Találatok a következő kifejezésre: Mi a abban az esetban ha (156 db)

Mi van abban az esetben ha fősulin egy előadásos órán kell szerezni évközi jegyet, de én erről nem tudtam, így ez nekem nincs, de rendes vizsga is van a vizsgaidőszakban?

Ebben az esetben buktam a tárgyat? Ugye nem? A vizsgára így nem is jelentkezhetek?

Legjobb válasz: Megkeresed a tanárt, beszélsz vele. Elmondod, hogy nem tudtad, hogy évközi jegy kell és megkérdezed mit tegyél. Jelentkezhetsz a vizsgára, de hidd el ilyen esetekben a tanár közölheti, hogy hiába tudod az anyagot megbuktat. (Törvényesen nem tehetné meg, de a gyakorlatban gyakran elõfordul)

Megkeresed a tanárt, beszélsz vele. Elmondod, hogy nem tudtad, hogy évközi jegy kell és megkérdezed mit tegyél. Jelentkezhetsz a vizsgára, de hidd el ilyen esetekben a tanár közölheti, hogy hiába tudod az anyagot megbuktat. (Törvényesen nem tehetné meg, de a gyakorlatban gyakran elõfordul)
Attól függ milyen tárgy. Nálunk (BGF-KVIK) úgy volt anno, hogy aki évközben szerzett jegyet, annak nem kellett vizsgáznia vizsgaidõszakban. Viszont gyakorlatos tárgynál kellett egy évközbeni ZH jegy, hogy mehess vizsgázni.
Erre megkérdezi a tanár igen miért nem tudta, talán nem jár az órámra? Beszélj vele, jövõ héten ha engedi akkor pótolhatód.

Mit tehetsz abban az esetben ha szex közben a másik fél nem jut el a csúcsra?

Van egy fiú akivel másodszor voltam együtt, és most sem ment el. Els? alkalommal nagyon fáradt volt de ez akkor sem magyarázat rá. Második alkalommal én már 3. voltam a csúcson még ? egyszer sem. Pedig ? kezdeményezte és éreztem hogy kiván, de akkor mi a baj?? Tudok én tenni esetleg valamit??? Kérlek segitsetek.

Legjobb válasz: Kézi munka és szopással korrigálhatod ezt a hibát plusz kutyapóz mert abban a nõ tovább bírja mint a férfi, utána pedig lovagold meg de úgy hogy érezzen is és gyors is legyen.

Kézi munka és szopással korrigálhatod ezt a hibát plusz kutyapóz mert abban a nõ tovább bírja mint a férfi, utána pedig lovagold meg de úgy hogy érezzen is és gyors is legyen.
Én még olyat nem hallottam, hogy egy fiú nem ment el szex közben... Szerintem addig verte otthon, amíg már nem élvezte az együttlétet...
Hát akkor [email protected] helyetted az anyját örüljön hogy normálisan szexelhet és nem kell vernie :)
lehet hogy ronda vagy!
• impotentia ejaculandi, nincs ejakuláció mert nincs vagy túl kevés a sperma • impotentia satisfactionis: a férfi ejakulál de nincs orgazmusa Van ilyen tényleg, hogy a férfi nem élvez el, legalábbis én már hallottam olvastam róla, de sosem tapasztaltam még ilyet. Lehet ntúlságosan is szorong, s nem tudja magát el engedni, átadni magát az érzésnek. Beszélj vele mindenképp errõl, szerintem õt is zavarja!
"De én még olyat nem hallottam, hogy egy férfinek nincs orgazmusa, már ne is haragudj..." Nem haragszom rád, hogy te még nem hallottál ilyenrõl. De azért ne állítsd tényként az ellenkezõjét, mert nem igaz. Ahogy elõttem is írták, ugyanúgy, mint egy lánynak, elég, ha pl.nem oldódik fel kellõ képpen. Vagy itt, ezen az oldalon is hallottunk már olyat, hogy miután a leányzó rendesen kitágult, a fiú egyszerûen "nem érezte eléggé", és fél óra múlva feladta. Szóval nagyonis, hogy van ilyen, és több oka is lehet.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:30 Nana!!! Ha nem egy impotens férfirõl beszélünk, akkor bizony el kell mennie, persze ez függ az életkorától is!!! De én még olyat nem hallottam, hogy egy férfinek nincs orgazmusa, már ne is haragudj...Hiszen egy férfi amikor már elõveszi a farkát és az megkeményedik, addig nem hagyja abba, amíg orgazmusa nincs!!!Mert nem tudja abbahagyni...Kivéve öregség és prosztata/potencia zavarok, valamint, ha már elõtte jócskán túl van egy-két orgazmuson...
Nekem pl átlagban az elsö menet 20perc de van hogy több is. Álltalában a csaj többször is elmegy amire én egyszer, de nálam is szokott olyan lenni hogy hamarabb elfáradok minthogy elmennék.30perc kemény szex azért fárasztó!A második menet legtöbbször már össze se jön mert az már kb 1óra :( Tényleg nekem sokkal szarab ez mint a csajnak :( 35F
Uram isten, hogy lehet ekkora marhaságokat összehordani, hogy olyan nincs, hogy nem megy el. Lányoknál is van olyan, fiúknál is.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm a válaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: Hát én nm tudom, minden esetre, elég kellemetlenül érzem magam :( És valami megoldást kell találni!!
Szerintem(de már egyszer írtam), otthon sutyiba jó párszor kiveri magának...Ezért nem megy el, vagy csak nem veszed észre, hogy elmegy...A kevés ondó miatt, ami a sok matyizástól megcsappan...Olyan nincs, hogy egy fiú nem megy el...
Ha túl gyors voltam, kézzel kárpótolnám.
A kérdező hozzászólása: Abba hagynátok léccike, nem kell senki anyját baszni :D Nyugodjatok meg!!! Am köszönöm a tanácsot, csak félek hogy megsértõdik. Valójában minden pózban csináltuk már és elõjáték is volt nem tudom mi lehet a baj :(
80% én a te anyáddal basznék inkább ja várj... :)
Szerintem neki kellemetlenebb, mint neked, úgyhogy mindenképpen meg kellene beszélned vele. Kérdezd meg mi jó neki, stb... a "tálaláson" tényleg sok múlik. A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:45 Szerintem inkább [email protected]ál te az anyáddal!
A kérdező hozzászólása: :)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, sejtésem sincs róla, de kicsit kellemetlen, nem az elsõ férfi az életemben, és még velem sem volt olyan hogyha valakivel voltam nem ment volna el szóval nem értem. De ha megkérdezem tõle, mi a baj biztosan megsértõdik... :(
A kérdező hozzászólása: Köszi, kedves vagy, de nem ez a baj, mert akkor nem lenne velem :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Megpróbálok vele beszélni, mert ez nekem nagyon kellemetlen. Azt hittem velem vana baj de akkor az elõzõ kapcsolataimban ez visszatükrözõdött volna, volt h egy este 3* is ütt voltam egy volt barátommal és mind kettõnk számára nagyon joo volt. Ezért nem értem, hogy most mi lehet, kezd aggasztani és nem tudok már okosat cselekedni!! :(

Milyen megitélés alá esik a biztosítók szemszögéből, ha a házam megsemmisül egy természeti katasztrófának minősített esetben, és mi van abban az esetben, ha arról a "bizonyos" katasztrófáról később derül ki, hogy emberi mulasztás okozta?

Melyik esetben fizetik ki a kárt?

Legjobb válasz: A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.

A természeti katasztrófát csak a természet okozhatja, arról nem derülhet ki utólag, hogy emberi mulasztás. Természeti katasztrófa az árvíz, szélvihar stb. Ha ember okozza, akkor az pl. ipari katasztrófa.
Megvárja - ha van olyan - a vizsgálat eredményét és azután fizet. Abszolút extrém helyzetben ha egyszer kifizette a természeti katasztrófára a biztosítási összeget utána már nem kéri vissza akkor sem, ha az kiderül, hogy emberi mulasztás miatt van. Viszont nyilván perelni fogja a pénzéért a felelõst. Gondolom erre voltál kíváncsi.
Ha a vörös iszap katasztrófa kapcsán merült fel a kérdésed, a biztosítók tuti nem fognak természeti katasztrófa címén fizetni, ugyanis a tározót emberek építették, ipari létesítmény, aminek a meghibásodása ebbõl következõen szintén emberi tényezõ. Létezik olyan, hogy felelõsség biztosítás. Ha pl a házam tetejérõl leviszi a vihar a cserepeket és ez miatt megsérül valaki, vagy valami, ez sem elemi kár, nem természeti katasztrófa. Ilyen esetben a biztosító akkor fizet, ha én felelõsségbiztosítást kötöttem.
A kérdező hozzászólása: A város, ahol élek, közvetlen szomszédjában 6 olajtározó van elhelyezve, melyben összesen 100 ezer köbméter olaj van. Ha valami robbanás lenne, valami oknál fogva, akkor ki fizet, és kinek? (persze, ha a családból valaki túlélné.)Erre a sima házbiztosítás nem hiszem, hogy fizetne.
Ilyesmire egész biztos, hogy nem jó a házbiztosítás, ugyanis abban pontosan le van írva, milyen káreseményekre kötötted. A természeti katasztrófa, elemi kár nem ez a kategória. Ilyen esetre a tartályok tulajdonosai köthetnének felelõsségbiztosítást (de gondolom annak akkora lenne a biztosítási díja, hogy kifizethetetlen), amibõl kártérítést tudnának fizetni.
Van egyetlen egy olyan biztosítás, amit úgy hívnak a szakmában, "all risk "tipusú, vagyis nem mérlegeli ki és mit okozott, az összes élethelyzetbõl adódó kárt megtéríti.A vörös iszappal elöntött területen is volt két családnak ilyen biztosítása, õk teljes kártérítést kaptak.Ma ez veri az összes cég kínálatát.
A kérdező hozzászólása: Melyik biztosító társaságnál lehet kötni all risk biztosítást?


Mi történik abban az esetben ha nincs állandó lakcimem? És hogy tudom ezdt a dololgot rendbehozni?

Legjobb válasz: Beírhatják a lakcímigazolványodba, hogy pl. Budapest, lakcím nélküli vagy rosszabb esetben a hajléktalan szálló címét. Én lakcím nélküli voltam.:)

Beírhatják a lakcímigazolványodba, hogy pl. Budapest, lakcím nélküli vagy rosszabb esetben a hajléktalan szálló címét. Én lakcím nélküli voltam.:)
megkérdezhetem, hogy miért szûnt meg a lakcímed?

Mi van abban az esetben, ha elválok a feleségemtől? Van egy közös házunk, amit 2-en fizetünk . Fele-fele arányban részesülünk mind a ketten a házból? Ilyenkor számít, hogy hány éve vagyunk házasok/vagy élünk együtt/?

1,5 éves házasok vagyunk, 1 éve vettük fel a kölcsönt. A feleségem az adós én pedig az adóstárs.

Legjobb válasz: Minden közös ingó és ingatlan vagyon amit a házasságotok alatt lett a válás esetén fele-fele arányban megy....Ha volt házassági szerzõdés amiben rögzítettétek,hogy kinek mennyi vagyona volt a házasság elõtt vagyis mit vitt a házasságba,az nem kerül felosztásba...

Minden közös ingó és ingatlan vagyon amit a házasságotok alatt lett a válás esetén fele-fele arányban megy....Ha volt házassági szerzõdés amiben rögzítettétek, hogy kinek mennyi vagyona volt a házasság elõtt vagyis mit vitt a házasságba, az nem kerül felosztásba...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Akkor nem számít, hogy hány éve vagyunk házasok, mindenképp fele-fele?

Mi van abban az esetben ha a nõvérem Amerikai állampolgár és én ki szeretnék hozzá menni/költözni?

Röviden tömören gondolkozok rajta, hogy menjek-e vagy sem, kérdésem a következõ, hogy én így milyen vízummal tudok menni? Ugyanúgy csak a 90 napos ESTA-val, vagy esetleg van esélyem más vízumot is kapni, tekintve hogy a nõvérem már állampolgár? Elõre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Én simán tipliznék innen, ha lenne lehetõség. Kérdezõ, próbálj meg te is lépni, ott még mindig jobb.

Én simán tipliznék innen, ha lenne lehetõség. Kérdezõ, próbálj meg te is lépni, ott még mindig jobb.
semmit nem jelent h. o mar allampolgar, te turista leszel. bevandorlashoz lehet kerni masfele vizumot, de az korlatozott szamu: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1306.html Family Preference Immigrant Visas (Limited) kell neked, F4
Magyarország meglehetõsen pocsék hely de az USA sem egyszerû, hogy mit ne mondjak: http://opinionator.blogs.nytimes.com/2013/11/02/poverty-in-a.. Ausztria, Németország, Anglia, Kanada. Üdv Vancouverbõl :)
Ostoba ember van bõven itt is.
Hja, és azt, hogy amerikai, kisbetûvel írod, mint minden más melléknevet.
Hogyan lehetsz annyira gyp-s, hogy ki akarsz menni azok közé az ostoba "untermench"-ek közé? Könyörgöm, az egyetemeken lövik halomra egymást a tanulatlan, iskolázatlan parasztjai! Hidd el, kérdezõ, nem is látod, hogy mennyire jó neked itt.
Kettes válaszoló nagyon is igazad van.:) Majd megtanulja õ is :) Egyébként kérdezd meg a nõvéredet kérdezõ.:) Õ biztos jobban tudja. De egyébként egy családtagnak kért vízum elbírálása 7-10 év körül van.És addig nem dolgozhatsz.Sõt nem is élhetsz ott.
Lehet hogy vannak fogyatékosok itt is. De engem valahogy megnyugtat hogy tudom hogy nem minden elmebetegnél van fegyver.

Mi van abban az esetben, ha egy felsőfokú szakképzésnél nem tudok teljesíteni egy tantárgyat, és több mint két évig tart a képzés?

Arra gondolok, hogy például egy tantárgyal fél évet csúszok, csak egy tárgy miatt, akkor párhuzamosan jelentkezhet?

Legjobb válasz: Az okj nem olyan mint az egyetem. Ha megbuksz egy tárgyból akkor nem viheted tovább következõ félévre és nincsen olyan, hogy ráépülõ tárgyak. Ha megbuktál, kibuktál. Ennyi. Természetesen pótvizsgára van lehetõség. De ne menj olyan helyre amit nem tudsz elvégezni.

Az okj nem olyan mint az egyetem. Ha megbuksz egy tárgyból akkor nem viheted tovább következõ félévre és nincsen olyan, hogy ráépülõ tárgyak. Ha megbuktál, kibuktál. Ennyi. Természetesen pótvizsgára van lehetõség. De ne menj olyan helyre amit nem tudsz elvégezni.

Mi van abban az esetben, ha a kenetvételtől (ami negatív lett a 32. héten) a szülésig lesz valakinek fertőzése?

Pl. gomba, de mindjuk nincs külnösebb tünete, és a n? simán szül?

Legjobb válasz: Bizonyított hüvelyi fertõzés esetén a természetes úton való szülés lehetõsége kizárt, mert a baba így biztosan fertõzõdne a szülés közben. A legenyhébb gomba, herpesz stb is okozhat pl vakságot.

Bizonyított hüvelyi fertõzés esetén a természetes úton való szülés lehetõsége kizárt, mert a baba így biztosan fertõzõdne a szülés közben. A legenyhébb gomba, herpesz stb is okozhat pl vakságot.
A kérdező hozzászólása: Pont azt kérdezem, hogy akkor mi van, ha nem tud róla a nõ és doki sem?
Sajnos nekem is van fertõzésem, amit én nem vettem volna észre, ha a doki nem mondja, írt rá kúpot.Az orvosnak mindenképp észre kell vennie.A baba szeme fertõzõdhet szüléskor, és az elsõ válaszoló jól írta, vakság is lehet belõle.
Hát igazából a szemét eleve automatikusan lekezelik születés után, pont az ilyesmi miatt. De ha semmi tünet nincsen, késõbb sem, akkor nincs miért aggódni. Azért egy fertõzés pár napon belül mutat tüneteket, tehát észrevétlen nem marad.
Nekem nem volt semmi tünetem, ha az orvos nem veszi észre kenet levételkor, én nem is jöttem volna rá, hogy valami bajom van.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, nekem is kenetvételkor derült ki, nem volt tünetem. És a doki sem biztos, hogy megvizsgál "úgy" pont a szülés elõtti napokban.

Mit tennél abban az esetben, ha a legjobb barátnőd az exszerelmeddel összejön a szakításotok után néhány hónappal?

A barátn? és annak férje az exed régi barátai.

Legjobb válasz: Semmit... te mit akarsz tenni? Ha bajt akarsz keresni, vagy barátságot szakítani nyugodtan vessz össze valamelyikkel. Ha nem akkor meg semmit.

Semmit... te mit akarsz tenni? Ha bajt akarsz keresni, vagy barátságot szakítani nyugodtan vessz össze valamelyikkel. Ha nem akkor meg semmit.
nekem így volt... kijött barátnõm hozzám aludni, unatkoztunk, akkor a volt pasimmal megtartottuk a barátságot, felmentünk hozzá beszélgetni, estére már ott tartott a dolog, h összejöttek... és akkor találkoztak elõször, és õ is ott aludt velünk:S barátnõm aludt középen és hajnalban egy két érdekes hangra keltem fel...... de nem nagyon zavart m már volt barátom akit szerettem, úgyhogy.... de furcsa volt nagyon

Mi van abban az esetben, ha az elvált feleség és férj egy háztartásban lakik, fele-fele tulajdonrésszel, meghal az exférj és az egy szem lányuk a törvényes örökös?

Mik a jogai az özvegynek, akinek mint írtam fele tulajdoni hányada volt? Mit tehet ilyenkor az örökös, ha már elmúlt 18 éves?

Legjobb válasz: Mivel elvált, így özvegyi haszonélvezetre nem jogosult. Így az ingatlan másik felének a lánya lesz a tulajdonosa. Hogy mi lesz, arról meg megegyeznek. Vagy nem.

Mivel elvált, így özvegyi haszonélvezetre nem jogosult. Így az ingatlan másik felének a lánya lesz a tulajdonosa. Hogy mi lesz, arról meg megegyeznek. Vagy nem.
Ilyenkor a feleség meg a lány lesznek fele-fele arányban a tulajdonosok. Ilyenkor nem sok mindent lehet tenni, vagy közösen használják a tulajdont, vagy eladják és megosztoznak az árán - de ebbe mindkét tulajdonosnak bele kell egyeznie.
Az özvegyi haszonélvezetet elbukta az anya, így vagy megegyeznek vagy az egyik kéri a lakás kényszer értékesítését a bíróságon. Mondjuk ebben az esetben elégé valószínû, hogy pár millióval kevesebbért tudják csak eladni.
A kérdező hozzászólása: És ha történetesen még a felesége lett volna, akkor az özvegyi haszonélvezet élete végééig megilletné?Szóval a lánya, akinek fele van, nem kötelezheti rá hogy adják el?
Igen akkor az özvegyi haszonélvezet az anya haláláig megilleti. A haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdonosi jog, még a lányát a túlajdonost is ki tehetné a saját lakásából ha úgy döntene az anya.
A kérdező hozzászólása: Ha már a "kirakásnál" tartunk, a mi esetünkben, hogy fifti-fifti a tulajdon és nincs haszonélvezet, az özvegy részérõl, a lányának ellenben van?Mivel õ örökölt?Az örökösödés ilyen szinten akkor elõnyösebb helyzet jogilag, mint az, hogy a volt feleség tulajdonképpen a volt férje halála után tovább használja a saját tulajdonrészét? Ha jól tudom, úgy egyeztek meg, hogy az alsó szint a lányé, a felsõ az anyjáé.
A lány miért örökölt volna haszonélvezetet? Õ nem az apa özvegye hanem a lánya.
Az özvegyi haszonélvezet haláláig vagy a következõ házasságkötésig illeti meg az özvegyet. A haszonélvezõ nem szólhat bele az ingatlan tulajdonjogának eladásába, viszont a haszonélvezet, mint teher rajta marad az ingatlanon, így praktikusan eladhatatlan. De mivel nem haszonélvezõ, ez majdnem mindegy is. A fele tulajdonrész miatt pedig elõvételi jog illeti meg a másik tulajdoni hányadra, illetve az ingatlan egésze az õ beleegyezése nélkül nem adható el, legfeljebb ha bíróság rendeli el.
"tulajdon és nincs haszonélvezet, az özvegy részérõl, a lányának ellenben van?Mivel õ örökölt?" Mivel kizárólag az ingatlan fele tulajdonrészét érinti az egész, ezért majdnem mindegy is, hogy mi az elõnyösebb. De a lány nem haszonélvezetet, hanem tulajdonjogot kap. Eddig is más tulajdonában volt, és megegyezés volt a közös használatról, ezután is az lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!