Találatok a következő kifejezésre: Mi a abban, hogy 3 (31 db)

Mi a logika abban, hogy 3 szénhidrát nap és 1 fehérje nap van? Miért nem mindegy a napok sorrendje?

keményít?:szénhidrát

Legjobb válasz: Az igaz, amit leírtál, csakhogy a szénhidrátok között különbség van. Szerkezetük alapján 3 nagy csoportjuk van: a monoszacharidok (egyszerû Ch-k), ezek vannak például a gyümölcsökben. Vannak a diszacharidok (kettõs Ch-k), melyek a tésztákban, sütikben találhatók meg. És a poliszacharidok (összetett Ch-k) ilyen pl. a keményítõ, ami a burgonyában, rizsben van pl. A napok sorrendje azért van így, mert a legnehezebb a fehérjéket megemészteni, aztán a poli-a di- és végül a monoszacharidok emésztése a legkönnyebb a szervezet számára. Ha továbbra sem érthetõ számodra, ajánlom a szerves kémia 10-es tankönyvét...

Az igaz, amit leírtál, csakhogy a szénhidrátok között különbség van. Szerkezetük alapján 3 nagy csoportjuk van: a monoszacharidok (egyszerû Ch-k), ezek vannak például a gyümölcsökben. Vannak a diszacharidok (kettõs Ch-k), melyek a tésztákban, sütikben találhatók meg. És a poliszacharidok (összetett Ch-k) ilyen pl. a keményítõ, ami a burgonyában, rizsben van pl. A napok sorrendje azért van így, mert a legnehezebb a fehérjéket megemészteni, aztán a poli-a di- és végül a monoszacharidok emésztése a legkönnyebb a szervezet számára. Ha továbbra sem érthetõ számodra, ajánlom a szerves kémia 10-es tankönyvét...
Nincs logikája :DDD

3 éve szedem a meliane-t. Végigszedtem a 3heti tabit. Nem tartottam szünetet, elkezdtem szedni a köv. Levelet.3 tabit vettem be, most vettem észre. Elfelejtettem, hogy szünetet kell tartanom. Ilyenkor mi a teendő? Hagyjam abba? Szedjem végig?

Legjobb válasz: Elméletileg ha olyan a tabletta aminél lehet folytatni szünet nélkül és te végig szeded, akkor véd, ha abba hagyod óvszerezhetsz. Vagy ha van olyan a tájékoztatóban, hogy menses eltolása három nappal, akkor most azt csináltad. De a folyamatos szedés nem minden tablettánál lehetséges, el kell olvasnod a tájékoztatót!

Elméletileg ha olyan a tabletta aminél lehet folytatni szünet nélkül és te végig szeded, akkor véd, ha abba hagyod óvszerezhetsz. Vagy ha van olyan a tájékoztatóban, hogy menses eltolása három nappal, akkor most azt csináltad. De a folyamatos szedés nem minden tablettánál lehetséges, el kell olvasnod a tájékoztatót!
hagyd abba és rendesen meg fog jönni ahogy szokott. eltoltad 3 nappal a havidat, 7 nap után kezdd el a következõt ahogy kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Közben utána kérdeztem. Végigszedem a hónapot szünet nélkül, így most nem fog megjönni a menzeszem.Ha végig szedtem a levelet, 7 napos szünet, majd folytatom a tabi szedését, ahogy eddig.Egy évben 1x lehet ezt, de utánna figyelni kell rá, hogy rendesen szedjem.Eltolhattam volna, de eddig mindig jókor jött meg, ezért nem akartam megváltoztatni a menzesz napját.

Tényleg teherbe lehet esni missed ab. után 3 hónappal? A dokim ezt mondta. Ha valakinek sikerült, kérlek írj, hogy mi volt, sikerült-e. Stb.

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? A missed ab-om októberben volt, decemberben már +-at teszteltem! Letelt a 6 hét, kontrollon minden rendben volt, a doki mondta, hogy lehet próbálkozni. Nekünk összejött egybõl, 11 hós a kisfiam! Itt az oldalon rengeteg kérdés szól errõl, keress rá! Kívánom, hogy mielõbb sikerüljön a baba nektek is!

Miért ne lehetne? A missed ab-om októberben volt, decemberben már +-at teszteltem! Letelt a 6 hét, kontrollon minden rendben volt, a doki mondta, hogy lehet próbálkozni. Nekünk összejött egybõl, 11 hós a kisfiam! Itt az oldalon rengeteg kérdés szól errõl, keress rá! Kívánom, hogy mielõbb sikerüljön a baba nektek is!
Persze, hogy lehet! Nekem a doki annyit mondott, hogy az elsõ mensi után egybõl próbálkozhatunk, de nem valószínû, hogy az elsõ három hónapban össze fog jönni. Mi két hónapot ugyan eleve kihagytunk más okok miatt, de a harmadik hónapban egybõl sikerült is! Sok sikert nektek is! 23 hetes kismami
nekem február végén volt missed ab-om, rá 11 hónapra született egy csodálatos kislányom! Most sajnos újabb mûtét elõtt állok, most ugyanolyan rossz, mint elõször, de, ha ölbe veszem a lányomat, minden sokkal jobb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon a biztatást, tényleg sokat segített lelkileg! Kicsit nyugodtabb lettem, és van reményem. Boldog és egészséges babavárást kívánok nektek!

Ha december-január környékén szeretnék teherbe esni, mikor hagyjam abba a fogamzásgátló szedését? Elég 3 hónap, hogy, , kitisztuljak"?

Legjobb válasz: Igen,elég.De azért nem gondolod,hogy ,menetrendszerûen teherbe is esel??Van olyan,de ritka.

Igen, elég.De azért nem gondolod, hogy , menetrendszerûen teherbe is esel??Van olyan, de ritka.
a mai gyógyszereknél nem kell tisztulási idõ. a legnagyobb esély a teherbeesésre az elsõ hónapban van (ha van egyáltalán). és átlagosan 6-10 hónapot várnak a párok tabletta után, hogy sikerüljön a teherbeesés...
Én azt tanácsolnám hogy most hagyd abba a gyogyszert ha babát tervezel, de ha csak január környékére tervezed addig védekezzetek máshogy! Én decemberbe hagytam abba a fogi gátlot, kb 6 hónapig szedtem, de még mindig nem jön a baba:-(
Mi majdnem 3 évet vártunk.
Én egy éve várok a csodára! Összesen 6 hónapig szedtem a tablettát pedig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jóindulatú és kevésbé jóindulatú válaszokat. Jelentem kisbabát várok és teljesen egészségesek vagyunk!!!2, 5 hónap telt el gyógyszer nélkül. Az orvos szerint bõven elég volt, a mai gyógyszerek már nem tartalmaznak annyi hormont, hogy baj legyen. most már én is tudom.

Abban mi az igazság, hogy a rendőr lakott területen belül 3 percen át üldözhet?

Egy motoros

Legjobb válasz: Megfelelõ indokkal le is lõhet. Amerikában...

Megfelelõ indokkal le is lõhet. Amerikában...
Ha nem állsz meg neki, miért ne mehetne utánad?
Okos sün belátja, hogy egy autóval úgysem ér utól, de hívhat segítséget.
Ebben semmi igazság sincs.
Ennek semmi valóságalapja nincsen. Nincsen korlát, hogy meddig üldözhet. Ha meg akar állítani, akkor meg is fog. Kerüljön ez "bármibe".
Motorost városban úgy se fog felkapni, ezért vannak a kollégái hogy lezárják elötted az utat
Szia! Butaság... akármeddig üldözhet... Évekkel ezelött kis p*csös korunkban itt mindenkinek volt 1 simsonja... és éjjelenként motorozás... mindig volt vki aki kihívta a rendõröket... akik persze üldöztek... engem sosem üldöztek 3 percnél tovább... elsõ fökldesút, v sorompós út, ahozáv õk nem tudnak bemenni és kész emg van oldva:) Viszont egy szerencsétlen béna gyereket 3-4 kmen keresztül kergettek...:D ami sokkal több volt mint 3 perc... Mindig hallgattam az autószerelõ ismerõsömtõl "h nab.... már emgint mit csináltál? a rendõrök kérdezték h ismerek-e egy ...színû és ... színûsisakos simsonost, mert már nagyon pikkelnek rá h mindig meglóg" Mostmár benõtt a fejem lágya... 19 évesen már nem vagyok kezdõjogsis A1-re sem... motorozok ugyanugy (ugyanazzal a motorral IS) Legtöbbször azonban 125/50-essel... legyen vmi izgi is :)
jaj, de h*lye vagyok... a lényeget le se írtam... az egyik menekülõ elesett, elfutott a motorját szétkapták a sünök... az egyik fórumon ahol ott volt vmi rendõrtiszt a kedves édesanya nagyhangon ordítozott h h csinálhatnak ilyet... és elmondta nekik, h indokolt esetben rá is lõhetnek, fel is lökhetik õt, úgyh örüljön h csak ennyi volt:)
:D Én sem szeretem a sünöket, de azért annyiban megvédem õket, h ha letérsz a földútra, az nekik tök ismeretlen terep... te lehet h elm ész ott napi 5x és tudod h mire kell figgyelni hol van gödör, hova visz az az út stb... õk lemennek a földútra elég nagy rizikó nekik, tönkreteszika kocsit, eltévednek enm tudnak megfordulni, elakadnak stb... Fõleg, ha összetörik az autót majd megkérdezik tõlük bent h na és mit kerestetek a földúton? akkor meg ciki, hogy egy babáttást kergettek:D Egyébként asszema debreceni üldözésrõl is van videó a http://www.policecars.hu v .com-on ami azért nem 3 perc volt:)

Tisztelt Doktor Úr! 14 éves koromban jött meg először a menstruációm (most 24 éves vagyok). Azóta 3 havonta van meg. Voltam orvosnál és mindig fogamzásgátlót kaptam. Jó is volt, kb fél éve hagytam abba mert gyereket szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy mi

Tisztelt Doktor Úr! 14 éves koromban jött meg először a menstruációm (most 24 éves vagyok). Azóta 3 havonta van meg. Voltam orvosnál és mindig fogamzásgátlót kaptam. Jó is volt, kb fél éve hagytam abba mert gyereket szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a bajom, miért csak 3 havonta jön meg? Válaszát előre is Köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben javaslok egy hormonális kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben javaslok egy hormonális kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 14 éves koromban jött meg először a menstruációm (most 24 éves vagyok). Azóta 3 havonta van meg. Voltam orvosnál és mindig fogamzásgátlót kaptam. Jó is volt, kb fél éve hagytam abba mert gyereket szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy mi

Tisztelt Doktor Úr! 14 éves koromban jött meg először a menstruációm (most 24 éves vagyok). Azóta 3 havonta van meg. Voltam orvosnál és mindig fogamzásgátlót kaptam. Jó is volt, kb fél éve hagytam abba mert gyereket szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a bajom, miért csak 3 havonta jön meg? Válaszát előre is Köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben javaslok egy hormonális kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben javaslok egy hormonális kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Megfáztam tegnap (pénteken) ezért naponta iszok 3 neocitrant, viszont hétfőn megyek koncertre. Mikor hagyjam abba a szedését, hogy tudjak alkoholt inni és ne legyen tőle semmi bajom?

Legjobb válasz: Szia Szerintem vasárnap este még igyál meg egyet az kiürûl hétfõ estére a szervezetedbõl akkora már nyugodtan ihatsz alkoholt!

Szia Szerintem vasárnap este még igyál meg egyet az kiürûl hétfõ estére a szervezetedbõl akkora már nyugodtan ihatsz alkoholt!
Szerintem teljesen mindegy. A neocitránban nincs olyan anyag, ami az alkoholfogyasztást kizárná.

Mikor adtatok a babának először tehéntejet? (Ma kaptam meg a Milupa tanácsadó e-mailjét, abban volt, hogy 3 éves koráig ne adjunk neki tehéntejet, csak junior italt. Ez szerintem csak üzleti fogás. )

Legjobb válasz: egy-másfél éves korában megpróbálhatod. persze, nekik az az érdekük, hogy még az esküvõjén is tápszerrel koccintson. :))

egy-másfél éves korában megpróbálhatod. persze, nekik az az érdekük, hogy még az esküvõjén is tápszerrel koccintson. :) )
Egy év alatt semmiképpen nem adnék, de a 3 év meg túlzás.
A kérdező hozzászólása: Itt most mindannyian egyformán gondolkozunk errõl a témáról.Nagyon helyes, aki meg elhiszi, és nem ad neki, annak szíve joga.
a milupa tanácsadó akkor most valószínû kifog akadni de a szomszédasszonyom 2 hós korától tejet ad a gyerekének!!!!!!én egy éves korától próbálkozok sikertelenül mert a fiam semmilyen formában nem hajlandó elfogadni a tejterméket.
Szia! én inni még nem adtam, mert az enyém még szopik, de az ételeibe, ha kell tejet rakok 1 éves korától. Elõször csak keveset tettem, aztán egyre többet, mert nem volt tõle semmi baja. Egyébként 16 hónapos. Ez a JAJ! ne adj neki tejet, mert baba lesz, szerintem is a pénzrõl szól..a bölcsõdékben is simán tejet kapnak 1 év fölött a gyerkõcök, meg tejjel fõznek nekik... Nehogy már 3 éves korig vedd a bazi drága tejport! Utána az oviban is tej van...
En is kaptam tölük levelet es egyböl arra gondoltam, hogy ez marketing... Lassan mar 5 eves koraig ne adjunk tejet?! Örület. Mi hogyan nöttünk fel? Es a szüleink? Igaz, akkor valszeg mas volt a tej is, de ez akkor is tulzas.
Én is ma kaptam meg ezt a hülyeséget. Azt tervezem, hogy 1 éves kora után fõleg tejet fog inni, alkalmanként veszek csak neki ebbõl a porból.
Naná, hogy marketing. Én 11 hónaposan kezdtem. Elõtte pöttyös lett sok tejterméktõl. Hagytam neki másfél hónap szünetet, utána belekevertem a tápszerébe fél deci tehéntejet. Semmi baja nem lett. Azóta kap rendszeresen. 9-10 hónapos korban vizezve vagy tejestea formájában már meg lehet vele kóstoltatni, és ha nem reagál rosszul, akkor el lehet kezdeni hozzászoktatni. A nagyobbik fiam nem volt érzékeny rá, õ már fél évesen simán itta.
Fiamnak 1, 5 évesen adtam elõször.
A kérdező hozzászólása: Jövõhónap 14.-én leszünk 1 évesek, még szopizik. Sztem úgy 14-15 hónapos korában már próbálkozunk.
A nagyobbik lányom hat éves. Amikor õ volt baba, akkor egyértelmûen az volt az álláspont, hogy 1 éves korától -lassan, fokozatosan bevezetve - kaphat tehéntejet, ha nem allergiás. Ez azért nem volt olyan régen! 6 év alatt ekkorát fordult volna a világ ?! Én a magam részérõl, a most 3 hónaposomnak is tejet fogok adni egy éves kora után (de addig nem!!).

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!