Találatok a következő kifejezésre: Mi a abban (1719 db)

El tudná valaki magyarázni, hogy mi a különbség a sima és az AB függvények között? Pontosabban Mi a különbség az ÁTLAG és az AB. ÁTLAG, az DARAB és AB. DARAB és a MAX és AB. MAX között? (Excel 2003)

Simán az ÁTLAG, MAX, DARAB függvényt helyesen tudom használni, csak az AB-s függvényeket nem ezért különbség mellett azt is leírnátok, hogy hogyan kell használni?

Legjobb válasz: az AB abban más, hogy egy AdatBázisból veszed az adatokat. Ehhez meg kell adni egy tartományt, egy oszlopot, és egy kritériumot, ami alapján az eredményt meg akarod kapni. Mindenre választ kapsz a súgóban amúgy. Definícióval, levezetéssel, példával (akár az online akár az offline súgóban le van ez írva). Bármiben elakadsz, mindig a programok súgója adja a legpontosabb választ, és még kéznél is van.

az AB abban más, hogy egy AdatBázisból veszed az adatokat. Ehhez meg kell adni egy tartományt, egy oszlopot, és egy kritériumot, ami alapján az eredményt meg akarod kapni. Mindenre választ kapsz a súgóban amúgy. Definícióval, levezetéssel, példával (akár az online akár az offline súgóban le van ez írva). Bármiben elakadsz, mindig a programok súgója adja a legpontosabb választ, és még kéznél is van.
Alkotmánybíróság.
A kérdező hozzászólása: hú, én valami nagyon hardcore dologra gondoltam, nemegy egyszerû rövidítésre.. de nagyon köszönöm! :)

Egy évig szedtem Belara fogamzásgátlót. Ma negyedik napja, hogy nem szedem (a ciklus közepén hagytam abba). Ma megjött de nem rendesen hanem úgy mint mikor a gyógyszert szedtem (megvonásos vérzésem van) Ez normális?

Elvileg a héten van peteérésem de ez a vérzés most mit jelent? Lehetek terhes? Fogamzásgátló abbahagyása után körülbelül mennyi id? után eshetek teherbe?? Nagyon fontos lenne. Ha valakivel volt már ilyen vagy tud segíteni kérem írjon!

Legjobb válasz: Soha nem hagyunk abba ciklus közepén fogamzásgátlót az utolsó levelet még végig kell szedni.(ezt nõgyógyász mondta nekem) Mi volt olyan sürgõs? Valószínûleg megborult a hormonháztartásod amiatt hogy ciklus közepén hagytad abba...lesz pár hónap mire helyrejön az biztos. miután abbahagyod rögtön lehetsz terhes akár már másnap is ha nem védekezel rendesen

Soha nem hagyunk abba ciklus közepén fogamzásgátlót az utolsó levelet még végig kell szedni.(ezt nõgyógyász mondta nekem) Mi volt olyan sürgõs? Valószínûleg megborult a hormonháztartásod amiatt hogy ciklus közepén hagytad abba...lesz pár hónap mire helyrejön az biztos. miután abbahagyod rögtön lehetsz terhes akár már másnap is ha nem védekezel rendesen
Pedig elhiheted, hogy megvonásos.
A kérdező hozzászólása: Nem csodálkozom csak kérdeztem hogy normális e. Viszont elég rendesen vérzem nem úgy mikor szedtem a tabit. Szóval ez inkább tûnik rendes vérzésnek mint megvonásosnak.
Ha tudod, hogy a tabletta megvonásakor megvonásos vérzés jelentkezik, akkor miért csodálkozol, hogy most vérzel? Hát a tablettának ez a lényege. Amíg szeded, addig nem vérzel ha abbahagyod akkor meg vérzel. Tök mindegy, hogy 21 nap után hagyod abba, vagy 10 nap után, akkor is vérezni fogsz, mert megvonod a hormont!!
A kérdező hozzászólása: Nem hajt a tatár csak én vagyok türelmetlen! Nem görcsölök rá mert akkor tuti nem sikerül csak az a baj, hogy elég stresszes tudok lenni ha valami nem jön össze. Remélem minden rendben lesz. Köszönöm a válaszaidat!
Már írtam és te is írtad. Megvonásos vérzés. Még nem normális menstruáció. Mit csinálj? Semmit! Élvezd a védekezés nélküli szexet! Aztán, ha legközelebb rendesen megjön, onnantól kezdve tudományosan is rágyúrhatsz a babagyártásra. Vagy, ha mindenképpen hajt a tatár, akkor szépen jelentkezz be a nõgyógyászodhoz, és kérj tõle egy általános vizsgálatot. Hüvelyi UH, rákszûrés... stb. Azért, hogy megnézze, hogy minden rendben van-e szervileg. Ha nem jönne meg két hónapig és a teszt is negatív, akkor szintén fordulj majd orvoshoz! De egyelõre ne görcsölj! Ha ennyire türelmetlen vagy, nem sok jövõt jósolok neked.
A kérdező hozzászólása: Tehát? Ha most van ez a kis vérzésem ez minek számít? Ha elkezdek hõmérõzni azzal segítek vagy szerinted hülyeség?
Türelem, türelem! A gyereknél egyébként se hátrány, ha van belõle bõven! ;) Egyébként 28-30 napos ciklusnál a tankönyv szerint 14-15. nap környékére lenne várható a peteérés és az nem erre a hétre esik (mert gyógyszert szedtél. És azok a napok, amíg szedted, nem számítanak - mert az az idõszak a mûvi ciklusod része, nem a természetes ciklusodé).
A kérdező hozzászólása: Rendesen 28 naposak...max 30. Gondoltam igazából, hogy ebben a hónapban már nem jöhet össze csak nagyon vágyunk már a babára. Remélem nem kavartam nagyon bele a dolgokba és nem fog össze vissza megjönni. :/
Ha nem akarnál gyereket, akkor azt mondanám: attól a naptól kezdve nem vagy védett, hogy abbahagytad a tablettát. Bármikor teherbe eshetsz. És ez igaz is, DE mivel te akarsz gyereket, ezért nem hallgathatom el: az esélyeid a nullához konvergálnak! 4 nappal a tabletta befejezése után szinte esélytelen, hogy bekapd a legyet. Nem valószínû, hogy ennyi idõ alatt peteérésed legyen. De még ha lenne is, a méhnyálkahártyád NINCS olyan állapotban, hogy jó esélyjel alkalmas legyen a megtermékenyített petesejt megtapadására/beágyazódására! Majd a megvonásos vérzés befejezõdése utáni ciklusban nagyobb esélyed lesz. Feltéve HA nem zavartál úgy bele a hormonrendszeredbe a hirtelen leállással, hogy hónapokig ne jöjjön meg. Egyébként hány naposak voltak korábban a ciklusaid, hogy erre a hétre már várnád?
A kérdező hozzászólása: Ha nem szedném a gyógyszert akkor lenne most peteérésem. De mivel múlt hétvégén szombaton abba hagytam tehát 4 napja, akkor ezen a héten már lehet peteérésem nem?? És ha most van megvonásos vérzésem teherbe eshetek??
"Elvileg ezen a héten van peteérésem" Hmm... Ezt meg hogy érted? Gyógyszerszedés alatt nincs peteérés. Egyáltalán nincs. A ciklus közepén sincs. Azért hagytad abba a közepén, mert azt hitted, hogy olyankor is van peteérésed? Az pedig teljesen alap, hogy amint abbahagyod a gyógyszert, rá pár napra megjön a megvonásos vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem senki nem mondta. Babát szeretnénk ezért hagytam abba. Elvileg ezen a héten van peteérésem de nem tudom hogy most a vérzés miatt mikor van, vagy hogy van, lehetek e terhes. Igazad lehet, nem kellett volna a közepén abba hagyni. De már mindegy. Köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: jó akkor majd a következõ nem lesz az..

Mi a jó abba ha valaki sok kutyát tart? Minimum 2nél több kutyája van valakinek pl.4. abba mi a jó?

Legjobb válasz: Mi a jó? Mindegyik külön személyiség... Mi a jó abban,ha valakinek 4-5-6 gyereke van?? Illetve van a másik oldal,de nyilván itt is a szeretetbõl kell kiindulni,aki ideiglenes befogadó,vagy csak lehetõsége van (anyagi,idõbeli)hogy több állaton segítsen..az miért ne tegye meg?

Mi a jó? Mindegyik külön személyiség... Mi a jó abban, ha valakinek 4-5-6 gyereke van?? Illetve van a másik oldal, de nyilván itt is a szeretetbõl kell kiindulni, aki ideiglenes befogadó, vagy csak lehetõsége van (anyagi, idõbeli)hogy több állaton segítsen..az miért ne tegye meg?
Nem mindenkinek van tervbe véve egynél több kutya. Az, hogy több kutyája lesz az adódhat abból is, hogy talál a meglévõ mellé egyet vagy kettõt. Megsajnálja és megtartja magának. Elég ha a befogadott kutya csak egy két napot tölt el és az illetõ annyira megszereti, hogy már nem tud túladni rajta, és így növekszik a létszám. Ez az egyik verzió. A másik meg csakhogy kell neki és kész.
nekem 2 beaglem és egy keverékem van, de már el nem tudnám képzelni milyen lenne újra egy kutyával:) jóval több "gond" van velük (fõleg a két bejglivel, rohadt okosak és tudják hogy tudnak kijátszani) de annyi szeretetet adnak mind a hárman, hogy minden rosszaságot elfelejtek nekik 10 perc múlva.. És panelban vannak..:)
nekem kettõ van, szeretnék többet (csak a férjem nem szeretne...) Hogy miért? Elsõsorban, mert egyszerûen ha megtehetem, felelõsséget érzek irántuk, és szeretnék nekik jó életet biztosítani. Meg mert ha beleszeretek egy kutyába, pl. a menhelyen, rossz látni, hogy õ ott dekkol a rácsok között, amikor haza is jöhetne hozzám. Elférünk, szeretjük egymást, ennyi. Azzal egyet értek, hogy csak az vállaljon több kutyát, akinek ehhez megvan a pénze/energiája.
Jó esetben azért, mert a gazdi szereti a kutyákat, mindnek meg tudja adni a minõségi szuper kaját, mindet tudja naponta sétáltatni, tanítani, játszani vele...tudja biztosítani a szükséges védelmet külsõ-belsõ élõsködõk ellen, az oltásokat, chipelést, esetleg ivartalanítást, vészhelyzetben a dokit. Lehet, hogy dolgozik, sportol a kutyákkal, vagy tenyészti õket. Ez mit zavar Téged??? Ha rosszul tartja õket, láncon, kennelben, mozgatás nélkül, jó kaja nélkül, utcára szöknek, stb...ezekben az esetekben kell lépni hivatalos úton...
Neked az nem mindegy? Neked kell róluk gondoskodni? Neked kell õket etetni? Sétáltatni ? Nem!! Hát akkor ?
több szeretet de sok vele a gond, vannak olyanok aki gyûjtik az állatokat de nem tartják õket jól
Nekünk 4 van. Volt 2, azután hozzánk került egy kölyök, akit agyonvertek volna (szó szerint) Azután találtunk az út szélén egy pincsit és a keverék kölykét. Egy állatmenhely sem fogadta be õket (jópárat végighívogattunk) Hiába hirdettük rengeteg helyen, plakátoltuk ki 4 községben, csak az anyát vitték el, a kölyök senkinek nem kellett. Így õ is nálunk maradt. Most már õt sem adnánk oda senkinek.
A kérdező hozzászólása: Nem rosszindulatból írtam és egyáltalán nem zavar, mindenkinek szíve joga annnyi kutyut tarrani amennyit tisztességesen el tud látni. Csak érdekelt :)
pl. szereti az állatokat. De sajna sok olyan van, hogy van 3 kutyája és láncra verve van egész nap.
Én el sem tudom képzelni, hogy egyszerre több kutyám legyen. Úgy érzem nem tudnék megfelelõen foglalkozni, hiszen ez az egy is annyira kitölti az idõmet. Annyit kell vele foglalkozni, tanítani, játszani... Kevesebb idõm lenne rá, és ez rossz lenne neki. Mondjuk õ amúgy is egyedüli kutya szeret lenni, nem is játszik másokkal. Ha nem ilyen lenne, lehet, hogy el tudnám képzelni.
Nekem 3 van. Én így érzem jól magam. Amikor belejöttem az elsõvel, olyan természetes volt, hogy jön a második, meg a harmadik és így tovább. Nem is érzem jól magam ha nincs velem mindegyik kutyám a sétakor, az állatorvosnál vagy egy fotón. Ha lehetne többet is tartanék, de csak annyit amennyivel egyedül szoros kapcsolatot lehet kialakítani. Sportolni is szeretnék majd, és ha csak egy kutyám lenne mindig egyszerre, akkor sokkal lassabban érnék el egy komolyabb szintre.
nekünk vannak tanyasi rokonaink és õk tartanak sok kutyát, de ott az az ok, hogy mindegyik kutyának más a dolga :) tehát az egyik segít az állatokat hajtani, a másik véd, a harmadik jelez.. stb :) ráadásul ott elég sokszor elõfordulnak lopások, ezért szükség van a megfélemlítésre is. de pl elõfordul, hogy egy állatorvosnak vagy állatvédõnek nagyon sok állata van, gondolom sokszor azért mert örökbe fogadja, nincs szíve menhelyre vinni.
Simán.
Apukád AB poz, tehát van A és B allélja (az allélekbõl ez esetben mindig csak az egyiket öröklöd) és Rh + és - allélja. Anyukád A poz, tehát vagy A és A allélja vagy A és 0 allélja van, valamint Rh + és -. Te ebbõl apukádtól örökölted a B-t és a Rh negatívot, anyukádtól pedig az A-t és az Rh negatívot, azaz AB Rh neg.

Mi a véleményetek a Abit NI8 Sli gr alaplapról?

Nem nagyon hallok erről a márkáról.Megbízható? Más lap nem érdekel,erre vagyok kíváncsi, hogy milyen.

Legjobb válasz: Az Abit tönkrement, bezárt, nincs. Ezért nem hallasz róla. Tíz évvel ezelõtt a felhasználók fele Abit alaplapot használt kis hazánkban.

Az Abit tönkrement, bezárt, nincs. Ezért nem hallasz róla. Tíz évvel ezelõtt a felhasználók fele Abit alaplapot használt kis hazánkban.
emlékszem még az abitra, volt ezelõtt kb 5-6 gépem mindegyikben abit alaplap volt, nem romlottak el, nem volt velük gond, de ssajnos tönkrement a gyár
A kérdező hozzászólása: Szóval megbízható?
Régi. Az ABIT-ból is voltak jobb és rosszabb szériák. Hogy ez milyen, azt nem tudom.

Minek a méretei az ABD 1 és ABD 2?

Sehol nem találok rá semmit a neten.

Legjobb válasz: Hasátmérõ

Hasátmérõ

Párkapcsolatodban mi történt abban a bizonyos 7. évben?

Legjobb válasz: Most vagyunk abban a bizonyos hetedik évben.Hogy mi történt?Nyáron összeházasodunk,és van egy 7 hónapos kislánynunk:)Hát,ez történik:D

Most vagyunk abban a bizonyos hetedik évben.Hogy mi történt?Nyáron összeházasodunk, és van egy 7 hónapos kislánynunk:) Hát, ez történik:D
mi eladósodtunk, pl.
En pont most kerek segitseget egy masik kerdesben hogy hogy tegyem magam tul azon hogy elhagyott a parom egy hete...mert hirtelen mar nem szeret.o most epp az eletet elvezi en meg szenvedek mint a kutya...illetve kezdek "eszhez terni" hala a segitsegnek amit kapok....
Összeköltöztünk majd összeházasodtunk :)
azt hiszem végérvényesen megromlott a kapcsolatunk a férjemmel, a váláson gondolkozok, rengeteg adósságot csinált, amit most nyögünk és még nyögni is fogunk egy darabig... közben nekem jött egy szerelem, elkeseredésemben ebbe az érzésbe menekülök a sok probléma elõl és lassan teljesen elveszek benne (de ez csak plátói érzés, ténylegesen nem csaltam meg a férjem és nem is fogom)
Mi majdnem elváltunk, de aztán rájöttünk, hogy szeretjük egymást és most boldogabbak vagyunk, mint valaha :)
Semmi szokatlan (25 éve vagyunk házasok)
Nem rémlik, hogy a 7. év bármiben másabb lett volna, mint az elõtte lévõk, vagy az utána következõk. (13 éve élünk együtt)
Összehoztuk a 2. gyerekünket :)
BArátnõmék összeköltöznek (vagyis inkább el a szülöktõl, a helyesebb, mert nagyrészt együttlaktak eddig is) Sógoromék szakítottak. szerintem nem a 7. év miatt, de ekkorra érett meg rá..

Mikor fogja abba hagyni a dobálózást?

Lányom 13 hónapos és mindent ledobál amit a kezébe adok evéskor, kis tálka, kanál stb. Ha iszik és már nem kér akkor ledobja az itatópoharát is. Mikor fog már leszokni erről? Mindig mondom hogy tegye le szépen, megmutatom stb de nem használ..:(

Legjobb válasz: Az én fiam 14 hónapos, õ is mindent dobál, néha azért az asztalra leteszi a poharat, ha már nem kell neki, de ritka. Én is várom, hogy mikor fogja végre abba hagyni. Szerintem nem lehet mást tenni, mint amit te is írtál, szépen minden alkalommal elmondani, hogy ez így nem jó, tegye le az asztalra stb. és idõvel meg fogja tanulni.

Az én fiam 14 hónapos, õ is mindent dobál, néha azért az asztalra leteszi a poharat, ha már nem kell neki, de ritka. Én is várom, hogy mikor fogja végre abba hagyni. Szerintem nem lehet mást tenni, mint amit te is írtál, szépen minden alkalommal elmondani, hogy ez így nem jó, tegye le az asztalra stb. és idõvel meg fogja tanulni.
Az én fiam 3, 5 éves és még a poharát rendre eldobja :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!