Találatok a következő kifejezésre: Mi a a vemhesség (25 db)

Mik a macska vemhességi szakaszai?

A macskám vemhes és nem tudom hogy mikor lesznek kis cicái. Ha tudom a szakaszokat akkor már kb. tudom mikor fognak megszületni.

Legjobb válasz: Én megjegyeztem a dátumot, mikor volt a fiú cicával, és ahhoz viszonyítom azt a kb. 65 napot. Egyébként a vemhesség felénél lehetett látni hogy a mellbimbói rózsaszínek lettek, és kezdett a hasa kerekedni. Kb az a fele, ha már látod a jeleket. :) Jó kiscicázást :D

Én megjegyeztem a dátumot, mikor volt a fiú cicával, és ahhoz viszonyítom azt a kb. 65 napot. Egyébként a vemhesség felénél lehetett látni hogy a mellbimbói rózsaszínek lettek, és kezdett a hasa kerekedni. Kb az a fele, ha már látod a jeleket. :) Jó kiscicázást :D
Elozo vagyok: Amúgy a legutolsó napokban minden kis helyre bemászik, pl a hátad mogé is ha a széken ulsz.
A kérdező hozzászólása: 12-én születtek meg. 4, de csak 3 maradt életben :(

Hány kutyus születik egy közép méretű kutyánál? Még mik jellemzik a vemhességet?

Legjobb válasz: 1-19, az átlag olyan 6-7 de láttam már elég kisméretû szukát is 15 öt elleni (igaz majdnem egérméretûek voltak és a fele se maradt életben) A vemhességrõl, ellésrõl 1000 +1 anyag van a neten... a google a barátod

1-19, az átlag olyan 6-7 de láttam már elég kisméretû szukát is 15 öt elleni (igaz majdnem egérméretûek voltak és a fele se maradt életben) A vemhességrõl, ellésrõl 1000 +1 anyag van a neten... a google a barátod
Én láttam tacsit 8 kiskutyával is :)
Még vagy 10 éve nagynénémék tacskója 11 kölyköt ellett.Célszerû bármilyen gyanúnál ivartalanítani így a késõbbi betegségeket is megelõzöd.
a kan is ugyanolyan méretû mint a szuka?
Az a legjobb, ha egysem születik.

A nyúl mikor lessz ivarérett (lány)? És mennyi idő a vemhesség? Mikor lehet kis nyula?

Legjobb válasz: gondolom már hallottad: olyan világ sose lesz,hogy a "lesz" az hosszú "sz".... ;) de olyan se hogy állatnál azt mondjuk hogy lány. a vemhesség 1 hónap. akkor lehetnek nyúlifjai,ha fedeztetted egy bakkal.

gondolom már hallottad: olyan világ sose lesz, hogy a "lesz" az hosszú "sz".... ;) de olyan se hogy állatnál azt mondjuk hogy lány. a vemhesség 1 hónap. akkor lehetnek nyúlifjai, ha fedeztetted egy bakkal.
3-4 hónaposan elvileg már ivarérett, de 8 hónapos kora elõtt nem alkalmas kisnyiszik kihordására, és felnevelésére. Tehát 8 hónapos kortól lehet fedeztetni, és a vemhesség 31-33 nap.
Plusz ha jól tudom 1éves koráig le kell hoznia az elsõ almot, 1éves kora után elsõ alomot már nem lehet.De már nem emlékszem pontosan, olvass utána.
igen, egy éves kora után, ha addig nem ellett az ellésbe bele is halhat.

Mi a cicáknál a vemhesség előjele?

Mi a cicáknál a vemhesség el?jele?

Legjobb válasz: Bocs mikor lehet észrevenni a vemhesség elõjeleit

A kérdező hozzászólása: Bocs mikor lehet észrevenni a vemhesség elõjeleit
Furcsán viselkedik, mindig éhes, nõl a hasa, feldagadnak az emlõi stb.Már annyiszor le volt írva ez a kérdés
A kérdező hozzászólása: jÓ DE HÁNY NAP UTÁN VEHETÕ ÉSZRE
Ötödig héttõl kezdve láthatóan nagyobb lesz a pocija. De annál hamarább, akinek még nem volt tapasztalata cicákkal, nem nagyon vehet észre semmit :(
Szerintem már a harmadik héten, és akkor is amikor érzed, hogy kicsit keményebb a hasa.

Mik a jelei a vemhességnek a macskáknál?

milyen szinu kölykei leszenk a fekete cicának?

Legjobb válasz: Szia! Vemhesség jele a növekvõ has. A kiscicák színe függ az apa színétõl.

Szia! Vemhesség jele a növekvõ has. A kiscicák színe függ az apa színétõl.
meg megduzzadnak az emlõk
meg leszakad a hátad, amikor felemeled a cicát:)
A macska ha sa gömbölyödik, a cica, simulósabb! A szín pedig, függ a kandúr színétõl! A kis cicákra nagyon kell vigyázni ebben a télben, elég rosszkor jött ez az ellés, mert a nem megfelelõ odafigyelés mellett akár el is pusztulhatnak, a kiscicák, és az anya is!

Van 2 törpenyuszim (1 fiú és 1 lány). Mennyi idősen válnak ivaréretté? És mik a vemhesség tünetei?

Legjobb válasz: Kb. fél éves korukra, de már elõtte is lehet (5hónaposan is), tehát mindenképpen válaszd szét õket. A vemhesség tünetei a fészeképítés, a saját szõrének tépkedése, és a területvédés, de ez nem minden esetben igaz. Csak akkor vállald be a gyermekáldást ha tudod hova tenni a kisnyulakat és akár fel is tudok õket nevelni, ha nem tudod akkor elõször a lányt ivartalaníttasd.

Kb. fél éves korukra, de már elõtte is lehet (5hónaposan is), tehát mindenképpen válaszd szét õket. A vemhesség tünetei a fészeképítés, a saját szõrének tépkedése, és a területvédés, de ez nem minden esetben igaz. Csak akkor vállald be a gyermekáldást ha tudod hova tenni a kisnyulakat és akár fel is tudok õket nevelni, ha nem tudod akkor elõször a lányt ivartalaníttasd.
mielõbb válaszd szét õket! az elõzõ jókat írt. a nyuszinak nem jó, ha szaporodik, nem kell neki kisnyúl, nem jó, ha párzik, stb... minél elõbb ivartalaníttatod õket, annál jobban tudod megelõzni a rossz viselkedést és a területjelölést! mindkettõnek legyen meg a szabvány 50x100as kertec! enélkül elkezdenek majd jelölgetni, pisivel-bogyókkal...
A kérdező hozzászólása: Nem kell õket szétválasztani, mert elvittem állatorvoshoz és megállapította, hogy a fiú nyuszim lány. XD

Fedeztetés után mikor kell először ultrahangot csináltatni, illetve hányszor kell a vemhesség ideje alatt?

Legjobb válasz: Tenyésztõ vagy, tudnod kéne. De minimum elvinni állatorvoshoz, hogy ez történt és szeretnél felvilágosítást kérni.

Tenyésztõ vagy, tudnod kéne. De minimum elvinni állatorvoshoz, hogy ez történt és szeretnél felvilágosítást kérni.
Ha tenyésztõ lennél, tudnád.Ha kezdõ vagy, akkor meg nem itt kérdezõsködnél, hanem megkérdeznéd a kan gazdáját, mert feltételezem az õ kutyája is egy tenyészszemlés, szûrt, törzskönyves kutya, mint a tied. Ha mindketten kezdõk vagytok, akkor már nem értem a fedeztetés célját, 2 kezdõ kutyával...De még mindig fordulhatnál ahhoz a tenyésztõhöz, akitõl vásároltad a kutyádat. Illetve, fedeztetés elõtt úgyis kellett kapnia herpesz oltást a kannak és a szukának is, így a dokit is megkérdezhetted volna, hogy mikor kell vinni.
Nem fog gyest kapni, ha több uh-ra viszed. Attól nem lesz benne kölyök. Semmit nem kell. Pl. almokat csinálni sem.

Kutyák ivartalanítása/vemhessége kapcsán mik a leggyakoribb tévhitek?

Legjobb válasz: Hogy "jaj hát olyan okos kutya, meg szép, hadd szaporodjon", és "neki is joga van hozzá" meg "kellene egy alom tõle mert olyan okosan eszik és alszik, ilyen jó kutya még a világon nem volt".

Hogy "jaj hát olyan okos kutya, meg szép, hadd szaporodjon", és "neki is joga van hozzá" meg "kellene egy alom tõle mert olyan okosan eszik és alszik, ilyen jó kutya még a világon nem volt".
A kutyának egyszer ellenie kell is nagyon bent van még a köztudatban. Ivartalanítás kapcsán pedig, h meghízik a kutya, pedig csak vissza kell venni a kajájából, ha hízna.
- A szukának egyszer elleni kell - Ha már ellett egy szuka nem szabad ivartalanítani, mert megbolondul, hogy nem lehet több kölyke -Egy kan kölyök nem fedezi be a saját anyját / fordítva, egy szuka kölyköt nem fedez be úgysem a saját apja, így külön zárni sem kell -Az ivartalan kan kutya nem õrzi a házat, elpuhul -Nekik is joguk van "gyereket" nevelni/szülõknek lenni -Az ivartalanított állat elhízik és nem fogja tudni tartani a vizeletét 1 évet dolgoztam állatorvosi asszisztensként egy rendelõbe...ezek csak azok a kifogások, amik hirtelen beugrottak, de volt bõven hasonló hülyeség. Ennél már csak az volt a jobb, amikor a doktornõvel leállt vitázni a Béla bácsi, miközben a kapanyél lógott ki a szájából, hogy de már pedig az orvos tudja rosszul. Az emberi hülyeség határtalan.
A kérdező hozzászólása: 'a kan kutya napjában többször is képes befedezni a szukát' Anyám, mint a nyulak.... Lehet hülyeség, de kutyáknál nem léteznek úgymond fogamzásgátló eszközök? Ha mi, emberek igyekszünk védekezni nem kívánt terhesség ellen, négylábúinknál van ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Volt már eset, hogy a szuka szabályosan úgy nézett ki a kölyköktõl, mint a felfújt léggömb?
Amit idéztél, azt igen, az egyik kedves páciensünk 2x is behozta a kutyáit, hogy "felpuffadt" a hasa...Hát az a puffadás az konkrétan vemhesség volt, mert õ úgy gondolta, hogy a saját apja a szukának nem fogja felcsinálni, így el sem kell õket zárni. Egy császármetszés lett a vége 6-ból 4 kölyök elpusztult, a szukának meg folyamatos megfigyelés és mindez olyan 50-60 ezerbe fájt az okos gazdinak.De hál' isten ivartalanítást kért. A másik kérdésre pedig a kan kutya napjában többször is képes befedezni a szukát, a kölykök száma pedig teljesen változó, fajtától függetlenül lehet 1-2, de akár 12-15 is. Méretügyileg pedig, ha nem fajtatiszta példányokról beszélünk, akkor a nagyszülõk, sõt dédszülõk méreteit is örökölhetik, és ha pl. a felmenõk nagytestûek, de a vemhes szuka kistestû (pl. spániel méret) akkor nagy az esélye a komplikációnak a kölykök várható nagy méretei miatt.
A kérdező hozzászólása: 'Egy kan kölyök nem fedezi be a saját anyját / fordítva, egy szuka kölyköt nem fedez be úgysem a saját apja, így külön zárni sem kell' Ezt most értsem úgy, el se kell különíteni, mert egyik sem mászik majd a másikra? Vagy hogyan?
A kérdező hozzászólása: Két kérdésem lenne gyorsban. Ha egy kan (tacskó méret) eléggé felajzott állapotban van, úgy kb. hányszor 'mászhat' meg egy nõstényt napjában? Illetve hány kölyköt képes produkálni egy leendõ anya(mérete ugyanaz)?
A kérdező hozzászólása: 'A kutyának egyszer ellenie kell is nagyon bent van még a köztudatban.' Mert miért? A szukának kutya kötelessége fialni??? Bár, ha beleteszik az Alkotmányba...:) Szerintem egy nõsténnyel úgy is elvan a tulajdonos, ha egyetlen utódot nem hoz a világra életében. És itt is megjelenik a fentebbi probléma, azt hiszik, a szuka leghõbb vágya az, hogy anyuka lehessen.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor azt is megmagyarázhatnád, miért hajlamosak a kutyát emberi érzésekkel felruházni? Amúgy hallottam már olyan érvet, tán nekem jól esne-e ha kiherélnének és itt is látok ilyet tucatjával. Ehhez csak annyit: mi emberek azért vagyunk olyan értelmesek-én legalábbis feltételezem-, nem teszünk magunkévá minden utunkba kerülõ nõstényt, a kutyák viszont pont az ellenkezõjét teszik. És igen, igazat adok annak, aki úgy érvel, inkább ivartalanítás, mintsem egy szekérderékra való kölyök, magyarul nem kívánt vemhesség.
Hát igen, ezért írtam ezeket, mert már a fülemen jönnek ki nekem is.
A kérdező hozzászólása: Ehhez még hozzá lehetne tenni, bizonyos hányad már-már emberi érzelmekkel is felruházza a kutyát, holott köztudottan ösztönlény, tehát csak és kizárólag az állati ösztönök hajtják.
A kérdező hozzászólása: 'Hogy "jaj hát olyan okos kutya, meg szép, hadd szaporodjon", és "neki is joga van hozzá" meg "kellene egy alom tõle mert olyan okosan eszik és alszik, ilyen jó kutya még a világon nem volt".' Joga? Jó, addig oké, hogy mégiscsak jogállamban élünk, de ennyire nem kéne elszaladnia a kiscsikónak. Túlságosan belelovalljuk magunkat a jogokba. És mihez kezd majd a tulaj a 'szekérnyi' kölyökkel, ha nincsenek meg hozzá a kellõ feltételek? Azért mégsem gyerekjáték gondoskodni az utódokról...
Létezett anno egy injekció, de azt ma már tilos beadni, ennek ellenére még vannak olyan hentesek, akiket orvosnak nem neveznék, hogy jó pénzért megoldják. Illetve létezik olyan injekció is, ami vetélést okoz, de ezt idõben kell alkalmazni, elõrehaladott állapotban nem lesz eredménye.Ez még legális, de nagyon megterheli a kutya szervezetét. Illetve, a minap járt nálunk egy orvoslátogató, bemutatta az új terméket, ami egy implantátum, amit a kutyába ültetve megszûnik a hormontermelés a kutya szervezetében. Élõ példával még nem találkoztam, egyelõre nálunk nem elterjedt módszer, árat sem tudnék mondani, de mindenképpen érdekes. Ha érdekel, itt van róla egy cikk: http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=7047
Az ultrahangon mutatkozó kölykök.
A hízás csak az utolsó 2 hétben látszik. Akkor is csak hasban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!