás 1 500 000, - Ft (összes költség légcsatornázva) Áramfelvétel 50 W (Hoval forgódobos) Hõvisszanyerés hatásfoka: 90 % Szellõztetett levegõ: 200 m3/h Belsõ hõmérséklet: 22 C Külsõ hõmérséklet: -15 C Összehasonlításképpen írom a 30 cm tömör tégla utólagos hõszigetelésénél számított adatokat: A nyolcadik centi hõszigetelõ: 28 Ft/W (ez az elõírt U=0, 45 W/m2K értékhez kell) A tizenkettedik centi : 54 Ft/W A huszadik centi : 130 Ft/W megjegyzés: Ezek az értékek csak a fehér polisztirol árát tartalmazzák, azt feltételezve, hogy a homlokzat felújítása amúgy is idõszerû lenne.
Most olvastam, hogy napelemes rendszer kulcsrakészen: 377 Ft/Wp (p = peak azaz csúcsteljesítmény) Megjegyzés: a nap többet süt egy évben, mint ahányszor -15 C a külsõ hõmérséklet.

HP 3180-asom 1 ideje nem nyomtat. Akár fájlból, akár ikonrakattintok, a nyomtatás ablak jelenik meg. A nyomtatás gombra kattintás után a Mentés másként ablak jön, és a nyomtatás elmarad. Mit állíthattam el akaratlanul, és mi a megoldás?

Legjobb válasz: - Ki van pipálva a "nyomtatás fájlba" opció. - A nyomtató beállításainál (Vezérlõpult > Nyomtató) fájlba végzõdõ port van kiválasztva (pdf) Azért nagyban "segítenéd" a válaszokat, ha megmondanád, hogy milyen formátumban akar menteni a "mentés másként" ablakban a program? (prn, pdf, ps stb?)

- Ki van pipálva a "nyomtatás fájlba" opció. - A nyomtató beállításainál (Vezérlõpult > Nyomtató) fájlba végzõdõ port van kiválasztva (pdf) Azért nagyban "segítenéd" a válaszokat, ha megmondanád, hogy milyen formátumban akar menteni a "mentés másként" ablakban a program? (prn, pdf, ps stb?)
A kérdező hozzászólása: Üzenet a kedves Válaszolónak: mdi - be mentene, csak ez a lehetõség van most. "Vezérlõpult - Nyomtató" - USB port van választva. Köszönöm !

Facebook! Hogyan állítható be az 1 ablakban való beszélgetés több (minimum 2) emberrel úgy hogy a közös (min 3as) ablak átnevezhetõ legyen?

Egy ablakban való beszélgetés mûködik 2 vagy annál több emberrel, de azt az ablakot páran már átnevezték, nekem a menüben pedig az még sincs benne. Ez mért van?

Mi a közös jelző a következő szavakban? Ablak-szerencse, lelkész-konyha

például: álom-szalámi=téli kocsi-rend?r=lovas

Legjobb válasz: ablak-szerencse= vak

ablak-szerencse= vak
Szia! Lelkész-konyha=tábori!
tábori lelkész tábori konyha
Ez jó! Annyit agyaltam a szövegmezõ fölött, hogy más már közben kitalálta. Pedig dagadt a keblem a büszkeségtõl, hogy eszembe jutott, de most persze már mondhatom... :->
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
ez egy mod?
A kérdező hozzászólása: Kb
én fel sem tudtam installálni mert elvileg gta iv-hez való nem?
A kérdező hozzászólása: Ez annyit csinál a GTA 4-gyel, hogy igazából kicserél benne mindent (autók, karakterek, fegyverek, hangok, sat.). Tehát ez a GAT 4, csak máshogy néz ki. Szóval igen, kell hozzá a GTA 4 (vagy a GTA 4 EFLC)

Mi a franc szerepe van a porszívó csövén lévő kis ablaknak?

Mikor porszívózok, mindig szórakozok vele, és kihúzkodom, de semmi értelme. Azt mondták azért van ott, hogyha véletlenül felszívna mondjuk egy gy?r?t, akkor ott gyorsan el lehet kapni :DDD de ez nem igaz szerintem ! :D :D :D

Legjobb válasz: Ha felnyitod a kis "ablakot", akkor gyengébben szív a porszívó.

Ha felnyitod a kis "ablakot", akkor gyengébben szív a porszívó.
Ott kell "fals" levegõt adni neki, hogy ne tépje le pl. a függönyt.
Nem. A kis lyukon is szív, de a fõlyukon kevésbé. És valóban, a segglyukán meg ugyanúgy felkavar mindent.
tekerd körbe ragasztószalaggal, hogy ne legyen lyukas, és a végén szívjon szerencsétlen, mert azért használod. Függönyt úgse fogsz vele szívni :P
Sõt nem csak a kis nyíláson jut vissza a levegõbe valamicske kosz, hanem a porszívóból is
EZ számomra hatalmas kérdés volt :D Mert ha arra van, hogy gyengébben szívjon, akkor lényegében a por 75% ugyancsak a levegõbe távozik a "lyukon" keresztül.
A kérdező hozzászólása: Na, én gondoltam erre is amúgy. De így már biztos vagyok benne, köszönöm szépen !! :D
Vagy ha épp magadnak szerzel örömet ott alul akkor az anyag távozik a kis lyukacskán :DDD
A kérdező hozzászólása: Állat ! XDXD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!