Találatok a következő kifejezésre: Mi a a vemhesség (28 db)

Mik a macska vemhességi szakaszai?

A macskám vemhes és nem tudom hogy mikor lesznek kis cicái. Ha tudom a szakaszokat akkor már kb. tudom mikor fognak megszületni.

Legjobb válasz: Én megjegyeztem a dátumot, mikor volt a fiú cicával, és ahhoz viszonyítom azt a kb. 65 napot. Egyébként a vemhesség felénél lehetett látni hogy a mellbimbói rózsaszínek lettek, és kezdett a hasa kerekedni. Kb az a fele, ha már látod a jeleket. :) Jó kiscicázást :D

Én megjegyeztem a dátumot, mikor volt a fiú cicával, és ahhoz viszonyítom azt a kb. 65 napot. Egyébként a vemhesség felénél lehetett látni hogy a mellbimbói rózsaszínek lettek, és kezdett a hasa kerekedni. Kb az a fele, ha már látod a jeleket. :) Jó kiscicázást :D
Elozo vagyok: Amúgy a legutolsó napokban minden kis helyre bemászik, pl a hátad mogé is ha a széken ulsz.
A kérdező hozzászólása: 12-én születtek meg. 4, de csak 3 maradt életben :(

Hány kutyus születik egy közép méretű kutyánál? Még mik jellemzik a vemhességet?

Legjobb válasz: 1-19, az átlag olyan 6-7 de láttam már elég kisméretû szukát is 15 öt elleni (igaz majdnem egérméretûek voltak és a fele se maradt életben) A vemhességrõl, ellésrõl 1000 +1 anyag van a neten... a google a barátod

1-19, az átlag olyan 6-7 de láttam már elég kisméretû szukát is 15 öt elleni (igaz majdnem egérméretûek voltak és a fele se maradt életben) A vemhességrõl, ellésrõl 1000 +1 anyag van a neten... a google a barátod
Én láttam tacsit 8 kiskutyával is :)
Még vagy 10 éve nagynénémék tacskója 11 kölyköt ellett.Célszerû bármilyen gyanúnál ivartalanítani így a késõbbi betegségeket is megelõzöd.
a kan is ugyanolyan méretû mint a szuka?
Az a legjobb, ha egysem születik.

A nyúl mikor lessz ivarérett (lány)? És mennyi idő a vemhesség? Mikor lehet kis nyula?

Legjobb válasz: gondolom már hallottad: olyan világ sose lesz,hogy a "lesz" az hosszú "sz".... ;) de olyan se hogy állatnál azt mondjuk hogy lány. a vemhesség 1 hónap. akkor lehetnek nyúlifjai,ha fedeztetted egy bakkal.

gondolom már hallottad: olyan világ sose lesz, hogy a "lesz" az hosszú "sz".... ;) de olyan se hogy állatnál azt mondjuk hogy lány. a vemhesség 1 hónap. akkor lehetnek nyúlifjai, ha fedeztetted egy bakkal.
3-4 hónaposan elvileg már ivarérett, de 8 hónapos kora elõtt nem alkalmas kisnyiszik kihordására, és felnevelésére. Tehát 8 hónapos kortól lehet fedeztetni, és a vemhesség 31-33 nap.
Plusz ha jól tudom 1éves koráig le kell hoznia az elsõ almot, 1éves kora után elsõ alomot már nem lehet.De már nem emlékszem pontosan, olvass utána.
igen, egy éves kora után, ha addig nem ellett az ellésbe bele is halhat.


Mi a cicáknál a vemhesség előjele?

Mi a cicáknál a vemhesség el?jele?

Legjobb válasz: Bocs mikor lehet észrevenni a vemhesség elõjeleit

A kérdező hozzászólása: Bocs mikor lehet észrevenni a vemhesség elõjeleit
Furcsán viselkedik, mindig éhes, nõl a hasa, feldagadnak az emlõi stb.Már annyiszor le volt írva ez a kérdés
A kérdező hozzászólása: jÓ DE HÁNY NAP UTÁN VEHETÕ ÉSZRE
Ötödig héttõl kezdve láthatóan nagyobb lesz a pocija. De annál hamarább, akinek még nem volt tapasztalata cicákkal, nem nagyon vehet észre semmit :(
Szerintem már a harmadik héten, és akkor is amikor érzed, hogy kicsit keményebb a hasa.

Mik a jelei a vemhességnek a macskáknál?

milyen szinu kölykei leszenk a fekete cicának?

Legjobb válasz: Szia! Vemhesség jele a növekvõ has. A kiscicák színe függ az apa színétõl.

Szia! Vemhesség jele a növekvõ has. A kiscicák színe függ az apa színétõl.
meg megduzzadnak az emlõk
meg leszakad a hátad, amikor felemeled a cicát:)
A macska ha sa gömbölyödik, a cica, simulósabb! A szín pedig, függ a kandúr színétõl! A kis cicákra nagyon kell vigyázni ebben a télben, elég rosszkor jött ez az ellés, mert a nem megfelelõ odafigyelés mellett akár el is pusztulhatnak, a kiscicák, és az anya is!

Van 2 törpenyuszim (1 fiú és 1 lány). Mennyi idősen válnak ivaréretté? És mik a vemhesség tünetei?

Legjobb válasz: Kb. fél éves korukra, de már elõtte is lehet (5hónaposan is), tehát mindenképpen válaszd szét õket. A vemhesség tünetei a fészeképítés, a saját szõrének tépkedése, és a területvédés, de ez nem minden esetben igaz. Csak akkor vállald be a gyermekáldást ha tudod hova tenni a kisnyulakat és akár fel is tudok õket nevelni, ha nem tudod akkor elõször a lányt ivartalaníttasd.

Kb. fél éves korukra, de már elõtte is lehet (5hónaposan is), tehát mindenképpen válaszd szét õket. A vemhesség tünetei a fészeképítés, a saját szõrének tépkedése, és a területvédés, de ez nem minden esetben igaz. Csak akkor vállald be a gyermekáldást ha tudod hova tenni a kisnyulakat és akár fel is tudok õket nevelni, ha nem tudod akkor elõször a lányt ivartalaníttasd.
mielõbb válaszd szét õket! az elõzõ jókat írt. a nyuszinak nem jó, ha szaporodik, nem kell neki kisnyúl, nem jó, ha párzik, stb... minél elõbb ivartalaníttatod õket, annál jobban tudod megelõzni a rossz viselkedést és a területjelölést! mindkettõnek legyen meg a szabvány 50x100as kertec! enélkül elkezdenek majd jelölgetni, pisivel-bogyókkal...
A kérdező hozzászólása: Nem kell õket szétválasztani, mert elvittem állatorvoshoz és megállapította, hogy a fiú nyuszim lány. XD

Nem várt vemhesség, mi a teendõ?

Egy beszökött kutya miatt vemhes lett a szuka. Elvileg ki lett volna pakolva még ellés elõtt. Sajnos megellett addigra. Ilyenkor mit lehet tenni ami nem avatkozik állatvédelmi szempontból törvénybe? Elaltatni a kölyköket lehetséges? (korcsok nem lehet õket elajándékozni+tervezve se volt ez)

Legjobb válasz: Nem korcsok,hanem keverékek. Születéskor azonnal meg lehet kérni az állatorvost,hogy altassa el õket.

Nem korcsok, hanem keverékek. Születéskor azonnal meg lehet kérni az állatorvost, hogy altassa el õket.
Kicsit off, de akinek csillog némi értelem az elméjében , az nem olyan orvost választ magának, aki nem tudja megmondani egy kutyáról, ha vemhes, illetve ilyen diagnózist állít fel "víz van benne" majd ráhagyja. Arra gondolok, valami faluban élhetsz, mert ott vannak ilyen sötétek (már elnézést) szóval annyit fûznék hozzá, hogy keress egy épeszû állatorvost, és ne bízz olyan dokikban akik munkaidõ után rohannak a legközelebbi kocsmába. :S
Mégis, miben vert át a menhely?Max csak akkor nyavalyoghatnál, ha ivartalannak lett kiadva.Késõ vemhesség alatt is lehetett volna ivartalanítani, egy egyszerû tapintásos vizsgálattal pedig csak egy sík hülye orvos nem veszi észre, hogy vemhes.Minderrõl meg nem a szerencsétlen kutya tehet.A sík ideg üzemmód helyett pedig vagy vedd fel a kapcsolatot a menhellyel, vagy altattasd el az ebeket.Vagy éppen kereshetsz gazdit is nekik, bár normális helyet találni sok meló.
Ilyet még soha nem hallottam.Már engem is érdekel, melyik menhely volt ez.Örökbefogadási szerzõdésben benne van, hogy ivartalanított a szuka? Ha igen, leválasztás után vidd oda szépen nekik a kicsiket állatorvosi igazolással, hogy tényleg ennek a kutyának a kölykei.Mivel átvertek, majd megoldják a kicsik sorsát.
és ez melyik menhely? egyébként értesíteni kell õket ilyen esetben..
A kérdező hozzászólása: 82% nem tehetek róla, hogy egy nyomorék állatmenhely megtévesztett a kutya szaporodását illetõen de a 10.000Ft-ot adományként amit a kutyákért cserébe kérnek, nyugodtan elfogadta. Amikor 1hónapos vemhes lehetett a kutya az volt a diagnózis, hogy vízzel telt fel, 1.5hónap után álvemhesség és hiányzó méhszarvak volt megállpítva mert a füzetben ivartalanítva szó volt beírva dátummal, ellés elõtt 1 héttel derült ki.
na hajrá! támogatom az ötletedet! de csak azért, mert ha ezt megteszed, az borítékolható, hogy elkobozzák a kutyát, és felkerülsz a feketelistára. Úgy hogy sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Már az idegtõl írni se tudok :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Nem várt alatt azt értettem, hogy nem terveztük. Arról nem tehetek, hogy valakinek a szökött kutyája széttépte a drótkerítést, úgyhogy a szõre, vére ott maradt. Az elején nem tudtuk, hogy vemhes, az állatorvos szerint víz van benne mert nem érezett semmit. Menhelyes kutya, amit úgy kaptunk, hogy ivartalanítva. Annyira felhúzott a dolog, hogy szerintem akkor kivágjuk a menhelynek aztán csináljanak velük valamit+ ivartalanítási számla.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Nem várt vemhesség, mi a teendõ?" Hogyan lehet egy vemhesség nem várt? Nem tudtad, hogy a kutyád szuka? Vagy hogy ivaros? Nem tudtad, hogy tüzel? A teendõ az, hogy ivartalanítod a kutyát. "Egy beszökött kutya miatt vemhes lett a szuka." Nem, a szuka a saját gazdája miatt lett vemhes, aki nem ivartalaníttatta, nem csinált normális kerítést és/vagy kennelt, és a lakásba sem engedte be tüzeléskor. "Elvileg ki lett volna pakolva még ellés elõtt. Sajnos megellett addigra." Na ezt nem értem. Észrevetted, hogy vemhes, elvitted orvoshoz (erre ugye volt KETTÕ teljes hónapod), ahol ivartalanították, majd EZUTÁN megellett? Elmagyaráznád? "Ilyenkor mit lehet tenni ami nem avatkozik állatvédelmi szempontból törvénybe?" Azt lehet tenni, hogy beadatod a két elsõ oltást (hétezer), a féreghajtásokat (kétezer), a chipet (háromezer-ötszáz), és eteted, neveled, tartod õket, amíg gazdát nem találsz nekik. Aztán legközelebb felelõsségteljesebben gondolkodsz, és lehetõleg nem utólag, hanem elõre ;) "Elaltatni a kölyköket lehetséges?" Nem, állatorvos egészséges állatot nem altathat, volt rá két hónapod, hogy ivartalaníttasd a szukát vemhesen. "korcsok nem lehet õket elajándékozni" Elõre kellett volna gondolkodni. "tervezve se volt ez" Hát dehogynem. Tartasz egy ivaros szukát felügyelet és megfelelõ elzárás nélkül, a szuka betüzel, 99%, hogy vemhes lesz.
Szegény kiskutyák. :( korcsok az... te vagy korcs
Fel kell venni a menhellyel a kapcsolatot, õk majd elintézik ezt. Valószínûleg nem õk tehetnek róla, ha valóban volt ivartalanítva. Az én ivartalanított kutyám is betüzelt 1, 5 év után. Nem mindenki tudja, hogy az ivartalanított kutyák nem tüzelnek. Elvittem dokihoz, kiderült, hogy az egyik petefészke visszanõtt. Másodjára már mindent kivettek, és az óta külön szólok az orvosnak, hogy mindenestõl pakolja ki a kutyákat. Ha nem veszem észre a tüzelést, akkor most én is "boldogabb lennék" jó pár kiskutyával. Mondjuk azért vannak ennek jelei, így nem értem az orvos, hogy nem vette észre.

Fedeztetés után mikor kell először ultrahangot csináltatni, illetve hányszor kell a vemhesség ideje alatt?

Legjobb válasz: Tenyésztõ vagy, tudnod kéne. De minimum elvinni állatorvoshoz, hogy ez történt és szeretnél felvilágosítást kérni.

Tenyésztõ vagy, tudnod kéne. De minimum elvinni állatorvoshoz, hogy ez történt és szeretnél felvilágosítást kérni.
Ha tenyésztõ lennél, tudnád.Ha kezdõ vagy, akkor meg nem itt kérdezõsködnél, hanem megkérdeznéd a kan gazdáját, mert feltételezem az õ kutyája is egy tenyészszemlés, szûrt, törzskönyves kutya, mint a tied. Ha mindketten kezdõk vagytok, akkor már nem értem a fedeztetés célját, 2 kezdõ kutyával...De még mindig fordulhatnál ahhoz a tenyésztõhöz, akitõl vásároltad a kutyádat. Illetve, fedeztetés elõtt úgyis kellett kapnia herpesz oltást a kannak és a szukának is, így a dokit is megkérdezhetted volna, hogy mikor kell vinni.
Nem fog gyest kapni, ha több uh-ra viszed. Attól nem lesz benne kölyök. Semmit nem kell. Pl. almokat csinálni sem.

Kosorrú törpenyulaknál mik a vemhesség jelei, mit csinál az anyanyúl?

Legjobb válasz: Még sosem volt nyulam, de úgy általánosságban talán az elsõ jel vemhességnél, hogy az anyaállat sokat iszik, rengeteget. Aztán elkezd többet enni, némelyik még a saját székletét is megeszi. Esetleg fészket épít, egész nap "cuccol". Aztán persze gömbölyödik is. Remélem nem tévedek nagyot. :)

Még sosem volt nyulam, de úgy általánosságban talán az elsõ jel vemhességnél, hogy az anyaállat sokat iszik, rengeteget. Aztán elkezd többet enni, némelyik még a saját székletét is megeszi. Esetleg fészket épít, egész nap "cuccol". Aztán persze gömbölyödik is. Remélem nem tévedek nagyot. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!